Związki zakończone w 2010 roku, czyli porozstaniowe offtopy w roku Pańskim 2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 09:54   #4951
plu
Rozeznanie

Dot.: Związki zakończone w 2010 roku, czyli porozstaniowe offtopy w roku Pańskim 2011

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale imiona dla dzieci...łaj not
Wystarczy że mamy już piosenkę na pierwszy taniec na weselu

Cytat:
Masakra totalna. Ja mam jeszcze o tyle gorzej, że już prezent dostałam...bu.
udało mu siew gusta trafić ? ja potrzebuje na jutrzejszy wieczór prezent! A dzisiaj nawet nie mam czasu na chodzenie po sklepach :P
plu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 09:56   #4952
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Związki zakończone w 2010 roku, czyli porozstaniowe offtopy w roku Pańskim 2011

Cytat:
Oj nie wiem czy nie celowe - zna Fubi od lat, zna jej emocje, reakcje i tak pojechał...oj.
Myślę, że bardziej bezmyślne niż celowe.
Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
Jaką?
Stary 2011-12-19, 10:06   #4953
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Hahaha, o łoł A jaką ?
My mamy ustalone, że w razie wu kościół ominiemy szerokim łukiem

Cytat:
udało mu siew gusta trafić ? ja potrzebuje na jutrzejszy wieczór prezent! A dzisiaj nawet nie mam czasu na chodzenie po sklepach :P
No niestety...trafił idealnie, psiakrew

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Myślę, że bardziej bezmyślne niż celowe.
Jak to było? Odpowiadasz za to, co oswoiłeś?
Stary 2011-12-19, 10:14   #4954
plu
Rozeznanie

'dumke na dwa serca' ale to jest piosenka z którą zawsze się kompromituje na karaoke

mój jest agnostykiem, ja w sumie do kościoła chodzę raz na ruski rok, ale sam mnie zdziwił strasznie, bo powiedział, że mimo to chce wziąć ślub kościelny ucieszyłam się szczerze mówiąc, bo ja w tym momencie traktuje moja 'wiarę' raczej w kategoriach tradycji i mimo tego, że ktoś może mnie nazwać hipokrytką, to jednak podoba mi się ta cała szopka ze ślubem kościelnym

elve, najgorsze jak ustawił wysoko poprzeczkę z tym prezentem ja mojemu chyba którąś książke Kinga kupie bo sie lubuje. Gorzej jak źle spamiętałam dane z naszych rozmów i kupie mu taką którą już czytał no i jeszcze coś muszę wymyślić!
Stary 2011-12-19, 10:25   #4955
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że już usunięte?
Tak, to i tak były smsy w stylu "ok".

Cytat:
To doprowadzanie nie było celowe i dobrze o tym wiesz. Ale fakt, mądrością w postępowaniu z Tobą to on teraz absolutnie nie grzeszy...
Malla, właśnie chodzi o to, że było celowe. Celowe i perfidne, zrobił mi to na złość. I to za to go nienawidzę a nie za to, że się z kimś całował - w końcu ma prawo. Wbrew pozorom to jest inteligentny człowiek. On nie przyprowadził nowej dziewczyny na imprezę, żeby zapoznać z towarzystwem, pogadać, pożartować i przy okazji sobie poświergolić. To nawet nie jest jego dziewczyna - przynajmniej wtedy nie była, bo miała innego faceta. On przyprowadził ją, nikomu nie przedstawił, posadził i wziął się za lizanie jej. 3 czy 4 bite godziny. Upewniając się, że ja patrzę. Jak się przesiadłam tak, żeby mieć bliżej parkiet i miałam słabszy na niego widok, to i on się przesiadł z nią, żebym go lepiej widziała. Każda jedna osoba, która go zna jest święcie przekonana, że zrobił to, żeby mi dowalić. Moja psycholożka powiedziała to samo.

Ty myślałaś, że on to zrobił bo po prostu nie pomyślał, że mnie tym zrani?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
ucieszyłam się szczerze mówiąc, bo ja w tym momencie traktuje moja 'wiarę' raczej w kategoriach tradycji i mimo tego, że ktoś może mnie nazwać hipokrytką, to jednak podoba mi się ta cała szopka ze ślubem kościelnym
Hipokryzja to każdego z nas prywatna sprawa ale pamiętajmy, że nawet od niewierzących należy się szacunek dla wiary. Dla mnie jak niewierząca osoba przystępuje do sakramentu, to jest po prostu brak szacunku dla czyichś świętości.

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2011-12-19 o 10:19
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:34   #4956
plu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Hipokryzja to każdego z nas prywatna sprawa ale pamiętajmy, że nawet od niewierzących należy się szacunek dla wiary. Dla mnie jak niewierząca osoba przystępuje do sakramentu, to jest po prostu brak szacunku dla czyichś świętości.
ja tam siebie osobą niewierzącą nazwać nie mogę. To ciężki temat, ale generalnie tak jak już pisałam wcześniej dla mnie katolicyzm, jest swego rodzaju hmm tradycją wśród której się wychowywałam, którą przekazywali mi rodzice i nie chce się tego wyzbywać. Nie chodzę obecnie do spowiedzi i nie przyjmuje sakramentów, bo najzwyczajniej w świeci nie widzę sensu spowiadania się z rzeczy, których nie żałuje a są uznawane jako grzech
swoją drogą agnostycyzm to też nie to samo co ateizm
Stary 2011-12-19, 10:34   #4957
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
(...) mimo tego, że ktoś może mnie nazwać hipokrytką, to jednak podoba mi się ta cała szopka ze ślubem kościelnym
Mnie też się szopka podoba, ale do tego wystarczy wybrać sobie jakiś bomba Pałac Ślubów zamiast gminnego USC i już jest pięknie Marmury, kiecki

Cytat:
elve, najgorsze jak ustawił wysoko poprzeczkę z tym prezentem
No nisko nie ustawił - zatłukę Teściową, bo bankowo to ona pomagała wybierać
Stary 2011-12-19, 10:41   #4958
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
No nisko nie ustawił - zatłukę Teściową, bo bankowo to ona pomagała wybierać
Co dostałaś?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:43   #4959
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam siebie osobą niewierzącą nazwać nie mogę. To ciężki temat, ale generalnie tak jak już pisałam wcześniej dla mnie katolicyzm, jest swego rodzaju hmm tradycją wśród której się wychowywałam, którą przekazywali mi rodzice i nie chce się tego wyzbywać. Nie chodzę obecnie do spowiedzi i nie przyjmuje sakramentów, bo najzwyczajniej w świeci nie widzę sensu spowiadania się z rzeczy, których nie żałuje a są uznawane jako grzech
swoją drogą agnostycyzm to też nie to samo co ateizm
Ale żeby przystąpić do sakramentu małżeństwa wg kościoła katolickiego trzeba przystąpić też do wielu innych sakramentów a na końcu do spowiedzi. A jak się nie widzi sensu spowiedzi, to w pewnym sensie zawieranie małżeństwa i przysięganie, że wychowa się dzieci w wierze itd jest nieuczciwością.

PS. Wiem co to jest agnostycyzm, nie jestem aż taka niedouczona

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Co dostałaś?
Też kce wiedzieć!
Stary 2011-12-19, 10:46   #4960
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Jak to było? Odpowiadasz za to, co oswoiłeś?
"Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś". Tekst, który był mottem mojego związku z eks-eksem . Nawet kiedyś niedługo po rozstaniu trafiłam na spotkanie osób, które pasjonują się retoryką i nie chwaląc się wystartowałam sobie z marszu w konkursie, opierając przemowę właśnie na tym cytacie... i wygrałam .

Cytat:

Dzisiaj nie poszłam do roboty. Niby się lepiej czuję, ale dzisiaj już absolutnie muszę iść na zajęcia z języka wieczorem, więc kurrrrde! W dodatku chłop się wczoraj nie odezwał ani słowem, a wiem, że z roboty miał wracać wieczorem. Tylko smsa na odczepnego w sobotę dostałam i tyle. A we wtorek znowu wyjeżdża i wraca w środę, a w piątek wyjeżdża i się do Nowego Roku nie zobaczymy .
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:50   #4961
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Co dostałaś?
Biżuterię...
Stary 2011-12-19, 10:51   #4962
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ty myślałaś, że on to zrobił bo po prostu nie pomyślał, że mnie tym zrani?
Nie, doskonale o tym wiedział. Podejrzewam, że chciał Ci pokazać, że to koniec, skoro nie ma odwagi, by wyrazić to słowami. On w ogóle jest na bakier z myśleniem w ostatnim czasie.
Stary 2011-12-19, 10:52   #4963
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Biżuterię...
pics or it didn't happen!
Stary 2011-12-19, 10:54   #4964
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Biżuterię...
Uhuhu

Ja chyba jednak zrezygnuję z kupowania prezentu, a zamiast tego kasę przeznaczę na polepszenie relacji w związku. Pewien pomysł już mam, pogadam z nim o tym i wywęszę czy w ogóle warto

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:59   #4965
plu
Rozeznanie

Cytat:
Ale żeby przystąpić do sakramentu małżeństwa wg kościoła katolickiego trzeba przystąpić też do wielu innych sakramentów a na końcu do spowiedzi. A jak się nie widzi sensu spowiedzi, to w pewnym sensie zawieranie małżeństwa i przysięganie, że wychowa się dzieci w wierze itd jest nieuczciwością.
ja się do spowiedzi zraziłam bo miałam kiedyś na prawdę mocna postanowienie poprawy, chciałam w końcu sie wygadać w konfesjonale, powiedzieć wszystkie grzechy i zrobiłam to. Niestety trafiłam na księdza buca, który postanowił mnie opierdzielić i nie dać rozgrzeszenia
Fubi, ja mam strasznie pokrętną logikę w tych sprawach i nie o to chodzi, że chce obrażać i nie szanować uczucia religijne innych osób. Po prostu katolicyzm w swojej pełnej formie jest dla mnie nie do przyjęcia nie w dzisiejszych czasach. A do tego jeszcze dochodzi relatywizm moralny.

Cytat:
Biżuterię...
jeśli do tego sam wybierał i trafił idealnie, to tylko pozazdrościć

Edytowane przez plu
Czas edycji: 2011-12-19 o 11:01
Stary 2011-12-19, 11:01   #4966
elvegirl
po drugiej stronie szafy

...

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2011-12-19 o 14:11 Powód: była fotka, ale i tak nie skomentowały, to co ją będę trzymać :P
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:03   #4967
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
jeśli do tego sam wybierał i trafił idealnie, to tylko pozazdrościć
No nie wiem czy sam wybierał, jak rozmawiałam dziś z Teściową i powiedziałam że ma kobitka dobry gust, to usłyszałam "jaaaaaaaaaaaa? ale ja nic nieeeee wieeeeeeeeem..." - za karę pomoże mi z prezentem dla niego
Stary 2011-12-19, 11:04   #4968
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
ja się do spowiedzi zraziłam bo miałam kiedyś na prawdę mocna postanowienie poprawy, chciałam w końcu sie wygadać w konfesjonale, powiedzieć wszystkie grzechy i zrobiłam to. Niestety trafiłam na księdza buca, który postanowił mnie opierdzielić i nie dać rozgrzeszenia
Ksiądz to jest tylko człowiek i nie ma patentu na słuszność. Wiara powinna być ponad to. A poza tym spowiedź to nie jest usługa handlowa i nie można złożyć reklamacji Dlatego ja starannie dobieram spowiedników, jeśli mam ciężkie grzechy.

Cytat:
Po prostu katolicyzm w swojej pełnej formie jest dla mnie nie do przyjęcia nie w dzisiejszych czasach.
W tej sytuacji wybacz, ale nie masz prawa przyjmować sakramentu małżeństwa. Choćby nie wiem jak fajnie i romantycznie to wyglądało.
Stary 2011-12-19, 11:12   #4969
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja kiedyś myślałam o zmianie Kościoła na ewangelicki...ale tak czy siak jakoś ślub w kościele...nie jest mi potrzebny. Dopadnę kiedyś może mojego ukochanego księdza, który jako radosny wikary mnie do komunii przygotowywał jego błogosławieństwo mi wystarczy.

Ślub w kościele traci na prawdziwym znaczeniu przez te wszystkie Panny Młode w białych kieckach i 5 miesiącu ciąży, przez "bo trzeba, bo co ciocia Jadzia powie na tylko cywilniak", "no jak to, wesele po cywilnym? w dupach się poprzewracało" itd itp.
A szkoda.
Stary 2011-12-19, 11:13   #4970
plu
Rozeznanie

Cytat:

W tej sytuacji wybacz, ale nie masz prawa przyjmować sakramentu małżeństwa. Choćby nie wiem jak fajnie i romantycznie to wyglądało.
...
coś czułam że do tego doprowadzi ta rozmowa

Fubi a czy Ty na prawdę zgadzasz się i starasz się przestrzegać wszystkiego co nakazuje i zakazuje kościół? Jeśli tak, to szanuje to i jestem pełna podziwu jesli przestrzegasz tego. Jeśli nie, to wybacz ale sama sobie przeczysz
Stary 2011-12-19, 11:29   #4971
Connff
Zadomowienie

Cytat:
...

Fubi a czy Ty na prawdę zgadzasz się i starasz się przestrzegać wszystkiego co nakazuje i zakazuje kościół? Jeśli tak, to szanuje to i jestem pełna podziwu jesli przestrzegasz tego. Jeśli nie, to wybacz ale sama sobie przeczysz
Wiesz, plu, my tu już kiedyś poruszałyśmy pobieżnie temat wiary. Ja ogólnie jestem wierząca, chociaż nie zgadzam się z paroma kwestiami, dlatego nie mówię o sobie, że jestem katoliczką. Jestem chrześcijanką. Na szczęście dla mnie ślub kościelny to obrzydliwa szopka pod publiczkę, dlatego nie mam problemu natury takiej, czy mi to wypada robić, czy nie. Ja po prostu ślubu kościelnego nie chcę (w ogóle ślub też tak średnio, no ale...).

Ale tak naprawdę, to skoro nie jesteś katoliczką, to po co Ci ten ślub? Serio tylko dlatego, że ładnie wygląda? Czy że wypada?
Stary 2011-12-19, 11:34   #4972
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub w kościele traci na prawdziwym znaczeniu przez te wszystkie Panny Młode w białych kieckach i 5 miesiącu ciąży, przez "bo trzeba, bo co ciocia Jadzia powie na tylko cywilniak", "no jak to, wesele po cywilnym? w dupach się poprzewracało" itd itp.
A szkoda.
Nie wiem, dla mnie ślub nie traci na znaczeniu tylko dlatego, że ktoś jest idiotą
Cytat:
...
No ale taka jest prawda, żaden ksiądz nie udzieliłby Ci ślubu, gdybyś mu coś takiego powiedziała. No pomijam księży, którzy udzielą ślubu nawet i owcy, jak dostaną w łapę.

Cytat:
Fubi a czy Ty na prawdę zgadzasz się i starasz się przestrzegać wszystkiego co nakazuje i zakazuje kościół?
Umówmy się - nie da się żyć dokładnie tak, jak nakazują to oba testamenty. Kiedyś był taki eksperyment, że gość przez rok miał żyć zgodnie ze wszystkimi zasadami z Pisma Świętego. No i nie pamiętam dokładnie jak to było, ale wiem, że nie mógł zgolić brody, używać elektryczności itd itp. To nie o to chodzi w wierze. Chodzi o to, że przestrzegasz przykazań i obecnego stanowiska Watykanu w różnych sprawach (a ono się zmienia). Jak ich nie przestrzegasz, to nie przystępujesz do sakramentu i albo Ci się udaje poprawić i dopiero, albo nie. Natomiast masz prawo a nawet powinność chodzić w międzyczasie do kościoła i modlić się. Kościół katolicki dopuszcza a wręcz uznaje za pewnik to, że człowiek ma swoje grzechy i swoje słabości i ma starać się z nimi walczyć. Może nawet pewnych zasad nie rozumieć, ale przez to że wierzy nie tylko w Boga ale też w siłę i znaczenie tej tradycji, to stara się je zrozumieć i przyjąć. Ja wielu zasad kościoła nie rozumiałam kiedyś a teraz je rozumiem, chociaż ni w ząb nie są mi one na rękę, ale nie na tym to polega. Natomiast to diametralna różnica grzeszyć i próbować coś z tym robić (albo nawet i mieć okresy, kiedy się nic z tym nie robi, ale wtedy nie robić cyrku ze spowiedzią, skoro nie ma się postanowienia poprawy), a definitywnie i stanowczo sprzeciwiać się części zasad kościoła i przystępować do sakramentów "bo ja się rozliczam przed Bogiem a nie przed księdzem". A już totalnie rozpierniczają mnie na kawałki ludzie, którzy mówią "ja się z tego i z tego nie spowiadam, bo wg mnie to nie grzech". Już jeden taki był, co tak uważał, Henio, i założył sobie własną religię i takim ludziom polecam to samo.

Ogólnie strasznie nie lubię dyskusji o wierze w internecie, bo zawsze się potem robi strasznie dużo pisania

Btw. z głównej strony onetu:

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Na szczęście dla mnie ślub kościelny to obrzydliwa szopka pod publiczkę, dlatego nie mam problemu natury takiej, czy mi to wypada robić, czy nie.
No widzisz a mi się swego czasu marzył ślub w małym wiejskim drewnianym kościółku tylko z rodzicami, najbliższą rodziną i przyjaciółmi. Ale eks wybił mi ten pomysł z głowy twierdząc, że na naszym ślubie muszą być wszyscy ludzie świata.
Obecnie moim wymarzonym kościołem do wzięcia ślubu jest dość pokaźnych rozmiarów gotycki kościół, ale dlatego, że akurat TEN kościół jest mi bardzo bliski a nie dlatego, że jest mały czy duży. Wręcz jest tak mroczny, że nie ma tam atmosfery do brania ślubu
Stary 2011-12-19, 11:39   #4973
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
To nie o to chodzi w wierze. Chodzi o to, że przestrzegasz przykazań i obecnego stanowiska Watykanu w różnych sprawach (a ono się zmienia). Jak ich nie przestrzegasz, to nie przystępujesz do sakramentu i albo Ci się udaje poprawić i dopiero, albo nie. Natomiast masz prawo a nawet powinność chodzić w międzyczasie do kościoła i modlić się. Kościół katolicki dopuszcza a wręcz uznaje za pewnik to, że człowiek ma swoje grzechy i swoje słabości i ma starać się z nimi walczyć. Może nawet pewnych zasad nie rozumieć, ale przez to że wierzy nie tylko w Boga ale też w siłę i znaczenie tej tradycji, to stara się je zrozumieć i przyjąć.
Dokładnie tak jest.
Stary 2011-12-19, 11:43   #4974
Connff
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz a mi się swego czasu marzył ślub w małym wiejskim drewnianym kościółku tylko z rodzicami, najbliższą rodziną i przyjaciółmi. Ale eks wybił mi ten pomysł z głowy twierdząc, że na naszym ślubie muszą być wszyscy ludzie świata.
Obecnie moim wymarzonym kościołem do wzięcia ślubu jest dość pokaźnych rozmiarów gotycki kościół, ale dlatego, że akurat TEN kościół jest mi bardzo bliski a nie dlatego, że jest mały czy duży. Wręcz jest tak mroczny, że nie ma tam atmosfery do brania ślubu
Hehe... to co, że mroczny? W niczym nie szkodzi. Mi w każdym razie.

Ja mam swój ulubiony kościół - duszpasterstwo akademickie we Wrocławiu. Jak tam jestem, robi mi się tak nieziemsko ciepło w środku, że hoho . Klimat cudny. Inna rzecz, że właściwie od wizyty w tym kościele właśnie zaczęłam chodzić na msze. Mieszkając w mieście rodzinnym próbowałam, ale nie byłam w stanie. No po prostu takie pierdzielenie, jakie odstawiają księża w moim mieście w głowie się nie mieści. Po rozpoczęciu studiów poszłam do duszpasterstwa akademickiego i magia, zupełnie inne kazania, zupełnie inna mentalność. Także... wszystko zależy od księży.

A co do sakramentów, to ja u spowiedzi jestem dwa razy w roku. Właśnie zbliża się termin , a jak na złość chora jestem, wymarznę się w kolejce i będę jeszcze bardziej chora pewnie, jak zwykle ...
Stary 2011-12-19, 11:45   #4975
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie wiem, dla mnie ślub nie traci na znaczeniu tylko dlatego, że ktoś jest idiotą
Ja piszę o ogólnym podejściu do ślubu kościelnego. Ludzie zrobili z sakramentu szopkę. Zresztą nie tylko z tego sakramentu niestety...

Cytat:
Btw. z głównej strony onetu:
[URL="http://religia.onet.pl/publicystyka,6/biore-rozwod-z-kosciolem-katolickim,23759.html"]
Ja jestem matką chrzestną, mimo że kościół omijam szerokim łukiem. Ksiądz z którym konsultowałam swoją decyzję zapytał mnie czy jestem wierząca i czy chcę żeby dziecko, które przyjmę pod swoje skrzydła, było wierzące. No chcę, Stary Testament to najpiękniejsze baśnie mojego dzieciństwa, niech się Andersen schowa
Nikt nie robił problemów.

Cytat:
No widzisz a mi się swego czasu marzył ślub w małym wiejskim drewnianym kościółku tylko z rodzicami, najbliższą rodziną i przyjaciółmi.
Taaa a mnie się zawsze marzyła przysięga na Zawracie, tamtejsza Matka Boska ma w sobie to "coś"

Tak więc nigdy kościołowa nie byłam
Stary 2011-12-19, 11:53   #4976
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Stary Testament to najpiękniejsze baśnie mojego dzieciństwa, niech się Andersen schowa

Cytat:
Taaa a mnie się zawsze marzyła przysięga na Zawracie, tamtejsza Matka Boska ma w sobie to "coś"
Mnie zupełnie nie poruszyła. Może dlatego, że sam szlak z Gąsienicowej na Zawrat mnie rozczarował. Jakoś tak przez niego przeleciałam z kuzynem, że nawet nie zauważyliśmy, kiedy doszliśmy. Mówiłam mu, że będzie trudno, przepaści i takie tam, a dotarliśmy 40 minut przed czasem, bez żadnych trudności, z telefonem do robienia zdjęć w ręce przez całą trasę
Stary 2011-12-19, 11:55   #4977
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piszę o ogólnym podejściu do ślubu kościelnego. Ludzie zrobili z sakramentu szopkę. Zresztą nie tylko z tego sakramentu niestety...
No ale ważne jest dla mnie co ja robię a nie co sąsiadka Zosia zrobiła

Cytat:
Ja jestem matką chrzestną, mimo że kościół omijam szerokim łukiem.
Ale nie planujesz aktu apostazji zaraz po chrzcinach. To już jest skurczysyństwo.

Stary 2011-12-19, 12:01   #4978
Connff
Zadomowienie

Cytat:

Mnie zupełnie nie poruszyła. Może dlatego, że sam szlak z Gąsienicowej na Zawrat mnie rozczarował. Jakoś tak przez niego przeleciałam z kuzynem, że nawet nie zauważyliśmy, kiedy doszliśmy. Mówiłam mu, że będzie trudno, przepaści i takie tam, a dotarliśmy 40 minut przed czasem, bez żadnych trudności, z telefonem do robienia zdjęć w ręce przez całą trasę
Hmm, sam Zawrat mi się podoba bardzo, ale ostatnim razem jak byłam, to po prostu do szału doprowadzały mnie watahy ludzi w japonkach i z małymi dziećmi. Do jasnej cholery, to nie jest trudny szlak, ale na pewno nie jest dla każdego. Zresztą KORKI na szlaku! Proszę was!! Wisisz na łańcuchu czekając, aż ktoś się koło Ciebie przeczołga. Cudnie. Nie lubię Tatr w sezonie.
Stary 2011-12-19, 12:04   #4979
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Wiesz, ja miałam 11 lat, Zawrat był dla mnie Ziemią Obiecaną ("jak będziesz już duża to cię tam zabiorę" do dziś dzwoni mi w uszach ) i jak już tam dotarłam to byłam tak dziko szczęśliwa, że omg W dodatku był lipiec, a tam leżał śnieg Gdzieś jeszcze mam zdjęcie jak się w nim tarzam

Do dziś to miejsce ma dla mnie magię. Mam kilka takich w Tatrach i przeważnie są to miejsca uważane przez ludzi regularnie chodzących po górach za pospolite. I dobrze. Ja mieszkam na drugim końcu kraju, dla mnie wypad w góry to co najmniej tygodniowa wyprawa, żeby zaliczyć Orlą i nie umrzeć to musiałabym tam spędzić miesiąc. Niewykonalne. Nie mam kondycji, nie mam wprawy, to i inne rzeczy mnie zachwycają

Cytat:
Ale nie planujesz aktu apostazji zaraz po chrzcinach. To już jest skurczysyństwo.
No to fakt.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Hmm, sam Zawrat mi się podoba bardzo, ale ostatnim razem jak byłam, to po prostu do szału doprowadzały mnie watahy ludzi w japonkach i z małymi dziećmi.
I pomyśleć, że kiedyś takie klimaty to tylko na Giewoncie były...ech.

Nie byłam w górach od kilku dobrych lat, nie wiem co się tam teraz dzieje...
Stary 2011-12-19, 12:06   #4980
Connff
Zadomowienie

Cytat:
I pomyśleć, że kiedyś takie klimaty to tylko na Giewoncie były...ech.

Nie byłam w górach od kilku dobrych lat, nie wiem co się tam teraz dzieje...
Na Giewont to my już tylko zimą. Inaczej nie ma sensu .

Wiesz, tak wszędzie jest. Np. jak jakieś 5 lat temu byliśmy pierwszy raz z ekipą w Fatrze na Słowacji, to przez trzy dni spotkaliśmy ludzi trzy razy. Wróciliśmy w zeszłym roku i wszędzie pełno ludzi, wszędzie :/. Także... do bani.

A wiecie, co mi się marzy? Elbrus do 30-tki . Jeśli kolana pozwolą...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości