Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 12:12   #3631
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

dzień dobry kobitki!

ancia
kochana, tak jak dziewczyny pisały, tu jest miejsce i na żale i na radości

agnyska witaj po przerwie, Beniuś slicznota

spray super pomysł z odbiciem stópek, będę dzisiaj takie robić album mam podobny, niebieski w pudełku, też z folią na fotki i koszulkami do wkładnia

aa2 przystojniacha Ci rośnie hehe uśmiechnięty Marcelek -

archinta kochana, biedna Ty moja dzielna jesteś, że sobie tak sama radzisz, podziwiam Cię

indygo śliczne ubranka... dobrze, ze nie mam dziewczynki, bo bym pewnie z torbami poszła

moonik mam nadzieję, ze zakupowe szaleństwo odpędzi ból głowy
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 12:12   #3632
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Mojemu Kwilonowi się coś pokićkało
Głodny już po 2h (a zjada 170ml). Próbowałam go przetrzymać, ale tak płakal i krzyczał na mnie, że zrobiłam mu 200ml (norma hipp dla 3-4miesięcy). Myślę sobie, że 3 mce kończy 30go to nic mu nie będzie.
Dossał się do butli, wypił 9ml i zasnął Jak kamyczek.
Gdzieś chyba musi być jakaś gwiazdka* w instrukcji obsługi bo go nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
nie, czółko ma normalne za to ręce czasem takie lodowate że szok aż widać żyłki

kąpaliśmy w krochmalu 4dni - przy jednoczesnym odstawieniu oliwki- masakra się zrobiła, bo skóra była jednym suchym placem. Kupiłam emolium- dostalam próbki emulsji do ciała - i przy myciu emoilum i smarowaniu emulsją była skóra fajna, jakby sie wygładzało, próbki się skończyły wróciła suchość i krosteczki. Teraz od dwóch dni smaruję jej brzucha tym kremem oliwkowym - widzę, że po smarowaniu jest dobrze ale jak się wytrze w bodziaka zaczyna się robić suche - no masakra jakaś..Trochę też sę boję kurcze tak wszystkiego po trochu próbować bo nie dojdę od czego się to moze dziać

hihih, mamcia pracuje w szpitalu na dziecięcym i tam dostają mleczko dla maluchów, jakby coś mogę liczyć na parę opakowań miesięcznie

No to widzę nasze dzieciaki w jakąś zmowę weszły bo moja tak samo się dziś zachowywała- a nawet jak chwilę leżała nieśpiąca pod karuzelą to się nie odzywała nic tylko po prostu leżała i patrzyła w zwierzaki heh
Hmm a może kup ten emolium skoro była poprawa?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
na koniec - wczorajszy łupy zakupowe
Fiu fiu

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wstaliśmy rano, Szymon siedział w foteliku a ja nadrabiałam wizaż. Coś mi się za cicho wydawało i patrzę na małego a ten się gapi na telewizor w takiej pozie:
Ale luzak

Jeszcze odnośnie oliwki bambino. Ja nie smaruję ciała oliwką po kapieli bo wydaje mi się, że zatykają sie pory w końcu tłuste to to. Jedyne co robię to dodaję oliwki bambino do wody podczas kąpania. Oliwki i troszkę płynu hipp 2w1.
Albo jak nie zagalopuję się to najpierw wykąpie małego a potem tż go podniesie ja wleję oliwki i go jescze pomoczę w tym.
Niczym więcej nie smaruję bo skóra jest mięciutka i gładziutka.

edit: wypił 90ml nie 9ml

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-12-17 o 12:15
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 12:15   #3633
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
he ale luzak-słodziak kochany
widzeze bujaczek mamy taki sam
Bujaczek - moje wybawienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem te Perfect są 0-6, albo 6+, więc ja takiego myku na pewno nie zrobię. Mam nadzieję, że jakoś polubi nowego smoka, bo mam jeszcze jeden w zapasie, a one tanie nie były
A Szymek to rasowy facet
Hm, ja mam z canpol babies i też jest taki podział, ona miała chyba z NUKa. Cóż no też mam nadzieję, że Szymon załapie

Oj tak rasowy facecik

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 12:17   #3634
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Indygo super rzeczy.......ide robić dziewczynkę

Archi w załączniku zdjecie bodziaków

no i pochwale sie moim smieszkiem
słodziak
bodziaki super i one za dyszke były? musze się też do reala przejść bo mam bliziutko
Cytat:
kurna, że real ode mnie ro drugi koniec miasta, no super te bodziaki!
a Marcelek uroczy
Kochana ja mam do reala dwa kroki jakbyś chciała to moge Ci kupić i wysłać

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
a na te odciski nakleiłam przeźroczystą, grubą tasmę klejącą - taki domowy laminat
swojego czas tak "laminowałam" ściągi
Cytat:
A widziałyście TO ?
widziałam kiedyś, boscy są!
Cytat:
po ile te balerinki? mam na takie chętke
Cytat:
Czee

rosołek pyrka, w domu posprzątane tak to jest jak się wstanie o 7 mężul pojechał po siostrę na dworzec i później się wybieramy na zakupy, w planie wizyta w h&m ofc
bólu głowy dziś ciąg dalszy niestety

pojechałaś czy nie ?
to dopiero na 17, ale nie jade. Głupio mi bo koleżanka musi teraz sama jechać. Ja nie jade głównie dlatego, że musiałabym wziąć z sobą Natalke a ona dzisiaj jakas marudna. A inne koleżanki nie jadą bo nie, bo pewnie nie chciało im sie pisać i teraz tylko jedna koleżanka jedzie i będzie musiała świecić za nas oczami glupio mi strasznie ale co zrobić.

ja dziś okno umyłam i poprasowałam, dzisiaj znów sama w domu cały dzień bo tż w pracy minimum do 18 a jutro jedzie pomagać w remoncie znajomemu co by się przed świętami uwinęli ale za to ja sobie jutro pójde na zakupy z mamą, a co

Cytat:
Cześć Melduję, że się wyspałam Szymon padł o 19.00, a potem pobudki o 21, 24, 4.30 i 9 Co prawda o tej 4.30 zrobił koope i się rozbudził i już myślałam, że trzeba będzie wstawać ale po pół godzinie walki jednak zasnął Oddali mi moje dziecko wreszcie
o jak pięknie
Cytat:

Wstaliśmy rano, Szymon siedział w foteliku a ja nadrabiałam wizaż. Coś mi się za cicho wydawało i patrzę na małego a ten się gapi na telewizor w takiej pozie:
typowy facet, jeszcze pilota mu w ręku brakuje i piwa

Melduje i się chwale ze dzisiaj rano pojawił się na świecie nowy członek rodziny - Igorek
no, to już tylko czekamy na majowego Marcelka (najprawdopodobniej ) i koniec narazie z maluchami, chyba że komuś się pojawi niespodziewanka

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-17 o 12:20
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 12:19   #3635
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Głodny już po 2h (a zjada 170ml). Próbowałam go przetrzymać, ale tak płakal i krzyczał na mnie, że zrobiłam mu 200ml (norma hipp dla 3-4miesięcy). Myślę sobie, że 3 mce kończy 30go to nic mu nie będzie.

Apetycik ma niezły

Ale luzak

Taa

Jeszcze odnośnie oliwki bambino. Ja nie smaruję ciała oliwką po kapieli bo wydaje mi się, że zatykają sie pory w końcu tłuste to to. Jedyne co robię to dodaję oliwki bambino do wody podczas kąpania. Oliwki i troszkę płynu hipp 2w1.
Albo jak nie zagalopuję się to najpierw wykąpie małego a potem tż go podniesie ja wleję oliwki i go jescze pomoczę w tym.
Niczym więcej nie smaruję bo skóra jest mięciutka i gładziutka.

edit: wypił 90ml nie 9ml
O właśnie odnośnie oliwek to u nas wyszło uczulenie i na Jonssona i na Bambino Teraz Szymon też ma jakąś wysypkę na brzuszku a ja nie wiem od czego by to mogło byc

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-17, 12:22   #3636
thelilah
Zadomowienie

natka Szymek wymiata... i ta pozycja... ach ci faceci nasi

no i dołączam do grona mam dzieciaszków śliniących się i robiących bąble ze śliny heh teraz jeszcze doszło robienie brum brum ze śliną na usteczkach... oczywiście wszystko dookoła oplute

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2011-12-17 o 12:39
Stary 2011-12-17, 12:31   #3637
archinta
Zakorzenienie

Asia- bodziaki extra- a zmierzysz je od ramienia do kroku? Bo wiadomo jak to z rozmiarami

Nie mam siły więcej pisać- padam po prostu
Czytając jem zupkę i zaraz idę w kimę- teściowa przyszła i wzięła Piotrusia na spacer.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 13:07   #3638
danika
Zakorzenienie

hej kochane obiecuje potem nadrobic...na razie ciutke poczytałam ale wiecej nie dam rady

dziewczyny, których dzieci miały katar - zawsze ten katar "wylatuje" z nosa? w sensie ze cieknie?
bo Olga mi tak strasznie furczy noskiem od wczoraj, cos tam mąż jej wyciągnął fridą, ale nie wiele a ona dalej furczy i taka niewyraźna jest ale jej nie cieknie. No i nie wiem czy na razie psikać wodą morską i czekać co bedzie czy szukać lekarza? gorączki nie ma, zjadła rano normalnie

prosze poratujcie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 13:14   #3639
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
o jak pięknie

typowy facet, jeszcze pilota mu w ręku brakuje i piwa

Taa i flaszki mleka

Melduje i się chwale ze dzisiaj rano pojawił się na świecie nowy członek rodziny - Igorek
no, to już tylko czekamy na majowego Marcelka (najprawdopodobniej ) i koniec narazie z maluchami, chyba że komuś się pojawi niespodziewanka
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
natka Szymek wymiata... i ta pozycja... ach ci faceci nasi

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Asia- bodziaki extra- a zmierzysz je od ramienia do kroku? Bo wiadomo jak to z rozmiarami

Nie mam siły więcej pisać- padam po prostu
Czytając jem zupkę i zaraz idę w kimę- teściowa przyszła i wzięła Piotrusia na spacer.
Biedactwo nasze

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej kochane obiecuje potem nadrobic...na razie ciutke poczytałam ale wiecej nie dam rady

dziewczyny, których dzieci miały katar - zawsze ten katar "wylatuje" z nosa? w sensie ze cieknie?
bo Olga mi tak strasznie furczy noskiem od wczoraj, cos tam mąż jej wyciągnął fridą, ale nie wiele a ona dalej furczy i taka niewyraźna jest ale jej nie cieknie. No i nie wiem czy na razie psikać wodą morską i czekać co bedzie czy szukać lekarza? gorączki nie ma, zjadła rano normalnie

prosze poratujcie
U nas nie wylatywało Chyba, ze położyłam małego na brzuszku. Ja bym poczekała jak się rozwinie - woda morska, frida i maść majerankowa
Zdrówka

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-17, 13:32   #3640
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

u nas od rana sąsiadce drzwi wymieniali i mi dziecko obudziliale wystawiłam na balkon, pospał godzinkę i teraz dalej we wózku śpi

dziękuję za polecenie konika morskiego poprostu rewelacja, mały wieczorem tak ładnie przy nim zasypia

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia tych odcisków. Już są wklejone w album. Nic nadzwyczajnego, ale prosiłyscie. Łatwo zrobić coś takiego, a jaka fajna pamiątka.
świetne też muszę się zabrać za uzupełnianie albumu, bo Bartuś dostał od cioć z mamy pracy i mamy jeszcze do odbicia nóżki w gipsie, ale to chyba poczekam jak będzie troszkę większy
Cytat:
No i się porąbało znów Tak go dziś te gaziory męczyły, że ja oka nie zmrużyłam- a on konsekwentnie budził sie co godz! Najlepsze,ze zasnął mi 2x w bujaczku gdzie on nigdy bez raczek albo bez piersi nie zasypiał, a tu nawet smoka nie miał Co prawda wibra nie starczała i musiałam go dodatkowo bujac, no ale pospał cos. Biedak mój
Ja za to padam na pysk, a mąż ma dziś pracująca sobotę
Archi kurcze już nie wiem co Ci poradzić, biedna tak się męczysz, współczuję bardzo,
Cytat:

A widziałyście TO ?
siedze i rycze ze śmiechu
Cytat:
bardzo ładne, ja chce dziewczynke
Cytat:
no i pochwale sie moim smieszkiem
ale się śmieje super i ta druga bródka u nas też jest
Cytat:
Cześć Melduję, że się wyspałam Szymon padł o 19.00, a potem pobudki o 21, 24, 4.30 i 9 Co prawda o tej 4.30 zrobił koope i się rozbudził i już myślałam, że trzeba będzie wstawać ale po pół godzinie walki jednak zasnął Oddali mi moje dziecko wreszcie

Natka dla Szymka i oby już wszystko wróciło do normy
a Szymek jaki rozluźniony
Cytat:
Dzień dobry
Małgosia te Twoje teksty
Cytat:
ja dziś okno umyłam i poprasowałam, dzisiaj znów sama w domu cały dzień bo tż w pracy minimum do 18 a jutro jedzie pomagać w remoncie znajomemu co by się przed świętami uwinęli ale za to ja sobie jutro pójde na zakupy z mamą, a co

Ty nasz pracusiu
kurcze z Mężem i jego powrotami do doomu to masz przekichane. Ja mam dosyć jak mąż do 17tej pracuje, a Ty biedaku tyle czasu sama. Najgorzej że to się odbija na dzieciach, bo nie widzą Tatusiów

I gratuluje kolejnego dzieciaczka ciociu
Cytat:

prosze poratujcie
Danika mój mały też tak miał, nic mu nie cieknie, ale właśnie charczy i lekarz polecił kupić spray tantum protekt on jest bez recepty i widać poprawę, Może spróbuj

A my dziś tez po południu na zakupy świąteczne już, ciekawe czy będzie miejsce na parkingu i ile ludzisków będziea i napaliłam się na h&m
A wieczorem znajomi wpadają i chyba będą nocować, więc fajny wieczór się zapowiada

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

a miałam pytac dziewczyn ze śląska i małopolski jak tam pogoda?? bo w faktach mówili, że dużo ludzi nie ma prądu i wogóle straszna wichura

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 13:43   #3641
aa2
Zakorzenienie

Nastka u mnie bujak od niedawna wiec jeszcze testujemy) ale chyb ajest ok bo mały własnei wnim śpi a wczescniej siedział i sie śmiał do mamusi) zdążyłam pokroic pieczarki i kiełbache do bigosu , mam nadzieje ze jeszcze pospi to miesko pokroje hehe

Martusia u nas wieje ale prad mam a wieje tak ze łba mi nie urwało wiec moze dopiero sie zacznie mocniejse wianko heh
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 13:44   #3642
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Asiu z tą pogodą to się coś porąbało normalnie:/ zamiast śniegu i mrozu to deszcz i halny:/

A ja sie chwalę że mąż kupił wczoraj choinkę żywą i dziś będziemy ubierać

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-17, 13:47   #3643
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Asiu z tą pogodą to się coś porąbało normalnie:/ zamiast śniegu i mrozu to deszcz i halny:/

no własnei powiem szczerze ze chciałabym troche sniegu bo wtedy taka tmosfera inna
a co do wiatru to ja mam miecho na balkonie i jeszcze nie zwiało(żeby nie było ze lodóki mnie mam czy cos hehe po prostu meza myja ja własnie)

ja tez dzis wysyłam meza do piwnicy po choinke-my mamy sztuczna, a jutro chyba ubiore zalezy czy z rana pojedziemy na giełde po lamki
Stary 2011-12-17, 13:50   #3644
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnei powiem szczerze ze chciałabym troche sniegu bo wtedy taka tmosfera inna
a co do wiatru to ja mam miecho na balkonie i jeszcze nie zwiało(żeby nie było ze lodóki mnie mam czy cos hehe po prostu meza myja ja własnie)

ja tez dzis wysyłam meza do piwnicy po choinke-my mamy sztuczna, a jutro chyba ubiore zalezy czy z rana pojedziemy na giełde po lamki
no dokłądnie, jak jest śnieg to się bardziej czuje te święta, a tak jakoś dupkowatoale co zrobić na pogodę nie mamy wpływu

A co do choinki to tak się cieszę, że już mamy, a jak ładnie pachnienasze współne pierwsze święta w trójkę bo tak mieszkaliśmy z teściami, a teraz sami

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-17, 13:53   #3645
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no dokłądnie, jak jest śnieg to się bardziej czuje te święta, a tak jakoś dupkowatoale co zrobić na pogodę nie mamy wpływu

A co do choinki to tak się cieszę, że już mamy, a jak ładnie pachnienasze współne pierwsze święta w trójkę bo tak mieszkaliśmy z teściami, a teraz sami
my z racji ze pierwsze swieta w trójke orgaizujemy wigilie u siebie przynajmniej obie babcie beda na wigili z wnuczkiem
Stary 2011-12-17, 13:55   #3646
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

zazdroszcze, jejjju jak ja zazdroszcze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:01   #3647
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
my z racji ze pierwsze swieta w trójke orgaizujemy wigilie u siebie przynajmniej obie babcie beda na wigili z wnuczkiem
to super,świetny pomysł

my w tym roku na wigilii u moich rodziców, bo obralismy system, że raz u jednych raz u drugich, a w tym przypada u moich
ale myślałam już ze może w przyszłym roku zrobimy u siebie i zaprosimy dziadków
ach już się nie mogę doczekać wogóle ciekawe jak mały zareaguje na choinkę i lampki

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
zazdroszcze, jejjju jak ja zazdroszcze
Cotuś weź tego mężola nagaduj do skutku aż w końcu coś zadecyduje.
Ale wiesz my też w sumie 3 lata mieszkalismy z teściami.
I tak jak się cieszyłam bardzo jak sie przeprowadziliśmy na swoje, tak teraz czasami chciałabym mieć teściową pod ręką co by mi się małym zajęła (ale to czasami)

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

dobra odmeldowuję się na dziś, bo mały sie budzi i mężuś zaraz z pracy wraca
miłego sobotniego popołudnia i wieczorku

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-17, 14:29   #3648
lullaby_ml
Zakorzenienie

Kochane ja chcialam wam tylko zyczyc milego weekendu bo ostatnio cos nie pisalam i w ogole jestescie najlepsze na swiecie, wiecie o tym? noo, caluje was mocno wszystkie lece sie kurowac
Stary 2011-12-17, 15:12   #3649
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka dla Szymka i oby już wszystko wróciło do normy
a Szymek jaki rozluźniony

Rozluźniony bo mu nic nie dolega

a miałam pytac dziewczyn ze śląska i małopolski jak tam pogoda?? bo w faktach mówili, że dużo ludzi nie ma prądu i wogóle straszna wichura
Dzisiaj już w miarę spokojnie, ale wczoraj to okna mi chciało wepchnąć do domu Dzisiaj nawet troszkę śnieżku popadało

Cytat:
Nastka u mnie bujak od niedawna wiec jeszcze testujemy) ale chyb ajest ok bo mały własnei wnim śpi a wczescniej siedział i sie śmiał do mamusi) zdążyłam pokroic pieczarki i kiełbache do bigosu , mam nadzieje ze jeszcze pospi to miesko pokroje hehe

Martusia u nas wieje ale prad mam a wieje tak ze łba mi nie urwało wiec moze dopiero sie zacznie mocniejse wianko heh
Czyli Marcelek zadowolony z zakupu

Cytat:

Pokażesz foto?

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Kochane ja chcialam wam tylko zyczyc milego weekendu bo ostatnio cos nie pisalam i w ogole jestescie najlepsze na swiecie, wiecie o tym? noo, caluje was mocno wszystkie lece sie kurowac
Lullek Kuruj się, kuruj

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-17, 15:27   #3650
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

jeju ja śniegu 3 lata nie widziałam...
też bym chciała śnieg na święta, jakiś taki inny klimat jest jak jest śnieg

a póki co u mnie wichura...

Cytat:
zdrowiej zdrowiej
buźki dla Mikusia

odciski zrobione spray za pomysł
przyznam, że myślałam o odbijaniu ich w masie solnej, ale pomysł na pomadkę i zapakowanie tego w album jest super! już mam swoje, odbijane co prawda plakatówką, ale wyszły nawet nawet i już są umieszczone w albumiku
Stary 2011-12-17, 15:28   #3651
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Natka ale luzacka mina Szymka! super!

Cytat:

prosze poratujcie
mojemu od wczoraj tak cieknie własnie z noska, trochę furczy to mu odciągnełam ze dwa razy, mam witaminę C to muu dałam kilka kropel , maść majrankową i tak jakby przechodziło, bo to jeszcze takie lekkie przeziębienie to luzik
Poczekaj na rozwój sytuacji, nie ma gorączki , je dobrze to nie ma się czym martwić na zapas

Cytat:
u nas wczoraj sąsiad dostarczył na podwórko, piękną rozłorzystą ale ubierać bedę w połowie tygodnia, ubzdurałam sobie że w tym roku będdzie srebrno, niebieska i bombki new kupowałam

tak wspólne świeta we trójkę, ja to już nie wyobrażam sobie innego życia niż teraz, już nie chciałabym być sama z mężem, tak mi dobrze, taka pustka w domu wypełniona
Wogóle swojego dziecko z dnia na dzień bardziej kocham, jak mnie przytula tak świadomie, jak się cieszy na mój widok, no bezcenne!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:20   #3652
danika
Zakorzenienie

Martusia, Natka, Małgosia dzieki za odpowiedź młodej zaczyna wylatywać glutek jak kichnie i marudzi okropnie takze noszę ciągle na rączkach. Nie bedzie mnie pewnie juz dzisiaj.

pozdrawiamy wszystkie mamuski i dzieciaczki, milego weekendu
Stary 2011-12-17, 16:52   #3653
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Natka ale luzacka mina Szymka! super!

mojemu od wczoraj tak cieknie własnie z noska, trochę furczy to mu odciągnełam ze dwa razy, mam witaminę C to muu dałam kilka kropel , maść majrankową i tak jakby przechodziło, bo to jeszcze takie lekkie przeziębienie to luzik
Poczekaj na rozwój sytuacji, nie ma gorączki , je dobrze to nie ma się czym martwić na zapas

u nas wczoraj sąsiad dostarczył na podwórko, piękną rozłorzystą ale ubierać bedę w połowie tygodnia, ubzdurałam sobie że w tym roku będdzie srebrno, niebieska i bombki new kupowałam

tak wspólne świeta we trójkę, ja to już nie wyobrażam sobie innego życia niż teraz, już nie chciałabym być sama z mężem, tak mi dobrze, taka pustka w domu wypełniona
Wogóle swojego dziecko z dnia na dzień bardziej kocham, jak mnie przytula tak świadomie, jak się cieszy na mój widok, no bezcenne!
Przytula już świadomie? Też chcę

Wymianka.
Stary 2011-12-17, 17:22   #3654
danika
Zakorzenienie

usneła moja smarkająca bida to moze cos nadrobie

Cytat:

ja też w próżniowe worki ładuje dawałam bratowej tż te najmniejsze ale ona coś tam zaczęła marudzić że za dużo ma ciuszków że coś tam coś tam, nie to nie - bez łaski, już jej nie będe dawać co się nadaje dla chłopczyka to swojej bratowej odkładam a reszta schowana głęboko

proponuje sobie odpuścić, np. sprzątanie na bum cyk cyk ja tak robie w tym roku, nie musze mieć mega błysku w każdym kącie żeby były fajne święta
oby skok szybko minął
ja tez pakuje w wory próżniowe - jak bedzie kiedys synek to bedzie chodził a różowym chociaz jak tak pomysle to mialam duzo żółtych i bialych rzeczy, to dla chłopaka tez moze byc

i tez nie sprzątam na swieta jakos na błysk. Szczególnie ze jeszcze ten katar mamy na tapecie

Cytat:
No i się porąbało znów Tak go dziś te gaziory męczyły, że ja oka nie zmrużyłam- a on konsekwentnie budził sie co godz! Najlepsze,ze zasnął mi 2x w bujaczku gdzie on nigdy bez raczek albo bez piersi nie zasypiał, a tu nawet smoka nie miał Co prawda wibra nie starczała i musiałam go dodatkowo bujac, no ale pospał cos. Biedak mój
Ja za to padam na pysk, a mąż ma dziś pracująca sobotę
współczuje i łącze sie w bólu bo dzis była u nas noc "chodzona" i nast sie taka sama zapowiada niestety...gluta odciągamy co 10 minut bo inaczej sie dławi

Cytat:
[
moja Agacia po 200 ml[/B] spała 7 godzin, a zasnęła o 19ej. jakby zjadła tyle o 22iej to spałaby do 5ej.aha, któraś z was pisała ( sorki nie pamiętam kto, wybaczcie) jak dr na izbie przyjęć wyśmiała espumisan jako palcebo i mąż to skomentował. wiecie, 3 dni sab simplex nie dawałam i mała przy butelce cudowała, dałam w nocy i rano i na razie oki, bez cyrków[B] - ale cichoooooo czyli nie placebo.
super łowy ekstra, widziałam te balerinki, tez chyba zakupie młodej

Cytat:
Cześć Melduję, że się wyspałamOddali mi moje dziecko wreszcie
no wreszcie wrócił Szymek

Cytat:
kurcze nie wiem te Perfect są 0-6, albo 6+, więc ja takiego myku na pewno nie zrobię. Mam nadzieję, że jakoś polubi nowego smoka, bo mam jeszcze jeden w zapasie, a one tanie nie były
A Szymek to rasowy facet
Aga współczuje skoku, oby szybko minął

mysle ze Amelka polubi te smoki, moja kocha - innego nie chce. Tylko jej sie troche odgniata na buzi bo ma puchate pućki

Cytat:
Małgosia ale to nie jest norma dla 3-4 miesiące skończone, tylko dla 3-4 miesiąc - czyli 2 skończone
uswiadomila mnie w tym względzie ostatnio koleżanka jak sie martwiłam ze młoda za duzo je (ze 150 ml wody na noc wcina)

A co do ilosci zjadanych to ja mojej tez nie ogarniam
Stary 2011-12-17, 18:35   #3655
acelinka
Zakorzenienie

eh dziewczyny, jednak pojechałam na to seminarium bylysmy z koleżanką u promotorki jakieś 10 minut ja jej nic nie oddałam zamieniłam dwa zdania nt. pracy, ale zaznaczyła mi obecność i znów jakiś plus u niej
w Cieszynie chwilami padał taki piękny snieg

aaa i mama mi zażalenie na dziecko złożyła, bo jak ją zawiozłam o 15 to spała i obudziła się ... o 18 jak zadzwoniłam na domofon gdy wróciłam i biedna babcia nawet się z wnusią nie pobawiła
Cytat:

Ty nasz pracusiu
kurcze z Mężem i jego powrotami do doomu to masz przekichane. Ja mam dosyć jak mąż do 17tej pracuje, a Ty biedaku tyle czasu sama. Najgorzej że to się odbija na dzieciach, bo nie widzą Tatusiów

I gratuluje kolejnego dzieciaczka ciociu

dziękuje
przekichane z tymi godzinami ale co zrobić

u mnie deszcz i deszcz ze śniegiem, wiatrzysko wielkie wczoraj było, mam nadzieje że w przyszłym tygodniu spadnie śnieg tak jak zapowiadają
Cytat:
wracaj do zdrówka szybko
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

tż jutro z rana jedzie po choinke w tym roku chce taką niewielką, ale i tak się ciesze

ja też sobie już nie wyobrażam innego życia cudownie nam w trójke a nawet coraz częściej marze o czwórce

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-17 o 18:37
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 18:51   #3656
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

wpadam na chwilę pochwalić się, że byłam w H&M kupiłam małemu 2 bodziaki po 10zł (jedne ze słonikiem, te co Natka chyba? a drugie z napisem BORN 2011) i koszule za 20zł

Natka a choinkę jednak jutro będziemy ubierać, bo dziś czasu nie starczyło, a za chwilę znajomi wpadną. Więc jutro wrzucę fotkę jak ubierzemy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-17, 19:07   #3657
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
wpadam na chwilę pochwalić się, że byłam w H&M kupiłam małemu 2 bodziaki po 10zł (jedne ze słonikiem, te co Natka chyba? a drugie z napisem BORN 2011) i koszule za 20zł

Natka a choinkę jednak jutro będziemy ubierać, bo dziś czasu nie starczyło, a za chwilę znajomi wpadną. Więc jutro wrzucę fotkę jak ubierzemy
Też mam born 2011- ale sprzed wyprzedaży więc możliwe, że inny model świetne są Szkoda, że dla kolejnego dziecka się już nie nadadzą

aaa też chcę do h&m muszę jutro tż wyciągnąć, chociaż miałam z nim nie gadać

Wymianka.
Stary 2011-12-17, 20:10   #3658
anciaahk
kosmitka

Na początek podziękuję za kciuki, jedno z 2 do przodu na całe 3+ .
Teraz nadrabianie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:22   #3659
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

ten H&M mnie normalnei zdenerwił to ja zakupiłam sweter dla niunka za 60 dych a on teraz przeceniony na 30
Stary 2011-12-17, 20:22   #3660
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dziewczynki, dzięki za miłe słowa nt zakupów

Cytat:
eh dziewczyny, jednak pojechałam na to seminarium bylysmy z koleżanką u promotorki jakieś 10 minut ja jej nic nie oddałam zamieniłam dwa zdania nt. pracy, ale zaznaczyła mi obecność i znów jakiś plus u niej
w Cieszynie chwilami padał taki piękny snieg

aaa i mama mi zażalenie na dziecko złożyła, bo jak ją zawiozłam o 15 to spała i obudziła się ... o 18 jak zadzwoniłam na domofon gdy wróciłam i biedna babcia nawet się z wnusią nie pobawiła

dziękuje
przekichane z tymi godzinami ale co zrobić

u mnie deszcz i deszcz ze śniegiem, wiatrzysko wielkie wczoraj było, mam nadzieje że w przyszłym tygodniu spadnie śnieg tak jak zapowiadają

wracaj do zdrówka szybko

tż jutro z rana jedzie po choinke w tym roku chce taką niewielką, ale i tak się ciesze

ja też sobie już nie wyobrażam innego życia cudownie nam w trójke a nawet coraz częściej marze o czwórce
a ja do Cieszyna w piątek jadę studiujesz tam?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości