Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 10:40   #3841
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Witajcie śpoichy

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Nie myślałam że kiedyś będę pisała relację z salonów no ALE mus to mus :P

1. Pierwszym salonem w którym byłam, to Madonna w Krk. Wogóle miałam stresa bo to pierwsza przymiarka i nie wiedziałam co mnie czeka
Ale na szczęście trafiłam na przesympatyczną Panią która pozwoliła mi przejrzeć katalogi opowiedzieć czego szukam i takie tam.
Jako że sama nie wiedziałam w czym mi dobrze, na pierwszy rzut poszła sukienka z nowej kolekcji (wole nie myśleć ile kosztowała) która wisiała na manekinie z cudnie mieniącą się broszką chyba albo wyszywanymi kryształkami.
Muszę przyznać że ładnie wyglądałam (zdjęć nie mogłam robić)
Kolejną sukienkę wybrała mi Ona mówiąc że widzi mnie w czymś zwiewnym- i ja sama stawiałam na taką sukienkę.
Tak też dostałam sukienkę z pióreczkami. na wieszaku wogóle mi się nie podobała, ale w sumie miała coś w sobie.
3,4 sukienka to w stylu tej co ma kocuuur i One najbardziej mi spasowały. Mierzyłam dwie bardzo podobne różniące się jedynie materiałem. Pierwsza byłą cudowna w dotyku, wogole nie czułam jej na sobie. Przepiękna, a druga bardzo podobna ale materiał już był gorszy. Tak wiec stawiam na razie na przedostatnią w stylu co ma kocuuur jeśli chodzi o salon MADONNA

2. Później byłam w kilku zobaczyć tylko sukienki ale jakoś nic nie przykuło mojej uwagi.. Nawet pod Koniec wchodziłam już z TŻtem bo biedak marznął pod salonami
Ale oczywiście nie widział jak wyglądam. Byłam też w innym salonie Nayadine ale tam jedynie skorzystałam bo była miła obsługa i mierzyłam sukienkę obcisłą koronkową, szeroką "A" i falbanki po skosie.. W żadnej z nich nie wyglądałam dobrze ale wolałam zmierzyć i wiedzieć czego unikac. Szkoda bo tam tylko pozwolono zrobic mi zdjecia ale beznadziejnie wyglądam wiec nie wiem czy jest sens wstawiania ich na forum.

W sumie odwiedziliśmy chyba z 6 salonów i na koniec zobaczyliśmy w kamienicy że na pietrze świeci się światełko i są manekiny z sukienkami. Tak wiec postanowiłyśmy że to będzie ostatni salon na dzisiaj.
Na wejściu spodobały mi się 2 sukienki. Jedna empire i druga podróbka very wang którą chciałam przymierzyć żeby wiedzieć jak w niej wyglądam. Empire miała boskie kryształki, a "vera wang".. kurcze całkiem inny styl. Niesamowicie bajkowy! I wogóle jak babki stwierdziły nie zginę na własnym weselu bo jestem chudzina i że super wyglądam...
Siostrom też się spodobały i ciężko się zdecydować bo to dwa odmienne style..
Zdjec nie mogłam zrobić. STrasznie pilnowały i nawet nie pozwoliły.

Tak wiec 1,2,3,4 to z Madonny
5,6 to w tym ostatnim salonie.

Pierwsza A co do ostatniej to jeżeli tobie się podoba i uważasz, że jest bajeczna i dobrze się w niej czujesz to nie wiem dlaczego jesteś tak na nie. Pisałaś, że nie twój styl. Księżniczka też nie jest za bardzo w moim stylu ale taka mi się podoba i taką będę mieć.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Kochane PMki. Muszę Was opuścić na jakieś 3 miesiące z przyczyn osobistych Za jakiś czas znowu powrócę na forum, więc nie bójcie się, że opuszczam Was na stałe. Będę starała się co jakiś czas podczytywać wątek. Z kalendarza mnie też nie wykreślajcie Będzie mi brakowało Was przez ten czas, no ale wyszło jak wyszło Mam nadzieję, że szybko zleci.
Życzę więc Wam owocnego planowania ślubów, Wesołych, rodzinnych, pełnych miłości nadchodzących świąt; hucznej zabawy sylwestrowej, aby godnie przywitać nasz 2012 rok i do zobaczenia za kilka tygodni
Wracaj do nas szybciutko

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś ostatnie jazdy, jutro egzamin - jetem niemal pewna, że nie zdam.

No nic, śmigam wykąpać się, zjeść śniadanie i idę na te głupie jazdy.
Powiem Ci, że z prawem jazdy to nigdy nie wiadomo. Ja zdawałam w czasach kiedy na egzamin czekało się nawet 2 miesiące. Za pierwszym razem nie zdałam,a zdawałam w sierpniu, a drugi termin miałam na listopad (wiec bardzo długo). Postanowiłam, że przed egzaminem dokupić sobie 2h żeby sobie przypomnieć plac i parkowanie. Plac miałam 2 dni przed egzaminem, a miasto 3h przed egzaminem. Jeździłam z jakimś obcym nienormalnym gościem. Na koniec powiedział mi, że na pewno nie zdam tego egzaminu bo może i merytorycznie jeżdżę dobrze ale nie znam miasta i nie umiem parkować. Jak wysiadłam z samochodu to się popłakałam i myślałam, że nie pójdę na egzamin ale poszłam i zdałam. Więc jak widzisz nigdy nie wiadomo. Dużo zależy od szczęścia.

Aha jeszcze jedno miałam wam napisać. Wczoraj siedziałam sobie na korepetycjach i koleżanka pisze do mnie smsa, żebym podała jej namiary na moją kucharkę. Podałam jej i pytam się po co jej. A ona mi pisze, że jej siostra ( ma już ślub cywilny, synka i nie wiedzie im się zbyt dobrze z mężem) bierze ślub tydzień przed nami, a miała brać na Wielkanoc w 2013. To są bardzo bliscy nasi znajomi i wkurzyłam się bo jej rozpuszczona siostrunia wiedziała, że my bierzemy wtedy ślub i mogła sobie na prawdę wybrać inny termin. Niby tydzień wcześniej ale jak oni pójdą im za starostów to pewnie będą mieć problem z kasą ( nie że my liczymy na dużą kasę ale wiecie jak to jest jak pracuje praktycznie tylko facet, a ona studiuje zaocznie). Kurde jestem taka zła, że szok.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 11:09   #3842
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

U mnie niebo zachmurzone zimno i strasznie wieje myślę, że chyba dzisiaj spadnie jakiś śnieg tak zapowiadali fajnie byłoby gdyby w końcu spadł

Dzisiaj po obiedzie ubieram choinkę cieszę się jak dziecko bo cały rok się na te magiczne i bardzo urocze święta czeka

Nattiv będziemy za tobą tęsknić wracaj do nas jak najszybciej się da.

Melod_y mi najbardziej podoba się 6 ale to dla ciebie sukienka i ty masz ostatnie zdanie wyborze swojej sukni na pewno będziesz ślicznie wyglądać w każdej

Blacky dasz radę, głowa do góry pojedziesz na egzaminie wyśmienicie i na pewno zdasz trzymam

Arletka1313 bardzo ładna suknia i ładnie w niej wyglądasz ta suknie jest nie w moim guście ale ty w niej wyglądasz uroczo

Gratulacje dla dziewczyn za staż 7 i 9 lat
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:06   #3843
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:

1. Pierwszym salonem w którym byłam, to Madonna w Krk. Wogóle miałam stresa bo to pierwsza przymiarka i nie wiedziałam co mnie czeka
Ale na szczęście trafiłam na przesympatyczną Panią która pozwoliła mi przejrzeć katalogi opowiedzieć czego szukam i takie tam.
Jako że sama nie wiedziałam w czym mi dobrze, na pierwszy rzut poszła sukienka z nowej kolekcji (wole nie myśleć ile kosztowała) która wisiała na manekinie z cudnie mieniącą się broszką chyba albo wyszywanymi kryształkami.
Muszę przyznać że ładnie wyglądałam (zdjęć nie mogłam robić)
Kolejną sukienkę wybrała mi Ona mówiąc że widzi mnie w czymś zwiewnym- i ja sama stawiałam na taką sukienkę.
Tak też dostałam sukienkę z pióreczkami. na wieszaku wogóle mi się nie podobała, ale w sumie miała coś w sobie.
3,4 sukienka to w stylu tej co ma kocuuur i One najbardziej mi spasowały. Mierzyłam dwie bardzo podobne różniące się jedynie materiałem. Pierwsza byłą cudowna w dotyku, wogole nie czułam jej na sobie. Przepiękna, a druga bardzo podobna ale materiał już był gorszy. Tak wiec stawiam na razie na przedostatnią w stylu co ma kocuuur jeśli chodzi o salon MADONNA

2. Później byłam w kilku zobaczyć tylko sukienki ale jakoś nic nie przykuło mojej uwagi.. Nawet pod Koniec wchodziłam już z TŻtem bo biedak marznął pod salonami
Ale oczywiście nie widział jak wyglądam. Byłam też w innym salonie Nayadine ale tam jedynie skorzystałam bo była miła obsługa i mierzyłam sukienkę obcisłą koronkową, szeroką "A" i falbanki po skosie.. W żadnej z nich nie wyglądałam dobrze ale wolałam zmierzyć i wiedzieć czego unikac. Szkoda bo tam tylko pozwolono zrobic mi zdjecia ale beznadziejnie wyglądam wiec nie wiem czy jest sens wstawiania ich na forum.

W sumie odwiedziliśmy chyba z 6 salonów i na koniec zobaczyliśmy w kamienicy że na pietrze świeci się światełko i są manekiny z sukienkami. Tak wiec postanowiłyśmy że to będzie ostatni salon na dzisiaj.
Na wejściu spodobały mi się 2 sukienki. Jedna empire i druga podróbka very wang którą chciałam przymierzyć żeby wiedzieć jak w niej wyglądam. Empire miała boskie kryształki, a "vera wang".. kurcze całkiem inny styl. Niesamowicie bajkowy! I wogóle jak babki stwierdziły nie zginę na własnym weselu bo jestem chudzina i że super wyglądam...
Siostrom też się spodobały i ciężko się zdecydować bo to dwa odmienne style..
Zdjec nie mogłam zrobić. STrasznie pilnowały i nawet nie pozwoliły.

Tak wiec 1,2,3,4 to z Madonny
5,6 to w tym ostatnim salonie.
Wszystkie są świetne, ale moje typy to pierwsza, trzecia i ostatnia

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:25   #3844
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzien dobry

oj dawno juz tak razem nie pospalismy do 11.30.. hehe ale to tez ostatni raz na dluzszy czas, bo jutro do pracy a we wtorek juz jedziey do Polski na sieweta i sylwka juz sie nie moge doczekac!!!! i pewnie beda to dwa tygodnie na pelych obrotach I like it wstaje najwczesniej jak sie da i prawie nie spie:P ale naprawde jest zawsze tyle fajnych rzeczy do zrobienia, ze nie ma czasu na spanie

dzisiaj dzien leniucha nie mamy nic waznego do zrobienia wkoooncu

Kooocurku mam pytanko: Gdzie lepeij byloby jechac na wycieczke: do Turcji czy Chorwacji?? Zalezy nam na fajnej plazy, pieknej pogodzie, super hotelu gdzie wszystko bedziemy mieli podane pod nos i moze cos do zwiedzania I lepeij wyszloby pojechac na wlasna reke czy przez biuro?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:53   #3845
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Kooocurku mam pytanko: Gdzie lepeij byloby jechac na wycieczke: do Turcji czy Chorwacji?? Zalezy nam na fajnej plazy, pieknej pogodzie, super hotelu gdzie wszystko bedziemy mieli podane pod nos i moze cos do zwiedzania I lepeij wyszloby pojechac na wlasna reke czy przez biuro?
O to ja się dołączam do pytania

A my właśnie po obiadku zaraz idziemy do TŻ ubierać choinkę. a we wtorek u mnie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 13:20   #3846
marylka80
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Ja tez dopiero co wstalam....eh...nie ma to jak pospac w niedziele do poludnia

No i jak tam pogoda u was czerwcoweczki? Bo wiecie ze dzis nasz dzien U mnie przed chwila walilo gradem i grzmialo no ale mam nadzieje ze to w NL to sie nie liczy

Cytat:
Dzien dobry

oj dawno juz tak razem nie pospalismy do 11.30.. hehe ale to tez ostatni raz na dluzszy czas, bo jutro do pracy a we wtorek juz jedziey do Polski na sieweta i sylwka juz sie nie moge doczekac!!!! i pewnie beda to dwa tygodnie na pelych obrotach I like it wstaje najwczesniej jak sie da i prawie nie spie:P ale naprawde jest zawsze tyle fajnych rzeczy do zrobienia, ze nie ma czasu na spanie

Paulinka, Kocuuurkiem nie jestem, ale moze ci podpowiem co nie co, bo bylam i w jednym i w drugim miejscu.

Chorwacja-jest wg mnie bardziej malownicza, nie tak bardzo oblegana jeszcze przez turystow jak Turcja. Piekne gorzyste krajobrazy. Ale tam polecam wybrac sie na wlasna reke, samochodem. I przejechac sobie cale wybrzerze wzdloz zaczynajc od Splitu az po Dubrownik. Maja piekne stare misteczka, morze polozone u stop gor...Tylko ze tam raczej mieszka sie w niewielkich pensjonatach, lub tez malych domkach polozonych tuz nad plaza...fajna sparawa jesli jedzie sie z grupka znajomych...nie jest to na pewno taki typowy kurort jak w Turcji gdzie idac plaza masz hotel na hotelu. Co do samej plazy to trezba wziasc pod uwage fakt ze sa tam w duzej przewadze plaze kamieniste, lub ciemny bardziej zwirowy pisek. Najlepszy okres na wyjazd w tamte strony to przelom maja i czerwca, wtedy jeszcze nie jest tloczno, bo przed sezonem. Mozna spokojnie wsiasc w samochod, przyjechac i tam szukac noclegu (my tak pojechalismy).W sezonie raczej odradzam w ciemno bo moze byc wszystko zajete. Glowne atrakcje to podziwianie pieknych zatoczek, portow, wycieczki w gory, splywy, wieczorne przesiadywanie w knajpkach zlokalizowanych w przepieknych waskich uliczkach...pyszne jedzonko (owoce morza, rybki itd) no i oczywscie niezliczone ilosci wypitej rakiji

Turcja-tez bardzo milo wspominam, bylam dwa razy...raz w Kemer, bardziej na zachod od Anataly (lotnisko) i drugi raz w Alanya na wschod od Antalaya. Zdecydowanie bardziej polecam Alanye. Ladniejsze plaze, wiecej do zwiedzania, fajne hotele, bardziej przejrzysta woda no i przede wszystkim przy najwiekszym bazarze z wszelkiego rodzaju podrobkami. Wrocilam z cala torba swterkow R. Laurena, Spodni Versace, Torebek od Loui Vuitton, koszulek La Costa itd. I musze przyznac ze wszystkie te rzeczy mam do tej pory, i nie dosc ze wygladaja jakosciowo jak oryginaly to nic sie z nimi po praniu nie stalo. Oczywiscie przed zakupem trzeba sie mocno przyjrzec tym ciuszkom, bo niektore sa naprawde straaasznie tandetne i szkoda nawet 1 dolara na nie, ale sa takie za ktore placi sie ciut wiecej i sa naprawde jak oryginaly. No i oczywiscie trezba pamietac zeby sie mozno targowac. Nie powinno sie zaplacic wiecej niz polowe ceny z ktora wyskakuja na poczatku. Czasami udaje sie nawet wiecej zjechac, szczegolnie jak sie kupuje wieksza Ilosc.
Glowne atrakcje to przede wszystkim piekne widoki w Alanyi, stary port, zamek na gorze, promenada. Polecam wyjzad do Kapadocji (najpiekniejsze miejesce w jakim w zyciu bylam), Parasilling, koniecznie do zobaczenia Side (stare misato, zabytkowy amfiteatr, piekne wodospady), Jeap Safarri, a dla tych co lubia nutke adrenaliny i zimna wode: Rafting
Jedzonko maja takie sobie, pewno zalezy od hotelu, wg mnie troche bez smaku, aczkolwiek duzo pysznych owockow, i najlepszy jaki w zyciu jadlam arbuz

Takze kochana wybor ciezki bo i Turcja i Chorwacja bardzo piekne. Z checia wrocilabym jeszcze kiedys w oba miejsca (i pewno wroce bo moj TZ jeszcze tam nie byl). Zalezy co chcesz tam robic, bo wg mnie Chorwacja to fajne miejsce na wypad samochodem, wieksza grupka osob, polazic, pozwiedzac przyrode itd a Turcja to taki bardziej kurort, gdzie lezysz sobie na plazy popijasz drinki i jak masz ochote na jakies atrakcje to podjezdza po ciebie busik i sobie jedziesz na caly dzien cos pozwiedzac To tak w telegraficznym skrocie, jakbys potrezbowala wiecej informacji to sluze pomoca
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 13:29   #3847
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
czesc, oto moja suknia slubna
Gratulacje! Piękna!

Cytat:
Melody, mi się podobają wszystkie, ale naj najbardziej 1 i ostatnia

Cytat:
Kochane PMki. Muszę Was opuścić na jakieś 3 miesiące z przyczyn osobistych Za jakiś czas znowu powrócę na forum, więc nie bójcie się, że opuszczam Was na stałe. Będę starała się co jakiś czas podczytywać wątek. Z kalendarza mnie też nie wykreślajcie Będzie mi brakowało Was przez ten czas, no ale wyszło jak wyszło Mam nadzieję, że szybko zleci.
Życzę więc Wam owocnego planowania ślubów, Wesołych, rodzinnych, pełnych miłości nadchodzących świąt; hucznej zabawy sylwestrowej, aby godnie przywitać nasz 2012 rok i do zobaczenia za kilka tygodni
Wracaj szybko do Nas! Wszystkiego dobrego!

Cytat:
Dzień dobry

No nic, śmigam wykąpać się, zjeść śniadanie i idę na te głupie jazdy.
Trzymam kciuki, żeby się jutro wszystko dobrze powiodło!

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja tez dopiero co wstalam....eh...nie ma to jak pospac w niedziele do poludnia

No i jak tam pogoda u was czerwcoweczki? Bo wiecie ze dzis nasz dzien U mnie przed chwila walilo gradem i grzmialo no ale mam nadzieje ze to w NL to sie nie liczy
Marylko, w Lublinie piękne słońce wyszło, jest na prawdę przyjemnie

Buziaki niedzielne!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 13:40   #3848
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki powróciłam do was po kilku dniach nieobecności

Gratuluje dziewczynom załatwienia kolejnych spraw ślubnych nie wymienię tu wszystkiego bo za dużo tego jest, ale widziałam obrączki bardzo ładne suknie też gratulacje

Dziewczynom co mają mniej do ślubu i jakieś rocznice też gratulacje

A my mamy dzisiaj 230 DDŚ jeszcze miesiąc i będzie 1

No i najważniejsze mamy wódkę

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

marylka80 co do pogody to u mnie od rana było pochmurno wiał wiatr potem wyszło na troszkę słoneczko, a teraz znowu zrobiło się zimno i nawet śnieg popadał troszkę no i ten wiatr najgorszy
Stary 2011-12-18, 13:57   #3849
_kamea_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj T urodziny wczoraj z tej okazji była w mieszkaniu niewielka impreza, której skutki troszkę rano czułam ale na szczęście miałam możliwość dzisiaj się wyspać do....12 ale widzę, że marylka też zaszalała dzisiaj ze spankiem

W ogóle przez przypadek odsubskrybowałam ten wątek i zaliczyłam spore zdziwienie, że od wczoraj nic nie napisałyście

Kessi, gratuluję zakupu wódki jaką kupiliście, jeśli mogę zapytać?

My mamy postanowienie, że od nowego roku bierzemy się na poważnie za przygotowania, bo jak na razie oprócz sali i hotelu (jeszcze w sumie nie do końca uzgodnionego na ile osób itp) nie mamy nic kompletnie załatwione
Stary 2011-12-18, 14:14   #3850
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj T urodziny wczoraj z tej okazji była w mieszkaniu niewielka impreza, której skutki troszkę rano czułam ale na szczęście miałam możliwość dzisiaj się wyspać do....12 ale widzę, że marylka też zaszalała dzisiaj ze spankiem

W ogóle przez przypadek odsubskrybowałam ten wątek i zaliczyłam spore zdziwienie, że od wczoraj nic nie napisałyście

Kessi, gratuluję zakupu wódki jaką kupiliście, jeśli mogę zapytać?

My mamy postanowienie, że od nowego roku bierzemy się na poważnie za przygotowania, bo jak na razie oprócz sali i hotelu (jeszcze w sumie nie do końca uzgodnionego na ile osób itp) nie mamy nic kompletnie załatwione
Jasne że można wiedzieć kupiliśmy Żubrówkę Białą bo była w bardzo atrakcyjnej cenie bo w ogóle chcieliśmy inna ale by nas drogo wyniosła i dlatego zdecydowaliśmy się na tą
Stary 2011-12-18, 14:31   #3851
martaw_mw
Rozeznanie

Witajcie niedzielnie! Strasznie mi ciężko za Wami nadążyć... Ale chyba w miarę na bieżąco jestem. Wczoraj miałam pierwszy egzamin na podyplomówce - luz blues ;D

Dzisiaj właśnie robimy obiad, potem musimy do sklepu skoczyć, żeby zrobić zakupy jedzeniowe na święta. Znaczy wyjeżdżamy do rodziców na święta, ale tak z pustymi rękami to mi nie pasuje jechać więc chcę parę rzeczy zrobić.
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 15:05   #3852
__Paulinka__
Zakorzenienie

marylka dzieki za opisy! i raczej zdecydujemy sie na Turcje

Bo do Chorwacji to juz wlasnie slyszalam ze lepeij wieksza grupką trzeba sie wybrac i najlepeij samochodem, a skoro chcemy jechac sami w podroz poslubną to ja nie wysiedze tyle godzin w aucie

Wczoraj wlasnie moj TZ rozmaiwial z Szwedami z pracy, a Oni czesto podrozują i powiedzieli ze z tych tanszych wycieczek najbardziej podobalo sie im w Turcji i czesto tam bywają,a z drozszych polecają Tajlandie
Stary 2011-12-18, 15:14   #3853
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
kochana wracaj do nasz szybciutko
Cytat:
Dobry wieczór Znów miałam chwilę przerwy, ale tym razem wszysćiutko nadrobiłam.

Teraz ze spraw ślubnych - przyjechał alkohol.
Pan od wina był super niemiły - miał do wniesienia raptem 6 małych kartonów, a pomrukiwał na mojego młodszego brata, że mógłby mu pomóc dźwigać. A przy zamawianiu specjalnie mówiłam, że proszę o transport z wniesieniem, bo najpewniej będę w domu sama, a nas nie ma windy. Burak - jak brat nie zszedł mu pomóc, to mi zaczął tymi kartonami prawie rzucać przez drzwi. Powiedziałam, że jak którąś butelkę zbije, to nie pokwituję odbioru. To też zaczął pomrukiwać, że nic się nie zbije i rzucał dalej. Faktycznie nic się nie zbiło, ale napiwku nie dostał. Nienawidzę chamstwa.
Pan od wódki odwrotnie - było 20 kartonów i przy zamawianiu obiecaliśmy pomóc wnosić. Ale ten Pan i tak większość sam wniósł (niósł po 3 kartony aż!), a mój brat i M. po 1-2. Wszystko miło, szybko i sprawnie. Napiwek był.

Wino czerwone już zdegustowane - włoskie Valle D'oro Montepuciano D'Abruzzo Dop. Wytrawne, ale w smaku dosyć delikatne (jak na wytrawne wino oczywiście). Myślę, że będzie w sam raz.

Ze spraw innych. Prezenty już prawie wszystkie pokupowane - dla dzieciaków kolorowanki i książeczki z zagadkami (nie mogę patrzeć na sterty misiów i lalek, które są atrakcyjne tylko przez pierwsze pół dnia). Dla M. krawat i kubek z Manchester United (Jamee ) i od mojej Mamy perfumy, których sam by sobie nie kupił bo za drogie, a które strasznie lubi. Dla brata boksy. Dla Mamy z groupona super pakiet do SPA, za który zapłaciłam z M. i bratem tylko 280zł, a wartość zabiegów to ponad 5000! Oczywiście sprawdziłam wcześniej salon i cennik - wygląda bardzo dobrze. Babciom i Dziadkom kosmetyki. Cioci super szal kominowy - tak mi się spodobał, że sobie też kupiłam podobny w ramach prezentu od Mamy. Wujkowi elegancki szalik w komplecie z rękawiczkami. Tacie kupiliśmy książkę o projektoaniu stron www (chce się tego nauczyć), a jego dziewczynie zestaw kąpielowy - jakieś sole, świeczka i coś tam jeszcze ładnie zapakowane. Rodzicom Mateusza robię kosz delikatesowy i wyślemy go w poniedziałek lub wtorek kurierem. Tylko dla chłopaka Mamy jeszcze musimy coś w Internecie wyszperać - jakiś gadżecik komputerowy najlepiej. Dziś lub jutro będę pakować. Kartki świąteczne też kupione i we wtorek chcę wysyłać - pewnie nie dojdą przed świętami, ale liczy się chyba gest.

ależ się nakupowałaś prezentów straciłaś majątek
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki powróciłam do was po kilku dniach nieobecności

Gratuluje dziewczynom załatwienia kolejnych spraw ślubnych nie wymienię tu wszystkiego bo za dużo tego jest, ale widziałam obrączki bardzo ładne suknie też gratulacje

Dziewczynom co mają mniej do ślubu i jakieś rocznice też gratulacje

A my mamy dzisiaj 230 DDŚ jeszcze miesiąc i będzie 1

No i najważniejsze mamy wódkę
klask i:

No dziewczynki ja też rozważam Chorwację albo Turcję zobaczymy. Chcemy jakieś tańsze miejsce tak góra do 3,5tys.zł
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 15:31   #3854
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

No dziewczynki ja też rozważam Chorwację albo Turcję zobaczymy. Chcemy jakieś tańsze miejsce tak góra do 3,5tys.zł
3,5 tys /os czy za dwie?

My jako takiego limitu nie mamy, ale ja mam okreslone wymagania: zaje.bisty hotel, cieplo, plaza, dobre jedzenie i wszystkiego pod dostatkiem i tak ma byc i bedzie To jest podroz poslubna i mam zamiar sie tam obijac, wyleniuchowac
Stary 2011-12-18, 15:47   #3855
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:

Zamierzacie sami organizować wyjazd, czy przez biuro podróży?
Stary 2011-12-18, 16:39   #3856
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
3,5 tys /os czy za dwie?

My jako takiego limitu nie mamy, ale ja mam okreslone wymagania: zaje.bisty hotel, cieplo, plaza, dobre jedzenie i wszystkiego pod dostatkiem i tak ma byc i bedzie To jest podroz poslubna i mam zamiar sie tam obijac, wyleniuchowac
nie no za osobę ale im taniej tym lepiej ale jeśli chodzi o wymagania to ma takie same ja ty oczywiście all inclusive
Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Zamierzacie sami organizować wyjazd, czy przez biuro podróży?
nie no z biurem podróży w końcu to podróż poślubna ale nie wiem kiedy będzie dopiero co zaczęłam pracować i nie przysługuje mi tyle urlopu ile trzeba. Więc przypał no chyba że pojedziemy rok później niestety
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 16:52   #3857
__Paulinka__
Zakorzenienie

no a my mamy tyle gorzej, ze pojedziemy w podroz zaraz po slubie, a wtedy jest wszystko najdrozsze, ale innej opcji nie ma
Stary 2011-12-18, 16:57   #3858
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hej, hoł Lachoniki
Napiekłam pierniczków, ale będę musiała upiec kolejną porcję, bo jak TŻcik wczoraj się do nich dosiadł to połowy już nie ma Miałam wziąć jutro do pracy trochę, ale normalnie nie ma czym dzielić
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Ciebie. Trzymaj się dzielnie i wracaj do nasz szybko. Będziemy czekały
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Na podbój salonów wybieram się zaraz po świętach.

Będzie śnieg? Uwielbiam białe święta i czas międzyświąteczny oraz sylwester w białym puchu.
Za to nie lobie śniegu w dużych miastach
Ja już też nie mogę doczekać się śniegu. W ogóle chodzę taka ogłupiała przez tę pogodę.
Cytat:
Dobry wieczór Znów miałam chwilę przerwy, ale tym razem wszysćiutko nadrobiłam.

Kozica,
Anulka_p - gratulacje rocznic!

Teraz ze spraw ślubnych - przyjechał alkohol.
Pan od wina był super niemiły - miał do wniesienia raptem 6 małych kartonów, a pomrukiwał na mojego młodszego brata, że mógłby mu pomóc dźwigać. A przy zamawianiu specjalnie mówiłam, że proszę o transport z wniesieniem, bo najpewniej będę w domu sama, a nas nie ma windy. Burak - jak brat nie zszedł mu pomóc, to mi zaczął tymi kartonami prawie rzucać przez drzwi. Powiedziałam, że jak którąś butelkę zbije, to nie pokwituję odbioru. To też zaczął pomrukiwać, że nic się nie zbije i rzucał dalej. Faktycznie nic się nie zbiło, ale napiwku nie dostał. Nienawidzę chamstwa.
Pan od wódki odwrotnie - było 20 kartonów i przy zamawianiu obiecaliśmy pomóc wnosić. Ale ten Pan i tak większość sam wniósł (niósł po 3 kartony aż!), a mój brat i M. po 1-2. Wszystko miło, szybko i sprawnie. Napiwek był.

Wino czerwone już zdegustowane - włoskie Valle D'oro Montepuciano D'Abruzzo Dop. Wytrawne, ale w smaku dosyć delikatne (jak na wytrawne wino oczywiście). Myślę, że będzie w sam raz.

A co do dostaw zakupów do domu, to niestety też już trafiłam na takich chamów. Nikt ich przecież do tej pracy nie zmusza. Skoro ją wykonują, to niech ją wykonują jak należy. Ehhh, czsami szkoda słów. Ale pocieszające jest to, że są i sympatyczni ludzie, którzy i słowo zamienią i do widzenia odpowiedzą

Melody suknie bardzo fajne. Nie mogę się doczekać, kiedy nam się tu zaprezentujesz już w swojej wybrance
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 17:29   #3859
(kicia)
Zakorzenienie

A my nie wiemy czy będzie kasa na wyjazd a najgorsze jest to że musimy teraz zdecydować już na kiedy TŻ weźmie urlop. Może wziac max 2tyg. No i to jest mam nie o rękę bo chcielibyśmy jechać tydzień po ślubie a nie zaraz po więc wtedy na wyjazd zostaje tylko tydzień.

Stary 2011-12-18, 17:33   #3860
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A my nie wiemy czy będzie kasa na wyjazd a najgorsze jest to że musimy teraz zdecydować już na kiedy TŻ weźmie urlop. Może wziac max 2tyg. No i to jest mam nie o rękę bo chcielibyśmy jechać tydzień po ślubie a nie zaraz po więc wtedy na wyjazd zostaje tylko tydzień.

wiesz Kiciu jak chcecie jechac tylko na leżonko to dluzej niz tydzien i tak nie wytrzymacie na slonku My tez jedziemy na ok tydzien, bo wiem, ze dluzej nie wytrzymam
Stary 2011-12-18, 17:44   #3861
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz Kiciu jak chcecie jechac tylko na leżonko to dluzej niz tydzien i tak nie wytrzymacie na slonku My tez jedziemy na ok tydzien, bo wiem, ze dluzej nie wytrzymam
Właśnie my chcieliśmy bardzo aktywnie spędzić te wakacje. Trochę plaży trochę gór to idealne połączenie. Dlatego myślimy o Chorwacji. Ale obawiam się że tydzień to krótko będzie. Jeszcze rozważamy tak robić żeby jechać na własną rękę nie zamawiać wcześniej i jeśli nie będzie kasy to pojedziemy gdzieś tu w Polsce. Bo jak to będzie przewidzieć nie potrafię. Bo nie ukrywam że zdążymy tylko 2tys więcej zebrać niż na dzień dzisiejszy potrzebujemy na wesele. Więc część byśmy dołożyli z prezentów jeśli by dało radę

Stary 2011-12-18, 17:48   #3862
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie kochane moje

Znowu jestem chora i zamiast się uczyć na egzamin czytam książkę

Melod_y to moje typy

Ta jest po prostu boska
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1324135585

A ta też ma coś w sobie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1324135585

Cytat:
Dzień dobry

Dasz radę 3mam

Patrzę teraz na suwaczek a tam 9 miesięcy i 18 dni jeszcze nie dawno było 10 miesięcy

Edytowane przez Jamee
Czas edycji: 2011-12-18 o 17:49
Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:02   #3863
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie my chcieliśmy bardzo aktywnie spędzić te wakacje. Trochę plaży trochę gór to idealne połączenie. Dlatego myślimy o Chorwacji. Ale obawiam się że tydzień to krótko będzie. Jeszcze rozważamy tak robić żeby jechać na własną rękę nie zamawiać wcześniej i jeśli nie będzie kasy to pojedziemy gdzieś tu w Polsce. Bo jak to będzie przewidzieć nie potrafię. Bo nie ukrywam że zdążymy tylko 2tys więcej zebrać niż na dzień dzisiejszy potrzebujemy na wesele. Więc część byśmy dołożyli z prezentów jeśli by dało radę
z prezentow na pewno dostaniecie kaske wiec bedziecie mogli sobie pozwolic na Chorwacje
Stary 2011-12-18, 18:25   #3864
Karolina_83
Raczkowanie

A my dzisiaj ubraliśmy naszą pierwszą wspólną choinkę jakoś do tej pory było tylko stroiki, w zeszłym była nawet taka mała ale kupiłam już ubraną a w tym roku K zażądał żywej choinki i nie było wyjścia trza było jechać i kupić Musieliśmy kupić też bombki, światełka i inne ozdoby bo nic nie mieliśmy. Choinka jest mała ale cudna
Wczoraj zamówiliśmy obrączki - takie zwykłe klasyczne okrągłe, Daliśmy swoje złoto i za robociznę płacimy 290zł i odbieramy je po świętach. Nie zdecydowaliśmy się na żaden grawer i zastanawiam się czy tylko my tak mamy czy jest jeszcze ktoś kto odpuszcza sobie grawer?
Sobotni wieczór spędziliśmy na slajdowisku o Japonii w knajpie. Chłopak cały miesiąc podróżował po tym kraju na rowerze samotnie. Było bardzo fajnie bo spotkaliśmy wielu znajomych których od dłuższego czasu nie widzieliśmy bo pogoda kiepska i na rowerach w większych grupach rzadko się widujemy. Było i piwko i fajne foty betonowych miast.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:27   #3865
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj ubraliśmy naszą pierwszą wspólną choinkę jakoś do tej pory było tylko stroiki, w zeszłym była nawet taka mała ale kupiłam już ubraną a w tym roku K zażądał żywej choinki i nie było wyjścia trza było jechać i kupić Musieliśmy kupić też bombki, światełka i inne ozdoby bo nic nie mieliśmy. Choinka jest mała ale cudna
Wczoraj zamówiliśmy obrączki - takie zwykłe klasyczne okrągłe, Daliśmy swoje złoto i za robociznę płacimy 290zł i odbieramy je po świętach. Nie zdecydowaliśmy się na żaden grawer i zastanawiam się czy tylko my tak mamy czy jest jeszcze ktoś kto odpuszcza sobie grawer?
Sobotni wieczór spędziliśmy na slajdowisku o Japonii w knajpie. Chłopak cały miesiąc podróżował po tym kraju na rowerze samotnie. Było bardzo fajnie bo spotkaliśmy wielu znajomych których od dłuższego czasu nie widzieliśmy bo pogoda kiepska i na rowerach w większych grupach rzadko się widujemy. Było i piwko i fajne foty betonowych miast.
My chyba sobie odpuścimy

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:28   #3866
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
nie no za osobę ale im taniej tym lepiej ale jeśli chodzi o wymagania to ma takie same ja ty oczywiście all inclusive

nie no z biurem podróży w końcu to podróż poślubna ale nie wiem kiedy będzie dopiero co zaczęłam pracować i nie przysługuje mi tyle urlopu ile trzeba. Więc przypał no chyba że pojedziemy rok później niestety
Ja i tak wolę sama organizować podróże
Coś mi się obiło o uszy, że z okazji ślubu przysługuje jakiś niewielki urlop, tylko nie wiem dokładnie co i jak. Jakbyś coś dostała, to urlop zwykły wypoczynkowy mogłabyś wykorzystać na podróż wiem, kombinuję

My pojedziemy gdzieś zimą dopiero, koło stycznia - lutego, właśnie z powodu urlopu T ma taką pracę, że nie dadzą mu urlopu za chiny ludowe latem/jesienią/wiosną

Cytat:
Uwielbiam Chorwację
Stary 2011-12-18, 19:20   #3867
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:
O to ja się dołączam do pytania

A my właśnie po obiadku zaraz idziemy do TŻ ubierać choinkę. a we wtorek u mnie
Cytat:
marylka dzieki za opisy! i raczej zdecydujemy sie na Turcje

Bo do Chorwacji to juz wlasnie slyszalam ze lepeij wieksza grupką trzeba sie wybrac i najlepeij samochodem, a skoro chcemy jechac sami w podroz poslubną to ja nie wysiedze tyle godzin w aucie

Wczoraj wlasnie moj TZ rozmaiwial z Szwedami z pracy, a Oni czesto podrozują i powiedzieli ze z tych tanszych wycieczek najbardziej podobalo sie im w Turcji i czesto tam bywają,a z drozszych polecają Tajlandie
Cytat:
3,5 tys /os czy za dwie?

Marylka ma rację...odbiera mi chleb

Jesli All inclusive, palmy i obsługa to Turcja, Tunezja, Egipt...

W maju dziewczyny tylko lasty..czekajcie i będzie tanio

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:23   #3868
madzia2306
Zakorzenienie

hejciaaaaaaaaaa

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 19:27   #3869
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Marylka ma rację...odbiera mi chleb

Jesli All inclusive, palmy i obsługa to Turcja, Tunezja, Egipt...

W maju dziewczyny tylko lasty..czekajcie i będzie tanio
czyli do maja najlepiej czekac na lasty? (bo chodzi mi o lipiec) czy lepeij jakis first minute?
Stary 2011-12-18, 19:33   #3870
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
czyli do maja najlepiej czekac na lasty? (bo chodzi mi o lipiec) czy lepeij jakis first minute?
Jeśli chcesz lecieć po weselu kupuj wcześniej.
Jeśli chcesz zaoszczędzić jedz we wrzesniu.
Jeśli ktos leci w maju to tylko na lasta....

Ja lece w czerwcu i tylko lasta będę polowac..chyba, że znajdę jakiś ciekawy lot to....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości