|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
żeby tak dla głupiego widzimisię gówniarza narażać inne dzieci biedna Izunia!!! mam nadzieję, że szybciutko zwalczy choróbsko biedna malutka ucałuj Izunię |
|
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Zdrówka dla Izy
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale też co innego, gdy obce baby z premedytacją puszczają swoje chore dzieci do szkoły zarażając całą resztę. Oby dyrekcja coś z tym zrobiła!!
|
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
ja muszę stanąć w obronie mam, które puszczają chore dzieci do szkoły - ale tylko tych mam, które pracują.
Jak byłam młodsza, to często musiałam iść chora do szkoły, ni z lenistwa rodziców, tylko dlatego, że po prostu nie miał się kto mną zająć i ze mną zostać. Rodzice woleli zachować zwolnienie na dziecko dla mojego ułomnego brata, z którym śmigali po lekarzach co i rusz. A kidy już byłam starsza(gimn. i liceum) i nikt nie musiałby ze mną zostawać, to pojawił się problem z strony szkół i lekarzy.. Raz, że lekarze na choroby które nie przebiegają z 40 ztop. gorączką nie chcieli wypisywać zwolnień, bo młodzież ma przecież w zwyczaju symulować chorobe przed każdą klasówka. Powiecie, że zawsze rodzic może usprawiedliwić.. otóż, nie zawsze.. nie wiem, czy miałam takiego pecha, czy to była norma, ale w moich szkołach rodzic mógł sam usprawiedliwić tylko 2 dni nieobecności w misiącu, przy czym te dwa dni nie mogły być jeden po drugim. na rszte nieobecności trza było zw. od lekarza, a że ten nie wypisywał, to albo dzieciak szedł do szkoły, albo miał kupę godzin nieusprawiedliwionych.. A no i szkoła miała w zwyczaju( liceum) sprawdzania u źródła wszelkiego rodzaju zwolnień i ich powodu, czyli dzwonili do przychodni z której pochodziło zwolnienie.
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie to u mnie nie sprawdzali.
A że w LO kolega miał poskanowane "czyste" zwolnienia więc nie było problemu raczej Ale człowiek durny było no mowie Wam
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam jeszcz dodać.. ja sama w ogólniaku w ost klasie miałam przez pół roku angine ropną, ale taką, że nikomu nie zycze. byłam w szpitalu i później w domu, miałam cały czas zw. od lekarza. Szkoła oczywiście to sprawdzała, ale po jakiś 3 miesiącach moja matka została przez dyra poinformowana, że albo natychmiast wróce do szkoły, albo nie dopuszczą mnie do matury. i w nosie mieli, że siedziałam na zajeciach z 39 st. gorączki i słaniałam się na nogach
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok |
|
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dominik zrobił już dziś 3 koopy. Nie liczę tych nocnych Nie ma już białych grudek, ale dalej są rzadkie. Co ja mam robić? Czemu ja jestem taka niedorobiona? Muszę tatusiowi memu reklamację złożyć
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo rozumiem, że żadnych objawów niepokojących poza luźnymi kupami nie ma?
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po poprzednim sie brzuszek jeszcze nie uspokoił a tu znowu zmiana i stąd problemy
|
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Agni 82 - śliczny maluszek Nerola - zdrówka dla Izuni. co za nieodpowiedzielne matki, żeby tak całą grupę na chorobę narażać ![]() Co do piesków to ja raz kupiłam takiego z pseudohodowli. Był bardzo tani, więc się skusiłam, matka była na miejscu z rodowodem, mówili, że ojciec rodowodu nie ma, ale że rasowy i można go zobaczyć jadąc ileś tam km, na co czasu nie miałam wtedy żeby jechać tak daleko. No i się skończyło tym, że piesek gdy urósł nie wyglądał już jak rasowy rottweiler , był z czymś zmieszanym, weterynarz powiedział, że matka rott, a ojciec mieszaniec rottweilera z czymś innym co dało mieszkankę wybuchową wręcz i psa trzeba było uśpić, bo nikt mu jedzenia nie był w stanie podać.. także tyle w tym temacie. Jak już się przeprowadzimy do domu to planuję kupić z rodowodem, ale tym razem golden retrivera tak dla bezpieczeństwa i dać na jakieś szkolenie, póki nie będzie za późno..A i jeszcze jedna ciekawostka. Kiedyś na jarmarku pan oddawał znalezione gdzieś pieski, mi oczywiście szkoda było więc wzięłam jednego miał być to zwykły kundelek malutki, a wyrósł na pięknego i tu cytuję bo nie wiem jak to odmienić"Curly coated retriever" Ale został z rodzicami gdy się przeprowadziłam do bloku.
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sięw przerwie pracy
Cytat:
Carmelę rozumiem dobrze i popieram, ale i Ciebie krytykować nie zamierzam a co do chwalenia, to tu na forum "NIE CHWALIMY" bo zaraz się psują, wszystkie bez wyjątku ![]() A ja się dowiedziałam niedawno że koleżanka straciła ciążę... jeszcze we wtorek u niej byliśmy, leżała cały czas ale dobrze się czuła, a tu dziś taka wiadomość.....21 tydzień
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja Was czasem podczytuje ale nie mam zupełnie glowy na pisanie
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieeee, a Dominik przypadkiem nie ząbkuje ???? Bo od tego też może pojawić się biegunka, dawaj mu dużo picia żeby się nie odwodnił
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co mam powiedzieć... Kurcze to wszystko jest niesprawiedliwe!
|
|
#317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Biorę to pod uwagę, bo białe grudki już zniknęły, ale z drugiej strony AR też zatwardza koopy, a tu Cytat:
Dużo pije, w nocy wypił 130ml, dziś już z 200ml. Ale cały czas mu daję. Teraz ma drzemkę. Dzięki dziewczyny za zainteresowani
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
bella wiem jakie to przykre. Moja kumpela w 24 urodzila chclopca i przezyl tylko 2 godziny bo nie mial do konca wyksztalconych pluc. Dramat trzymaj sie
jacieee nie marw sie powino byc dobrze. AR jest zageszczone tylko - chyba. Ale wiecej nie wiem. Nie martw sie bedzie dobrze. Choc moja jak jadla zwykle mleko to jedynie jaki zly objaw miala to mega wielkie wymioty, a koopa buzia i cala reszta byla ok. A bylas z tym u lekarza?? sorki ale nie wiem czy pisalas o tym Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-17 o 14:23 |
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam maila do Bebilonu jakie są różnice między AR a 1, oprócz tego że to pierwsze jest zagęszczone. Nie wiem na co moje dziecko tak źle reaguje. Ciekawe co napiszą
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprzedalam wczoraj Marysie a dzis sie tak za nia stesknilam ze mialam w planie odebrac ja o 16 ale juz od 2 h jest z nami
teskni sie za dzieckiem i to bardzo![]() Moj maly klusek wlasnie na lezaczku probuje usiasc pionowo - ha ha ha mega rozkosz jak sie patrzy na te starania. Wlasnie zjadlysmy deserek banan z jabluszkiem, samkowalo bo az buzie chetnie otwierala, ale sie skonczylo. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-17 o 14:38 |
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry... Dobry .....
Nerolko fajnie ze Jestes. Biedna Izunia, zdrowka zycze Agni rosnie Ci Maly przystojniak Jaciee biedny Dominik U nas sobota leniwie. Mala teraz śpi, ja posprzatalam domek i ubralam choinkę. Teraz Zmykam bo mąż z pracy wrócił |
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
A do mnie bez kija nie podchodz...
Zuzka znowu miala atak w nocy, teraz szczeka jak pies. Antek jeszcze z jednego nie wyszedl, jak znowu cos to sie pochlastam... I oczywiscie jestem sama z cala trojca. Caly weekend. Ani do lekarza, ani nic... Cytat:
Agatko za wczorajsze pol roczku!
|
|
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola zdrówka dla Izy
Jacieeeee to pospaliście dzisiaj .Aaniu tego przez całą ciążę się bałam... Straszne . To nawet nie tyle straciła ciążę, tylko zmarło jej dziecko...Cookie Ty się nie pchaj Tżtowi Jacieeeee do łóżka, Patik i ja byłyśmy pierwsze AgaG zdrówka dla dzieci i cierpliwości dla Ciebie ![]() No i nie chwalimy dzieci, bo potem się "psują" .
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-12-17 o 15:24 |
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie.....tak to powinnam określić Dla mnie to jest niewyobrażalne. Teraz można gdybać co by było.... lekarz kazał jej do kliniki jechać bo skracała się mocno szyjka, a tam na izbie przyjęć czekała 4 godziny....
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Aania to straszna tragedia. Kiedyś nie byłam, aż tak przeczulona na tym punkcie, ale teraz .... łzy same do oczu napływają .
Iustyna kocham mojego TŻ i bardzo w niego wierzę, ale fakt faktem z Naszą 4ką, licząc Cookie, to on sobie pewnie nie poradzi ![]() A Dominik znowu śpi. Teraz to już na pewno jest osłabiony, pupka pokrwawiona
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.hipp.pl/produkty/hipp-ors...hwiowo-ryzowy/
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-12-17 o 15:53 |
|
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
tam w tym pierwszym linku jest spis aptek ktore to maja
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga biedna Ty , współczuje przebojów i bycia samą |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

żeby tak dla głupiego widzimisię gówniarza narażać inne dzieci 
A zostało Ci jeszcze Martini z wczoraj ? 

Nie ma już białych grudek, ale dalej są rzadkie. Co ja mam robić? Czemu ja jestem taka niedorobiona? Muszę tatusiowi memu reklamację złożyć 

Kurcze to wszystko jest niesprawiedliwe!

za wczorajsze pol roczku!