Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 12:41   #2581
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

Marta aaa rozumiem. Myślałam, ze gdzieś dodatkowo jechaliście. Moja koleżanka tak jechała do innego miasta. I właśnie nie wiem po co.

Zrobiłam Muffinki i... 5 już zjadłam i gdybam czy dla męża choć jedna zostanie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 12:45   #2582
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Iwka właśnie sobie zdjęcia oglądam i powiem ci, ze ładnie go zrobili w środku. Tak nowocześnie. I jeszcze jest caffe bar i ciasta mrrrr
bo mc donald zmienia swój wizerunek - barów szybkiej obsługi na takie "kawiarenki" i wszystkie nowe budują już z Mac caffe a stare remontują, u nas już przerobili i normalnie jest główny bar z jedzeniem a z boku jest mac caffe z kawami deserami itd

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Marta aaa rozumiem. Myślałam, ze gdzieś dodatkowo jechaliście. Moja koleżanka tak jechała do innego miasta. I właśnie nie wiem po co.

jak to po co, żeby mieć 100% pewności że wszystko jest ok
skoro czuła taką potrzebę to nie widzę problemu
ja też mogłam to olać i zrobić normalne połówkowe, ale doszliśmy do wniosku że 100nas nie zbawi i skoro jesteśmy przy kasie to umówimy się ze specjalistą od wad płodu,
ułatwieniem było to że był w gabinecie naszego lekarza
Stary 2011-12-17, 12:47   #2583
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bo mc donald zmienia swój wizerunek - barów szybkiej obsługi na takie "kawiarenki" i wszystkie nowe budują już z Mac caffe a stare remontują, u nas już przerobili i normalnie jest główny bar z jedzeniem a z boku jest mac caffe z kawami deserami itd
No właśnie. Ja dawno nie byłam w takim miejscu. ostatnio to chyba w Holandii jeszcze na jedzenie chodzić nie będę. Ale na lody czy te ciastka francuskie (jak jeszcze są) to czemu nie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Marta no ale jeśli komuś (tfu, tfu) wyjdzie coś nie tak. To co wtedy? W ciąży i tak nie można z tym nic zrobić.

Stary 2011-12-17, 12:56   #2584
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta no ale jeśli komuś (tfu, tfu) wyjdzie coś nie tak. To co wtedy? W ciąży i tak nie można z tym nic zrobić.
ale czasem są takie wady które można leczyć jeszcze jak dzidziuś jest w brzuszku, albo są takie które wymagają leczenia zaraz po urodzeniu, nie wiem zrobią jakaś operacja po urodzeniu i wszystko będzie ok to chyba wtedy lepiej wiedzieć
ja jakbym nie miała na tacy podanej takiej możliwości to pewnie bym nawet nie szukała, ale skoro była to korzystałam, ale jesli ktoś czuje potrzebe chce sprawdzić to jak dla mnie może nawet do chin czy na księzyc lecieć jeśli tylko to mu pomoże,
jego psychika jego sprawa jego spokojne sumienie..
Stary 2011-12-17, 12:58   #2585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To wiadomo. Chodziło mi o to czy jest to takie konieczne jechac do jakiego specjalisty. Ci znajomi jechali w pierwszej ciąży a w drugiej już nie chcieli.

Stary 2011-12-17, 13:03   #2586
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
To wiadomo. Chodziło mi o to czy jest to takie konieczne jechac do jakiego specjalisty. Ci znajomi jechali w pierwszej ciąży a w drugiej już nie chcieli.
jeśli przyszły rodzic czuje taką potrzebę to tak jest to konieczne,
jeśli nie czuje to nie nie jest to konieczne
a jeśli jest podwyższone ryzyko jakiś większych wad (wiek rodziców choroby w rodzinie ) to bez względu czy rodzice czuja potrzebe czy nie jechać się powinno

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

mój syn śpi już 3 godzinę, wprawdzie wstał dziś chwilę przed 8 bo go robotnicy wiertarką obudzili (a wiertarki boi się cholernie) to jednak chyba przegina.. posprzątałam, zrobiłam bombkę, obiad i co.. i on nadal spi..

może rośnie i ma jakiś skok i potrzebuje więcej snu
hmmm nie wiem.. ale jest nieziemski..
Stary 2011-12-17, 13:25   #2587
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

mona, martucha, ktosia rodzice nas załamali swoim zachowaniem, cóż chyba najpierw ich trzeba by było wychować

Wypucowałam dziś caluśką łazienkę, każdy zakamarek i padam, a gdzie reszta już mi energii brak, robię sobie dłuższą przerwę, a co
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:05   #2588
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc

wpadlam teraz tylko na chwile pochwalic sie ze zrobilam muffiny piernikowe
sa pyszne!!!!!!!!!!!
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 14:20   #2589
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agus ja nie lubie zabawek o duzych gabarytach dla dzieci, a 300zl za takiego jak kupiliscie w zyciu bym nie dala wowlalabym te 300zl odlozyc na rowerek 3w1 porzadny aluminiowy.
heh no tak
ale rowerek pewnie na roczek dostanie
albo jej kupimy za rok pod choinke
Stary 2011-12-17, 14:43   #2590
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahahah jassne
specjalista przychodził do mojego lekarza - mają umowę podpisaną, po prostu byłam na wizycie u swojego lekarza a potem usg robił drugi, ale mogłam umówić się na inny termin i wszytko robiłby mój

życie...

jak zrobisz dziurke przed upieczeniem to na bank będą no i nadają się od razu do jedzenia
a u was jest jak u mojej siostry, nawet do pediatry trzeba mieć skierowanie!
U nas tak samo...

Cytat:
No właśnie. Ja dawno nie byłam w takim miejscu. ostatnio to chyba w Holandii jeszcze na jedzenie chodzić nie będę. Ale na lody czy te ciastka francuskie (jak jeszcze są) to czemu nie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
ale czasem są takie wady które można leczyć jeszcze jak dzidziuś jest w brzuszku, albo są takie które wymagają leczenia zaraz po urodzeniu, nie wiem zrobią jakaś operacja po urodzeniu i wszystko będzie ok to chyba wtedy lepiej wiedzieć
ja jakbym nie miała na tacy podanej takiej możliwości to pewnie bym nawet nie szukała, ale skoro była to korzystałam, ale jesli ktoś czuje potrzebe chce sprawdzić to jak dla mnie może nawet do chin czy na księzyc lecieć jeśli tylko to mu pomoże,
jego psychika jego sprawa jego spokojne sumienie..
Właśnie miałam to napisać - medycyna tak poszła na przód, że pewne zabiegi można wykonywać podczas ciąży (dziecko wtedy może rozwijać się prawidłowo) albo zaraz po porodzie.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

mona, martucha, ktosia rodzice nas załamali swoim zachowaniem, cóż chyba najpierw ich trzeba by było wychować

Wypucowałam dziś caluśką łazienkę, każdy zakamarek i padam, a gdzie reszta już mi energii brak, robię sobie dłuższą przerwę, a co
Ty chociaż wypucowałaś łazienkę, ja ją na razie omiatam wzrokiem i sączę kawusię.

U mnie dziś na obiad zupa pieczarkowo - brokułowa.

I kupiłam całe dwa grzybki, więcej nie było. Mam w planach zrobić stroik, ale poszłam na łatwiznę w tym roku - kupiłam upleciony wieniec, tylko go ozdobić muszę.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:16   #2591
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
pogięło ich - ja płaciłam u jednego 100 a u tego drugiego 120 (tego ze szpitala w którym rodziłam) no i w tym było badanie i usg, za połówkowe płaciłam 200 (z badaniem) ale to dlatego ze przyjeżdżał specjalnie na niego lekarz specjalista od wad płodu
mogłam mieć za 100 u mojego ale wolałam żeby tamten mnie na połówkowym badał...

no patrz i od czego to zalezy co ;D

zgadzam się

ej laski ładowałam dwa dni temu telefon no i super teraz widze ze zniknęła mi kreska jedna zapaliła się ładowarki i bateria się teoretycznie ładuje..
ale telefon nie jest włączony do ładowarki.. więc o co chodzi - tak naprawdę to do niczego nie jest podłączony do kabla usb też nie.. więc hmm światłem się ładuje?
Przegięcie z tymi cenami usg, żeby 200 za samo usg - porażka
A z telefonem nie mam pojęcia co się dzieje.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Niestety coraz częściej alkoholizm dotyczy nie tylko osób z marginesu. Mnóstwo ludzi wysoko postawionych po prostu nie radzi sobie z codziennością. Tylko do tych bogatszych czesto nie dociera, że mają problem, bo przecież oni pić nie muszą, co tam kieliszek do kolacji czy po kolacji. Ale dla mnie alkoholik to alkoholik, nieważne czy pije whisky czy jabola. I wielu osobom wydaje się, że jeśli nie upijają się nie nieprzytomności to alkoholikami nie są, a to też guzik prawda, bo bycie bez przerwy na lekkim rauszu to też alkoholizm. Smutne.

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
(...)
Z wypadku trafia się na coś takiego jak u nas SOR więc tam lekarz jest, ale to jakby inna firma jest. Dlatego laski u nas sprawdzają szpital wcześniej, czy anestezjolog jest tam 24/7.
Chociaż lekarz rodzinny potrafi Ci powiedzieć że nie powinnaś rodzić w szpitalu bo nie było wskazań do tego
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Za to opieka po jest fajna. W zależności od ubezpieczenia masz po porodzie przydzieloną pielęgniarkę która przychodzi do Ciebie przez kilka dni i pomaga Ci się odnaleźć w nowej roli. Uczy jak się zajmować dzieckiem, ogarnia Ci mieszkanie, zrobi drobne zakupy - super po prostu.
(...)
ok Do ginekologa trzeba mieć skierowanie, wszystko leczy lekarz rodzinny, pierwsza cytologia w wieku 30 lat, następna chyba za 2 albo 3 lata Nie można iść do lekarza prywatnie, bo tu nie ma prywatnych gabinetów. Podczas rejestracji do rodzinnego trzeba się przedostać przez rejestrację, która wstępnie ocenia czy jesteś godna zobaczyć oblicze tego, który nosi biały kitel Dzieci do lat 2-3 w ogóle najczęściej się nie leczy, bo przez chorowanie się hartuje. Dobrą rzeczą jest to, że nie nadużywają antybiotyków, starają się najpierw sprawdzić co się dzieje.
Martwy ząb po leczeniu kanałowym na prawo zacząć boleć "bo tak bywa" - dentysta w Polsce "ząb został nieprawidłowo zatruty i wdała się infekcja".
(...)
Aż nie wiem czy się śmiać czy płakać

Cytat:
(...)Iwka właśnie sobie zdjęcia oglądam i powiem ci, ze ładnie go zrobili w środku. Tak nowocześnie. I jeszcze jest caffe bar i ciasta mrrrr
Daj linka, to sobie pooglądam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Ehh smutna prawda
pracusiu

Ja jestem w trakcie wielkiej rewolucji w mojej dużej szafie nad schodami - matuśko ile tam było kartonów po różnych sprzętach, nie mam pojęcia gdzie to się zmieściło Na razie przymusowa przerwa w pracy bo dzieć usnął i nie chcę jej hałasować za drzwiami. Mężuś robi kawkę i będziemy się relaksować
Stary 2011-12-17, 15:29   #2592
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Przegięcie z tymi cenami usg, żeby 200 za samo usg - porażka
A z telefonem nie mam pojęcia co się dzieje.

Niestety coraz częściej alkoholizm dotyczy nie tylko osób z marginesu. Mnóstwo ludzi wysoko postawionych po prostu nie radzi sobie z codziennością. Tylko do tych bogatszych czesto nie dociera, że mają problem, bo przecież oni pić nie muszą, co tam kieliszek do kolacji czy po kolacji. Ale dla mnie alkoholik to alkoholik, nieważne czy pije whisky czy jabola. I wielu osobom wydaje się, że jeśli nie upijają się nie nieprzytomności to alkoholikami nie są, a to też guzik prawda, bo bycie bez przerwy na lekkim rauszu to też alkoholizm. Smutne.

Aż nie wiem czy się śmiać czy płakać

Daj linka, to sobie pooglądam

Ehh smutna prawda
pracusiu

Ja jestem w trakcie wielkiej rewolucji w mojej dużej szafie nad schodami - matuśko ile tam było kartonów po różnych sprzętach, nie mam pojęcia gdzie to się zmieściło Na razie przymusowa przerwa w pracy bo dzieć usnął i nie chcę jej hałasować za drzwiami. Mężuś robi kawkę i będziemy się relaksować
Ktosia - ja się śmieję, bo co mi zostało? Kontrolne badania robię w kraju, dentysta i gin też.

Masz rację co do alkoholu - kieliszek wina, drink, niby małe ilości
ale pite codziennie niestety też są uzależniające.

Jak masz przerwę to może obrobisz też moją piwnicę? Od wakacji się za nią zabieram!

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 15:34   #2593
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
czesc

sa pyszne!!!!!!!!!!!
a czy te muffiny sa takie babeczkowe suche czy mają jakieś nadzienie?
masz przepis?

Cytat:
Właśnie miałam to napisać - medycyna tak poszła na przód, że pewne zabiegi można wykonywać podczas ciąży (dziecko wtedy może rozwijać się prawidłowo) albo zaraz po porodzie.
otóż to!

Cytat:

co do pierwszego to całkowicie się zgadzam, dla co po nie których lampka dwie wina dziennie to nie alkoholizm, tudzież drink, albo jak piszesz whisky , szkoda tylko że jak nie wypiją tej kapki alkoholu to są potrzepani, wszystko ich denerwuje i nie mogą zasnąć..
bo alko to najlepeszy sposób na odstresowanie, napiją się i jest im lepiej, bo napięcie mija, a taki sam efekt osiągną idąc pobiegać idąc na squasha, popływać etc.

a co do drugiego to mnie rewolucja czeka po świętach mamy wolne i chcemy naszego komandora posprzątać, bo niestety szafa w pokoju Pata zwiastuje tylko co chwile bałagan i wywalanie rzeczy ;D ale postaramy się ją przeorganizować coby młody nie miał dostępu
Stary 2011-12-17, 16:48   #2594
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia szkoda, ze już potem nie będzie usg, jakby nie było jeszcze połowa ciąży będzie przed Tobą ech...
no szkoda szkoda

Cytat:

aaaa i mieliśmy nie robić pokoju dla dziecka ale... ostatnio gdybaliśmy z mężem czy nie zrobić szafy komandora na całą ścianę w małym pokoju. mamy tylko taką małą z Ikei a jednak przyda się więcej miejsca. Mojej mamy brat robił ją sam. Zrobił wymiary, gdzies tam mu przygotowali i on składał i powiedział, ze by nam pomógł to by dużo taniej wyszło. Chcemy taką na całą ścianę i do sufitu. A to musimy zrobić przed narodzinami dzidziolka bo potem i wiercenie będzie i kurz i mąz zajęty więc Chyba po nowym roku się za to weźmiemy, bo czas leci
hehe czyli jak to mowia " nigdy nie mow nigdy" tak sie upieralas ze pokoju dla dzieciaka osobnego nie bedziecie robic .. a tu prosze

do porodu to Ci sie jeszcze wszystko 10razy zmieni

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
żabcia dlaczego u was takie drogie to usg skoro u nas wraz z wizytą kosztuje 100zł
.

dobre pytanie
nie wiem od czego to zalezy .. ale u nas z cenami przesadzaja ..

Dobrze ze maz jest ubezpieczony bo za ta ostatnia wizyte na ostrym dyzurze napewno bedzie z 10tysiakow do placenia chory system ...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
robię na obiad żeberka w coli
ciekawe jakie wyjdą

ciekawa kombinacja
daj znac jak wyszlo

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 16:58   #2595
agus87
Zakorzenienie

żabciu bardzo dobre-nawet pyszne
Stary 2011-12-17, 17:53   #2596
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
czesc

sa pyszne!!!!!!!!!!!
Dawaj przepis, dawaj przepis

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 18:18   #2597
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Rossi idę w Twoje ślady!

Ty przygotowujesz Wigilię, a ja chyba jedno danie przygotuję
Miała je zrobić babcia, ale w sumie nie dostała kurek i stwierdziłam, że spróbuje, co mi tam

Będę robić gołąbki z kaszą gryczaną i kurkami.
Na razie nikomu nic nie mówię, jak mi wyjdą to zrobię im niespodziankę
mmmm brzmi pysznie

Cytat:
nigdy nie jadlam golabkow z kasza, choc ponoc tutaj na wielkopolsce ludzie je jadaja

a wiecie , z tym rozbiertaniem zuzki, obawiam sie ze pojdzie w moje slady - jak bylam mala, to sie nagminnie rozbieralam, najczesciej na roznych imprezach. mam nawet zdjecia jak wypinam goly tylek i inne czesci ciala
musiało to ciekawie wyglądac

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Na pocżatku się chwale (a co!) Agatula moja kończy dziś pół roku

Chorowitkom powrotu do zdrowia życzę, szczególnie tym malutkim.

Mam pytanie do nauczycielek, ma do zrobenia praktyki w przedszkolu i 1-3, na dziennych płaciła mi za nie szkoła, teraz na podyplomówce sama musze zapłacić. Ile mniej więcej taki nauczyciel może mi krzyknąć
juz pół roku!! ale zleciało

Cytat:
gucia to fajnie zazdraszczam takiego przyjaciela

rosi tylko nie wydaj wszytskiego na raz

macie postanowienia noworoczne?
ja mam poki co dwa
1. uporzadkowac w koncu nasza piwnice. juz mezowi zapowiedzialam, ze kupimy metalowe polki z ikei i wywali sie wszytsko niepotrzebne, i w koncu bedzie cacy
2. mniej zrec i trzymac linie
ja w sumie sie nie zastanawiałam nad postanowieniami, ale pkt. 2 jest dla mnie jak najbardziej przypisany

ja dodatkowo chyba postanowie sobie regilarnie cwiczyc

Marta dobrze masz ze swoja pania dyr fajnie, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Rosi zgadzam się.

Kuźwa zdenerwowałam się tym smsem mamy.
musicie to wyjasnic, tak jak Iwka pisała - pewnie mama przejeła po kims nr, kto z ta firma mial do czynienia

dzis byłam u mojej kosmetyczki, ona akurat nie podziela zdania dermat. i nie uwaza abym miała trądzik
No i na te moje nieszczesne nogi polecała podbnie jak wy peeling, ale gruboziarnisty. no a ja znowu zapomniałam kupic

ogolenie byłam z TZem na kolejnych zakupach i dzis wybrałam sobie bluzeczkę pod choinke od TZ, jeszcze musze cos dobrac. Chciałam torebkę, ale kurcze nic co by mnie powaliło nie znalazłam

ogólnie wymysliłam, ze zanim powiesimy TV na sciane to najpierw zamontujemy panel (taka deska) Chciałam w kolorze mebli - wenge i z prawej strony takie dwie listwy aluminiowe. no i nawet juz zamowilam u stolarza i wpałcilismt kase. 400 zł taki panel i w sumie włansie stwierdziłam, ze go chyba nie chce Macie jakies fajne pomysły na sciane z TV?? pamietacie wczesniej chciałam tapete, ale TZ nie chce
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 18:24   #2598
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsza blacha z muffinkami siedzi w piekarniku

Śliweńko a jakie wymiary szafy robicie?? U nas chcemy taką wąską wnękę zrobić w niej na deskę do prasowania i odkurzacz bo teraz stoi to za drzwiami i jest rozpierdziel A tak to się drzwi zamknie i heja
Ja tez ide do swojego na połowkowe
my taką do sufitu szeroka chyba 1,60m

Cytat:
Iwka wiesz my malowanie nie robimy bo rok temu całe mieszkanko było pomalowane. Pokój dla dzidziola jest na pomarańczowo zrobiony. Ale przyszedł pomysł z szafą i jednak to trzeba zrobić przezd narodzinami bo jak potem?? No właśnie, moze być tak, ze ma po kimś numer, lepiej jak zadzwoni i wyjaśni

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

I przyszedł ten dzień, kiedy nam maka otworzyli
jak otworzyli u moich rodziców to atrakcja była, wygryzł nawet burger kinga

Cytat:

gdzie trzymasz muffinki by świeże były dłużej ?ja upiekłam z bananami kokosem

Cytat:
U nas tak samo...

Ty chociaż wypucowałaś łazienkę, ja ją na razie omiatam wzrokiem i sączę kawusię.

U mnie dziś na obiad zupa pieczarkowo - brokułowa.

I kupiłam całe dwa grzybki, więcej nie było. Mam w planach zrobić stroik, ale poszłam na łatwiznę w tym roku - kupiłam upleciony wieniec, tylko go ozdobić muszę.
no oglądałam program jak robili operacje rozszczepu kręgosłupa u fasoli jeszcze

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no szkoda szkoda

hehe czyli jak to mowia " nigdy nie mow nigdy" tak sie upieralas ze pokoju dla dzieciaka osobnego nie bedziecie robic .. a tu prosze

do porodu to Ci sie jeszcze wszystko 10razy zmieni

dobre pytanie
nie wiem od czego to zalezy .. ale u nas z cenami przesadzaja ..

Dobrze ze maz jest ubezpieczony bo za ta ostatnia wizyte na ostrym dyzurze napewno bedzie z 10tysiakow do placenia chory system ...

ciekawa kombinacja
daj znac jak wyszlo

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 19:01   #2599
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosia - ja się śmieję, bo co mi zostało? Kontrolne badania robię w kraju, dentysta i gin też.

Masz rację co do alkoholu - kieliszek wina, drink, niby małe ilości
ale pite codziennie niestety też są uzależniające.

Jak masz przerwę to może obrobisz też moją piwnicę? Od wakacji się za nią zabieram!
yyyy jakby Ci to powiedzieć?... NIE

Cytat:
a czy te muffiny sa takie babeczkowe suche czy mają jakieś nadzienie?
masz przepis?

otóż to!

co do pierwszego to całkowicie się zgadzam, dla co po nie których lampka dwie wina dziennie to nie alkoholizm, tudzież drink, albo jak piszesz whisky , szkoda tylko że jak nie wypiją tej kapki alkoholu to są potrzepani, wszystko ich denerwuje i nie mogą zasnąć..
bo alko to najlepeszy sposób na odstresowanie, napiją się i jest im lepiej, bo napięcie mija, a taki sam efekt osiągną idąc pobiegać idąc na squasha, popływać etc.

a co do drugiego to mnie rewolucja czeka po świętach mamy wolne i chcemy naszego komandora posprzątać, bo niestety szafa w pokoju Pata zwiastuje tylko co chwile bałagan i wywalanie rzeczy ;D ale postaramy się ją przeorganizować coby młody nie miał dostępu
Oj to powodzenia w sprzątaniu. Ja już szafę ogarnęłam, jestem bardzo zadowolona z efektu. Muszę jeszcze kupić tylko worki próżniowe i popakować ciuszki, bo mamy pełno takich za dużych i póki co stoją w workach i kartonach i zabierają mnóstwo miejsca. Ale to po świętach
Stary 2011-12-17, 19:37   #2600
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
W Szwajcarii mają w McDonaldach często dwa stoiska - jedno z jedzeniem, a drugie właśnie caffe bar plus ciasta - piłam tam kawę i po prostu była pyszna, aż się zdziwiłam. W sumie w Polsce kawa w Macu też jest dobra, za tu tutaj .. fujjj

Uciekam na zakupy - wypatrzyłam z jednym ze sklepów takie bombki muchomorki - pamiętam takie z dzieciństwa Mam nadzieję, że jeszcze będą.

u mezula w niemczech tez jest mac cafe... pyszna kawe maja

kurde zbiera mnie jakies przeziebienie... a ludze sie ze zaciazylam i nawet boje sie brac jakiekolwiek leki...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 19:47   #2601
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
u mezula w niemczech tez jest mac cafe... pyszna kawe maja

kurde zbiera mnie jakies przeziebienie... a ludze sie ze zaciazylam i nawet boje sie brac jakiekolwiek leki...
herbata z cytryna i sokiem malinowym
mleko z czosnkiem i miodkiem
paracetamol
wyrko
Stary 2011-12-17, 19:57   #2602
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
herbata z cytryna i sokiem malinowym
mleko z czosnkiem i miodkiem
paracetamol
wyrko
Nio tyle mi pozostaje... najgorzej ze jestem u mamy i mama zaraz wystartowala do mnie z garscia lekow no ale na razie nic jej nie moge powiedziec bo to na razie nic pewnego... ale ciota mi sie spoznia ponad tydzien i robilam test, ale wyszła jedna kreska mocna a druga prawie niewidoczna ale jednak... wiec nie wiem czy to blad testu czy moze jednak i sie ludze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:15   #2603
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Marta dobrze masz ze swoja pania dyr fajnie, oby tak dalej

ogólnie wymysliłam, ze zanim powiesimy TV na sciane to najpierw zamontujemy panel (taka deska) Chciałam w kolorze mebli - wenge i z prawej strony takie dwie listwy aluminiowe. no i nawet juz zamowilam u stolarza i wpałcilismt kase. 400 zł taki panel i w sumie włansie stwierdziłam, ze go chyba nie chce Macie jakies fajne pomysły na sciane z TV?? pamietacie wczesniej chciałam tapete, ale TZ nie chce
oby oby
a my mamy normalnie na ścianie (tzn nie mamy ale mieć będziemy) bez udziwnień tapetę mamy na innej
ale opcja z tapetą jest ok
albo z podświetleniem

Cytat:
Oj to powodzenia w sprzątaniu. Ja już szafę ogarnęłam, jestem bardzo zadowolona z efektu. Muszę jeszcze kupić tylko worki próżniowe i popakować ciuszki, bo mamy pełno takich za dużych i póki co stoją w workach i kartonach i zabierają mnóstwo miejsca. Ale to po świętach
weź nie gadaj.. ja się ciuszków pozbędę bo oddam siostrze ale musze jakoś logistycznie duże rzeczy popakowac

Cytat:
Nio tyle mi pozostaje... najgorzej ze jestem u mamy i mama zaraz wystartowala do mnie z garscia lekow no ale na razie nic jej nie moge powiedziec bo to na razie nic pewnego... ale ciota mi sie spoznia ponad tydzien i robilam test, ale wyszła jedna kreska mocna a druga prawie niewidoczna ale jednak... wiec nie wiem czy to blad testu czy moze jednak i sie ludze
no to w takim razie po ciuchu ale jednak gratuluje!!! kiedy powtarzasz test?
Stary 2011-12-17, 20:34   #2604
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
czyli... mozna po cichu gratulowac fajny prezent na swieta

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:41   #2605
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ta druga pojawiła się od razu? Bo jak tak, to nie błąd testu U mnie był cień cienia, teraz jak patrzę na ten test to zastanawiam się jakim cudem dojrzałam tą kreskę Zrób koniecznie drugi test. Ja trzymam mocno kciuki

Cytat:
oby oby
a my mamy normalnie na ścianie (tzn nie mamy ale mieć będziemy) bez udziwnień tapetę mamy na innej
ale opcja z tapetą jest ok
albo z podświetleniem

weź nie gadaj.. ja się ciuszków pozbędę bo oddam siostrze ale musze jakoś logistycznie duże rzeczy popakowac

no to w takim razie po ciuchu ale jednak gratuluje!!! kiedy powtarzasz test?
Ja też mam w planach pozbycie się ciuszków na rzecz przyszłej chrześniaczki i wszystko co za małe rzetelnie odkładam. Chyba zacznę je chować u brata w pokoju bo u siebie już nie mam gdzie, a do czerwca zanim przylecą trochę się tego nagromadzi.
I tak się cieszę, że udało mi się obdarować już wcześniej bratową niepotrzebnymi mi już wkładkami laktacyjnymi, majtkami poporodowymi (nieużytymi oczywiście ) itp

Robię malibu na święta Moje pierwsze w życiu, mam nadzieję, że wyjdzie bo już się ślinię na samą myśl

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-12-17 o 20:44
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:50   #2606
bzyczka1
Zakorzenienie

Ktosiu bo bardzo chciałaś tą kreskę zobaczyć

Jejku zakatarzona jestem, najpierw mnie gardło bolało, potem kaszlałam a teraz katar nie wiem co to ale coś dziwnego Byliśmy dzisiaj na zakupach, muszę jeszcze tylko kupić portfel dla mamy, coś dla mamy Tż i rybę do rybki po grecku a no i chcę paszteciki robić z ciasta francuskiego ale nie wiem jeszcze Z Warszawy z moją mamą i siostrą jedzie do mnie komin popielaty, bo czarnych nie było, ale do mojej buraczkowej kurtki będzie pasował i tak

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:56   #2607
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ktosiu bo bardzo chciałaś tą kreskę zobaczyć

Jejku zakatarzona jestem, najpierw mnie gardło bolało, potem kaszlałam a teraz katar nie wiem co to ale coś dziwnego Byliśmy dzisiaj na zakupach, muszę jeszcze tylko kupić portfel dla mamy, coś dla mamy Tż i rybę do rybki po grecku a no i chcę paszteciki robić z ciasta francuskiego ale nie wiem jeszcze Z Warszawy z moją mamą i siostrą jedzie do mnie komin popielaty, bo czarnych nie było, ale do mojej buraczkowej kurtki będzie pasował i tak
Oj bardzo bardzo chciałam tą kreskę zobaczyć
Współczuję przeziębienia, oby Liluś nie podłapała od Ciebie.
A popielaty komin do buraczkowej kurtki będzie super! Nawet lepszy niż czarny
Stary 2011-12-17, 21:06   #2608
mona_ja
Wtajemniczenie

Samba myślę że po cichu mogę gratulować!

Dziewczyny smutno mi, zmarł mój wujek, brat taty, miał zawał... jeszcze przed świetami zaliczymy pogrzeb

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 21:11   #2609
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
jaki błąd kochana !!! ja też miałam drugą słabą, gratuluję

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:

Dziewczyny smutno mi, zmarł mój wujek, brat taty, miał zawał... jeszcze przed świetami zaliczymy pogrzeb

przykro mi miał problemu z sercem?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 21:12   #2610
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi przykro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości