|
|
#2551 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
Treść usunięta
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ho ![]() ja już się uporałam ze sprzątaniem, jeszcze zostało mi umyć łazienkę, i zrobić bezy i koniec dziwi mnie to że jak jestem sama z Patem wszytko szybciej zrobie niż jak jest mąz ;Dw wieczorkiem wyskakujemy większą ekipą na piwko urodzinowe a co ![]() przepis wrzucam do klubu
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Marta bo jak się jest z mężem, to zaraz ktoś wymyśli jakieś inne atrakcje jak np. " ooo choć lepiej poleżmy, coś obejrzmy" albo się człowiek zagada. A ak jest się samemu to inaczej sprawa wygląda.
Choć ja się przyznam , ze dopiero zabieram się pójście pod prysznic
|
|
|
|
#2554 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Pogoda fatalna! Wieje, że łeb z płucami chce wyrwać Dziś na obiad robimy pizzę No i w planach mamy dalszy ciąg sprzątania A mnie coś pobolewa gardło, więc do małej się za bardzo nie zbliżam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że wygrałaś kupon ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu dokładnie, ja sobie nie wyobrażam od 20 tyg nie mieć już usg. Zdrówka życzę
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu u nas na nfz w ogóle nie robią usg bo nie mają czym robić
a ja za każde usg u gina musiałam dodatkowo płacić 200zł + wizyta i wychodziło 300zł. Wolałam te pieniążki przeznaczyć na coś dla maleństwa. jak się nie ma wyboru dobry nfz czy dobry prywatny to tak jest ja musiałam wybrać między wizytami na kasę i tylko badaniu ręcznym na nich czy ginem prywatnym. Teraz nie wiem co sobie z ryjkiem zrobić z tym kuponem
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczko mi znajoma kosmetyka poleca microdermabrazje
ale to jak masz wągry itp itd ale mówi, że 1 raz nie wystarczyhej wam jestem nieprzytomna
|
|
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba kogoś zdrowo pogięło To ja za wizytę płaciłam 100 zł i usg miałam zawsze W takiej sytuacji to Ci się nie dziwię, że wolałaś przeznaczyć tą kasę na coś innegoMam lenia...
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-12-17 o 10:31 |
||
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które biorą tabsy anty
jak prosicie o recepty to dzwonicie i odbieracie?? ja tam miałam... do zeszłego tygodnia ![]() teraz muszę jechac do przychodni, i czekać, aż między pacjentami szanowny Pan dr mi wypisze receptę
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka strasznie drogo. ja chodze prywatnie i płacę 90zł (i w tym jest usg).
Aguś ja miałąm recepty od teściowej a wcześniej od rodzinnego. |
|
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłam mieć za 100 u mojego ale wolałam żeby tamten mnie na połówkowym badał... no patrz i od czego to zalezy co ;DCytat:
![]() ej laski ładowałam dwa dni temu telefon no i super teraz widze ze zniknęła mi kreska jedna zapaliła się ładowarki i bateria się teoretycznie ładuje.. ale telefon nie jest włączony do ładowarki.. więc o co chodzi - tak naprawdę to do niczego nie jest podłączony do kabla usb też nie.. więc hmm światłem się ładuje?
|
|
|
#2563 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Marta może ma baterię słoneczną
![]() Biorę się za pieczenie muffinek a potem obiadek jeszcze trzeba zrobić. Dziś mnie na schabowe naszło więc niech będzie ![]() Ja na połówkowe idę do swojego gina nawet nie myślałam, aby do jakiegos specjalisty innego jechać. A wy dziewczyny jak robiłyście?? ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Właśnie dzowniłą moja mama. Dostała smsa o takiej treści " Prosze o jak najszybsze uregulowanie pożyczki. Prowident s.a." Czy jakoś tak bo już dokładnie nie pamiętam. A mama żadnej pożyczki nie brała. Co więcej wysłali to na numer kom, który wzięła jakiś miesiąc temu. Czy ktoś wie co jest grane i co z tymz robić?? |
|
|
|
#2565 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2011-12-17 o 11:30 |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi zgadzam się.
Kuźwa zdenerwowałam się tym smsem mamy. |
|
|
|
#2567 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję. Zaraz prześlę mamie numer na infolinię niech to wyjaśnią.
|
|
|
|
#2569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my taką szafę chcemy też zrobić szukam właśnie pomysłu na półki w środku TŻ już nawet szafę podzielił jedna strona jego druga dziecka Cytat:
bo stał z tą ścierką przed tv jak zahipnotyzowany ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- rosi u rodziców w mieście zatrzymali kiedyś babkę co spowodowała wypadek o 8 rano i miała dwa promile
|
|
#2570 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2571 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to ciężko wszystko rozwalać, malować itd. a tak zrobisz sobie na spokojnie. Cytat:
Zawsze prawie jest poślizg i trza poprawiać. W tym tygodniu przepołudniowa audycja w Trójce była o "fachowcach" i oczywiście "kto panu to tak spartolił" (co już znałam) ale dialog inwestor wykonawca po zamontowaniu blatu w kuchni mnie osobiście rozwalił:I : Panie, pan myśli, że to jest ładnie zrobione !!!! W: No ładnie to to nie jest ale się Pan PRZYZWYCZAI W domu rodzą "holenderskie" holenderki że tak powiem, ale to sę zmienia powoli (mają niechlubny rekord w jednym z najwyższych wskaźników zgonów noworodków). W połowie ciąży dostajesz do domu "pakiet porodowy", podczas porodu jest z Tobą położna (no ale ona znieczulenia Ci nie poda). Trzymam kciuki za siostrę i maleństwo! Cytat:
Chociaż lekarz rodzinny potrafi Ci powiedzieć że nie powinnaś rodzić w szpitalu bo nie było wskazań do tego ![]() Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Za to opieka po jest fajna. W zależności od ubezpieczenia masz po porodzie przydzieloną pielęgniarkę która przychodzi do Ciebie przez kilka dni i pomaga Ci się odnaleźć w nowej roli. Uczy jak się zajmować dzieckiem, ogarnia Ci mieszkanie, zrobi drobne zakupy - super po prostu. Cytat:
Cytat:
ok Do ginekologa trzeba mieć skierowanie, wszystko leczy lekarz rodzinny, pierwsza cytologia w wieku 30 lat, następna chyba za 2 albo 3 lata Nie można iść do lekarza prywatnie, bo tu nie ma prywatnych gabinetów. Podczas rejestracji do rodzinnego trzeba się przedostać przez rejestrację, która wstępnie ocenia czy jesteś godna zobaczyć oblicze tego, który nosi biały kitel Dzieci do lat 2-3 w ogóle najczęściej się nie leczy, bo przez chorowanie się hartuje. Dobrą rzeczą jest to, że nie nadużywają antybiotyków, starają się najpierw sprawdzić co się dzieje. Martwy ząb po leczeniu kanałowym na prawo zacząć boleć "bo tak bywa" - dentysta w Polsce "ząb został nieprawidłowo zatruty i wdała się infekcja". Cytat:
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza blacha z muffinkami siedzi w piekarniku
Śliweńko a jakie wymiary szafy robicie?? U nas chcemy taką wąską wnękę zrobić w niej na deskę do prasowania i odkurzacz bo teraz stoi to za drzwiami i jest rozpierdziel A tak to się drzwi zamknie i heja Ja tez ide do swojego na połowkowe |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
już jedną wypiłam, ale zaraz zrobię drugą
tż z Olą śpią już 2 h
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka wiesz my malowanie nie robimy bo rok temu całe mieszkanko było pomalowane. Pokój dla dzidziola jest na pomarańczowo zrobiony. Ale przyszedł pomysł z szafą i jednak to trzeba zrobić przezd narodzinami bo jak potem?? No właśnie, moze być tak, ze ma po kimś numer, lepiej jak zadzwoni i wyjaśni
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- I przyszedł ten dzień, kiedy nam maka otworzyli
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To jesteś na takim etapie jak ja. Zakręcę się za drugą.
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90106790/ - wszystko widać i nie muszę "grzebać" oraz http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70019421/ - na drobiazgi ![]() Mam też podwójny drążek - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10141165/ plus http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80141162/ - moja szafa jest wysoka, a tak się nie marnuje przestrzeń bo ubrania wiszą w dwóch rzędach. Cytat:
No to cywilizacja do Was przyszła, cywilizacja powiadam CI Kolejki masakryczne?
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka dzięki, potem sie programem pobawie, nawet nie wiedziałam że taki jest. A te kosze super sprawa. Właśnie dostałam wczoraj katalog z Ikei i sobie je oglądałam.
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Iwka właśnie sobie zdjęcia oglądam i powiem ci, ze ładnie go zrobili w środku. Tak nowocześnie. I jeszcze jest caffe bar i ciasta mrrrr
|
|
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
W Szwajcarii mają w McDonaldach często dwa stoiska - jedno z jedzeniem, a drugie właśnie caffe bar plus ciasta - piłam tam kawę i po prostu była pyszna, aż się zdziwiłam. W sumie w Polsce kawa w Macu też jest dobra, za tu tutaj .. fujjj
Uciekam na zakupy - wypatrzyłam z jednym ze sklepów takie bombki muchomorki - pamiętam takie z dzieciństwa Mam nadzieję, że jeszcze będą.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-12-17 o 12:32 |
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie pisali, ze ten co teraz otwierają u nas ma być taki nowoczesny. Więc są dwa stoiska tak jak pisałaś. Widziałam z czym są lody i jest: lion, kit kat, m&m i cos jeszcze jednego ale nie wiem co to
|
|
|
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahahahah jassne
![]() Cytat:
życie... Cytat:
![]() a u was jest jak u mojej siostry, nawet do pediatry trzeba mieć skierowanie!
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
robię na obiad żeberka w coli
ciekawe jakie wyjdą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

wowlalabym te 300zl odlozyc na rowerek 3w1 porzadny aluminiowy.
A mnie coś pobolewa gardło, więc do małej się za bardzo nie zbliżam 
I nie ma zmiłuj
tym bardziej ze moja domowa sluzba zdrowia-mezul dostal dzis od sluzby zdrowia 13stke

chyba kogoś zdrowo pogięło
To ja za wizytę płaciłam 100 zł i usg miałam zawsze