|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
dzień dobry kobitki!
ancia kochana, tak jak dziewczyny pisały, tu jest miejsce i na żale i na radości agnyska witaj po przerwie, Beniuś slicznota spray super pomysł z odbiciem stópek, będę dzisiaj takie robić album mam podobny, niebieski w pudełku, też z folią na fotki i koszulkami do wkładnia aa2 przystojniacha Ci rośnie hehe uśmiechnięty Marcelek - archinta kochana, biedna Ty moja dzielna jesteś, że sobie tak sama radzisz, podziwiam Cię indygo śliczne ubranka... dobrze, ze nie mam dziewczynki, bo bym pewnie z torbami poszła ![]() moonik mam nadzieję, ze zakupowe szaleństwo odpędzi ból głowy
|
#3632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mojemu Kwilonowi się coś pokićkało Głodny już po 2h (a zjada 170ml). Próbowałam go przetrzymać, ale tak płakal i krzyczał na mnie, że zrobiłam mu 200ml (norma hipp dla 3-4miesięcy). Myślę sobie, że 3 mce kończy 30go to nic mu nie będzie. Dossał się do butli, wypił 9ml i zasnął Jak kamyczek. Gdzieś chyba musi być jakaś gwiazdka* w instrukcji obsługi bo go nie ogarniam ![]() Cytat:
Fiu fiu Cytat:
Jeszcze odnośnie oliwki bambino. Ja nie smaruję ciała oliwką po kapieli bo wydaje mi się, że zatykają sie pory w końcu tłuste to to. Jedyne co robię to dodaję oliwki bambino do wody podczas kąpania. Oliwki i troszkę płynu hipp 2w1. Albo jak nie zagalopuję się to najpierw wykąpie małego a potem tż go podniesie ja wleję oliwki i go jescze pomoczę w tym. Niczym więcej nie smaruję bo skóra jest mięciutka i gładziutka. edit: wypił 90ml nie 9ml
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-12-17 o 12:15 |
||
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Bujaczek - moje wybawienie
Cytat:
![]() Oj tak rasowy facecik
|
|
|
|
|
#3634 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bodziaki super i one za dyszke były? musze się też do reala przejść bo mam bliziutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() po ile te balerinki? mam na takie chętke ![]() Cytat:
glupio mi strasznie ale co zrobić.ja dziś okno umyłam i poprasowałam, dzisiaj znów sama w domu cały dzień bo tż w pracy minimum do 18 ale za to ja sobie jutro pójde na zakupy z mamą, a co ![]() Cytat:
Cytat:
Melduje i się chwale ze dzisiaj rano pojawił się na świecie nowy członek rodziny - Igorek no, to już tylko czekamy na majowego Marcelka (najprawdopodobniej ) i koniec narazie z maluchami, chyba że komuś się pojawi niespodziewanka Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-17 o 12:20 |
|||||||
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz Szymon też ma jakąś wysypkę na brzuszku a ja nie wiem od czego by to mogło byc
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
natka Szymek wymiata... i ta pozycja... ach ci faceci nasi
no i dołączam do grona mam dzieciaszków śliniących się i robiących bąble ze śliny heh teraz jeszcze doszło robienie brum brum ze śliną na usteczkach... oczywiście wszystko dookoła oplute
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-12-17 o 12:39 |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Asia- bodziaki extra- a zmierzysz je od ramienia do kroku? Bo wiadomo jak to z rozmiarami
![]() Nie mam siły więcej pisać- padam po prostu ![]() Czytając jem zupkę i zaraz idę w kimę- teściowa przyszła i wzięła Piotrusia na spacer. |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
obiecuje potem nadrobic...na razie ciutke poczytałam ale wiecej nie dam radydziewczyny, których dzieci miały katar - zawsze ten katar "wylatuje" z nosa? w sensie ze cieknie? bo Olga mi tak strasznie furczy noskiem od wczoraj, cos tam mąż jej wyciągnął fridą, ale nie wiele a ona dalej furczy i taka niewyraźna jest ale jej nie cieknie. No i nie wiem czy na razie psikać wodą morską i czekać co bedzie czy szukać lekarza? gorączki nie ma, zjadła rano normalnie prosze poratujcie
|
|
|
|
#3639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka |
|||
|
|
|
#3640 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
u nas od rana sąsiadce drzwi wymieniali i mi dziecko obudzili ![]() dziękuję za polecenie konika morskiego poprostu rewelacja, mały wieczorem tak ładnie przy nim zasypia![]() Cytat:
też muszę się zabrać za uzupełnianie albumu, bo Bartuś dostał od cioć z mamy pracy i mamy jeszcze do odbicia nóżki w gipsie, ale to chyba poczekam jak będzie troszkę większy Cytat:
kurcze już nie wiem co Ci poradzić, biedna tak się męczysz, współczuję bardzo, Cytat:
bardzo ładne, ja chce dziewczynke ![]() ale się śmieje super i ta druga bródka u nas też jest![]() Cytat:
dla Szymka i oby już wszystko wróciło do normy![]() a Szymek jaki rozluźniony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kurcze z Mężem i jego powrotami do doomu to masz przekichane. Ja mam dosyć jak mąż do 17tej pracuje, a Ty biedaku tyle czasu sama. Najgorzej że to się odbija na dzieciach, bo nie widzą Tatusiów ![]() I gratuluje kolejnego dzieciaczka ciociu ![]() Cytat:
A my dziś tez po południu na zakupy świąteczne już, ciekawe czy będzie miejsce na parkingu i ile ludzisków będzie a i napaliłam się na h&m![]() A wieczorem znajomi wpadają i chyba będą nocować, więc fajny wieczór się zapowiada ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- a miałam pytac dziewczyn ze śląska i małopolski jak tam pogoda?? bo w faktach mówili, że dużo ludzi nie ma prądu i wogóle straszna wichura
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka u mnie bujak od niedawna wiec jeszcze testujemy) ale chyb ajest ok bo mały własnei wnim śpi a wczescniej siedział i sie śmiał do mamusi) zdążyłam pokroic pieczarki i kiełbache do bigosu , mam nadzieje ze jeszcze pospi to miesko pokroje hehe
Martusia u nas wieje ale prad mam a wieje tak ze łba mi nie urwało wiec moze dopiero sie zacznie mocniejse wianko heh
|
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu z tą pogodą to się coś porąbało normalnie:/ zamiast śniegu i mrozu to deszcz i halny:/
A ja sie chwalę że mąż kupił wczoraj choinkę żywą i dziś będziemy ubierać
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wiatru to ja mam miecho na balkonie i jeszcze nie zwiało(żeby nie było ze lodóki mnie mam czy cos hehe po prostu meza myja ja własnie) ![]() ja tez dzis wysyłam meza do piwnicy po choinke-my mamy sztuczna, a jutro chyba ubiore zalezy czy z rana pojedziemy na giełde po lamki
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co zrobić na pogodę nie mamy wpływuA co do choinki to tak się cieszę, że już mamy, a jak ładnie pachnie nasze współne pierwsze święta w trójkę bo tak mieszkaliśmy z teściami, a teraz sami
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej obie babcie beda na wigili z wnuczkiem
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my w tym roku na wigilii u moich rodziców, bo obralismy system, że raz u jednych raz u drugich, a w tym przypada u moich ale myślałam już ze może w przyszłym roku zrobimy u siebie i zaprosimy dziadków ach już się nie mogę doczekać wogóle ciekawe jak mały zareaguje na choinkę i lampki![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cotuś weź tego mężola nagaduj do skutku aż w końcu coś zadecyduje. Ale wiesz my też w sumie 3 lata mieszkalismy z teściami. I tak jak się cieszyłam bardzo jak sie przeprowadziliśmy na swoje, tak teraz czasami chciałabym mieć teściową pod ręką co by mi się małym zajęła (ale to czasami )---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- dobra odmeldowuję się na dziś, bo mały sie budzi i mężuś zaraz z pracy wraca ![]() miłego sobotniego popołudnia i wieczorku
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja chcialam wam tylko zyczyc milego weekendu bo ostatnio cos nie pisalam
|
|
#3649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj nawet troszkę śnieżku popadało![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też bym chciała śnieg na święta, jakiś taki inny klimat jest jak jest śnieg a póki co u mnie wichura... Cytat:
buźki dla Mikusia odciski zrobione ![]() przyznam, że myślałam o odbijaniu ich w masie solnej, ale pomysł na pomadkę i zapakowanie tego w album jest super! już mam swoje, odbijane co prawda plakatówką, ale wyszły nawet nawet i już są umieszczone w albumiku
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natka ale luzacka mina Szymka!
Cytat:
Poczekaj na rozwój sytuacji, nie ma gorączki , je dobrze to nie ma się czym martwić na zapas Cytat:
ale ubierać bedę w połowie tygodnia, ubzdurałam sobie że w tym roku będdzie srebrno, niebieska i bombki new kupowałam ![]() tak wspólne świeta we trójkę, ja to już nie wyobrażam sobie innego życia niż teraz, już nie chciałabym być sama z mężem, tak mi dobrze, taka pustka w domu wypełniona Wogóle swojego dziecko z dnia na dzień bardziej kocham, jak mnie przytula tak świadomie, jak się cieszy na mój widok, no bezcenne!
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia, Natka, Małgosia dzieki za odpowiedź
młodej zaczyna wylatywać glutek jak kichnie i marudzi okropnie takze noszę ciągle na rączkach. Nie bedzie mnie pewnie juz dzisiaj. pozdrawiamy wszystkie mamuski i dzieciaczki, milego weekendu
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę
|
|
|
|
|
#3654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
usneła moja smarkająca bida to moze cos nadrobie
![]() Cytat:
chociaz jak tak pomysle to mialam duzo żółtych i bialych rzeczy, to dla chłopaka tez moze byc ![]() i tez nie sprzątam na swieta jakos na błysk. Szczególnie ze jeszcze ten katar mamy na tapecie Cytat:
Cytat:
łowy ekstra, widziałam te balerinki, tez chyba zakupie młodejno wreszcie wrócił Szymek ![]() Cytat:
mysle ze Amelka polubi te smoki, moja kocha - innego nie chce. Tylko jej sie troche odgniata na buzi bo ma puchate pućki ![]() Cytat:
uswiadomila mnie w tym względzie ostatnio koleżanka jak sie martwiłam ze młoda za duzo je (ze 150 ml wody na noc wcina) ![]() A co do ilosci zjadanych to ja mojej tez nie ogarniam
|
|||||
|
|
|
#3655 | |||
|
Zakorzenienie
|
eh dziewczyny, jednak pojechałam na to seminarium
bylysmy z koleżanką u promotorki jakieś 10 minut ja jej nic nie oddałam zamieniłam dwa zdania nt. pracy, ale zaznaczyła mi obecność i znów jakiś plus u niej ![]() w Cieszynie chwilami padał taki piękny snieg aaa i mama mi zażalenie na dziecko złożyła, bo jak ją zawiozłam o 15 to spała i obudziła się ... o 18 jak zadzwoniłam na domofon gdy wróciłam ![]() Cytat:
![]() przekichane z tymi godzinami ale co zrobić u mnie deszcz i deszcz ze śniegiem, wiatrzysko wielkie wczoraj było, mam nadzieje że w przyszłym tygodniu spadnie śnieg tak jak zapowiadają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też sobie już nie wyobrażam innego życia
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-17 o 18:37 |
|||
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam na chwilę pochwalić się, że byłam w H&M
kupiłam małemu 2 bodziaki po 10zł (jedne ze słonikiem, te co Natka chyba? a drugie z napisem BORN 2011 ) i koszule za 20zł![]() Natka a choinkę jednak jutro będziemy ubierać, bo dziś czasu nie starczyło, a za chwilę znajomi wpadną. Więc jutro wrzucę fotkę jak ubierzemy
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne są Szkoda, że dla kolejnego dziecka się już nie nadadzą aaa też chcę do h&m
|
|
|
|
|
#3658 |
|
kosmitka
|
Na początek podziękuję za kciuki, jedno z 2 do przodu na całe 3+
.Teraz nadrabianie.
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja zakupiłam sweter dla niunka za 60 dych a on teraz przeceniony na 30 |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, dzięki za miłe słowa nt zakupów
Cytat:
studiujesz tam?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

album mam podobny, niebieski w pudełku, też z folią na fotki i koszulkami do wkładnia
dzielna jesteś, że sobie tak sama radzisz, podziwiam Cię 

Jak kamyczek. 

aż widać żyłki
te Perfect są 0-6, albo 6+, więc ja takiego myku na pewno nie zrobię. Mam nadzieję, że jakoś polubi nowego smoka, bo mam jeszcze jeden w zapasie, a one tanie nie były
.......ide robić dziewczynkę
glupio mi strasznie ale co zrobić.
ale za to ja sobie jutro pójde na zakupy z mamą, a co 

Dzisiaj nawet troszkę śnieżku popadało
to ja zakupiłam sweter dla niunka za 60 dych a on teraz przeceniony na 30