|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Uska, trzeba bylo odpalic ciasteczko, to bys sie lepiej czula ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Dziewczynki, a czy ktoras z Was ma zamiar stosowac kosmetyki ziajki ??? Maja dobre opinie i dzisiaj gadalam z babka w DOZ i tez mowila, ze maja dobry sklad - podstawowy, bez zbednej chemii i tak sie zastanawiam... ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Agacia_cz, jak tam sie czujesz jako swiezo upieczona mezatka???
|
|
#3993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakich będziecie używały pieluszek???? Koleżanka mi radziła abym kupiła Rossmanowskie - ponoć bardzo dobre... |
|
|
|
|
#3994 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj podobno było maaaasakrycznie niskie ciśnienie, ja leciałam z nóg, a w z kolei w nocy myślałam że kota dostanę bo nie mogłam zasnąć Cytat:
u mnie 37t1d i mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła co tydz na KTG ![]() Cytat:
a mówił ci coś o KTG ![]() ślicznie wyglądasz Cytat:
i zastanawiam się czy isc do fryzjera bo mam mały odrost ale jak teraz zrobie to bede miec 2miesiace spokoju i pójde jak dziecko będzie większe a jak nie pójde teraz to pod koniec stycznia bede wygladac jak 7 nieszczesc pytanie czy ja wytrzymam u fryzjera 2h ![]() Cytat:
![]() no nie znów ![]() a u nas deszcz i wiatr i gdzie tu sprawiedliwość
|
|
|
#3995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę wszystkie dziś się nudzą
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na pewno zamiar wypróbować te babydreamowe pieluchy.... na pierwszy rzut mam happy bella...
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się chciało sera, bułki i czegoś słodkiego, że musiałam pojechać 3 km do netto
i dobrze, że pojechałam, bo kończy się promocja i mandarynki wyprzedali na 1,65/kg ![]() przeczytałam- matka i tak się zastanawiam czy coś mnie ominęło.. Cytat:
![]() oj tam oj tam, jedyne 2 kg
|
|
#3998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szukam odkurzacza,zelazka i deski do prasowania - nasze prezenty pod choinke od moich Rodzicow ![]() ![]() ![]() chociaz to niesprawiedliwe, bo juz widzialam, ze Mama kupila tztowi oporcz tego dwa t-shirty ![]() ![]() ![]() a zaraz zabieramy sie za lepienie pierogow z kapusta i grzybami - czekamy na moja przyjaciolke, zeby nam gadala i nas rozsmieszala, a my bedziemy pracowac
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dopiero się biorę za nadrabianie My dzisiaj byliśmy w McDonaldzie na obiedzie, bo nie tak dawno go otworzyli i moja mama dostała jakieś kupony ważne do 1.grudnia, więc pojechaliśmy sobie wykorzystać Potem jeszcze małe zakupy i wróciliśmy do domku Cytat:
Niedługo będą zapraszać fotografa nawet na seks, bo a nuż to będzie ten raz, kiedy pocznie się dzidziuś
|
|
|
#4000 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z samym szpinakiem czy coś jeszcze dodać? Bo ja z tych bezmięsnych jestem i wolałabym bez kuraka, jeśli taka opcja jest Daj przepisa ![]() 10 ciastek? I cóż to jest takie 10 ciasteczek? Cholewa, mój przywiózł czekoladowo-waniliową chałwę ukraińską, podkreślam ukraińską, od kumpla i ja wpierniczyłam jej połowę, a potem zdychałam jak struta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy co podejdzie. Najpierw na pewno Pampersy, ale potem mam nadzieję przerzucić się na jakieś tańsze
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś mi się obiło o uszy i widziałam na własne oczy w necie ![]() Pięknie 999 postów do końca wątku do nowego roku się wyrobimy chyba...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-18 o 19:08 |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A widzisz, pielęgniarka mi powiedziała, że lepiej przejść z tańszych na droższe niż na odwrót
|
|
|
|
|
#4003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Slicznie
![]() Cytat:
Mam też próbki Johnsona, ale tych na początku używać nie będę Cytat:
Rossmannowskie kupiłam za to chusteczki, ale kupię jeszcze jedną paczkę innych. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
zdycham.. wstawilam ostatnie pranie zeby jutro jeszcze wyprasowac
![]() plan na juyto wstac rano umyc sie isc do banku do pracy okazac brzuch do gosu ppo te paierki do becikowego zeby tzt nie latal i kupic rybe.. mysle czy napewno wszystko mam bo w swieta to co ja kupie i gdzie;/ja do szpitala biore hugiesy mam tez pampersy i jak to sie skonczy to dade
|
#4005 | |||
|
Zadomowienie
|
macie może jakieś pomysły na wigilię we dwoje i coś co mogę kupić gotowe albo się nie narobic, w końcu będę 2 tyg do terminu
![]() myślałam o kupieniu: - barszczyku ![]() - pierogów z kap i i grzybami - pasztecików - uszkach - kapuście - śledziu w 2 wersjach - sernika i jakiegoś 2giego ciasta zrobieniu/upieczeniu/usmażeniu: - karpia i drugiej rybki (mam już zamrożone) - sałatki jarzynowej - mieska na pierwszy i drugi dzień - makowca (z gotowej masy makowej) Mamy dużo wędlin wiejskich więc to odpada z listy macie jakieś pomysły jeszcze jak ułatwić sobie życie ![]() :conf used:Cytat:
![]() kto wie, może przepaść jest większa ![]() Cytat:
może w tygodniu jakoś podskoczymyCytat:
przynajmniej znasz dzień
|
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam ciągle tych kosmetyków dla syna obecnie, jak był młodszy stosowałam HIPPa, a potem przeszłam na ZIAJKĘ bo no nie czarujmy się jest tańsza, jest równie dobra i też bardzo ładnie pachnie no i kosmetyki z tej serii są dla dzieci od 1 dnia życia Stosowałam z ziajki te: 1. Krem do pielęgnacji 2. Maść na pupę 3. Mleczko do ciała 4. Płyn do kąpieli (ten i jeszcze taki drugi, który nazywa się "magiczny" bo zmienia kolor wody )Także myślę, że obecnie dla małej też będę je stosować, tym bardziej, że krem do pielęgnacji, mleczko i płyn do kąpieli mam na stanie bo używamy dla synka na co dzień ![]() Sama też używam ZIAJI - lubię kozie mleko do rąk i kokosowe mleczko do kąpieli - zapach jest meeega !
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-18 o 19:48 |
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
I dla dzidziolka też wypróbuję te próbeczki co mam i zobaczymy
|
|
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ MAMUSIE
![]() a ja czekam z niecierpliwością na TZ już jedzie do domku ![]() popołudniu byłam z rodzicami na zakupach świątecznych ile ludzi było no masakra jakaś ledwo co się tam na nogach trzymałam a w drodze powrotnej mały mnie tak skopał że aż jęczałam ![]() jutro wizyta u ginka Fajnie bo tż będzie mógł pójść ze mną jak te 4 tyg od ostatniej wizyty zleciały szok. Jutro też wyniki z paciorkowca ciekawe jaki wynik.
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam śledziki po giżycku, całe pudełeczko
potem mandarynki, pierniki i jestem pełna już się boję wagi u gina ![]() Ja się ważyłam 2 dni temu.. ale wiesz waga elektroniczna i zawsze pokazuje 1 kg więcej u lekarza 1 kg mniej ![]() MartuNiunia87 a ta ziajka przeciw odparzeniom szybko się wchłania?? Bo borykam się pomiędzy nią a czymś z babydream- o ile chłonne są ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Dziewczyny zaraz na discovery będzie o21.00 "CUD NARODZIN"!
![]()
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzis cisza!
my siedzimy przy choince zapalilismy sobie świece... nastroj jak trzeba
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamusie
![]() Poczytałam z grubsza ![]() Ziajka - b. lubię generalnie Ziaję Koleżanka mi odradzała tą firmę dla dziecka, więc na początek kupię BabyDream, a potem się zobaczy![]() Pieluchy - najchętniej od razu Dada Dzisiaj udany dzień - Msza, obiad u mamy, potem na chwilę do CH (kupiliśmy co trzeba i w nogi, tyle ludzi Jutro mężol idzie rano na roraty, więc pójdę z nim i od razu na badania krwi Czyli będę jutro rano ![]() Branoc
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam i to i to z Ziajki maść pośladkową, a z Babydream taki krem do pupy z rumiankiem i wg mnie oba się dość dobrze wchłaniają, tzn. wiadomo, że te kremy wszystkie zawierają tlenek cynku i mają taką inną konsystencję... trochę jak penaten krem czy sudocrem, ale dość dobrze się wchłaniały oba, zostawiają taką fajną "barierę" na pupie malucha żeby wilgoć nie podrażniała skóry
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ten sam co ostatnio
bo akcje z plemnikiem nie widziałam a to takie fajne było ![]() MartuNiunia87 hmm to w rossmanie sobie porównam
|
#4015 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nam dzisiaj dzień zleciał szybciutko, pojechaliśmy po choinkę i pierwszy raz będziemy mieć żywą no ale najważniejsze że przenieśliśmy swoje telefony z orange do playa i mamy nowiutkie telefony
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się wzruszyłam oglądając ta relację, ale nie wyobrażam sobie żeby podczas skurczów ktoś obcy robił mi zdjęcia.. nie mówiąc o ostatniej fazie porodu...
Zresztą tak samo nie rozumiem nagrywania przez faceta porodu. Co do pieluszek, to ja mam na początek dwie paczki pampersów, może kupię jeszcze jedną bo widziałam, że w realu są w promocji. A potem będę sprawdzać rossmanowe i biedronkowe. Ciezaróweczka ale masz piłkę sporą ![]() Kurde, robię listę i pakuję chyba powoli torbę do szpitala. Byłam w sklepie, kupiłam sobie ten syrop na przeziębienie i tantum werde na gardło. Nie czuję się najlepiej, a jeszcze do tego przed chwilą i dziś odwiedziłam kibelek chyba 3 razy... ale nic się nie dzieje, więc podejrzewam, że to od przeziębienia. A haftowanie powtarza mi się co jakiś czas na końcówce.
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-12-18 o 23:02 |
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co?
Ja jestem nienormalna... ![]() nie żartuję... wpisz w you tube "noc poślubna" i wyjdzie parę filmików szok... kiedyś pisali o tym na tvn24...
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mykam spać, dobranoc
Jutro badania muszę zrobić, ciekawe czy nie zapomnę
|
|
#4019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
spotkalam sie z wieloma opiniamii, ze Johnson lubi uczulac :/
MartuNiunia, dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz Dobrze wiedziec, ze u Ciebie tez sie ziajka sprawdzila Ja tez bardzo lubie ich niektore kosmetyki i zawsze jestem pozytywnie zdziwiona stosunkiem ceny do jakosci Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inutil, zdrowiej kobieto Agawoo, kciuki za Twoja pamiec ![]() Ulepilysmy z Mama ponad 100 pierogow z kapusta i grzybami. Do tego dwa prania - biale i kolorowe Nietoperkowych rzeczy. Ale mialysmy smiechu przy rozwieszaniu tych odrobinek... ![]() Po drodze z pralni zagubila nam sie jedna niedrapka i sie smiejemy, ze to takie male, ze nawet nie mozemy tego znalezc Jutro Pearl zabiera sie za prasowanko Chyba bede usypiac, wiec dobranoc, Brzuchatki
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry z rana
Oglądałam wczoraj ten reportaż z moim tż. Oczywiście też sie popłakałam, bo jakże by inaczej... Tż stwierdził, żebym mu tego więcej nie puszczała, ale oglądał do samego końca . Nie spytałam dlaczego. Ale się tak zastanawiam: Czy za każdym razem podczas, przed, po itd porodu dają kroplówkę Nigdy kroplówki nie miałam, a igieł w żyłach boję się tak panicznie... Podejrzewam, że jak będą chcieli mi dać kroplówkę to nie skupię się na niczym innym Mimo bóli i całej reszty ogła tak mnie przerazi, że akcje porodową wstrzyma. Boję się ich na tyle i przeżywam za każdym razem takie spazmy, że tylko nagrywać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

brak sił na cokolwiek
musi być 60
w sferze marzeń 58

może w tygodniu jakoś podskoczymy
potem mandarynki, pierniki i jestem pełna 
i dziś odwiedziłam kibelek chyba 3 razy... ale nic się nie dzieje, więc podejrzewam, że to od przeziębienia. A haftowanie powtarza mi się co jakiś czas na końcówce.