Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 17:26   #571
alibany
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Aaaaaaaaaaaaaaaaa mamy ząbka

Gratulacje zębolka
Teraz czekać jak się kolejne posypią
U nas nic nie zapowiada szybkiego ząbkowania, a boję się, że jak się zacznie to wszystkie na raz będą szły!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Kurczę, u nas od kilku dni dokładnie tak się dzieje. Mąż zaczął nawet mówić że może zęby, ale ja jakoś nie chcę wierzyć, bo Tymek dopiero za 3 dni skończy 4 miesiące. Trochę za wcześnie by było, prawda? Rzadko tak wcześnie zęby chyba wyłażą. Wiem że się zdarza, ale rzadko...
No i te dziąsełka - nie wiem co to znaczy "rozpulchnione". Ja tam nic nie widzę, mąż oczywiście mówi, że się zmieniły. Ale on widzi, to co chce

Chociaż to by mi pasowało do całości, bo od 3 dni Tymek jest mega niezadowolony z życia Płacz, płacz, płacz i niechęć do jedzenia. WIęc albo ząbki, albo brzuszek boli od żelaza (a kupki są ostatnio rzadko, za to bąki nieziemskie), albo ... słynny skok Co obstawiacie, moje kumy?
Oj może wszystko naraz się skumulowało! Cokolwiek to jest, niech szybko minie i Tymek będzie znów pogodny

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za poprawe!
A takie charczenie to jest mega wkurzajace! Antkowi do tej pory tak charczy mimo, ze czysto na oskrzelach.

Nasivin odstaw, bo wysuszasz sluzowke nosa. Moja pediatra mowila, ze jak juz katar nie jest bardzo duzy, to zeby nie czyscic nosa co chwila, bo wtedy ten katar sam sie nakreca.

Co do CH i dzieci... wiem, ze niektore z Was musza robic zakupy z dziecmi (choc wolalabym sie wtedy przestawic na male osiedlowe sklepiki), ale Was podziwiam. Zwlaszcza teraz przy takiej pogodzie. Ja mam schizy, ze zaraz dziecko mi sie rozchoruje albo przy dobrych wiatrach zlapie tylko katar (pierwszy katar Antka to po staniu w dlugiej kolejce na poczcie). Oczywiscie bylam tez kilka razy z maluchem w CH, ale wychodze szybciej niz weszlam. Lato ok, ale nie teraz zima, gdy pelno zarazkow w powietrzu.
Dzięki, dzisiaj już nic oprócz antybiotyku i dicofloru rano nie podałam.
A co do CH to też tylko jak bardzooo byłam zmuszona zrobić zakupy to brałam małą, ale to też albo biedronka albo piotr i paweł, duże galerie tylko latem odwiedzaliśmy. A i tak nie uchroniłam maleństwa przed wirusikiem, bo złapała go w domu

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Eeee tam. Dla mnie to żadne rozpulchnienie Dziąsła jak dziąsła

Popadam w paranoję. Jak moje dziecko puszcza bąka, to lecę w trwodze i sprawdzam od razu czy kupy nie ma

P.S To nie paranoja, to piąta kupa
Eh a u mnie bąk jest NADZIEJĄ na kupę, a tam nic
Wczoraj wydusiłam z niej co nieco ale to takie na siłe i nie ulżyło jej. Mogę podać jej ten czopek glicerynowy, zaszkodzić nie zaszkodzę, prawda? Jeszcze do tej pory nie uciekałam się do tej metody wywoływania kupki.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

nie ma kasy i nie bedzie

To znaczy na pewno nie w najbliższym czasie

Dowiedziałam się ze ten chłopak zniknął przed weekendemq z domu

Pewnie sobie baluje za moja kasę
Obawialam się ze tak będzie , garaż pozostaje mi czekać 30 dni od przelewu i dostanę od banku zaświadczenie i będę zakładać sprawę w sadzie

Dziś mam kiepski dzień - znowu ...
Opisze wieczorkiem bo Milky'ego nakarmić czas
Eh bark słów
Ale po gościu z problemem alkoholowym można się tego spodziewać niestety!! Oby w miarę możliwości szybko wszystko się rozwiązało!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
w końcu dotarłam

Natalka, Ala, Tymek solenizanci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

bry
dzień bardzo intensywny
byliśmy dziś w CH (a propo poruszanego tematu-zabieram Szymka )
odebraliśmy prezenty , wyszły bosko (kolaże z Szymkiem, koszulka z Szymkiem, kubek z Szymkiem)- niech rodzina wie kto najważniejszy jest

potem zakupy a w domu sprzatanie

teraz wolne, odpoczynek i czekam na moje dziewczyny bedzie troche babsko ale dziś bez winka

A Szymek jest jedynym takim szkrabkiem w rodzinie? U nas Ala pierwsza wnuczka z jednej i z drugiej strony, więc ogólnie szaleństwo i też każdy dostanie akcent Ali w prezencie zresztą wszyscy przeżywają prezenty tylko dla Ali

Udanego spotkanka, bez winka ale też będzie milusio
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:41   #572
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Tym nielicznym dziękuje za kciuki

Agata rowija się książkowo Jeszcze miesiąc ćwiczeń i może skończymy z fizjoterapią

A w CH jak na poniedziałek 12 sporo ludzi. I nic właściwie nie kupiłam My do Biedronki czy Lewiatana, czy małego Tesco chodzimy, w hipermarkecie pierwszy raz, a w CH jeszcze nie byłyśmy

Dzisiejszym świętującym najlepszego

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:58   #573
editka2022
Rozeznanie

brawa dla Natalki,Tymka i Ali za skonczone miesiace i tygodnie i pierwszy zabek!!!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to także gratki

Nooo Taka zima to i mi pasuje

Ja mu właśnie taką gęstą papkę dawałam.

Łaaaaaaaaaaa Brawo

Kurczę, u nas od kilku dni dokładnie tak się dzieje. Mąż zaczął nawet mówić że może zęby, ale ja jakoś nie chcę wierzyć, bo Tymek dopiero za 3 dni skończy 4 miesiące. Trochę za wcześnie by było, prawda? Rzadko tak wcześnie zęby chyba wyłażą. Wiem że się zdarza, ale rzadko...
No i te dziąsełka - nie wiem co to znaczy "rozpulchnione". Ja tam nic nie widzę, mąż oczywiście mówi, że się zmieniły. Ale on widzi, to co chce

Chociaż to by mi pasowało do całości, bo od 3 dni Tymek jest mega niezadowolony z życia Płacz, płacz, płacz i niechęć do jedzenia. WIęc albo ząbki, albo brzuszek boli od żelaza (a kupki są ostatnio rzadko, za to bąki nieziemskie), albo ... słynny skok Co obstawiacie, moje kumy?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Która mi pokaże zdjęcie, na którym zobaczę dokładnie co to znaczy ROZPULCHNIONE dziąsła?
brumek u nas jest to samo dzis z polgodziny temu byl taki ryk ze szok ale posmarowlam mascia na dziasla i cisza w 2 sekundy,ja pytalam lekarza czy to mozliwe zeby tak szybka zabki szly powiedziala mi ze zadko sie tak zdaza,ale kazala popytac w rodzinie jak szybko sie zeby pokazylwaly i u nas bylo to wlasnie w ok 4 miesiaca ,szybka nam szly,mozze to i to,niewem,al ejak tak to niech juz wyjda................
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:16   #574
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brawa dla Ali i Tymka i Natalki
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Gratulacje zębolka
Teraz czekać jak się kolejne posypią
U nas nic nie zapowiada szybkiego ząbkowania, a boję się, że jak się zacznie to wszystkie na raz będą szły!!
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brawa dla Natalki,Tymka i Ali za skonczone miesiace i tygodnie i pierwszy zabek!!!

.....
dziękujemy bardzo

Macie wszystkie pozdrowienia i buziaki od Beatki, niestety ma strasznie dużo na głowie (studia, praca magisterska...) i dlatego jej nie ma.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:41   #575
jacieeeee
Wtajemniczenie

Scio ja pamiętałam o kciukach tylko nie napisałam Za to mocno gratuluję takich pozytywnych wieści

Jedno wiem. Ciężka noc mnie dziś czeka. Dominik padł po kąpieli jak kawka, żeby po 20 minutach obudzić się i jęczeć. I to na pewno nie jest jęczenie, takie jak zawsze, które da się ukoić smoczkiem. Głaszczę, tulę, szepczę i marne skutki. Smoczek wyjęty z buzi i molestowany od strony, czyli cały plastik w buzi. Powiedziałabym, że zęby, ale nie powiem bo mam nauczkę. G....o się znam na swoim dziecku .
Jak nie zaśnie za 10 minut to posmaruję Dentinoxem. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:08   #576
agadus
Wtajemniczenie

Brunetka, aania, alibany, brumek, iustyna, LiLi, jacieeeee, Carmela, Aga G., Cookie, telik, dziubek, bella, aditka dziękuję w imieniu Natalki,, mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam

Cytat:

nie ma kasy i nie bedzie

Obawialam się ze tak będzie , garaż pozostaje mi czekać 30 dni od przelewu i dostanę od banku zaświadczenie i będę zakładać sprawę w sadzie

, nie wierzę w to co czytam, a w jakim wieku jest ten chlopak,że taki nie odpowiedzialny? chyba nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji, jacieeeee ma racje odnośnie tego pisemka, powstawiac paragrafy, i inne, a dużo tego było??że się tak zapytam?
Cytat:

a ja sajgon, Lila miała gorączkę dzisiaj,i zaraz do pediatry i osłuchowo czysto, jedynie gardziołek czerwony...
Lena waży całe 7350gr a Lila 7ooo
i co dostała jakies leki? antybiotyk? a Lenka zdrowa?
Cytat:

to super, akurat kończy dzisiaj 5 miesięcy, ja swojej sprawdzałam dzisiaj i niet,

Tymek gr 17 tygodni

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:19   #577
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję ząbka!!!

no i dlaAli i Natalki za skończone miesiące

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja wyrodna matka prawie codziennie roobie zakupy w CH tesco... bo mam blisko, moge mala spokojnie rozpiac a nie wije sie w goracym kombinezonie, podjezdzam samochodem jak z przedszkola jade, wkladam do koszyka (wczesniej go czyszcze - takie nosidlo dla dzieci, ale sa te kosze w garazu podziemnym i zawsze okurzone) i heja! i szczerze mowiac - nic jeszcze nie zalapala... w sumie niezle uodparnianie przed zlobkiem
ja też z mała chodzę do tesco czy do lidla.. a i w galerii handlowej byliśmy już parę razy. i póki co mała nie choruje, chociaż wiem, że niebezpieczeństwo duże, ale tez uważam, że to takie pseudo-uodparnianie a co do galerii to mój TŻ się śmieje, że z Hani galerianka - jak byliśmy teraz w sobotę to była zachwycona. rozglądała się, smiała do światełek, do ludzi... no szok po prostu

Cytat:

nie ma kasy i nie bedzie

Dziś mam kiepski dzień - znowu ...
Opisze wieczorkiem bo Milky'ego nakarmić czas
teliku

mam nadzieje, że na święta humorek odzyskasz kochana

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Agata rowija się książkowo Jeszcze miesiąc ćwiczeń i może skończymy z fizjoterapią
dla Agatki!!!!

witam się po weekendzie cały czas podczytywałam w wolnych chwilach, ale weny na pisanie nie miałam jakoś. w sobotę najpierw od rana szorowałam chatę na kolanach (dosłownie!), a potem pojechaliśmy z mężem i Hanią do CH po prezenty. no i zdążyłam tylko sobie wybrać i padłam... tzn. prawie zemdlałam. już któryś raz mnie tak złapało. dobrze, że TŻ był ze mną. kiedyś po takiej akcji jak byłam sama to mnie pracownicy sklepu do karetki wsadzili i na izbę zawieźli... tak mi się zdarza nieraz po wysiłku, jak z zimnego do ciepłego wejdę...a w tym CH było okropnie gorąco... no i nici z zakupów prezentowych a i dziecku rozrywkę zepsułam
wczoraj mielismy taki tylko nasz dzień we trójkę - poszliśmy sobie na spacer czym wprawiliśmy sąsiadów w osłupienie i wyszliśmy na złych rodziców co dziecko w deszcz na dwór wyciągają
a dzisiaj mega marudny dzień w wydaniu hanki. a teraz jeszcze mąż wymienia baterie w kuchni i musze lecieć po uszczelke bo się spsuła

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:21   #578
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Przestaniecie brac dzieciaki do sklepow jak Wam zaczna chorowac, czego oczywiscie nie zycze, albo jak juz beda kumate i beda Was naciagac na rozne roznosci
a ja wlasnie po to biore dzieci - by nauczyc ze nie zawsze kupuje co chce. czasem z dwojka jezdzimy i nadal jest fajnie, tylko pchanie tego wozka meczy (20 kg + 7 kg + zakupy...). a chorowac to raczej mi bedzie od siedzenia dzien w dzien 8-9h w zlobku niz od jednego wypadu max 2h do CH...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:35   #579
DaKaro
Zadomowienie

Witam sie i ja. Nie tylko ja mialam zabiegany weekend na uczelni - Marina . Pochwale sie, ze dostalam pierwsza piatke z kolokwium .

Telik wspolczuje calej sytuacji . Chlopak idiota - mysli, ze Twoje pieniadze to prezent na swieta . Oby szybko sprawa sie rozwiazala.

Jaciee przeczytalam o Dominiczku - oby rzadkie kupy poszly precz.py p

Ala Natalka za skonczone miesiace i zabek.

Tymek Sara za kolejne tygodnie.

Brumku tak wczesne zeby sa mozliwe i Malwinka jest na to dowodem. Zrobilabym fotke, ale za kazdym razem kiedy wkladam jej palca do buzi wyjmuje jezyk i ze zdjecia nici.

Odebralam nagrode z rossnetu - kremik i mleczko Johnson (pachnie cudnie) .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:40   #580
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieee u mnie dziś przy zasypianiu tylko dentonix pomógł. Ryk niesamowity. Jadła,płakała,jadła,płaka ła i tak w kółko. Trochę musiałam ją pomęczyć,aby coś zjadła bo dentonix nie podaje się przed jedzeniem.

Emi po mojej superowej jarzynowej ma śluz w koopie

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

JA tam lubię moją Emi do CH zabierać. Jest grzeczna i nie bierze nic do koszyka jak się nauczy, że nie wolno to nie wolno w przyszłości.Dostanie kartkę i z kartki będzie robić zakupy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:48   #581
DaKaro
Zadomowienie

Wypady do CH wczesniej czyt. gdy bylo cieplej jezdzilam z Malwi. Teraz, w okresie grypy i zachorowan daje sobie spokoj. Nie moge patrzec na kaszlacych i kichajacych w centrach - od razu mam wrazenie, ze sie zarazi.

Zatrudnilam babcie do zrobienia mi bezrekawika na drutach . Podziwiam ja za te umiejetnosci. Kiedys probowalam zrobic szalik i wyszedl koszmarnie...

Madzia tak niestety jest, choc to bardzo przykre i krzywdzace - 'nieobecni nie maja racji'. U mnie w pracy tez Sajgon - dzwonila przyjaciolka, likwiduja moj departament...

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-12-19 o 20:51
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:52   #582
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Widzę (nie pierwszy raz), że mamy podobne podejście (zwłaszcza z tym naciąganiem )

Cytat:
a ja sajgon, Lila miała gorączkę dzisiaj,i zaraz do pediatry i osłuchowo czysto, jedynie gardziołek czerwony...
Lena waży całe 7350gr a Lila 7ooo
Oj zdrowka! Zeby sie nie rozlozyly na same swieta.

Cytat:
Dzięki, dzisiaj już nic oprócz antybiotyku i dicofloru rano nie podałam.
A co do CH to też tylko jak bardzooo byłam zmuszona zrobić zakupy to brałam małą, ale to też albo biedronka albo piotr i paweł, duże galerie tylko latem odwiedzaliśmy. A i tak nie uchroniłam maleństwa przed wirusikiem, bo złapała go w domu

Wczoraj wydusiłam z niej co nieco ale to takie na siłe i nie ulżyło jej. Mogę podać jej ten czopek glicerynowy, zaszkodzić nie zaszkodzę, prawda? Jeszcze do tej pory nie uciekałam się do tej metody wywoływania kupki.
Ad. 1 Wiadomo, ze nie da sie dziecko przed wszystkim uchronic.
Ad.2 A bardzo ja meczy brak kupy? Antek kiedys tez sie przyblokowal, kupy nie bylo 5 dni, na poczatku bylo ok, ale w ten 5 dzien, to juz widac bylo, ze mu to przeszkadza, ale pomasowalam brzuszek, robilam rowerki itp i czopek nie byl konieczny. Moze Wy tez tak wybrniecie?

Cytat:

Cytat:
Macie wszystkie pozdrowienia i buziaki od Beatki, niestety ma strasznie dużo na głowie (studia, praca magisterska...) i dlatego jej nie ma.
Przekaz i od nas pozdrowienia!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się po weekendzie cały czas podczytywałam w wolnych chwilach, ale weny na pisanie nie miałam jakoś. w sobotę najpierw od rana szorowałam chatę na kolanach (dosłownie!), a potem pojechaliśmy z mężem i Hanią do CH po prezenty. no i zdążyłam tylko sobie wybrać i padłam... tzn. prawie zemdlałam. już któryś raz mnie tak złapało. dobrze, że TŻ był ze mną. kiedyś po takiej akcji jak byłam sama to mnie pracownicy sklepu do karetki wsadzili i na izbę zawieźli... tak mi się zdarza nieraz po wysiłku, jak z zimnego do ciepłego wejdę...a w tym CH było okropnie gorąco... no i nici z zakupów prezentowych a i dziecku rozrywkę zepsułam
wczoraj mielismy taki tylko nasz dzień we trójkę - poszliśmy sobie na spacer czym wprawiliśmy sąsiadów w osłupienie i wyszliśmy na złych rodziców co dziecko w deszcz na dwór wyciągają
a dzisiaj mega marudny dzień w wydaniu hanki. a teraz jeszcze mąż wymienia baterie w kuchni i musze lecieć po uszczelke bo się spsuła
Ale te omdlenia to nie sa chyba normalne? Robilas jakies badania?

Cytat:
a ja wlasnie po to biore dzieci - by nauczyc ze nie zawsze kupuje co chce. czasem z dwojka jezdzimy i nadal jest fajnie, tylko pchanie tego wozka meczy (20 kg + 7 kg + zakupy...). a chorowac to raczej mi bedzie od siedzenia dzien w dzien 8-9h w zlobku niz od jednego wypadu max 2h do CH...
Kazdy robi to co uwaza za sluszne, ja wole inaczej spedzac wolny czas z dziecmi niz na zakupach.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:59   #583
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękujemy Pogadałam chwilę z fizjo. O sadzaniu, podnoszeniu, ramach czasowych (chłopcy mają więcej czasu na nabywanie nowych umiejętności). No i Agatek opanował wszystkie umiejętności na ten etap. Nóżki już się prostują dp stania. No i powiedział, ze jak przyjedziemy na następną wizytę to pewnie będzie pełzać

Cytat:
Scio ja pamiętałam o kciukach tylko nie napisałam Za to mocno gratuluję takich pozytywnych wieści

Jedno wiem. Ciężka noc mnie dziś czeka. Dominik padł po kąpieli jak kawka, żeby po 20 minutach obudzić się i jęczeć. I to na pewno nie jest jęczenie, takie jak zawsze, które da się ukoić smoczkiem. Głaszczę, tulę, szepczę i marne skutki. Smoczek wyjęty z buzi i molestowany od strony, czyli cały plastik w buzi. Powiedziałabym, że zęby, ale nie powiem bo mam nauczkę. G....o się znam na swoim dziecku .
Jak nie zaśnie za 10 minut to posmaruję Dentinoxem. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże
Smaruj,smaruj

Brumku moja Agata miesięc temu tez miała taki etap. Myślałam, ze zęby, smarowałam, ale teraz jest juz spokój. To chyba był ten słynny skok.

Dałam dziś Agacie pierwszy pełny glutenowy posiłek. Kaszka manna z cynamonem. Alemega syte to było i M. dojadał

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:10   #584
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
My z TŻ też jeździmy z Dominikiem do CH. To moja jedyna "rozrywka" ostatnio
jak i moja...

Cytat:
nie ma kasy i nie bedzie

Podjadasz coś ?
Telik ale z gościa cwel ! Nic tylko na niego.
Ale sądownie jest szansa na odzyskanie kasy nie?

Nie podjadam jestem na diecie od dzisiaj.
Radek ciągle ma zesypaną buźkę z jednej strony, muszę obczaić dlaczego.
A poza tym, pasuje zrzucić jeszcze z 15kg

Cytat:
A ile już kupy nie robi?
Może rzeczywiście jak brzuszek pomasujesz, poćwiczysz nóżkami to pomoże?

Cytat:
Pozdrawiamy Beatę.
Niech szybko do nas wraca

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]JA tam lubię moją Emi do CH zabierać. Jest grzeczna i nie bierze nic do koszyka jak się nauczy, że nie wolno to nie wolno w przyszłości.Dostanie kartkę i z kartki będzie robić zakupy :admin:

Brunetka, Patik, Zanka, Beata- dostałyście nagrody za banerki?

My po wizycie u nowej pani doktor.
Umawiamy się na godzinę, to mi pasuje.
W poprzedniej to po 1,5 godz musieliśmy na lekarkę czekać i przechodziła do nas prosto z dzieci chorych

Zbadała Radzia, wszystko dobrze,
kazała to żelazo dawać i za 5-6tyg kontrolna morfologia.

Zrobiliśmy zakupy w Biedrone, prawie 400zł nie nasze.

Kupiłam tam Radkowi ten drewniany a'la chodzik.
Jak będzie się chodzić uczył, bo nie mogłam się powstrzymać
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:13   #585
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Najpierw kazała zbić temperaturę, i jesli by nie spadała to dostała augumentin w zawiesinie... Wychodzi nam Łódź, ale żeby dopiero po tygodniu czasu
Stary 2011-12-19, 21:15   #586
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool a jaka zupę Szymkoei zaserwowalas?

Brumeczku za prezenty

Pytanko do masażu - ile czasu go wykonujesz?
Kurcze muszę poszukać tego linka do masażu

A ćwiczenia to te z YouTube co dziewczyny kiedyś wklejaly czy jeszcze jakieś ?

Kobietami kiedy dzieciaczki łapią się za stopki?
Bo Jaś jakoś nie przymierza się do tego
ugotowalam ziemniaczka z marchewka i lyzeczka kaszy manny zmiksowalam i mu podalam

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hej hej!!!
Uf jak to dobrze że ten tydzień w końcu się skończył. Zapowiadał sie tak dobrze a skończył nieciekwie...
Otóż opowiem o mojej sytuacji w firmie. Jak w większości firm budowlanych jest kryzys. U nas tez nieciekawie to wyglądało jeszcze jak byłam w ciąży no i nic do tej pory się nie zmieniło. Zwolnień jeszcze na szczęście nie ma w biurowcu, ale atmosfera nietęga.

Ja pracowałam w kadrach nademna była jeszcze "szefowa" Gł. spec d/s kadr a ja byłam w sumie do pomocy. Na czele stoi oczywiście dyrektor. Atmosfera u mnie w pracy była zawsze rewelacyjna. Uwielbiałam chodzić do pracy, zawsze było pełno śmiechu. Do tego bardzo lubiłam to co należało do moich obowiązków. Jak tak słyszałam o tym jak się traktuje młode mamy po urodzeniu dzieciaczków, nawet u nas na forum to się cieszyłam, że mnie to nie tyczy. A jednak.... Jak jesteś w firmie jest ok ale jak już cię nie ma to się nie liczysz...
Otóż co roku u nas były talony albo kasa na święta. W tym roku dyrektor nie chciał dać bo taka ciężka sytuacja i w ogóle szuka oszczędności. No ale w końcu się zgadzał. Kadrowa przygotowała listę (zawsze ja to robiłam) i co..... i dyrektor mnie z niej skreślił i wprowadził do regulaminu, że pracownicy na urlopach macierzyńskich i wychowawczych nie przysługują ta kasa na święta
Wiecie jak się poczułam.....szok, tym bardziej, że chodziłam do pracy do 8miesiąca, a wcześniej jak miałam np 2tyg L4, bo lekarka stwierdziła, że mam sobie odpocząć, to tez chodziłam do pracy i tylko wcześniej wychodziłam... Nie spodziwałam się tego, zreszta wszyscy w firmie tez są w szoku. Mam teraz taki żal, że nie wiem czy tam chce mi się w ogóle wracać... I nie chodzi mi wcale o ta kasę tylko o sam fakt potraktowania mnie nie fair.

Jutro mam iść na wigilię w pracy, ale taka tylko nasze piętro, mamy zawsze losowanie i robimy sobie prezenciki ale jakoś tak nawet nie mam ochoty iść...

za smaczna zupkę, która mamusia przygotowała.

http://www.youtube.com/watch?v=a8ZUt...eature=related
Ja masuję na podstawie tego linka od praktycznie od samego początku ok 2tygodnia i jest to nasz rytuał po kąpieli.
biedna jestes. U mnie podobnie. Przykre strasznie

Cytat:
Przez ponad tydzień były same inhalacje plus te wszystkie syropki, a że nie było większej poprawy doszedł antybiotyk! Nie wiem już sama mam nadzieję, że lekarka wie co robi

Nie ma astmy, zapalenia oskrzeli też nie miała ale kaszel był przerażający stąd decyzja lekarki o lekach jak na zapalenie oskrzeli:/

Zazdroszczę u męża takiego bakcylka kulinarnego. Mój to dwie lewe do gotowania:/

Amroksol miał być na dzień, stodal na noc. Ale stodal odstawiłam po tygodniu bo małą bardzo drażnił i dostawała ataku kaszlu łącznie z ulewaniem itd.! I krople tak samo jedne w dzień, drugie na noc. Nasivin podaje codziennie jutro będzie dwa tyg !!!

Wychodzi na to, że albo ja jestem beznadziejna albo po zmianie lekarza trafiliśmy na beznadziejną lekarkę?????:co nfused:

Po tych dwóch tyg. "leczenia" jest taka poprawa, że kaszel minął, ale charczenie nadal jest mocne i tak jakby coś jej tam zalegało głęboko w nosku. jutro idziemy do kontroli........
z ulotki nasivinu:

"Nie należy przekraczać zalecanych dawek ani stosować leku dłużej niż 3-5 dni.

Możliwe skutki uboczne: Pieczenie, suchość błony śluzowej nosa, kichanie. Długotrwałe stosowanie preparatu może doprowadzić do uczucia "zatkania nosa", uszkodzenia błony śluzowej nosa i wysychającego niżytu nosa. "

odstaw krople. Ewentualnie mozesz nawilzac woda morska sluzowke. Mam nadzieje, ze sie poprawi

Cytat:
Jacieeee, Carmela dziękuję

I dla Sarenki buziaczki

Gratuluje. A wiecie, ze u nas jeszcze nie ma ani jednego zeba. Ida juz dwa miesiace :/

Cytat:

A w CH jak na poniedziałek 12 sporo ludzi. I nic właściwie nie kupiłam My do Biedronki czy Lewiatana, czy małego Tesco chodzimy, w hipermarkecie pierwszy raz, a w CH jeszcze nie byłyśmy

GRATULUJE

Teliku wspolczuje. Co za debil. Przeciez i tak to bedzie musial oddac.

Mlody spi ale byl dzisiaj strasznie marudny. Czekam az mi woda ostygnie, bo nastawiam buraki na zakwas. Bedzie barszczyk z kiszonych burakow. Pycha.
Stary 2011-12-19, 21:19   #587
Marina1
Zakorzenienie

Ale mi się właśnie Igor uderzył czołem w kant stołu... Jeden płacz był.

Dziewczyny, umyłam dziś włosy pierwszy raz po tym prostowaniu i mi się puszą. Nie są takie proste jak były jak druty. Tak ma być? Czy źle mi tżt zrobił? Carmela, Babonik pomóżcie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:21   #588
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Brunetka, Patik, Zanka, Beata- dostałyście nagrody za banerki?
Wszystkie wygrałysmy nagrody, ale mi jeszcze nic nie przyszło
A wam dziewczyny ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:24   #589
Marina1
Zakorzenienie

O jejejej Brunetko no to buziaki dla Ali od nas za pierwszego zębulka!

I dziewczynki kochane za kolejne m-ce!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-12-19, 21:27   #590
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Boże kochany, ale nie rozciął ? ludzie musiało mocno boleć, dobrze,że w czółko a nie w oczko

Stary 2011-12-19, 21:34   #591
meszsares
Zadomowienie

Brunetko - brawa dla pierwszego zabka za odwage

madzia1k1
- ech, nastepny niechlubny przyklad traktowania mlodych matek przez pracodawcow w tym naszym "prorodzinnym" polskim grajdole. szkoda gadac, rozumiem twoje zdegustowanie
potem sie dziwia, ze kobieta idzie w ciazy na dlugie L4...

AgaG, iustyna - ja tez nie zabieram dzieci na zakupy do CH. Po pierwsze, bo to czas chorob i przeziebien, a po drugie - istna mordega, a dwa skrzeczace stwory plus tlumy ludzi to dla mnie zbyt wiele... my jezdzimy w piatki wieczorem jak mlode spia tzn jedzi TZ lub ja.

alibany - to zalezy, czy ten brak kupy jest meczacy. Od dwoch meisiecy moja Blana robi kupy co 8 dni i jest OK (kto tu pisal, ze dzien bez kupy jest dniem straconym??)
Blana zaczela dzis 18tydzien zycia i z tej okazji postanowila uswiadomic mi, ze jest juz duza panna i nie zyczy sobie ogladac tylko nieba i sufitu:
- ciagle obraca sie z pleckow na brzuch, nawet jak zostawie ja na minutke to hyc!
- ciagnie sie do siadania jak tylko widzi moje rece w poblizu
- jak ja postawic to nie zgina nog w kolanach tylko dzielnie stoi

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-12-19 o 21:42
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:37   #592
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Marinko mam nadzieje,że już Igor zapomniał, ucałuj go od cioci:0

No u nas prawdopodobnie goraczka jest od zaparcia, zazwyczaj Lila robiła kupę co dzień do południa a dziś nie... i się zaczęła jazda.
Stary 2011-12-19, 21:38   #593
Marina1
Zakorzenienie

Agadus właśnie nie, nawet śladu nie ma... Myślałam, że na zawał zejdę, i to już drugi taki jego ,,cios"... Trzymałam go na kolanach, obok był stół i jakoś tak mi się odwinął i uderzył...

bella słoneczko
Stary 2011-12-19, 21:39   #594
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
znowu mam cały dzien nadrabiania, tż w domu wiec mieliśmy bardzo intensywny dzień, kupiliśmy dziś choinkę, ozdoby świąteczne i wieczorem było rodzinne ubieranie wcześniej pranie, sprzątanie, pranie dywanu dzieciaków, przyozdobiłam dom dekoracjami świątecznymi i w końcu czuję ducha świąt wieczorem mieliśmy rodzinne szaleństwo na macie i
UWAGA UWAGA
Lilka dziś zrobiła pierwszy raczek do przodu od paru dni podnosiła się na stopach do góry i robiła "pompki" a dziś udało jej się parę razy zgiąć nóżki w kolankach i dać susa do przodu lądując na buzi, czym była nieco zdziwiona....
a na koniec przewróciła się z brzucha na plecy, czego wześniej nie umiała (tylko z pleców na brzuch co ma opanowane do perfekcji i zmiana pieluchy to już jest niezła gimnastyka)

teraz siedzimy i świeci się choinka, słuchamy jakiejś świątecznej składanki "znowu święta idą la la la la... "

to idę ponadrabiam.....

telik - moja Lilka jest ruchowo dobrze rozwinięta ale stopy jej w ogóle nie interesują, jak jej pokaże to się patrzy na nie z zainteresowaniem ale żeby je łapała itd to nie ma ochoty, ma ciekawsze obiekty do łapania
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:39   #595
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Widzę (nie pierwszy raz), że mamy podobne podejście (zwłaszcza z tym naciąganiem )
no to ja rozpętam pewnie burzę ale dla mnie unikanie CH to nie sposób na nauczenie dziecka , że nie wszystko co sobie wymyśli dostana. Wręcz odwrotnie

ja do CH jeżdżę na konkretne zakupy, nigdy pochodzić z nudów , pewnie dlatego ,że od prawie 14 latw handlu pracuję i mam alergię na rodzinne wypady do CH po nic.
A jak jadę to jadę z TŻ i nie chciałabym samej sobie i jemu odbierać wspólnych chwil których i tak mało.

Cytat:
A Szymek jest jedynym takim szkrabkiem w rodzinie? U nas Ala pierwsza wnuczka z jednej i z drugiej strony, więc ogólnie szaleństwo i też każdy dostanie akcent Ali w prezencie zresztą wszyscy przeżywają prezenty tylko dla Ali
pierwszy i jedyny wnuczek z obu stron więc szał

Cytat:

dla Agu !!!

Cytat:
dokładnie tak samo myslę i będę robić

Cytat:

Dziewczyny, umyłam dziś włosy pierwszy raz po tym prostowaniu i mi się puszą. Nie są takie proste jak były jak druty. Tak ma być? Czy źle mi tżt zrobił? Carmela, Babonik pomóżcie.
oooooooooooj ale musiało boleć biedactwo

a ja po wizycie

fajnie tak pogadać w babskim gronie. Szymuś oczywiście się popisywał jak on to grzeczny przed ciociami. Sam się bawił na macie (jak jest z mamą to nie ma opcji ) , gadał , śmiał się . A potem ładnie , szybciutko zasnął

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-19 o 21:42
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:41   #596
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Agadus właśnie nie, nawet śladu nie ma... Myślałam, że na zawał zejdę, i to już drugi taki jego ,,cios"... Trzymałam go na kolanach, obok był stół i jakoś tak mi się odwinął i uderzył...

bella słoneczko
marinko tez to przerabialam z Szymkiem, nawetmial siniaka malego ale na nastepny dzien juz sladu nie bylo. Jeszcze pewnie nie pierwszy i nie ostatni, no ale szkoda Igorka.
Stary 2011-12-19, 21:41   #597
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
AgaG, iustyna - ja tez nie zabieram dzieci na zakupy do CH. Po pierwsze, bo to czas chorob i przeziebien, a po drugie - istna mordega, a dwa skrzeczace stwory plus tlumy ludzi to dla mnie zbyt wiele... my jezdzimy w piatki wieczorem jak mlode spia tzn jedzi TZ lub ja.

My jeżeli jedziemy z dziećmi (ale oboje nie lubimy z nimi jeździć z wyżej wymienionych powodów ), to w dziwnych porach - środa, wtorek ok 10.00-11.00 rano . Jak większość ludzi jest w pracy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:42   #598
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA
Lilka dziś zrobiła pierwszy raczek do przodu

klask i:

Stary 2011-12-19, 21:43   #599
zanetaa88
Zakorzenienie

Dobra laski spadam spać.

Mam ochotę na jakieś ciacho,
a tu bidno...

Ja do CH nigdy nie jeżdżę tak o, zawsze mam w tym jakiś interes

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:55   #600
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
No u nas prawdopodobnie goraczka jest od zaparcia, zazwyczaj Lila robiła kupę co dzień do południa a dziś nie... i się zaczęła jazda.
I myślisz, że to po jednej pominiętej kupie gorączka? hmmm

Cytat:

bella słoneczko
No jak to się mówi - nie pierwszy, nie ostatni raz . Ucałuj kaskadera

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki
znowu mam cały dzien nadrabiania, tż w domu wiec mieliśmy bardzo intensywny dzień, kupiliśmy dziś choinkę, ozdoby świąteczne i wieczorem było rodzinne ubieranie wcześniej pranie, sprzątanie, pranie dywanu dzieciaków, przyozdobiłam dom dekoracjami świątecznymi i w końcu czuję ducha świąt wieczorem mieliśmy rodzinne szaleństwo na macie i
UWAGA UWAGA
Lilka dziś zrobiła pierwszy raczek do przodu od paru dni podnosiła się na stopach do góry i robiła "pompki" a dziś udało jej się parę razy zgiąć nóżki w kolankach i dać susa do przodu lądując na buzi, czym była nieco zdziwiona....
a na koniec przewróciła się z brzucha na plecy, czego wześniej nie umiała (tylko z pleców na brzuch co ma opanowane do perfekcji i zmiana pieluchy to już jest niezła gimnastyka)
No to gratulacje dla malutkiej! My wczoraj rodzinnie walczyliśmy z choinką . Wracaj do nas!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to ja rozpętam pewnie burzę ale dla mnie unikanie CH to nie sposób na nauczenie dziecka , że nie wszystko co sobie wymyśli dostana. Wręcz odwrotnie

ja do CH jeżdżę na konkretne zakupy, nigdy pochodzić z nudów , pewnie dlatego ,że od prawie 14 latw handlu pracuję i mam alergię na rodzinne wypady do CH po nic.
A jak jadę to jadę z TŻ i nie chciałabym samej sobie i jemu odbierać wspólnych chwil których i tak mało.
Tak unikanie CH to nie jest sposób na nauczenie dziecka, że nie wszystko dostanie (on się tego uczy codziennie w różnych sytuacjach ). Unikanie CH, to sposób na niepsucie sobie humoru i unikanie tabunu ludzi, dla których spędzenie soboty czy niedzieli w CH jest sposobem spożytkowania wolnego czasu. Ja tam wolę zrobić zakupy w środku tygodnia w innej porze a sobotę i niedzielę spędzić na innych przyjemnościach. (wiem, że nie wszyscy mają taką możliwość)
Uwaga - bez bicia, moje osobiste zdanie .

No mnie trafia w tłumie i tych kolejkach, z kurtkami, wózkami, czapkami, szalikami i milionem innych wnerwiających rzeczy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości