Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 15:02   #1471
JolciaKKK
Rozeznanie

GG do JolciaKKK Send a message via Skype™ to JolciaKKK
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczyny
Piszecie o jedzeniu i o tym na co macie ochotę, ja nie mam na nic. Nie mdli mnie, ale nie mam ochoty na nic. Do jedzenia się raczej zmuszam, ktoś tak ma?
Do bolących główek dziś był taki słaby dzień, jutro na pewno będzie lepiej.
Tylko pogratulować super przechodzisz tą ciążę- to dobrze że cię nie mdli

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Wy martwicie sie zenie macie nudnosci a ja mam ich już serdecznie dosyc
dzis znowu wisialam nad kiblem i ja już po prostu mam dość, aż mi się płakać chciałao bo już nie miałam czym a dalej mnie ciągneło i byłam taka wykonczona że nei wiem
jak juz skonczyłąm to myslalm ze bo tak mi słabo było, ale trzymała mnei myśl że jestem sama z Ama i że nic nie może się takiego przytrafić bo co dziecko zrobi

do kuchni już wole nie wchodzić, i mam nadziej że TŻ wmiare wczesnie z pracy wroci i zrobi mi jakas kolacje.

Wiem ze cały czas narzekam i może jeszcze Was pesymistycznie nastawiam ale ja na prawde już nie moge, czasmi (aż głupio o tym mówić) mam już serdecznie dość tej ciązy i chciałabym po prostu przespać ten I trymestr bo już wariacji dostej

no a zaraz ide sie z Mała myć i spać o juz okrpnie choc po południu przespalam sie razem z córcia tak z 1,5 godz. Wydaje mi się ze jakbym nie musiała wstawac to bym mogła caly dzień przeleżeć w łózku i spać.

no i chyba dzis juz do Was wiecej nie zajrze takze do jutra
Mam tak samo - cały dzień z małymi przerwami mnie mdli a spać mogłabym non stop ciężko ten 1 trymestr przechodzę.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej, hej

znalałzam swój wątek

witam wśród przyszlych Mamuś

jestem w 8/9tc, termin mam na 26.07.2012

co u Was słcyhać???
Witaj serdecznie - ale nas już dużo hehe

A ja umówiłąm się na USG genetyczne i test pappa - koszt 500 zł ech mocno po kieszeni dostanę ojojoj

Tyle rzeczy powinnam zrobić a nie chce mi się nic - jestm ospała i przemęczona a włąściwie nie bardzo mam czym

69 68 67,5 65,9 60 58
JolciaKKK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:12   #1472
livea
Przyczajenie

Witajcie,
dawno się nie odzywałam, bo nie miałam sił. W czwartek wieczorem pojawiło się u mnie brązowawe plamienie, do tego ciągłe bóle tak jak przed okresem, ale uważałam to za normalne. Wczoraj plamienie trwało dalej i wieczorem poszłam do gin. Zrobił mi badanie i usg, oczywiście z początkowych obliczeń wyszło że to ponad 6 tydzień, ale wcale tak nie jest. Usg robił długo nic nie mówiąc, ja byłam już tak zdenerwowana, że chyba też nie wszystko rozumiałam. Lekarz stwierdził, że zarodek ma tylko 28mm i to o wiele za mało jak na 6t. Powiedział, że albo po prostu owulacja była długo później, albo zarodek przestał się rozwijać. Cykle mam regularne i bardzo się boję. Kazał też zrobić b-HCG, dziś i w poniedziałek. Zrobiłam dziś i jest 233mUI/ml, to chyba za mało dodał, że jakby coś się działo, od razu do szpitala, a ja ciągle plamię.
Przepraszam, że to piszę, ale nie wiem co robić, jest mi tak źle. Mój mąż cał y czas mówi, że musimy myśleć pozytywnie itd., ale jest w takiej rozsypce jak ja. Boję się.
livea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:25   #1473
hanjah
Zakorzenienie

livea tak mi strasznie przykro... Przytulam Cię kochana i życzę dużo sił
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:41   #1474
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak się cieszyłam, że mi mdłości przeszły, a teraz znów mnie to dopadło
Pomyśl, że już niedługo się skończą

Cytat:
hej, hej

znalałzam swój wątek

witam wśród przyszlych Mamuś

jestem w 8/9tc, termin mam na 26.07.2012

co u Was słcyhać???
Cześć Ja mam orientacyjnie termin na 25 lipca

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie na wątku Gratuluję!

Ja nadal czuję się ok. Nic mnie nie męczy. .
Tylko pozazdrościć Ja generalnie przegrywam z własnym ciałem Ale już się przyzwyczaiłam, że jest inaczej.

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Najwyższa pora się do Was przyłączyć! Dwie kreseczki zobaczyłam w zeszłą niedzielę, ale potrzebowałam trochę czasu, żeby oswoić się z moim nowym stanem. Jest to tym trudniejsze, że nie mam żadnych ciążowych dolegliwości! No, może poza częstym oddawaniem moczu i lekko powiększonymi piersiami. Licząc od daty ostatniej miesiączki, to jest to 6t, 2d, ale z moich wyliczeń wynika, że maleństwo ma dopiero równe 3 tygodnie (późna owulacja), więc pewnie jeszcze wszystko przede mną. A Was kiedy zaczęły nękać pierwsze, ciążowe dolegliwości? Pozdrawiam serdecznie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

.
Witaj! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
Ja jzu od wczraj na l4.
Jestem przeziebiona;/ macie jakies sposoby na wyleczenie? procz czosnku?

Mam takie pytanie, swedzi Was skora na nogach? Mnie w tej ciązy od jakiegos sporego czasu juz swedzi i to bardzo. masakra czuje sie jakby mnie stado komarow dorwalo i to glownie od kolan w dol......

Dzis jedziemy tesciom powiedziec o ciązy. Ciekawe jak zareagują....
Słyszałam o syropie Prenalen dla ciężarnych. Życzę zdrówka A o swędzeniu skóry koniecznie powiedz lekarzowi na następnej wizycie.

Cytat:
Napisane przez kesja1980 Pokaż wiadomość
Witam. Przyłączę się do was - a co tam.... Dzisiaj powtórne USG, na poprzednim lekarz nie nastroił mnie pozytywnie: "nieprzyzwyczajać się, nie mówić nikomu, za tydzień zobaczymy. Zarodek jest za mały jak na 6 tydzień ciąży". W październiku miałam ciąże biochemiczną a teraz jestem krok dalej.... Mam już córeczkę więc jest mi łatwiej. Chyba...
Witaj Trzymam kciuki, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo.

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
A teraz ja proszę o pomoc: boli mnie krzyż - taki rozpierający, niepokojacy ból, boli mnie ból brzucha - tak jakbym miała przetrenowane mięśnie - takie dziwne skurcze... martwię się, czy mam coś z tym zrobić? iść do lekarza? poza tym mam taki trochę krępujący problem - mam wrażenie, że mam wiecznie mokrą wkładkę, takie jakby dziwne upławy, ale bezbarwne i nie gęste - co o tym myślicie? może ktoś już tak miał?
O bólach powiedz lekarzowi, bo tzreba chuchać na zimne

Cytat:
Aha, sprawdziłam piankę koloryzującą casting - o ile sam szampon nie zawiera amoniaku, to pianka zawiera rezorcynę, amoniak i coś na fen...., czyli te 3 rzeczy, których powinno się unikać... Zamówiłam tą farbę sanotint - jest bez tych wszystkich świństw - dam znać jak przyjdzie i jak zdecyduję się jej użyć... Podobno włosy w ciąży robią się gęstsze, bardziej błyszczące, a moje chyba o tym nie słyszały... mam takie siano, a przed ciążą były dość ładne i gęste - czyżby córeczka odbierała urodę mamusi?
U mnie odwrotnie. Włosy są bardziej puszyste i rzeczywiście bardziej błyszczące choć od farbowania minęły 4 miesiące.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cześć Mogę się przyłączyć? Mam termin na połowę lipca
Jestem w 10 tygodniu
Cześć! Gratuluję!

Cytat:
Witajcie,
dawno się nie odzywałam, bo nie miałam sił. W czwartek wieczorem pojawiło się u mnie brązowawe plamienie, do tego ciągłe bóle tak jak przed okresem, ale uważałam to za normalne. Wczoraj plamienie trwało dalej i wieczorem poszłam do gin. Zrobił mi badanie i usg, oczywiście z początkowych obliczeń wyszło że to ponad 6 tydzień, ale wcale tak nie jest. Usg robił długo nic nie mówiąc, ja byłam już tak zdenerwowana, że chyba też nie wszystko rozumiałam. Lekarz stwierdził, że zarodek ma tylko 28mm i to o wiele za mało jak na 6t. Powiedział, że albo po prostu owulacja była długo później, albo zarodek przestał się rozwijać. Cykle mam regularne i bardzo się boję. Kazał też zrobić b-HCG, dziś i w poniedziałek. Zrobiłam dziś i jest 233mUI/ml, to chyba za mało dodał, że jakby coś się działo, od razu do szpitala, a ja ciągle plamię.
Przepraszam, że to piszę, ale nie wiem co robić, jest mi tak źle. Mój mąż cał y czas mówi, że musimy myśleć pozytywnie itd., ale jest w takiej rozsypce jak ja. Boję się.
Strasznie mi przykro... Niestety beta nie wygląda dobrze... Choć oczywiście mam nadzieję, że się mylę. Bo może miałaś później owulację. Przytulam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:06   #1475
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj spotkalam sie z dziwna wrecz smieszna opinia na innym forum wizazu ;/
jedna bardzo ,,mila " wizazanka
stwierdzila ze jak jestem w ciazy i farbuje wlosy szamponem bez amoniaku to jestem nieodpowiedzialna , ze pewnie nie chce tego dziecka i zaraz wyskoczyla ze pewnie jak pojde na sylwka to bede pila
dziewczyny co ma farbowanie wlosow do tego czy bede pila na sylwka czy nie?
nigdy nie pilam a w ciazy miala bym pic?
nie zna mnie a wyraza jakies dziwne opinie
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:06   #1476
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość
T

Witaj serdecznie - ale nas już dużo hehe

A ja umówiłąm się na USG genetyczne i test pappa - koszt 500 zł ech mocno po kieszeni dostanę ojojoj

Tyle rzeczy powinnam zrobić a nie chce mi się nic - jestm ospała i przemęczona a włąściwie nie bardzo mam czym
oo to faktycznie sporo kaski mnie tez to niedłgp bedzie czekac
ja dzis posprzątałam chatkę świątecznie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Cześć Ja mam orientacyjnie termin na 25 lipca
oo super

livea współczuje trzymam kciuki, żeby sie wszystko ulożyło
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:10   #1477
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj spotkalam sie z dziwna wrecz smieszna opinia na innym forum wizazu ;/
stwierdzila ze jak jestem w ciazy i farbuje wlosy szamponem bez amoniaku to jestem nieodpowiedzialna , ze pewnie nie chce tego dziecka i zaraz wyskoczyla ze pewnie jak pojde na sylwka to bede pila
Nie przejmuj się. Najważniejsze jest to jak postępujesz a nie to jak ktoś myśli, że postępujesz. Tym bardziej obca osoba.
Stary 2011-12-17, 16:19   #1478
ivoncia16
Wtajemniczenie

smieszne to ze ktos po tym ze sie wlosy farbuje (bez amoniaku) ocenia ze niewiadomo co bede robila
wydaje mi sie ze teraz wiekszosc farbuje
przynajmniej jak widze ciezarne to nie chodza z odrostami a po koloze widac ze to farbowane
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:32   #1479
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
smieszne to ze ktos po tym ze sie wlosy farbuje (bez amoniaku) ocenia ze niewiadomo co bede robila
wydaje mi sie ze teraz wiekszosc farbuje
przynajmniej jak widze ciezarne to nie chodza z odrostami a po koloze widac ze to farbowane
Ja na razie chodzę Ale odrostów nie widać, bo kolor mam prawie taki jak mój naturalny. Tylko siwe mam niestety. Dziś kilka wyrwałam, bo mnie drażnią Ale obiecałam sobie nie farbować w I trymestrze i tego się trzymam.
Stary 2011-12-17, 16:49   #1480
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość
Modnisia, mamy ten sam termin! Mi na poczatku mowili, ze 28 lipca, ale po USG wyszedl 2 sierpnia
Jak sie czujesz? Czy juz cos po Tobie widac?

Pozdrawiam cieplo
czuję się dobrze choć czasem mam zgagę. Ale puki co miętowa guma do żucia pomaga.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ja z kolei mam już duże odrosty i każdy mnie się dopytuje czemu nie maluje. Ja puki co poczekam do 12 tygodnia i może lekko pomaluje włoski. Zobaczymy co powie lekarz na taki pomysł
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 17:13   #1481
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w 10 tygodniu
witaj i gratuluję

Cytat:
Witajcie,
ta beta faktycznie niska, chyba że rzeczywiście miałaś opóźnioną owu. Przytulam mocno i życzę dużo sił Mam nadzieję, że okaże się, że owu miałaś później i wszystko ok.

A ja dziewczyny do Was jeszcze raz apeluję, nie lekceważcie plamień w ciąży, nie traktujcie ich na zasadzie "zdarza się i tak ma być", tylko pędźcie do lekarza jak tylko się pojawią! One nie muszą oznaczać niczego złego, ale mogą, więc koniecznie trzeba każde plamienia skonsultować jak najszybciej.
Ja mam we wskazówkach dla ciężarnych, które dostałam od gina, napisane, że w przypadku plamień należy NATYCHMIAST udać się do ginekologa, a jeśli wystąpi krwawienie od razu jechać do szpitala

Cytat:
Nie przejmuj się takim gadaniem, zawsze znajdzie się ktoś, kto lubi innym życie uprzykrzać. Mojej znajomej gin powiedział, że zakaz farbowania włosów w ciąży to bzdura i można spokojnie. Dodam, że gin, który pracuje też w dobrym szpitalu położniczym

A ja dzisiaj padam, byliśmy kupić mi ciuszki i prezenty i się nachodziłam ile wlezie, aż mnie nogi bolą. No ale wszystko kupione Teraz tylko trzeba popakować.

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-17 o 17:25
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 22:06   #1482
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość

Ja za pappa i inne zapłaciłam chyba ponad 200 zł i za usg genetyczne 250 zł zapłacę wkrótce... Ciąża trochę kosztuje, choć i tak nie są to duże sumy.

Mnie też się nic nie chce, ale chodzę do pracy i zamierzam do ostatniego dnia, jeśli samopoczucie i zdrowie pozwoli. Jedynie senność mnie straszna bierze. Dzisiaj siedziałąm na kanapie i zasnęłam ot tak na siedząco i spałam 2 godziny

Cytat:
Ja na razie chodzę Ale odrostów nie widać, bo kolor mam prawie taki jak mój naturalny. Tylko siwe mam niestety. Dziś kilka wyrwałam, bo mnie drażnią Ale obiecałam sobie nie farbować w I trymestrze i tego się trzymam.
Ja idę po weekendzie do fryzjera na normalna farbę. Moja gin mówi, że nie ma przeciwskazań i żeby nie dać się zwariować, bo takim tokiem myślenia to nie powinnam malować paznokci, używać toniku z alkoholem itd.

Aha i wiecie co? Ja na usg zawsze pytam, czy dzidzius jest dobrych rozmiarów, czy nie za mały... nie wiem, ciagle mi się wydaje, że jest malutki. No ale gin utwierdza, że wręcz przeciwnie i mam już nie czytać tego internetu
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 22:15   #1483
gooha3
Zadomowienie

Witam po chwilowj przerwie.
Już jestem po pierwszej wizycie u lekarza. Termin porodu na 16 sierpień. Następne badanie 29 XII i wtedy mam nadzieje że usłyszę serduszko.

Trochę się boje tego badania. W pierwszej ciąży nie było widać serduszka

Jestem dobrej myśli, że to co było już złe jest za mną i tym razem bedzie ok.
Cytat:
...
po 2) jestem zagrożona cukrzycą ciężarnych (mimo dobrego poziomu glukozy na czczo - tak z zasady) i mam w pon. iść na krzywą cukrową, którą normalnie robi się na półmetku... ;(
Ja natomiast miałam zlecone badanie pod koniec ciąży i wyszedł dość wysoki poziom cukru.
Mam trochę materiałów na ten temat. Diety dla cukrzyków jeśli ktoś by chciał.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
hej
chciałam się zapytać dziewczyny, czy też macie takie brązowe plamienia? miałam ostatnio wieczorem i trochę się przeraziłam tym faktem, ale później dowiedziałam się, że czasami tak się zdarza i , że niby występują one w tym czasie co miała przyjść miesiączka... (choć ja miałam tydzień przed miesiączką, jakbym miała dalej miesiączkować...)trochę się uspokoiłam, ale i tak siedzi mi to w głowie...

Oj z plamieniami ostrożnie. W ciąży z Mareczkiem jak plamiłam okazało się że był jakiś krwiaczek przez którego zaczeło odklejać się łożysko, więc radze z krwawieniem i plamieniem odrazu do lekarza.
-----------

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 11:33   #1484
prince_polo
Zakorzenienie

hej WlSNIE UBRŁAM Z MEZEM CHOINKE
mam dzis od rana nerwa. Wiecznie cos do zrobienia jest nie moge polezec.......
mam pytanie do dziewczyn ktore biora lutke dopochwowo. Czy Wam tez wylatuje czesc?? ja staramm sie lezec 2-3 gpodz po zaaplikowaniu aloe itak potem mi wyleci......

i jeszcze jakie macie cisnienie> ja mam niskie.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 11:46   #1485
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka Mamuśki ponieważ od jutra będę poza zasięgiem internetu, a tym samym poza wizażem i prawdopodobnie pojawię się dopiero w połowie stycznia, chcę się z wami tymczasowo pożegnać i złożyć życzenia:
dużo zdrowia dla Was i Waszych Fasolinek;
dużo spokoju, zadowolenia z życia;
wiele wsparcia wśród najbliższych;
spokojnych, radosnych Świąt w ciepłym, rodzinnym gronie;
dużo pysznego jedzonka
szczęśliwego wejścia w Nowy Rok!!! szampańskiej zabawy ( z Piccolo oczywiście) oraz spokojnego roku 2012, który na pewno będzie dla Nas wszystkich wyjątkowy!!!
P.S. jutro idę do lekarza, ale chyba nie będę miała jak podzielić się z Wami wynikami....pamiętajcie jednak, że sercem jestem z Wami!!!

jeszcze raz wiele, wiele spokoju i radości!!!
Stary 2011-12-18, 12:06   #1486
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki ponieważ od jutra będę poza zasięgiem internetu, a tym samym poza wizażem i prawdopodobnie pojawię się dopiero w połowie stycznia, chcę się z wami tymczasowo pożegnać i złożyć życzenia:
dużo pysznego jedzonka
szczęśliwego wejścia w Nowy Rok!!! szampańskiej zabawy ( z Piccolo oczywiście) oraz spokojnego roku 2012, który na pewno będzie dla Nas wszystkich wyjątkowy!!!
P.S. jutro idę do lekarza, ale chyba nie będę miała jak podzielić się z Wami wynikami....pamiętajcie jednak, że sercem jestem z Wami!!!

Wzajemnie Niech te Święta będą wyjątkowe...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:46   #1487
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja idę po weekendzie do fryzjera na normalna farbę. Moja gin mówi, że nie ma przeciwskazań i żeby nie dać się zwariować, bo takim tokiem myślenia to nie powinnam malować paznokci, używać toniku z alkoholem itd.
Każdy robi jak uważa Ja postanowiłam zaczekać. I tak się boję, że mój maluch ma za dużo chemii, bo prawie codziennie łykam buscopan na bóle brzucha i krzyża. Dlatego innych "wrażeń" mu na razie oszczędzę. A co do opinii lekarza to niektórzy twierdzą inaczej. Właśnie żeby się raczej wstrymać w I trymestrze. Tak samo ze znieczuleniem u dentysty.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Witam po chwilowj przerwie.
Już jestem po pierwszej wizycie u lekarza. Termin porodu na 16 sierpień. Następne badanie 29 XII i wtedy mam nadzieje że usłyszę serduszko.

-----------
No to dobre wieści A o serducho się nie martw. 29 na pewno będzie pięknie biło
Cytat:
mam pytanie do dziewczyn ktore biora lutke dopochwowo. Czy Wam tez wylatuje czesc?? ja staramm sie lezec 2-3 gpodz po zaaplikowaniu aloe itak potem mi wyleci......

Choinka! Ale fajnie. My jeszcze nie mamy kupionej. Chyba w środę kupimy. Co do luteiny to normalne, że wypada a raczej wypływa. U mnie tak jest mniej więcej po godzinie- dwóch. Trzeba tylko często wkładki zmieniać i tyle. A co do ciśnienia to nie mierzę, więc nie wiem jakie mam.

Cytat:
dużo pysznego jedzonka

Dziękuję Tobie również życzę wspaniałych, rodzinnych świąt, dobrego samopoczucia i udanego sylwestra

Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2011-12-18, 14:12   #1488
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Choinka! Ale fajnie. My jeszcze nie mamy kupionej. Chyba w środę kupimy. Co do luteiny to normalne, że wypada a raczej wypływa. U mnie tak jest mniej więcej po godzinie- dwóch. Trzeba tylko często wkładki zmieniać i tyle. A co do ciśnienia to nie mierzę, więc nie wiem jakie mam.

:
my kupilismy dzis bo chandlowa jest
no dobra, a jak poszlam po recepte to lelarzowi mowilam (bylam po 2 aplikowaniu lutki) z emi wylatuje a on ze niedobrze bo wtedy niebedzie dzialac. I sie wystraszylam, i teraz leze po aplikowaniu jakies 2-3 godz(akurat mi pasuje bo an l4 jestem od piatku) tyle ze zawsz epo cos musze wstac a jak nie po cos to siusiu. I wtedy troche wykleci takiego proszku, albo w ogole pozniej cos wycieka po troszke. myslisz ze to itak dziala? bo ja sie tym denerwuje bardzo

robie wlasnie obiad, ryba ziemniaczki i kapucha kiszona

jestem dzis slaba. kreci mi sie w glowie.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-18, 15:05   #1489
izasz-b
Raczkowanie

A widzicie, to może mi ta luteina się rozpuszcza i wylatuje, a ja już sobie ubzdurałam, że wody płodowe... Kobieta w ciąży jest jednak nieobliczalna... co do tych skurczów, to tak jak pisałam wcześniej - tak jakby zewnętrze mięśnie były przemęczone i chyba odkryłam przyczynę - od dłuższego czasu męczy mnie katar i zdarza się, że smarkam na leżąco i wtedy właśnie te mięśnie pracują, to raczej nie skurcze macicy, bo je czuję tak na zewnątrz... ale krzyż boli... ja dziś sprawdzam 2 tony kolokwiów, a tak mi się nie chce... A na obiad dziś kapuśniaczek, ale nie na mięsie, bo w dalszym ciągu mnie odrzuca, a na drugie sałatka z mozarellą... a mąż ma gulasz z kaszą gryczaną... ja nadal mam problemy po zjedzeniu mięsa - boli mnie wątroba, woreczek czy coś pod prawym podżebrzem... nie jest to fajne uczucie...
Ale częściowo zaleczyłam te zatoki - jeszcze coś w nich siedzi, ale chyba na razie niebezpieczeństwo opanowane - jednak sinupret jest niezastąpiony, a prenatal grip care też działa, aż sama się zdziwiłam...
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty - ja mam pójść po świętach, ale chyba nie wytrzymam i pójdę przed, żeby upewnić się, że wszystko gra...
pozdrawiam Was cieplutko
Iza

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 16:32   #1490
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
my kupilismy dzis bo chandlowa jest
no dobra, a jak poszlam po recepte to lelarzowi mowilam (bylam po 2 aplikowaniu lutki) z emi wylatuje a on ze niedobrze bo wtedy niebedzie dzialac. I sie wystraszylam, i teraz leze po aplikowaniu jakies 2-3 godz(akurat mi pasuje bo an l4 jestem od piatku) tyle ze zawsz epo cos musze wstac a jak nie po cos to siusiu. I wtedy troche wykleci takiego proszku, albo w ogole pozniej cos wycieka po troszke. myslisz ze to itak dziala? bo ja sie tym denerwuje bardzo

robie wlasnie obiad, ryba ziemniaczki i kapucha kiszona

jestem dzis slaba. kreci mi sie w glowie.....
Hmm u mnie proszek się nie wysypuje tylko taka płynna biała wydzielina tak z 2 godziny po aplikacji. Ale ja nie leżę jak rano sobie zapodam. Podobno ten progesteron z luteiny wydziela się tylko przez pierwszą godzinę po podaniu, więc później może już sobie wylecieć. Nic się nie martw. Na pewno działa. Piszesz, że Ci słabo, to prawdopodobnie zasługa dużej ilości luteiny
Stary 2011-12-18, 17:34   #1491
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem w 10 tygodniu
Witamy

Cytat:
Witajcie,
Biedna

Cytat:

Ja mam niskie ciśnienie z reguły ostatnio 90/50 lub 100/65.
Ja po zaaplikowaniu leże z godzinke lub 1,5. A później na wkładce mam jakby część tej tabletki ,ale nawet nie myslałam że to coś złego . Tzn wcześniej gdzieś na forum którymś czytałam że to normalne,ale ile w tym prawdy to nie wiem

Cytat:
dużo pysznego jedzonka

Wzajemnie ITrzymam kciuki za wizyte i pamiętaj,ze jakbyś miała chwile czasu to napisz chociaż krótką wiadomość jak po wizycie -będziemy czekały

A my wróciliśmy od teściów. Szwagierka z mężem wrócili z zagranicy , i przywieźli mnóstwo smakołyków .Ale co z tego jak i tak na nic nie mam ochoty Mieliśmy zostać na noc,ale zapomniałam wziąć luteiny z domu-w sumie nawet nie myślałam o tym,więc wróciliśmy.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 17:42   #1492
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm u mnie proszek się nie wysypuje tylko taka płynna biała wydzielina tak z 2 godziny po aplikacji. Ale ja nie leżę jak rano sobie zapodam. Podobno ten progesteron z luteiny wydziela się tylko przez pierwszą godzinę po podaniu, więc później może już sobie wylecieć. Nic się nie martw. Na pewno działa. Piszesz, że Ci słabo, to prawdopodobnie zasługa dużej ilości luteiny
no to mnie uspokoilas. Nom slabo mi i to jak. Co chwile spie. urywa mi sie film doslownie kilka razy w ciągu dnia...... Wlasnie se obudzilam.....

jak chodze to mam kreciolka w glowie a jak leze to zaraz spie bo mi slabo.

Mi proszek to moze nie, ale taka wydzielina z proszkiem ale mokra. Nie umiem zresztą tego dobrze nazwac

ja biore luteiny az 8. moze rzeczywiscie po tym sie taka czuje osowiała.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-18, 17:54   #1493
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no to mnie uspokoilas. Nom slabo mi i to jak. Co chwile spie. urywa mi sie film doslownie kilka razy w ciągu dnia...... Wlasnie se obudzilam.....

jak chodze to mam kreciolka w glowie a jak leze to zaraz spie bo mi slabo.

Mi proszek to moze nie, ale taka wydzielina z proszkiem ale mokra. Nie umiem zresztą tego dobrze nazwac

ja biore luteiny az 8. moze rzeczywiscie po tym sie taka czuje osowiała.
A ja czuję się podejrzanie dobrze I nie powiem, żeby mnie to specjalnie cieszyło, bo martwię się czy wszystko ok Mdłości i takie uczucie niemocy słabości mam już tylko rano na czczo, a tak poza tym dobrze się czuję. No piersi bolą, ale to luteina przede wszystkim tak działa. Nawet brzuch rzadko pobolewa. No i zmartwienie gotowe. Na szczęście znalazłam info, że w 9 tygodniu można już czuć się lepiej I że cera może się poprawić. U mnie tak właśnie jest a przez 4 ostatnie tygodnie wysyp pryszczy dzień w dzień. Oj ciążkie to oczekiwanie. Może jak brzuszek się pojawi to się trochę uspokoję
Stary 2011-12-18, 18:02   #1494
prince_polo
Zakorzenienie

ja mam juz brzuch duzy jak an ten tydzien. tez mi mdlosci juz prawie przesszly, nie zawsze są, i mnie to martwi, ale piersi nadal bolą no i te reszte objawow. Klucie i ciągniecie brzucha tez mam. W kazdym razie co zrobimy.......... trzeba czekac. Ja juz mialam usg 3 razy teraz lekarz powiedzial ze kolejne dopiero 9 stycznia na genetycznym

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-18, 18:09   #1495
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam juz brzuch duzy jak an ten tydzien. tez mi mdlosci juz prawie przesszly, nie zawsze są, i mnie to martwi, ale piersi nadal bolą no i te reszte objawow. Klucie i ciągniecie brzucha tez mam. W kazdym razie co zrobimy.......... trzeba czekac. Ja juz mialam usg 3 razy teraz lekarz powiedzial ze kolejne dopiero 9 stycznia na genetycznym
Ja już miałam usg z 4 razy, bo 2 tyg temu wylądowałam w szpitalu. Teraz mam wizytę 29 grudnia to może mi zrobi usg U mnie brzuszka nie ma. Tylko tłuszczyk. No chyba, że mam wzdęcia to wtedy jest większy. No i jakoś tak się boję, że nic tam się nie dzieje, bo jakoś nie rośnie Oszaleć można z tej niepewności... Mąż już ma mnie dosyć, bo ciągle się boję, że nic z tego nie będzie. Jakoś tak zamiast cieszyć się, że udało mi się zajść w ciążę, ciągle się martwię i ryczeć mi się chce...
Stary 2011-12-18, 18:22   #1496
falka
Raczkowanie

Witam dziewczyny i bardzo proszę o przyjęcie
mam 31 lat - termin na 14 lipca - i to nasze pierwsze dziecko, chociaż niestety nie pierwsza ciąża. Dlatego własnie z cieszeniem się trochę się wstrzymywaliśmy

Póki co na szczęście wszystko dobrze - małe plamienia były około 6stego tygodnia - więc jestem na zwolnieniu i luteinie - za to maluch rośnie, serducho mu bije - krwiaków brak więc jestem dobrej mysli następny raz zobaczę go 3 stycznia na genetycznym - i już się nie mogę doczekać

Niestety niedogodności ciążowe mam wszystkie: poprzez mdłości, zatwardzenia, przeszkadzają mi wszystkie zapachy, no ale no cóż - uroki ciąży
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:25   #1497
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez falka Pokaż wiadomość
mam 31 lat - termin na 14 lipca - i to nasze pierwsze dziecko, chociaż niestety nie pierwsza ciąża. Dlatego własnie z cieszeniem się trochę się wstrzymywaliśmy

Póki co na szczęście wszystko dobrze - małe plamienia były około 6stego tygodnia - więc jestem na zwolnieniu i luteinie - za to maluch rośnie, serducho mu bije - krwiaków brak więc jestem dobrej mysli następny raz zobaczę go 3 stycznia na genetycznym - i już się nie mogę doczekać

Niestety niedogodności ciążowe mam wszystkie: poprzez mdłości, zatwardzenia, przeszkadzają mi wszystkie zapachy, no ale no cóż - uroki ciąży
Witaj Gratuluję
Stary 2011-12-18, 18:31   #1498
falka
Raczkowanie

Irmusia81 prince_polo:
też miałam straszne upławy po lutce więc zamieniłam na podjęzykową - ale wierzcie mi wszystko już lepsze niż ta podjęzykowa
mam po niej takie cofki....

Internusia81 - to już 10tc więc chyba mogę podziękować za gratulacje
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:50   #1499
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie:

czy kwas foliowy zażywacie w postaci folika, czy preparatu z witaminami?

Ja zazywam femibion natal 1, konczy mi sie i zastanwiam sie czy kupic dalej czy brac sam folik
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 20:01   #1500
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dużo pysznego jedzonka

dzięki i za wizytę

Cytat:
A widzicie, to może mi ta luteina się rozpuszcza i wylatuje, a ja już sobie ubzdurałam, że wody płodowe... Kobieta w ciąży jest jednak nieobliczalna... co do tych skurczów, to tak jak pisałam wcześniej - tak jakby zewnętrze mięśnie były przemęczone i chyba odkryłam przyczynę - od dłuższego czasu męczy mnie katar i zdarza się, że smarkam na leżąco i wtedy właśnie te mięśnie pracują, to raczej nie skurcze macicy, bo je czuję tak na zewnątrz... ale krzyż boli...
skoro to nie skurcze macicy to dobrze

Cytat:
Napisane przez falka Pokaż wiadomość
witaj i gratuluję

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie:

czy kwas foliowy zażywacie w postaci folika, czy preparatu z witaminami?

Ja zazywam femibion natal 1, konczy mi sie i zastanwiam sie czy kupic dalej czy brac sam folik
Ja teraz biorę w formie preparatu z witaminami, bo jest w tych, co mi gin przepisał

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości