|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Miramej specjalnie dla ciebie -nasze grzywki
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, Kuba i bez tego cyrki odstawia ![]() Cytat:
Trzymam , żeby Zuzia polubiła przedszkole. A z tymi zmianami to jeszcze nic pewnego? , żeby stan spokoju trwał, ja o nim marzę jak na razie ![]() Nie mam miejsca na większą choinkę, gdybym miała to od razu bym kupiła ogromną ![]() Super ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- czeko, śliczne z Was dziewczyny cdn. jak Kuba zaśnie
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, Werka, ale zapozowała
super Wczoraj zdałam sobie sprawę że 70% bombek mam takich zwykłych i póki co ani jedna nie została zbita,a L coś często przewieszki robi ![]() Pewnie dlatego że nie jestem w stanie nad wszystkim zapanować... i liczę się z gołą choinką w okolicach Nowego Roku ![]() Choineczkę mamy małą, żywą i stoi na podłodze.Idealnie dla Laurki ![]() Ania my też prezenty robimy tylko dzieciakom. No i mamie kupiłam perfum.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba znów szaleje
, a już były ze 2 dni spokoju i miałam nadzieję . Mówi za to coraz więcej i ładniej (choć nadal o sobie przeważnie w 2. osobie ) Po kolacji zrobił awanturę, bo tata zdjął mu śliniak, nie mama , podczas mycia zapytałam go, dlaczego tata nie może zdejmować śliniaka, a ten do mnie, że tata go pobił . Mówię do niego, Kubuś nie bądź jak ta szóstka oszustka (z wierszyka), i dalej, że z niego kłamczuszek . A moje dziecko: "Mamo, nie mów tak do mnie" ![]() Czytaliśmy dziś wierszyki i bajki, na jednej stronie by narysowany tramwaj, na drugiej śpiący kot. I Kuba mówi, że kotkowi nie uda się pojechać tramwajem, bo śpi. No to ja mówię, żebyśmy go obudzili, a Kuba: "Musielibyśmy wejść do książeczki"
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
mam sprawe...... malz 7 stycznia konczy 30 lat i chce zrobic mu prezent:tort w ksztalcie gitary tylko doradzcie czym zrobic struny -kupic mase cukrowa czy pisak ? gitara bedzie oblana polewą i biale struny no i napis
|
#1566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Musiałam się jakoś zorganizować. Powodzenia jutro ![]() Cytat:
No nic pewnego ale nas dyr dąży do tego ![]() Oby szybko do Ciebie przyszedł ![]() Jola, ale ta 220 nie zajmuje dużo więcej miejsca No i po weekendzie a tak miło było ehhh. Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Czeko, ja nie pomogę z tortem ale pewnie Karo i Ola coś podpowiedzą ![]() I zgadzam się z Jolą - piękne z Was dziewczyny |
||||
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z tortem nie poradzę.Dawno już nic nie grzebałam słodkiego.Ostatnio to chyba tort na L urodziny.
Jola, Kubuś jest niesamowity ze swoimi pogadankami ![]() u nas też wczoraj była afera za aferą.Że ona sama chciała kalosze ubrać, że wuja a nie ja miał jej otworzyć drzwi od auta,że ja zapaliłam światło na korytarzu i że ja a nie ona ściągnęłam jej rękawiczki.Afera goniła afere kupa hałasu i płaczu.Blanusia świadkiem wszystkiego.Chłonie i koduję na moje nieszczęście ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- A to co zaczęło mnie do granic wściekać to,to że ona sama coco ja zrobiłam/odłożyłam weźmie i położy z powrotem w to samo miejsce i ona sama zrobi to samo, bo ona SAMA Ja wył huśtawkę, ale ona chciała to włączy ją jeszcze raz i wyłączy. Ona chciała wyrzucić pampka, to wygrzebie go z kosza,odniesie do pokoju,weźmie i pójdzie wyrzucić i sytuacji jest całe mnóstwo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Piękne grzywki
Cytat:
i dla Kubusia za mówienie.He,he Bartoś,tez potrafi zmyślać ostatnio mówił,że Damian go zbił,choć widziałam,że nawet jednym palcem Go nie tknął ![]() Mądrze Ci wytłumaczył Cytat:
Spędziliśmy miły dzień u Rodziców oczywiście mamy zaproszenie na Wigilię-pewno będziemy na dwóch,na dole u Teściów i na drugiej u Rodziców Bartosz z moim bratnkiem(przeszło rok starszym)pięknie się dzisiaj bawili dzisiaj było super ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Iwonka ,ale trzymam żeby ta zmiana jednak nie wypaliła ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
mama zrobi źle,Bartosz zrobi dobrze,choć dokładnie tak samo,jak ja
|
|||
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, u nas tez tak jest bo Ona sama chce i muszę odłożyć w to samo miejsce, żeby Zuzka mogła I ostatnio robi tak, że jak coś chce to od razu denerwuje się i zaczyna jakby płakać zamiast powiedzieć o co Jej chodzi. Tłumaczę i powoli opanowuje się ![]() Jola, Zuzka też kłamie np. niani, że Ja w dupkę Ją biję. Albo siedzimy w domu i Małż Jej czegoś zabroni to biegnie do mnie z płaczem, że Tata Ją uderzył i czasem kłamie, że w twarz Skąd takie pomysły? Albo woła do niani: szybko zbieraj puzzle bo w dupkę dostaniesz ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Dałybyście mi namiar na jakiegoś sprzedającego na all, który ma oryginalne odżywki Nail Tek? Jola kupowałaś? Chciałabym dziś kliknąć, żeby do świąt doszło
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, Kasiu - moja Werka tez taka awanturniczka i oczywiscie wszystko "sama"
![]() Karo gdzie jestes?? potrzebuje Twojej rady
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten na pewno http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10086750
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-12-18 o 22:04 |
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas to jest na porządku dzienym, niewiem czy dobrze robie, czy źle ale czaem ją pytam np a kto ma Ci założyc skarpetki? tata czy mama? bo tak to przewaznie nie trafię i jest afera ![]() Cytat:
ja się nie znam, ale poszłabym nałatwizne, czyli chyba w tym pryzpadku pisak ![]() *** byliśmy dziś z mężem na degustacji Johny Walker'a .... mąż śpi
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Ola dzięki
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, ale dyskutant z Twojego Smyka
![]() mój to chodzi i ciągle powtarza "taka była umowa... no tak... taka była umowa" dodaje do tego takie gesty jakby z kimś rozmawiał to nasze słowa, bo inaczej niczego u T nie można ostatnio wyegzekwować ![]() dziś w sklepie był kiermasz żywności "hand made" i kupiłam całą siatę obwarzanków takich jak w dzieciństwie jadłam i siedzę i wcinam aż mnie szczęki bolą a małż się ze mnie śmieje ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- nie ma za co
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakbym chciała rozłożyć tak porządnie, to o 30 cm więcej, dla mnie za dużo ![]() Cytat:
, dziś mieliśmy też rozmowę podobną, jak kiedyś Anula z Martynką. Kuba buduje namiętnie te swoje tramwaje z klocków, potem łączy pojedyncze wagony dłuższymi klockami i mówi, że to są przeguby. Dziś, jak wstałam, to już zdążyli z Małżem zbudować, a potem Kuba do mnie mówi, że ten tramwaj nie ma przegubów. Pokazałam mu te długie klocki i mówię, że są przecież. A Kuba do mnie: to są klocki Kasia, u nas jest wypisz wymaluj to samo, jednego dnia, to sadzałam go z powrotem, zakładałam śliniak, a potem zdejmowałam, jak głupia, bo myślałam, że za chwilę w kosmos wyskoczę , oczywiście on dyktuje, co kto ma robić itd. itp. itd.
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spokojnej nocy Dziewuszki |
|
|
|
|
#1578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarażają się, czy co? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja widzę, że tu więcej takich kłamczuszków ![]() Ja w końcu nie kupiłam, ale Svinecka polecała tego: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6268280 Cytat:
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że o pierdoły się nie spieram, to jest dla mnie pierdoła, ale jest to po prostu męczące i nie zawsze da się życzenie spełnić ![]() ![]() Cytat:
![]() Padłam Ale bym zjadła
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Mama, nie wiedziałaś? Ja mam takie akcje rzadziej, pewnie niania z siebie czasem wychodzi ![]() Ola, a miałaś te odżywki? Powiedz mi, wystarczy ta Intensive Therapy II na łamliwe i cienkie paznokcie czy kupić w zestawie z tą Foundation II? |
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc chyba tylko tą Intensive Therapy II
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie , ostatnio to były przeguby ![]() Bo Ci stawkę podwyższy ![]() Ja chyba nawet bez stópki wolę
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się zbieram
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pyszny ![]() ale ja tez na tej degustacji byłam i red i black i gold i green i blue piłam ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- jak Wy idziecie to i ja uciekam do jutra
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia
czy może to trochę z zazdrości wynika ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------------------- Dzień dobry |
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ![]() Przywitam się, pomacham...i nadrobię w między-czasie, bo mam tyle roboty że dostało mi się od dzisiaj nowych obowiązków i nie wiem jak to ogarnę czasowo![]() Zmykam zrobić to co najpilniejsze...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-12-19 o 08:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

oj,nie służy Mu to,że nie śpi w dzień 
, Kuba i bez tego cyrki odstawia 
Z jedzeniem różnie ale nie jest najgorzej.
, żeby Zuzia polubiła przedszkole. A z tymi zmianami to jeszcze nic pewnego?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, a już były ze 2 dni spokoju i miałam nadzieję

Albo woła do niani: szybko zbieraj puzzle bo w dupkę dostaniesz 
, oczywiście on dyktuje, co kto ma robić itd. itp. itd.