|
|
#961 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja też zauważam bardzo tę różnicę. Jak nasze babcie/starsze ciotki itp. słyszą, że K. gotuje, prasuje czy coś innego to jakby myślały, że się nad nim znęcam Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że księga skarg się utworzyła
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2011-12-16 o 20:54 |
||||||
|
|
|
#962 |
|
maszyna, nie człowiek
|
6m, ja włąśnie dokładnie tak myslę - może ja nie chcę być usługiwaczem, pracować tyle co facet w sensie zarobkowym, a potem na drugi etat wyręczać wszystkich w domu. Ale multum kobiet się na to godzi, wyręcza choćby mężą co obserwuje córka, bądź wyręcza syna, który się uczy, że w zyciu jedzenie ktoś mu poda. Strasznie to smutne...
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi się nie widzi pracować zawodowo + robić za sprzątaczkę, kucharkę, gosposię, posługiwaczkę. Albo rybki albo akwarium, jak to się mówi ![]() Soline - w sumie jakby nie było, to dawniej kobiety miały właśnie takie zadania, jak opisałam ![]()
|
|
#964 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Blair, mnie też się to nie widzi, a niektóe się na to godza i sprzedają taki obrazek swoim dzieciom. Napisałabym, że cycki opadają, ale nie mam
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszę Cię, moje opadają pachoskrętnie
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- http://williambeauty.blogspot.com/se...&max-results=7
|
|
#967 |
|
Nie depcze krokusów
|
Gdyby nie te brwi, byłby ładną kobietą
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
|
#969 |
|
Pani Buka
|
wtf? w sumie... to eee, naprawdę ładne makijaże.... i ładne oczy... wiem, że faceci bywają dobrymi makijażystami, ale i tak czegos tu chyba nie rozumiem
mam nadzieję, że to jedna wielka ściema ![]() (w sumie, mogłabym recenzować kosmetyki, maziać je na ręce TŻ-ta i podpisywać się jako facet...)
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-12-16 o 22:25 |
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, a makijażyści na kim mają ćwiczyć? My możemy na sobie, a oni już nie? Pewnie robi to na potrzeby bloga, nie sądzę, żeby wychodził tak do ludzi
|
#971 |
|
Matka Smoka
|
Ta ,,stylizacja" halloween jest
|
|
|
|
#972 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Czytałam o nim, po prostu jak wiele wizazanek zamiast testowac nowonabyte kosmetyki na klientce to wpierw robi to i ćwiczy na sobie
|
#973 |
|
Matka Smoka
|
W moim mniemaniu profesjonalista może i coś tam próbuje na sobie, ale na pewno nie pokazuje tego światu - na potrzeby bloga można wymalować koleżankę. Jakoś nie czuję klimatu.
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przyznam że jak w Solvayu zobaczyłam 'stylistę paznokci' w trakcie pracy, też miałam dziwne wrażenia
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem jakąś fanką, ale zdziwiły mnie Wasze reakcje jak dla mnie nie ma nic szokującego w tym, że chłopak ćwiczy na sobie, każdy tak zaczyna ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Aha - wybywam na weekend, więc nie piszcie za dużo!
|
|
#976 |
|
Pani Buka
|
gadałyście o równouprawnieniu, to macie, tylko w drugą stronę
to prawda, bloga czyta się i ogląda przyjemnie, ale mimo wszystko... rozumiem, że facet może interesować się makijażem bardziej jako sztuką (tak jak malarstwem, projektowaniem wnętrz czy ubrań), i nawet ćwiczyć na sobie, ale zachwycanie się każdym różem czy tuszem do rzęs i posiadanie 10x więcej kosmetyków niż przeciętna kobieta jest dla mnie co najmniej dziwne. tak, jestem ograniczona i nietolerancyjna, ale w takich wypadkach trudno mi powstrzymać się od myśli, że ktoś taki ewidentnie ma jakieś zaburzenia tożsamości płciowej... ![]() zmieniając temat - tak sobie oglądałam dziś rożne strony i zapragnęłam kupić sobie Kindle'a, jak będę miała przyplyw gotówki
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-12-17 o 00:20 |
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widocznie też jestem ograniczona i wcale mi się nie podoba jakich kolorów dostał ten świat w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. Przerażający konsumpcjonizm + wyzbycie się wszelkich zasad moralnych w imię idei "mam tylko jedno życie i muszę je przeżyć jak najlepiej" (czyli zabawa, przygoda, pieniądze i sława) i "jestem królem tego świata". Bliżej mi do konspiracji, wojennej Warszawy i walki o wyzwolenie ojczyzny. Ah no i gdzie Ci prawdziwi mężczyźni? Dla nas rycerze to gatunek prawie wymarły, ale co powiedzą ludzie za 100-200lat? Będą traktować literaturę Sienkiewicza jak dobre science fiction
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-12-17 o 00:31 |
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do ograniczonych
![]() Jak pisałam wcześniej - feministki nam krzywdę wyrządziły, faceci są zniewieściali. W niektórych przypadkach do potęgi n-tej ![]() Kasiencja - odniosłam to samo wrażenie. I przy blogu i przy styliście paznokci
|
#979 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Rozszerzone pory, świecąca się skóra, zarost, ogółem ohydna cera. Wśród tego błysku nawet najpiękniejszy cień napawa mnie odrazą. Ale może jeszcze poprzeglądam, może za szybko wyrok wydałam![]() Cytat:
Wcale ich nie bronię, bo nam też łatwo nie jest - ale sporo w tym racji. Ogółem ciężkie czasy dla płci
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2011-12-17 o 10:05 |
||
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laserek to standardowo, najlepsza zabawka ![]() Cytat:
Ale wczoraj koledzy M. ( w tym fotograf i gość od agencji reklamowej ) twierdzili, że oni uwielbiają małe i lubią leczyć kobiety z tego kompleksu Świat należy do nas ! ; )pozdrowienia od trust
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
||
|
|
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba jednak odpadam, jeśli chodzi o wyjazd do Kędzierzyna. A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam impreza? Gdzie w końcu byłyście?A co do cycków-słyszałam, że mam poręczny rozmiar
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Melka, jak się nazywa ta dobra pizzeria w Pasażu?
|
|
|
|
#984 | ||
|
Pani Buka
|
Cytat:
mnie się we wspołczesnym świecie wiele rzeczy nie podoba.... ale korzystanie z życia można różnie ująć - jest super np. w takiej formie jak Ty to robisz, czyli podróże chociażby dużo się mówi też o stawianiu przede wszystkim na indywidualizm i spychaniu glębszych więzi ludzkich na drugi plan - ja nie czuję się z tym dobrze, pewnie było coś fajnego w tym że żeby pogadać z inną osobą to trzeba było ją zaprosić na herbatę, a nie tylko wysłać wiadomość na gg czy fb co prawda nie jestem przeciwniczką Internetu i mediów społecznościowych, bo to często dużo ułatwia, ale mam wrażenie że osoby którym naprawdę na mnie zależy mogę policzyć na palcach jednej ręki. dużo by pisać, nevermind ![]() to też ![]() Cytat:
jak tam noc? ![]() straszna szarówka za oknem, yh... i na popołudnie zapowiadają śnieg z deszczem, ciekawe czy będzie w każdym razie, porzucam płaszczyk na rzecz kurtki z kapturem i wyruszam załatwiać to i owo
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to chyba mało spostrzegawcza jestem, bo się nie kapnęłam, że to facet
Zniesmaczyły mnie zdjęcia halloweenowe (na zarost nie zwróciłam uwagi ) i wyłączyłam. Dopiero po Waszych komentarzach zatrybiłam, że chyba coś przeoczyłam ;pJak udała się impreza?
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta się umówiła ze swoim znajomym fotografem, potem poszłyśmy szukać dziewczyn ( jeszcze zapomniałam portfela i B. musial mi przyjechać z dowodem ), ale nie znalazłyśmy. M. rozbolały nogi i poszłyśmy na busa do domu :P i dopiero wtedy odnalazła się Ville
|
|
|
|
|
#988 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Mju, Ineso nadal nie ma organizerów
Czekamy dalej?Co do stereotypów to moja bratowa spod Krakowa (wieś bezpośrednio przylegająca) ma właśnie takie "tradycyjne" wartości wpojone, co mnie doprowadza do białej gorączki, bo poza tym jest fantastyczną, mądrą, samodzielną kobietą, którą bardzo lubię i szanuję, ale pranie, gotowanie, sprzątanie i bawienie dzieci to jest zdaniem święte obowiązki każdej żony. Żona jej brata tego nie robi i właśnie się rozwodzą Zawsze myślałam że takie poglądy świadczą o tępocie i ciemnocie intelektualnej, ale teraz niestety widzę że wcale nie, że ten problem jest dużo głębszy niż sądziłam
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Bo generalnie ono powinno nieść za sobą dobre skojarzenia. Tylko często ludzie mylnie je interpretują i wtedy w moim odczuciu nabiera pejoratywne znaczenie
Cytat:
Temat rzeka, owszem, ale tak czasem pytam samą siebie dokąd ten świat zmierza? Bo nie mam wątpliwości, że ku gorszemu, ale zastanawiam się co przeleje czarę goryczy, i w jakim otoczeniu będą żyć moje wnuki, na czym będzie polegać ich praca itp. Nie zazdroszczę ludziom z przyszłości Najchętniej to urodziłabym się gdzieś koło roku 1940 i była świadkiem tych największych przemian - pierwszych samochodów, telewizorów, komórek, komputerów, podróży w kosmos, poczty czy możliwości wyjechania za granicę w celach turystycznych.A jednocześnie dostawałabym od państwa, po kilkudziesięciu latach pracy, może i skromną, ale pozwalającą przeżyć, emeryturę ![]() mmmmmm, dziękuję za grzebień, w końcu go kupiłam Pani się zaśmiała, wyrzuciła wszystkie szczotki i faktycznie został on jeden
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-12-17 o 13:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

Na Tandecie za 40 zł 
Bo mi się nie widzi pracować zawodowo + robić za sprzątaczkę, kucharkę, gosposię, posługiwaczkę. Albo rybki albo akwarium, jak to się mówi

Świat należy do nas ! ; )
w każdym razie, porzucam płaszczyk na rzecz kurtki z kapturem i wyruszam załatwiać to i owo
Czekamy dalej?