|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
|
|
|
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Evcia dobrze, że już jesteście pogodzeni z Tż. No i gratuluję 7 rocznicy Cytrynka wszystkiego najlepszego ![]() Padłabym z rozpaczy bez tv w domu ![]() Karolca bidulko wy Syrenki, a mój Tż to wielbiciel Trabantów, gorzej ze ja nie podzielam jego pasji. Cytat:
Konia Kaja to super imię dla córeczki i bardzo pasuje do Niny. Tynka super wieści z wizyty. Co to ja chciałam...dziewczyny czy znacie jakiś sposób na męczące gazy, które nie mogą znaleźć ujścia i krążą po brzuchu? Męczy mnie to strasznie, że chodze zgięta w pół. Wzięłam już Espumisan ale nie pomógł. A dziś mam usg i boję, się że przez to będzie obraz zaburzony, pomijając już moje cierpienia. Zachciało mi się budyniu na noc. |
||
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje Ci
![]() gizmiatko jaki masz juz duzy brzuszek, sliczny ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Flowerbombka mi w tej ciazy wyjatkowo chce sie drinka Oczywiscie nawet lampki wina sie nie napilam, ale nie moge sie doczekac A ja tez z tych rzadko pijacych cos z % raczej lubie do smaku sie napic![]() Niestety trzeba bedzie jeszcze dlugo dlugo poczekac bo zanim skonczy sie karmic to minie troche czasu hehe Nie wiem jak mozna jeszcze pomoc z tymi gazami. Kiedys sucha rurke do wiadomo czego sie wkladalo ale trzeba umiec i miec taka specjalna (moze w aptece mozna kupic). To sie robi jak lewatywe, wklada rurki troszke wczesniej smarujac ja czyms np wazelina i na koniec rurki zaklada sie rekawiczke i zwiazuje. Ale to tak z pielegniarskich metod. ![]() A z takich lagodniejszych moze herbatka koperkowa taka dla niemowlat.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-19 o 16:00 |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wczoraj na imprezie skapnął się szampan Piccolo bo mój synuś powiedział że to jest ble i wolał wodę z cytryną.
Ale trzeba zrobić zakup Piccolo na sylwestraA w ogóle to z syna to mi wodzirej rośnie wczoraj jeden 3 latek uciszył koło 20 osób i zaczął śpiewać bela bela dona i jakie zdziwienie wystąpiło na jego twarzy jak wszyscy zaczęli z nim śpiewać
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś robiłam test z glukozy. Bleeeee! Oby tylko dobry wynik wyszedł ![]() Klaudia życzę Ci dużo sił i zaciskam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej sytuacji |
|
|
|
#4687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiele programów/filmów, które lecą w TV można bez trudu znaleźć właśnie w sieci. Ja niestety od małego dorastałam przy wiecznie włączonym telewizorze i w dorosłym życiu postanowiłam to zmienić Są jeszcze książki, na które znajduje się wówczas dużo więcej czasu
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
emigra, nowaken, moniahan i tynka sliczne brzuszki macie
![]() aguska twoj synek jak zwykle uroczy ![]() Flowerbombka dziekuje
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-19 o 16:02 |
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Claudia zgadzam się z dziewczynami, musisz teraz myśleć o sobie i o dziecku. Piszesz , że bierzesz to na spokojnie bo nie chcesz się denerwować. Kochana ale tego na spokojnie się nie da. W środku pewnie cała z nerwów "latasz". Najważniejsza jesteś teraz Ty jak i Twoje dziecko, tak więc jak już dziewczyny pisały najlepszym rozwiązanie jest brak kontaktu z nim. Niech pierw zrozumie, że źle postępuje. Niech przyjdzie przeprosi Ciebie jak i Twoich rodziców. Niech w końcu pokaże że jest facetem i że zależy mu na Tobie. Bo to co on teraz wyprawia to raczej pokazuje że Cię nie szanuje.
Owszem w każdym związku są dobre i złe chwile. No ale ludzie bez przesady - co on ma 16 lat?? Trzymaj się kochana, odpoczywaj, relaksuj się i najlepiej nie myśl teraz o nim. ![]() A tak w ogóle to mój TŻ miał jechać od 26-31.12 do roboty na Warszawę i Stalową Wolę, ale zrezygnował dla mnie Kochany jest. Odmówił bo powiedział, że żona w ciąży i że chce ze mną spędzić ten świąteczno-noworoczny czas Tym bardziej że ma wtedy urlop ![]() ![]()
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2011-12-19 o 16:04 |
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Rozeznanie
|
hehehe karolca dzięki za dodanie imienia na listę na 1 stronie, no ale teraz mój Filipek wygląda jak rodzynek w środku pięknych pań
ma chłopak z czego wybierać
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tez malo spotykane imie, ale bez przesady nie jest ani smieszne ani obrazliwe, tyle tylko ze rzadkie a te z listy to masakra niektore
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
a ja lubię to imię - kojarzy mi się z Matrixem
tylko nie chciałabym, żeby ktoś zdrobniał Morfi albo Morfik bo wtedy niestety kojarzy mi się z morfinistą - musiałby być Morfeusz i koniec!
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka ja też właśnie tak zrobiłam
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() wczoraj znowu poszłam spać po 4 oglądaliśmy z tż filmy ojj a teraz tż ma cały czas na nocki i już nie po 12h tylko znowu po 8h więc idzie na 22 do rana...Byliśmy na mały zakupach itp. maluch mnie troszkę skopał na mieście ![]() Muszę dzisiaj albo jutro przygotować listę zakupów bo w czwartek jedziemy na ostateczne zakupy a w środę jadę sama na miacho po brakujące prezenty i jakiś fajny komplecik bielizny dla siebie
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
a mnie cos choróbsko przed świętami łapie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nio juz teraz bede wiedziala
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chcę od nowego roku zacząć coś robić, aby w razie podobnego ataku migreny czuć się bezpieczniej.
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja myśle, że i Twoi rodzice maja racje i Ty i on może troszke. Ale najwazniejsze jest to, żeby żadno z nich nie narzucało wam zbytnio swojego zdania bo wkońcu zrobi się metlik. Niech przemyśli i sam napisze i wtedy spotkajcie się gdzies w osobnym miejscu bez wiedzy nikogo i sobie szczerze pogadajcie. I zduscie wtedy swoje nerwy wspolnie znajdzcie winy i racje i odnajdzcie kompromis. Ja też mam TZ w wieku Twojego jest super mężem i ojcem. Właśnie się bawi z moim synem w namiocie z kulkami. A ja też mam 20 lat i 2 dziecko w drodze i myśle, że tu nie ważny jest wiek tylko dojrzałość emocjonalna. Cytat:
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj w Biedronce rolade lodową i mam zamiar zjeść kawałeczek
oraz migdały bo któraś polecała na zgage wczoraj miałam drugi raz zgage tylko, że nie taką mocną jak ostatnio...idę dalej Was nadrabiać
|
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kobiety idę robic syrop z cebuli
mam i vick i amol
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wizyta się udała
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
tak.
Póki mam czas i siły to sobie poszukam dobrego neurologa. Mam u siebie w mieście Szpital Wojskowy w Przychodnią, myślę, żeby tam 'uderzyć'. Diagnostyka 'pod reką'. U mnie w przychodni niby też, ale nerologów mamy głupich
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kochane, dziękuję Wam bardzo za kciuki
potem echo serca miałam. nawet dwa razy mi je robili, chyba wszyscy kardiolodzy z oddziału byli na tym badaniu...widownie miałam konkretną.ogólnie nie jest źle.tzn, nie jest bardzo gorzej niż było.miałam wysokie przepływy i teraz są jeszcze wyższe-ale wiadomo-ciąża, serducho mocno obciążone.mam leżeć. no i czeka mnie cesarka, już na 100 % ogólnie jestem szczęśliwa- spokojnie mogę się przygotowywać do świąt i kompletować wyprawkę![]() zaraz sobie poczytam co napisałyście i pooglądam fotki na mailu jeszcze raz wielkieee dzięki za wszystkie kciuki i ciepłe myśli
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przemęczaj się o stosuj do zaleceń lekarza, będzie dobrze.Wiadomo, ciąża jest ogromnym obciążeniem dla zdrowego organizmu a co dopiero mówiąc i chorobach. Cesarką się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze i jest to w Twojej sytuacji najlepsze wyjście. Będzie dobrze i na 100% datę narodzin maluszka będziesz znała z wyprzedzeniem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

spory już

wczoraj miałam drugi raz zgage tylko, że nie taką mocną jak ostatnio...