|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Było super
Oprócz mnie było 5 dziewczyn, akurat tak się trafiło, że na mnie babka pokazywała wszystko Później każdej wymalowała jedno oko, a drugie same miałyśmy pomalować - mnie się akurat nie chciało, zrobiłam tylko pędzelkiem kreskę eye-linerem w żelu Cytat:
Cytat:
![]() Czemu od razu na marne? Ok - nie schudniesz, ale ruch sam w sobie jest dobry dla zdrowia i samopoczucia. za szampon.Cytat:
Z czego Ty się odwykujesz? Do ogarnięcia tylko szampony, toniki i kremy do twarzy.Spowiadaj się ![]() No to może ja też się pochwalę moimi zbiorami ![]() Pielęgnacja: - kremy i sera do twarzy i pod oczy (14) - peelingi do twarzy (5) - maseczki do twarzy (13) - żele i kremy do mycia twarzy (2) - produkty do demakijażu (5) - toniki i wody termalne (3) - szampony do włosów (2) - odżywki do włosów (3) - maseczki do włosów (2) - inne do włosów (7) - balsamy, mleczka i masła do ciała (6) - balsamy i mleczka rozświetlające i brązujące (4) - antycellulitowe i modelujące ciało (8) - peelingi do ciała (1) - żele pod prysznic (2) - płyny do kąpieli (1) - higiena intymna (1) - dezodoranty (4) - produkty do rąk i skórek (5) - produkty do stóp (9) - żele do golenia (2) - usta (5) - pielęgnacja jamy ustnej (2) - inne (6) - próbki (10) I kolorówka: - podkłady (3) - pudry (5) - pudry brązujące i rozświetlające (4) - róże (2) - korektory (4) - bazy pod makijaż i utrwalacze do makijażu (5) - cienie do powiek (15 - paletki liczę jako 1) - kredki do oczu (13) - eye-linery (6) - tusze do rzęs (6) - kredki do brwi (1) - szminki (5) - błyszczyki (8) - lakiery do paznokci (35) - lakiery do zdobień i stempli (3) - odżywki do paznokci (5) - przyspieszacze schnięcia lakieru (2) - próbki (8) |
|||
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne zużycia grudniowe mogę odznaczyć "
-tusz clinique 4ml -serum vichy aqualia 5ml -żel pod prysznic palmolive granat (okropny) 200ml -deo w kulce vichy 50ml -szampon avon nabłyszczający 400ml -żel do mycia twarzy olay 200ml -tonik avon 200ml -krem do rąk mineral care 150 ml -krem do ciała po opalaniu avon 200ml -minaturkę sunflowers 7ml -podkład mineralny loreala -serum redukujące przebarwienia avon 2ml - 2szt -balsam do ciała dotyk jedwabiu avon 7ml -dermika balsam wyszczuplający 6 ml -garnier balsam nawilżajacy 6 ml -vichy maseczka oczyszczająca 8 ml Z zakupów: -chusteczki nawilżane z biedronki 72szt -podkład revlon -3 odsypki meteorytów |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
![]() 1 Dabur - Nawilżający Szampon Vatika - Słodkie Migdały 2 Hesh - Szampon Amla 200ml 3 Hesh - Szampon Neem 100ml 4 Ban Lab - SESA Szampon dla mężczyzn wzmacniający cebulki włosowe 5 Ban Lab - Olejek SESA PLUS 6 Dabur - Olejek do Włosów Amla Gold - 200ml 7 Dabur - Olejek Kokosowy Vatika 150ml 8 Royal Alepp - Mydło Oliwkowo – Laurowe z Aleppo 40% - GHAR 9 Alepia - Unikatowe Mydło Alep Premium z Błotem Morza Martwego 10 Alepia - Mydło Alep Premium Karotka 11 Ayur - Maseczka z Neem 100 g
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko skusiłaś się na Aleppo
to świetnie, ja pewnie będę zamawiać na Helfach po nowym roku, jak już mi zostanie tylko 1 olej (teraz mam 2), więc podzielisz się wrażeniami
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
a jak Twój mąż reaguje na szaleństwa zakupowe?
|
#1627 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
ile zapłaciłaś za wszystko?
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy nie chwaliłam mu się
![]() Na szczęście jak przyszłam do domu z zakupami w piątek i sobotę nie było go w domu, więc mogłam na spokojnie oglądnąć i znaleźć dla nich miejsce. Perfumy wylądowały na półeczce z innymi, co prawda pudło, w które były zapakowane leży sobie na podłodze (nie mam na razie gdzie dać), ale na szczęście nie pyta. Balmy położyłam przy innych kosmetykach, nie zauważył, że to coś nowego Pozostaje mieć nadzieję, że nie wejdzie na blog i nie zobaczy ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- 186
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mogę powiedzieć, że wydaję moje panieńskie zaskórniaki Równie dobrze mogłam je wydać przed ślubem i teraz też by ich nie było Jeszcze trochę zostało, więc nie jest tak źle, choc przyznam, ze sama jestem w szoku jak mi się łatwo portfel rozwiązał Teraz już koniec
|
#1631 |
|
|
Oj tam Hosenko czasami trzeba poszaleć.
a TŻ pewnie się nie zorientuje ja wczoraj pozamawiałam resztę prezentów i mam spokój..
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież jak zajdę do niego i powiem że 3 miesiące nie mogę zajść w ciążę to mnie wyśmieje ![]() Cytat:
![]() ja w tym miesiącu kupiłam płukankę do włosów które znów pomalowałam i ścięłam no i wczoraj zestaw pasty i płukanki elmex a nie zużyłam jeszcze nic
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że ruch jest dobry, ale bardzo bardzo bardzo chcę schudnąć. Dzięki Choć uważam, że i tak zużywanie w grudniu mi coś słabo idzie... Teraz oprócz tych kategorii zostaje mi tylko kolorówka. No i próbki Ale odkąd do Was dołączyłam to naprawdę bardzo dużo zużyłam. Po 10-15 kosmetyków na miesiąc, a uważam, że to sporo Więc od września pozbyłam się ok. 30 kosmetyków Tylko właśnie te kremy wykończyć i toniki no i preparaty do włosów Dążę do tego, żeby mieć po 1 sztuce wszystkiego, no może 2. I żeby móc kupować rzadziej, a lepsze jakościowo kosmetyki ![]() U Ciebie widzę, że też kremów sporo Maseczek i antycellulitów też ![]() Moja kolorówka: podkłady (2) - pudry (4) - pudry brązujące i rozświetlające (1) - róże (1) - korektory (6) - cienie do powiek (ok.10) - kredki do oczu (5) - eye-linery (3) - tusze do rzęs (2) - szminki (5) - błyszczyki (7) Lakierów do paznokci i próbek nie liczę, bo nie jestem w domu, więc nie wiem ile tego razem jest
|
|
|
|
|
#1634 |
|
|
U mnie źle jest tylko z balsamami/masłami (1 masło w użyciu, 2 balsamy w zapasie, 9 maseł w zapasie), żelami pod prysznic (8) i olejami do włosów (7). Udało mi się wyjść na prostą z peelingami do ciała (3), maseczkami do twarzy (3+algi), żelami do twarzy (1!) i maskami do włosów (4). Ale 2 masła dołożę mamie i siostrze do prezentów gwiazdkowych, a żel wezmę ze sobą na święta to rodzina pomoże mi zużyć.
|
|
#1635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Poszalałaś
A ile z tego potrzebne?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z kolorówką u Ciebie też bardzo ok, do ogarnięcia pudry, korektory i błyszczyki. Cytat:
Oby tak dalej :brawo:Zużyłam balsam do ust Ori. Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-12-19 o 12:27 |
||||
|
|
|
#1636 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja tez mialam problem, ale w koncu kupilam sobie nowe adidasy a mama mi oddala kase
zuzylam LUSH - Sugar Plum Fairy peeling 100g. Teraz w ruch idzie Octagon Investment Holdings, Dairy Fun, Body Scrub (Peeling do ciała)
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio coś mało kupuję - w listopadzie wydałam 68zł, a w grudniu dostałam z Avonu serum Anew Reversalist za 6,90 i balsam truskawka i guawa za 1zł , który oddałam w prezencie. czyli wydałam tylko 7,90 póki co. Byłam już 2 razy w Naturze, bo miała być Puma create 30ml za 29,90, ale oczywiście do naszej Natury nie doszły
![]() Tak więc mało wydałam, ale dostałam Versace Bright crystal od teściowej i z wymiany lakier china glaze i balsam celine dion. zużyłam jak na razie: - żel pod prysznic Nivea melon fresh 250ml - odlewkę Gucci rush 4ml - 3 próbki emulsji do kąpieli Atoperal 3x5ml będą jeszcze jakieś zużycia, m.in. podkład 10ml LRP i zostanie mi tylko JEDEN pełnowymiarowy Lancome oddałam też całą serię 3 szt. Avon Naturals truskawka i guawa: żel, balsam i mgiełkę- ten zapach przez guawę mi nie pasuje. Wymieniłam też perfumy sleep into, bo dostałam je z Avonu (tzn za 6,90) a już takie mam. To teraz ja przedstawię swój stan licznika: Zapachy: 44 flakony, 11 odlewek, 68 próbek dezodoranty, mgiełki, antyperspiranty, roletki 10szt. Pielęgnacja: - kremy do twarzy 11 - sera 6 - pod oczy 3 - peelingi do twarzy 4 - maseczki do twarzy 10 - żele i kremy do mycia twarzy 4 - produkty do demakijażu 3 - toniki 3 - wody termalne 2po 50ml - szampony do włosów 3 - odżywki do włosów, maseczki do włosów 5 - inne do włosów 9 - balsamy, mleczka i masła do ciała 33 - balsamy brązujące 3 - antycellulitowe i modelujące ciało 4 - peelingi do ciała 3 - żele pod prysznic 18 - płyny do kąpieli 1 - higiena intymna 2 - produkty do rąk 1 - pielęgnacja paznokci 8 - produkty do stóp 7 - usta 4 - pielęgnacja jamy ustnej 4 I kolorówka: - podkłady 1 i miniatura na wykończeniu - pudry 4 - pudry brązujące 5 - rozświetlające 5 - róże 4 - korektory 2 - bazy pod makijaż i utrwalacze do makijażu 4 - cienie do powiek 41 - paletki liczę jako 1, kolorów 69 - kredki do oczu 10 - eye-linery 2 - tusze do rzęs 1 - szminki 14 - błyszczyki 20 - lakiery do paznokci 53 Wszystkie próbki (pielęgnacja i kolorówka) 113
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze czasem mieć wolne
Wzięłam długą kąpiel, umyłam wszystkie pędzle, zrobiłam małe pranie ręczne i porządki w pokoju, zaraz przyjdzie TŻ, a na 20:15 idę na fitness
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam zel pod prysznic Hollywood Starlet Avonu i tonik w sprayu Oxygen Boost z Ori
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2011-12-19 o 17:34 |
|
|
|
#1640 |
|
Konto usunięte
|
A ja odebrałam z Paczkomatu moją paletkę Sleek Monaco, ale muszę ją oddać Mamie, żeby potem dać się zaskoczyć pod choinką
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczór przyniósł piękne zużycia: maseczkę z białą herbatą Avonu i krem na noc Mineral Flowers
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico: miałaś rację
W paczce są 4 odżywki Joko.
|
#1643 |
|
|
Zużyłam maskę do włosów.
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne zużycia grudniowe mogę odznaczyć "
-tusz clinique 4ml -serum vichy aqualia 5ml -żel pod prysznic palmolive granat (okropny) 200ml -deo w kulce vichy 50ml -szampon avon nabłyszczający 400ml -żel do mycia twarzy olay 200ml -tonik avon 200ml -krem do rąk mineral care 150 ml -krem do ciała po opalaniu avon 200ml -minaturkę sunflowers 7ml -podkład mineralny loreala -serum redukujące przebarwienia avon 2ml - 2szt -balsam do ciała dotyk jedwabiu avon 7ml -dermika balsam wyszczuplający 6 ml -garnier balsam nawilżajacy 6 ml -vichy maseczka oczyszczająca 8 ml -vichy mikrodermabrazja 6ml -maseczka różowa glinka mincera 7.5g Z zakupów: -chusteczki nawilżane z biedronki 72szt -podkład revlon -3 odsypki meteorytów Po wczorajszych i dziejszych zużyciach mam prawie kompletną liste
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja też bym chciała u siebie ogarnąć te "najgorsze kategorie". Tylko kiedy ja to zrobię ![]() za zużycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zaraz pędzę do Manufaktury po prezenty, bo nie praktycznie nic. Chciałabym też sobie kupić koronkową sukienkę z H&Mu i kolorową marynarkę, ale nie wiem jak to wyjdzie. Pokłóciłam się z TŻ, nie mam ochoty na nic Nie wiem co będzie z tym jutrzejszym spa...
|
|||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Na szczęście już nie kupuję tak szaleńczo, jak kiedyś, i powoli idę do przodu z redukowanie zapasów.Też chciałam kupić taką sukienkę i też w H&M, ale już jej nigdzie nie było ![]() |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w H&M w zeszłym tygodniu to było tylko 34 i 36, ale stwierdziłam, że z moim brzuchem nie ma sensu się wciskać w 36... Nie wiesz ile one kosztują? Bo nie było ceny... Ehh, chyba tak. TŻ uważa, że jestem po prostu za bardzo zazdrosna, a mi się nie podoba jego pewne zachowanie... I chyba bez sensu to dalej ciągnąć... Zresztą, nie chce tutaj pisać wszystkich szczegółów
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tej "mojej" już dawno nie ma sklepach ![]() Jak uważasz, ale nam zawsze możesz się wygadać W każdym razie na pewno nie obejdzie się u Was bez poważnej rozmowy...
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zadomowienie
|
Co do podsumowań zbiorów: u mnie najgorzej jest z żelami (29), balsamami / masłami (36), błyszczykami (ponad 20, nie wiem dokładnie) i perfumami (boję się policzyć). Dlatego wzięłam się kilka miesięcy temu za porządny odwyk z konkretnie tych kategorii. Niby jest dobrze, przestałam robić zakazane zakupy, ale co chwilę jednak coś dodatkowego wpada, np. wczoraj mama odebrała z apteki balsam za jakieś punkty i mi go dała. Muszę się kiedyś odkopać z zapasów, ale powoli to idzie.
![]() Cytat:
![]() Przyszło wczoraj zamówienie z Eskulapa. Za to na zakupy włosowe nie mam kiedy się wybrać, może w czwartek się uda.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Oprócz mnie było 5 dziewczyn, akurat tak się trafiło, że na mnie babka pokazywała wszystko
Później każdej wymalowała jedno oko, a drugie same miałyśmy pomalować - mnie się akurat nie chciało, zrobiłam tylko pędzelkiem kreskę eye-linerem w żelu 

za szampon.
złożyłam zamówienie na Helfach 

ile zapłaciłaś za wszystko? 

Teraz już koniec

przecież jak zajdę do niego i powiem że 3 miesiące nie mogę zajść w ciążę to mnie wyśmieje 
Maseczek i antycellulitów też
W każdym razie na pewno nie obejdzie się u Was bez poważnej rozmowy...