Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie oszaleć. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 12:23   #1321
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Witajcie kochane!
Dawno mnie tu nie było,miałam troche problemów rodzinych..Ostatnio myslałam nawet na poważnie o rozwodzie.No nie mogę się dogadać z TŻ-tem.On mówi w jakimś obcym języku,nie rozumie mnie wcale.Jabym mówiła po CHińsku a on po Japońsku.Koszmar;(.Wczora j kazałam mu się wynosić ale poszedł do auta i wrócił po 2ch godzinach.Nie wiem co robić,niby sie kochamy i nie możemy bez siebie żyć a codzienne rozmowy z nim i załatwianie najdrobniejszych spraw to ciągłe nieporozumienia,pyskówki, koszmar mówię Wam.Czy miłość wystarczy by nasz związek przetrwał...bo tylko to jest.Jak przemówić do kosmity...?:coo l:Wyjątkowo krnąbrny,uparty egzamplarz mi się trafił.Czasami zastanawiam się czy on jest aż tak złośliwy czy może głupi...ups.
Widzę,że u Was też gorąco...Nie nadrobiłąm wszystkiego,kilka ostatnich stron.
Farminko ależ masz przezycia...Zawału bym chyba dostała.

Ałła ja chorowałam jak miałam 13 lat bodajże i miałam mega dużego guza na szyji.Nie mogłam ruszać szyją.Twarda,boląca gula i wiecej nie pamietam...ja bym poszła do lekarza od razu ale ja jestem panikarą...

Jolaa Każdy robi jak uważa i potem ponosi tego konsekwencje a nam nie jest osądzać Twoje decyzje,możemy Cię jedynie wspierać...Każda sytuacja jest inna i niejednokrotnie musimy podejmowac decyzje,które dopiero po czasie okazują się być dobre lub złe.Dzieci są różnie zżyte z rodzicami,ja np.,nie mogła bym rozstać się z dziećmi za nic choćbym miała żyć w ubóstwie...ale znam przypadki,ze z różnych przyczyn dzieci mieszkają z ojcem,są żżyci i jest im b. dobrze i nie czują się poszkodowane.Różnie się w życiu układa.

Dzisiaj planuję ubrać choinkę,wczoraj myłam okna.Czy któraś z Was zakłada na choinkę szklane bąbki?Nie wiem jak ubierać choinkę czy tylko słomiane ozdoby itp..Nie mam w domu plastykowych bąbek.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
dziewczyny jedno pytanie-czy dajecie dzieciom miód?bo niby uczula itd ja jeszcze nie dawalam i nie wiem co robic...duzo przepisow ktore stosuje maja wlasnie miod....narazie zastepowalam słodem np.z daktyli ale w sumie miód by wiele ułatwił...
Ja jeszcze nie dawałam ale słyszałam,że do 2giego r.ż.może uczulać i powodować niestrawności ale wg.mnie to sprawa indywidualna tak jak z czekoladą.Moja Ala zjadła raz czekoladkę z bombonierki z jakimś nadzieniem,była tydzień po terminie i dostała bólu brzuszka,płakała,kupa też była rzadka,zielona.Spóruj dać i zobaczysz czy trafi i nie uczula.Innej metody chyba nie ma jak sprawdzić.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-12-18 o 12:17
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 12:29   #1322
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Też daje miód Gabi , do polizania lub do flachy i ze dwie łyżeczki jak chora .

po za tym tata działa na moje dziecko jakos tak mobilizująco chyba sie mną znudziła ale i wiem że teskniła juz bardzo - wiec dzis ja jej nie jestem potrzebna - jest i liczy sie tylko tati nawet mi sie przebrac nie da a jemu tak - zbaraniałam jak powiedział żeby sie położyła to jej pieluche zmieni a ona zrobiła to potulnie
ja od tygodni ganiam ją po domu żeby ją przebrac i drze sie w tedy w niebogłosy
do tego nowe słowo ze zrozumieniem - po prostu mówi do taty chodz i czeka na niego
do tego przed chwilą opanowała puzle jednoelementowe , chyba chciała pokazac ojcu że umie - bo jeszcze dwa dni temu miała z tym problem a dzis przy nim układała , tylko szumiało - w pare sekund wszystko było ułożone i tak pare razy to robiła - mnie oczy wyszły
teraz wzieła sie za znienawidzony sorter
a jeszcze dzis nie spała

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-12-18 o 12:47
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 12:52   #1323
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Muszę się pochwalić Pierwszy raz robiłam pierogi, z kapuchą i pieczarkami, i wyszły Farsz wczoraj zrobiłam, tak na próbę, i to tyle, że teraz muszę zamrozić i będzie na Wigilię. Trudno, że nie z normalnymi grzybami, ale jakoś przeżyjemy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 13:26   #1324
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Kuchnię dajemy jednak na gwiazdkę
.
mówiłam

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Ja nie rozumie po jaką cholere Darianna tak sie uparła na ten temat ,
to jest dośc osobista sprawa a Jola jako nasza znajoma z forum dała nam jakis kredyt zaufania , opowiadając o swoim życiu , Nie znamy jej , nie znamy jej historii i jak jej sie życie ułożyło zmuszając do takich decyzji , wiec po co ciągnąc ten temat i dreczyc dziewczyne .
Taka sytuacja ma swoje plusy i minusy jak i wierze że dla Joli jako matki nie było łatwo . ale idzie sie przyzwyczaic a tym bardziej jak sytuacja tego wymaga .
Bez sensu jest podawanie za przykład np Blanki czy by z ojcem została - takie sytuacje nie rodzą sie w chwile , to jest napewno trudny moralny dylemat dla matki , ale różne są sytuacje życiowe .

Też bym Gabi nie zostawiła , ale ja czy Darianna , czy ktokolwiek tu nie musi wybierac , nie miał napewno takiego dylematu , wiec dyskusja co by było gdy by jest bez sensu i napewno przykra dla naszej koleżanki.
w sumie nie znam Joli - nie popieram ale i nie potepiam bo nie znam całej sytuacji i to nie moja sparwa , a szlag mnie trafia jak ktoś zaczyna takie gdybanie ..
to tyle , opisałam sie
w pełni popieram

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Dobra spadam, bo mąż już w domku.
A ja @ dziś rano dostałam.
to jak mąż zostanie do Nowego Roku to możecie działać

Cytat:
dziewczyny jedno pytanie-czy dajecie dzieciom miód?bo niby uczula itd ja jeszcze nie dawalam i nie wiem co robic...duzo przepisow ktore stosuje maja wlasnie miod....narazie zastepowalam słodem np.z daktyli ale w sumie miód by wiele ułatwił...
ja daję gdzieś od września i u nas żadnych problemów nie było

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31117075]Muszę się pochwalić Pierwszy raz robiłam pierogi, z kapuchą i pieczarkami, i wyszły Farsz wczoraj zrobiłam, tak na próbę, i to tyle, że teraz muszę zamrozić i będzie na Wigilię. Trudno, że nie z normalnymi grzybami, ale jakoś przeżyjemy [/QUOTE] aż się głodna zrobiłam

oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego

wczoraj udekorowałam z mamą i siostrą górę pierników - częścią obdarowujemy rodzinę

tak piszecie o tych okresach, ja powinnam dostać jutro i troszkę się boję

szalony fajna sukienka, ja bym do tego przymierzyła koronkowe bolerko

justin wykorzystaj w tym "tatusiowym" okresie małża maksymalnie bo potem będzie okres "mamusiowy" i nie będziesz miała chwili oddechu to właśnie trwa u nas

silpe Gabi musi się teraz przed tatą pochwalić co umie

kropka dasz sobie radę a nie będzie ci przeszkadzało, ze mąż będzie tak blisko mieszkał?

jola nie oceniam bo wierzę, że musiała to być trudna decyzja dla Ciebie

ałła mój tż miał i był bardzo mocno spuchnięty

jedziemy do teściów na obiad a młody jeszcze śpi
Stary 2011-12-18, 13:48   #1325
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

ałła, świnki nie miałam, nie pomogę.

dilayla, daję miód Lusi. najczęściej do słodzenia herbatki.

silpe, Gabi przed tatusiem chciała błysnąć i pokazać,jak dużo ją nauczyłaś

szaja, za pierogi. Raz robiłam, ale ciasto jakies twardawe mi wyszło Pół dnia siedziałam przy nich Może jeszcze kiedyś spróbuję.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 14:17   #1326
Konto usunięte

A to ja wyczytałam patent - że nie dajesz jajka, ale za to woda wrząca ma być. Ja robiłam tak:

3 szklanki mąki pszennej
3 łyżki oliwy (miał być olej, ale nie miałam)
1,5 szklanki wrzątku

Mąkę dajesz na stolnicę, robisz dołek i powoli wlewasz wrzątek - na początek, bo gorące, troszkę siekasz nożem. Nie bardzo, ja tego nienawidzę, więc posiekałam tyle tylko, by tak woda wsiąkła Potem polewasz całość oliwą i czekasz 2-3 minuty, by wsiąkła. A potem to tylko ciacho zagnieść i już. Zero jajek - która to bez jajek musi piec robić rzeczy - to się przyda I pamiętaj, wrzątek, nie gorąca woda tylko. Z takiej ilości wyszło mi z 60 pierogów jak nic, nawet nie liczyłam, bo od razu mama porcję zjadła, potem mąż, szwagier, potem ja, potem dla męża do pracy, małej na jutro, ja jeszcze kilka...

Fajna rzecz, dobra na kryzys końca miesiąca Mąka zawsze w domu jakaś jest, olej/oliwa też, a do środka to choćby owoce z kompotu dać. A farsz robiłam ten:
http://fabrykaprzepisow.pl/przepis/f...sty-i-grzybow/

Ale oczywiście dałam 20dag pieczarek, nie miałam ani liści laurowych ani ziela, więc dałam suszony koperek, sól, pieprz. No i cebulę. Mogłam trochę czosnku dać, wyraźniejsze by wyszło. Ciasto też z tej samej strony i potwierdzam, fajne jest:
http://fabrykaprzepisow.pl/przepis/ciasto-na-pierogi/

A, mocno wodę posoliłam, bo dałam za mało soli do farszu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 14:22   #1327
Silpe
Zadomowienie

bydgoś no błysneła a mnie juz kilka razy zatkalo dziś z wrażenia
tyle nowych rzeczy na raz ..
ale wiesz ona w nocy tak szalała po wyrku że dobiła głową do zagłówka i może jakas szufladka z ukrytymi umiejetnościami jej sie otworzyła

fajną macie choinke i modelka spoko

my jutro jedziemy po choinke i pasuje ją od razu ubrac bo musze młodej fote przy choince szczelic do kaledarza dla dziadków
szkoda tylko że sniegu nie ma ..
w zeszłym roku podarowałam im kaledarz robiony z fotą Gabi na każdy miesiąc - jest szał i zamówienie na nowy

szaja gratuluje pierogów
ja mam takimi z miesem i kapustą jedną szuflade w zamrażarce zawaloną - robiłam jak babcia była

a wczoraj dostałam z pół świniaka na świeta mieso i wedliny i juz mam fuul

zrobie wam wieczorkiem fotke mojego stroika , i mikołajka od małża

uwielbiam jego torby rozpakowywac po przyjezdzie
kilka winek dla żony - a na serce wskazane
słodycze
kosmetyki i inne duperele
a dla Gabi przywiózł zestaw artykułów spozywczych do kuchni HK bo młoda miesza powietrze w garnkach i juz ją znudziło bo wyobraznia nie ta tylko że to mega zestaw 120 elementów, ale połowe schowałam miedzy innymi kartonowe imitacje soczków, mleka i drobizne np frytki itp no cudne ale wiem że młoda zaraz to rozwali - dam w lecie .
i tak została jej reklamówka - plastikowych bułek , ciast , udek kurczaka , warzyw, parówek itp
najlepsze że wszystkie owoce brała do buzi bo chciała sprawdzic

ok trzymajcie kciuki że bym sie jutro do lekarza dostała z ranca i za badania
choc cholera serducho dalej szaleje i ból w mostku wraca

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-12-18 o 14:25

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 16:08   #1328
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

Dzisiaj planuję ubrać choinkę,wczoraj myłam okna.Czy któraś z Was zakłada na choinkę szklane bąbki?Nie wiem jak ubierać choinkę czy tylko słomiane ozdoby itp..Nie mam w domu plastykowych bąbek.
Ja szklane bombki dam na gore choinki ale one duże i jak bedzie nie ładnie wygladac to poukładam koło telewizora.

Ja bylam sama dziś na mieście 4h lazenia.Miałam kupiś piżame dla siebie-nie kupiłam bo mi mąż odradził przez telefon
Miałam kupić waterpika -takie urzadzenie do czyszczenia między zębami-nie kupiłam bo mi promocja przeszła koło nosa.
Za to kupilam spódnice dla siebie na Wigilie, bluzke dla Natalki pod choinkę, kapcie mezowi, 3 staniki i 4 pary kolczyków i 3 pierścionki.
Wszedzie sa przeceny na biżuterię 1/2 ceny.

Miodu nie daje.
Wogóle to Ola pije tylko wode.Co pija wasze dzieci?
Może już powinnam dać jej coś innego ale boje sie,że potem nie bedzie chciała wody tylko soczki.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 16:39   #1329
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wogóle to Ola pije tylko wode.Co pija wasze dzieci?
Może już powinnam dać jej coś innego ale boje sie,że potem nie bedzie chciała wody tylko soczki.
Moja Ala pije tylko wodę.Soków nie chce może dlatego,że od początku dawałam jej tylko wodę i jak dałam potem soki to już są beee.Kupuję ,otwieram,nie chce i sama wypijam te bobofruty.

Kupiliśmy ALi huśtawkę na gwiazdkę i nie wytrzymałam,dzisiaj otworzyłam i zawiesilismy.Jest szał a ja mam zajęcie bo muszę ją bujać.Nie wystarczy raz i iśc bo ona oczywiscie chce wysoko i jak traci wysokość to krzyczy mama buja buja.

Pochwalę się jeszcze innymi zakupami na gwiazdkę dla Alusi,od moich rodziców jest wozek i ubranka dla lalki.Wózek taki:
http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-wo...977553440.html nr 3.
od nas huśtawka:
http://allegro.pl/bezpieczna-modulow...977262396.html
,naklejki na ściany zoo juz naklejone i częsciowo zerwane przez Alę
puzzle 2,3,4 elementowe i 2dwu el.drewniane o takie:
http://allegro.pl/dwc-puzzle-baby-tr...992984102.html
http://allegro.pl/dwc-puzzle-drewnia...978131978.html
i układanka:
http://allegro.pl/quercetti-fantacol...975938975.html
no i wszystko już rozpakowaneNa szczęscie dostanie jeszcze inne prezenty od chrzestnych i wujka jak pojedziemy na wigilię do moich rodziców i będzie element zaskoczenia..
Szukałam tych puzzli 2-el co szaja pokazywała kiedyś Galt ale nigdzie juz ich nie było,wiec kupiłam te drewniane co linka powyżej podałam.Ala zachwycona jest nimi,sama dopasowuje,potrafi tak siedzieć z tym pół godziny ułozyc,rozwalic i na nowo układać.

Od chrzestenej zamowilismy klocki lego duplo..Miałam podać jej konkretnie jakie chcemy w cenie ok.150zł i znalazłam takie:
http://allegro.onet.pl/5511-lego-dup...003127550.html
Wydaje mi się korzystny bo 200elementów za 158zł...najtaniej na allegro ale może widziałyście lepsza ofertę...?

W użyciu mamy nowe słowa:kółko,brawo,już,moj e,myja myja,buja buja.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-12-18 o 17:17
Stary 2011-12-18, 18:20   #1330
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Rozumiem, ze ty bez problemu zostawilabyś Blane ojcu i sama pojechała na zarobek za granice np.? No pewnie Blanka wolałaby zostać z nim a nie jechac z Toba, bo znajomi, szkoła wazniejsze od matki.Jasne.
Jezeli nie miałabym wyjscia to bym zostawiła. Jeżeli moje dziecko miałoby silniejszą więź z ojcem to czemu miałabym na sile to zmieniać i unieszczęśliwić i dziecko i ojca,żeby być na siłę szczęśliwa bo mam dziecko przy sobie?
Myślę że chłopaki Joli TERAZ bez względu na więzi czy z ojcem czy z nią nie chcieli by przenosic sie np do Angli. Bo oni mają teraz swoje życie.

Poza tym nie nam oceniać, bo życie często nie jest takie jak byśmy chcieli i nigdy nie można mówic nigdy, bo nie wiadomo co się wydarzy.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Lusia z papryką przy choince
Ale faaaajnie Kurde może i my niedługo ubierzemy

Cytat:
Ja czasami daje od gościa tu ze wsi, ma swoje ule itd

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 19:01   #1331
Curly81
Wtajemniczenie

Doczytuję powoli zalegości..

Kumkura gratuluję dziewczynki!Dzie wczynki sa super.
Darianna widziałam jak Ola schodzi ze schodów..Fajnie.
Szaja Agatka słodziutkaoczęta ma jak chaberki Blond loczki jak u Aniołka.
Szaja Ty masz kręcone włosy?Mojej ALi podkręcają się włoski i tak się zastanawiam czy będzie miała takie jak ja kręcone...Mój tż ma włosy proste jak druty.W sumie to bym chciała,żeby miała moje włosy bo jednak mam dużą oszczędośc czasu,nie muszę ich nigdy układać...

Zostało mi jeszcze 9 stron do przeczytania.Edi t 19.
Moja mama miała 3 tyg.temu operację na żylaki,nie chce jej się zagoić rana w 1 miejscu,ma to samo co ja po cięciu cesarskim..gronkowiec.Ona antybiotyki dostała,ja nie dostałam i moze dlatego 4 mce paprała mi się rana.Nikt mi antybiotyku nie dał,mowili,że się samo zagoi a ja karmię itd...no więc meczyłam się z tym 4mce.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-12-18 o 19:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 19:24   #1332
Silpe
Zadomowienie

To sie pochwale na koniec i spadam bo padam

Moja modelka cudna jest z tym pozowaniem - mówie stan tam - stanie uśmiechnij sie i szczela swój firmowy uśmiech- tu akurta bez firmowego uśmiechu a potem leci szybko zobaczyc samą siebie - czasem szybciej niz fotke zrobie

Mój stroik z ukochanym aniołem cały w złocie w tle dla kontrastu bo dziec w domu jak mąż stwierdził i przywióz dwa ludki
jak by co na swieta - wszedzie mam anioły
cała kolekcja wyciągnieta na stoi na kominku może obfoce ..

i gościu na lampie , od małża

Jutro kupujemy choinke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (46,7 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (47,6 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (34,1 KB, 51 załadowań)

Stary 2011-12-18, 19:27   #1333
Konto usunięte

Cytat:

Kupiliśmy ALi huśtawkę na gwiazdkę i nie wytrzymałam,dzisiaj otworzyłam i zawiesilismy.Jest szał a ja mam zajęcie bo muszę ją bujać.Nie wystarczy raz i iśc bo ona oczywiscie chce wysoko i jak traci wysokość to krzyczy mama buja buja.

Pochwalę się jeszcze innymi zakupami na gwiazdkę dla Alusi,od moich rodziców jest wozek i ubranka dla lalki.Wózek taki:
http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-wo...977553440.html nr 3.
od nas huśtawka:
http://allegro.pl/bezpieczna-modulow...977262396.html
,naklejki na ściany zoo juz naklejone i częsciowo zerwane przez Alę
puzzle 2,3,4 elementowe i 2dwu el.drewniane o takie:
http://allegro.pl/dwc-puzzle-baby-tr...992984102.html
http://allegro.pl/dwc-puzzle-drewnia...978131978.html
i układanka:
http://allegro.pl/quercetti-fantacol...975938975.html
no i wszystko już rozpakowaneNa szczęscie dostanie jeszcze inne prezenty od chrzestnych i wujka jak pojedziemy na wigilię do moich rodziców i będzie element zaskoczenia..
Szukałam tych puzzli 2-el co szaja pokazywała kiedyś Galt ale nigdzie juz ich nie było,wiec kupiłam te drewniane co linka powyżej podałam.Ala zachwycona jest nimi,sama dopasowuje,potrafi tak siedzieć z tym pół godziny ułozyc,rozwalic i na nowo układać.

Od chrzestenej zamowilismy klocki lego duplo..Miałam podać jej konkretnie jakie chcemy w cenie ok.150zł i znalazłam takie:
Wydaje mi się korzystny bo 200elementów za 158zł...najtaniej na allegro ale może widziałyście lepsza ofertę...?

W użyciu mamy nowe słowa:kółko,brawo,już,moj e,myja myja,buja buja.
Mamy prawie identyczną huśtawkę, tylko przód gładki, bez trąby
Puzzle Trefl Baby polecam, genialne, super twarde i duże, jestem w szoku, że taka dobra jakość.

Cytat:
Doczytuję powoli zalegości..

Kumkura gratuluję dziewczynki!Dzie wczynki sa super.
Darianna widziałam jak Ola schodzi ze schodów..Fajnie.
Szaja Agatka słodziutkaoczęta ma jak chaberki Blond loczki jak u Aniołka.
Szaja Ty masz kręcone włosy?Mojej ALi podkręcają się włoski i tak się zastanawiam czy będzie miała takie jak ja kręcone...Mój tż ma włosy proste jak druty.W sumie to bym chciała,żeby miała moje włosy bo jednak mam dużą oszczędośc czasu,nie muszę ich nigdy układać...

Zostało mi jeszcze 9 stron do przeczytania.
Moja mama miała 3 tyg.temu operację na żylaki,nie chce jej się zagoić rana w 1 miejscu,ma to samo co ja po cięciu cesarskim..gronkowiec i antybiotyki bierze,ja nie brałam i moze dlatego 4 mce mi się paprała rana.Nikt mi antybiotyku nie dał,mowili,że się samo zagoi a ja karmię itd...no więc meczyłam się z tym 4mce.
Mam kręcone Mąż, to co mu zostało, też W załączniku ja jako 2latka.
Zdrowia mamie życzę

Bydgosiu, miałam pisać - bardzo ładna modelka
Stary 2011-12-18, 19:33   #1334
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję. Daniel od stycznia je miód. Raz na parę dni dostaje do wody, jak zapomnę do mleka dodać.

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
kropka dasz sobie radę a nie będzie ci przeszkadzało, ze mąż będzie tak blisko mieszkał?
Ja i tak go prawie nie widuję, razem mieszkając, to teraz nie będę w ogóle.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393]
Mam kręcone Mąż, to co mu zostało, też W załączniku ja jako 2latka.
Zdrowia mamie życzę
[/QUOTE]
Jaka fajna pyza.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 19:34   #1335
Curly81
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393] Mam kręcone Mąż, to co mu zostało, też W załączniku ja jako 2latka.
Zdrowia mamie życzę [/QUOTE]
Dzieki.
Rzeczywiście Agatka to cała mama.Dziewczyny pisały ale teraz widze sama...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 19:49   #1336
Konto usunięte

Do picia albo woda, albo herbata malinowa w torebkach Zauberer, bez cukru, albo jakieś soki rozcieńczane. BARDZO ludi jabłko antonówkę biedronkową, ale też mocno rozwadniam, czasem dam łyka bez wody. Ogólnie to próbowania dajemy wszystko (prócz kawy i alko, rzecz jasna, czy mocnej herbaty), ostatnio mąż Inkę pija i też dał, ale zdziwiona była Kakao nie lubi.

No tyle, że Agatka połowa mnie
Mamy słowa nowe - leee, czyli lew (mamy w puzzlach galt) i Ata- czyli Agata.
Stary 2011-12-18, 20:18   #1337
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chorowałyście na swinkę juz jako dorośle osoby? Jak to wygląda?

Ja podaje Mackowi miod. Nie taki w czystej postaci do pyszczka ale jako dodatek owszem. Żadnych niepokojacych objawow nie zaobserwowalam
a może to tylko zapaleni węzłów chłonnych? idź do lekarza jutro.
Boli Cię mocno? Ja niedawno miałam zapalenie węzłów, to miałam dwie wielkie kule za uszami i główa ruszyc nie umialam...

Cytat:
k
.
to jest najkorzystniejsza oferta jeśli chodzi o stosunek ceny do ilości.
w zeszłym roku kupowalam takie dla Maksia w prezencie od chrzestnego.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Moja modelka cudna jest z tym pozowaniem - mówie stan tam - stanie uśmiechnij sie i szczela swój firmowy uśmiech- tu akurta bez firmowego uśmiechu a potem leci szybko zobaczyc samą siebie - czasem szybciej niz fotke zrobie
śliczna panienka, i taka dorosła wygląda.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393]
Mam kręcone Mąż, to co mu zostało, też W załączniku ja jako 2latka[/QUOTE]
jejku, aleś Ty urocza.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123913]
Mamy słowa nowe - leee, czyli lew (mamy w puzzlach galt) i Ata- czyli Agata.[/QUOTE]
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 20:20   #1338
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
.

Ja czasami daje od gościa tu ze wsi, ma swoje ule itd
no wiec własnie zaczne podawac tylko dorwe jakis dobry jakosciowo
za rok moze dwa nie wiem jak to jest z tym miodem u pszczół..kumpela bedzie zakladala ule to od niej na pewno będę miała eko i z pierwszej pewnej ręki,co jest dla mnie istotne

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31117075]Muszę się pochwalić Pierwszy raz robiłam pierogi, z kapuchą i pieczarkami, i wyszły Farsz wczoraj zrobiłam, tak na próbę, i to tyle, że teraz muszę zamrozić i będzie na Wigilię. Trudno, że nie z normalnymi grzybami, ale jakoś przeżyjemy [/QUOTE]
brzmi poważnie,ja dopiero teraz bede miala ''kuchnie na własnosc''i sie okaze czy jestem beztalenciem(co jest raczej wysoce prawdopodobne)...pozatym nie przepadam zbytnio za robieniem czegokolwiek zawsze jadlam w biegu -spieszac sie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123913]Do picia albo woda, albo herbata malinowa w torebkach Zauberer, bez cukru, albo jakieś soki rozcieńczane. BARDZO ludi jabłko antonówkę biedronkową, ale też mocno rozwadniam, czasem dam łyka bez wody. Ogólnie to próbowania dajemy wszystko (prócz kawy i alko, rzecz jasna, czy mocnej herbaty), ostatnio mąż Inkę pija i też dał, ale zdziwiona była Kakao nie lubi.

Mamy słowa nowe - leee, czyli lew (mamy w puzzlach galt) i Ata- czyli Agata.[/QUOTE]
ja tez daję wode i soki rozcienczone maksymalnie bo jak poczuje soczek to wypija z predkoscia mega i potem mega sikaoraz melise ,rumianek,latem mięte...

mam dylemat zamierzam jakos niedługo jak juz sie ogarniemywymieniac łóżeczko Adrianka na cos większego..i zastanawiam sie nad tego typu kanapą-kumpela ma i jest mega zadowolona

http://allegro.pl/rozkladana-kanapa-...992411105.html

lub tez nad czyms w tym rodzaju i urzekło mnie to łóżko...macie jakies swoje typy
http://allegro.pl/lozeczko-lozko-sam...000326883.html
i zastanawiam sie jak z ta licytacja ile w sumie maksymalnie mozna dac za takie łóżeczko bo jest pełno różnych mega wypasnych ,koloro itd to mi sie podoba ze względów oczywistych-prostotai ma jakis wyjatkowy urok

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 20:26   #1339
Darianna25
Zakorzenienie

Slipie a Gabi śpi na tym lóżku?
Piekny stroik.

Moja tez pozuje do zdjecia i szybko leci zobaczyć co pstryknełam.

Choinka postawiona.Tak jak myślalam Ola musi polizać kazdą bombkę a czasem ugryśc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 20:28   #1340
Konto usunięte

dilayla, ta pierwsza kanapa- to w ogóle nie nadaje się do spania. nie kazałabym na tym dziecku spać, to ma tylko jeden plus- jest tanie. Ja sama nie chciałabym leżeć bezpośrednio na podłodze na kilku cm pianki. Do spania ma być materac na stelażu. Na piance to okazjonalnie mogę się na wyjeździe zdrzemnąć, nie non stop.

Drugie- małe, no sorry, 70x 160, to Tymek ma teraz łóżeczko 70x 140. do tego nietypowy materac trzeba kupić, a za kilka lat wszystko wymienić- pomyłka.

Jak już przenosic dziekco do większego łózka, to neich to będzie łózko pelnowymiarowe 90/100 x 190/200cm.
Najlepiej idź do stolarza i zamów jakie chcesz, w jakim kolorze chcesz, teraz naprawdę fajne rzeczy się robi.

U nas już stoi cudny świerk- - i mimo obecności małego niszczyciela w chalupie (Tymek ) ubralismy choinkę w szklane bombki i szklane figurki.
wyszłam z założenia, że jak go iglak pokłuje, to odpuści bombkom.
na razie jest ok, Tymek bada teren.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 20:36   #1341
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

mam dylemat zamierzam jakos niedługo jak juz sie ogarniemywymieniac łóżeczko Adrianka na cos większego..i zastanawiam sie nad tego typu kanapą-kumpela ma i jest mega zadowolona

http://allegro.pl/rozkladana-kanapa-...992411105.html

lub tez nad czyms w tym rodzaju i urzekło mnie to łóżko...macie jakies swoje typy
http://allegro.pl/lozeczko-lozko-sam...000326883.html
i zastanawiam sie jak z ta licytacja ile w sumie maksymalnie mozna dac za takie łóżeczko bo jest pełno różnych mega wypasnych ,koloro itd to mi sie podoba ze względów oczywistych-prostotai ma jakis wyjatkowy urok
To pierwsze wydaje misie strasznie badziewne i tylko 100cm spania to tak do 3r.ż.

To drugie może wyjść drogo.Sprawdz ceny podobnych.

My mamy 140cm długie łózeczko i przerabia sie na łóżko.Myśle aby jej już bok zciągnąć i dokupić tylko takie zabezpieczenie zeby w nocy nie spadla a sama sobie tam wchodziła lub zschodziła.

Stary 2011-12-18, 20:37   #1342
kropka75
Zakorzenienie

Ja to jednak muszę mieć prze☠☠☠ane w życiu!

Dziewczyny - wszystko z mężem ugadałam, mieszkanie zarezerwowałam, wyczarowałam kwotę na zadatek, spłaciłam dwie pożyczki które mnie blokowały, wynalazłam kasę na spłatę karty kredytowej, żeby mieć czysto, nawet znalazłam ludzi, którzy ode mnie fikcyjnie kupią stilo na chwilę, bo mam na nie jeszcze 9 tys. kredytu, a nie mogę go mieć do zdolności kredytowej. Zrobiłam tysiąc rzeczy niemożliwych, nawet znalazłam żyranta, gdybym tej zdolności nie miała.

I dup - doczytałam warunki zakupu na kartce z agencji - zabili mnie prowizją. Zasrane 3 tysiące mi wszystko s☠☠☠☠☠☠☠iły.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 20:40   #1343
Jola00
Zadomowienie

Hej! Nie bylo mnie chwile i znow hurtem musze

bydgosiu Lusia slodziak

Silpe Mala modelka Kciuki za badanka

szaja super fotka! Pyza mala Super przepis na pierogi (moze sie skusze i wyprobuje)

Oli pije tylko wode. Ostatnio dostalam pyszne soczki,ale on w ogole nie chcial pic Krzywil sie jak diabli

ałła zdrowka,oby nic dzidzi nie zaszkodzilo

Miodu nie dawalam,jakos tak...

-----------------------------------------------

I juz nie pamietam co wiecej komu napisac mialam,skleroza
Kupilam sobie stanik,a ja nosze takie usztywniane,bo po karmieniu moj biust pozostawia wiele do zyczenia...I wiecie co? On skrzypi Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo....

W tv wlasnie moj ulubiony film "Miasto aniolow"

I pochwale sie fotka mojego "baby santa". Tez czsem pozuje do zdjec,ale dzis nie bardzo chcial wspolpracowac...:rolleyes :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 004 (2) forum.jpg (77,1 KB, 57 załadowań)

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 20:43   #1344
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Dziewczyny - wszystko z mężem ugadałam, mieszkanie zarezerwowałam, wyczarowałam kwotę na zadatek, spłaciłam dwie pożyczki które mnie blokowały, wynalazłam kasę na spłatę karty kredytowej, żeby mieć czysto, nawet znalazłam ludzi, którzy ode mnie fikcyjnie kupią stilo na chwilę, bo mam na nie jeszcze 9 tys. kredytu, a nie mogę go mieć do zdolności kredytowej. Zrobiłam tysiąc rzeczy niemożliwych, nawet znalazłam żyranta, gdybym tej zdolności nie miała.

I dup - doczytałam warunki zakupu na kartce z agencji - zabili mnie prowizją. Zasrane 3 tysiące mi wszystko s☠☠☠☠☠☠☠iły.
Wspolczuje....

Stary 2011-12-18, 20:44   #1345
farminka
Wtajemniczenie

Też pierwsze na co zwróciłam uwagę przy kanapie to ta długość 100 cm i bezpośrednie ułożenie na podłodze. Szukałabym dalej.
kropka agencje zawsze każą sobie słono płacić. Nawet na wynajem jak szukałam to nie z agencji, bo pobierają prowizję w wysokości jednego odstępnego, a to za wiele jak za zamieszczenie ogłoszenia w internecie moim zdaniem. Szkoda, że tak Ci popsuło cały plan. Co teraz zamierzasz?
farminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 20:55   #1346
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

te prowizje są chore. ja tyle samo zapłaciłam przy zakupie działki, a potem jak się dogadalam z sprzedawcą prywatnie, to okazało się, że on też 3 tysiące zabulił..

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
I pochwale sie fotka mojego "baby santa". Tez czsem pozuje do zdjec,ale dzis nie bardzo chcial wspolpracowac...:rolleyes :
uroczy.
Stary 2011-12-18, 20:57   #1347
margo80
Zakorzenienie

przeczytalam, co u was, ale mam doła i brak mi siły, żeby poodpisywać. nie wiem nawet, czy pisałam Farmince, że cieszę się, że małz się znalazł...

mnie mój małż zabił wczoraj tekstem, że od 3 lat nie ma żony, my jedynie "prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe".
i koniec pieśni.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 21:17   #1348
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
przeczytalam, co u was, ale mam doła i brak mi siły, żeby poodpisywać. nie wiem nawet, czy pisałam Farmince, że cieszę się, że małz się znalazł...

mnie mój małż zabił wczoraj tekstem, że od 3 lat nie ma żony, my jedynie "prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe".
i koniec pieśni.
No masakra jakas,co jeden to lepszy...

Stary 2011-12-18, 21:22   #1349
ona1981
Zakorzenienie

Witajcie. U nas już trzeci dzień pada, siedzimy w domu, dzieci się strasznie nudzą Jutro już niby ma być lepiej.

Bydgoś Lusia z papryczką słodka. U mnie pewnie jak u Edzi, mały by całą do buzi wepchał
Jola słodziak
ałła aby to nie była świnka. Sama jeszcze nie przechodziłam i boję się, że kiedyś któres z dzieci z przedszkola przyniesie i mi sprzeda zarazę A miodu nie daję, mój alergik więc się boję.
szaja ale aniolek, faktycznie Agatka faktycznie do ciebie podobna
Dilayla popieram dziewczyny. Pierwsze tandetne strasznie, drugie niby ok, ale małe. Ja jakoś wolę tradycyjne łóżka a nie takie wydziwiane. Znajomi mają wóz strażacki, takie niepraktyczne to to
Silpe Gabi urocza i taka duża już się wydaje. No i fajna dekoracja
Curly fajne prezenty Ja lubię puzzle z trefla i właściwie tylko z tej firmy kupuje. Bombki mam szklane i plastikowe. Michał pamiętam nie bardzo chciał dotykać choinki, więc mam nadzieję, że Szymon tez nie będzie.
Stary 2011-12-18, 21:37   #1350
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

i koniec pieśni.
normalnie zabiłas mnie tym....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości