Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 10:27   #4051
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
rozumiem, ze byly pyszne
ojjj taaak

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
masz fajną zabawkę
taa.. ciekawe kiedy mi się znudzi...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy dziś 32 tydzień czyli 8 miesiąc
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Ja też dziś idę do lekarza a właściwie na usg, zobaczę Dzidziolka ciekawa jestem ile ta moja kruszynka przytyła

a my zaczynamy 31 tydzień!
Tryzmam kciuki za Wasze wizyty i za następny tydzień... leci ten czas.....

Ja tam wczoraj zaczęłam 36
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
moja kuzynka ma dzis CC a wiecie ze ja jutro jutro prawdopodobnie o tej porze bedziemy miec naszego Igorka
ale to zleciało, szok! Trzymam kciuki już za jutro oby wszystko zakończyło się pomyślnie!
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
aaa i się musze wam pochwalić- tż dzisiaj mne w nocy wreszcie przytulił!!! chyba sobie gdzies zapisze jakieś święto będę miała ciekawe czy zapomniał że może nam cos zrobić czy też już miał dość swojej głupoty
Wooooooow!!! a pamięta, że Cię przytulił?? czy może był to odruch bezwarunkowy?? Napisz białą kredą na kominie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ale patrzyłam dzisiaj w Ross i z BD trochę mnie zapach wkurza, więc może jednak i ja zacznę od ziajki tylko Ziajki nie mogłam tam znaleźć
hmm, ziajki nie mieli? mówisz, że z BD zapach nie halo? muszę sama się przekonać

Cytat:
Aaaa... wczoraj zaczęliśmy 34 tydzień

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:32   #4052
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
Dzisiaj z Bartusiem zaczynamy 37 tydzień

Pisała do mnie dzisiaj koleżanka z Niemiec ,że właśnie leży na porodówce,o 2.30 odeszły jej wody i ze gdyby wiedziała ,ze to taki ból będzie do by się zdecydowała na cesarke.Plusem jest to,że tam znieczulenie zewnątrzoponowe jest zadarmo i dostaje je każdy kto chce!!
możesz śmiało rodzić!

Fajnie mają w De... nie ma co...

Stary 2011-12-19, 10:35   #4053
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

zebys zaraz pozniej na porodowce nie wyladowala
obyło się bez

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja na kremy jestem uczulona ziaji, ale stosuje mydełko do kapieli - fajnie pachnie i jest delikatne.

Jakich będziecie używały pieluszek???? Koleżanka mi radziła abym kupiła Rossmanowskie - ponoć bardzo dobre...
Ja na początku pampersów

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
Dzisiaj z Bartusiem zaczynamy 37 tydzień

Pisała do mnie dzisiaj koleżanka z Niemiec ,że właśnie leży na porodówce,o 2.30 odeszły jej wody i ze gdyby wiedziała ,ze to taki ból będzie do by się zdecydowała na cesarke.Plusem jest to,że tam znieczulenie zewnątrzoponowe jest zadarmo i dostaje je każdy kto chce!!
ja i tak bym nie skorzystała bo się boje

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:38   #4054
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Też kupiłam te chusteczki
Ale chcę jeszcze kupić paczkę jakichś innych
No właśnie mam jeszcze z Pampersa, ale te będą do szpitala, bo opakowanie mniejsze

Cytat:
My kupiliśmy z Tztem te pieluszki pampersa new born na początku nie będę ryzykować.

tez mi wszyscy odradzali kosmetyki tej firmy
A macie nr 1 czy 2? bo skoro lekarz mówi, że mój mały będzie duży, to mam nadzieję, że 1 nie będzie za mała: confused:

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
hmm, ziajki nie mieli? mówisz, że z BD zapach nie halo? muszę sama się przekonać
No właśnie nie mieli ale w drugim sklepie jest na pewno, więc Ross ma w ofercie
A zapach normalny dzidziusiowy, ale jakoś tak mnie zirytował (w ciąży denerwują mnie nawet zapachy dezodorantór męża)
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:44   #4055
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mam jeszcze z Pampersa, ale te będą do szpitala, bo opakowanie mniejsze

A macie nr 1 czy 2? bo skoro lekarz mówi, że mój mały będzie duży, to mam nadzieję, że 1 nie będzie za mała: confused:

A zapach normalny dzidziusiowy, ale jakoś tak mnie zirytował (w ciąży denerwują mnie nawet zapachy dezodorantór męża)
My mamy 1, bo mała ma mieć góra 3 kg...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:50   #4056
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy 1, bo mała ma mieć góra 3 kg...
Nasz koło 4 i na dodatek długi... kurcze... no nie wiem

Zrobiłam kakao dawno nie piłam
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-19, 10:54   #4057
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

widzę, ze dzisiaj dzień badań ja tez byłam z rańca W czwartek wizyta u gina.. ciekawe co powie- czy mały juz się do drogi szykuje czy nie.....

Uska normalnie szok z tą Twoją cesarką, ze to juz!!! ale super-na świeta bedziecie w domu! super prezent pod choinkę bedziecie miec
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:58   #4058
*Agatek*
Zakorzenienie

Mam już prezent dla męża!!!!!!

KLIK

Cytat:

Stary 2011-12-19, 11:00   #4059
MissZuzia
Zadomowienie

jaz kupiłam jedną paczkę Pampersów new born (74szt) 1 a nasz mały tak koło 3.5kg ma mieć. Co potem to zobaczę jak będzie znosił Pampersy to zostanę przy nich a jak nie to spróbuję z hugginsami

Cytat:
mi też nic ginka nie mówiła o KTG- dzisiaj mam wizyte to zobaczymy czy cos powie-miałam wczoraj was o to pytać i zapomniałam
też myślę o fryzjerze...iść czy nie iść oto jest pytanie- mama mnie namawia bo mówi że później może być problem niewiadomo jak mała będzie jadła itd
i dzisiaj w nocy tez sypałoale nie ma co zazdrościć bo malutko go strasznie
najgorsze ze to trzeba wysiedzieć 2h, a ja nie wiem czy uda mi się niby po nałożeniu farby mogę wstać ale nie położe się tam przecież... no i wypadałoby podciąć włosy bo juz mam długie kudły
Cytat:
aaa i się musze wam pochwalić- tż dzisiaj mne w nocy wreszcie przytulił!!! chyba sobie gdzies zapisze jakieś święto będę miała ciekawe czy zapomniał że może nam cos zrobić czy też już miał dość swojej głupoty

Cytat:
ja też się boję ZZO ale tłumacze sobie że to tylko dla mojego dobra żebym mniej cierpiała
Cytat:

Zrobiłam kakao dawno nie piłam
a piję raz na tydzień

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:01   #4060
pearpearl
Wtajemniczenie

Siemandero, Brzuchacze

My juz po sniadaniu - Nietopson wykopal mnie z lozka, a po moich trzech lykach kakao mial czkawke, wiec znowu sie za szybko opil, zarlacz maly

Uska, o ja cie chrzanie, juz jutro bedziemy mialy druga dzidzie na watku Kciuki mocno zacisniete, kochana

Renatko, dziekuje za kciuki za tzta Ja gratuluje dzisiejszych przytulanek. Twoj Tz w koncu zmadrzal

Boro, nie boj zaby z ta kroplowka. Jak Ci sie zaczna skurcze, to taka kroplowka bedzie kasnieciem komara...

Agawoo, brawo za pamiec
A Twoja Mame podziwiam, ze swiezutkie w wigilie robi. U nas by to nie przeszlo... Za duzo ludzi i za duzo roboty

Bambusiek, Renatko, juz wiem, dlaczego HIPP i BabyDram sa najlepsze dla dzidzi - na innym forum znalalzlam cos takiego o BabyDream - "brak SLS - któy może miec działanie rakotwórcz, PGE - konserwant - podobnie, propylene glykolu - również, brak olei mineralnych robionych z ropy naftowej - posmarowałabys świadomie dziecko ropą? no i brak parafiny - tez robionej z ropy - to raz - dwa zbędny zapychacz dla zdrowej skóry, który nie ma żadnych wartości..."
Tak wiec dla mnie sprawa jasna. Bede uzywac BabyDream, bo sa sporo tansze od HIPPa, wszytskie inne - J&J, Nivea, Ziajka, Bambino, etc maja gorszy sklad.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:06   #4061
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Bambusiek, Renatko, juz wiem, dlaczego HIPP i BabyDram sa najlepsze dla dzidzi - na innym forum znalalzlam cos takiego o BabyDream - "brak SLS - któy może miec działanie rakotwórcz, PGE - konserwant - podobnie, propylene glykolu - również, brak olei mineralnych robionych z ropy naftowej - posmarowałabys świadomie dziecko ropą? no i brak parafiny - tez robionej z ropy - to raz - dwa zbędny zapychacz dla zdrowej skóry, który nie ma żadnych wartości..."
Tak wiec dla mnie sprawa jasna. Bede uzywac BabyDream, bo sa sporo tansze od HIPPa, wszytskie inne - J&J, Nivea, Ziajka, Bambino, etc maja gorszy sklad.
to mi teraz pojechałaś ale nivei na razie mam balsamik nawilżający dla malucha (którego ja teraz używam do smarowania brzucha bo z babydream mi się skończył ) płyn do mycia włosków i ciałka oraz mydło hipoalergiczne mam nadzieję, że szybko skończę i przerzucę się na coś innego

Stary 2011-12-19, 11:09   #4062
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

KLIK

nawet z pomponem
ale chyba ten ochraniacz jakiś taki mało rozciągliwy...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:10   #4063
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
nawet z pomponem
ale chyba ten ochraniacz jakiś taki mało rozciągliwy...

może szyją na wymiar???????

Stary 2011-12-19, 11:15   #4064
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
to mi teraz pojechałaś ale nivei na razie mam balsamik nawilżający dla malucha (którego ja teraz używam do smarowania brzucha bo z babydream mi się skończył ) płyn do mycia włosków i ciałka oraz mydło hipoalergiczne mam nadzieję, że szybko skończę i przerzucę się na coś innego
Ja tam mysle, ze nie mozna sie dac zwariowac i jak uzyjesz nivei i bedzie wszystko ok, to nie ma co panikowac. Moj chrzesniak byl chowany na bambino i nivei (zreszta to ta sama firma) i jakos nic mu sie nie dzieje. W koncu w XXI wieku caly czas JEMY konserwanty, wiec takie smarowanie nie powinno jakos mega szkodzic.
Z tym ze jak sie juz posiada taka wiedze, to wtedy chyba warto uzywac jednak tych o lepszym skladzie, szczegolnie ze cena jest bardzo przystepna

Stary 2011-12-19, 11:17   #4065
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

KLIK

Hehe moja mama kiedyś pytała, czy ma mi (tzn. zięciowi) wydziergać takie cudo

A co do zapachu, to teraz powąchałam kremik na każdą pogodę z BD i już mnie nie irytuje chyba w sklepie coś nie tak było

Cytat:
My juz po sniadaniu - Nietopson wykopal mnie z lozka, a po moich trzech lykach kakao mial czkawke, wiec znowu sie za szybko opil, zarlacz maly

Mój też właśnie po kakao ma czkawkę
Aaaa... teraz jak czytam, to coś ta koleżanka mówiła o parafinie i sls

Jak na chwilę obecną albo BD płyn taki 0,5l z pompką + krem do pupci albo Ziajka

Jakie jeszcze kosmetyki są potrzrebne dla dzidzi?
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-19, 11:20   #4066
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Melduję się że u mnie wszystko ok, jutro wieczorem mam wizytę i napiszę później co i jak.

Zaglądnęłam czy aby nikt nie urodził ale widzę na razie cisza przed burzą.

Ja wpadłam w manię sprzątania, układania, prania chyba wicie gniazda zaczęło się na dobre.
Wczoraj nawet ubraliśmy choinkę i zrobiło się tak fajnie świątecznie.

Nie mogę się doczekać czwartku i pieczenia ciast...

Mi do porodu chyba nic nie brakuje, jedynie materacyk dla maluszka, bo po synku jest zdewastowany

Szpital wybrany,
torba spakowana,
wyprawka jest,

jedyne co to badania do szpitala do porodu, podbita legitymacja ubezpieczeniowa i już
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:20   #4067
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

KLIK

Oplułam monitor jogurtem
Jak to się montuje

Cytat:

Agawoo, brawo za pamiec
A Twoja Mame podziwiam, ze swiezutkie w wigilie robi. U nas by to nie przeszlo... Za duzo ludzi i za duzo roboty

Pearl, u nas zawsze tak było Babcia to chyba nawet uszka robiła jeszcze w wigilię
A mama coś tam piekła i sałatkę robiła
Teraz mama jest sama, więc uszka zrobiła wcześniej, ale pierogi będą tradycyjnie świeżutkie (i znowu będzie walka ze mną w kuchni, żebym nie wyjadła ) ...

A co w składzie ma w takim razie Babydream???

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:20   #4068
mala_stopka
Zadomowienie

chwale sie co mi mama przed chwila przyniosła....
he he mówi, ze nie mogła sie powstrzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0033.jpg (59,3 KB, 24 załadowań)
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:24   #4069
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

może szyją na wymiar???????
Taaaa, na pewno - robisz gipsowy odlew i im wysyłasz

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Ja chyba kupię 2, bo mała na pewno będzie miała więcej jak 3kg

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Czyżby się poskarżył, że mu marznie??

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:25   #4070
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa, na pewno - robisz gipsowy odlew i im wysyłasz

Cytat:
Oplułam monitor jogurtem
Jak to się montuje
no może te pomponiki się zawiązuje na supełek na górze, żeby nie spadło??
Cytat:

A co do zapachu, to teraz powąchałam kremik na każdą pogodę z BD i już mnie nie irytuje chyba w sklepie coś nie tak było
haha, teściówka o zięcia chciała zadbać co by mu nic nie zmarzło

Myślę, że zapachy Ci wrócą po ciąży, jak jesteś teraz tak przeczulona na punkcie męskich ja chyba też, nie pamiętam, dawno nie czułam faceta i zapomniałam jak to jest... .

Stary 2011-12-19, 11:31   #4071
Dark lady
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, zaraz lecę do gina i nie mam czasu nadrabiać, jak wrócę to się poprawię . Kilka rzeczy, które udało mi się wyłapać:

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka!!!

Postanowilam wykurzyc Filipa z brzucha i sprzatam,prasuje,gotuje,c o tylko mozliwe,zeby wyszedl jeszcze przed swietami,zobaczymy co to da

Zapytalam sie TZ czy poprzytulamy sie wieczorem,od niepamietych czasow bo to tez dobry sposob,on na to ZE ZACZNE RODZIC W TRAKCIE I CO ON ZROBIszczena opada
A czemu tak bardzo chcesz przed świętami, a TŻ nieźle sobie wymyślił

Cytat:
Laski zrobilismy przemeblowanie i jest ciasno ale Igorek bedzie mial swoj kacik w pon rozlozymy lozeczko i nawet fotel do karmienia sie zmiesci
Jestem taka szczesliwa
My też zrobiliśmy przemeblowanie, celem sprawdzenia spadkowego łóżeczka, ale przy okazji sprawdziliśmy jak się wszystko mieści. Jest ok, choć też mamy teraz ciasnotę w pokoju.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a co do cisnienia to oczywiscie lepiej miec w normie ale z dwojga złego lepiej nizsze niz za wysokie... tylko musi uwazac zeby gdzies nie zemdlec bo mnie sie w ciązy czesto słabo robi i muszę usiąść albo sie połozyc na chwilke
Mi też się często słabo robi i też muszę odsapnąć wtedy. Boję się aż trochę jeździć samochodem, ale co mam zrobić jak do lekarza jakoś dojechać muszę a zawsze wtedy wszyscy w rozjazdach.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dzięki

Zabieram się za ubieranie choinki. Jakaś dziwna jestem, bo akurat średnio to lubię robić :/
Też to średnio lubię, ale jak robi się to rodzinnie, to całkiem fajnie jest

Cytat:
Ja znów sobie nie wyobrażam żeby męza nie było przy mnie... on zresztą tez
Ja też nie, choć biorąc pod uwagę jego pracę, wiem że może się tak zdarzyć i przygotowuję się psychicznie na taką ewentualność.

Cytat:
Magda juz mi przeszlo ale i tak wkurza mnie polska;/;/
Wszystkich chyba wkurza, ale jakoś trzeba iść do przodu i o tym zapominać choć na chwilkę krótką

Cytat:
Hej, właśnie upiekłam 100 pierniczków... ledwo dycham i nogi znów mi spuchły. Macie jakieś sposoby (oprócz leżakowania) na nóżki obrzmiałe???
Przede wszystkim chodze bez skarpet, bo inaczej to masakra jakaś, poza tym mam taki spray chłodzący do stóp to go używam. No i jak wcześniej pisałam brałam jakiś czas cyclo3fort i choć krótko to widzę ogromną różnicę.

Cytat:
ja swojemu powiedzialam, ze jak tam zajrzy, to bedzie jego ostatani raz, kiedy "ja" zobaczy...
wlasnie
jeju, on pewnie wyjdzie z brzucha i mnie pozre

Rodzicow mam przecudownych, a wdzieczna im bede zawsze.
Bez nich niczego bym nie miala, ani niczego nie osiagnela. Chcialabym chociaz w polowie byc taka podpora dla moich dzieci, jaka oni sa dla mnie
dziekuje
nieskromnie powiem, ze ja mam ladniejszy kolorek - taki cieplutki jasny braz z brzoskwiniowymi wykonczeniami
naprawde Tato ladne wybral

Uska, Agatek, nie bic dzieciorow! W koncu to ich domki, a nie Wasze
Gratuluję wspaniałych rodziców, dobrze że ich masz . A ja mówię że to nie domki ich tylko ich całe światy .

Cytat:
hehe albo jestem przechowalnią bagażu kurczaki no i co chwila: "ile ważysz????" już mu nie mówię... wchodzę dziś i co? 74 kg ale było to po wypiciu pół litra płynów więc jakieś 73 jest 16 kilosów na +, już wstyd się przyznać mężowi jak się rozpasłam
Eee tam przechowalnia, mówię ci jesteś całym światem maluszka w brzuszku . Co do wagi to ja zwyczajnie już się nie ważę.

Dziewczyny moja "koleżanka", o której wam wspominałam, swoją drogą właśnie z forum ale z innego wątku i żeby nie było że pisze o niej za plecami, to jakby czytała, to niech wie że to właśnie o niej, tej wiecznej optymistce (pozdrawiam), stwierdziła że jestem wiecznym pesymistą, który tylko się nad sobą użala. Bo jej dobre samopoczucie w ciąży to wynika z jej... OPTYMIZMU i cieszenia się z małych rzeczy. Łooo matko, no tak mój brak optymizmu sprawia że mam nudności, spuchnięte cielsko, skoki ciśnienia itd. Chyba jestem jakaś nienormalna skoro tego nie widzę...
No i taka wielka burza o to że człowiek wspomniał że nie spał kolejną noc bo się tak źle czuł, ech.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:31   #4072
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl, u nas zawsze tak było Babcia to chyba nawet uszka robiła jeszcze w wigilię
A mama coś tam piekła i sałatkę robiła
Teraz mama jest sama, więc uszka zrobiła wcześniej, ale pierogi będą tradycyjnie świeżutkie (i znowu będzie walka ze mną w kuchni, żebym nie wyjadła ) ...
ojej, super, ze takie swiezutkie
chociaz w sumie mi smakuja te nasze robione kilka dni przed i nie wiem, czy poczulabym roznice
a tak zawsze jest duzo rozmow i smiechu przy spokojnym lepieniu

Cytat:
Napisane przez Agawoo
A co w składzie ma w takim razie Babydream???
pewnie oleje roslinne, tak jak np.oliwka przeciw rozstepom

Cytat:
Jakie jeszcze kosmetyki są potrzrebne dla dzidzi?
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...noworodka.aspx

Cytat:
ja na bank kupuje 2, bo jak moj Smok bedzie dalej tak rosl, to jedynki sobie chyba na palec zalozy

Stary 2011-12-19, 11:37   #4073
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sensu teraz rezygnować z tego co masz

Cytat:

Czyżby się poskarżył, że mu marznie??
To chyba dobrze, że nie wzięłam tych 1, a 2 mam

Nie skarżył się, ale moja mama lubi dziergać

Cytat:
Myślę, że zapachy Ci wrócą po ciąży, jak jesteś teraz tak przeczulona na punkcie męskich ja chyba też, nie pamiętam, dawno nie czułam faceta i zapomniałam jak to jest... .
Mam nadzieję na pocżatku na męskie zapachy tak źle reagowałam, że mąż musiał odłożyć na ten czas swój ulubiony dezodorant, bo walił mi... majerankiem i jak go tylko poczułam miałam odruch na

Chciałam iść do Carerfura na zakupy (to czego nie ma w Biedrze), ale mi się nie chce poczekam z robieniem obiadu na męża, a potem może mnie najdzie wena
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-19, 11:39   #4074
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

KLIK

dobry może sama mu wydziergasz z miłości

a co ty robisz tu z nami od 10-11

Cytat:

tutaj jest np. post o kosmetykach bez SLS
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Melduję się że u mnie wszystko ok, jutro wieczorem mam wizytę i napiszę później co i jak.

Zaglądnęłam czy aby nikt nie urodził ale widzę na razie cisza przed burzą.

Ja wpadłam w manię sprzątania, układania, prania chyba wicie gniazda zaczęło się na dobre.
Wczoraj nawet ubraliśmy choinkę i zrobiło się tak fajnie świątecznie.

Nie mogę się doczekać czwartku i pieczenia ciast...

Mi do porodu chyba nic nie brakuje, jedynie materacyk dla maluszka, bo po synku jest zdewastowany

Szpital wybrany,
torba spakowana,
wyprawka jest,

jedyne co to badania do szpitala do porodu, podbita legitymacja ubezpieczeniowa i już
no to kochana to gratki za przygotowania

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:44   #4075
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz, pielęgniarka mi powiedziała, że lepiej przejść z tańszych na droższe niż na odwrót
A niby dla czego?

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja używam ciągle tych kosmetyków dla syna obecnie, jak był młodszy stosowałam HIPPa, a potem przeszłam na ZIAJKĘ bo no nie czarujmy się jest tańsza, jest równie dobra i też bardzo ładnie pachnie no i kosmetyki z tej serii są dla dzieci od 1 dnia życia

Stosowałam z ziajki te:

1. Krem do pielęgnacji
2. Maść na pupę
3. Mleczko do ciała
4. Płyn do kąpieli (ten i jeszcze taki drugi, który nazywa się "magiczny" bo zmienia kolor wody)

Także myślę, że obecnie dla małej też będę je stosować, tym bardziej, że krem do pielęgnacji, mleczko i płyn do kąpieli mam na stanie bo używamy dla synka na co dzień

Sama też używam ZIAJI - lubię kozie mleko do rąk i kokosowe mleczko do kąpieli - zapach jest meeega !
A krem do pielęgnacji do czego w sumie się używa,do smarowania ciałka po kąpieli ,bo mam dużo próbek tego i w sumie nie wiem do czrgo je używać.Na buźkę na mróz też można go nałożyć?

[QUOTE=Dark lady;31130778
Dziewczyny moja "koleżanka", o której wam wspominałam, swoją drogą właśnie z forum ale z innego wątku i żeby nie było że pisze o niej za plecami, to jakby czytała, to niech wie że to właśnie o niej, tej wiecznej optymistce (pozdrawiam), stwierdziła że jestem wiecznym pesymistą, który tylko się nad sobą użala. Bo jej dobre samopoczucie w ciąży to wynika z jej... OPTYMIZMU i cieszenia się z małych rzeczy. Łooo matko, no tak mój brak optymizmu sprawia że mam nudności, spuchnięte cielsko, skoki ciśnienia itd. Chyba jestem jakaś nienormalna skoro tego nie widzę...
No i taka wielka burza o to że człowiek wspomniał że nie spał kolejną noc bo się tak źle czuł, ech.[/QUOTE]
Wiesz jak to jest ''szlachetne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz ,aż się zepsujesz'' i twoja koleżanka ma to definytywnie. Brak jej empatii i musi być BARDZO zadufana w sobie.Nie chciała bym z taką się kolegować

Dzis mam jakiś ciężki dzień,od rana strasznie kłuje mnie w pochwie co jakiś czas,mała rozpycha sie na łonie czyli znowu sie obsunęla w dół,a to jest strasznie nie przyjemne.Matko tylko żeby wytrzymać do stycznia Mam nadzieję ,że w Wigilie będzie wszystko dobrze i bedę mogła pojechać do rodzicow
Uska jutro będę trzymac kciuki.Daj znać jak już będziesz mogła ile mały waży i ile ma cm
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:53   #4076
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, zmykam na razie chyba się na chwilkę położę, bo oczy mi się same zamykają
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-19, 11:57   #4077
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A od jutra zabieramy sie za porzadki świateczne, bo ja sprzatalam tyle co na bierząco i szafe z ciuchami ogarnęłam tak porzadnie
Dziś sie biore za kuchnie, a jutro bedziemy myć okna, firanki prac i pościel

odnośnie pieluszek to ja mam do szpitala huggiesy , a w domu pampersy białe, jak mała wyrośnie z 1 to chce popróbowac z dada i tymi schleckerowymi

A jutro tez nikotynka ma wyjmowany pessar i sie moze zaczać wiec moze jutro bedziemy miec dwa maluchy albo i trzy jak Moni Michas wkoncu sie zdecyduje
ja też mam zamiar dziś zabrać się za kuchnię ale aż się boje :P wogóle to ten zamiar mam już od kilku dni :P

no właśnie albo mi się zdaje albo nikotynka się dawno nie odzywała? byle jej przeprowadzka nie wykończyła

Cytat:
My kupiliśmy z Tztem te pieluszki pampersa new born na początku nie będę ryzykować.
powiedzcie mi dziewczyny ile teraz kosztują te pampersy w normalnej cenie w sklepach i ile ich jest?

Cytat:
ja też tak myślałam jak byłam w pierwszej ciąży ale jak dostałam skurczy to sama ich prosiłam żeby mi je dali

Cytat:

KLIK

prezent the best ciekawe co by powiedział jakby taki dostał

Cytat:
Napisane przez pearpearl;31130287
[B
Bambusiek, Renatko[/B], juz wiem, dlaczego HIPP i BabyDram sa najlepsze dla dzidzi - na innym forum znalalzlam cos takiego o BabyDream - "brak SLS - któy może miec działanie rakotwórcz, PGE - konserwant - podobnie, propylene glykolu - również, brak olei mineralnych robionych z ropy naftowej - posmarowałabys świadomie dziecko ropą? no i brak parafiny - tez robionej z ropy - to raz - dwa zbędny zapychacz dla zdrowej skóry, który nie ma żadnych wartości..."
To dziwne bo np Oilatum mają z tego co pamiętam parafinę w składzie a są to bardzo wychwalane kosmetyki :/ bądź człowieku mądry i pisz wiersze :P

A wogóle to macie ochrzan że tak pędzicie z postami wlazłam tylko żeby zrobić przelew i stwierdziłam że tu zajrzę żeby być na bieżąco i już godzinę nadrabiam nie robicie porządków świątecznych
Stary 2011-12-19, 12:08   #4078
bybella
Wtajemniczenie

ja wpadłam tylko na chwilę się przywitać i zmykam zaraz, i tak was nie nadrobię dziewuchy.
agatek nie dam rady w tym tygodniu , obłedu idzie dostać przed świętami i w ogóle... poza tym teraz się martwię, bo w sob byłam w u lekarza i było wszystko z dzidzia ok, a teraz coś się mało rusza i nie wiem co robic:/ może śpi i ma mamuśkę gdzieś, czy to coś poważniejszego, sama nie wiem, poczekam jeszcze i do gina zadzwonię. papa
Stary 2011-12-19, 12:09   #4079
agacia_cz
Zadomowienie

33tc
annyonne poka poka tą owieczkę
ja się zakochałam w naklejkach na ścianę
http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...994194862.html
gratuluję wszystkich zaczętych tygodni
uska zazdroszcze
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 12:12   #4080
pearpearl
Wtajemniczenie

Zuzia, fajny ten link
A Ty czego bedziesz uzywac?

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
To dziwne bo np Oilatum mają z tego co pamiętam parafinę w składzie a są to bardzo wychwalane kosmetyki :/ bądź człowieku mądry i pisz wiersze :P
wlasnie tez o tym myslalam, ze przec iez jest tak chwalony, a w sumie parafiny jest tam bardzo duzo
mozna dostac krecka od tego
ja bede sie kierowala zasada, ze przsy wyborze kosmetykow dla niemowlaka dobry jest minimalizm
w skladzie i w ilosci kosmetykow

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cos Nikotynki nie widac...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości