|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam
![]() Dziękuję za miłe słowa odnośnie Helenki ![]() ![]() Cytat:
A Helenka dzisiaj jakaś marudna, nie wiem czy to pogoda czy cóś innego.. |
|
|
|
|
#452 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
wszyscy byliby zadowoleni!! Żaneta a to Tż karmił Emi butelką? Fajnie jakby już załapała i chciała pić MM. Nie poddawaj się i dalej podawaj żeby jej się znowu nie odwidziało ![]() A może też jak jest Tż ,Ty jesteś spokojniejsza, szczęśliwsza i Emi też jest bardziej otwarta na nowości?
|
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#454 |
|
Rozeznanie
|
Zuza wpadła właśnie w taki płacz na widok swojego ojca.. chyba go nie poznała, bo był w czapce i w kurtce
i dobrz mu tak! skoro koledzy ważniejsi niż dzicko ( właśnie znowu pojechał do tych gówniarzy juz chyba z czwarty raz w tym tygodniu). jeszcze ze 3 tyg temu Zuzka była w nim tak zakochana, że świat poza tatusiem ni istniał, teraz nie raczy się nawet do niego uśmiechnąć.. nie dziwie się, w końcu poświęca jej jakąs godzine na dobe i to też mocno naciąganą, bo jedną ręką ją trzyma, a drugą wali w klawiature![]() aaa i nawet nie chce mu pokazać jak się obraca z pleców na brzuch, chociaz on tak na to czeka. mówie Wa, jak on jest obok to leży jak kłoda, a wystarczy że wyjdzie do łazienki, ona sie rozejrzy - nie ma tatusia w pokoju? no to sie obracamy! mądre mam czasem dziecko
Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-12-18 o 17:30 |
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytam, nie mam weny pisać.. Przepraszam. Jestem strasznie niezorganizowana i leniwa ![]() Jaciee będzie dobrze ![]() Telik mi się wydaje, ba, jestem pewna, że gość kasę odda. Teraz jest weekend i dlatego to tak schodzi długo. Cytat:
U nas nic niepokojącego po tym nie było. coś miałam jeszcze komuś pisać... A dzięki za informację o placku (Telik) i Żaneta jak nabędziesz wprawy to szybko podziel się przepisem ![]() Agni82 dla kupki.Duża była co? Ja sobie nie wyobrażam takiej 7mio dniowej ![]() Radek dzisiaj zrobił 2dniową i śmierdziuszka była.Radek marudny.... Idziemy jutro na pierwszą wizytę do nowej pani doktor. Drzemkę sobie zrobiłam z Radziem przed chwilą i taka jakaś niedorobiona teraz jestem................... .... |
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dałam dzisiaj Małej pierwszy raz kleik kukurydziany koło południa. ( 2 łyżki na 150mm) Bałam się jej wprowadzić nowy smak jednocześnie ze słoiczka i nie dałam.
Dobrze zrobiłam? Jutro mogę dać w południe danie a na noc zagęścić mleko kleikiem? Gubię się z tym rozszerzaniem diety... Nie mam siły, nastroju. Boli mnie całe ciało i dusza ![]() Znowu pod wozem. Z tż spięcia. Ehhh..czasami mu ustępuje i się nie odzywam bo nie chcę się kłócić..takie brnięcie nic dobrego nie przyniesie.. Carmela dzięki za propozycję, chyba nic nie potrzebuję ![]()
|
#458 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
oj...szkoda ![]() Cytat:
u nas rozbieranie powoduje ataki wesołości, natomiast ubieranie już niekoniecznie Cytat:
doczytałam że jednak wyjazdu nie było jednak miał ją w opiece ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() A my byliśmy na basenie, potem małe zakupy, generalnie fajny dzień, leniwy
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Subskrybuję
![]() Witam się ![]() I pokazuję nasze BLW!
|
#460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy dając ten dicoflor osłonowo, oznacza to, że mam to dawać razem z antybiotykiem czy podawać go (mam ten w kropelkach) tak jak na etykiecie jest napisane 5 kropli na dzień??? Kciuki za wizytę!! |
|
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawdopodobnie jutro
Teliku mam nadzieję, że facet odda pieniądze ![]() Dobry wieczór ![]() W ogóle to zapomniałam Wam napisać, że 10 grudnia byłam z Szymciem na III dawce szczepień. Mały waży 6600 g i pediatra kazała wprowadzić już zupki i obiadki, ponieważ mały średnio przybiera na wadze ( 760 g przez 6 tygodni ). Także 25 grudnia zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety, mały skończy wtedy 5 miesięcy
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podałam antybiotyk to zazwyczaj popijała go dicoflorem, ale nie zawsze. Po prostu dawałam 2x dziennie.
|
|
#463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie chowałam, aby nie wiedziała że jestem, że jest cyc. Ale jak zjadła te 150ml to siedziałam koło niej. Cytat:
![]() Cytat:
Jak się podaje to tylko 1 rzecz. |
|||
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
Kurcze strasznie duzo tego dostala, az tak zle z nia bylo? Antybiotyk i te sterydy? No nic, lekarz pewnie wie, co robi. Co do probiotyku (dicoflor), zazwyczaj podaje sie go godzine przed lub po antybiotyku, a nie lacznie z nim. Czasem pisze w ulotce. Czesto tez w aptece informuja. Ja w kazdym razie nigdy nie podaje lacznie z antybiotykiem. |
|
|
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Emi wypiła na noc 100ml MM,
ale najpierw strajk, że nie chce i koniec. W końcu wywiesiła biała flagę i się poddała. 100 ml to pewnie za mało. Tylko mam problem z zasypianiem. Na UU zasypiała na rękach, kwestia tylko przeniesienia ją do łóżeczka. A przy MM oczy jak 5 zł i nie umie zasnąć. Kręci się, wierci,pluje, gada. Chyba z 20 razy już byłam podać smoka, którego sobie sama wyciąga Wiem, że muszę być konsekwentna, iść dać smoka i nic nie mówić. Mamy które karmią MM, jakie macie sposoby na szybkie zasypianie ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Dziewczyny które lubują się w DOMOWE wędliny ! Dzisiaj zrobiliśmy taką i jest REWELACYJNA. Bardzo szybko się robi! Polecam ![]() My robimy ją na święta ![]() |
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
nosidło takie samochodowe rozumiem? to ja mam patent. nie nosic w nosidle! ja mam wpiete w samochodzie na stałe. nosze mala na rekach. a dwulatek sam juz schodzi ze schodow? oczywiscie za raczke... jesli tak to jedna reka niesiesz male, druga trzymasz duze. robie tak codziennie. jesli nosisz w nosidle na sobie to zwyczajnie jak wyzej tyle ze jedno na tobie, drugie za reke. ew wersja hard dla wytrzymalych - male z przodu, duze z tyłu na plecach...
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Słoneczka
Wieeeeelki buziak dla śliczniej Helenki z okazji ukończenia 4 miesiąca Zanetko co roku piekę szynkę z indyka na święta więc w tym roku dla odmiany szynka wieprzowa Jasiu miał dziś kolke bo zaczęłam odstawiać SS Myślałam ze to już koniec kolek a tu nic ![]() Kobitki poczytalam trochę o poporodowym zapaleniu tarczycy i objawy faktycznie podobne, choć nigdy nie miałam problemów z tarczyca Jutro pójdę na morfologie, jak mogę zbadać ta tarczyca poprzez badanie krwi- mam poprosić o TSH ? Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta odnośnie wędlin to moi rodzice juz od kilku miesięcy robią sami wędlinę, zbuntowali sie i powiedzieli, że nie będą tej chemi jedli, w sumie nie wiadomo co w tych wędlinach jest, i powiem Ci że jest naprawdę smaczna, a ta z indyka to sama spróbuje, a Wy jak gotowaliście z ta gumką to Wam w gorącej wodzie nie popękała??
|
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() mieliśmy dziś super dzień, byliśmy na Mikołajkach dla dzieciaków z mojej pracy, było bardzo dużo atrakcji, dzieciaki szalały, Lilka też , machała rękami i nogami jak szalona i piszczała w niebogłosy Filip trochę onieśmielił się Mikołajem i nie odważył usiąść mu na kolanach ale poza tym świetnie się bawił i korzystał z różnych atrakcji.Ja pogadałam sobie trochę z ludzmi z firmy i było naprawdę milutko. Jak tylko weszliśmy do samochodu to usnęli w minutę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej..
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z tą gumką. Nie popękała. Mój mąż dał jeszcze nitkę, ale gumka lepiej trzymała zdecydowanie. Mój mąż zrobił rok temu tzn zapeklował coś tam porobił i dzisiaj ją wyciąga i wyobraź sobie, że wyszła jak prowansalska. |
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj też dostałam od rodziców swojską kiełbaskę i szyneczkę
|
#473 | |||||||
|
Zadomowienie
|
stronczek zakopany
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a to byl wybor dziecka czy mamy?? :P Cytat:
Wiecie, ze niedlugo Swieta?? Ale sie ciesze ;D Mlody spi, dzisiaj mial nawet humor. Bylismy na zakupach,kupilam produkty do torta. Bylismy tez u prababci i maly pokazywal jakie to on sztuczki potrafi
|
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- to dopiero smak, nie
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
aaa i zapomnialam sie pochwalic zupka ugotowana przeze mnie bardzo Szymkowi smakowala
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
My powoli przechodzimy na mleko 2, narazie mieszkam jedynke z dwójka.
To prawda. Na dikoflorze nawet jest to w instrukcji napisane. |
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool Ciesze sie
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela, Kajool, Nerolka .... zadałam pytanie w klubie mogę liczyć na waszą pomoc w odpowiedzi
(rozszerzanie diety)
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-18 o 22:06 |
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
To był wybór dziecka
Tata najpierw jadł bułkę i mały długo się w nią wpatrywał, a jak tatuś wziął jabłko i zaczął jeść, to rączki wyciągał. Polizał trochę, posmakował i oddać nie chciał
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Ominie mnie wiele z jej nauki i pierwszych chwil
i dobrz mu tak! skoro koledzy ważniejsi niż dzicko ( właśnie znowu pojechał do tych gówniarzy
juz chyba z czwarty raz w tym tygodniu). jeszcze ze 3 tyg temu Zuzka była w nim tak zakochana, że świat poza tatusiem ni istniał, teraz nie raczy się nawet do niego uśmiechnąć.. nie dziwie się, w końcu poświęca jej jakąs godzine na dobe i to też mocno naciąganą, bo jedną ręką ją trzyma, a drugą wali w klawiature

i w ogóle tyle leków dostaje i ma problemy z koopką, jest mi źle, że musi być tak faszerowana tymi świństwami!!

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Proszę o rady

zębole