Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 20:22   #3661
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Kochane ja chcialam wam tylko zyczyc milego weekendu bo ostatnio cos nie pisalam i w ogole jestescie najlepsze na swiecie, wiecie o tym? noo, caluje was mocno wszystkie lece sie kurowac
kuruj sie kochana
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:56   #3662
anciaahk
kosmitka

Strasznie ciężko was nadrobić, wstałam po 3, a do tego Franek w nocy dał popalić. Nie wiem, czy to skok, czy brzuch czy co innego.

Nie pisałam o tej wadzie, bo tu na wątku panowała wtedy zupełnie inna atmosfera, sypnęły się porody, pozostałe mamy w oczekiwaniu, nie chciałam zmieniać tej atmosfery radości i oczekiwania. Nie jest to niby nic groźnego, wymaga obserwacji i kontroli, jakby się pogorszyło, to jest leczone operacyjnie i po operacji nie ma raczej nawrotów. Szok dla mnie jednak wtedy był duży.

Anuska

Lulla - kuruj się kochana, dużo zdrówka!

Agnieszka - nasz Franio też wypluwa smoka i się denerwuje, ale nie chce innego niż ten mam perfect. Musiałam zamówić na allegro, bo na naszej wsi nie ma. Trzymam kciuki, by jeśli to skok, to szybko się skończył.

W ogóle to co napiszecie, to od razu u mnie dzieje się podobnie. Dzisiaj Franek został z mamą i za nic w świecie nie chciał pić z butelkii, chyba przez 5 godzin zrobił strajk, a jak już jadł, to mama musiała tańczyć!!! Ostatecznie po nie wiem jakim czasie wrąbał 170 ml i było ok. Nie spał jej prawie wcale, kilka razy po kilka minut. Teraz za to padł i mam nadzieję, że nie będzie pobudek co 1h.

Archi przytulam i współczuję nocek, niestety dokładnie Cię rozumiem, bo mamy tak samo. Do tego płacze w nocy i ja nie wiem o co cho.

Małgosia1983 - może takie instrukcje obsługi gdzieś sprzedają na allegro? Mi też by się przydała .

Agnyska nareszcie !!! A Benyś cudny , wielkolud kochany! Przekaż ciepłe słowa Malamutce, możemy zrobić nalot na jej chłopa i w potylicę zbiorowo potraktować, jak to już ktoś pisał.

Danika - dziewczyny już mpisały, ale u nas też katar nie leciał tylko tak charczał, maść majerankowa i woda morska pomogły szybciutko .

Yyyyy nie wiem co jeszcze.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Ach Natka - Szymek wymiata, prawdziwy facet z niego rośnie!

Indygo - zakupy kapitalne, a już butki prawdziwie wymiatają. A co sobie kupiłaś ?

Ach i Franek nareszcie chwyta grzechotki, tak świadomie, a jak sie przy tym denerwuje jak mu nie wychodzi, paść można ze śmiechu!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 21:02   #3663
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Ach i Franek nareszcie chwyta grzechotki, tak świadomie, a jak sie przy tym denerwuje jak mu nie wychodzi, paść można ze śmiechu!

Ancia a jak tam efekty nauki?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 21:12   #3664
anciaahk
kosmitka

Cotka pisałam dostałam z jednego 3+ , z drugiego nie wiem.
A to moje łowy z h&m.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111214355.jpg (121,1 KB, 33 załadowań)

Stary 2011-12-17, 21:22   #3665
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje łowy z h&m.

No i przez was muszę już jechać do tego h&m a tak się dobrze trzxymałam

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Na początek podziękuję za kciuki, jedno z 2 do przodu na całe 3+ .
Teraz nadrabianie.
A, faktycznie

Wymianka.
Stary 2011-12-17, 21:26   #3666
aa2
Zakorzenienie

Ancia brawo dla Frania za trzymanie grzechotki)
no i piekne łupy ,spodni ektóre kupiłas sa rewelacyjne, ja kiedys kupiłam i mały w nich ciagle jest ubierany bo dzieki tym sciagaczom dobrze sie trzymaja na nogach) ja mam rozmiar 68 a od poczatku jak je mam mimo ze ciut za duze mały w nich łazi, a ile za nie dałas na promocji?(ja za moje prawie 50 dych -pewnie znów sie okaże ze przepłaciłam:mur
Stary 2011-12-17, 21:37   #3667
anciaahk
kosmitka

Asiu 30 zł kosztowały, były różne kolory, niektóre też po 20 zł. Ja kupiłam wszystko w rozmiarze 74, bo te h&m rozmiary są dla mnie większe niż inne .
Zakładasz spodenki na co dzień ? Mi nie zawsze się chce .

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cotka w smyku też są wyprzedaże. I w reserved kids było kilka rzeczy przecenionych .

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Zmykam spać, jutro postaram się wiecej nadrobić. Kolorowych .

Stary 2011-12-17, 21:40   #3668
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu 30 zł kosztowały, były różne kolory, niektóre też po 20 zł. Ja kupiłam wszystko w rozmiarze 74, bo te h&m rozmiary są dla mnie większe niż inne .
Zakładasz spodenki na co dzień ? Mi nie zawsze się chce .

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cotka w smyku też są wyprzedaże. I w reserved kids było kilka rzeczy przecenionych .

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Zmykam spać, jutro postaram się wiecej nadrobić. Kolorowych .
nie po domku daje mu cos wygodnego al ejak gdzies idziemy to te spodnie to moje ulubione) ja ma brazowe

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

dobranoc ucałuj Frania)
Stary 2011-12-17, 22:03   #3669
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Strasznie ciężko was nadrobić, wstałam po 3, a do tego Franek w nocy dał popalić. Nie wiem, czy to skok, czy brzuch czy co innego.

Nie pisałam o tej wadzie, bo tu na wątku panowała wtedy zupełnie inna atmosfera, sypnęły się porody, pozostałe mamy w oczekiwaniu, nie chciałam zmieniać tej atmosfery radości i oczekiwania. Nie jest to niby nic groźnego, wymaga obserwacji i kontroli, jakby się pogorszyło, to jest leczone operacyjnie i po operacji nie ma raczej nawrotów. Szok dla mnie jednak wtedy był duży.

Anuska

Lulla - kuruj się kochana, dużo zdrówka!

Agnieszka - nasz Franio też wypluwa smoka i się denerwuje, ale nie chce innego niż ten mam perfect. Musiałam zamówić na allegro, bo na naszej wsi nie ma. Trzymam kciuki, by jeśli to skok, to szybko się skończył.

W ogóle to co napiszecie, to od razu u mnie dzieje się podobnie. Dzisiaj Franek został z mamą i za nic w świecie nie chciał pić z butelkii, chyba przez 5 godzin zrobił strajk, a jak już jadł, to mama musiała tańczyć!!! Ostatecznie po nie wiem jakim czasie wrąbał 170 ml i było ok. Nie spał jej prawie wcale, kilka razy po kilka minut. Teraz za to padł i mam nadzieję, że nie będzie pobudek co 1h.

czyli nam się dzieci po cichu zgadały i strajkują butelkowo - może mają jakiś tajny wątek na wizażu

Archi przytulam i współczuję nocek, niestety dokładnie Cię rozumiem, bo mamy tak samo. Do tego płacze w nocy i ja nie wiem o co cho.

Małgosia1983 - może takie instrukcje obsługi gdzieś sprzedają na allegro? Mi też by się przydała .

Agnyska nareszcie !!! A Benyś cudny , wielkolud kochany! Przekaż ciepłe słowa Malamutce, możemy zrobić nalot na jej chłopa i w potylicę zbiorowo potraktować, jak to już ktoś pisał.

Danika - dziewczyny już mpisały, ale u nas też katar nie leciał tylko tak charczał, maść majerankowa i woda morska pomogły szybciutko .

Yyyyy nie wiem co jeszcze.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Ach Natka - Szymek wymiata, prawdziwy facet z niego rośnie!

Indygo - zakupy kapitalne, a już butki prawdziwie wymiatają. A co sobie kupiłaś ?

Anciu, mam nadzieję, ze ta wad u Frania jakośnie da znac o sobie

ja wlasnie ten kombinezon w smyku kupiłam za 50 zł. a sobie zakupiłam koszulę, bluzke, dżiny i bielizne w reserved. a w ogóle byłam w tych sklepach tak poźno, że już babki odkurzały. ale swoja drogą to troche niemiłe bo bylo sporo klientów a one z odkurzaczem i mopem latały
za zaliczonko

Cytat:
A to moje łowy z h&m.
wow, no to wystroisz Mlodego. a te ciuszki na zdjęciu wyglądają jak dla kilkuletniego chłopca, a tu dla takiego malucha.

a w ogóle usiłowałam Agatce kupić czapkę inną niż różowa i kremową no nic, nic. w innych kolorach to fason typowo chłopięcy. kurde beznadzieja w tej kwestii.

a Acelinko, ty pytałaś o cenę balerinek? 20 zł po przecenie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-12-17 o 22:05
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 22:34   #3670
aa2
Zakorzenienie

Indygo te rzeczy dl amaluchów wlasnei tak wygladaja-jak dla starego hehe ja tam nie moge sie oprzec tym rzecza, spodni mlody ma od groma, koszulek takich dorosłych itd tez -no i ciagle bym tylko chciala gdzies z nim chodzic i go w to ubierac
Stary 2011-12-17, 22:50   #3671
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
wpadam na chwilę pochwalić się, że byłam w H&M kupiłam małemu 2 bodziaki po 10zł (jedne ze słonikiem, te co Natka chyba? a drugie z napisem BORN 2011) i koszule za 20zł

Natka a choinkę jednak jutro będziemy ubierać, bo dziś czasu nie starczyło, a za chwilę znajomi wpadną. Więc jutro wrzucę fotkę jak ubierzemy
ja takie kupowałam
u nas też jutro będzie choinka

jutro robie z mamą "napad" na h&m
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Też mam born 2011- ale sprzed wyprzedaży więc możliwe, że inny model świetne są Szkoda, że dla kolejnego dziecka się już nie nadadzą

aaa też chcę do h&m muszę jutro tż wyciągnąć, chociaż miałam z nim nie gadać
dla wyprzedaży w "haemie" warto się poświęcić
Cytat:
Teraz nadrabianie.
super
drugie na pewno też zaliczone

ciuszki boskie
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ten H&M mnie normalnei zdenerwił to ja zakupiłam sweter dla niunka za 60 dych a on teraz przeceniony na 30
właśnie dlatego ja czekałam na wyprzedaż z tą fioletową sukenusią i też właśnie z 60 na 30 była przeceniona i ostatnia na mnie czekała
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

a ja do Cieszyna w piątek jadę studiujesz tam?
tak tak
a Ty masz tam rodzinke?

Cytat:
a w ogóle usiłowałam Agatce kupić czapkę inną niż różowa i kremową no nic, nic. w innych kolorach to fason typowo chłopięcy. kurde beznadzieja w tej kwestii.

a Acelinko, ty pytałaś o cenę balerinek? 20 zł po przecenie
no masakra, dla mnie różowy jest zazwyczaj ble wiec natalka nosi głównie białe czapeczki
o, to ja ich pragne
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 09:38   #3672
archinta
Zakorzenienie

Jakie moje dziecię jest sprytne- nie pozwoli by na niego narzekać tylko, wiec dziś znów spał w nocy z pobudkami co 3h Czyli chyba raz nocka taka raz taka będzie co by mama sie do luksusów nie przyzwyczaiła

A wczo wybralismy sie do znajomych- udalo nam sie nawet z malym byc 2,5h - szok! Dostałam kolejną porcję ubranek- wiec Asiu za bodziaki dziękuję bo dostałam. Za to z pajacami zaraz będzie krucho
W ogole jaka roznica miedzy prawie 5 miesiecznym maluchem a naszym. Tamten tak fajnie nawiazuje kontakt- drze sie jak sie cieszy - jak mu tato na macie pokazal takie szeleszczace miejsce to bach bach i juz tam byl i mietolił. Rewelka.
A i ten chłopaczek waży 7200g, a nasz 6800g Dobrze,ze tamten chociaz dlugi to chyba jeszcze jakis czas ciuchy beda po nim- niestety wiele spodni zbyt opietych na naszego atlete

Cytat:

u nas od rana sąsiadce drzwi wymieniali i mi dziecko obudziliale wystawiłam na balkon, pospał godzinkę i teraz dalej we wózku śpi

dziękuję za polecenie konika morskiego poprostu rewelacja, mały wieczorem tak ładnie przy nim zasypia

A my dziś tez po południu na zakupy świąteczne już, ciekawe czy będzie miejsce na parkingu i ile ludzisków będziea i napaliłam się na h&m
A wieczorem znajomi wpadają i chyba będą nocować, więc fajny wieczór się zapowiada
I jak wieczorek i zakupy??
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Kochane ja chcialam wam tylko zyczyc milego weekendu bo ostatnio cos nie pisalam i w ogole jestescie najlepsze na swiecie, wiecie o tym? noo, caluje was mocno wszystkie lece sie kurowac
I jak Ci idzie kurowanie???
najlepsza na swiecie to jesteś TY
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
współczuje i łącze sie w bólu bo dzis była u nas noc "chodzona" i nast sie taka sama zapowiada niestety...gluta odciągamy co 10 minut bo inaczej sie dławi
I jak tam gunia i jej nocka?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
aaa i mama mi zażalenie na dziecko złożyła, bo jak ją zawiozłam o 15 to spała i obudziła się ... o 18 jak zadzwoniłam na domofon gdy wróciłam i biedna babcia nawet się z wnusią nie pobawiła

Cytat:
wpadam na chwilę pochwalić się, że byłam w H&M kupiłam małemu 2 bodziaki po 10zł (jedne ze słonikiem, te co Natka chyba? a drugie z napisem BORN 2011) i koszule za 20zł
Ja zaraz sie zbieram- tatuś rehabilituje sie i zajmuje sie małym od rana a potem na wioche
Cytat:
u nas ewidentnie brzuch i pierdy bolące
Cytat:
Jak oni sie zmawiaja, to mnie tylko zastanawia
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 10:02   #3673
Thaya
Raczkowanie

hej mamusie

u mnie jak zwykle poranny wizaz ze spiacym malych na rekach wiec bez polskich znakow bedzie

wczoraj okradli mnie w h&mie ;(
juz zaplacilam za zakupy, schowalam kase do porfela ale musialam sie wrocic na dzial dzieciecy zeby go przewinac bo w kolejce zrobil kupke. i zostawilam wozek z torba przed drzwiami pokoiku, spieszylam sie bo goraco bylo wiec wyjelam tylko pieluche i chusteczki. ale te drzwi to takie ze na dole przerwa i u góry wiec ktos niezle zaryzykowal. no a potem chcialam w innym sklepie zaplacic i pusto w portfelu. 40 euro mi ukradli, taka wsciekla bylam jak mozna okrasc kobiete z niemowlakiem!! a jeszcze specjalnie tak się pilnowałam żeby na tych wyprzedażach za dużo nie wydać...

ale jeden plus wczorajszych zakupów że wreszcie tu kogoś poznałam.. małżeństwo polaków i ona za 3 miesiące rodzi powymieniałyśmy się numerami itd więc może wreszcie tu w tych niemczech nie będzie tak źle

mam trochę roboty ze świętami i mam nadzieję że Filipek pozwoli mamie porobić coś.. bo moja babcia trafiła do hospicjum właśnie, bo ma guza mózgu i już nie nadaję się do opieki w domu, przez 3 dni było dobrze, a teraz mama dzwoniła że babcia z dnia na dzień przestała jeść, ma drgawki, lekarz powiedział mamie "oby ona wam wytrzymała do świąt" straszne ;( i obiecałam mamie że poprzywożę wszystko na święta żeby ona mogła u babci siedzieć a nie tracić czas w kuchni.

w ogóle chciałam napisać do wszystkich dziewczyn co studiują, że je podziwiam, ja sobie nie wyobrażam teraz się uczyć, czas to bym może i znalazła ale tak by mi się nie chciało że szooook dlatego wzięłam dziekankę naprawdę wielkie dla was!!!

Filip wczoraj zrobił sobie jak zwykle drzemkę przed kąpielą, zawsze o 18 zasypia i daje nam pierwszą miłość obejrzeć i jak wczoraj zasnął to przeniosłam go z salonu do łóżka naszego położyłam na środek i tak spał............ do 23! obudził się na jedzenie i dalej spał, potem o 6 pobódka na jedzenie i dalej do 8.30 spał i wstał w dobrym humorku ja już nie ogarniam tego mojego dziecka! ;p

a teraz muszę was trochę ponadrabiać
Stary 2011-12-18, 10:16   #3674
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Teraz nadrabianie.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Thaya Pokaż wiadomość
hej mamusie

u mnie jak zwykle poranny wizaz ze spiacym malych na rekach wiec bez polskich znakow bedzie

juz zaplacilam za zakupy, schowalam kase do porfela ale musialam sie wrocic na dzial dzieciecy zeby go przewinac bo w kolejce zrobil kupke. i zostawilam wozek z torba przed drzwiami pokoiku, spieszylam sie bo goraco bylo wiec wyjelam tylko pieluche i chusteczki. ale te drzwi to takie ze na dole przerwa i u góry wiec ktos niezle zaryzykowal. no a potem chcialam w innym sklepie zaplacic i pusto w portfelu. 40 euro mi ukradli, taka wsciekla bylam jak mozna okrasc kobiete z niemowlakiem!! a jeszcze specjalnie tak się pilnowałam żeby na tych wyprzedażach za dużo nie wydać...

ale jeden plus wczorajszych zakupów że wreszcie tu kogoś poznałam.. małżeństwo polaków i ona za 3 miesiące rodzi powymieniałyśmy się numerami itd więc może wreszcie tu w tych niemczech nie będzie tak źle

mam trochę roboty ze świętami i mam nadzieję że Filipek pozwoli mamie porobić coś.. bo moja babcia trafiła do hospicjum właśnie, bo ma guza mózgu i już nie nadaję się do opieki w domu, przez 3 dni było dobrze, a teraz mama dzwoniła że babcia z dnia na dzień przestała jeść, ma drgawki, lekarz powiedział mamie "oby ona wam wytrzymała do świąt" straszne ;( i obiecałam mamie że poprzywożę wszystko na święta żeby ona mogła u babci siedzieć a nie tracić czas w kuchni.

w ogóle chciałam napisać do wszystkich dziewczyn co studiują, że je podziwiam, ja sobie nie wyobrażam teraz się uczyć, czas to bym może i znalazła ale tak by mi się nie chciało że szooook dlatego wzięłam dziekankę naprawdę wielkie dla was!!!

Filip wczoraj zrobił sobie jak zwykle drzemkę przed kąpielą, zawsze o 18 zasypia i daje nam pierwszą miłość obejrzeć i jak wczoraj zasnął to przeniosłam go z salonu do łóżka naszego położyłam na środek i tak spał............ do 23! obudził się na jedzenie i dalej spał, potem o 6 pobódka na jedzenie i dalej do 8.30 spał i wstał w dobrym humorku ja już nie ogarniam tego mojego dziecka! ;p

współczuję, takich to tylko

no i super, ze poznałaś kogoś

i zmykam, zdąrzyłam wypić pół kubka kawki i mały się wybudził
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:23   #3675
cotynato
Zakorzenienie

Archi to faktycznie duży ten twó chłopak. Co ty w tych piersiach za mikstury magiczne masz? Mój przy twoim chudy- tylko 6300

Thaya-
fajnie, że poznałaś tam rodaków ale szkoda, że Cię okradli. Taka złośliwość. Oszczędza się a później się żałuje, bo lepiej by było wydać. Miałam ostatnio podobnie, tylko, ze mi wypadła kasa i babcia mi zwróciła uwagę. A chwilę przed miałam coś małemu kupić i stwierdziłam,,ze drogo. Ale po tym jak wypadły cofnęłam się i kupiłam

Jadę do h&m (Acelinka) trzymajcie kciukiu zeby cos jeszcze bylo.

Wymianka.
Stary 2011-12-18, 12:51   #3676
madzialena-lublin
Rozeznanie

Heloł niedzielnie
Ogarnęłam trochę mieszkanie, powyjmowaliśmy z mężem ozdoby świąteczne coby trochę klimatu wprowadzić do domu i mogę Was ponadrabiać.

Cytat:
widzeze bujaczek mamy taki sam
Zachęcona Waszymi opiniami też zamówiłam też leżaczek
Cytat:
A ja sie chwalę że mąż kupił wczoraj choinkę żywą i dziś będziemy ubierać
Ale fajnie Od razu klimat świąteczny poczujecie, bo przez tą pogodę to człowiek ma wrażenie że to jakiś październik a nie święta, nie?
Cytat:
no i pochwale sie moim smieszkiem
Ale minka
Cytat:
na koniec - wczorajszy łupy zakupowe
Super!
Indygo, mam "misję" dla Ciebie... Wypytaj siostrę jak ona Agatkę nauczyła smoka trzymać samej, coooo?
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
My robiliśmy odcisk gipsowy małemu (są takie gotowe zestawy w sklepach) - ale to jakiś szajs- gips najpierw stężał za szybko, potem jak sie dodało wody to musieliśmy chyba 2 dni czekać by zrobić odcisk. A jak zrobiliśmy to trochę popękał gdy sie suszył.
My też robiliśmy te gipsowe. Ale jakoś średnio jestem z nich zadowolona, niby nie popękało, ale słabo się odbiło
Archi, a jak dzisiaj brzuszek?
[QUOTE=Thaya;31113848]
wczoraj okradli mnie w h&mie [QUOTE]
Co za ludzie...

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Po wczorajszej lekturze "Pierwszy rok życia dziecka" postanowiliśmy z mężem zawziąść się i kłaść Kamilkę na brzuszku (piszą tam, że jak się dzieci nie kładzie to potem omijają pewne etapy w rozwoju, jak np. przewracanie się na plecki, czy potem nawet raczkowanie). Poza tym piszą, że niemowlęta wola leżeć na brzuszku, bo bardziej "przytulone" się czują. Jasne... U nas darcia jest przy tym co niemiara, strasznie się denerwuje, ale podrze się i w końcu usypia... Już drugi raz tak padła. Śpi trzecią godzinę

A i wczoraj Wam nie napisałam jak Młodej o 3 nad ranem na gadanie się zebrało. Nakarmiłam ją, odłożyłam do łóżeczka i położyłam się. Pokręciła się trochę i nagle jak zaczęła gugać, aż się mąż obudził i leżeliśmy oboje i się śmialiśmy, a Młoda chyba lampce coś tłumaczyła
A wczoraj pojechałam z nią do moich rodziców i dała mały popis śmiania się i gugania- nie mogli wyjść z szoku że 1,5 miesięczne dziecko już tak "rozmawia".
A moja mama strasznie zaborcza się robi... Najpierw w ogóle obiadu nie chciała zjeść tylko od razu do Małej, potem trzymała Kamilkę cały czas na rękach (fakt, ze ta marudna była), jak mój brat chciał ją wziąć to nie dała, a jak juz się ubierałyśmy do wyjścia to prawie mi ją zabierała jak ją ubierałam
Stary 2011-12-18, 13:33   #3677
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry! u nas dziś czasem słońce, czasem deszcz
Mała śpi, pizza czeka w piekarniku na włączenie, a ja taka zadumana jestem... pojechałam z rana do mamy na cmentarz ( to 80 km od Lublina) jak zwykle tak mi smutno było, a zwłaszcza teraz przed świętami takie to przykre... no dobra już nie smucę ...
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
j

tak tak
a Ty masz tam rodzinke?

aha, w miejscowości przed Cieszynem mój tata mieszka a reszta rodziny Cieszyn, Wisła, Ustroń

no masakra, dla mnie różowy jest zazwyczaj ble wiec natalka nosi głównie białe czapeczki

no ja dostałam od kumpeli różowy śpiworek-kombinezon więc nie wybrzydzam, ale do tego różowa czapkę wiec wybrzydzam ta różowa do brązowego kombinezonu, a do tego różowego chciałam coś innego, delikatny żółty no jakiś inny , kremowy już mam, a tu

o, to ja ich pragne
Cytat:
hej mamusie

oj, chamówa w tym h&m
fajnie za to, ze kogoś poznałaś, pewnie samotnie się tam czujesz? a długo tam mieszkasz? a jak językowo? tak pytam z ciekawości, nie przez "wścibstwo"
przykro mi z powodu babci

Cytat:
Archi to faktycznie duży ten twó chłopak. Co ty w tych piersiach za mikstury magiczne masz? Mój przy twoim chudy- tylko 6300

Thaya-
fajnie, że poznałaś tam rodaków ale szkoda, że Cię okradli. Taka złośliwość. Oszczędza się a później się żałuje, bo lepiej by było wydać. Miałam ostatnio podobnie, tylko, ze mi wypadła kasa i babcia mi zwróciła uwagę. A chwilę przed miałam coś małemu kupić i stwierdziłam,,ze drogo. Ale po tym jak wypadły cofnęłam się i kupiłam

dobre

archi przyznaj sie co masz za mikstury

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Heloł niedzielnie
Ogarnęłam trochę mieszkanie, powyjmowaliśmy z mężem ozdoby świąteczne coby trochę klimatu wprowadzić do domu i mogę Was ponadrabiać.

Zachęcona Waszymi opiniami też zamówiłam też leżaczek

to daj znac, co mała na leżaczek

Ale fajnie Od razu klimat świąteczny poczujecie, bo przez tą pogodę to człowiek ma wrażenie że to jakiś październik a nie święta, nie?

Ale minka

Super!
Indygo, mam "misję" dla Ciebie... Wypytaj siostrę jak ona Agatkę nauczyła smoka trzymać samej, coooo?

już wysłałam zapytanie do mojej Sis, czekam na odpowiedź

My też robiliśmy te gipsowe. Ale jakoś średnio jestem z nich zadowolona, niby nie popękało, ale słabo się odbiło

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Po wczorajszej lekturze "Pierwszy rok życia dziecka" postanowiliśmy z mężem zawziąść się i kłaść Kamilkę na brzuszku (piszą tam, że jak się dzieci nie kładzie to potem omijają pewne etapy w rozwoju, jak np. przewracanie się na plecki, czy potem nawet raczkowanie). Poza tym piszą, że niemowlęta wola leżeć na brzuszku, bo bardziej "przytulone" się czują. Jasne... U nas darcia jest przy tym co niemiara, strasznie się denerwuje, ale podrze się i w końcu usypia... Już drugi raz tak padła. Śpi trzecią godzinę

A i wczoraj Wam nie napisałam jak Młodej o 3 nad ranem na gadanie się zebrało. Nakarmiłam ją, odłożyłam do łóżeczka i położyłam się. Pokręciła się trochę i nagle jak zaczęła gugać, aż się mąż obudził i leżeliśmy oboje i się śmialiśmy, a Młoda chyba lampce coś tłumaczyła
A wczoraj pojechałam z nią do moich rodziców i dała mały popis śmiania się i gugania- nie mogli wyjść z szoku że 1,5 miesięczne dziecko już tak "rozmawia".
A moja mama strasznie zaborcza się robi... Najpierw w ogóle obiadu nie chciała zjeść tylko od razu do Małej, potem trzymała Kamilkę cały czas na rękach (fakt, ze ta marudna była), jak mój brat chciał ją wziąć to nie dała, a jak juz się ubierałyśmy do wyjścia to prawie mi ją zabierała jak ją ubierałam
moja też miała fazy gadania w nocy, ale za nic nie dała sie odłożyć do łóżeczka - wtedy wyznawała zasade : "ja nie śpię, wy nie spicie". teraz mama wprowadziła "dyscyplinę" odkładam małą w nocy do łóżeczka, gada sama do siebie i pada szybko. ja jak acelina uważam, ze noc jest od spania. póki co dziecko się słucha.

archi - co druga udana i przespana noc to i tak sukces i Piotruś będzie miał 5 mies i będzie biegał po macie, zobaczysz

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-12-18, 13:38   #3678
danika
Zakorzenienie

witam niedzielnie

moje dziecię wczoraj mimo katarku zaczęło się śmiać na głoś i dzis znowu - uderzałam jej rączką tego hipka wiszącego na leżaczku i sie tak cieszyła

Cytat:
Jakie moje dziecię jest sprytne- nie pozwoli by na niego narzekać tylko, wiec dziś znów spał w nocy z pobudkami co 3h Czyli chyba raz nocka taka raz taka będzie co by mama sie do luksusów nie przyzwyczaiła

A wczo wybralismy sie do znajomych- udalo nam sie nawet z malym byc 2,5h - szok!

I jak tam gunia i jej nocka?
brawo dla grzecznego dzielnego Piotrusia rany a jaki on duzy...

dzieki ze pytasz nawet nie było dramatu. Nie mogła zasnąć bo jej w tym nosie furgotało ale odciągalismy pare razy, psikalismy solą morską i w koncu padła ok 24, o 7 wstała na cyca. W miedzy czasie sie budziła ale odciąganie gluta pomagało. tylko ja mało co spałam bo słuchalam czy sie nie krztusi

dzis juz lepiej jest na szczescie, ale z glutem dalej walczymy

Cytat:

co za ludzie współczuje

ale fajnei ze poznałaś rodaków - i wspólne tematy bedziecie miec a ty studiowałaś tam w niemczech czy w polsce?

Cytat:
powodzenia

i oby były faktycznie przecenione - u nas te bodziaki kopertowe wogóle nie są przecenione. Wogóle mało ciuszków jest na przecenie, a jak juz to nic fajnego. Zawiodłam sie trzebaby pewnie skoczyc do krakowa ale sie póki co nie zanosi

Cytat:
PPoza tym piszą, że niemowlęta wola leżeć na brzuszku, bo bardziej "przytulone" się czują. Jasne... U nas darcia jest przy tym co niemiara, strasznie się denerwuje, ale podrze się i w końcu usypia... Już drugi raz tak padła. Śpi trzecią godzinę

moja dokładnie to samo robi...albo usnie albo tak sie drze, ze musze ją przekręcić i koniec

jakbym widziała tesciową moją jak tesciu wezmie olge to ta za nim biega po domu i chce mu zabrać
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 13:38   #3679
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie

Po pierwsze bardzo współczuję choroby Babci...

Tym z H&M ręcę poucinac

Mam nadzieje,że poznani ludzie okaza sie fajni i bedzie przyjaźn na dłuzej
Cytat:
No fiesz- jakbys jadła chleb z powietrzem to też byś miała takie wypasione mleko
A tak serio to ja nie wiem jak to sie dzieje,ze on tak przybiera- z wazenia na ważenie jestem w głębokim szoku!

Cytat:

No u nas też się średnio odbiło... 30 poszło się ...
Cytat:

Brawa dla gaduły Mój starszy a aż tyle nie gada- wiadomo facet
Stary 2011-12-18, 13:40   #3680
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Mała śpi, pizza czeka w piekarniku na włączenie, a ja taka zadumana jestem... pojechałam z rana do mamy na cmentarz ( to 80 km od Lublina) jak zwykle tak mi smutno było, a zwłaszcza teraz przed świętami takie to przykre... no dobra już nie smucę ...
Tulam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 13:41   #3681
cotynato
Zakorzenienie

Wróciłam, kupiłam mniej niż planowałam. Wszystko albo małe, albo przebrane.Dwie rzeczy wzięłam 62, na szczęście są elastyczne

Dzisiaj urodziła żona kuzyna, mała 4200g i 56cm ponoć długo rodziła. Aż dziwne bo ja jej malutka wróżyłam a tu cięższa niż mój i prawie ten sam wzrost
I wiecie co? Miała być Zuzia, ale odgapią Jagodę, ubić to mało

Wymianka.
Stary 2011-12-18, 13:45   #3682
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Mała śpi, pizza czeka w piekarniku na włączenie,

Cytat:
a ja taka zadumana jestem... pojechałam z rana do mamy na cmentarz ( to 80 km od Lublina) jak zwykle tak mi smutno było, a zwłaszcza teraz przed świętami takie to przykre... no dobra już nie smucę ...

u nas też święta będą smutne.. pierwszy raz w życiu bez Babci ech.

Cytat:
archi - co druga udana i przespana noc to i tak sukces i Piotruś będzie miał 5 mies i będzie biegał po macie, zobaczysz
Ano sukces jakby mi ktoś w ubiegłym roku powiedział ze sie tak bede cieszyla z przesypiania co drugiej nocy (z przerwami co 3h) to bym popukala go w czoło tudzież w potylice
Cytat:
moje dziecię wczoraj mimo katarku zaczęło się śmiać na głoś i dzis znowu - uderzałam jej rączką tego hipka wiszącego na leżaczku i sie tak cieszyła
słodko!!!

Cytat:
brawo dla grzecznego dzielnego Piotrusia rany a jaki on duzy...

dzieki ze pytasz nawet nie było dramatu. Nie mogła zasnąć bo jej w tym nosie furgotało ale odciągalismy pare razy, psikalismy solą morską i w koncu padła ok 24, o 7 wstała na cyca. W miedzy czasie sie budziła ale odciąganie gluta pomagało. tylko ja mało co spałam bo słuchalam czy sie nie krztusi
No trochę się zrobił klocuszek ale co poradzę jak mam mikstury w piersiach

I dla kochanej Guni niech szybko wraca do zdrowka

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Wróciłam, kupiłam mniej niż planowałam. Wszystko albo małe, albo przebrane.Dwie rzeczy wzięłam 62, na szczęście są elastyczne

Dzisiaj urodziła żona kuzyna, mała 4200g i 56cm ponoć długo rodziła. Aż dziwne bo ja jej malutka wróżyłam a tu cięższa niż mój i prawie ten sam wzrost
I wiecie co? Miała być Zuzia, ale odgapią Jagodę, ubić to mało
w potylicę ich

A ja byłam też dziś w galerii i nic nie kupiłam dla małego- u nas wyprz. to jakas lipa

Dobra- idę sie pakowac bo znow na wioche jedziemy- wracamy po Nowym Roku
Stary 2011-12-18, 13:48   #3683
cotynato
Zakorzenienie

Archi, nic tylko rodzić i żywić. A jeszcze lepiej oddawać do banku mleka to wcześniaki raz dwa, by wracały do formy i nabierały ciałka
W Angli ponoć banki rządają za litr 100funtów, więc byś sobie mogła na boku dorabiać

Indygo

Wymianka.
Stary 2011-12-18, 13:52   #3684
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Tulam
dziękuję

Cytat:

przytulam i rozumiem

Ano sukces jakby mi ktoś w ubiegłym roku powiedział ze sie tak bede cieszyla z przesypiania co drugiej nocy (z przerwami co 3h) to bym popukala go w czoło tudzież w potylice

no ja sobie właśnie uświadomiłam jak to sie wkurzałam wstając raz (!) w nocy na siku przez całą ciążę a teraz luksus 3 godziny ciągiem

słodko!!!

No trochę się zrobił klocuszek ale co poradzę jak mam mikstury w piersiach

Kochana, u ciebie musi być jakieś zaj***te powietrze skoro mały na chlebie z powietrzem tak rośnie

I dla kochanej Guni niech szybko wraca do zdrowka

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

w potylicę ich

A ja byłam też dziś w galerii i nic nie kupiłam dla małego- u nas wyprz. to jakas lipa

Dobra- idę sie pakowac bo znow na wioche jedziemy- wracamy po Nowym Roku
oooooooooo to znowu lżej ciut będzie z mamą, co? my wybywamy do Cieszyna w piatek. to aż 420 km, ciekawe jak mała to zniesie

no i coś na poprawę humoru, to o nas "wrednych, niedobrych" żonach
http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Archi, nic tylko rodzić i żywić. A jeszcze lepiej oddawać do banku mleka to wcześniaki raz dwa, by wracały do formy i nabierały ciałka
W Angli ponoć banki rządają za litr 100funtów, więc byś sobie mogła na boku dorabiać

Indygo
no padłam dorobić na boku

dzięki cotka

Stary 2011-12-18, 14:28   #3685
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Dziewczyny
Cytat:
witam niedzielnie

Wredna matka w zmowie z hipciem
A tak serio to zazdroszczę głośnych śmichów

dzis juz lepiej jest na szczescie, ale z glutem dalej walczymy
Fajnie, że już lepiej z katarkiem. A Ty może w ciągu dnia odeśpisz...?

Cytat:
no i coś na poprawę humoru, to o nas "wrednych, niedobrych" żonach
http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I
Super jest ta piosenka, bardzo ją lubię

A propos głośnego śmiechu, to zobaczcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A.
Ja płaczę za śmiechu już któryś raz
Stary 2011-12-18, 14:41   #3686
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Takie rzeczy No chyba musze zaczać dzialac z laktatorem

indygo Kochana, u ciebie musi być jakieś zaj***te powietrze skoro mały na chlebie z powietrzem tak rośnie
a jakze
Stary 2011-12-18, 16:11   #3687
magdulec
Zadomowienie

hejka!

padnieta jestem, nie wyspana, Gabrys wczoraj nie spał caly dzien i jeszcze wedzilismy wedliny na chrzciny Gabrysia ktore odbeda sie w pierwszy dzien swiat wiec padlismy i o 7 rano zbudziła mnie mysz gryzaca gdzies sciane tyle dobrze z jak zasnął w nocy sam nawet nie wiem o ktorej bo ja wszcesniej padłam to zbudził sie o 3 na jedzonko.

Czy wasze dzieciatka tez czesto jedzą?Garbys np zjadl rano o 8.30. potem o 12 butelache (150ml), potem po 13 z 0,5godz podjadł z cycka i teraz juz glodny jest nie wiem czy az tyle potzrebuje, bo rosnie gdyz nie jest tak codziennie, czy zrobic mu jakies badanka....jak pojde do lekazra to popytam sie, bo wiadomo ze nie kazde dzieciatko jest takie same.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 16:18   #3688
Caltea
Zadomowienie

Przepraszam ale brak nastroju na pogaduchy. Leoś został zarażony wirusem żołądkowym przez siostry (ja z resztą też). Ma biegunkę, wczoraj wieczorem mocno ulewał. Byliśmy u lekarza, mamy skierowanie na oddział w razie czego, więc znowu żyjemy na walizkach. Póki co leczymy się bakteriami, esputiconem i bactrimem. Jutrzejsze szczepienie odwołane...
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 16:26   #3689
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Przepraszam ale brak nastroju na pogaduchy. Leoś został zarażony wirusem żołądkowym przez siostry (ja z resztą też). Ma biegunkę, wczoraj wieczorem mocno ulewał. Byliśmy u lekarza, mamy skierowanie na oddział w razie czego, więc znowu żyjemy na walizkach. Póki co leczymy się bakteriami, esputiconem i bactrimem. Jutrzejsze szczepienie odwołane...
o kurcze- Caltea przytulam Was mocno i wysyłam moc zdrowych fluidków
Ciągle Was coś biedaki dopada

magdulec
- ja karmie piersią czasem co 1-1,5h, czasem jest przerwa i 4h
Stary 2011-12-18, 16:33   #3690
Caltea
Zadomowienie

Dzięki Archi, tak to już jest ze starszym rodzeństwem...
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości