|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Nie myślałam że kiedyś będę pisała relację z salonów no ALE mus to mus :P
1. Pierwszym salonem w którym byłam, to Madonna w Krk. Wogóle miałam stresa bo to pierwsza przymiarka i nie wiedziałam co mnie czeka ![]() Ale na szczęście trafiłam na przesympatyczną Panią która pozwoliła mi przejrzeć katalogi opowiedzieć czego szukam i takie tam. Jako że sama nie wiedziałam w czym mi dobrze, na pierwszy rzut poszła sukienka z nowej kolekcji (wole nie myśleć ile kosztowała) która wisiała na manekinie z cudnie mieniącą się broszką chyba albo wyszywanymi kryształkami. Muszę przyznać że ładnie wyglądałam (zdjęć nie mogłam robić) Kolejną sukienkę wybrała mi Ona mówiąc że widzi mnie w czymś zwiewnym- i ja sama stawiałam na taką sukienkę. Tak też dostałam sukienkę z pióreczkami. na wieszaku wogóle mi się nie podobała, ale w sumie miała coś w sobie. 3,4 sukienka to w stylu tej co ma kocuuur i One najbardziej mi spasowały. Mierzyłam dwie bardzo podobne różniące się jedynie materiałem. Pierwsza byłą cudowna w dotyku, wogole nie czułam jej na sobie. Przepiękna, a druga bardzo podobna ale materiał już był gorszy. Tak wiec stawiam na razie na przedostatnią w stylu co ma kocuuur jeśli chodzi o salon MADONNA 2. Później byłam w kilku zobaczyć tylko sukienki ale jakoś nic nie przykuło mojej uwagi.. Nawet pod Koniec wchodziłam już z TŻtem bo biedak marznął pod salonami Ale oczywiście nie widział jak wyglądam. Byłam też w innym salonie Nayadine ale tam jedynie skorzystałam bo była miła obsługa i mierzyłam sukienkę obcisłą koronkową, szeroką "A" i falbanki po skosie.. W żadnej z nich nie wyglądałam dobrze ale wolałam zmierzyć i wiedzieć czego unikac. Szkoda bo tam tylko pozwolono zrobic mi zdjecia ale beznadziejnie wyglądam wiec nie wiem czy jest sens wstawiania ich na forum. W sumie odwiedziliśmy chyba z 6 salonów i na koniec zobaczyliśmy w kamienicy że na pietrze świeci się światełko i są manekiny z sukienkami. Tak wiec postanowiłyśmy że to będzie ostatni salon na dzisiaj. Na wejściu spodobały mi się 2 sukienki. Jedna empire i druga podróbka very wang którą chciałam przymierzyć żeby wiedzieć jak w niej wyglądam. Empire miała boskie kryształki, a "vera wang".. kurcze całkiem inny styl. Niesamowicie bajkowy! I wogóle jak babki stwierdziły nie zginę na własnym weselu bo jestem chudzina i że super wyglądam... Siostrom też się spodobały i ciężko się zdecydować bo to dwa odmienne style.. Zdjec nie mogłam zrobić. STrasznie pilnowały i nawet nie pozwoliły. Tak wiec 1,2,3,4 to z Madonny 5,6 to w tym ostatnim salonie.
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie podoba się 3, 4 i 5 z przewagą na 3
Szkoda, że nie możemy cię w nich zobaczyć. Tak łatwiej doradzić.
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie pierwsza i ostatnia
|
#3814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi sie 1,2,3 i 6 |
||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie Ci w niej
melody a przy którejś mocniej Ci zabiło serce?? jeju ale ja nie lubie przed świątecznych porządków dopiero połowę mieszkania TŻ sprzątnęliśmy a to 50 m a u mnie czeka jeszcze 80 m nie sprzątnięte
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Apel do Chatki!!!!
Wlasnie taka sukienke chcialam zebys przymierzyla jak zamiesila melody na ostatniej fotce. |
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Cały tydzień mnie z wami nie było i stęskniłam się bardzo ![]() Przepraszam ale jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego dlatego powiem tylko co udał nam się załatwić do ślubu ![]() Byliśmy wczoraj u prawnika tz u notariusza aby sporządzić intercyze przed ślubem. Mamy taką sytuację, że intercyza w naszym związku musi być inaczej bym wiele mogła stracić nie tylko pieniędzy ale i nerwów oraz spokoju rodzinnego. Notariusz sam powiedział, że bardzo mądrą decyzję podjeliśmy, ponieważ inni robią to po ślubie gdzie czasami jest już na to za późno. Mówiąc o różnych sytuacjach życiowych, które mogą się nam przytrafić. Moja bratowa zaczeła produkcję naszych zaproszeń ślubnych Na razie to wszystko lecą was nadrobić trochę słodkie gaduły
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() No wlasnie szkoda że nie mam zdjeć bo kurcze teraz mam problem bo nie wiem jak wyglądałam.. a mierzenie jako ze pierwsze i troche stresujące sprawiło że mało co z niego pamiętam. Najbardziej podobała mi się 3,4 (szczerze już nie pamiętam która bardziej.. ta z lepszego materiału i mam jej nr napisany na wizytówce.. kosztuje 2880) kusi mnie też ta ostatnia bo w niej całkiem inaczej się czułam. tak "bajecznie" ![]() Zastanawiam sie czy nie zgubię się w tłumie gości w sukience empire ale z drugiej strony zawsze stawiałam na prostote i taki jest mój styl.. ALe 6 BOOOOOOOOOSKO wyglądała z długim welonem. I na razie nad nimi dwiema się zastanawiam. 5 miała ładne zdobiena, cudnie się mieniły kryształki ale lepiej czułam się w tej z Madonny. A są bardzo podobne także
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tej jedyneczki nie biezezsz pod uwage? Boska jest |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 od 4 różniła się bardzo materiałem. Muszę kocuuuur się zapytać czy jej Maris (4) jest z gładkiego materiału czy bardziej szorstkiego. Bo wiem że bardziej podobała mi się sukienka gładziutka i zwiewna
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-12-17 o 18:03 |
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardzo oryginalna
Cytat:
Cytat:
szkoda bardzo że nie masz zdjęć na Tobie Cytat:
|
|||
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ktorym salonie bylas? W pasazu u Bielaka czy na Florianskiej? Bo u Bielaka faktycznie nie ma szans na fotki ale na Fliorianskiej maja wielkie przymierzalnie ( moja kolezanka siedziala tam ze mna na stoleczku) i udalo sie z ukrycia kilka fotek pstryknac, jak pani wychodzila po kolejne sukienki do mierzenia
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
melod_y ładne te suknie. Zwłaszcza te zwiewne z madonny.Podobają mi się takie delikatne i nie przytłaczające
|
|
|
|
#3825 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojawiasz się i znikasz i znikasz...... widocznie jesteś bardzo zapracowana ale dobrze że o nas pamiętasz ![]() u mnie nie ma takiej tradycji kupowania prezentów, ale dla tżcika oczywiście prezent jest i czeka już 3 tyg ![]() Cytat:
i przystroiłam mieszkanko świątecznie kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa m święta Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny raz jeszcze za opinie
![]() Cytat:
A byłam na Floriańskiej, ale moje siostry siedziały tam przy stoliku więc nie miały jak zrobić zdjęcia.. a nie pomyślałam aby któraś poszła do przymierzalni ze mną
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane PMki. Muszę Was opuścić na jakieś 3 miesiące z przyczyn osobistych
Za jakiś czas znowu powrócę na forum, więc nie bójcie się, że opuszczam Was na stałe. Będę starała się co jakiś czas podczytywać wątek. Z kalendarza mnie też nie wykreślajcie Mam nadzieję, że szybko zleci. Życzę więc Wam owocnego planowania ślubów, Wesołych, rodzinnych, pełnych miłości nadchodzących świąt; hucznej zabawy sylwestrowej, aby godnie przywitać nasz 2012 rok
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Na podbój salonów wybieram się zaraz po świętach.
Będzie śnieg? Uwielbiam białe święta i czas międzyświąteczny oraz sylwester w białym puchu. Za to nie lobie śniegu w dużych miastach |
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3maj się Kochana i wracaj do nas jak tylko będziesz mogła
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Jest boska, leciutka i zwiewna Matreiał mam leciutki ale widziałam 2 rózne materiały i jeden był taki cięższy i nie taki zwiewny.... Cytat:
Kochana to czekamy na Ciebie Życzę Ci Wesołych Świąt i udanego sylwestra.... Nikt też Cie nie wykreśli z kalendarza. Wracaj szybciutko |
|||
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wesolych świąt i udanego Sylwestra! Cytat:
arletka1313 zapomniałm pogratulować decyzji w związku z sukienką! :brawo:
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-12-17 o 21:30 |
||
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę w środę u mamy to sprawdzę dokadnie...nie jest to jeddnak jednolity materiał....
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marisa ma boski fason ale właśnie zauroczyłam się w materiale z tamtej sukienki bo był gładki lejący... no i jestem w kropce ![]() Będę wdzięczna za informację o niej
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Znów miałam chwilę przerwy, ale tym razem wszysćiutko nadrobiłam. ![]() malwus - super dekoracje świąteczne! I gartuluję sukienki - bardzo mi się podobają ostatnio w tym stylu. Przywodzą mi na myśl baletnice. ![]() Kozica, Anulka_p - gratulacje rocznic! Widziałam też na wątki bardzo ładne obrączki - gratulacje. ![]() Kindziu - bardzo mi przykro w związku z zaistniałą sytuacją. Trzymam kciuki, żebyś była szczęśliwa - niezależnie od tego czy sama czy z TŻ czy z kimś innym. W kontekście histori Goszy zgadzma się z Chatką - według mnie ludzie nie zmieniają się tak łatwo. To długotrwały proces i nie zawsze zakończony sukcesem. Cytat:
Dziewczyny pomogły mi posprzątać przed świętami - we 3 szybko się uwinęłyśmy. Zdegustowałyśmy weselne winko. Zrobiłyśmy też przy okazji domowej roboty czekoladki z przepisu, który któraś z Was wrzuciła - wyszły super. Tzn. super smaczne, bo z wyglądu jeszcze im troszkę brakuje. Muszę wygooglować co zrobić, żeby były takie ładne błyszczące. A potem jedna musiała jechać odebrać dzieciaczka, a druga wracać do domu. No cóż - życie. ![]() Nattiv będziemy czekać na Twój powrót. ![]() arletka1313 - gratulacje zakupu sukni! Teraz ze spraw ślubnych - przyjechał alkohol. Pan od wina był super niemiły - miał do wniesienia raptem 6 małych kartonów, a pomrukiwał na mojego młodszego brata, że mógłby mu pomóc dźwigać. A przy zamawianiu specjalnie mówiłam, że proszę o transport z wniesieniem, bo najpewniej będę w domu sama, a nas nie ma windy. Burak - jak brat nie zszedł mu pomóc, to mi zaczął tymi kartonami prawie rzucać przez drzwi. Powiedziałam, że jak którąś butelkę zbije, to nie pokwituję odbioru. To też zaczął pomrukiwać, że nic się nie zbije i rzucał dalej. Faktycznie nic się nie zbiło, ale napiwku nie dostał. Nienawidzę chamstwa. Pan od wódki odwrotnie - było 20 kartonów i przy zamawianiu obiecaliśmy pomóc wnosić. Ale ten Pan i tak większość sam wniósł (niósł po 3 kartony aż!), a mój brat i M. po 1-2. Wszystko miło, szybko i sprawnie. Napiwek był. ![]() Wino czerwone już zdegustowane - włoskie Valle D'oro Montepuciano D'Abruzzo Dop. Wytrawne, ale w smaku dosyć delikatne (jak na wytrawne wino oczywiście). Myślę, że będzie w sam raz. ![]() Ze spraw innych. Prezenty już prawie wszystkie pokupowane - dla dzieciaków kolorowanki i książeczki z zagadkami (nie mogę patrzeć na sterty misiów i lalek, które są atrakcyjne tylko przez pierwsze pół dnia). Dla M. krawat i kubek z Manchester United (Jamee Wujkowi elegancki szalik w komplecie z rękawiczkami. Tacie kupiliśmy książkę o projektoaniu stron www (chce się tego nauczyć), a jego dziewczynie zestaw kąpielowy - jakieś sole, świeczka i coś tam jeszcze ładnie zapakowane. Rodzicom Mateusza robię kosz delikatesowy i wyślemy go w poniedziałek lub wtorek kurierem. Tylko dla chłopaka Mamy jeszcze musimy coś w Internecie wyszperać - jakiś gadżecik komputerowy najlepiej. Dziś lub jutro będę pakować. ![]() Moje jazdy idą kiepsko - czuję, że nie zdam praktyki, ale przynajmniej tę teorię zdam na starych zasadach. Do tego nie lubię mojego Pana od jazd, ale już przemęczę się te 4 godziny. Telefon mam dotykowy Samsunga (wcześniej miałam zawsze zwykłe Nokie) i jestem zachwycona - uwielbiam sobie paluchem jeździć po tym ekraniku. ![]() No to się napisałam jak głupia. ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- P.S. melod_y super, że udało Ci się pozwiedzać salony i pomierzyć. Moje faworytki to 1 i 6.
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak się w bloku mieszka to wszakże się na adres zamawia a nie pod klatkę czyli do mieszkania trzeba przynieść i tyle (nie liczę tu mebli itp z których wniesienie standardowo się wpłaci dodatkowo, tylko takie zwykłe mniej lub bardziej ciężki paczki)
|
||
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie - ja też spożywcze zakupy zamawiam z dostawą i dla zwierzaków rzeczy. Właśnie po to, żeby nie nosić. Wkurza mnie strasznie, jak mi dostawca mówi, że "mogła sobie Pani mniej zamówić". Kurde - on ma pracę dlatego, że ja dużo zamawiam. Zresztą co go obchodzi co i ile ja zamawiam - to jest jego praca, żeby to przywieźć i wnieść, dostaje za to pensję. A w ofercie sklepu czy reklamie zawsze jest hasło "prosto do domu", "zakupy bez wychodzenia z mieszkania" albo "pod same drzwi".
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki pieniążki wpłaciłam na suknię al ew domu jej jeszcze nie mam bo pani ma zrobić mi striok do włosów, welon, skrócic suknie, doszyć ramiączka i zrobić miseczki na biust
odbieram ją 7 stycznia
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziś ostatnie jazdy, jutro egzamin - jetem niemal pewna, że nie zdam. ![]() No nic, śmigam wykąpać się, zjeść śniadanie i idę na te głupie jazdy.
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczynki. Dawno mnie tu nie było, na pewno tydzień czasu jak nie dłużej. Nie miałam czasu na nic. Co chwilę szkolenia, praca i obowiązki po pracy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

Szkoda, że nie możemy cię w nich zobaczyć. Tak łatwiej doradzić.

18.08.2010 - zaręczyny
odzwyczaiłam się już bardzo i nie lubię, no ale cóż
jak się w bloku mieszka to wszakże się na adres zamawia a nie pod klatkę
(nie liczę tu mebli itp z których wniesienie standardowo się wpłaci dodatkowo, tylko takie zwykłe mniej lub bardziej ciężki paczki)