![]() |
#91 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty czesc III
#92 |
|
W ogóle to witam i melduję się w III części
![]() To moje Chamisko : Na pierwszej fotce zobaczył łańcuch choinkowy, na drugiej próbuje mi go zwinąć ![]() I Persilla ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja również melduję się w 3 części
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piatek Skuter wladowal ogon do miesa w marynacie i latal po domu znaczac wszystko marynata ![]() wczoraj Skuter zrzucil kolumne od kina domowego, jeszcze nie sprawdzalismy czy dziala ![]() i moge mnozyc przykladow, teraz chlopaki spia razem na krzesle, najpierw sie poboksowali, pogryzli potem wylizali i teraz przytuleni spia ![]()
![]() |
#95 |
KOTerator
|
![]() Wypuściłam parę minut temu Milkę, żeby pozwiedzała, a Sonia siedzi na parapecie, odwróciła się do nas zadkiem i jest smutna... |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mow do obu, glaszcz na zmiane, to pomaga
![]() |
#97 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Sonia na mnie warczy i fuczy, podrapała mnie strasznie i patrzy na mnie krzywo ![]() ![]() Jak się do jutra nie poprawi chociaż minimalnie sytuacja, to zamówię feliway, bo szkoda się przez święta męczyć... ![]() Milka zwiedziła cały swój nowy świat (Sonia obserwowała ją z bezpiecznej odległości), najadła się i teraz się myje. Noc spędzi w klatce koło mojego łóżka, może jej Sonia nic nie zrobi. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
|
Cytat:
![]() Ale już u moich psów wyraźnie widać, kiedy któryś jest smutny.
![]() |
#99 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Moniko dziewczyny maja racje ze Sonia i Milka potrzebuja czasu( czasem to trwa nawet pare tygodni lub m-cy wszystko zalezy od kotow),sama jak juz pisalam tez mialam problemy z moja Guli gdy przyszedl do nas Snoopy.
Koteczka fuczala,warczala na niego,nie pozwolila sie zblizyc jak on chcial podejsc bo jest odwaznym kocurem to nawet go bila. Mam nadzieje ze Twoje panienki sie zaakceptuja szybko ![]() ![]() Trzymam kciuki i ciesze sie ze z Mikla wszystko Ok. Jedyna rada jaka moge Ci dac to musisz obserwowac Sonie jak reaguje na Milke a to ze jest zla to normalne bo wczesniej przeciez byla tylko Ona a teraz musi sie przyzwyczajac do drugiej kotki ,powoli daj im czas ![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2011-12-18 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Monika, koty to typy samotnikow, stada na wolnosci to zyjace osobno koty, nie wiem czy mialas okazje obserwowac taka grupe. Dlatego mozna miec jednego kota i on bedzie zadowolony nawet jak wlascicielka wychodzi do pracy, nie bedzie czul sie samotnie.
Jak kotek od malego jest z innymi kotami w domu (bo na zewnatrz koty przerabiaja sie w samotnikow ktore ewentualnie toleruja inne koty na ich terytorium)) wtedy jego nastawienie psychiczne sie zmienia, taki kotek bedzie sie zle czul sam. Cyc musial zaakceptowac obecnosc innego kota, to bardzo duzo dla kociej psychiki. No ale na nas sie obrazil, nagle przestal z nami spac, uciekal od nas, to nas bolalo (mnie bardziej chyba). Nam feliway pomogl, Cycek przestal czuc zagrozenie i w ciagu 24g od wlaczenia feliwaya zmienilo sie troche jego nastawienie, po 48g znow wieczorem przyszedl do nas spac. Sonia w odroznieniu od Cyca jest rasowcem, mozesz miec ciezej, jednak dokocenie to nie jeden dzien, wiesz o tym. Wez na luz, wystarczy ze koty sie stresuja. Jak mozesz zamow feliway, ktory bedzie dla Sonii glownie bo jak widac Milka jest ok ze wszystkim. To od Sonii zalezy jak bedzie wygladac ich przyjazn.
#102 |
Wtajemniczenie
|
Monika, ja pamiętam jak pojechałam z Comą do mamy, gdzie niepodzielnym panem domu jest Księciunio.
Rety, co się działo! On na nią warrrrczał, fukał, próbował bić łapkami, jednym słowem masakra! Ale Coma nie odpuszczała, w ogóle się nie bała i chodziła za nim krok w krok. Zaczepiała, chciała się z nim bawić, ale on jak to na prawdziwego Księcia przystało nic sobie z tego nie robił i albo siedział pod łóżkiem albo w szafie. Nie wspomnę o tym, że nie dał się głaskać, był obrażony na cały świat, uciekał od nas. Myślałyśmy wtedy, że Księciuś nie zaakceptuje Comy. Ale po jakimś czasie, chyba za trzecim razem jak pojechałam z nią do mamy stopniowo zaczęło się zmieniać jego nastawienie. Teraz są najlepszymi kompanami, gdzie jedno tam drugie, bawią się, jedzą razem. Są tak podekscytowani swoją obecnością, że prawie nie śpią tylko latają po domu- dobrze, że mają duużo miejsca ![]() A Coma po powrocie do domu niemalże dwa dni odsypia te dzikie harce i szaleństwa. Tak więc Moniu, nie martw się, daj Soni trochę czasu, musi się oswoić z nową sytuacją. Myślę, że faktycznie Feliway może pomóc. Uff, ale się naprodukowałam ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#104 |
Konto usunięte
|
No Jeti, już się nie mogę doczekać, aż zobaczę mojego Księcia z Twoją COMĄ, bo dalej nie dowierzam i aż się boję!!!
![]() ale jeszcze tylko 5 dni!!! ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Mój Biedny Księciusieniek, ona go nieźle MĘCZY!! ![]() Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-12-18 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak wzięliśmy Kitty do TŻ-ta rodziców, a tam czarny kocurek. Początki- tragiczne! Warczenie, burczenie, stroszenie się, piski- o matko! Nie mogły się do siebie zbliżyć, tzn. Kitty lazła zawsze za Olkiem jak głupia, a jak on ją zobaczył to się stroszył i wtedy ona też! Ale tak z czasem to im trochę przeszło. Potrafią razem! spać na piecu bardzo blisko siebie i bez żadnych syków ani nic, jednak jak Kitty jest niegrzeczna, albo jak robi coś co się Olkowi nie podoba (np. pare tygodni temu jak spali obok siebie, to Kitty zaczęła mu pod brzuchem szukać cycka!! ![]() ![]() ![]() I nie pokazuj Soni, że się jej boisz. Niech wie, że to Ty jesteś nad nimi. Tłumacz, albo pokazuj jak Cię gryzie, że nie wolno i, że nie pozwalasz sobie na to. Wierzę w to, że dziewczyny się dogadają i będą siać Ci w domu taki zamęt, że hoho ![]()
![]() |
#107 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() W nocy Sonia pierwszy raz w życiu (!) spała w kuchni, ale nie jest już na mnie aż taka obrażona. Jak teraz wróciłam do domu to mnie przywitała, chciała, żebym ją ponosiła i mruczała. Teraz je, za chwilkę się z nią pobawię. Boi się Milki i fuczy jak tylko ją zauważy. Milka spała w klatce i słyszałam jak mruczy. W nocy jadła, teraz nie chce jeść, zmiana miejsca jest dla niej też stresująca. Teraz też śpi. Po zabawie z Sonią wyciągnę ją i będzie mogła pochodzić parę godzin, ewentualnie pospać przy mnie. Feliwaya nie ma teraz w zoo+, napisałam do kilku innych sklepów czy są mi to w stanie wysłać za pobraniem dziś, chyba kupię to bo szkoda mi Sonii... Żałuję, że tego nie przygotowałam... Mógł być włączony już parę dni przed przybyciem Milki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Czekalan na jakiegos posta od Ciebie
![]() Pamietaj ze jak Ty sie stresujesz to kotki to czuja. Daj Sonii czas, teraz Cie serce boli jak patrzysz na Sonie ale pamietaj ze masz 2 kotki, musisz starac sie traktowac obie tak samo. I zamawiaj feliway, jesli kiedys wprowadze do domu trzeciego kota to jak pierwsze spotkanie bedzie podobne do tego co bylo miedzy Cyckiem i Skuterem to nie bede czekala miesiac, zamowie tego samego dnia ![]() Musze isc pracowac, ale zajrze w czasie lunchu czy nie ma jakis newsow. Jestem z Toba i pannami ![]()
#109 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To faktycznie może groźnie wyglądać jak kot warczy, pokazuje zęby i wygląda tak strasznie, ale pomyśl sobie o ile jesteś większa od niej i silniejsza- nie chodzi mi o użycie siły wobec kota, ale o np. przytrzymanie jej. Pokazałaś już nie raz z gorszymi sytuacjami, że dajesz radę (Milka), więc teraz też na pewno dasz radę. Czekam niecierpliwie kiedy doniesiesz nam o jakimś przełomie ![]()
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie póki co stanęło na tym, że o drugiej koteczce porozmawiamy dopiero po przeprowadzce na swoje, czyli jak dobrze pójdzie to może w marcu. Dobre i to, tym bardziej że na początku mąż był przeciwny. Zamówiłam na zoo+ mokrego Applawsa, mam nadzieję, że będzie smakować.
![]() |
#112 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Staram się nie stresować, ale jest ciężko ![]() Daję czas Sonii ![]() W tej chwili patrzą na siebie z małej odległości i mrugają do siebie oczkami ![]() 1, 2. Milka 3. Wystraszona Sonia z Filemonem 4. Filemon - z nim dokocenie było o wiele łatwiejsze... 5, 6. Sonia w swoim legowisku na skrzyni, Milka na łóżku (trochę się po przemeblowaniu zagraciłam ![]() 7. Sonia się uspokoiła ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-19 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#115 | |
KOTerator
|
Milka leżała ze mną, zajęłam się piciem herbaty i skoczyła do Sonii
![]() ![]() Zamówiłam Feliway, powinien być jutro, najpóźniej pojutrze. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Monika moze raz zaryzykuj i nie lap kotek, ingerujesz tym, moze nie doszloby do pazurobicia, im szybciej zetkna sie nosami tym lepiej, a jak bedziesz chciala rozdzielic bo jednak bedzie mordobicie to zlap obie za kark (za ta luzna skorke) - pamietaj Ty jestes Bossem, zlap za kark i przycisnij do ziemi, i nie boj sie, to nie boli kota, tak robi matka jak karci male (ewentualnie uzyj poduszki ![]()
![]() |
#117 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Milka jeszcze nic dzisiaj nie jadła... Za to Sonia je potrójnie i wiem, że źle robię, ale próbuję ją udobruchać jedzonkiem ![]() Sonia od wczoraj nie była w kuwecie ![]() ![]() Jak wrócę do domu przed 18 to wypuszczę Milkę na cały wieczór i nie będę się wtrącać, niech się biją... Tylko wcześniej muszę Sonii obciąć pazurki ![]() Ja się nie boję je łapać za kark, tylko tego czy zdążę się wtrącić zanim sobie oczy wydrapią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obetnij pazurki, my naszym obcinamy systematycznie choc wiadomo ze one sobie krzywdy nie robia, ale lepiej nie tworzyc ryzyka
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek ma racje im szybciej koteczki sie "spikna"
![]() ![]() Ja pamietam moja Guli - zaakceptowanie Snoopiego trwalo dosc dlugo,pamietam ze kupowalismy tez Feliway i przez m-c w kontakcie w pokoju gdzie najwiecej czasu spedzaly koty,my niestety caly dzien w pracy wiec nikt nie mogl pilnowac kotow nie to co teraz gdy jestem w domu caly czas,bo pracuje tylko w sezonie a zimie jestem w domu.Ja tez chodzilam czesto podrapana ![]() ![]() Dobra rada Rybiorka aby obciac pazurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie dokocenie to mialam klasyczne ale jedno jest inne od Waszych doswiadczen - nie chodzilam podrapana, Cyc nas poprostu unikal kompletnie, po cichu, tak po angielsku (w koncu to hrabia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.