|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
hej Mamuśki ![]() Melduje, że choinka ubrana i pięknie sobie świeci ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Martuś
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() ale mnie te zakupy z mamą wymęczyły, masakra, ale jestem zadowolona w h&m już wszystko mocno poprzebierane no ale coś tam wybrałyśmy i w pepco sa mega ładne ceny, ale już nie szalałam za bardzo, ważne że mam troche większych ubranek i w razie czego jak Natalka wyrośne z obecnych to będzie co na dupcie włożyć, a potem będziemy kupować dalej ![]() fotki będą jutro bo na pewno chcecie ![]() madzialenko, to taki syndrom babci, moja mama też na to choruje. Najgorzej jak jest i tż i moja mama razem bo oboje chcą ciagle do Natalki i jeden o drugiego zazdrosny, jak dzieci ![]() Caltea, ale paskudztwo. Trzymam kciuki za Leosia, oby spzital nie był potrzebny! ![]() cotka, a to bałwany z tym imieniem gratulacje dla młodych rodziców ![]() Rano tż przywiózł choinke
|
|
|
|
#3694 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zgłaszam zażalenie- byłam w h&m i nie znalazłam nic ciekawego ![]() Ale za to- weszłyśmy z siorką na auchana po spożywcze jeszcze i trafiłyśmy na jakąś okazję i rabaty do 50% tylko w godz 17-23 i kupiłam małej kurteczkę za 17zł, pajaca za 3zł, dwa bodziaki za 10zł - więc moje pragnienie zakupów zostało zaspokojone ![]() no i jeszcze moja siostra przywiozła sukienusię od prababci i rajstopki w komplecie ![]() A tatuś został w domku z niunią i świetnie się spisał znalazłam chyba winowajcę - oliwka jednak- w piątek po kąpieli nasmarowałam niuni nóżki bo miała okropnie suche i w sobotę rano były całe zaczerwienione, w placki krosteczkowe za to brzusio się poprawia po kremiku Cytat:
no i doczytałam,że jednak się wybrałaś na seminarium- dobrze, zawsze to plusik do przodu ![]() Cytat:
taki z kapusty kiszonej??? Cytat:
Cytat:
i też marzę o czwóreczce heh w sumie byłoby nas pięcioro to może na jakieś ulgi od Tuska bysmy się załapali ![]() Cytat:
ubranko fajowe - będzie Franio elegańcik ![]() Cytat:
u moich dwóch koleżanek jest taka sytuacja- jedna ma córeczkę roczną która waży 8,9kg, druga ma półroczną która waży 8,2kg te to się dopiero nadziwić nie mogą ![]() Cytat:
Juliś dostała wczoraj matę- taką skromną ale dokupię zawieszek i będzie fajnie, ale- zawiesiłam jej takiego ptaśka z grzechotką i wyczaiła moja bestia że jak ją trącnie łapką to grzechotka zadzwoni- i tak leżała, uderzała ptaśka i cieszyła paszczę ![]() w Krk też lipa :/ Cytat:
zdrówka dla Was kochani Cytat:
Cytat:
|
|
#3695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no papucie żyrafkowe cudne były
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze kilka hamów w Krk ale nie wiem czy jest sens jeszcze jechać czy nie będzie tak samo przebrane ![]() a i jeszcze coś- dziś rano zastaliśmy małą obróconą o 180st - głowę miała tam, gdzie wczoraj wieczorem jak ją położyliśmy spać - nóżki
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to niezła jest u nas na razie obroty o 90 stopni
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ochraniacz założony na szczebelkach tylko od strony ściany- od pokoju są szczebelki puste, żebym ją widziała i w rogu ma postawionego miśka pluszowego większego i keidyś nas w nocy obudziła bo zaczęła stękać i kwękać- okazało się, że się tak wykręciła, że weszła głową między nogi miśka i nie umiała się wydostać
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() moje dziecie śpi w bujaku a ja zdazyłam zrobic sernik tzn własnei sie piecze w piekarniku![]() Caltea kochana pitulam i trzymam kciuki zeby było dobrze Monik tak daje pieczarki do bigosu, a co to takie dziwne ![]() jak ma grzybki to saje grzybki jak nei ma to pieczarki ![]() a bigos tym razem z kapuchy kiszonej ![]() Archi no to super ze dostałas ciuszki-zaoszczedzisz ![]() Martusia pokazuj choinke
|
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja daję tylko suszone grzybki no i robię z kiszonej tylko, i gotuje się minimum 3dni zanim go spożywamy dlatego rzadko go robię ![]() widać co region to inny sposób przyrządzenia
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzis tez jeszcze gotuje postał przez noc i dawa dalej potem pomroże bo wyszły mi dwa gary
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i podobno bigos po ugotowaniu powinien być przemrożony wtedy jest jeszcze lepszy ![]() a powiedz mi te pieczarki dajesz podduszone czy surowe? nosz mnie to zaciekawiło
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja mam tak przepis, tzn gotuje jak moja mama - 1/3 kapusty słodkiej, 2/3 kiszonej. z suszonymi śliwkami, kiełbaską( chyba ze ktoś mięcho woli), suszonymi grzybkami oraz czerwonym winem ( 1/3 wina do bigosu, 2/3 dla gotującego
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Też wzięłam papucie!!
Pochwalę się tym co dorwałam. DSC_0291.jpgDSC_0297.jpg Poza tym byliśmy na zakupach i szok. Mały spał calutkie, bez awantury na koniec
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na moment bo nosimy z mężulem Gunie cały czas prawie w pozycji " na tygryska" czyli poziomo brzuszkiem na dół
ładniej jej schodzi z noska wtedy, walka z glutem w pełni ![]() Cytat:
tylko jeszcze dobre wino trza zakupić ![]() ja sie w swieta planuje napić winka w końcu..mój chorwacki Plavac czeka na mnie młoda pojedzie przez swieta całkiem na modyfikowanym---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Moonik mówisz, ze w kraku tez kiepsko w hmach - to przynajmniej mi nie żal |
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie się tak gotuje- kapusta kiszona, kiełbasa, boczek, skóra z boczku, mięso- najczęsciej to się daje to co zostało w lodówce - skrawki i resztki, suszone grzyby, dużo pieprzu, soli niewiele bo kapusta ma dość, a poza tym długo gotowany i przemrożony bigos sam z siebie robi się słony. Indygo a zamrażarki nie masz czuć to wino w tym bigosie? Cotka te born 2011 też były przecenione u Ciebie? czapeczki żyrafkowej nie widziałam u mnie, a byłaby do kompletu ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
oby jej jak najszybciej minęło.kurna moja by się darła w niebogłosy jakby ja tak nosić cały czas... nie lubi noszenia na rękach, toleruje tylko do odbicia po jedzeniu, a zaraz potem się wierci, kręci i muszę ją położyć wtedy cała szczęśliwa
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, po dyszce, czapa też. Kaputki też były, ale wzięłam zeberkę. Poza tym czapki 6-9, więc sporawe, ale będzie na zaś.
Podobno za rok ciuszki mają cyć droższe wię akurat
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka - Ty zakupoholiczko- extra rzeczy dorwałaś
![]() A wiecie co- wkurzyłam się na nowe Pampersy- musieliśmy juz kupić rozmiar 4 i tradycyjnie chcieliśmy te białe- mąż akurat dorwał jakąś promo i od razu wziął 2 opakowania. W domu otwieram paczkę ,a tam pampy jak dady z biedry- bez tej siateczki, która była w rozmiarze 1,2 i 3 ale sie wkurzyłam!
|
|
|
|
#3712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
osz Ty cwaniaro, że ja nie pomyślałam, mogłam brać te na 80 byłoby na zaś ![]() Cytat:
![]() ja mam taki na 3szulflady na dole lodówki i porcjuję tak, żeby na jeden obiad wyjąć i daję w torebki - zajmują mniej miejsca niż pudełka
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie było nic ponad 62, wybrali
Bym Ci pokupowała, ale pewnie z wysyłką byś nie odczuła tej zniżki "haemowskiej " ![]() jeszcze poluje na body ze sloiem ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
u mnie tak bylo z promo na chusteczki huggis. tz wzial tyle tego ze koca nie widac... mimo ze nie oszczedzam
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smak ten sam a mniej roboty![]() mój malutek zasnął w łóżeczku robi postepy ponad 1,5 godz wczesniej niz miał w zwyczaju, zawsze krecił sie do 22=22:30
|
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Archi - w tv reklamują jakieś ulepszone pampersy premium care(bo to tych używacie, tak? ) może mąż trafił na wyprzedaż jeszcze tych starych?? A Dady nie pasują Piotrusiowi? aaaaaa - udało mi się rozśmieszyć małą tak, że śmiała się w głos
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-18 o 21:21 |
||
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się, że żyję
![]() Jak zwykle problem z internetem. Poprawa w szybkości łącza nastapi jutro o 24 Podczytałam co tam się przez weekend działo, ale pocytuję jak internet przyśpieszy. Buziaki
|
#3718 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do małej to się ciesz że nie chce byc noszona przynajmniej nie będą Cię ręce boleć![]() Cytat:
dla MarcelkaCytat:
![]() Cytat:
co za dupki z tym netem![]() u mnie też co się wiesza, kurde płacę a tu co chwile rozłącza A mój synek dzisiaj spał jak myszka pod miotłą. Maks spał godzinę, a tak to drzemki po 10-15 minut. Najlepsze, że na rękach to mógł drzemać i drzemać a ledwo odłożyłam to oczy jak 5 zł ale zgapiłam od Spray pomysł i mamy odbicie stópki Bartusia jutro zrobie rączki ale jak będzie spał, bo świadomie to pewnie nie da sobie tego zrobić![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Asiu zdjęcie choinki jutro zrobie, bo czekaliśmy zeby sobie z małym zrobić, ale zasnął. Ale fajnie tak już z choinką, robi się świątecznie a do tego nagraliśmy sobie jak ubieramy choinke będzie pamiątka za kilka lat![]() dobra zmykam spać póki mały śpi kolorowych Mamuśki
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
hihihi
a jeszcze dziś wcześniej zazdrościłam Danice ![]() Cytat:
![]() pokaż jak wyszły odbitki
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
W sieci aptek Dbam o Zdrowie jest wyprzedaż mleka Gerber 1 z datą przydatności do maja 2012 po 4,65zł za 350g.
Myślicie, że można spokojnie takie mleko zakupić?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

.

Dobrze,ze tamten chociaz dlugi to chyba jeszcze jakis czas ciuchy beda po nim- niestety wiele spodni zbyt opietych na naszego atlete 

ech.

za to brzusio się poprawia po kremiku