Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 22:12   #481
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

pieski - ja tam mam gdzies jak ktos chce dopuscic bo chce miec np. 2go psa albo ma suczke z ciaza urojona. ale nie dopuszczalabym nierodowego jakbym miala chociaz cien przypuszczen ze szczeniaki beda na sprzedaz. poza tym twierdze ze najlepsza selekcja to natura - nie powinno byc wcale rasowcow bo naturalnie to powinny byc tylko kundle! (m.in, to one najdluzej przeciez zyja...)

nadrabiam dalej, moze dam rade, dzieci w koincu mi usnely co wcale tu nie jest łatwe bo co chwile je cos lub ktos rozprasza...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

[QUOTE=jacieeeee;31102441 Pupa już czerwona, z krostkami. Jak Mały widzi, że bierzemy się za przewijanie to się wkurza. [/QUOTE]

wlasnie, u nas tez piesci w buzi, tyłek okrościały, az skóra schodzi... nie wiem czy to zeby czy wina pieluch z biedronki... o dziwo nie szczypie jej ten tyłek!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 22:16   #482
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Helenka dzisiaj kończy 4 miesiące !!!
Brawa dla Helen

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Tylko mam problem z zasypianiem.
Na UU zasypiała na rękach,
kwestia tylko przeniesienia ją do łóżeczka.
A przy MM oczy jak 5 zł i nie umie zasnąć.
Kręci się, wierci,pluje, gada.
Chyba z 20 razy już byłam podać smoka,
którego sobie sama wyciąga
Wiem, że muszę być konsekwentna,
iść dać smoka i nic nie mówić.

Mamy które karmią MM,
jakie macie sposoby na szybkie zasypianie
Ja siadam na łóżku, małą sadzam sobie na kolanach, przytulam ją mocno do siebie (jedno jej ramię obejmuje mój bok a policzkiem wtula się w pierś), daję smoka, na drugie uszko przykładam pieluszkę i chwilę ją tak tulę, jak się złości, to trochę się bujam. Zazwyczaj zaczyna się uspokajać i jak oczka jej się przymykają, to odkładam do łóżeczka. Tylko że nie jak śpi a jak zaczyna być śpiąca.

Jak ją odłożę i obraca się na boczek, to wiem, że zaśnie. Jak leży na plecach i macha łapkami, to nie zaśnie. Wtedy powtarzam tulenie jej na kolanach.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Jasiu miał dziś kolke bo zaczęłam odstawiać SS

Myślałam ze to już koniec kolek a tu nic
A wiesz, że Zuziak nadal na boboticu? A ma prawie pół roku. Raz jej na noc nie dałam i takie wzdęcia miała, że 2 godziny się darła.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 22:24   #483
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik wstał o 15tej z wielkim płaczem Dałam mu pić, przebrałam pampka, poprzytulałam i ... nic Płakał dalej. Chyba go brzuch bolał. Poprzytulałam jeszcze trochę i usnął na moim ramieniu. Dalej zresztą tak śpi
Dziś tylko 3 kupy Na razie
oj biedny , może faktycznie jeszcze brzuszek dokuczał. Oby się to już nie powtórzyło . No i brawa za ograniczenie koopek

Cytat:

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Zuza wpadła właśnie w taki płacz na widok swojego ojca.. chyba go nie poznała, bo był w czapce i w kurtce i dobrz mu tak! skoro koledzy ważniejsi niż dzicko ( właśnie znowu pojechał do tych gówniarzy juz chyba z czwarty raz w tym tygodniu). jeszcze ze 3 tyg temu Zuzka była w nim tak zakochana, że świat poza tatusiem ni istniał, teraz nie raczy się nawet do niego uśmiechnąć.. nie dziwie się, w końcu poświęca jej jakąs godzine na dobe i to też mocno naciąganą, bo jedną ręką ją trzyma, a drugą wali w klawiature
aaa i nawet nie chce mu pokazać jak się obraca z pleców na brzuch, chociaz on tak na to czeka. mówie Wa, jak on jest obok to leży jak kłoda, a wystarczy że wyjdzie do łazienki, ona sie rozejrzy - nie ma tatusia w pokoju? no to sie obracamy! mądre mam czasem dziecko

uuuu to sobie "tatuś" zagulał. Proszę taka kruszynka a już zna się na ludziach

Cytat:
Emi wypiła na noc 100ml MM,
ale najpierw strajk, że nie chce i koniec.
W końcu wywiesiła biała flagę i się poddała.
100 ml to pewnie za mało.

Tylko mam problem z zasypianiem.
Na UU zasypiała na rękach,
kwestia tylko przeniesienia ją do łóżeczka.
A przy MM oczy jak 5 zł i nie umie zasnąć.
Kręci się, wierci,pluje, gada.
Chyba z 20 razy już byłam podać smoka,
którego sobie sama wyciąga
Wiem, że muszę być konsekwentna,
iść dać smoka i nic nie mówić.

Mamy które karmią MM,
jakie macie sposoby na szybkie zasypianie
[COLOR="Silver"]
Mnie to się wydaje , że sposoby tu mało pomogą, tu odgrywa rolę przyzwyczajenie. Ja np odkładam Szymka do łóżeczka, daję flachę i finito. Zje , włączam konika i wychodze, jak broi i nie śpi, wejdę , dam smoka jak wypluje , pogłaskam po główce i znów wychodze. Robimy tak od skończonego przez Szymka miesiąca i dla niego to standard. Myślę, że musisz wyrobić swój sposób ale patrząc na to , że Emi jest nauczona wiecej Ciebie przy zasypianiu to może faktycznie jakieś przytulanie itp.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
stronczek zakopany
Ja tez kocham Twojego Szymusia, taki slodki blondynek

Cytat:
aaa i zapomnialam sie pochwalic zupka ugotowana przeze mnie bardzo Szymkowi smakowala

a u nas mały dziś dostał po tygodniowej przerwie indyka z dynią , wtrąbił cały , duży słoik i był bardzo zadowolony

teraz śpi od 19:30

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-18 o 23:55
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 22:36   #484
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a to nie sa czasami leki dla astmatyków?mi sie zdaje, że takie leki dla malego dziecka sa chyba za mocne, no chyba , że ma satmę

klask i:
pulmicort i berudal/ventolin to rzeczywiscie czesto przy astmie sie stosuje ale to ten sam lek co ambrosol w syropie, tyle ze dziala tylko na oskrzeliki a nie na caly organizm. wg mnie to lepiej

NADROBIŁAM!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-12-18 o 22:38
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:13   #485
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

piwnooka77
brawa dla Helenki

co do opasek są różne w sprzedaży. Ja kupiłam tez kilka na necie, jednak sa na nia jeszcze troszke za duze, a ta w sam raz
CookieMonsters - widze ze masz duze dziecko w postaci TZ, szkoda ze odbija sie to kosztem dziecka i naprawde nie rozumiem jak jako ojciec nie chce spedzac czasu ze swoja corka tylko biega z kolegami, chyba bym go juz dwano w d.... kopnela. Ale to tylko ja i moj wredny charakter.
patik87 mowisz kleik kukurydziany - hmmm ja tez zielona jestem w rozszerzaniu diety i przy okazji mam pytanie czym mozna zageszczac mleko na noc???? Chciałabym Manci tak robic, moze by dluzej spala w nocy i jedno karmienie mniej bym miala??jak myslicie, dzis przeszla sama siebie obudzila sie 4 razy jak NIGDY!!!!
telik co do tarczycy to zrob badanie TSH, jakby cos bylo nie tak to wyjdzie w tych badaniach hormonu. Mnie czeka kolejna biopsja mojego guzka - fujjj ostatnia mialam w 2009 roku i doktor stwierdzil, ze najwyzszy czas zrobic. Pamietam ze ostatnia moja biopsja to byl dramat bo ta igla lekarz naruszyl mi nerwa i mi szyja zdretwiala i nic mowic nie moglam
youyou co do suchej skory zacznij stopniowo, bo zeby nie wyszlo ze ma uczulenie na jakis skladnik. Ja to Oilatum kupilam w promocji, bo tak to cholerstwo drogie, a teraz tylko mleczko z Nivea uzywam i jest boskieMania ma takie fajne cialko po nim i tak pachnie - SWEET
A nas czeka jutro wyprawa do pani dr bo malej odparzylo na "cipci", co prawda nie placze ale nie wyglada to dobrze. Moze da jakas masc. Ehh
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:26   #486
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór!
Dziś było tak: spacer, zabawy, ćwiczenia, podróż do Ikei, powrót, masaż, kąpiel, a między każdą z tych pozycji jedzonko Teraz bobas śpi, jego tata pracuje, a jego mama właśnie skończyła pakować prezenty Podliczyłam i zajęło mi to 5 godzin A łącznie z robieniem wizytówek ponad 7 h

Cytat:
Jasiu miał dziś kolke bo zaczęłam odstawiać SS
Myślałam ze to już koniec kolek a tu nic

Jutro pójdę na morfologie, jak mogę zbadać ta tarczyca poprzez badanie krwi- mam poprosić o TSH ?
Jeśli podejrzewasz, że tarczyca, to TSH zrób koniecznie

A z tymi kolkami to jestem w szoku, ze tak długo. Ja odstawiłam lek już z 1,5 miesiąca temu i ani razu nie było bólu brzuszka.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumek do mojej panny przyjedzie dzis kawaler 11 miesiecy i musi byc elegancka
I jak się ta schadzka udała?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ad. 1. Na spacerze tez nic a nic?
A wiesz że ostatnio nawet na spacerach nie bardzo śpi. Zwiedza Dziś ani sekundy nie przespał, a chodziliśmy ponad godzinę.

Cytat:
aaa i zapomnialam sie pochwalic zupka ugotowana przeze mnie bardzo Szymkowi smakowala
No bo nie ma jak kuchnia mamy

Cytat:
stronczek zakopany
Gdzie zakopałaś Stronczka biednego?!?!?!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumeczku będę musiała się zmobilizować i poćwiczyć
To dziś zaczynamy! Mogę być Twoim trenerem

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Eh takie uroki starszych osób. Zdaniem mojej teściowej codziennie teraz nie ma pogody na spacer, więc się jej pytam czy całą zimę mam przezimować w domu?
Dzisiaj np. jej zdaniem Ala miała zimne kolanka (była w rajstopkach), no choroba Ali to też wynik spacerów codziennych a nie tego, że mąż ją zaraził!!
Ręce opadają Skąd te poglądy

Cytat:
Brawo Helenko

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
u nas rozbieranie powoduje ataki wesołości, natomiast ubieranie już niekoniecznie
No to kim on będzie w przyszłości, z takimi skłonnościami?
(Ja dziś Tymciowi wywróżyłam że będzie zboczkiem, bo lubi się przewracać na boczek)

Aniu, Wy jak byliście pierwszy raz na basenie to sami, indywidualnie, czy na takich zajęciach dla niemowląt?

Cytat:
A Helenka dzisiaj jakaś marudna, nie wiem czy to pogoda czy coś innego..
Martwi się, że się postarzała o miesiąc

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
loopy nie ma 4 dni mimo zjedzonego jabłuszka przez 2 dni a zawsze ją to ruszało. i męczy ją to widać, bo płacze z takim żalem....
Ojej, maleńkie biedactwo A masaże brzuszka nie pomogą?

Cytat:

I NAJWAŻNIEJSZE !
Emilie zjadła 150ml MM!!
Od rana mąż wziął się za robotę, że tak powiem.
Powiedział nie ma bata.
Z rana tylko zjadłą 50ml, potem też.
O 16stej marudna na jedzenie.
RYK,RYK,RYK i zjadła 100ml
i jeszcze chciała dorobiłam następne 100 i zjadła 50ml.
Aż się popłakałam.
Mam nadzieję, że będzie nadal je jadła..
No to się Emi zdecydowała w końcu na MM A wiesz, czytała gdzieś (chyba ktoś tu dziś o tym pisał już), że może kto inny a nie Ty powinien jej dawać butlę. Bo jak Ciebie ma w pobliżu, to wie że i ulubiona pierś jest w zasięgu i marudzi na butlę. A przy tacie na przykład może łatwiej będzie ją przekonać.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik wstał o 15tej z wielkim płaczem Dałam mu pić, przebrałam pampka, poprzytulałam i ... nic Płakał dalej. Chyba go brzuch bolał. Poprzytulałam jeszcze trochę i usnął na moim ramieniu.
To się nacierpi maleństwo

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie jutro I wtedy będę już z Wami na bieżąco

W ogóle to zapomniałam Wam napisać, że 10 grudnia byłam z Szymciem na III dawce szczepień. Mały waży 6600 g i pediatra kazała wprowadzić już zupki i obiadki, ponieważ mały średnio przybiera na wadze ( 760 g przez 6 tygodni ). Także 25 grudnia zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety, mały skończy wtedy 5 miesięcy
No to byle do jutra
I trzymam kciuki, żeby Szymonek polubił jedzonko Na święta będzie miał ucztę

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poza tym twierdze ze najlepsza selekcja to natura - nie powinno byc wcale rasowcow bo naturalnie to powinny byc tylko kundle! (m.in, to one najdluzej przeciez zyja...)
To nie tak - długość życia nie ma nic wspólnego z rodowodem czy rasowością, ale z wielkością psa.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
I pokazuję nasze BLW!
Smakowało?
Stary 2011-12-18, 23:26   #487
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Eveeve ja zagęszczam Agacie na noc kleikiem kukurydzianym. Ale nie licz, ze pośpi dłużej

Zanetko u nas usypianie różnie. Najczęściej butla, do łóżeczka, smok, pozytywka.
Ale czasem ją usypiam. Kładziemy się na łóżku. Smok i nos na cycku moim. Dziecie odpływa w 2 minuty

Jutro mamy fizjoterapeute. Troche się boje, bo zaniedbałam ćwiczonka, ale jest masakra, bo Agata jest silna i nie daje rady jej utrzymać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:29   #488
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eveewe ja daje Wiki Wlasnie kleik ryzowy. W sumie to 3x dziennie. Na śniadanie OK 7, pozniej obiad tak OK 13-14 i przed snem OK 20. W miedzy czasie samo MM. Wypada tak średnio co drugie karmienie. A proporcje to daje tyle samo miarek kleiku co MM. Np na 150 ml wody daje 5 miarek MM i 5 takich samych miarek kleiku ( używam tej miarki od mleka) mieszam to w butli i nakladam ten przeplywowy smoczek. 3 minuty i wypite

Dobry wieczór Brumku. Zakopana ale jestem

Co do usypiania. Ja klade Wiktorie do lozeczka, przykrywam, smok i zasypia gapiac sie w tv który widzi z lozeczka. Jak Juz jest mocno spiaca to odwraca główkę od tv i zasypia. Czasami Wlaczam pozytywke w karuzeli. Od suszarki odeszlysmy Juz JAKIS czas temu.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:30   #489
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku jednak długość życia ma często zwązek z rodowodem, bo te "rasowe bez rodowodu" to często jakieś patologiczne krzyżówki, np. rodzeństwa. Nawarstwiają się błedy genetyczne (no ale to juz Ty spec ) i psiaki i często chorują.

U nas troche spokojniej. jakoś tak pusto bez psiaczka. W ogóle decyzja o uśpieniu to jakaś masakra jest brrr....

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-18, 23:35   #490
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kajool a jaka zupę Szymkoei zaserwowalas?

Brumeczku za prezenty

Pytanko do masażu - ile czasu go wykonujesz?
Kurcze muszę poszukać tego linka do masażu

A ćwiczenia to te z YouTube co dziewczyny kiedyś wklejaly czy jeszcze jakieś ?

Kobietami kiedy dzieciaczki łapią się za stopki?
Bo Jaś jakoś nie przymierza się do tego
Stary 2011-12-18, 23:37   #491
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Brumeczku za prezenty

Moja Agata miała chyba z 5 i pół miesiąca jak ją stopy zaczęły interesować

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-18, 23:39   #492
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliczku moja tez jeszcze nie łapie stopek a w podobnym wieku są nasze dzieciatka. Kilka dni temu pokazalam jej dopiero jej stopy to sie przyglądała jakby Amerykę odkryła
Stary 2011-12-18, 23:47   #493
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Teliczku moja tez jeszcze nie łapie stopek a w podobnym wieku są nasze dzieciatka. Kilka dni temu pokazalam jej dopiero jej stopy to sie przyglądała jakby Amerykę odkryła
Ja z Jasiem ćwicze laskotanie raczka przeciwleglej stópki- on to uwielbia
Stary 2011-12-18, 23:57   #494
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
mój łobuz taki dorosły ale ma swoje stópki gdzieś znaczy się jak mu je "podam" to ciągnie, łapie i ma ubaw ale sam nie sięgnie po nie , najdalej do kolanka sięga poczekamy do wizyty kolejnej, jak sie nie nauczy to będę pytac czy coś trzeba robić, jakieś ćwiczenia itp.

oj Brumku trenerem możesz byc ale nie dziś . jestem strasznie śpiąca, i uciekam spać
Jutro a w zasadzie dziś bardzo "zajęty" dzień, zakupy w SCC (a to wyzwanie :P ) , potem sprzatanie a po południu wizyta przedświąteczna moich psiapsiół bedą prezenty

tak więc zmykam nynu

dobranoc mamusie

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-19 o 00:00
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 23:59   #495
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku jednak długość życia ma często zwązek z rodowodem, bo te "rasowe bez rodowodu" to często jakieś patologiczne krzyżówki, np. rodzeństwa. Nawarstwiają się błedy genetyczne (no ale to juz Ty spec ) i psiaki i często chorują.
Scio, w tym sensie ma, oczywiście. DOkłądnie z tego powodu o którym piszesz i z tym się zgadzam. Ale Monia pisała że psy CZYSTEJ rasy żyją krócej niż kundelki.

Cytat:

Masażyk robię ok 10 minut, wczoraj było może z 15. Dłużej nie, bo Tymuś zaczyna się niecierpliwić i już mu to przestaje sprawiać przyjemność.

Ćwiczenia te z youtuba + obroty wszelkiej maści, bo to lubi.

Stópek Tymcio oczywiście też jeszcze nie łapie sam, ale myślę, że spokojnie z miesiąc czasu na to ma

Cytat:
Ja sie nie cackam i pakuję mu te stópki do buzi. Zaśmiewa się do rozpuku
Stary 2011-12-19, 00:36   #496
piwnooka77
Raczkowanie

Alibany, Jacieeeee, Zanetaa88, AgaGuernsey, Agadus, Telik, Brumek, Eveewe, Dziubek79, Iustyna dziekuje w imieniu Helenki (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A o synku Kajool tez miałam ochotę wczoraj napisać, że taka uroda to skarb i tylko się cieszyć
To samo miałam napisać

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny które lubują się w DOMOWE wędliny !
Dzisiaj zrobiliśmy taką i jest REWELACYJNA.
Bardzo szybko się robi!

Polecam
My robimy ją na święta
chyba się skuszę

Cytat:

Cytat:
Helenka też nie interesuje się jeszcze swoimi stopkami

Cytat:
Ja sie nie cackam i pakuję mu te stópki do buzi. Zaśmiewa się do rozpuku
Ja też, tylko, że....... do mojej buzi..

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Teraz bobas śpi, jego tata pracuje, a jego mama właśnie skończyła pakować prezenty Podliczyłam i zajęło mi to 5 godzin A łącznie z robieniem wizytówek ponad 7 h udała?
to może jeszcze spakujesz moje skoro tak sprawnie Ci poszło (nie mam dużo )
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 00:38   #497
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobranoc Dziubku, i dobranoc reszta mamusiek. Ide i ja spatku.

Bye Bye.
Stary 2011-12-19, 00:42   #498
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
to może jeszcze spakujesz moje skoro tak sprawnie Ci poszło (nie mam dużo )
Nie ma sprawy, podeślij
Stary 2011-12-19, 01:20   #499
piwnooka77
Raczkowanie

Dzisiaj Helenka miała problemy ze spanie, w ogóle od paru dni nie może zasnąć, płacze przez sen, dopiero na rękach się uspokaja. W końcu zasnęła spokojnie po tym jak ją położyłam na brzuszku - jest szansa, że dłużej pośpi. Przez pierwsze 2.5 miesiąca spała tylko na brzuszku... i wtedy ładnie spała w nocy ale były problemy z zasypianiem, trzeba było ją usypiać na rękach jak się nauczyła sama zasypiać na pleckach to się budzi w nocy... no ale dziecko na brzuszku podobno śpi głębszym snem...

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Jednak nie ma znaczenia jak śpi moje dziecko, godzina 1 ona jest głodna i czas na jedzonko. Już po karmieniu zmykam spać

Gaszę światło
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 01:34   #500
brumek
Zakorzenienie

I co teraz? Będę tu sama po ciemku siedzieć?

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Kto mi powie, czemu taka zamiast iśc spać siedzę i klikam w pieski ze schronisk... Mam nie po kolei w głowie No ale ni cholery spać mi się nie chce
Stary 2011-12-19, 04:24   #501
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
He he. Masz za dobre dziecko. Gdyby Tymek był rannym ptaszkiem i niespal prawie do południa nie byłoby Cie tu
A my po nocnym karmieniu. Wiki zasypia w łóżeczku to Lece i ja.

Nara...
Stary 2011-12-19, 07:25   #502
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
patik87 mowisz kleik kukurydziany - hmmm ja tez zielona jestem w rozszerzaniu diety i przy okazji mam pytanie czym mozna zageszczac mleko na noc???? Chciałabym Manci tak robic, moze by dluzej spala w nocy i jedno karmienie mniej bym miala??
obawiam się że nic z tego nie będzie

Cytat:
No to kim on będzie w przyszłości, z takimi skłonnościami?
(Ja dziś Tymciowi wywróżyłam że będzie zboczkiem, bo lubi się przewracać na boczek)

Aniu, Wy jak byliście pierwszy raz na basenie to sami, indywidualnie, czy na takich zajęciach dla niemowląt?

Nie mam pojęcia kim, wolę nie myśleć
Na basenie pierwszy raz byliśmy na zajęciach dla niemowlaków, ale tylko dlatego że były w ramach tygodnia pływania niemowląt darmowe A dlatego wtedy, że u nas na basenie można się zapisać tylko na cały kurs, płatny z góry, więc jakby mu się nie spodobało to bez sensu wywalanie pieniędzy. A po tym pierwszym wyjściu chodzimy sobie już indywidualnie

dziecko mi buszuje od dwóch godzin, stwierdził że jest wyspany i gotowy do zabawy ale to oznacza przynajmniej że niebawem znów padnie spać...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:57   #503
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam po "super" nocy
Dominik obudził się 3 razy, a ponowne usypianie zajmowało mu około godziny. Ostatnia nocna pobudka była o 4, zjadła i ... zrobił kupę, więc o spaniu w ogóle nie chciał myśleć. Włączyłam suszarkę, poprzytulałam i zasnęliśmy o 5.40 na jeszcze dwie godziny. W ogóle to już dziś poszły 2 kupy. Ech.

A jutro zostawiam Małego z tatą i jadę rano do Futura Parku z mamą i bratową. Kasy co prawda nie ma, ale chcę po prostu wyjść sama. Od kiedy urodził się Dominik nie byłam nigdzie bez niego W tym CH jest Wójcik i babcia chce coś ładnego kupić Dominikowi pod choinkę, więc będę miała okazję sama wybrać

Zanetaa Dominik wieczorem jest tak padnięty (staram się żeby z ostatniej drzemki nie wstał później niż o 17) że przy butli już mu oczy lecą i po odłożeniu do łóżeczka zasypia w sekundzie. A jak nie to daję smoka i wychodzę. Jak słyszę, że marudzi to idę podać smoka. Czasem pogłaszczę po policzku, dam buzi, przytulę. Czasem włączam mu melodyjkę z karuzelki, takie odgłosy nocy(tylko wtedy jak jest bardzo pobudzony, bo to zwraca jego uwagę na jednej rzeczy i ułatwia się wyciszyć). Zawsze na noc ściągam mu te zabawki z karuzeli, żeby go nie rozpraszały przy usypianiu. Usypianie nigdy nie trwa dłużej niż 20 minut.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:59   #504
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień doberek

Szykuje Agu do fizoterapeuty trzymajcie kciuki.
A potem na przedświąteczne zakupy, pierwszy raz z Agatą to hipermarketu. Boje się troche

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-19, 09:01   #505
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Brumek randka sie udala. Marysia niestety nie wytrwala w swoim slucznym ubranku, bo jej za goraco bylo i musialam bodziaka z krotkim rekawem nalozyc i spodenkiale jak sie patrzyli na siebie, usmiechali i raczkami dotykali.
Aha czyli nawet jak jej zageszcze mleko nic z tego - chol...........ale dzis byly dwie pobudki na karmienie wiec spoko. Idziemy dzis do pani dr niech przepisze jakas masc na odparzenia poki jeszcze jej to nie piecze i nie placze. Teraz mala siedzi i gryzie pieluche, gryzaki ja nie interesuja, no i jeszcze lalke taka z Lamaze, do gryzienia sie nadaje
moja wczoraj zostawilam z mezem na lozku, on usnal a ona "gadala", az padla. U nas smok byl tylko 2 tyg a teraz nie ma mowy zeby jej dac, krzywi sie udaje ze wymiotuje i pluje
Stary 2011-12-19, 09:05   #506
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski, jestem, zyję, miałam mega ciężkie dwa dni na uczelni - od 7 do 19...
Potem wrócę,
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:12   #507
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Szykuje Agu do fizoterapeuty trzymajcie kciuki.
A potem na przedświąteczne zakupy, pierwszy raz z Agatą to hipermarketu. Boje się troche
Da rade agataka - spodobaja jej sie ludzie, dekoracje zobaczysz. Moja z nami na zakupy jezdzi od 2 tygodnia jej zycia. Na poczatku spala tylko ale im wieksza tym wiecej ja interesuje i rozglada sie.
Stary 2011-12-19, 09:34   #508
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

kozaków nie ma nie znalazłam nic ciekawego mimo że przeszłam całą Bonarkę i M1

życzę miłego dnia

idę szukać kozaków na allegro

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:50   #509
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Da rade agataka - spodobaja jej sie ludzie, dekoracje zobaczysz. Moja z nami na zakupy jezdzi od 2 tygodnia jej zycia. Na poczatku spala tylko ale im wieksza tym wiecej ja interesuje i rozglada sie.
Mam nadzieje, ze nie bedzie ludzi. Jedziemy do reala. Ale najpierw na Langiewicza do szpitala.

Ide ubierać Młodą

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-19, 09:52   #510
Shira_83
Zadomowienie

Bry

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Moje bierz....
ooo ja jakbym wstała w okolicach 7.00 rano, to miałabym takiego focha na cały świat, że chyba bym nawet na wizaż nie weszła

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki
mieliśmy dziś super dzień, byliśmy na Mikołajkach dla dzieciaków z mojej pracy, było bardzo dużo atrakcji, dzieciaki szalały, Lilka też , machała rękami i nogami jak szalona i piszczała w niebogłosy Filip trochę onieśmielił się Mikołajem i nie odważył usiąść mu na kolanach ale poza tym świetnie się bawił i korzystał z różnych atrakcji.
Ja pogadałam sobie trochę z ludzmi z firmy i było naprawdę milutko.
Jak tylko weszliśmy do samochodu to usnęli w minutę

dzięki dziewczynki, smaruję właśnie kremem Emolium - to tańszy odpowiednik Oilatum

nadrabiam dalej..
napisz czy pomogło

Cytat:

Cytat:

Brumeczku za prezenty

ja masuję jakieś 15 minut zaczynam od stópek kończę na pleckach

nic dziś dużo roboty dwa ciasta upiec poprasować firany i zrobić zakupy, Żbika sobie chyba na głowę przykleję kropelką, żeby nie przeszkadzał

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości