|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Tydzień temu wracam od koleżanki i tż mnie woła z łazienki "matka ratuj!" okazało się, że ubranko które wziął małemu na noc do ubrania było za małe Jeśli to skok to ciesz się, że tak łagodnie Cytat:
Cytat:
Też ściągam małemu napletek
|
|||
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównie jechalismy po mleko dla małego, zaopatrzylismy sie w 7 kartonów pakowane po 300 żeby tak ciagle nei jezdzic przy okazji zakupiłam dwa bodziaki po 10 zł z długim rekawem wiec całkiem fajnie
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam taki problem pewnego rodzaju: Szymon nie potrafi utrzymać smoczka w buzi on go chce, ale tak mocno ssie, że za każdym razem wypluwa Próbowałam już różnych kształtów, firm i bez różnicy
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ciamka krótko, przysypia, nie przybiera od kilku dni jakoś powalająco... OgOlnie ciamka bardziej niż je ale moze too dlatego ze 3 dni kupy nie robił, cuchacze takie wali, ze szok
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przybiera? To ja bym się narazie nie martwiła
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze maz wzioł urlop to w tygodniu na zakupy z rana pojedziemy bedzie mniej ludzi
|
|
|
|
|
#3577 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Napewno sie przestraszylaś. Kurcze biedny Benito Cytat:
Jaaaa Benito Cytat:
No to pieknie rośnie ![]() Nic tylko trzeba na zakupy ![]() ![]() Cytat:
My na początku dawaliśmy NAN. Stefcio po nim nie umiał zrobić kupy...To co Wam kiedyś pisałam... Zmieniliśmy na Hipp bio combotik i jest dobrze. Robi co prawda kupkę co drugi dzień. Mleczko dobrze smakuje
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka póki co się nie martw. Jak przybiera to jest ok. Ważne żeby waga nie spadała. Kwilon Skrzypczyk też dzisiaj nie jest sobą. Cały dzień prawie przespał (oczywiście usypanie masakra). O 17 zaczął płakać, a karmienie o 18, to mu dalam wody. Wypił 60ml. Zasnął i przed 18 się obudził. No to go już nakarmilam i z 170 wypił tylko 60ml i zasnął.
Może Filippo ma gorszy dzień ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Tak naprawdę, to chyba trzeba trafić poprostu. Tak jak przy karmieniu piersią. Jedna mama zje czekoladę i jest okej a inna zje i dzidzi zaszkodzi. Trzeba w granicach rozsądku próbowac.
|
|
#3580 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiam nad nosidełkiem mei tai- ma któras??? Cytat:
z tym pasieniem to tak jakoś wyszło niekcący ![]() A Ty też miałaś chuste, no nie?? Jak Ci sie sprawuje?? Cytat:
diety też Dla Malamutki ![]() Beniu słodki- cmoki o d ciociuni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I za 2 mieszki Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Benik jakie ma włoski, wow! Sliczny chłopak! Cytat:
![]() U nas też skok jak w mordę strzelił. I to chyba znów połączony z kryzysem laktacyjnym niestety. Mała chce tylko na rączkach, ale do tego trzeba bujać, śpiewać i tańczyć, a mój mały Lordzik wtedy unosi bródkę do góry i patrzy sobie spod byka na świat. Nie mogę z niej, taki mały Lord ![]() Cały czas przy cycu i dopiero zasnęła po godzinnym bujaniu, ze smokiem, a wcześniej o 20 już dziecko sobie smacznie spało. I to skok jak trzeba sprzątać, pichcić i przygotowywać się do świąt. Wrr! |
||
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dwa z kubusiem puchatkiem jedne zielona a jedna niebieskie
|
|
|
|
|
#3583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki przybiera to sie nie martw Cotka - ważne, że nie chudnie, może ma gorszy dzien? Moja dziś tez mało zjadła większość dnia przespała- co na nią to b. dziwne bo od dawna nie spała w dzień nic albo ledwo godzinę na spacerze ![]() Cytat:
przynajmniej nie będziesz musiała się martwić oduczaniem moja własnie taka jest, że smok to zło ![]() Cytat:
![]() tylko bądź mądry i dojdź od czego to jest jeszcze kupiłam dziś mydło jelenia- bo płatków nie mieli i mam zamiar uprać większość rzeczy i pieluchy w tym i zobaczyć...zobaczymy co z tym gerberem się okaże- dziś nie działo się nic złego po tym jak wypiła, jutro dostanie 2x to zobaczymy, jakby pasował to bym się cieszyła bo mogę mieć dostęp do darmowego ![]() Cytat:
i też mało zjadła bo tylko 4 razy gdzie wg opakowania powinna 6. i od 20,30 śpi już snem nocnym może pogoda też tak wpływa na maluchy?
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też narazie spokojna jestem, chociaż mam do was kolejne pytanie, wiem zamęczę was niedługo ![]() Czy wasze dzieci mają czasami takie zimne czułka, albo takie zimne i lekko mokre? Bo mam wrażenie że mu zimno- kark taki średni, ale skąd wtedy ta "mokrość"
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Monik a jaka ta wysypka? bo my tez na Nan-ie i małemu na czole zrobiła si etaka niewidoczna prawie kaszka ja widze pod światło i jak paluchem przejade, no i koło uszów ma troszke
|
|
|
|
#3586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguś dasz radę, a na wigilie będziesz miała nowego naprawionego Lordzika ![]() Cytat:
![]() No no dokładnie tak samo Stefan. Zawsze na 3h przerwe w karmieniu minimum 1,5h miał aktywne, a dzisiaj przerwy robił prawie 4h, a aktywności to miał może 30minut (nie licząc jedzenia i marudzenia podczas usypiania)
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie wiem od czego jeszcze to może być
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) dziwnie no bo mokre to chyba od gorąca powinny być ![]() Nie wiem czemu tak mają Ale Ci pomogłam Uciekam. Dobrej i spokojnej nocy Muminki
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopiero na wigilię toś mnie pocieszyłacotka dzięki za link |
||
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to ręce czasem takie lodowate że szok aż widać żyłki ![]() Cytat:
hihih, mamcia pracuje w szpitalu na dziecięcym i tam dostają mleczko dla maluchów, jakby coś mogę liczyć na parę opakowań miesięcznie ![]() No to widzę nasze dzieciaki w jakąś zmowę weszły bo moja tak samo się dziś zachowywała- a nawet jak chwilę leżała nieśpiąca pod karuzelą to się nie odzywała nic tylko po prostu leżała i patrzyła w zwierzaki heh
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ciekawee od czego ja tez podejrzewałam oliwke, od jutra ni ebede mu smarowac buzi oliwka bo jak smaruje to własnei wiecznie cos mu wyskoczy, mam krem bambino i tym kremem spróbuje , no i j amu brwi i za uszkami smarowałam ostatnio kremem f18 bo miał suche i myslałam ze po tym kremei bedzie lepiej i w tych okolicach nim smarowałam i zastanwiam sie czyu ni eod tego kremu tez-musze sie przypatrzec jak do tygodnia ni ezniknie pójde do lekarza to wiesz co? ja jutro ci cykne fote tych bodziaków i jak ci sie spodobaja to mi dasz znac i jak w realu jeszcze beda to ci zakupie
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Me dziecię spi , a ja co???? Tez lece bo boję sie ,ze jednak juz nie bedzie przesypial po 3h
i znów bede jak zombieDobranoc mamuśki ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bambino jest wysuszającym kremem to też uważaj, żeby nie pogorszyć tej suchości ![]() Cytat:
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Monik stosuje bambino wiec moze to bedzie to? na szczescie własnie mi sie skończyła oliwka wiec nie bede na razie kupowała nowej a małego ciało wysmaruje balsamem z johnsons baby i zobacze jaki efekt
a krem z bambino jest wysuszajacy????? nie wiedziałam ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- a pisało że nawilża hmmm taki mam:http://www.tanie-leczenie.pl/foto/ba...03f34148d83548 |
|
|
|
#3596 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Alepowiem ci Anciu, ze ja mam wade wrodzoną nerek. Przeszłam jeden atak jakbyłam bardzo malutka, a teraz narazie nic powaznego sie nie dzieje. Wiadomo musze uwazac na pecherz i nerki, czasem jakies zapalenie sie przyplącze...ale daje rade ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3597 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja Agatka miał ten sam problem, siostra przyjechała, w jedno popołudnie dziecko nauczyła. jak? zabij mnie a nie wiem, ale jestem jej wdzięczna. potem dam zadanie siostrze oduczenia smoka, bo w końcu ona nauczyłaCytat:
![]() Cytat:
ja po zakupach - mąż nakazał bym w końcu kupiła coś sobie, a nie małej. no to siępowstrzymałam i Agatce kupiłam tylko balerinki w h&m oraz kombinezon w smyku ![]() aha, moja Młoda po całym dniu kombinowania z jedzeniem - tzn jedzenie jednego posiłku 6 różnymi smoczkami zjadła po kąpaniu 200 ml no szooook, ciekawe ile pośpi. to jej absolutny rekord te 200. ja zrobiłam 140m, małż małą karmi i mówi, oja Agatka jeszcze chce, no i wciągneła jeszcze 60
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Archi a jak tam Piotruś?? spokojniejszy już??
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
to spró
Cytat:
a widzisz ja mam taki --> http://www.dzieckonaj.pl/krem-ochron...em-150-ml.html i on jest z cynkiem - generalnie kremy z cynkiem wysuszają skórę, wiem zresztą jak sama stosowałam. Ja smaruję pupcię małej - tu się super sprawdza. Cytat:
hehe mojej się zdarzyło z rańca tyle pochłonąć chyba ze 3razy, też byliśmy w szoku a ostatnio chyba stwierdziła że się bedzie odchudzać bo na noc zjada 90-100 ml ledwo
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Monik to sie dogadałysmy z tym kremem hehe przeciez sa rózne rodzaje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

To przerzucamy się na 67 - muszę kupić, byłam pewna, że do nich jeszcze trochę.
tylko by spał przy cycku, ale ssać to nie ma komu. Ale jak na skok to by było chyba za łagodnie

Byłam w innym pomieszczeniu, a ten w ryk, buzia zalana krwią
Zlokalizowałam, że krew leci właśnie spod języka, a teraz widzę, że to wędzidełko wygląda inaczej niż wcześniej.

aż widać żyłki
i znów bede jak zombie