|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Witajcie śpoichy
![]() Cytat:
Pierwsza Cytat:
Cytat:
Aha jeszcze jedno miałam wam napisać. Wczoraj siedziałam sobie na korepetycjach i koleżanka pisze do mnie smsa, żebym podała jej namiary na moją kucharkę. Podałam jej i pytam się po co jej. A ona mi pisze, że jej siostra ( ma już ślub cywilny, synka i nie wiedzie im się zbyt dobrze z mężem) bierze ślub tydzień przed nami, a miała brać na Wielkanoc w 2013. To są bardzo bliscy nasi znajomi i wkurzyłam się bo jej rozpuszczona siostrunia wiedziała, że my bierzemy wtedy ślub i mogła sobie na prawdę wybrać inny termin. Niby tydzień wcześniej ale jak oni pójdą im za starostów to pewnie będą mieć problem z kasą ( nie że my liczymy na dużą kasę ale wiecie jak to jest jak pracuje praktycznie tylko facet, a ona studiuje zaocznie). Kurde jestem taka zła, że szok.
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() U mnie niebo zachmurzone zimno i strasznie wieje myślę, że chyba dzisiaj spadnie jakiś śnieg tak zapowiadali fajnie byłoby gdyby w końcu spadł Dzisiaj po obiedzie ubieram choinkę ![]() Nattiv będziemy za tobą tęsknić wracaj do nas jak najszybciej się da.Melod_y mi najbardziej podoba się 6 ale to dla ciebie sukienka i ty masz ostatnie zdanie wyborze swojej sukni na pewno będziesz ślicznie wyglądać w każdej Blacky dasz radę, głowa do góry pojedziesz na egzaminie wyśmienicie i na pewno zdasz trzymam ![]() Arletka1313 bardzo ładna suknia i ładnie w niej wyglądasz Gratulacje dla dziewczyn za staż 7 i 9 lat
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() oj dawno juz tak razem nie pospalismy do 11.30.. hehe ale to tez ostatni raz na dluzszy czas, bo jutro do pracy a we wtorek juz jedziey do Polski na sieweta i sylwka I like it wstaje najwczesniej jak sie da i prawie nie spie:P ale naprawde jest zawsze tyle fajnych rzeczy do zrobienia, ze nie ma czasu na spanie![]() dzisiaj dzien leniucha nie mamy nic waznego do zrobienia wkoooncu![]() Kooocurku mam pytanko: Gdzie lepeij byloby jechac na wycieczke: do Turcji czy Chorwacji?? Zalezy nam na fajnej plazy, pieknej pogodzie, super hotelu gdzie wszystko bedziemy mieli podane pod nos i moze cos do zwiedzania I lepeij wyszloby pojechac na wlasna reke czy przez biuro?
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my właśnie po obiadku zaraz idziemy do TŻ ubierać choinkę.
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja tez dopiero co wstalam....eh...nie ma to jak pospac w niedziele do poludnia ![]() No i jak tam pogoda u was czerwcoweczki? Bo wiecie ze dzis nasz dzien U mnie przed chwila walilo gradem i grzmialo no ale mam nadzieje ze to w NL to sie nie liczy ![]() Cytat:
Chorwacja-jest wg mnie bardziej malownicza, nie tak bardzo oblegana jeszcze przez turystow jak Turcja. Piekne gorzyste krajobrazy. Ale tam polecam wybrac sie na wlasna reke, samochodem. I przejechac sobie cale wybrzerze wzdloz zaczynajc od Splitu az po Dubrownik. Maja piekne stare misteczka, morze polozone u stop gor...Tylko ze tam raczej mieszka sie w niewielkich pensjonatach, lub tez malych domkach polozonych tuz nad plaza...fajna sparawa jesli jedzie sie z grupka znajomych...nie jest to na pewno taki typowy kurort jak w Turcji gdzie idac plaza masz hotel na hotelu. Co do samej plazy to trezba wziasc pod uwage fakt ze sa tam w duzej przewadze plaze kamieniste, lub ciemny bardziej zwirowy pisek. Najlepszy okres na wyjazd w tamte strony to przelom maja i czerwca, wtedy jeszcze nie jest tloczno, bo przed sezonem. Mozna spokojnie wsiasc w samochod, przyjechac i tam szukac noclegu (my tak pojechalismy).W sezonie raczej odradzam w ciemno bo moze byc wszystko zajete. Glowne atrakcje to podziwianie pieknych zatoczek, portow, wycieczki w gory, splywy, wieczorne przesiadywanie w knajpkach zlokalizowanych w przepieknych waskich uliczkach...pyszne jedzonko (owoce morza, rybki itd) no i oczywscie niezliczone ilosci wypitej rakiji ![]() Turcja-tez bardzo milo wspominam, bylam dwa razy...raz w Kemer, bardziej na zachod od Anataly (lotnisko) i drugi raz w Alanya na wschod od Antalaya. Zdecydowanie bardziej polecam Alanye. Ladniejsze plaze, wiecej do zwiedzania, fajne hotele, bardziej przejrzysta woda no i przede wszystkim przy najwiekszym bazarze z wszelkiego rodzaju podrobkami. Wrocilam z cala torba swterkow R. Laurena, Spodni Versace, Torebek od Loui Vuitton, koszulek La Costa itd. I musze przyznac ze wszystkie te rzeczy mam do tej pory, i nie dosc ze wygladaja jakosciowo jak oryginaly to nic sie z nimi po praniu nie stalo. Oczywiscie przed zakupem trzeba sie mocno przyjrzec tym ciuszkom, bo niektore sa naprawde straaasznie tandetne i szkoda nawet 1 dolara na nie, ale sa takie za ktore placi sie ciut wiecej i sa naprawde jak oryginaly. No i oczywiscie trezba pamietac zeby sie mozno targowac. Nie powinno sie zaplacic wiecej niz polowe ceny z ktora wyskakuja na poczatku. Czasami udaje sie nawet wiecej zjechac, szczegolnie jak sie kupuje wieksza Ilosc. Glowne atrakcje to przede wszystkim piekne widoki w Alanyi, stary port, zamek na gorze, promenada. Polecam wyjzad do Kapadocji (najpiekniejsze miejesce w jakim w zyciu bylam), Parasilling, koniecznie do zobaczenia Side (stare misato, zabytkowy amfiteatr, piekne wodospady), Jeap Safarri, a dla tych co lubia nutke adrenaliny i zimna wode: Rafting ![]() Jedzonko maja takie sobie, pewno zalezy od hotelu, wg mnie troche bez smaku, aczkolwiek duzo pysznych owockow, i najlepszy jaki w zyciu jadlam arbuz ![]() Takze kochana wybor ciezki bo i Turcja i Chorwacja bardzo piekne. Z checia wrocilabym jeszcze kiedys w oba miejsca (i pewno wroce bo moj TZ jeszcze tam nie byl). Zalezy co chcesz tam robic, bo wg mnie Chorwacja to fajne miejsce na wypad samochodem, wieksza grupka osob, polazic, pozwiedzac przyrode itd a Turcja to taki bardziej kurort, gdzie lezysz sobie na plazy popijasz drinki i jak masz ochote na jakies atrakcje to podjezdza po ciebie busik i sobie jedziesz na caly dzien cos pozwiedzac To tak w telegraficznym skrocie, jakbys potrezbowala wiecej informacji to sluze pomoca
|
|
|
|
|
#3847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje! Piękna!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buziaki niedzielne!
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
powróciłam do was po kilku dniach nieobecności ![]() Gratuluje dziewczynom załatwienia kolejnych spraw ślubnych nie wymienię tu wszystkiego bo za dużo tego jest, ale widziałam obrączki bardzo ładne suknie też gratulacje ![]() Dziewczynom co mają mniej do ślubu i jakieś rocznice też gratulacje ![]() A my mamy dzisiaj 230 DDŚ jeszcze miesiąc i będzie 1 No i najważniejsze mamy wódkę ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- marylka80 co do pogody to u mnie od rana było pochmurno wiał wiatr potem wyszło na troszkę słoneczko, a teraz znowu zrobiło się zimno i nawet śnieg popadał troszkę no i ten wiatr najgorszy
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj T urodziny wczoraj z tej okazji była w mieszkaniu niewielka impreza, której skutki troszkę rano czułam ale na szczęście miałam możliwość dzisiaj się wyspać do....12 ale widzę, że marylka też zaszalała dzisiaj ze spankiem ![]() W ogóle przez przypadek odsubskrybowałam ten wątek i zaliczyłam spore zdziwienie, że od wczoraj nic nie napisałyście ![]() Kessi, gratuluję zakupu wódki jaką kupiliście, jeśli mogę zapytać?My mamy postanowienie, że od nowego roku bierzemy się na poważnie za przygotowania, bo jak na razie oprócz sali i hotelu (jeszcze w sumie nie do końca uzgodnionego na ile osób itp) nie mamy nic kompletnie załatwione
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo w ogóle chcieliśmy inna ale by nas drogo wyniosła i dlatego zdecydowaliśmy się na tą
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie niedzielnie! Strasznie mi ciężko za Wami nadążyć... Ale chyba w miarę na bieżąco jestem. Wczoraj miałam pierwszy egzamin na podyplomówce - luz blues ;D
Dzisiaj właśnie robimy obiad, potem musimy do sklepu skoczyć, żeby zrobić zakupy jedzeniowe na święta. Znaczy wyjeżdżamy do rodziców na święta, ale tak z pustymi rękami to mi nie pasuje jechać więc chcę parę rzeczy zrobić. |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
marylka dzieki za opisy! i raczej zdecydujemy sie na Turcje
Bo do Chorwacji to juz wlasnie slyszalam ze lepeij wieksza grupką trzeba sie wybrac i najlepeij samochodem, a skoro chcemy jechac sami w podroz poslubną to ja nie wysiedze tyle godzin w aucie Wczoraj wlasnie moj TZ rozmaiwial z Szwedami z pracy, a Oni czesto podrozują i powiedzieli ze z tych tanszych wycieczek najbardziej podobalo sie im w Turcji i czesto tam bywają,a z drozszych polecają Tajlandie
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ się nakupowałaś prezentów straciłaś majątek ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:No dziewczynki ja też rozważam Chorwację albo Turcję zobaczymy. Chcemy jakieś tańsze miejsce tak góra do 3,5tys.zł
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jako takiego limitu nie mamy, ale ja mam okreslone wymagania: zaje.bisty hotel, cieplo, plaza, dobre jedzenie i wszystkiego pod dostatkiem i tak ma byc i bedzie To jest podroz poslubna i mam zamiar sie tam obijac, wyleniuchowac
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzacie sami organizować wyjazd, czy przez biuro podróży?
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli chodzi o wymagania to ma takie same ja ty oczywiście all inclusive ![]() nie no z biurem podróży w końcu to podróż poślubna ale nie wiem kiedy będzie dopiero co zaczęłam pracować i nie przysługuje mi tyle urlopu ile trzeba. Więc przypał no chyba że pojedziemy rok później niestety
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
no a my mamy tyle gorzej, ze pojedziemy w podroz zaraz po slubie, a wtedy jest wszystko najdrozsze, ale innej opcji nie ma
|
|
|
|
#3858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hoł Lachoniki
![]() Napiekłam pierniczków, ale będę musiała upiec kolejną porcję, bo jak TŻcik wczoraj się do nich dosiadł to połowy już nie ma Miałam wziąć jutro do pracy trochę, ale normalnie nie ma czym dzielić Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do dostaw zakupów do domu, to niestety też już trafiłam na takich chamów. Nikt ich przecież do tej pracy nie zmusza. Skoro ją wykonują, to niech ją wykonują jak należy. Ehhh, czsami szkoda słów. Ale pocieszające jest to, że są i sympatyczni ludzie, którzy i słowo zamienią i do widzenia odpowiedzą ![]() Melody suknie bardzo fajne. Nie mogę się doczekać, kiedy nam się tu zaprezentujesz już w swojej wybrance
|
|||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
A my nie wiemy czy będzie kasa na wyjazd a najgorsze jest to że musimy teraz zdecydować już na kiedy TŻ weźmie urlop. Może wziac max 2tyg. No i to jest mam nie o rękę bo chcielibyśmy jechać tydzień po ślubie a nie zaraz po więc wtedy na wyjazd zostaje tylko tydzień.
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz Kiciu jak chcecie jechac tylko na leżonko to dluzej niz tydzien i tak nie wytrzymacie na slonku My tez jedziemy na ok tydzien, bo wiem, ze dluzej nie wytrzymam
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie my chcieliśmy bardzo aktywnie spędzić te wakacje. Trochę plaży trochę gór to idealne połączenie. Dlatego myślimy o Chorwacji. Ale obawiam się że tydzień to krótko będzie. Jeszcze rozważamy tak robić żeby jechać na własną rękę nie zamawiać wcześniej i jeśli nie będzie kasy to pojedziemy gdzieś tu w Polsce. Bo jak to będzie przewidzieć nie potrafię. Bo nie ukrywam że zdążymy tylko 2tys więcej zebrać niż na dzień dzisiejszy potrzebujemy na wesele. Więc część byśmy dołożyli z prezentów jeśli by dało radę
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane moje
Znowu jestem chora Melod_y to moje typy ![]() Ta jest po prostu boska https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1324135585 A ta też ma coś w sobie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1324135585 Cytat:
![]() Patrzę teraz na suwaczek a tam 9 miesięcy i 18 dni jeszcze nie dawno było 10 miesięcy
Edytowane przez Jamee Czas edycji: 2011-12-18 o 17:49 |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
A my dzisiaj ubraliśmy naszą pierwszą wspólną choinkę
jakoś do tej pory było tylko stroiki, w zeszłym była nawet taka mała ale kupiłam już ubraną a w tym roku K zażądał żywej choinki i nie było wyjścia trza było jechać i kupić Musieliśmy kupić też bombki, światełka i inne ozdoby bo nic nie mieliśmy. Choinka jest mała ale cudna![]() Wczoraj zamówiliśmy obrączki - takie zwykłe klasyczne okrągłe, Daliśmy swoje złoto i za robociznę płacimy 290zł i odbieramy je po świętach. Nie zdecydowaliśmy się na żaden grawer i zastanawiam się czy tylko my tak mamy czy jest jeszcze ktoś kto odpuszcza sobie grawer? Sobotni wieczór spędziliśmy na slajdowisku o Japonii w knajpie. Chłopak cały miesiąc podróżował po tym kraju na rowerze samotnie. Było bardzo fajnie bo spotkaliśmy wielu znajomych których od dłuższego czasu nie widzieliśmy bo pogoda kiepska i na rowerach w większych grupach rzadko się widujemy. Było i piwko i fajne foty betonowych miast. |
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się obiło o uszy, że z okazji ślubu przysługuje jakiś niewielki urlop, tylko nie wiem dokładnie co i jak. Jakbyś coś dostała, to urlop zwykły wypoczynkowy mogłabyś wykorzystać na podróż wiem, kombinuję ![]() My pojedziemy gdzieś zimą dopiero, koło stycznia - lutego, właśnie z powodu urlopu T ma taką pracę, że nie dadzą mu urlopu za chiny ludowe latem/jesienią/wiosną ![]() Cytat:
|
|
#3867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jesli All inclusive, palmy i obsługa to Turcja, Tunezja, Egipt... W maju dziewczyny tylko lasty..czekajcie i będzie tanio
|
||||
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
hejciaaaaaaaaaa
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz zaoszczędzić jedz we wrzesniu. Jeśli ktos leci w maju to tylko na lasta.... Ja lece w czerwcu i tylko lasta będę polowac..chyba, że znajdę jakiś ciekawy lot to.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Mam nadzieję, że szybko zleci. 
Ślub 27. X. 2012

i ładnie w niej wyglądasz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jeszcze miesiąc i będzie 1
klask i:
18.08.2010 - zaręczyny
Miałam wziąć jutro do pracy trochę, ale normalnie nie ma czym dzielić 
jeszcze nie dawno było 10 miesięcy