![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty czesc III
Siku często, 2-3 razy dziennie, zależy ile sie wody opija
![]() ![]() Ja dzis kolejny zastrzyk zrobilam swojemu kocurkowi, lezal na lozku i go myk, tylko przy wkluciu spojrzal sie na mnie ale ogolnie aniol nie kot ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-12-15 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie liczę, ale wydaje mi się, że w ciągu dnia pojawiają się czasami nawet ze 2 kupki- chociaż nie wiem, bo kupki się... rozczłonowują
![]() Rybiorek- ostatnio byłam nausznym świadkiem jak Kitty siusia. O matko! jakby ktoś ze szlaufa lał ![]() ![]()
#33 |
Konto usunięte
|
Kurcze, bo odnoszę wrażenie, że mój kocur czasem sika raz dziennie. I wtedy sika bardzo dużo, w sensie całą pojemnością pęcherza... Hm. Poobserwuję dokładniej i chyba jednak wet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
KOTerator
|
U mnie tak 4 razy minimum na dobę jest wizyta w kuwecie.
Babcię pytałam i Milka chodzi z 15 razy dziennie, ale głównie po to, żeby pogrzebać ![]() Kurcze dziewczyny, chyba jestem przewrażliwiona na punkcie Milki... Wydaje mi się, że ma coś z oczkami, nie są zaropiałe ale dzisiaj jakieś takie czerwone i często je mruży... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Moja odwiedza kuwetę dość często, kupka pojawia się zwykle 2 razy na dobę, czasem 3, a siku... hmmm... trudno powiedzieć, bo nierzadko kicia odwiedza kuwetę tylko po to, żeby sobie pogrzebać, czyli tak jak Milka. Oczywiście nadprogramowe siku bądź kupka pojawia się KAŻDORAZOWO tuż po wyczyszczeniu kuwety
![]() ![]()
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miau- wrzucam porcyjkę zdjęć Kitty;P
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Donka sliczna koteczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
KOTerator
|
Ale czym? Wszystko w klatce ma pluszowe
![]() ![]() Piękna. Ona cały czas chodzi w obróżce czy tylko do zdjęć? ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Monia moze potarla sobie oczy a mozliwe ze zwirek sie kurzy zalezy jaki masz w kuwecie.Trzymam kciuki ze to nic powaznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też kocham. Zresztą mi każde kotki się podobają- niezależnie od tego, czy są białe, szare, czy mają plamki, ale czarne są magiczne
![]() ![]() Cytat:
A Kitty śmiga cały czas w obróżce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś jestem strasznie podekscytowana ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Witam o poranku
![]() Moje koty chodzą do kuwety na dwa siku i jedną kupkę, Psotka teraz raczej na dwie, ale podejrzewam, że to przez wszystkie zawirowania. Niestety pochwaliłam się za wcześnie i od wczoraj kupka brzydka, dziś rano ledwo uformowana, zdecydowała weterynarka o kilku dniach na kroplówce (ostatnio po kroplówce się poprawiło). Nie wiem, czy się w ogóle uda to wyregulować jeszcze ![]() Monika_sonia ja też już jestem przewrażliwiona na punkcie Psoty i zaczęło mi się udzielać też na Zyzia ![]() ![]() ![]() Marea podziwiam za umiejętność zrobienia zastrzyku, mi wetka proponowała, ale stwierdziłam, że nie dam rady...i wtedy Psota dostała ten lek, co wszystko zepsuł. Nie powiem, żebym nie czuła się winna ![]() Donka śliczności Kitty ![]() ![]() ![]() ![]() Popolka Zyź ma piękną sierść, niestety Psotka jeszcze nie taką, nie jest tak dobrze odżywiona, po drugie chyba dopiero będzie zmieniać na dorosłą, to wciąż dziecięcy puszek, także wszystko przed nią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kitty też ma jeszcze puszek, ale już powoli, powoli... póki co- to sierściuchę ma już na ciałku, ale brzuszek, głowa, gardełko, nóżki- to wciąż puszek, ale już odczuwam to, że ma więcej sierści, bo mam uczulenie na sierść i od paru tygodni nosek mam czasami zawalony i oczka łzawią. Czaję się na zakup rękawicy do wyczesywania, żeby nie gubiła, ani nie wylizywała sobie tej sierści ![]()
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczna ![]() Monika jak oczka Milki?
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie: Czym karmicie swoje koteczki? jaka sucha dobra a jaka mokra,co smakuje waszym pupilom.Mam maly problem,zamowilam moim futrzakom mokra Animonda von feinsten tacki i Schumsy naturalne menu nowosc.Przyszla paczka z zooplus - a tam w srodku jest tzw mielonka no i one nie cha jej jesc jak moge ich przekonac zaznacze ze ja glupia
![]() ![]() Drugie pytanie dotyczy suchej karmy dobrej dla kastratow,ja moim postanowilam zmienic teraz jedza Porta 21 bez zboz wzielam tez probke Acany,Applawsa,Almo Nature Holistic poniewaz trudno mi znalesc jedna ktora wszystkie 3 koty jedza .Wczesniej jadly Royal Canin Fit 32 i Outdoor ale bardzo szybko znikala z misek jakby miala jakies wzmacniacze smaku ,koty byly wiecznie glodne i duzo jej jadly ![]() ![]() Chetnie poznam Wasze opinie i zdanie na ten temat i oczywiscie piszcie co lubia chrupac Wasze koteczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Wróciliśmy do domu z nowym domownikiem
![]() Kardamon teraz śpi pod łóżkiem na kocyku, ale wcześniej zjadł trochę i posiedział pod lóżkiem potem jak zostawiliśmy go na chwile samego wskoczył na lóżko i jak przyszliśmy były głaski ![]() jutro z rana jedziemy koniecznie do veta bo coś kicha i smarki mi lecą, w schronie tego nie było albo nie zauważyliśmy tylko jak przyszliśmy do domu to zaczynał kichać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz miała jego zdjęcia to wrzucaj szybciutko na wizaż, bo jestem ciekawa jak wygląda ![]() Głaski ode mnie dla Kardamona ![]()
![]() |
#48 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, daj mu czas, koty przezywaja zmiany otoczenia bardziej niz nam sie wydaje
postaw blisko wode i jedzenie, jak zobaczy ze jest bezpiecznie wyjdzie
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
na szybko jego aktualna poza
![]() SDC10056.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z katarem i innymi chorobami jest tak ze niestety czesto ujawniaja sie jak sie kota wezmie z dworu/schroniska, tam kot musial sie trzymac, w nowym srodowisku (dom) kot nagle jest w centrum uwagi i nowy wlasciciel widzi wszystko, w schronisku to nie jest tak rozowo (czesto to nie jest wina ludzi tam pracujacych, jest ich malo a kotow do opieki duzo) ja tak mialam z Cyckiem, przychodzil do nas przez miesiac na dozywianie i w koncu zostal, w ostatniej chwili ze tak powiem podjelismy decyzje o tym (rzecz jasna nie mielismy pojecia ze cos mu jest), 2 dni pozniej umieral, przestal jesc i pic, mial goraczke, gdysmy go nie zatrzymali juz by do nas nie przyszedl... oczywiscie podaje to za przyklad, wg veta choroba rozwijala sie w nim jakis czas
![]() |
#53 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() PS: Chyba mam słabość do różowych nosków i różowych poduszeczek^^ Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mial wirusa ktorym zarazil sie od dzikich ptakow, objawy byly jak Panleukopenia, ale traflismy na doswiadczonego veta ktory byl swiadkiem epidemii tej choroby 9 lat temu w Dublinie i to wykluczyl od razu, przy pierwszej wizycie to zbadal Cyca za tak powiem fizycznie i dal antybiotyk ktory zadzialal na 8 godzin (chcial dobrze, nie mozna go winic, no i chcial sprobowac czy tansza opcja zadziala), jak wszystko wrocilo nastepnego dnia i musielismy znow jechac do kliniki (maz wzial kolejny dzien urlopu, ja znow poprosilam o wczesniejsze wyjscie z pracy) to uslyszelismy ze robimy pelne badania bo jak kociak ma leukemie albo aids albo koci katar to bedzie ciezko (nie byl szczepiony przeciez), w tym momencie Cyc mial 42 stopnie goraczki (przeliczajac na ludzka temperature bo kotom inaczej sie mierzy), juz nam go nie dali, zostal w lecznicy, byla 19.30, zamkniecie ale jak cos takiego sie trafia to oni siedzia w sensie veci (tylko pielegniarka zostaje jesli sa zwierzeta w szpitalu), o 21 zadzwonili ze krew czysta, a to oznacza ze maly ma szanse, dostal antybiotyk, kroplowke, leki antywirusowe. Codziennie dzwonilam i pytalam czy mozemy go wziac, oddali po 4 dniach jak mial 39 stopni (38 to dobra kocia temperatura), dali nam antybiotyki ktore dawalismy Cyckowi jeszcze 5 dni. Jak go poszlismy w trakcie pobytu odwiedzic to mi sie plakac chcialo, siedzial w klatce, z kroplowka (dostawla 3 ml na godzine, wyobrazacie sobie?), zasmarkany, oczka zalzawione, ale jak maz otworzyl klatke to sie przyczolgal i dal mu buzi, ryczalam normalnie, kociak byl przez nas zywiony przez miesiac, non-stop byl z nami 4 dni i nas poznal. Uprzedzano nas ze przebywanie w takiej wysokiej temperaturze moze miec skutki w postaci jakis uszkodzen w mozgu ale na szczescie Cyckowi nie pozostal slad. Leczenie Cycka kosztowalo majtek, nie kupilam wtedy plaszcza (byl listopad) i do stycznia latalam w skorzanej kurtce z 2 swetrami pod spodem, ale ani przez moment nie zalowalam. No i tak to wygladalo w skrocie. tutaj Cycus po szpitalu, szyjka ogolona do pobrania krwi, lapka ogolona bo tam mial kroplowke.
![]() |
#55 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziś prawie cała noc nie spałam bo tak sie męczył z tym katarem i jeszcze chyba żwiru sylikonowego nie lubi bo zrobił mi na dywan ![]() czy to może być prawda że od tego kataru ciężko mu jeść, bo podchodzi do misek i jakby próbuje jesc a nie może ![]() jejku niech juz bedzie ta 8 to pojde z nim do veta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
już po weterynarzu
![]() ![]() Był bardzo dzielny ![]() ![]() idziemy jeszcze na 3 porcje zastrzyków także do końca roku powinien być zdrowy ![]() jak wróciliśmy było wielkie mizianie dsc0063ib.jpg teraz znowu wlzał pod lóżko i tam śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
właczyłam mu nawilżacz powietrza i chyba mu sie już lepiej oddycha bo nie ma takich bąbelków z nosa i nie kicha tylko słychać że coś mu tam rzęzi ale to też może te zastrzyki pomogły. martwie sie tylko bo od przyjścia nic nie jadł tylko wode pił, pewnie ciezko mu sie je ale musi coś zjeść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Życzę zdrowia Waszym kotkom !
Tu jeszcze mój Luka. Edytowane przez mitchi Czas edycji: 2011-12-17 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.