|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Wszystkiego najlepszego dla naszej małej już dwulatki Oliwki
ROWNIEZ ODEMNIE
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwce Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
Sto lat życia, moc radości!
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT STO LAT STO LAT!!!
![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-12-16 o 15:14 |
|
|
|
#3904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wszystkiego naj... naj... dla nasze Oliwki Zdrówka dla choróbek forumowych Kubuś i Wercia są uroczy Tak sobie czasem myślę że Wy tak gadacie o rozwalonych zabawkach i bałaganieniu maluchów a na zdjęciach nigdy nic takiego nie widzać. Normalnie chyba sprzątacie żeby fotki cyknąć .Ja mam dzisiaj na obiad łazanki i mam nadzieję ze zostanie też na jutro ![]() Cytat:
. Ja nie chce chwalić Zosi bo zawsze jak to zrobię to wszystko się knoci i o wszystkich nowych umiejętnościach zapomina . Ręce tez mam długaśne i wszystkie rękawy za krótkie (nie lubię za duzych rzeczy) W przychodni ostatnio jedna pacjentka dała Zosi ręcznie wyszywaną zakładkę do książki, jest prześliczna. Nie lubię jak ktoś obcy coś jej daje ale to była wyjątkowa sytuacja, starsza i bardzo miła pani i było jej przyjemnie - mamy do bajek Cytat:
Ferrou duże ukłony - to wielka kwota i napewno bardzo pomoże Cytat:
Cytat:
|
|
#3905 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
I ode mnie wszystkiego najlepszego ,zdrówka i dużo szczęśliwych chwil
Ale zleciało ![]() Cytat:
![]() Ja też się zaraz udam na odsypianie ![]() Cytat:
![]() ślicznie wyglądacie , nie widać choroby po Kubusiu dzięki ![]() Cytat:
puść może kupon w totka jak dobrą passę macieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To zależy od przepisu jak chleb na zaczynie(czyli taki że dzień wcześniej robisz zaczyn trochę mąki,wody i zakwasui dopiero na drugi dzień ciasto) to ze 2 łyżki wystarczy a jeśli od razu zarabiany to ok. 200g zazwyczaj ,zawsze jest podane. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Izazula taki podarek to widać że z serca ![]() A ja miałam dzisiaj na obiad zupę cebulową z grzankami z serem , na kolana mnie nie powaliła ale dobra polecam (pierwszy raz robiłam) i na drugie kotlety ziemniaczane z sosem pomidorowym |
||||||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanej Oliwce wszystkiego najlepszego w tym ważnym dniu
![]()
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
jejuuu ale ze mnie gapcioch
Oliwciu kochana 100 lat, duuuużo zdrówka Kubuś obudził sie po 3,5 godz. bez gorączki ![]()
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwciu kochana Wszystkiego Najpiekniejszego życzymy z Michasią!!!
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
P0P - od nas też przekaż Oliwce życzenia urodzinowe
Ale to leci (gadam jak stara prukwa)
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
ale on wysoki i te oczka. Super że już lepiej
Cytat:
![]() myslałam, że wczoraj wam wkleiłam to o ciasto- pinanko- i piasko- linach http://www.dzieciowo.pl/2010/12/ciot...-i-spolka.html http://www.dzieciowo.pl/2011/04/pian...-lepienia.html Dla oliwki naszej wszystkiego najcudowniejszego
|
|
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka wszystkiego najlepszego
Stan srodków pienięznych na dzień 30.11.2011r. na koncie Natalki : 3934,00 zl + 950zł z konta mojej mamy ![]() |
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwciu wszystkiego najlepszego dużo zdróweczka i samych pięknych chwil w życiu!!!
|
|
|
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór, witam
czy ktos mnie jeszcze pamieta?Jakos ciezko się wbic jak się na codzien nie pisze ale staram się być na bierząco bo zawsze cos mądrego od was wychwyce: ![]() ![]() U nas ok. mały rosnie jak na drozdzach jest mega mądry i bystry strasznie duzo rozumie chociaz przewaznie się nie słucha i robi po swojemu ![]() Ale nie mówi ... moja mała niegaduła gadam do niego jak najeta pytam zachecam do mówienia a on tylko mama tata baba tak nie ania ela i kilka podobnychJest przesłodki prze kochany i tulaśny na max Nadal nosi pampersa ale zamierzam zaczac oduczac na wiosne jak będzie cieplej takie mam załozenie i mam nadzieje ze się uda Wszystkie dzieciaczki boskie ![]() Oczywiście GRATULUJE agnieszcze boskiego Adrianka POP dobrze ze nic wam się nie stało, to najwazniejsze a samochód się naprawi Pamietam ze jak ja byłam w ciązy prawie do konca jezdziałam a zawsze bardzo ostroznie i uwaznie co nie znaczy wolno Ale TZ definitywnie zabrał mi auto jak pewnego razu wbiegł mi kot pod auto a ja ..... póściłam kierownice i zamknełam oczy i krzyk masakra nie wiem co mnie napadło ale kot uciekł Byłam pod koniec ciązy rozkojarzona strasznieA tak w ogóle to GRATULUJE POP i zycze szczesliwych i długich 40 tygodni ![]() Minka co do prezentu na chrzciny to może taka ramka na odcisk nózki i zdjecie lub kocyk z imieniem i data chrztu Mój bartus dostał tez 2 fajne body z napisami na zamówienie jeden tekst rodzinny a drugie z napisem MOJE CHRZCINY i data Bao kubuś i ty sliczni I duzo zdrówka dla kubusia oby zastrzyki bolały z dnia na dzien coraz mniej! Mój tez chudzina wzrost około 91cm waga 11,5 I ja się dołączam do zyczen STO LAT I DUZO ZDRÓWKA DLA SLICZNEJ JUŻ 2-LETNIEJ OLIWKI no to się rozpisałam ![]()
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne te artykuły o ciastolinach . ta piaskolina też mi się bardzo podoba i ten kawałek na końcu nie zostawiamy dziecka samego. Nie tylko dlatego że mogłoby się to skończyć tragedią, ponieważ młodzież postanowi włożyć sobie lepidło do japy, ale również dlatego że możemy nie poznać własnej chałupy. Wierzcie mi, wiem, co mówię. Informacja na opakowaniu, że produkt jest przeznaczony dla dzieci od lat 3 nie oznacza, że trzylatek potrafi się nim bawić sam. Trzylatek co najwyżej od razu lepidła nie zeżre i mniej więcej jarzy, do czego to jest. Najpewniej jednak – co jest zupełnie normalne, bo tu idzie o badanie sprawy – postanowi użyć produkt niezgodnie z jego przeznaczeniem. Jest więc to świetna zabawa, ale – póki co – wyłącznie pod okiem dorosłych. Wszystkiego najlepszego dla naszej Oliwki
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia śliczna Danielek byl pod wrażeniem
![]() Kubus też super chlopczyk i mama ślicznaSiddorcia piękny wynik brawo dla Ferrou!! Danielek biega bez pampersa,efekt:pierwsze siki w spodnie,drugie siki w spodnie,następne zlapał jak zaczęło lecieć ale już większość do nocnika,kolejne zdążył na nocnik a jeszcze kolejne znowu w spodnie ![]() ale to w sumie 1 dzień,jutro tez go puszcze w samych spodenkach ![]() za pomnialam jeszcze ze po 2 zesikaniu chciał zeby mu założyć pampersa-spryciarz mały teraz biega w majtkach bo juz wszystki spodenki mi posikała my kupiliśmy wkoncu xboxa z kinectem-jaaaka zabawa a Danielek jak zapatrzony,ja już się zasapalam
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-16 o 21:16 |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Ta piaskolina też mi się najlepiej spodobała i na pewno ją kupię ale jeszcze nie teraz bo coś czuję że nie będzie takiej opcji oby zapanować nad żywiołem i nawet nie zostawiając dziecka samego to i tak nie poznam chałupy
To w takim razie ja też siedziałam w prehistorii jeśli chodzi o różne lepienie ![]() Tylkooliwka u nas też na przemian raz w gacie raz na nocnik ,nawet tż juz oblany był ale nie zrażamy sięW każdym razie nie leje wszystkiego w gacie tylko popuszcza i alarm podnosi znaczy coś chyba kuma ,wtedy resztę do nocnika , gacie do wymiany i tak no ale liczą się intencje
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkich,
Bardzo ,bardzo dziękujemy za życzenia urodzinowe Bao - Szczuplaczek Kubuś to będzie wielki uwodziciel Fajnie zę już lepiej i temperatura spadła. Asulek - Cóż tu można o Werci napisać.. ona jest po prostu śliczna. A w tych dwóch kiteczkach zakochałam sie Ferrou- Już kiedyś pisałam że jesteś niesamowita i dalej podtrzymuję swoje swłowa ![]() ![]() Gusinek - oczywiście że pamiętamy Ciebie i Twojego niejadka. Często widzę że jesteś z nami. Odzywaj się częściej. ---------------------- Moje dziecko dzisiaj odwiedziło dwa szpitale. Nie, nie jest chora. Pojechała wraz z TZ zawieź paczki ze słodyczami dla lekarzy i pielęgniarek. W zeszłym roku TZ był sam ale w tym roku mógł już zabrać Oliwkę. To takie nasze coroczne podziękowanie.Wieczorem był tort i szampan. Niestety nie było gości- tylko sami domownicy. Czyli oprócz nas jeszcze babcia i wujek. Więc impreza się szybko skończyła. A potem ubieraliśmy choinkę (to pod wpływem zdjęcia Bao ).Ja dzisiaj postanowiła trochę odreagować wczorajszy dzień i wyszorować łazienkę. A ze ja jak już coś robię to bardzo dokładnie, więc zajęło mi to parę godzin. Łazienka błyszczy a ja nie mogę sie ruszać bo mnie teraz plecy bolą. Albo może to te sławetne bóle tyłkowe .Zdjęcia urodzinowe wstawię jutro a dzisiaj trochę wspomnień z tego niezbyt dla mnie miłego dnia niemniej na swój pokręcony sposób bardzo szczęśliwego dla nas wszystkich.
|
#3919 |
|
Rozeznanie
|
wiec sie postaram![]() zdjecia małego okruszka cudne i zarazem niesamowite (i okropna ta aparatura) az mi łzy pociekły i piekny gest odnosnie lekarzy
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Pop - i się uryczałam , Oliwka strasznie dzielnie przez to wszystko przeszła . a teraz wielka z niej baba i to do tego 2 letnia .
Bao - Kubulek będzie za modela mógł robić , my w week też choinkę wywlekamy
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
BAOBABEK
![]() ASIULEK POP zdjecia DLA OLIWKI ZYCZYMY DUZO ZDROWKA,MILOSCI LUDZI JA OTACZAJACYCH,RADOSCI I USMIECHU NA PIEKNEJ BUZCE.ZYCZY CIOCIA AGA I KARINKA TYLKOOLIWKA brawa wielkie,oj czuje,ze pojdzie Wam tak jak nam jak z platkaGUSINEK witaj ![]() SIDORCIA gratuluje---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- IZAZULA dla Ciebie specjalnie wstawie zdjecie Karinki i jej dziela w swoim pokoju ![]() a takze zdjecie jak Karina wyciagnela zelazko z szafy,podlaczyla do pradu i prasowala sukienke swoja.wystaszylam sie strasznie,dobrze,ze nie wlaczyla doplywu pradu z gniazdka do zelazka i nic sie nie stalo.od wczoraj zelazko stoi nie w szafie tylko na szafie ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- zdj
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
:d
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
cdn
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Wszytskie ciastoliny i piastoliny są superaśne. Ja z tych przewrażliwionych i absolutnie nie zostawiam dziecka samego z takimi rzeczami
nawet jeżeli wiekowo pasują. Nawet syna Tż by nie zostawiła i to wcale nie dlatego że się o stan chałupy martwię sidorcia - fantastycznie Pop - no i znowu zryczana jestem dokładnie. Agnieszka - niestety żadnego dzieła nie widzę ale pewnie jest imponujące Żelazko przeraża na samą myśl. Oj żeby nie była taka sprytna i nie umiała jeszcze wsadzić wtyczki do kontaktu gusinek - witaj
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwko wszystkiego najlepszego. Rozrabiaj ile wlezie
![]() P0P aż trudno uwierzyć że taka malutka była silna z niej kobitka
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Cudnie razem wygladają
Teraz znacznie lepiej ale przy lepieniu znowu jest wszytsko pięknie poukładane
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga świetne zdjęcia , ślicznie wyglądają nasza już jest w jednym
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszka , Karinka na wózku ale agentka .
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
pop- wszystkiego najlepszego dla Oliwki!! i dużo prezentów do rozrzucania
a ty odpoczywaj! dzieciaczki wszystkie mądre i ładne! a oliwka taka maleńka... aga- jak ja się cieszę że kala nie ma takich pomysłów jak karina! nie mówię że się nie wspina ale nie tak wysoko a żelazko na wysoko leży jak dla niej
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
aga kocham patrzeć na twoje zdjęcia bo zawsze sa taaaakie kolorowe!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

ROWNIEZ ODEMNIE

.

.
dzisiaj rano miał "tylko"37.4
) i poszedł spać. Czopek dany o 6ej zaraz przestanie działać, mam nadzieję, ze obudzi się bez gorączki