Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 08:44   #4021
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Hej ! A ja wróciłam przed chwilą z badań Szłam 1,5 km w jedna stronę na nogach i myślałam, że nie dojdę heh a z powrotem sąsiad mnie przywiózł, bo też był w przychodni miałam szczęście
zjadłam płatki z mlekiem i mam zamiar leżeć
Obrzęki nie mijają, wizyta za tydzień, czy dzwonić do ginekologa ? Panie w przychodni stwierdziły, że może to być początek zatrucia ciążowego ;/

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:47   #4022
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

witajcie Mamusie i Brzusie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka!!!

Postanowilam wykurzyc Filipa z brzucha i sprzatam,prasuje,gotuje,c o tylko mozliwe,zeby wyszedl jeszcze przed swietami,zobaczymy co to da

Zapytalam sie TZ czy poprzytulamy sie wieczorem,od niepamietych czasow bo to tez dobry sposob,on na to ZE ZACZNE RODZIC W TRAKCIE I CO ON ZROBIszczena opada
no wiadomo....facet...
i jak idzie wykurzanie Filipka??

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja swojemu powiedzialam, ze jak tam zajrzy, to bedzie jego ostatani raz, kiedy "ja" zobaczy...
wlasnie
jeju, on pewnie wyjdzie z brzucha i mnie pozre
zapewne pożre i to w całości

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
znaczy ogórek z pasztetem ale BEZ MAJONEZU, pliz powiedz że o tym myślałaś
o nie.... z majonezem koniecznie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój to się boi być na porodówce
dlatego będe musiała jakoś zacisnąć zeby i przez to przejść - sama
trzymaj się kochana
a mysle, jeśli mama się zgodziła z Toba uczestniczyć, to nawet jak akcja zacznie się w nocy to nie miej skrupułów i dzwoń po mame!! napewno nie będzie Ci miała tego za złe, oj nie...

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
A najlepiej moja mama opowiadała o mojej babci (mamie mojego taty, której nie zdążyłam poznać), ona była bardzo dobrą kucharką i ogólnie cukiernikiem też, chodziła piec ciasta i obsługiwać wesela (podobno w palcach potrafiła z marcepanu zrobić parę młodą i dziecko w kołysce nawet) i generalnie będąc w ciąży z moim tatą obsługiwała właśnie takie wesele, poczuła nagle, że coś ją tam kuje... poszła do pokoju na górę, urodziła mojego tatę, poleżała godzinę i zeszła na dół spowrotem obsługiwać gości a miała wtedy 38 lat - także kiedyś kobiety miały inne zdrowie nie to co my teraz

i brawo za uporządkowanie komody

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziękuję Kochane za pamięć i życzenia
ale szybko przeleciał ten dzień....
oczywiście nie odbyło się bez mojej pomyłki w przysiędze no cóż stres
najbardziej cieszę się z tego że jednak mój tata zdecydował się przyjść i nawet się popłakał!
super, ze tata jednak przyszedł

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!
Jak dzis spokojnie tutaj.

Jasio chyba ma ospę. Rano miał 5 krostek na plecak a teraz już ma 10. :/ Martwie się czy dzidzi to nie zaszkodzi. Przechodziłam ospę ja byłam mała. Jutro idziemy do lekarza.

Miłego dnia. My później idziemy do znajomych na imieniny.
nie martw się, teraz już nie jest groźna, tym bardziej, że przechodziłaś już ospę... najgroźniejsza jest w 1 trymestrze, bo może wpłynąć na rozwój dzidzi...
a zanim urodzisz to synek już nie będzie zarażał

ja miałam mega stresiora, bo Iga właśnie dostała ospę pod koniec kwietnia, a ja wtedy jeszcze zastanawiałam się czy jestem w ciązy czy nie, bo testy wychodziły negatywne, a ja mimo to czułam, ze chyba jednak jestem i miałam racje ale bałam się, bo to był sam począteczek...

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
35 Tygodni
piekny brzusio

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Wiecie co?

Ja jestem nienormalna... Kupiłam łopatkę specjalną do wyciągania niespodzianek z kuwety kota i sprawia mi to taką radość i frajdę, że robię to codziennie żwirek mamy i tak fajnie to działa...
masz fajną zabawkę
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 08:50   #4023
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana

Oglądałam wczoraj ten reportaż z moim tż. Oczywiście też sie popłakałam, bo jakże by inaczej... Tż stwierdził, żebym mu tego więcej nie puszczała, ale oglądał do samego końca . Nie spytałam dlaczego. Ale się tak zastanawiam: Czy za każdym razem podczas, przed, po itd porodu dają kroplówkę
Nigdy kroplówki nie miałam, a igieł w żyłach boję się tak panicznie... Podejrzewam, że jak będą chcieli mi dać kroplówkę to nie skupię się na niczym innym Mimo bóli i całej reszty ogła tak mnie przerazi, że akcje porodową wstrzyma. Boję się ich na tyle i przeżywam za każdym razem takie spazmy, że tylko nagrywać
wydaje mi się, ze wkłucie robią zawsze...
bo tfu tfu ale jakby cos się działo niedobrego i musieli ci nagle jakies leki podać, to mogą to szybcuitko zrobić, bo wejście już jest, a nie dopiero bawić się i szukać żył...
Stary 2011-12-19, 09:14   #4024
czubasek20
Zakorzenienie

dzień dobry brzuchole

Ja dziś mam wizytę u lekarza więc proszę o kciuki żeby mój kurdupelek przybrał trochę na wadze
Nie wiem czy zdązę was teraz nadrobic

Zaczęliśmy dziś 32 tydzień czyli 8 miesiąc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-19 o 09:16
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:23   #4025
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski

moja kuzynka ma dzis CC a wiecie ze ja jutro jutro prawdopodobnie o tej porze bedziemy miec naszego Igorka

umylam sie, troche wyschne i lece do pracy i do banku

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:28   #4026
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

moja kuzynka ma dzis CC a wiecie ze ja jutro jutro prawdopodobnie o tej porze bedziemy miec naszego Igorka

O RETY TO JUŻ JUTRO... ale to zleciało...

kciukasy Uska
Stary 2011-12-19, 09:30   #4027
annyonne
Raczkowanie

Dzieńdoberek

Agaciu wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia!!

Reportaż zobaczyłam i oczywiście ryczałam jak bóbr ale na salę porodową fotografa bym nie wpuściła, o nie

Co do pieluszek to na początek mamy happy newborn. Troszkę na nich pociągniemy a od 2 m-ca będę chciała je zamienić na biedronkowe dady.

-----------------------

W weekend dokonałam ostatnich zamówień i jak tylko wszystko przyjdzie będę mogła powiedzieć,że mam 100% wyprawki skompletowane Brak tylko leżaczka, karuzelki, owieczki z bijącym serduszkiem (zobaczyłam na all i się zakochałam) i łóżeczka turystycznego/kojca, ale myślę, że na to jeszcze przyjdzie czas. Poza tym trzeba mieć jakąś listę dla rodziny, bo po co później Konradkowi 30 grzechotek Ale i tak pewnie część z tych rzeczy zamówię w styczniu
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:32   #4028
pozycja77
Zadomowienie

Mamusie i Brzusie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
dzień dobry brzuchole

Ja dziś mam wizytę u lekarza więc proszę o kciuki żeby mój kurdupelek przybrał trochę na wadze

Ja też dziś idę do lekarza a właściwie na usg, zobaczę Dzidziolka ciekawa jestem ile ta moja kruszynka przytyła
za 32 tydzień!

a my zaczynamy 31 tydzień!
Cytat:
czesc mamuski

USKA no nie a ty do pracy lecisz Kochana, trzymam kciuki za to by CC poszło bezproblemowo, i szybko Cię wypuścili do domku na święta

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:33   #4029
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję
Stary 2011-12-19, 09:34   #4030
dph
Rozeznanie

Cytat:
czesc mamuski

Uska a jesteś umówiona już na jutro czy jutro masz iść do szpitala? będzie dobrze!
Stary 2011-12-19, 09:34   #4031
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
czesc mamuski

Ale to zleciało, trzymam kciuki kochana
Stary 2011-12-19, 09:36   #4032
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość

USKA no nie a ty do pracy lecisz Kochana, trzymam kciuki za to by CC poszło bezproblemowo, i szybko Cię wypuścili do domku na święta
lece tylko brzucha pokazac ostatni raz

ale mi tzcik sniadanko zrobil a od jutra na glodzie

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Uska a jesteś umówiona już na jutro czy jutro masz iść do szpitala? będzie dobrze!
jutro mam juz cc no chyba ze naglych przupadkow bedzie tyle ze sie nie wyrobia ale na liscie jestem nr 1

Stary 2011-12-19, 09:37   #4033
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
hej
u mnie 37t1d i mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła co tydz na KTG

Co lekarz to opinia. Sama byłam zdziwiona, bo czytałam że na koniec chodzi się na wizytę co tydzień, ale z drugiej strony to byłoby przegięcie z kosztami...
A tak to, co tydzień kontrolują czy nie ma skurczy. Jak tam chodzę, to lekarz jest w gabinecie swoim, jakby coś się działo, jest pod ręką - tak jak ostatnio właśnie się popłakałam na KTG, bo tak strasznie mnie bolało krocze - przyjął mnie od razu i co lepsze, nie wziął nawet za wizytę
Może na następnej wizycie Ci lekarz powie co i jak dalej

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:43   #4034
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
lece tylko brzucha pokazac ostatni raz

ale mi tzcik sniadanko zrobil a od jutra na glodzie

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

jutro mam juz cc no chyba ze naglych przupadkow bedzie tyle ze sie nie wyrobia ale na liscie jestem nr 1
dobre śniadanko się należy!!!!
a mi dziś sniła się moja Niuńka, że trzymałam ją na rękach i się do mnie uśmiechała ;-) ale jak na mój gust to wygladała na 3miesiecznego bobaska już ;-)

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:44   #4035
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
spotkalam sie z wieloma opiniamii, ze Johnson lubi uczulac :/
[...]

Agawoo, kciuki za Twoja pamiec

Ulepilysmy z Mama ponad 100 pierogow z kapusta i grzybami. Do tego dwa prania - biale i kolorowe Nietoperkowych rzeczy. Ale mialysmy smiechu przy rozwieszaniu tych odrobinek... Po drodze z pralni zagubila nam sie jedna niedrapka i sie smiejemy, ze to takie male, ze nawet nie mozemy tego znalezc Jutro Pearl zabiera sie za prasowanko

Chyba bede usypiac, wiec dobranoc, Brzuchatki
Własnie dlatego Johnsona nie zamierzam stosować na początku, może później spróbuję

Nie zapomniałam, byłam na badaniach

Moja mama wczoraj robiła uszka do barszczu, pierogi zawsze robi świeże w Wigilię

Malutkie ubranka są takie słodkie
U mnie wisi w łazience kolejna porcyjka, muszę ją jeszcze w dzidziusiowym proszku wyprać i wyprasować, żeby nie leżało przez święta

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! A ja wróciłam przed chwilą z badań Szłam 1,5 km w jedna stronę na nogach i myślałam, że nie dojdę heh a z powrotem sąsiad mnie przywiózł, bo też był w przychodni miałam szczęście
Obrzęki nie mijają, wizyta za tydzień, czy dzwonić do ginekologa ? Panie w przychodni stwierdziły, że może to być początek zatrucia ciążowego ;/
Bebi, lepiej zadzwoń do gina i zapytaj. Każe Ci przyjść, to pójdziesz i niech cię obejrzy, a nie - to poczekasz do planowanej wizyty.

Cytat:
czesc mamuski

Uska
Matko, to już

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:48   #4036
Haniula
Zakorzenienie

Agacia ja rownież przyłączam się do zyczen duzo miłości

Ja weekend celebrowałam z męzem w sobote wrocił, zmeczony strasznie ale wczoraj bylismy na obiedzie w restauracji, pozniej ja podjechalam na jedne zajecia do szkoły a wieczorem graliśmy w bilard z rodzicami , bo mamy w piwnicy Miły weekend
A od jutra zabieramy sie za porzadki świateczne, bo ja sprzatalam tyle co na bierząco i szafe z ciuchami ogarnęłam tak porzadnie
Dziś sie biore za kuchnie, a jutro bedziemy myć okna, firanki prac i pościel

odnośnie pieluszek to ja mam do szpitala huggiesy , a w domu pampersy białe, jak mała wyrośnie z 1 to chce popróbowac z dada i tymi schleckerowymi

Uska kochana, tylko pamietaj zeby nic od conajmniej obiadu nie jesc bo Ci nie zrobia cesarki Jak tylko dojdziesz do siebie troche to wyślij nam Igorka ! bedziemy jutro z Lenka 3mać kciuki

A jutro tez nikotynka ma wyjmowany pessar i sie moze zaczać wiec moze jutro bedziemy miec dwa maluchy albo i trzy jak Moni Michas wkoncu sie zdecyduje

A w K. musze wam podac mój nowy nr telefonu !

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-12-19 o 09:50
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:52   #4037
MissZuzia
Zadomowienie

dzień dobry brzuchale
dziś mogę powiedzieć że się wyspałam, miałam trudności z zaśnięciem i z raz czy dwa wstawałam ale na dobrą sprawę w łóżku od 23 od 9.15 leżałam
u mnie piękne słońce

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Kurde, robię listę i pakuję chyba powoli torbę do szpitala.
Byłam w sklepie, kupiłam sobie ten syrop na przeziębienie i tantum werde na gardło. Nie czuję się najlepiej, a jeszcze do tego przed chwilą i dziś odwiedziłam kibelek chyba 3 razy... ale nic się nie dzieje, więc podejrzewam, że to od przeziębienia. A haftowanie powtarza mi się co jakiś czas na końcówce.
mi od dwóch dni jak położe się to zaczyna wracać kwas z żołądka, nie wiem co jest ale jeszcze nie haftowałam
z wc cieszyłam się że już nie mam codziennych problemów i sobie wykrakałam

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jutro badania muszę zrobić, ciekawe czy nie zapomnę
ja dwa razy o moczu zapomniałam przez wstawanie nad ranem na siku (ja myślałam, że jest nad ranem bo byłam taka nieprzytomna) a to bywała 6 czy 7 rano potem miałam problem
Cytat:

kciuki za wizytę
gratuluję 8 miesiąca

Cytat:
jutro prawdopodobnie o tej porze bedziemy miec naszego Igorka

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

W weekend dokonałam ostatnich zamówień i jak tylko wszystko przyjdzie będę mogła powiedzieć,że mam 100% wyprawki skompletowane Brak tylko leżaczka, karuzelki, owieczki z bijącym serduszkiem (zobaczyłam na all i się zakochałam) i łóżeczka turystycznego/kojca, ale myślę, że na to jeszcze przyjdzie czas. Poza tym trzeba mieć jakąś listę dla rodziny, bo po co później Konradkowi 30 grzechotek Ale i tak pewnie część z tych rzeczy zamówię w styczniu
pytanie czy będą się pytać co chcecie
ja też nie mam tych rzeczy co ty bo mąż tak powiedział ale wątpię czy dostanę to co chcę

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Co lekarz to opinia. Sama byłam zdziwiona, bo czytałam że na koniec chodzi się na wizytę co tydzień, ale z drugiej strony to byłoby przegięcie z kosztami...
A tak to, co tydzień kontrolują czy nie ma skurczy. Jak tam chodzę, to lekarz jest w gabinecie swoim, jakby coś się działo, jest pod ręką - tak jak ostatnio właśnie się popłakałam na KTG, bo tak strasznie mnie bolało krocze - przyjął mnie od razu i co lepsze, nie wziął nawet za wizytę
Może na następnej wizycie Ci lekarz powie co i jak dalej
no nie wiem, może lepiej zadzwonię do swojej położnej ze szpitala i zapytam się o to.
mój lekarz już nie pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić więc mogę się go tylko spytać ot tak czy to konieczne (wizyta za tydz) a on i tak mnie tam nie zaprosi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:52   #4038
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Uska kochana, tylko pamietaj zeby nic od conajmniej obiadu nie jesc bo Ci nie zrobia cesarki Jak tylko dojdziesz do siebie troche to wyślij nam Igorka ! bedziemy jutro z Lenka 3mać kciuki

A jutro tez nikotynka ma wyjmowany pessar i sie moze zaczać wiec moze jutro bedziemy miec dwa maluchy albo i trzy jak Moni Michas wkoncu sie zdecyduje

A w K. musze wam podac mój nowy nr telefonu !
lekarz mi mowil ze od 20 mam nie jesc a od 12 w nocy nie pic od obiadu to bym umarla z glodu;p

Stary 2011-12-19, 09:58   #4039
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

w takim razie za kochanych rodzicow
tez bym chciala, zeby moj tz jak najpredzej sie ogarnal i zaczal przynosic jakies pieniazki do domu - w koncu bedzie glowa rodziny... trzymam kciuki, aby jak najpredzej pokonczyl te kursy, tylko ze to w duzej mierze zalezy od czynnikow, na ktore on nie ma wplywu - typu pogoda czy dostepnosc intruktora badz samolotu :/

to zaciskam kciuki za pogode instruktora i wolne samoloty
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja na kremy jestem uczulona ziaji, ale stosuje mydełko do kapieli - fajnie pachnie i jest delikatne.

Jakich będziecie używały pieluszek???? Koleżanka mi radziła abym kupiła Rossmanowskie - ponoć bardzo dobre...
ja na razie Pampers zobacze jak to cenowo bedzie wychdziło, ale myślę że się przerzucimy później na dade-wszyscy sobie tak chwalą
Cytat:

Dziewczynki, a czy ktoras z Was ma zamiar stosowac kosmetyki ziajki ??? Maja dobre opinie i dzisiaj gadalam z babka w DOZ i tez mowila, ze maja dobry sklad - podstawowy, bez zbednej chemii i tak sie zastanawiam...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

ja niweiki będę stosować początkowo słyszałaś coś o nich?-lubie tą firmę i dlatego kupiłam a kurcze w sumie nic o tym nie słyszałam
Cytat:
u mnie 37t1d i mi lekarz nic nie mówił żebym chodziła co tydz na KTG

i zastanawiam się czy isc do fryzjera bo mam mały odrost ale jak teraz zrobie to bede miec 2miesiace spokoju i pójde jak dziecko będzie większe a jak nie pójde teraz to pod koniec stycznia bede wygladac jak 7 nieszczesc
pytanie czy ja wytrzymam u fryzjera 2h

no nie znów
a u nas deszcz i wiatr
i gdzie tu sprawiedliwość
mi też nic ginka nie mówiła o KTG- dzisiaj mam wizyte to zobaczymy czy cos powie-miałam wczoraj was o to pytać i zapomniałam
też myślę o fryzjerze...iść czy nie iść oto jest pytanie- mama mnie namawia bo mówi że później może być problem niewiadomo jak mała będzie jadła itd
i dzisiaj w nocy tez sypałoale nie ma co zazdrościć bo malutko go strasznie
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

O Boże, czego to ludzie nie wymyślą Niedługo będą zapraszać fotografa nawet na seks, bo a nuż to będzie ten raz, kiedy pocznie się dzidziuś

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Z samym szpinakiem czy coś jeszcze dodać? Bo ja z tych bezmięsnych jestem i wolałabym bez kuraka, jeśli taka opcja jest Daj przepisa

ja robie bez mięska- mam nadzieje ze nie za późno piszę...
rozmrażam szpinak na wodzie i łyżce oleju, osobno smaże cebulę łącze razem i smaże na wodzie - dodaje pieprz sól paprykę w proszku , jak mam to papryczke chilli -malutką taką i niewiele- na koniec czosnek wyciśnięty i orzechy włoskie pokrojone. do tego makaron i jak ktos lubi to ser i tyle

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ale tu dzis cisza!
my siedzimy przy choince zapalilismy sobie świece... nastroj jak trzeba

Cytat:
dzień dobry brzuchole

kciuki zacisniete
i gratulacje
Cytat:
czesc mamusk

ale superjutro juz będziesz go tulić- jak się czujesz przed wielkim dniem?
ciężaróweczka- ślicznie wyglądasz

ja też dzisiaj mam wizytę -ciekawe ile mała waży i czy sie nie odwróciła...mojej mamie się śniło że waży 4,5kgsie wczoraj dowiedziałam że mój mąż ważył 4280...a ja 2780 więc taka cykrulacja to 3,5kg oby
jeszcze musze skoczyc do orange pokonczyc projekty i w ogole zawrót głowy- jak zwykle wszysto na ostatnią chwilę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:02   #4040
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
jutro prawdopodobnie o tej porze bedziemy miec naszego Igorka

O jeny, jeny! Ty masz jutro cc a ja dziś przez to panikę już...
Powodzenia życzymy i szybkiego zobaczenia maleństwa i dobrego samopoczucia po i żeby nie bolało za bardzo po
To się teraz posypią bejbiki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:02   #4041
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Przeziębienie się rozkręca, dobrze że nie mam gorączki. Kupiłam sobie wczoraj ten syrop na przeziębienie, ale nie wiem jak ktoś może wpaść na połączenie czosnku z malinami. Od powąchania chcę mi się ...

szkoda, że nie przełknę czosnku... ale znalazłam ciekawy artykuł na temat ciążowego przeziębienia http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
O kurde, szłaś tyle ze spuchniętymi nogami?? Jakie badania robiłaś, biochemię krwi też? Po nocy masz też spuchnięte?

Mi lekarz kazał leżeć większość dnia, na boku z nogami u góry. Lepiej to sprawdzić.

Cytat:

wooow, to już jutro. Ale zazdroszczę

Mój tż ciągle powtarza, że już nie może się doczekać na Kluska i że mógłby już być z nami
Stary 2011-12-19, 10:03   #4042
renata:)
Zadomowienie

aaa i się musze wam pochwalić- tż dzisiaj mne w nocy wreszcie przytulił!!! chyba sobie gdzies zapisze jakieś święto będę miała ciekawe czy zapomniał że może nam cos zrobić czy też już miał dość swojej głupoty

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:04   #4043
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Zapomniałam dodać, że pogoda za oknem dzisiaj u nas piękna. Słoneczko świeci, aż sie humor poprawia. Idę później do apteki i do Rossmanna zajrzę po Ziajkę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:14   #4044
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
spotkalam sie z a dlaczego odradzala? co jest z nimi nie tak?
Nie pamiętam dokładnie w sumie mówiła tylko, że na bank uciekać od J&J, a najlepsze pod względem składu jest Hipp i BD
Ale patrzyłam dzisiaj w Ross i z BD trochę mnie zapach wkurza, więc może jednak i ja zacznę od ziajki tylko Ziajki nie mogłam tam znaleźć

Cytat:
czesc mamuski

O kurcze
_________________________ ___
Hi

Ja po roratach i pobieraniu krwi potem zakupki, przed chwilą zjadłam drugą bułkę (pierwszą wciągnęłam na ciepło po wyjściu z piekarni) i rozważam kakałko
Weszłam do lumpka po drodze - znalazłam spodnie ciążowe czarne gładkie (szkoda, że dopiero teraz, ale na święta w sam raz), sukienkę dzianinową do kolan i kilkanaście ciuszków dla małego, ale głównie większe niż 62
Potem weszłam do Ross i kupiłam aż chusteczki do pupci - 80 szt./3,50 mam jeszcze paczkę Pampersowych, to zobaczę, które będą fajniejsze
No i Pampersy new born 1 są po 23zł/43 szt., ale nie wiedziałam czy kupić czy zaryzykować i od razu zacząć używać Dady

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Aaaa... wczoraj zaczęliśmy 34 tydzień
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:18   #4045
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja dwa razy o moczu zapomniałam przez wstawanie nad ranem na siku (ja myślałam, że jest nad ranem bo byłam taka nieprzytomna) a to bywała 6 czy 7 rano potem miałam problem
No ja też zapomniałam parę razy - albo siku nie zrobiłam, albo kawę wypiłam, albo coś zjadłam

Stary 2011-12-19, 10:21   #4046
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

O kurde, szłaś tyle ze spuchniętymi nogami?? Jakie badania robiłaś, biochemię krwi też? Po nocy masz też spuchnięte?

Mi lekarz kazał leżeć większość dnia, na boku z nogami u góry. Lepiej to sprawdzić.

Rano mam lekko napuchnięte, dopiero po wysiłku mi wychodzi obrzęk.
Robiłam dzisiaj morfologię, mocz, hbs, toksoplazmozę.
Dzisiaj nogi zaobserwuję i jutro z rana zadzwonię, bo on u siebie nie odbiera telefonów, tylko jego żona.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:21   #4047
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
czesc mamuski

o matko to już?!! Ach, zazdroszczę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:21   #4048
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Potem weszłam do Ross i kupiłam aż chusteczki do pupci - 80 szt./3,50 mam jeszcze paczkę Pampersowych, to zobaczę, które będą fajniejsze
No i Pampersy new born 1 są po 23zł/43 szt., ale nie wiedziałam czy kupić czy zaryzykować i od razu zacząć używać Dady
Też kupiłam te chusteczki
Ale chcę jeszcze kupić paczkę jakichś innych

Stary 2011-12-19, 10:24   #4049
NataliaM1103
Rozeznanie

witam
Dzisiaj z Bartusiem zaczynamy 37 tydzień

Pisała do mnie dzisiaj koleżanka z Niemiec ,że właśnie leży na porodówce,o 2.30 odeszły jej wody i ze gdyby wiedziała ,ze to taki ból będzie do by się zdecydowała na cesarke.Plusem jest to,że tam znieczulenie zewnątrzoponowe jest zadarmo i dostaje je każdy kto chce!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:25   #4050
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mamuski

maluszek już jutro będzie z wami. Też bym tak chciała ale niech z miesiąc jeszcze posiedzi

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Mamusie i Brzusie

Ja też dziś idę do lekarza a właściwie na usg, zobaczę Dzidziolka ciekawa jestem ile ta moja kruszynka przytyła
za 32 tydzień!

a my zaczynamy 31 tydzień!

za 31 tydzień. A ile miała na ostatniej wizycie?

Cytat:

Przeziębienie się rozkręca, dobrze że nie mam gorączki. Kupiłam sobie wczoraj ten syrop na przeziębienie, ale nie wiem jak ktoś może wpaść na połączenie czosnku z malinami. Od powąchania chcę mi się ...

szkoda, że nie przełknę czosnku... ale znalazłam ciekawy artykuł na temat ciążowego przeziębienia http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x

wooow, to już jutro. Ale zazdroszczę

Mój tż ciągle powtarza, że już nie może się doczekać na Kluska i że mógłby już być z nami
Jaka nazwa syropu? Prenalen ?
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnie w sumie mówiła tylko, że na bank uciekać od J&J, a najlepsze pod względem składu jest Hipp i BD
Ale patrzyłam dzisiaj w Ross i z BD trochę mnie zapach wkurza, więc może jednak i ja zacznę od ziajki tylko Ziajki nie mogłam tam znaleźć

O kurcze
_________________________ ___
Hi

Ja po roratach i pobieraniu krwi potem zakupki, przed chwilą zjadłam drugą bułkę (pierwszą wciągnęłam na ciepło po wyjściu z piekarni) i rozważam kakałko
Weszłam do lumpka po drodze - znalazłam spodnie ciążowe czarne gładkie (szkoda, że dopiero teraz, ale na święta w sam raz), sukienkę dzianinową do kolan i kilkanaście ciuszków dla małego, ale głównie większe niż 62

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Aaaa... wczoraj zaczęliśmy 34 tydzień
My kupiliśmy z Tztem te pieluszki pampersa new born na początku nie będę ryzykować.

tez mi wszyscy odradzali kosmetyki tej firmy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości