|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
cześć
Jestem połamana i mam zakwasy po tym weekendowym maratonie sprzątania u babci i dziadka. Autentycznie się cieszę, że dziś dzień roboczy i mogę w spokoju posiedzieć na tyłku. Ubierałam też w sobotę choinkę u rodziców, bo wszyscy inni się wykręcili. Mama postanowiła, że też po tą choinkę pojedzie w tym roku, bo niby zawsze kupowaliśmy za duże. Sama wybrała takiego giganta, jakiego jeszcze nie było. Więc pól pokoju zajmuje teraz choinka, musiałam ubierać ją z drabiny. Czyli prawie jak w amerykańskim filmie |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy mają choinki mam i ja!
![]() ale za to sporo nerwów mnie to kosztowało, do tego mam podrapane od igieł ręce, żywica na szczęście się zmyła TŻ w sobotę przyniósł trzy duże gałęzie z choinki, a ja zrobiłam z nich dwa stroiki - choinki. Niestety nie mogę powiedzieć, że dla mnie robótki ręczne to relaks, mnie takie prace denerwują, ale jak się za nie wezmę, to nie potrafię ich rzucić, rozłożyć w czasie (choćby żeby dokupić przydatne elementy). |
|
|
|
#1683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpliwości życzę- oby jak najdłużej udało się ją zakładać. Synek mojego brata tak się do niej przyzwyczaił że bez nie zaśnie . Jak już jest zmęczony, idzie po szynę i przynosi mamie lub tacie. Zawsze jak to widzę to płakać mi się chce. Cytat:
![]() heh..dobre. Oby jak w amerykańskich komediach nie spaliła się ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
ale za to...będę ubierać pojutrze u siostry Ja bardzo lubię robić stroiki....to w sumie kojarzy mi się ze świętami z dzieciństwa. Zawsze pomagałam robić siostrze- później robiłam sama ![]() Twin wyobraziłam sobie ciebie z synkiem na rękach przy światełkach z choinki i normalnie się rozczuliłam ![]() Rety! ja już za rok będę miała 9 miesięczną córę ------------- No dupa straszne z tym samochodem. Renault dupki dają samochód zastępczy tylko na 3 dni. Z ubezpieczalni jakiegoś dziada najniższej klasy. Teściu jest bardzo zły. No nic...my jakoś damy radę naszym seatkiem
|
|
#1684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie wiem, że mam. Ale w praktyce różnie z tym bywa. Jakoś mam wrażenie, że udaje się wszystkim naokoło, tylko mi się i tak nie uda (wiem, że to nienormalne )Dzięki za info, rzadko tam zaglądam. Cytat:
Liczę, że z czasem będzie coraz lepiej.Cytat:
Cytat:
![]() My nie mamy i chyba nie będziemy mieć w tym roku Ewa grzebie już teraz w doniczce w kwiatkiem i czasem uda się jej zjeść trochę ziemi, więc nie mogę ryzykować z choinką
|
||||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że dacie radę. Fajna wyprawa przed wami, na pewno będą to dla was niezapomniane święta, chociaż kolejne szykują się jeszcze ciekawsze, bo z Manią.
ważyłam się na takiej specjalnej wadze, która niby mierzyła też poziom tkanki tłuszczowej. No i wyszło, że 40kg to moja żywa waga, a pozostałe 14 to tłuszcz Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mnie to bardzo rozbawiło ![]() Pamiętam mojego siostrzeńca , który w 1997 roku z premedytacją ściągał bombki z choinki i je tłukł Wtedy miał roczek, teraz ma 15 lat i jest mega fajnym w ogóle nierozrabiającym nastolatkiem
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, niewygodnie mu. Często śpi tak że tułów wykręcony jak do spania na boku a nogi jak na wznak. Albo cały się przekręca ale wtedy jedna noga w górze. No i buciki zaczęły się robić przymałe. Wzięliśmy wniosek od lekarza po czym dowiedzieliśmy się że nfz nie zrefunduje bo dzieciom do roku się nie należy. Dlatego czekamy do stycznia, wezmę drugi wniosek a wtedy za buty zapłacę 280 zł a nie ponad 500 (dla naszej kieszeni to spora różnica) ![]() Cytat:
Ale choinkę postawimy, myślę że będzie miał frajdę
|
|
#1688 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Weekend miałam dziwny... W sobotę w połowie dnia musiałam wyjść ze szkolenia, bo lało mi się z nosa, łzawiły oczy, miałam światłowstręt i czułam się jak potłuczona... Ale jakoś do wieczora przeszło i poszłam do teatru. Sztuka podobała mi się tak sobie ( 2 godziny i 20 minut bez przerwy!), ale fajnie było zobaczyć Agnieszkę Grochowską na scenie, bardzo lubię tę aktorkę. I świetnie zagrała Lidia Sadowa - nie znałam jej wcześniej, ale naprawdę ma talent i warsztat. Moja dziwna choroba ma różne fazy i obecnie jestem ochrypnięta i mam zatkany nos - zaczyna mnie pobolewać czoło, więc to mogą być zatoki i jutro idę z tym do lekarza nim będzie gorzej... Za to dużo gotowałam, bo niedzielę (pierwszą od 5 tygodni) spędziłam w domu. Zrobiłam kaczkę pieczoną, ale średnio mi smakowała... Za twarda - chyba za krótko piekłam i za krótko marynowałam. Za to nadzienie żurawinowo-jabłkowo-cebulowe - pyszne Cytat:
![]() My nie mamy choinki - miała być żywa... ale w tygodniu to możemy najwyżej ją kupić po ciemku, jak będziemy po pracy ![]() I chyba tak się skończy ![]() Cytat:
Cytat:
Fajna ta druga sałatka - w sam raz dla mnie, bo wczoraj upiekłam buraki i mam zamiar je przetwarzać na różne fajne sałatki lub surówki. Cytat:
Ale już zaczęłam. Myślałam o SB, ale będzie trochę oszukana, bo święta, więc będzie to raczej mix dobrych praktyk żywieniowych. O dziwo "weszłam" w dietę łatwo, zaczynając od owsianki na śniadanie zamiast kanapek i od zaopatrzenia w ryby. Pierwszy raz zrezygnuję też z cukru (do herbaty, bo do kawy nieee). Zrobiłam sobie zdjęcia w sobotę, korzystając z nieobecności męża i zobaczyłam całą prawdę o moim brzuchu... Mam wrażenie, że z dnia na dzień mi go przybywa... Fakt, że żyję ostatnio w jedzeniowym grzechu - zupełnie straciłam kontrolę nad podjadanie słodyczy - ale bez przesady![]() W każdym razie działam - wczoraj zaczęłam ABS i hula-hop, czyli łącznie 30 minut pracy nad brzuchem. Było fajnie Cytat:
![]() Niefart, ale dacie radę seatem!!! ![]() Cytat:
FajnieCytat:
![]() Cytat:
Polecam ten ABS z "przystojnym" panem. Jak pierwszy raz to zrobiłam, to stwierdziłam, że to męka nie dla mnie. Ale wczoraj już było lepiej. No i to tylko 8 minut. Tyle, że dokładam dwadzieścia kilka minut hula-hop, żeby się rozgrzać... Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat ostatnio kupował jakąś taką lżejszą- żeby była wygodniejsza dla Małego. Oczywiście lżejsza to wg NFZ fanaberia i nie była refundowana
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym chciała zrezygnować ze słodzenia herbaty, ale bez cukru mi nie smakuje, za to staram się go sypać coraz mniej (kiedyś słodziłam 2 łyżeczki, teraz takie małe 1,5). Zawzięłam się i mam nadzieję, że nie odpuszczę dopóki nie zrealizuję swoich postanowień. Teraz nawet słodycze mnie nie ciągną (odbieram je jako spowalniacze realizacji celów). W weekend jedynie pozwoliłam sobie na chipsy i piwo, musiałam odreagować robienie choinek. |
||
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, wrzucałaś gdzieś przepis na miodownik?
Widziałam, że kiedyś na kulinarnym wątku pisałaś o miodowniku, ale przepisu nie znalazłam... Szukam przepisu na jakieś fajne ciasto świąteczne, żeby jednak nie być zredukowaną w przygotowaniach do dekorowania stołu Spodobał mi się ten przepis http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/C...budyniowe.html |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na święta planuję filmy, książki, gazety i gry planszowe w razie niepogody. A jak pogoda będzie ok, to zrobię sporo kilometrów po plaży. |
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, że jak się zobaczy siebie na zdjęciach, a szczególnie te części, które są zwykle przykryte, to pierwsza myśl, to taka, żeby się tego pozbyć i że nie można dopuścić, by było gorzej... Co do cukru, to dla mnie rezygnacja była niewyobrażalna, wolałam nie pić herbaty wcale, niż pić niesłodzoną. Ale zauważyłam ostatnio, że duża ilość cytryny pomaga poprawić smak i chyba dam radę. A mnie o dziwo nie ciągną makarony... A to dziwne, bo zawsze uwielbiałam i to był obiad do zrobienia w krótkim czasie... Teraz w ogóle nie mam ochoty. To dobrze Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-12-19 o 12:12 |
|
|
|
|
#1694 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że udało się pójść do teatru Cytat:
Kaczka pieczona kojarzy mi się tylko i wyłacznie z twardością- i smacznym nadzieniem, Najpyszniejsza wersja nadzienia mojej teściowej to - ziemniaki, marchewki, cebulka i tymianek Cytat:
A Ty nie możesz zaszaleć i iść na L4- olać wszystko zostać w domu i piec do piątku pierniczki?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle my po 6 latach zwiazku mamy raptem kilka wspólnych zdjęć ![]() Muszę je wywołać - koniecznie!! Mam 4 zadania na po świętach- iść do szkoły rodzenia, zameldować się u siebie w mieszkaniu, wyrobić nowe prawo jazdy i dowód- i wywołać zdjęcia ![]() Muszę sobie zabrać dużo poduszek na drogę ![]() I chyba niestety rennie bo wczoraj odezwała mi sie zgaga A już myślałam że to też mnie ominie.
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie co do oczekiwań wręcz przeciwnie - tekst mojej mamy - "jeszcze się w życiu napracujesz" Poza tym jest już na emeryturze i twierdzi, że mam mnóstwo czasu i co ona będzie robić, jak ja ją wyręczę...Ale ja przez to czuję się zredukowana do roli dziecka, gościa - nie chcę tak, chciałabym mieć konkretny wkład. Więc upiekę ciasto i może zrobię postną roladę z ciasta francuskiego albo drożdżowego... Co do własnego domu, to podobnie jak Ty nie ma żadnej napinki. Sprzątamy na bieżąco, więc nie ma potrzeby robienia rewolucji przedświątecznej. Jedynie choinka musi być ![]() Też planuję gry, biorę monopol i skrable (innych nie mam i chyba nie kupię ). Plus książki - TŻ kupił mi "Drwala" Witkowskiego, który grzecznie czeka na okres świąteczny. Do tego mam jeszcze niedokończone Dzienniki Mrożka. Zapowiada się cudnie
|
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to będą wyjątkowe święta Niestety dobry samochód zastępczy i w ogóle na dłużej ciężko jest dostać ale dacie radę Waszym
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety chyba nie pamiętam już proporcji...a przepis jest u mamy w kajecie. Jak sobie przypomnę to napiszę. Cytat:
Zawsze Ci zazdroszę tego morza zimą. Dużo bardziej niż latem. Zimowy Bałtyk jest bardzo mistyczny.
|
|
#1698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak przyrządzacie rybę? ja mam dwa sposoby na rybę: 1. smażona - cytryna, pieprz, sól, przyprawa do ryby, sos sojowy, mąka i wrzucam rybę na rozgrzaną oliwę 2. pieczona - cytryna, pieprz, sól, pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb, koperek, masło, rybę w folię i na 20min do piekarnika i żadna wersja mi nie smakuje. Może jakiś błąd robię? Jedyna ryba jaką lubię, to taka gotowa w panierce z nadzieniem serowym. |
|||
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę się rozkręcać, bo ja nie przepadam za świętami. pod warunkiem, że nie pada i nie ma huraganu. |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego pani do sprzątania to cudna sprawa. W sobotę wróciłam z uczelni, a tu wszystkie okna umyte, mieszkanie czyste... a to wszystko zajęło jej 4 godziny
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora zależy jaką rybę
![]() Łososia najbardziej lubię z patelni grilowej- tylko z cytryną i pieprzem. Wszelkie karpiowate niestety w smażone w panierce- z jajka i bułki tartej. Również tylko z cytryną solą i pieprzem. Wszystkie tusze- piekę w folii nadziane koprem, masłem - posolone i popieprzone. Filet z dorsza- kocham w sosie śmietanowym - niestety. Podsmażam na patelni z dwóch stron, dodaję zezłoconą cebulę, dolewam śmietany do sosów - koper i pietruszkę. Zagotowuję i gotowe.
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
z opisu wnioskuję, że robię podobnie, czyli po prostu nie mój smak
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz po prostu nie lubić ryb
![]() Zauważyłam że wiele osób robi wszystko żeby zabić jej smak. Przyprawiają, moczą w zalewach, mlekach, smażą, kombinują. Ja w rybie kocham właśnie ten rybny smak - więc przyprawiam minimalnie i poddaję krótkiej obróbce termicznej
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jaki tu ruch dzisiaj
|
|
|
|
#1705 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przeważnie na śniadanie jem jakąś jajecznicę (smażoną na maśle - minimum potrzebne do dobrej jajecznicy) + sok pomidorowy, albo musli (wprawdzie kupuję gotowca, ale nie jem tego dużo i zawsze kupuję z firmy Emco bez dodatku cukru i tłuszczu), do pracy biorę sałatkę, którą mam na dwa lub jeden posiłek (zależy od ilości), czasem jogurt naturalny lub owocowy light bez cukru, jakiś owoc (dziś mam dwie mandarynki). Piję 3 kawy niesłodzone z mlekiem i 2-3 herbaty owocowe niesłodzone. Po pracy obiad raczej dietetyczny, bez ziemniaków. Kolacji przeważnie nie jem, zależy od apetytu i godziny obiadu. Na zdjęciach rzeczywiście wygląda się gorzej, niż na co dzień w lustrze. I teraz nie wiem, który mój obraz jest prawdziwy Pewnie coś pomiędzy.Alkoholu w weekend trochę wypijam, w ten weekend tylko piwo, ale zarówno w piątek, jak i w sobotę W piątek zeżarłam też czipsy. W niedzielę chodzimy do moich rodziców na obiad i tam jem tradycyjnie, czyli ziemniaczki, surówka i mięso, ale to jedyny taki obiad w tygodniu. Zdaję sobie sprawę, że nie przestrzegam restrykcyjnie diety, ale po Dukanie już nie chcę aż tak się ograniczać (wtedy przestaliśmy przychodzić na niedzielne obiady )Spróbuję tego ABS. Rozumiem, że warto się trochę wcześniej rozgrzać? Cytat:
Mnie, niestety, słodycze ciągną strasznie. Jak leżą przede mną na stole, to nie umiem się skupić na niczym innym, tylko myślę, czy poczęstować się, czy nie. A przeważnie jest tak, że nie umiem poprzestać na jednym ciastku czy kosteczce czekolady. Myślę, że to już uzależnienie ![]() Cytat:
![]() Makarony uwielbiam, staram się jeść tylko pełnoziarniste, raz na jakiś czas. Wokół mnie przeważnie widzę zgrabne dziewczyny, a gdy już spotykam te "większe", mam wrażenie, że kochają siebie takimi, jakie są i nie potrzebują niczego zmieniać.Cytat:
![]() Cytat:
U mnie przeważnie jest tak: widzę problem, który mnie drażni - zastanawiam się, czy dam radę go rozwiązać - obmyślam różne warianty - nie robię nic Ja, niestety, lubię rybę w panierce. Przyprawiam tylko solą, pieprzem i cytryną. Lubię też rybę zapiekaną w sosie pomidorowym, z oliwkami i czosnkiem, ale TŻ ma potem zgagę, więc nie robimy. Jadam przeważnie dorsza. Cytat:
Tylko że widzę czasem niedoróbki
|
||||||
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
taka jest prawda niestety, dlatego kombinuję co by tu zrobić, żeby te moje ryby były smaczniejsze
![]() przypomniał mi się smak Dragona z North Fisha - dla mnie to najlepszy posiłek z rybą w tle, coś a la hamburger z boskim sosem oliwkowym. Wolę nie myśleć, ile to miało kalorii, potrafiłam być po nim syta przez 6 godzin. asiuk, z opisu jesz mało i dużo zdrowiej niż ja. Myślę, że u Ciebie sposób na sylwetkę to ruch, a nie modyfikacja diety. zresztą od ruchu się wszystko zaczyna, żeby np. biegać wieczorem, trzeba zjeść posiłek na 3h przed bieganiem, który dostarczy odpowiedniej energii, po którym nie będziesz głodna, ale też będziesz lekka, także jedząc byle co, coś tłustego, nie dasz rady biegać dlatego m.in ja zrezygnowałam z wieczornego biegania na rzecz rannego, ale i tak muszę się pilnować, żeby zjeść kolację, żeby nie zjeść nic ciężkiego, bo rano się to czuje poza tym jak się ruszasz, to wyrabiają Ci się mięśnie, a wraz z mięśniami twoje zapotrzebowanie kaloryczne rośnie, czyli nawet jedząc tyle co wcześniej i nie ćwiczą, a mając więcej mięśni, chudniesz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-12-19 o 13:43 |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk to Ty jesz zdrowo i jak wróbelek. To że w weekend jesz jakieś śmieciowe jedzenie nie powinno rujnować Twojej figury.
![]() Wychodzi na to że masz spowolnioną przemianę materii- a na to to już tylko ruch pomoże
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Sanetko my też mamy wszystko w komputerze i tzreba by było wywołać. Ze ślubu mamy ale z Turcji już nie. Wszystkiego najlepszego dla synka. Butter gratulacje. Haniu to udanego wyjazdu życzę. Lipa z tym autem wyszła. Xzora dziękuję. W święta ma mi mąz sesję brzuszkową cykać A ja jeszcze nie mam choinki bo na razie w domu mamy syf. W weekend nic nie robiłam, cieszyłam się mężem i w końcu przełamałam sie do sexu w ciąży, bo wcześniej nie umiałam
|
|
|
|
#1709 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sto lat dla niego Cytat:
![]() Z autem kicha ![]() Emilka mam podobnie przytyłam Też zaczęłam dzisiejszy dzień od owsianki (z otrębami) co z tego jak na wieczór najadłam się lanych klusek na mleku.Uwielbiam je Cytat:
może je zrobięPrzypomniała mi się sytuacja sprzed roku czy dwóch. Na miodzie nie znam się kompletnie, ale wiedziałam, że nie może być sztuczny. Wybrałam jakiś, ale nie było informacji czy naturalny (nie było też napisane, że sztuczny ) zaczepiłam jakąś babcię i pytam czy nie wie czy ten miód jest naturalny.Ona mówi :"tak, tak naturalny, ale idź panienko dalej na półki i poszukaj, bo ten drogi może jakiś tańszy znajdziesz".Trochę się spieszyłam, więc powiedziałam, ze ten jest o.k , a ona: "wam młodym to wsio rawno ( niee, odpowiedziała: a to pewnie narzeczony Była miła, więc więcej nie dyskutowałam i uciekłam ![]() Cytat:
Cytat:
jak pierwszy raz przeszłam na SB ( z 2,5roku temu ![]() Cytat:
![]() Nadziałam goździkami pomarańcze
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu hehe niezła babcia
![]() Ja tez nie słodzę już hoho... nie pamiętam ile. Kiedyś na studiach rzuciałm z lenistwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

Raczkuje, staje w niej i "chodzi" przy meblach ale to za mało.
. 

(wiem, że to nienormalne 

niee, odpowiedziała: a to pewnie narzeczony