|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
konserwy az nam sie znudzily, do teraz mam je w lodowce (wlasnie.. czemu ich jeszcze nie wywalilam, albo nie dalam kotu? ) a maja jeszcze z 2 lata waznosci |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg polskiego prawa niektóre substancje nie muszą być umieszczane na etykietach więc tak na prawdę i tak nie wie się w 100% co jesta w tym programie było kiedyś o keczupach itp ostatnio robiliśmy na toksykologii eksperymenty na takich różnych i wraz wychodziły substancje o których nie ma słowa
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stopniowo coraz więcej rzeczy staram się robić sama - ciasta, ciastka, czekoladki, takie mrożone niby kostki rosołowe. Tylko to zajmuje mnóstwo czasu i mogę się w to bawić póki nie pracuję. Coś czuję, że potem wrócę do półproduktów.
|
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze Wam opowiem jedną przygodę z Turcji: byłyśmy z córką na plaży, kąpałyśmy się, wygłupiałyśmy itp., obok nas leżakowało tureckie małżeństwo około 50-tki oboje, no i zaczęli się najpier na nas gapić, a potem Turek zaczął się mnie wypytywać skąd jesteśmy, ile moja córka ma lat, czy umie po angielsku ( to mnie zaczęło zastanawiać), ale jak zapytał, gdzie jest jej ojciec, to się zwyczajnie wystraszyłam, że chcą mi ją porwać ( byłyśmy jedynymi Polkami na tej części plaży), że w 5 minut zwinęłyśmy manatki
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tych substancji o oznaczeniach E (dodatki do żywności) jest dobrze ponad 1000 częściową listę mam w domu jest spora... i zapamiętać wszystkie jest trudno najbardziej niebezpieczne to E103 zakazany barwnik E249,250 i 251 mogą mieć charakter rakotwórczy' tak w skrócie E100-199 barwniki 200-299 konserwanty 300-399 przeciwutleniacze 400-499 emulgatory 500-599 dodatki o zróżnicowanym przeznaczeniu 600-699 wzmacniacze smaku 700-799 antybiotyki 900-1299 dodatki o różnym zastosowaniu 1300-1400 modyfikowane skrobie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-18 o 21:06 |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą za pierwszym razem oblałam na łuku tyłem, bo zamiast wstecznego wchodził mi w Toyocie 4 bieg i tak się zestresowałam, że jak mi się wreszcie udało ruszyć do tyłu, to prawie przejechałam Pana egzaminatora. ;p
|
|
|
#3910 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a to jest super czas wlasnie na Turcje, Egipt, Kanary...Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze akurat tak zle trafilas, bo ja przed wyjazdem pytalam znajomych i wszyscy sobie chwalili to biuro, ale rzeczywiscie znajomi tez byli albo w Egipcie albo w Bulgarii
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na ktora masz ten egzamin? z biegami na egzaminie tez mialam ogromny problem.. nic nie chialo wchodzic.. sprzeglo rozklekotane itp.. masakta. Ale co sie dziwwic jak tymi autami jezdza ludzie, ktorzy tak naprawde nie umieją jezdzic, bo dopiero po zdaniu prawka i ciąglej jezdzie mozna nabrac doswaidczenia
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, przydadzą się.
![]() No właśnie wiem, że nie umiejętności sa najważniejsze, ale to strasznie frustrujące. Zwłaszcza jak patrzę na tych wszystkich baranów na drogach. Dobra dziewczęta, spadam porobić jeszcze trochę tych egzaminów, zjeść coś i spać. Dobrej nocy.
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam tyle zrobić od piątku do niedzieli, wszyscy wszystko ode mnie chcieli. Straciłam niepotrzebnie tyle czasu. Podsumowując, nic twórczego nie zrobiłam
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Już piszę bo miałam wojnę z TŻtem i jak zwykle kłótnia z tego wyszła...
Chodzi mi o to czy jak się jedzie z biurem to wygląda to jak wycieczka? W sensie jedzie 50 osób mieszkają w jednym hotelu zwiedzają z przewodnikiem itp? No czy też że jedzie sie samemu ma sie hotel wie o której jest śniadanie obiad kolacja itp? I po co jest ten "recepcjonista"? ![]() Wogole wdzięczna byłabym za wszelkie info jak to wygląda od początku do końca. I czy należy umieć dobrze język by móc się dogadać... czy wszystko jest zalatwione ze nie należy się niczym przejmować?
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy jaką wycieczkę sobie zamowisz mozesz jechac z 50 osobami autokarem, samolotem, sami, mozesz wszystko wymyslec pod siebie, np. jak chcesz wlasnego busa miec na miejscu to tez Ci znajdą idziesz do biura, mowisz jakie masz wymagania, co ma byc, co nie i Pani Ci daje rozne warianty Recepcjonista jest w hotelu, daje Ci chociazby klucze do pokoju i udziela wszelkich informacji Jezyk angielski wystarczy, przynajmniej kazdy recepcjonista powinien go umie bo z roznych krajow przyjezdzaja
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-12-18 o 22:43 |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
a slyszalam ze jest chyba tez cos takiego ze jedzie sie z grupa i przewodnikiem i jak ma sie jakis problem to ze on jest w hotelu i do dyspozycji 24 na dobe.
Kurcze sama nie wiem jak jest z tymi wycieczkami.. na pewno nie chce z jakimis ludzmi jechac grupowo.. w koncu to nasz miesiac miodowy ![]() ale troche sie denerwuje bo w zyciu nie byliśmy na takiego typu wycieczce..
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy np chcesz jechac na wczasy (hotel plaza, all exclusive, wypoczynek) to nie potrzebujesz przewodnika i nie musisz za niego placic, wystarczy zapytac sie o wszystko w recepcji, informacji a jakbys chciala wycieczke, zwiedzanie to mozna wziac i przewodnika co bedzie Was oprowadzal i opowiadal mozna tez wybrac wycieczka + wczasy, to masz np 4 dni zwiedzania z przewodnikiem a np 3 lezenie na plazy i czas dla siebie Najlepeij bedzie wybrac sie do biura i tam pani Ci wszystko wytlumaczy Nie ma co sie stresowac tylko najpierw poczytaj sobie o dobrym biurze, b niektorzy mogą w ciula ludzi zrobic i wcisnac kit na temat np hotelu, jak to w przypadku Margidy bylo
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-12-18 o 23:11 |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rezydent to najczesciej osoba ktora mowi po polsku, odbiera grupe z lotniska, jest przy rozwozeniu do hoteli oraz przy zakwaterowaniu. Pozniej najczesciej pojawia sie w pierwszym dniu zeby wam troche poopowiadac o atrakcjach no i macie do niego nr tel pod ktorym jest 24h w razie gdyby cos sie dzialo i potrezbowalibyscie jego pomocy. Ta osoba raczej nie jedzi na wycieczki fakultatywne z wami, tam dostajecie przewodnika (czasami mowi po polsku, czasami nie, nam sie jeszcze nigdy nie trafilo zeby mowil, najczesciej mowia po angielsku). Rezydent ma swoje zakwaterowanie, ma pod soba kilka hoteli i na pewno nie bedzie nocowal z wami. No chyba ze jedziesz na zorganizowana wycieczke, gdzie wszyscy maja ten sam cel, ten sam hotel, jezdza razem na wycieczki wtedy masz przewodnika ktory wyjezdza z wami z PL i towarzyszy wam przez 24h... |
|
|
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
melod_y, wg mnie 6
![]() Nattiv, wszystkiego dobrego i wracaj prędko. Czarnooka_Paula, proponuję zrobić wymaz z migdałów (jeśli jeszcze nie robiłaś). Jeśli będziesz miała gronkowca, usuwaj je bez zastanawiania. Ja miałam w wieku ok.12 lat nawracające anginy. 2 tygodnie chodzenia do szkoły, tydzień leżenia w łóżku i tak w kółko. Panicznie bałam się wycięcia migdałów, więc rodzice starali się leczyć mnie w inny dostępny sposób. Lekarze podleczyli mnie penicyliną, a potem debecyliną. Pomogło, anginy nie wracały. Ale jak się okazało kilka lat temu i tak cały czas miałam ropne migdały (co objawiało się innymi problemami zdrowotnymi). Usunęłam migdały i już wszystko jest o.k ![]() Ze spraw ślubnych: załatwiliśmy sobie auto do ślubu. Z koloru jestem średnio zadowolona - kremowy, a chciałam czarny, ale w naszym mieście jest straszna kicha jeśli chodzi o samochody do wynajmu. Nic nie ma ! A jak jest, to z wieeeelkimi naklejkami wypożyczalni ![]() W ogóle w związku z tym samochodem mam pytanie: samochód do ślubu wynajmuje się z kierowcą czy bez ? ![]() Myślałam, że zaproszenia będę miała w ręku najdalej przed świętami, a tu Jeszcze gdybym wymyślała jakieś niestworzone rzeczy... ale ja piszę konkretami co chcę. Np. bez kursywy, powiększyć/pomniejszyć, zrobić odstęp wielkości 1,5 pkt. No ja już naprawdę nie mam do niego siły, ręce opadają...Zrobiłam dziś małe zakupy w H&M i Cubusie, a potem ubraliśmy w domu choinkę. Niestety jutro do pracy. Jeszcze tylko 5 ciężkich dni i będą święta Mam 222 dni do ślubu Fajna liczba.
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2011-12-19 o 00:12 |
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja dziś też świętuję dwójeczki 222 dni. Rzeczywiście fajnie to wygląda
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry wszystkim |
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja idę po chlebuś:P---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry w poniedzialek
![]() Ostatni tydzien przed swietami...juhuuu ![]() U nas spadlo kilka pierwszych platkow sniegu...moze beda biale swieta, choc tutaj to raczej rzadkosc. Znalazlam wczoraj fajna bielizne w necie, moze uda mi sie ja dzis przymierzyc... ![]() Milutkiego dzionka wam Zycze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

) a maja jeszcze z 2 lata waznosci
więc tak na prawdę i tak nie wie się w 100% co jest

ale moze akurat tak zle trafilas, bo ja przed wyjazdem pytalam znajomych i wszyscy sobie chwalili to biuro, ale rzeczywiscie znajomi tez byli albo w Egipcie albo w Bulgarii