|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
19claudia91 nie przejmuj się, jak tak nadrobiłam i poczytałam to wydaje mi się, że cała ta awantura wynikła z zawiedzionych nadziei Twojego TŻta - wydaje mi się, że on się bardzo cieszył i to taką entuzjastyczną, dziecięcą radością (stąd ta niespodzianka), że udało mu się załatwić samochód i bardzo chciał Cię zawieźć do tego lekarza, no i jak wyszło, że w sumie to nie potrzeba to po prostu się rozczarował... zraniło to jego uczucia "dumnego tatusia" - bo on miał być taki odpowiedzialny i o WAS zadbać a tu się okazuje, że radzisz sobie z pomocą rodziców... a że nie umiał inaczej zareagować to zareagował tak jak zareagował...
ja myślę, że przemyśli swoje postępowanie i wszystko się ułoży - po prostu trochę chyba jeszcze musi dorosnąć ach i pragnę zwrócić uwagę, że kończy nam się wątek
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
hej dziewczynki
Można się dołączyć?? termin mam na 4.03.2012. Problem jest że nie wiem czy dam radę nadążać w dyskusjach bo pędzicie jak szalone
|
|
|
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj!
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję. Tak starałam się ogarnąć trochę i ciężko mi idzie, ale co nie umknęło mojej uwadze (dziwnym trafem) to Twoja sytuacja.
Ja co prawda odeszłam od faceta (ojca pierwszego mojego dziecka) w 8mcu ciąży. Teraz życie mam poukładane. Mąż następne dziecko i piękne plany na przyszłość. Wieżę że nic nie dzieje się bez przyczyny i przypadku. Teraz będzie ciężko ale się opłaci. Zobaczysz
|
|
|
|
#4505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dziękuje za wsparcie, jesteście cudownymi kobietami i sądzę że każda z nas jest silna. Ty również jesteś tego przykładem że dałaś sobie radę w życiu ![]() a jak tam twoja dzidzia? jaka płeć? cała i zdrowa? (ta w brzuszku)
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj poszłam spać po 3 siedzieliśmy z TŻ przy filmach ![]() Tż po 12 zamówił sobie pizze i makaron dla mnie choć chciałam tylko połówkę, ale nie chcieli dać pół porcji i dali całą więc tz miał zjeść pół ![]() pizza przyszła brat zjadł pół makaronu, a nawet więcej a ja resztę ![]() i wiecie, że pizzy nawet nie ruszyłam kusiła minimalnie poza tym znowu w nocy spać nie mogłam przez ból brzucha też macie takie bóle jak by okres się zbliżał czy coś w tym stylu??poza tym wstałam po 9 zjadłam śniadanko 2 jajka z majonezem i bułkę ![]() i czuję okropny ból piersi
|
|
|
|
#4507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzis na obiadek zrobilam lazanki z kapustka i kielbaska, zaraz bedziemy wcinac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj lekarz ktory naprawde jest swietnym specjalista powiedzial mi ze moze twardniec brzuszek ale na tym etapie ciazy niezbyt czesto. Po tym jak to opisujesz, wydaje mi sie ze to nie ruchy malenstwa a wlasnie skurcze. Czuc wlasnie takie napiecie w pecherzu moczowym przy tym i jest to nieprzyjemnie, brzuch jak skala przez moment a dziecko jak sie przesuwa to czuc to inaczej zupelnie. Tez moze byc chwile twardy brzuszek ale mysle ze u Ciebie to jednak skurcze. Szkoda ze Ci usg dopochwowego nie zrobili. Piatek juz niedlugo, niech Ci gin dokladnie zbada szyjke. Cytat:
Gdybym jeszcze miala jakis konkretny dodatek za to, ze ide w takie dni, ale nie....Dlatego teraz tak bardzo chce sie ucieszyc swietami wspolnie spedzonymi z rodzina bo w przyszlym roku niestety juz trzeba bedzie isc do pracy. Cytat:
No niestety trzeba im czasem dosadnie cos przekazac jak grzecznie sie nie da. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano tż pytał co ja mam za kreskę na brzuchu
![]() musiałam mu tłumaczyć bo biedny nie wiedział ![]() My na Święta mieliśmy jechać najpierw do TŻta rodziców i zjeść kolacje z teściami oraz babcią tż jego siostrą z mężem i bratem, a potem mieliśmy jechać do mnie na kolacje bo u mnie zawsze jest późno i całe święta już zostać, ale wszystko wszyło inaczej i jednak Wigilia będzie u mnie, a na pierwszy dzień świąt pojedziemy do tżta... |
|
|
|
#4509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój pierwszy syn ma na imię Patryk teraz będzie Jimi Henryk. Różnica między nimi rocznikowo będzie 10 lat
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj |
|
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak poza tym dziękuje za przywitanie wszystkim
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
claudia brawa dla twojego taty
Myślę że wszystko się ułoży. Ja wierzę zawsze że to co nas spotyka jest po coś, nawet cierpienie. Życie mi wielokrotnie pokazało że tak właśnie jest, choć na początku tego nie widaćAle mam kochaną mamę. Wyciągnęła ze strychu sokowirówkę i robi mi soki. Z buraka, marchewki i cytryny. Pychota, zwłaszcza że nie mają cukru ![]()
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie potrawy robicie na święta?
Czy oprócz tych tradycyjnych macie jakieś swoje wynalazki czy coś takiego?
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedziemy na święta do mnie do rodziców a potem jedziemy do teściów. Całe dwa tygodnie będę leżeć brzuchem do góry. Oczywiście będę pomagać w obowiązkach ale to co innego niż samemu wszystko robić.Acha ja raczej nie mam wynalazków, tradycja
|
|
|
|
|
#4516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Claudia musisz być dumna z taty ![]() Teraz odpoczywaj i nie denerwuj się. I pamiętaj, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Cytat:
Cytat:
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jednak coś zrobić muszę bo robimy same z mamą i wiadomo mama jak zawsze zabiera się za ryby, paszteciki i inne bajery a ja w tym roku mam ochotę zrobić coś czego w poprzednich nigdy nie robiłam czyt. wynalazki
szukam ciekawych przepisów w internecie
|
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie, ale moja mama robiła nie raz
![]() ogólnie ja jednak wolę zwykłe jajka w majonezie |
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam jajeczka faszerowane z cebulką i pieczarkami. Inne potrawy... jakoś nic mi nie przychodzi do głowy (z takich inniejszych)
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo np. u Nas nigdy nie ma karpia dlatego, że nikt go nie lubi
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam wózek
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Master Palex 3w1.
W sumie nie wiem czy to dobry wybór. Moi rodzice mówili żeby szukać używanego ale ja jakoś nie mam czasu przeglądać aukcji na all. Nawet teściowa, która nie jest zwolenniczką wcześniejszego kupowania dzwoniła do mnie i mówiła żebym kupiła bo potem wszystko pójdzie w górę. Jakoś mam ostatnio problem z decyzjami
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On jest podobny do Boldera SD
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
witam kobitki
![]() mężu z ojcem montują zmywarę niby z prezentami ma przyjechac miłego dzionka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4527 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłej wizyty teścia z wybranką
|
|||
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza:P
Aguśkaa śliczna choinka ja też mam dużą sztuczną, ale od czasu do czasu jest prawdziwa zamiast niej w te święta jeszcze nie wiemy jaka będzie czy sztuczna czy prawdziwa na dniach się okaże
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale synek bedzie Ci pomagal, fajnie. Ja mam 2,5 rocznego malca wiec pomoc bedzie na pewno minimalna z jego strony hihi ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Jolka dziekuje Nigdy nie mialam zywej a chcialabym poczuc zapach takiej. Moze kiedys.
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
claudia jesteś bardzo dzielna, i masz wspaniałego tatę. Dasz radę ze wszystkim, na pewno!
qsloncu witaj w naszym gronie Aguska widziałam fotki, ale duża śliczna choinka i Filipek słodki U nas choinka też już ubrana. My choinkę kupujemy taką niedużą, ale za to jak pięknie pachnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

też macie takie bóle jak by okres się zbliżał czy coś w tym stylu??

Wiem, że pewnie przesadziłam, ale jak głaskaniem i gadaniem nic nie można wskórać to od dziś będzie wszystko szokowo dostawał, aż się nauczy, że ja nie żartuję. 

Myślę że wszystko się ułoży. Ja wierzę zawsze że to co nas spotyka jest po coś, nawet cierpienie. Życie mi wielokrotnie pokazało że tak właśnie jest, choć na początku tego nie widać