Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 20:46   #961
mmmmmm
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
i tu się pojawia znowu argument, że skoro kobiety chcą równych praw to dlaczego to facet ma ustąpić miejsca w autobusie?
Ja wcale nie chcę równych praw. I jak wsiadam do autobusu z młodym chłopakiem, a ten zajmuje jedyne wolne miejsce, ja stoję z laptopem i zakupami to nie myślę o nim dobrze... Staram się nie oceniać bo może jest chory/ma powody, ale jeśli nie to burak i tyle!

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
A ja tam lubię, kiedy facet puszcza mnie w drzwiach, albo otwiera je przede mną (np. w samochodzie), czy pomaga położyć ciężki bagaż na półce w pociągu (tylko raz zdarzyło mi się, że nikt się nie ruszył mi pomóc). Świadczy to o jego wychowaniu. I w sumie szkoda, że tak mało mężczyzn w obecnych czasach to robi...
Ja też I w sumie dziwi mnie, że piszecie, że mało osób to robi bo mnie się wydaje, że tutaj właśnie dużo Codziennie się z tym spotykam, no może niekoniecznie w autobusach, ale takie miejsca jak uczelnia/sklepy/biblioteka itp. to tak Często nawet jest tak, że idę z 2-3 metry za jakimś facetem a on otwiera drzwi i czeka aż przejdę.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Nie wiem czy może o refundację, ale przecież zamiast usuwać można zapobiegać. I jakoś wielu kobietom się to udaje, co ciekawe. Pokazywanie ich jako walczących o aborcję jest po prostu ośmieszaniem ich na całej linii, a taki wizerunek feministek się kreuje
Jasne, że się ośmieszają, walczą o bezmyślność. Po co myśleć, zachowywać się odpowiedzialnie, jak można robić co się podoba a potem sobie usunąć

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Kobiety miały baaardzo dużo czasu żeby przekazywać z pokolenia na pokolenie inną świadomość swojego miejsca w świecie.
Ja widzę różnicę między poglądami mojej babci, mamy a moim. to tylko 3 pokolenia, jakieś 50lat, a zmiana jest diametralna.
Miały dużo czasu, ale nieliczne przekazały inną świadomość, a inne będą jeszcze latami przekazywać dawną. My raczej mamy bardziej nowoczesne poglądy, ale ile jest kobiet w naszym wieku, które dalej przyjmują to, że w domu wszystko robi kobieta? I będą przekazywać to dalej.
I ja też zauważam bardzo tę różnicę. Jak nasze babcie/starsze ciotki itp. słyszą, że K. gotuje, prasuje czy coś innego to jakby myślały, że się nad nim znęcam Ale to nie zależy tylko od wychowania przez matki, chociaż w dużym stopniu też, ale od pozycji w rodzeństwie i od tego czy zawsze mieszkało się w domu. Oczywiście dla chcącego nic trudnego, ale ja widzę ogromną różnicę m. K. a moim bratem. K. był najstarszy i dużo w domu robił, gotował itp. Od matury nie mieszkał z rodzicami i nikt mu nie prał, nie prasował, nie mył naczyń itp. Mój brat nie dość, że miał mnie, starszą siostrę, i z wszystkiego był zwolniony, to cały czas mieszka w domu i się przyzwyczaił, że nic nie musi. Mama też nie kazałaby mu koszulki wyprasować, czy powiesić prania no bo jak to, nie umie Dobrze mu życzę, jego ewentualnej przyszłej żonie też, ale w życiu! nie związałabym się z takim facetem

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
A może fajny termofor? Ja mojej mamie dzisiaj kupiłam-ostatnio pobolewa ja 'to tu to tam' i takie wygrzanie czasem się jej przyda A żeby nie poczuła się staro to termofor jest w 'opakowaniu' misia-reniferka
Kupiłam sobie wczoraj termofor

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Mmmmmm, kupiłam piżamę tej firmy co mówiłaś Na Tandecie za 40 zł Dzięki!
Super! Mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Widzę, że księga skarg się utworzyła Mnie też drażni stanie na ruchomych schodach po lewej, w Anglii to normalne, że to strona do chodzenia. Swego czasu denerwowało mnie też rozsiadanie się i zostawianie pojedynczych miejsc, i to od okna. W Anglii ile razy wsiadaliśmy do metra/autobusu i były wolne pojedyncze miejsca to zawsze ktoś się przesiadał. To było strasznie sympatyczne

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2011-12-16 o 20:54
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:51   #962
nicRu
maszyna, nie człowiek

6m, ja włąśnie dokładnie tak myslę - może ja nie chcę być usługiwaczem, pracować tyle co facet w sensie zarobkowym, a potem na drugi etat wyręczać wszystkich w domu. Ale multum kobiet się na to godzi, wyręcza choćby mężą co obserwuje córka, bądź wyręcza syna, który się uczy, że w zyciu jedzenie ktoś mu poda. Strasznie to smutne...
Stary 2011-12-16, 21:08   #963
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
6m, ja włąśnie dokładnie tak myslę - może ja nie chcę być usługiwaczem, pracować tyle co facet w sensie zarobkowym, a potem na drugi etat wyręczać wszystkich w domu. Ale multum kobiet się na to godzi, wyręcza choćby mężą co obserwuje córka, bądź wyręcza syna, który się uczy, że w zyciu jedzenie ktoś mu poda. Strasznie to smutne...
Ja wychodzę z założenia, że albo oboje pracujemy, i dzielimy się obowiązkami, albo pracuje jedno i zarabia na tyle dużo że drugie się zajmuje domem Bo mi się nie widzi pracować zawodowo + robić za sprzątaczkę, kucharkę, gosposię, posługiwaczkę. Albo rybki albo akwarium, jak to się mówi

Soline - w sumie jakby nie było, to dawniej kobiety miały właśnie takie zadania, jak opisałam
Stary 2011-12-16, 21:11   #964
nicRu
maszyna, nie człowiek

Blair, mnie też się to nie widzi, a niektóe się na to godza i sprzedają taki obrazek swoim dzieciom. Napisałabym, że cycki opadają, ale nie mam
Stary 2011-12-16, 21:27   #965
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Blair, mnie też się to nie widzi, a niektóe się na to godza i sprzedają taki obrazek swoim dzieciom. Napisałabym, że cycki opadają, ale nie mam

Pocieszę Cię, moje opadają pachoskrętnie
Stary 2011-12-16, 22:07   #966
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony to działa tak, a z drugiej na odwrót. Jak ktoś się napatrzy na usługiwanie mężowi to potem nie chce tego samego i nie patzry nawet kątem oka na takich facetów co się mopa boją.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

http://williambeauty.blogspot.com/se...&max-results=7
Stary 2011-12-16, 22:12   #967
Malla
Nie depcze krokusów

Gdyby nie te brwi, byłby ładną kobietą
Stary 2011-12-16, 22:19   #968
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Gdyby nie te brwi, byłby ładną kobietą
I niedogolony zarost...
Stary 2011-12-16, 22:19   #969
kasiencja
Pani Buka

wtf? w sumie... to eee, naprawdę ładne makijaże.... i ładne oczy... wiem, że faceci bywają dobrymi makijażystami, ale i tak czegos tu chyba nie rozumiem mam nadzieję, że to jedna wielka ściema

(w sumie, mogłabym recenzować kosmetyki, maziać je na ręce TŻ-ta i podpisywać się jako facet...)

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-12-16 o 22:25
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:25   #970
ola_gie
Zakorzenienie

Kurde, a makijażyści na kim mają ćwiczyć? My możemy na sobie, a oni już nie? Pewnie robi to na potrzeby bloga, nie sądzę, żeby wychodził tak do ludzi

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:30   #971
Ineso
Matka Smoka

Ta ,,stylizacja" halloween jest
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 22:33   #972
nicRu
maszyna, nie człowiek

Czytałam o nim, po prostu jak wiele wizazanek zamiast testowac nowonabyte kosmetyki na klientce to wpierw robi to i ćwiczy na sobie
Stary 2011-12-16, 22:36   #973
Ineso
Matka Smoka

W moim mniemaniu profesjonalista może i coś tam próbuje na sobie, ale na pewno nie pokazuje tego światu - na potrzeby bloga można wymalować koleżankę. Jakoś nie czuję klimatu.
Stary 2011-12-16, 22:38   #974
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
W moim mniemaniu profesjonalista może i coś tam próbuje na sobie, ale na pewno nie pokazuje tego światu - na potrzeby bloga można wymalować koleżankę. Jakoś nie czuję klimatu.
Ja też

Ale przyznam że jak w Solvayu zobaczyłam 'stylistę paznokci' w trakcie pracy, też miałam dziwne wrażenia
Stary 2011-12-16, 23:19   #975
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on raczej nie jest profesjonalistą. Cośtam kiedyś czytałam i z tego co pamiętam, to pisał, że chce pójść w tym kierunku, ale jeszcze się tym nie zajmuje zawodowo. Uważam, że jest gro blogów autorstwa kobiet, które prezentują gorsze makijaże czy też recenzje i przyjemniej od nich się czyta jednak William Beauty nie jestem jakąś fanką, ale zdziwiły mnie Wasze reakcje jak dla mnie nie ma nic szokującego w tym, że chłopak ćwiczy na sobie, każdy tak zaczyna

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Aha - wybywam na weekend, więc nie piszcie za dużo! Trzymajcie się

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 00:19   #976
kasiencja
Pani Buka

gadałyście o równouprawnieniu, to macie, tylko w drugą stronę
to prawda, bloga czyta się i ogląda przyjemnie, ale mimo wszystko... rozumiem, że facet może interesować się makijażem bardziej jako sztuką (tak jak malarstwem, projektowaniem wnętrz czy ubrań), i nawet ćwiczyć na sobie, ale zachwycanie się każdym różem czy tuszem do rzęs i posiadanie 10x więcej kosmetyków niż przeciętna kobieta jest dla mnie co najmniej dziwne.
tak, jestem ograniczona i nietolerancyjna, ale w takich wypadkach trudno mi powstrzymać się od myśli, że ktoś taki ewidentnie ma jakieś zaburzenia tożsamości płciowej...

zmieniając temat - tak sobie oglądałam dziś rożne strony i zapragnęłam kupić sobie Kindle'a, jak będę miała przyplyw gotówki

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-12-17 o 00:20
Stary 2011-12-17, 00:26   #977
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
gadałyście o równouprawnieniu, to macie, tylko w drugą stronę
to prawda, bloga czyta się i ogląda przyjemnie, ale mimo wszystko... rozumiem, że facet może interesować się makijażem bardziej jako sztuką (tak jak malarstwem, projektowaniem wnętrz czy ubrań), i nawet ćwiczyć na sobie, ale zachwycanie się każdym różem czy tuszem do rzęs i posiadanie 10x więcej kosmetyków niż przeciętna kobieta jest dla mnie co najmniej dziwne.
tak, jestem ograniczona i nietolerancyjna, ale w takich wypadkach trudno mi powstrzymać się od myśli, że ktoś taki ewidentnie ma jakieś zaburzenia tożsamości płciowej...
Zgadzam się w 100%.
Widocznie też jestem ograniczona i wcale mi się nie podoba jakich kolorów dostał ten świat w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. Przerażający konsumpcjonizm + wyzbycie się wszelkich zasad moralnych w imię idei "mam tylko jedno życie i muszę je przeżyć jak najlepiej" (czyli zabawa, przygoda, pieniądze i sława) i "jestem królem tego świata".
Bliżej mi do konspiracji, wojennej Warszawy i walki o wyzwolenie ojczyzny.

Ah no i gdzie Ci prawdziwi mężczyźni?

Dla nas rycerze to gatunek prawie wymarły, ale co powiedzą ludzie za 100-200lat? Będą traktować literaturę Sienkiewicza jak dobre science fiction

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2011-12-17 o 00:31
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 00:48   #978
blair witch
Zakorzenienie

Dołączam do ograniczonych

Jak pisałam wcześniej - feministki nam krzywdę wyrządziły, faceci są zniewieściali. W niektórych przypadkach do potęgi n-tej

Kasiencja - odniosłam to samo wrażenie. I przy blogu i przy styliście paznokci
Stary 2011-12-17, 10:03   #979
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
to prawda, bloga czyta się i ogląda przyjemnie, ale mimo wszystko... rozumiem, że facet może interesować się makijażem bardziej jako sztuką (tak jak malarstwem, projektowaniem wnętrz czy ubrań)
Ja chyba za szybko wymiękłam w przeglądaniu tego bloga, bo nic tam przyjemnego nie widziałam Rozszerzone pory, świecąca się skóra, zarost, ogółem ohydna cera. Wśród tego błysku nawet najpiękniejszy cień napawa mnie odrazą. Ale może jeszcze poprzeglądam, może za szybko wyrok wydałam
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość

Jak pisałam wcześniej - feministki nam krzywdę wyrządziły, faceci są zniewieściali. W niektórych przypadkach do potęgi n-tej
:
W ,,Baby są jakieś inne" jest taki powalający tekst. Bohater po wymienieniu nastu rzeczy, których kobiety oczekują od facetów (oczywiście są to też sprzeczne cechy), stwierdza: nie wiem jakim mężczyzną mam się stać, więc pozostaję chłopcem.
Wcale ich nie bronię, bo nam też łatwo nie jest - ale sporo w tym racji.
Ogółem ciężkie czasy dla płci

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2011-12-17 o 10:05
Stary 2011-12-17, 10:42   #980
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Melka - przyszła mi paczka z DDD, mam mrugające piłeczki, wędkę, piłeczkę silikonową, futrzaną, laserek... kto by pomyślał, że będę się bawić kocimi zabawkami
I mam Orijena oraz inną bezzbożówkę http://www.emusklep.pl/koty/suche-ka...adult-cat.html chcesz coś?
Mrugające pileczki ? Ojeeeej !
Laserek to standardowo, najlepsza zabawka

Cytat:
My też ! ( M. i T.)
Ale wczoraj koledzy M. ( w tym fotograf i gość od agencji reklamowej ) twierdzili, że oni uwielbiają małe i lubią leczyć kobiety z tego kompleksu Świat należy do nas ! ; )

pozdrowienia od trust
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 10:43   #981
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Mój chłop stwierdził, że dziś ON będzie robił obiad.

on:
mam przepis, łosoś jest w zamrażarce, więc będę gotował
ja: no to super
on: masz tu przepis LINK rozmroź i zrób marynatę, włóż do marynaty, jak możesz to obierz ziemniaki i koło 17 wstaw do gotowania

Zdolnego masz TŻta

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%.
Widocznie też jestem ograniczona i wcale mi się nie podoba jakich kolorów dostał ten świat w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat. Przerażający konsumpcjonizm + wyzbycie się wszelkich zasad moralnych w imię idei "mam tylko jedno życie i muszę je przeżyć jak najlepiej" (czyli zabawa, przygoda, pieniądze i sława) i "jestem królem tego świata".
Ja to zdanie rozumiem trochę inaczej

Ja chyba jednak odpadam, jeśli chodzi o wyjazd do Kędzierzyna.

A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim
Stary 2011-12-17, 11:01   #982
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
My też ! ( M. i T.)
Ale wczoraj koledzy M. ( w tym fotograf i gość od agencji reklamowej ) twierdzili, że oni uwielbiają małe i lubią leczyć kobiety z tego kompleksu Świat należy do nas ! ; )

pozdrowienia od trust
O cześć laski Jak tam impreza? Gdzie w końcu byłyście?
A co do cycków-słyszałam, że mam poręczny rozmiar Raz faceci zachwycają się takimi, raz innymi-dlatego uważam, że oni po prostu uwielbiają wszystkie rozmiary
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 11:06   #983
SdC
Zakorzenienie

Melka, jak się nazywa ta dobra pizzeria w Pasażu?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 11:14   #984
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%.
poruszyłaś kolejny drażliwy temat mnie się we wspołczesnym świecie wiele rzeczy nie podoba.... ale korzystanie z życia można różnie ująć - jest super np. w takiej formie jak Ty to robisz, czyli podróże chociażby dużo się mówi też o stawianiu przede wszystkim na indywidualizm i spychaniu glębszych więzi ludzkich na drugi plan - ja nie czuję się z tym dobrze, pewnie było coś fajnego w tym że żeby pogadać z inną osobą to trzeba było ją zaprosić na herbatę, a nie tylko wysłać wiadomość na gg czy fb co prawda nie jestem przeciwniczką Internetu i mediów społecznościowych, bo to często dużo ułatwia, ale mam wrażenie że osoby którym naprawdę na mnie zależy mogę policzyć na palcach jednej ręki. dużo by pisać, nevermind

Cytat:
Ogółem ciężkie czasy dla płci
to też

Cytat:
My też ! ( M. i T.)

pozdrowienia od trust
cześć dziewczyny jak tam noc?

straszna szarówka za oknem, yh... i na popołudnie zapowiadają śnieg z deszczem, ciekawe czy będzie w każdym razie, porzucam płaszczyk na rzecz kurtki z kapturem i wyruszam załatwiać to i owo

Stary 2011-12-17, 11:18   #985
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Melka, jak się nazywa ta dobra pizzeria w Pasażu?
http://www.trattoriarialto.pl/

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2011-12-17, 11:18   #986
Lenkapuma
Zakorzenienie

A ja to chyba mało spostrzegawcza jestem, bo się nie kapnęłam, że to facet
Zniesmaczyły mnie zdjęcia halloweenowe (na zarost nie zwróciłam uwagi ) i wyłączyłam. Dopiero po Waszych komentarzach zatrybiłam, że chyba coś przeoczyłam ;p

Jak udała się impreza?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 11:20   #987
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
O cześć laski Jak tam impreza? Gdzie w końcu byłyście?
A co do cycków-słyszałam, że mam poręczny rozmiar Raz faceci zachwycają się takimi, raz innymi-dlatego uważam, że oni po prostu uwielbiają wszystkie rozmiary

Marta się umówiła ze swoim znajomym fotografem, potem poszłyśmy szukać dziewczyn ( jeszcze zapomniałam portfela i B. musial mi przyjechać z dowodem ), ale nie znalazłyśmy. M. rozbolały nogi i poszłyśmy na busa do domu :P i dopiero wtedy odnalazła się Ville

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2011-12-17, 11:43   #988
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Mrugające pileczki ? Ojeeeej !
Laserek to standardowo, najlepsza zabawka

My też ! ( M. i T.)

pozdrowienia od trust
Ja mam naprawdę mikroskpijne i z poczatku było mi wstyd rozebrać się na basenie, ale się przełamałam, bo wiem, że to siedzi tylko w mojej głowie.
Stary 2011-12-17, 12:49   #989
lalaith
Zakorzenienie

Mju, Ineso nadal nie ma organizerów Czekamy dalej?

Co do stereotypów to moja bratowa spod Krakowa (wieś bezpośrednio przylegająca) ma właśnie takie "tradycyjne" wartości wpojone, co mnie doprowadza do białej gorączki, bo poza tym jest fantastyczną, mądrą, samodzielną kobietą, którą bardzo lubię i szanuję, ale pranie, gotowanie, sprzątanie i bawienie dzieci to jest zdaniem święte obowiązki każdej żony. Żona jej brata tego nie robi i właśnie się rozwodzą Zawsze myślałam że takie poglądy świadczą o tępocie i ciemnocie intelektualnej, ale teraz niestety widzę że wcale nie, że ten problem jest dużo głębszy niż sądziłam
Stary 2011-12-17, 13:06   #990
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Ja to zdanie rozumiem trochę inaczej
Bo generalnie ono powinno nieść za sobą dobre skojarzenia. Tylko często ludzie mylnie je interpretują i wtedy w moim odczuciu nabiera pejoratywne znaczenie

Cytat:
Napisane przez kasiencja
poruszyłaś kolejny drażliwy temat mnie się we wspołczesnym świecie wiele rzeczy nie podoba.... ale korzystanie z życia można różnie ująć - jest super np. w takiej formie jak Ty to robisz, czyli podróże chociażby dużo się mówi też o stawianiu przede wszystkim na indywidualizm i spychaniu głębszych więzi ludzkich na drugi plan - ja nie czuję się z tym dobrze, pewnie było coś fajnego w tym że żeby pogadać z inną osobą to trzeba było ją zaprosić na herbatę, a nie tylko wysłać wiadomość na gg czy fb co prawda nie jestem przeciwniczką Internetu i mediów społecznościowych, bo to często dużo ułatwia, ale mam wrażenie że osoby którym naprawdę na mnie zależy mogę policzyć na palcach jednej ręki. dużo by pisać, nevermind
No właśnie. Wydaje mi się, że kiedyś idee były głębsze. Więcej znaczył ktoś a nie coś.
Temat rzeka, owszem, ale tak czasem pytam samą siebie dokąd ten świat zmierza? Bo nie mam wątpliwości, że ku gorszemu, ale zastanawiam się co przeleje czarę goryczy, i w jakim otoczeniu będą żyć moje wnuki, na czym będzie polegać ich praca itp.

Nie zazdroszczę ludziom z przyszłości Najchętniej to urodziłabym się gdzieś koło roku 1940 i była świadkiem tych największych przemian - pierwszych samochodów, telewizorów, komórek, komputerów, podróży w kosmos, poczty czy możliwości wyjechania za granicę w celach turystycznych.
A jednocześnie dostawałabym od państwa, po kilkudziesięciu latach pracy, może i skromną, ale pozwalającą przeżyć, emeryturę

mmmmmm, dziękuję za grzebień, w końcu go kupiłam Co prawda nie mogłam go znaleźć, więc poprosiłam o pomoc ekspedientkę, ona chwilę pogrzebała i powiedziała, że już nie ma, dlatego zapytałam czy ktoś go od wczoraj kupił. Ona taka zdziwiona powiedziała "a miał być dla Pani odłożony?". Na to ja, że nie, tylko koleżanka wczoraj była i mi go schowała pod szczotkami Pani się zaśmiała, wyrzuciła wszystkie szczotki i faktycznie został on jeden Dlatego jeszcze raz serdeczne dzięki

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2011-12-17 o 13:17
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości