|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cześć Brzuchatki!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
hej mamusie z rana
myslalam ze bede pierwsza, ale jakiś SMOK nas uprzedził Wstalam bo mialam w planie jechac na uczelnie, alee ze mam dzis tylko dwa zajecia obowiazkowe a leje i wieje niemiłosiernie to stwierdziłam ze nie bede narażac Lenki na chorobe przed samymi swietami i tłuc sie autobusem 30km zeby posiedziec dla obecności nee neeMusze isc do sklepu po miesko, bo męzuś dziś wraca i zazyczył sobie lasagne na obiado-kolacje i moze upieke muffinki, tylko z czym? ![]() Agatek bardzo ładne to łózeczko, tez tak po ciuchu mysle o turystycznym, ale raczej na wiosne i moze uzywane albo kojec, bo chciałabym zeby stało na balkonie ze jak bedzie ciepło to mała bedzie tam siedziec a ja sie bede prażyć na słonku Ty masz kafelki w pokoju? |
|
|
|
#3783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupy, pościel z żyrafką śliczna---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Mamy murę3 ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Ja tam nic zboczonego na mśli nie miałam, ale widzę, że Ty to tylko o jednym
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-12-17 o 08:04 |
||
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ja wstałam o 6-tej, odwiozłam TZta do pracy, byłam już w sklepie i zjadłam rogalika i kakao na śniadanie Teraz umyłam głowę i jak wysuszę, będę ruszać na miasto jeszcz po parę rzeczy Dzisiaj w TVN-ie mówili, że u nas szanse na śnieg w święta to 50 % Takie święta bez klimatu
|
|
|
#3785 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- WOW jaki ładny ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() za wizyte---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za TZ i ![]() za 32tc
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Pół nocy nieprzespanej znów ;/ Chciałabym się porządnie wyspać, ale chyba muszę poczekać do emerytury ![]() Agatek fajne to łóżeczko - czy tak będzie stało, czy je obrócicie żeby mieć dostęp do szafki ?
|
#3788 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odblokowali mi neta, więc ponadrabiałam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sumie mi to wcale nie przeszkadzaCytat:
![]() Cytat:
Mamy wózek 2w1 i w sklepie mówili, że bez problemu mogą nam dorobić adaptery do dowolnego fotelika Po świętach jedziemy po resztkę wyprawki, to zamówimy ![]() Cytat:
![]() I w nocy b. często mąż jak dotknie brzucha, to mówi, że młody szaleje Cytat:
Tyle, że za kuchnią mam jeszcze werandę i dalej ogród, więc firanki nie mają funkcji zasłaniania, tylko robienia klimatu ![]() Cytat:
Cytat:
poza tym na wigilię: śledzie z cebulką i majonezem + rybka w ananasach (ale to w większości mama zrobi )na święta: kurczaka w curry i sama nie wiem co ![]() :co nfused:Cytat:
![]() Czemu nie będziecie razem rodzić? Wiesz może co trzeba mieć ze sobą w szpitalu? Kojarzysz może nazwisko tej położnej? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa... co do auta, to my mamy Opla Astrę II combi. Wcześniej mieliśmy I. A combi kupione ze względu na ilość sprzętu różnego rodzaju przewożonego regularnie przez mego męża. Dopiero jakoś po tygodniu od kupna okazało się, że jestem w ciąży, powóz spokojnie się zmieści w bagażniku ![]() _________________________ __________ Byłam na roratach, zjadłam śniadanko - świeża buła + pasztet z pudełka + majonez do tego kawałek czekolady i jesteśmy zadowoleni![]() Tak sobie myślę, że chyba raz skoczę do pepco/textil marketu i kupię jeszcze kilka bodziaków z długim rękawkiem, żeby mieć na wyjście ze szpitala i na wizyty do lekarza. mam tylko 2 szt. i to nie nówki ![]() Jeszcze miałam coś pisać, ale zapomniałam
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() zaraz bede jesc sniadanko a potem robimy generalke... tzn ja nadzoruje a tzt robi
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa... mamy już choinkę
![]() ok. 120 cm za 30 zł póki co stoi na werandzie, dzisiaj małż ją usadzi w wiadrze, a ubierzemy wieczorkiem lub jutro![]() No i moja mama obchodzi dzisiaj okrągłe urodziny miała sobie kupić w prezencie jakiegoś ciucha, ale nic nie wybrała, więc dostanie storczyka
|
#3791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
![]() Poszłam spać o 3 w nocy i co? O 9 się budzę wyspana 6h wystarcza... wrr znów się zaczyna wyspanie się po tak krótkim śnie a wolałabym poleżeć do 12stej agawoo, nawojka, bambusek Cytat:
Będzie tak stało ![]() Cytat:
Ooo teście odpalą łóżeczko?? Fajnie, koszty zawsze mniejsze Troszkę smuci mnie fakt, że łóżeczko bez wibracji, ale co tam... podłożę wibrator i będzie to samo [QUOTE=pearpearl;31099662] To Ty sama zzerasz wszystkie trufle i nei chcesz sie dzielic, a wspolczucia wymagasz? Pffffff naiwna a nie?? ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak tak, mam kafelki wszędzie w domu jeden pokój ma panele, ale po latach widać rysy... Dywan mamy w gościnnym i tam gdzie panele, a ja nie mam, nie jest zimno w zimę, podrzewanych nie mamy, a w lato przyjemnie nawet
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-17 o 10:12 |
|||
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak wogóle to dzień doberek właśnie zjadłam śniadanko i zaraz się zabieram za porządki chce mi się jak cholera. Ja to wogóle jakaś inna jestem bo ja nie przepadam za świętami wszystko mnie wtedy denerwuje a najbardziej ludzie, wszystko jest pięknie i ładnie tylko na okres świąt a po świętach ludzie znowu robią się wredni
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można zamówić gdzieś czy jak?? 120 cm to duża chujaneczka No i zdrówko za mamusie wypijemy
|
|
#3794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
agacia_cz wszytskiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!! Dużo szczęścia i miłości
|
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Wczoraj małż zafarbował mi odrosty i od razu sie lepiej czuję.pomęczyłam się trochę z siedzeniem ,ale całe szczęscie skurcze mnie później nie łapały więc My dziś zaczynamy 34 tydzień,po prostu leci ten czas jak oszalaly szczególnie jak sie leży i nic nie roi i każdy dzień jest taki sam jak wczorajszy.Mężuś pojechał teraz po kosze wiklinowe do szafki dla małej ,po jemiołę i jakieś ubranko dla Nikolci na wyjście cieplejsze.Widzę że mało z was wymienia pierogi jako potrawę na wigilię ,ja sobie nie wyobrażam bez nich świąt.Zawsze pomagałam mamie je robić ale niestety nie w tym roku.Jejku jak mi brakuje chodzenia po sklepach i patrzenia na te świąteczne ozdoby
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
ŚMIESZNY MIŚ
Dziś Agacia ślubuje??? Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia!!!! Wasze zdrówko!!!!!!
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
WITAM W SOBOTNI PORANEK!!
mała druga noc robiła mi przemeblowanie w brzuchu... już wiem, że to pieszczoch - przestaje i uspokaja się jak ją głaszczę... wtedy pcha swój tyłeczek w miejsce głaskania Cytat:
![]() Idę się myć i porządkować mieszkanko ![]() Wczoraj przyjechała komoda dla małej WCZORAJ ZACZĘŁYŚMY 32 tc ;)
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Agacia cz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
STO LAT !!!!! ![]()
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Na wstepie... Agacia wszystkiego naj naj Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasy przespałam ciągiem 5 godzin, jestem w szoku ![]() Tż dzisiaj na szczescie kończy o normalnej porze(3) i moge pojechać na miasto kupić pręzety pod choinkę dla dzieciaków siostry. Tak to jestem uziemiona, bo przed świętami mają zapiernicz i wraca codziennie o 6.30 ....z drugiej strony dobrze bo kasiury wiecej zarobi hihi
|
#3802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też kupiłam turystyczne, ale nie mam ani pałąka do niego, ani przewijaka. Za to kupiłam 2 szt pościeli do łóżka drewnianego hihi, więc muszę się za takim drewnianym rozejrzeć teraz ![]() Cytat:
Kobitki kupiliśmy dziś wózek wkońcu. Wysłałam raniutko mojego tż, żeby rozglądnął sie za łóżeczkiem drewnianym, a ten dzwoni, ze wózek namierzył fajny i Maxi Cosi na nim pisze i w ogóle taki lekki i już nie pamiętam co gadał, bo rano było i kazał mi się szybko ubierać ![]() I byłam wczoraj w pracy rano zawieźć zwolnienie. W kadrach pracuje taka bardzo przyjemna dziewczyna. Ona jest też w ciąży. Tylko to jest coś koło 3-4 miesiąca. W każdym razie ma leukocyty we krwi jakąś większą ilość i do tego jeszcze cięsnienie niesamowicie niskie, bo coś koło 90/50 i wysoki puls przy tym. Lekarz póki co pozwolił jej pić kawę i tym sobie troszkę podwyższać. Czy macie może jakieś informacje albo rady, albo któraś z Was tak miała czy zna podobny przypadek? Chciałabym jej coś pomóc, ale pojęcia nie mam jak
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego Agacia
![]() A mi udało się wczoraj wymienić tą za dużą koszulę do karmienia na mniejszą Tzn. rozmiar jest nadal M, ale ta jest ciut inaczej szyta Wczoraj robiłam jeszcze uszka i pierogi z grzybami. Dzisiaj ubieramy choinkę ![]() Tak wczoraj pisałyście, że jak Dzidek jest aktywny w brzuszku, to potem tak samo będzie. No i u mnie załamka, bo mam wrażenie, że cały czas się wierci Jedyna nadzieja w tym, że to po prostu oznacza, że jednak śpi tylko przewraca się z boku na bok
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i pachnie bosko Dzięki za toasta świerk srebrzysty czy jakoś tak ![]() To ja również przyłączam się do życzeń dla Agaci i jej wkrótce Męża Wszystkiego naj Dzwoniłam do mamy i zaprosiła nas na jutro na obiad ![]()
|
|
#3805 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to super że juz nie musisz leków brać a maluszek może szybciutko wyjdzie jak byś chciała w sryczniu czy w grudniu?Cytat:
mura ciężka strasznie - nie przeraża cie to? włąsnie to mnie od niej odciągnęło...Cytat:
to faceta do łóżka za włosy zaciągnij i jutro porodówka![]() ciekawe kto? Cytat:
chyba w większosci firm tak mają...niestetyCytat:
twój suwaczek jakis kłamliwy jest Cytat:
u nas dzisiaj ma sypac i jutro i w środe a w piątek ma być już 5stopni na plusie więc znowu świeta jak wielkanocne się szykują...w tamtym roku jak szłam na pasterke było plus15![]() hi, ja juz po zakupach -prezenty załatwione po części na reszte czekam w paczkach, jestem wściekła na tż, a córcia się wierci i was pozdrawia ![]() wczoraj sobie uświadomiłam że nie mam opakowania na smoczek więc został dzisiaj zakupiony
|
|
#3806 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę.Cytat:
![]() Cytat:
To jest taka jak Ty robisz??? Jak tak to powiedz mi czy ta zalewa za bardzo nie rozmaka panierki. ja lubię chrupiąca i trochę mi tak szkoda zalać, a ogólnie wyglada bardzo smacznie. Jak robisz inaczej to proszę o przepis ![]() Cytat:
za wizytę.Cytat:
![]() ![]() Tak swoją drogą, my w pracy nie kupujemy takiego gotowego klarowanego, bo klarowanie jest bardzo proste. Codziennie rano rozpuszczamy pół kilo masła, po jakimś czasie jak się odwarstwi zlewamy tylko klarowne i tyle
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam spac jakos po 23 i dopiero wstałam Otwieram oczy a w pokoju posprzątane na tip top ![]() Agacia wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-17 o 11:34 |
|
|
|
|
#3808 | ||||
|
BAN stały
|
Wszystkiego najlepszego dla Agaci i jej męża
Cytat:
. U mnie ze sklepów : Sainsbury, Morrisons, Waitrose. Na pewno nie RealU mnie o 6.00 ale o 7.00 usnęłam ponownie do 9.30 gdy Milena przyszła z moimi kapciami i szlafrokiem żebym wstawała a ja oczu nie mogłam otworzyć za tżCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() menu wigilijne to: śledzie po japońsku śledzie w śmietanie śledzie z pieczarkami ryba po grecku barszcz z uszkami zupa grzybowa czysta z makaronem paszteciki orzechowe pierogi z kapustą i grzybami Ze słodkości: sernik makowiec miodownik 3bit Na święta: I dzien devolaye (czy jak to sie tam pisze II dzien schab ze śliwką (u rodziców) Poza tym jaja faszerowane, sałatka jarzynowa, sałatka buraczano-jarzynowa, chrzan domowej roboty i wędliny na śniadania i kolacje ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Czubasku nie denerwuj się na meża z tą kolacją świąteczną. Ja miałam swoją w czwartek. Szef wynajął restaurację, było mnóstwo jedzenia, drinki, piwo i picia, wszyscy sie super bawili. Nie było mowy o pracy tylko luźne gadki i mnóstwo śmiechu. Czasem trzeba tak odreagować pracę, zwłaszcza gdy ma się stresującą. Ja co prawda nie piłam ale uśmiałam się z kolegów po kilku piwach . Zawiozl mnie tz a odebrał tata bo mąż był w pracy i było bardzo fajnie . Tż mi jeszcze powiedział "baw się dobrze", zero zazdrości że on nie idzie
|
||||
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
zrobilismy przedpokoj tzn tzcik zrobil a ja tylko kiwalam palcem a on glowa z nerwow;p i juz nie mam sily
poszedl wywalic 3 worki smieci i teraz jedziemy z kuchnia
|
#3810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałam w zeszłym tyg. że robiłam i mroziłam ja jako dziecko to tylko pierogi jadłąm na Wigilie i do teraz mi tak zostało ze jem ich najwiecej![]() Cytat:
![]() Ale ostatnio mówię siostrze że maluch ma 4 razy dziennie czkawkę a ona....no mój Franek też tak miał i do teraz często czka ![]() Ciekawe czy to jest jakaś zależność czy tylko zbieg okoliczności
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

. A na serio to mam już dość. W nocy nie śpię bo brzuch mi się obniżył i co godzinę się budzę uciskana na pęcherz i muszę siku

i tłuc sie autobusem 30km zeby posiedziec dla obecności
nee nee
i moze upieke muffinki, tylko z czym?
albo kojec, bo chciałabym zeby stało na balkonie ze jak bedzie ciepło to mała bedzie tam siedziec a ja sie bede prażyć na słonku

za zakupy, pościel z żyrafką śliczna
Takie święta bez klimatu
klask i:

za TZ i 

a wolałabym poleżeć do 12stej

120 cm to duża chujaneczka
chyba w większosci firm tak mają...niestety