Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 17:36   #3991
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
35 Tygodni
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 17:40   #3992
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Nic sie nie stanie... Ja też jak nie mam całej pralki wrzucam swoje ciuchy. Te proszę ładnie dopierają.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
pierz smialo ja ostatnio wszystko tak pralam
no to super !!! szkoda by mi bylo wlaczac pralke, bo tych ciuszkow wcale tak duzo nie ma, a to mleczko do prania troche drogie

Uska, trzeba bylo odpalic ciasteczko, to bys sie lepiej czula

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Dziewczynki, a czy ktoras z Was ma zamiar stosowac kosmetyki ziajki ??? Maja dobre opinie i dzisiaj gadalam z babka w DOZ i tez mowila, ze maja dobry sklad - podstawowy, bez zbednej chemii i tak sie zastanawiam...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Agacia_cz, jak tam sie czujesz jako swiezo upieczona mezatka???

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 17:42   #3993
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no to super !!! szkoda by mi bylo wlaczac pralke, bo tych ciuszkow wcale tak duzo nie ma, a to mleczko do prania troche drogie

Uska, trzeba bylo odpalic ciasteczko, to bys sie lepiej czula

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Dziewczynki, a czy ktoras z Was ma zamiar stosowac kosmetyki ziajki ??? Maja dobre opinie i dzisiaj gadalam z babka w DOZ i tez mowila, ze maja dobry sklad - podstawowy, bez zbednej chemii i tak sie zastanawiam...
Ja na kremy jestem uczulona ziaji, ale stosuje mydełko do kapieli - fajnie pachnie i jest delikatne.

Jakich będziecie używały pieluszek???? Koleżanka mi radziła abym kupiła Rossmanowskie - ponoć bardzo dobre...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 17:57   #3994
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziękuję Kochane za pamięć i życzenia
ale szybko przeleciał ten dzień....
oczywiście nie odbyło się bez mojej pomyłki w przysiędze no cóż stres
najbardziej cieszę się z tego że jednak mój tata zdecydował się przyjść i nawet się popłakał!
czekamy na dłuższą relację
Cytat:

i teraz prosba do Was czy ktores literki byly przyklejane a nie wiercone??
wszystkie były przyklejane, ale też mogłaś sobie je zawiesić
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Czy Wy tez dzisiaj mieliście ciężki dzień?
wczoraj podobno było maaaasakrycznie niskie ciśnienie, ja leciałam z nóg, a w z kolei w nocy myślałam że kota dostanę bo nie mogłam zasnąć
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
U mnie 37.3 tyg, do terminu zostało 18 dni. Co środę kontrola KTG, na wizytę już nie jestem umówiona, czyli czekam na poród...

Wszystko mam już od ok tygodnia gotowe. Pokój urządzony, rzeczy przygotowane, łóżeczko również, torba spakowana - leży.

Z mało fajnych spraw - strasznie dokucza mi ból krocza. Lekarz twierdzi, że Mała mi tak napiera główką i niestety nic na to nie poradzimy. Jakoś trzeba to przetrzymać Najgorsze są noce...

Pozdrowionka!
hej
u mnie 37t1d i mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła co tydz na KTG

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

ale czuję się fatalnie brak sił na cokolwiek

to chyba zależy od lekarza, ja byłam na początku 36tc i lekarz powiedział, że koniecznie chce mnie widzieć jeszcze przed świętami... czyli 38tc...
na końcówce niektórzy lekarze każą chodzić co 2 tygodnie, a po terminie chyba co tydzień
ja widziałam się z moim w ten wt co był, więc 36t3d i powiedział żebym jeszcze 27.12 przyszła jeśli nic do tego czasu się nie wydarzy
a mówił ci coś o KTG

Cytat:
35 Tygodni
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja też w ciąży mam mega ochotę na 3-bita mogłabym zjeść parę codziennie

ja się wcisnęłam do fryzjera na 22.12 jestem mega happy na święta i na poród będę wyglądać jak człowiek bo teraz mam takie odrosty że szkoda gadać. Juz się doczekać nie mogę
ja bym mogła ciągle ciasta jeść

i zastanawiam się czy isc do fryzjera bo mam mały odrost ale jak teraz zrobie to bede miec 2miesiace spokoju i pójde jak dziecko będzie większe a jak nie pójde teraz to pod koniec stycznia bede wygladac jak 7 nieszczesc
pytanie czy ja wytrzymam u fryzjera 2h
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

oj to tak z miłości Przecież jedziemy na tym samym wózku, spoko wodza
twój wózek nieco mniejszy
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

a u nas jest śnieg!!!!!!!!!!!!
no nie znów
a u nas deszcz i wiatr
i gdzie tu sprawiedliwość

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:02   #3995
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam krem do pielęnacji ziajki,zobacze jak się będzie sprawdzał,ale zastanawiałam się nad babydream ,ale to dopiero jak mi się skończy to co mam

Cytat:
Ja na kremy jestem uczulona ziaji, ale stosuje mydełko do kapieli - fajnie pachnie i jest delikatne.

Jakich będziecie używały pieluszek???? Koleżanka mi radziła abym kupiła Rossmanowskie - ponoć bardzo dobre...
Na początek pampersa,a później wolała bym na tańsze dada,ale to zależy jak mała będzie je tolerowała.O rossmanowskich tez słyszałam ,ze dobre tylko troche podobno sztywniejsze od dady z biedronki

Widzę wszystkie dziś się nudzą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:19   #3996
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja mam na pewno zamiar wypróbować te babydreamowe pieluchy.... na pierwszy rzut mam happy bella...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:52   #3997
*Agatek*
Zakorzenienie

Tak mi się chciało sera, bułki i czegoś słodkiego, że musiałam pojechać 3 km do netto i dobrze, że pojechałam, bo kończy się promocja i mandarynki wyprzedali na 1,65/kg kupiłam prawie 5 kg...

Cytat:

Agacia_cz, jak tam sie czujesz jako swiezo upieczona mezatka???
przeczytałam- matka

i tak się zastanawiam czy coś mnie ominęło..
Cytat:
we wtorek kupuję biedronkowe i chcę je używać od początku rossmanowskich mam próbkę 2 sztuki, też zobaczę na początku jak działaja
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
twój wózek nieco mniejszy
oj tam oj tam, jedyne 2 kg

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:53   #3998
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sie zasugerowalam opiniamii na kwc i dlatego na poczatek i na noc raczej pampers, a na dzien dada biedronkowe - chwala sobie bardzo mamuski
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja mam krem do pielęnacji ziajki,zobacze jak się będzie sprawdzał,ale zastanawiałam się nad babydream ,ale to dopiero jak mi się skończy to co mam
wlasnie tak sie zastanawiam czy ziajka czy babydream - maja najlepsze sklady, sa najmniej nafaszerowane chemia

szukam odkurzacza,zelazka i deski do prasowania - nasze prezenty pod choinke od moich Rodzicow
chociaz to niesprawiedliwe, bo juz widzialam, ze Mama kupila tztowi oporcz tego dwa t-shirty

a zaraz zabieramy sie za lepienie pierogow z kapusta i grzybami - czekamy na moja przyjaciolke, zeby nam gadala i nas rozsmieszala, a my bedziemy pracowac

Stary 2011-12-18, 18:57   #3999
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero się biorę za nadrabianie
My dzisiaj byliśmy w McDonaldzie na obiedzie, bo nie tak dawno go otworzyli i moja mama dostała jakieś kupony ważne do 1.grudnia, więc pojechaliśmy sobie wykorzystać
Potem jeszcze małe zakupy i wróciliśmy do domku

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
A ja zamiast iść spać to leżę i ryczę. Nie śpię bo czekam na męża który miał "imprezo-zebranie" z pracy a że musiał tam dojechać 50 km w jedną stronę to czekam jak głupia I tak przeglądam neta i czytam i co wyczytałam? że teraz jest moda na fotoreportaże z porodu zamawia się po prostu fotografa do porodu i wpisałam w googlach reportaż z porodu wlazłam na pierwszy lepszy i ryczę jak bóbr ze wzruszenia i uświadomiłam sobie że za dwa miesiące Dorotka już będzie z nami
a oglądałam ten http://www.iwonabaldyga.pl/blog/2011...ztyn-warm-maz/
O Boże, czego to ludzie nie wymyślą Niedługo będą zapraszać fotografa nawet na seks, bo a nuż to będzie ten raz, kiedy pocznie się dzidziuś

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:57   #4000
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
boroo 3w1 z adapterami foliami moskiterami itd wiec nie jest az tak strasznie...ja sie nie znam na tych adapterach niestey wiec ci nie doradze w sklepie moze zapytaj

a robiliscie juz spaghetti ze szpinakiem?
Ufff, to dobrze, że kompet

Z samym szpinakiem czy coś jeszcze dodać? Bo ja z tych bezmięsnych jestem i wolałabym bez kuraka, jeśli taka opcja jest Daj przepisa

Cytat:
tzt przywiozl 10 ciastek i co rzucilam sie a teraz mi niedobrze
10 ciastek? I cóż to jest takie 10 ciasteczek? Cholewa, mój przywiózł czekoladowo-waniliową chałwę ukraińską, podkreślam ukraińską, od kumpla i ja wpierniczyłam jej połowę, a potem zdychałam jak struta

Cytat:
Póki co Ziajkę mam teraz przeciw rozstępom i całkiem fajna. Poza tym mam jakieś próbki dla maleństwa i zobaczy czy się sprawdzą i mu podejdą, ale ogólnie to się przymierzam do Ziajki, Bambino lub Johnsona. Jak te rady nie dadzą to wtedy Hipp może

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja mam na pewno zamiar wypróbować te babydreamowe pieluchy.... na pierwszy rzut mam happy bella...
Zakupiłam Pampersy newborn paczuszkę i Dada pieluchy, bo promocja była w biedronie Zobaczymy co podejdzie. Najpierw na pewno Pampersy, ale potem mam nadzieję przerzucić się na jakieś tańsze

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:03   #4001
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O Boże, czego to ludzie nie wymyślą Niedługo będą zapraszać fotografa nawet na seks, bo a nuż to będzie ten raz, kiedy pocznie się dzidziuś
to Ty nie na czasie jesteś????? Przecież robią film z nocy poślubnej! gdzieś mi się obiło o uszy i widziałam na własne oczy w necie

Pięknie
999 postów do końca wątku do nowego roku się wyrobimy chyba...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-18 o 19:08
Stary 2011-12-18, 19:06   #4002
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Na początek pampersa,a później wolała bym na tańsze dada,ale to zależy jak mała będzie je tolerowała.O rossmanowskich tez słyszałam ,ze dobre tylko troche podobno sztywniejsze od dady z biedronki

Widzę wszystkie dziś się nudzą

A widzisz, pielęgniarka mi powiedziała, że lepiej przejść z tańszych na droższe niż na odwrót
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:14   #4003
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
35 Tygodni
Slicznie

Cytat:

Ja mam z Ziajki kilka probek, więc myślę, że skorzystam i zobaczę, a poza tym kupiłam NIVEA Baby w koncu - na odparzenia i na buźkę.
Mam też próbki Johnsona, ale tych na początku używać nie będę

Cytat:

Do szpitala i na początek chcę kupić Pampersy, potem może Biedronkowe - będę próbować i sprawdzać.

Rossmannowskie kupiłam za to chusteczki, ale kupię jeszcze jedną paczkę innych.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
to Ty nie na czasie jesteś????? Przecież robią film z nocy poślubnej! gdzieś mi się obiło o uszy i widziałam na własne oczy w necie

Pięknie
No nieźle

Stary 2011-12-18, 19:14   #4004
uska000
Zadomowienie

zdycham.. wstawilam ostatnie pranie zeby jutro jeszcze wyprasowac

plan na juyto wstac rano umyc sie isc do banku do pracy okazac brzuch do gosu ppo te paierki do becikowego zeby tzt nie latal i kupic rybe.. mysle czy napewno wszystko mam bo w swieta to co ja kupie i gdzie;/

ja do szpitala biore hugiesy mam tez pampersy i jak to sie skonczy to dade

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:38   #4005
MissZuzia
Zadomowienie

macie może jakieś pomysły na wigilię we dwoje i coś co mogę kupić gotowe albo się nie narobic, w końcu będę 2 tyg do terminu
myślałam o kupieniu:
- barszczyku
- pierogów z kap i i grzybami
- pasztecików
- uszkach
- kapuście
- śledziu w 2 wersjach
- sernika i jakiegoś 2giego ciasta

zrobieniu/upieczeniu/usmażeniu:
- karpia i drugiej rybki (mam już zamrożone)
- sałatki jarzynowej
- mieska na pierwszy i drugi dzień
- makowca (z gotowej masy makowej)

Mamy dużo wędlin wiejskich więc to odpada z listy

macie jakieś pomysły jeszcze jak ułatwić sobie życie :conf used:

Cytat:

Pięknie
do świąt pewnie
Cytat:

oj tam oj tam, jedyne 2 kg
kto wie, może przepaść jest większa nie ważyłam się z tydzień

Cytat:
Cześć
Dopiero się biorę za nadrabianie
My dzisiaj byliśmy w McDonaldzie na obiedzie, bo nie tak dawno go otworzyli i moja mama dostała jakieś kupony ważne do 1.grudnia, więc pojechaliśmy sobie wykorzystać
Potem jeszcze małe zakupy i wróciliśmy do domku
my dziś byliśmy w sklepach, tylko w obi i w euro agd ale były takie tłumy że szok myślałam o zakupach w realu obok ale nie dałabym rady może w tygodniu jakoś podskoczymy
Cytat:
zdycham.. wstawilam ostatnie pranie zeby jutro jeszcze wyprasowac

plan na juyto wstac rano umyc sie isc do banku do pracy okazac brzuch do gosu ppo te paierki do becikowego zeby tzt nie latal i kupic rybe.. mysle czy napewno wszystko mam bo w swieta to co ja kupie i gdzie;/

ja do szpitala biore hugiesy mam tez pampersy i jak to sie skonczy to dade
jak blisko do godz 0 przynajmniej znasz dzień

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:46   #4006
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Ja używam ciągle tych kosmetyków dla syna obecnie, jak był młodszy stosowałam HIPPa, a potem przeszłam na ZIAJKĘ bo no nie czarujmy się jest tańsza, jest równie dobra i też bardzo ładnie pachnie no i kosmetyki z tej serii są dla dzieci od 1 dnia życia

Stosowałam z ziajki te:

1. Krem do pielęgnacji
2. Maść na pupę
3. Mleczko do ciała
4. Płyn do kąpieli (ten i jeszcze taki drugi, który nazywa się "magiczny" bo zmienia kolor wody)

Także myślę, że obecnie dla małej też będę je stosować, tym bardziej, że krem do pielęgnacji, mleczko i płyn do kąpieli mam na stanie bo używamy dla synka na co dzień

Sama też używam ZIAJI - lubię kozie mleko do rąk i kokosowe mleczko do kąpieli - zapach jest meeega !
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-12-18 o 19:48
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:59   #4007
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

my dziś byliśmy w sklepach, tylko w obi i w euro agd ale były takie tłumy że szok myślałam o zakupach w realu obok ale nie dałabym rady może w tygodniu jakoś podskoczymy

jak blisko do godz 0 przynajmniej znasz dzień
No ja byłam w TESCO i tłum po prostu nieziemski .., o wolnym miejscu na parkingu to można było pomarzyć

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja używam ciągle tych kosmetyków dla syna obecnie, jak był młodszy stosowałam HIPPa, a potem przeszłam na ZIAJKĘ bo no nie czarujmy się jest tańsza, jest równie dobra i też bardzo ładnie pachnie no i kosmetyki z tej serii są dla dzieci od 1 dnia życia

Stosowałam z ziajki te:

1. Krem do pielęgnacji
2. Maść na pupę
3. Mleczko do ciała
4. Płyn do kąpieli (ten i jeszcze taki drugi, który nazywa się "magiczny" bo zmienia kolor wody)

Także myślę, że obecnie dla małej też będę je stosować, tym bardziej, że krem do pielęgnacji, mleczko i płyn do kąpieli mam na stanie bo używamy dla synka na co dzień

Sama też używam ZIAJI - lubię kozie mleko do rąk i kokosowe mleczko do kąpieli - zapach jest meeega !
Ja też dla siebie Ziaji używam
I dla dzidziolka też wypróbuję te próbeczki co mam i zobaczymy

Stary 2011-12-18, 20:03   #4008
ultraradiola
Wtajemniczenie

HEJ MAMUSIE

a ja czekam z niecierpliwością na TZ już jedzie do domku ma być tak do ok. 2 godzin

popołudniu byłam z rodzicami na zakupach świątecznych ile ludzi było no masakra jakaś ledwo co się tam na nogach trzymałam a w drodze powrotnej mały mnie tak skopał że aż jęczałam

jutro wizyta u ginka Fajnie bo tż będzie mógł pójść ze mną jak te 4 tyg od ostatniej wizyty zleciały szok. Jutro też wyniki z paciorkowca ciekawe jaki wynik.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 20:59   #4009
*Agatek*
Zakorzenienie

Zjadłam śledziki po giżycku, całe pudełeczko potem mandarynki, pierniki i jestem pełna już się boję wagi u gina

Cytat:
kto wie, może przepaść jest większa nie ważyłam się z tydzień
Ja się ważyłam 2 dni temu.. ale wiesz waga elektroniczna i zawsze pokazuje 1 kg więcej u lekarza 1 kg mniej

MartuNiunia87 a ta ziajka przeciw odparzeniom szybko się wchłania?? Bo borykam się pomiędzy nią a czymś z babydream- o ile chłonne są

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Dziewczyny zaraz na discovery będzie o21.00 "CUD NARODZIN"!

Stary 2011-12-18, 21:01   #4010
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ale tu dzis cisza!
my siedzimy przy choince zapalilismy sobie świece... nastroj jak trzeba
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:02   #4011
bambusiek
Zakorzenienie

cześć Mamusie

Poczytałam z grubsza

Ziajka - b. lubię generalnie Ziaję Koleżanka mi odradzała tą firmę dla dziecka, więc na początek kupię BabyDream, a potem się zobaczy

Pieluchy - najchętniej od razu Dada

Dzisiaj udany dzień - Msza, obiad u mamy, potem na chwilę do CH (kupiliśmy co trzeba i w nogi, tyle ludzi), potem ubieranie choinki, kolacyjka i lody

Jutro mężol idzie rano na roraty, więc pójdę z nim i od razu na badania krwi
Czyli będę jutro rano

Branoc
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 21:12   #4012
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
Dziewczyny zaraz na discovery będzie o21.00 "CUD NARODZIN"!
ten sam co ostatnio?
właśnie włączyłam, ale jest reklama
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 22:00   #4013
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
MartuNiunia87 a ta ziajka przeciw odparzeniom szybko się wchłania?? Bo borykam się pomiędzy nią a czymś z babydream- o ile chłonne są

Ja miałam i to i to z Ziajki maść pośladkową, a z Babydream taki krem do pupy z rumiankiem i wg mnie oba się dość dobrze wchłaniają, tzn. wiadomo, że te kremy wszystkie zawierają tlenek cynku i mają taką inną konsystencję... trochę jak penaten krem czy sudocrem, ale dość dobrze się wchłaniały oba, zostawiają taką fajną "barierę" na pupie malucha żeby wilgoć nie podrażniała skóry
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 22:04   #4014
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ten sam co ostatnio?
właśnie włączyłam, ale jest reklama
tak, ten sam co ostatnio a myślałam, że coś nowego puszczą! wrr, ale przynajmniej od początku obejrzałam bo akcje z plemnikiem nie widziałam a to takie fajne było

MartuNiunia87 hmm to w rossmanie sobie porównam

Stary 2011-12-18, 22:33   #4015
dph
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Agatek chyba żartujesz z tym reportażem z nocy poślubnej agawoo powiem Ci że ja byłam w szoku jak to wczoraj przeczytałam ale jak obejrzałam ten fotoreportaż z porodu to ryczałam jak bóbr bo tak się wzruszyłam ale nigdy przenigdy nawet jakby mi mieli zapłacić nie zgodziłabym się na taką sesję :P

nam dzisiaj dzień zleciał szybciutko, pojechaliśmy po choinkę i pierwszy raz będziemy mieć żywą ale ja chciałam jakąś małą a ta co kupiliśmy wcale nie jest taka mała, poza tym byliśmy u nas na rynku bo był jarmark bożonarodzeniowy i było przepięknie i nawet mi się udzieliła atmosfera no ale najważniejsze że przenieśliśmy swoje telefony z orange do playa i mamy nowiutkie telefony i wogóle to jestem padnięta więc DOBRANOC
Stary 2011-12-18, 22:41   #4016
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja też się wzruszyłam oglądając ta relację, ale nie wyobrażam sobie żeby podczas skurczów ktoś obcy robił mi zdjęcia.. nie mówiąc o ostatniej fazie porodu...
Zresztą tak samo nie rozumiem nagrywania przez faceta porodu.

Co do pieluszek, to ja mam na początek dwie paczki pampersów, może kupię jeszcze jedną bo widziałam, że w realu są w promocji. A potem będę sprawdzać rossmanowe i biedronkowe.

Ciezaróweczka ale masz piłkę sporą

Kurde, robię listę i pakuję chyba powoli torbę do szpitala.
Byłam w sklepie, kupiłam sobie ten syrop na przeziębienie i tantum werde na gardło. Nie czuję się najlepiej, a jeszcze do tego przed chwilą i dziś odwiedziłam kibelek chyba 3 razy... ale nic się nie dzieje, więc podejrzewam, że to od przeziębienia. A haftowanie powtarza mi się co jakiś czas na końcówce.

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-12-18 o 23:02
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:42   #4017
*Agatek*
Zakorzenienie

Wiecie co?

Ja jestem nienormalna... Kupiłam łopatkę specjalną do wyciągania niespodzianek z kuwety kota i sprawia mi to taką radość i frajdę, że robię to codziennie żwirek mamy i tak fajnie to działa...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek chyba żartujesz z tym reportażem z nocy poślubnej
nie żartuję... wpisz w you tube "noc poślubna" i wyjdzie parę filmików szok... kiedyś pisali o tym na tvn24...

Stary 2011-12-18, 23:49   #4018
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, mykam spać, dobranoc
Jutro badania muszę zrobić, ciekawe czy nie zapomnę

Stary 2011-12-19, 00:23   #4019
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam też próbki Johnsona, ale tych na początku używać nie będę
spotkalam sie z wieloma opiniamii, ze Johnson lubi uczulac :/

MartuNiunia, dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
Dobrze wiedziec, ze u Ciebie tez sie ziajka sprawdzila
Ja tez bardzo lubie ich niektore kosmetyki i zawsze jestem pozytywnie zdziwiona stosunkiem ceny do jakosci
Cytat:
Zjadłam śledziki po giżycku, całe pudełeczko potem mandarynki, pierniki i jestem pełna już się boję wagi u gina
rozumiem, ze byly pyszne

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ziajka - b. lubię generalnie Ziaję Koleżanka mi odradzała tą firmę dla dziecka, więc na początek kupię BabyDream, a potem się zobaczy
a dlaczego odradzala? co jest z nimi nie tak?

Inutil
, zdrowiej kobieto

Agawoo, kciuki za Twoja pamiec

Ulepilysmy z Mama ponad 100 pierogow z kapusta i grzybami. Do tego dwa prania - biale i kolorowe Nietoperkowych rzeczy. Ale mialysmy smiechu przy rozwieszaniu tych odrobinek... Po drodze z pralni zagubila nam sie jedna niedrapka i sie smiejemy, ze to takie male, ze nawet nie mozemy tego znalezc Jutro Pearl zabiera sie za prasowanko

Chyba bede usypiac, wiec dobranoc, Brzuchatki

Stary 2011-12-19, 07:56   #4020
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Dzień dobry z rana

Oglądałam wczoraj ten reportaż z moim tż. Oczywiście też sie popłakałam, bo jakże by inaczej... Tż stwierdził, żebym mu tego więcej nie puszczała, ale oglądał do samego końca . Nie spytałam dlaczego. Ale się tak zastanawiam: Czy za każdym razem podczas, przed, po itd porodu dają kroplówkę
Nigdy kroplówki nie miałam, a igieł w żyłach boję się tak panicznie... Podejrzewam, że jak będą chcieli mi dać kroplówkę to nie skupię się na niczym innym Mimo bóli i całej reszty ogła tak mnie przerazi, że akcje porodową wstrzyma. Boję się ich na tyle i przeżywam za każdym razem takie spazmy, że tylko nagrywać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości