Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 20:10   #4741
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

hej ja już po wizycie i znów sie naczekałam 2 godz, dziś z tego względu że pani doktor spóźniła się godzine ale przepraszała nas bardzo mocno i dostałyśmy w ramach przeprosiń po 2 reklamówki ulotek, próbek i gazet tak więc prasy ciążowo-dziecięcej to już mam chyba wystarczająco do samego porodu

U mnie wszystko ok, łożysko prawidłowo na tylnej ścianie. Męczą mnie niestety dość straszne zaparcia od kilku dni i pani doktor powiedziała podczas badania że faktycznie zalega dość sporo stolca i zapisała mi lactulose, brała może któraś z was? Staram się jeść i kiwi i śliwki suszone i kefiry i jogurty i naprawde nic nie działa więc chyba bede zmuszona kupić ten specyfik aaa i powiedziała mi że mam czasem za dużo nie przeć w toalecie
Potem mnie znów zmartwiła bo powiedziała że dziecko jej sie małe wydaje, o 2 tyg za małe ale od ostatniej wizyty (czyli przez 4 tyg) urosło 400 g i ma 1055g a to mój 29 tc. Ale popatrzyła jeszcze raz i powiedziała że narazie się jednak martwić nie będziemy i że tak może być, pytała o moją wagę urodzeniowa i męża. Ja miałam 3250g za to mężul aż 4500g no i sie tym bardziej zdziwiła. No nic teraz do 16 stycznia musze czekać i zobaczymy jak dalej będzie mały rósł
Dostałam jeszcze kartę ruchów dziecka i od jutro licze ruchy i zaznaczam godzine w której wyczułam 10 ruch
Teraz lece was nadrabiać
Stary 2011-12-19, 20:12   #4742
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
dokładnie też tak mam.. Idę do łazienki z nadzieją, a tu nic.. I coraz ciężej mi.. Mam nadzieję, że jutro da radę - mam zamiar iśc na spacer, czasem to pomaga. trzymam kciuki żeby nam przeszło..

ja idę zrobić kawe jak mi nie pomoże to się powiesze
4dni to zdecydowanie przesada

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:19   #4743
Mała!
Zakorzenienie

Nikii Twój mąż jest Mariusz??? Bo mój też A imię na M też chciałam bardzo...
Miłosz, Maksymilian ( Max ), Maciej... ale będzie Tymonek ( na 99%)

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja idę zrobić kawe jak mi nie pomoże to się powiesze
4dni to zdecydowanie przesada
Ja jem codziennie kilka śliwek suszonych...

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hej ja już po wizycie i znów sie naczekałam 2 godz, dziś z tego względu że pani doktor spóźniła się godzine ale przepraszała nas bardzo mocno i dostałyśmy w ramach przeprosiń po 2 reklamówki ulotek, próbek i gazet tak więc prasy ciążowo-dziecięcej to już mam chyba wystarczająco do samego porodu

U mnie wszystko ok, łożysko prawidłowo na tylnej ścianie. Męczą mnie niestety dość straszne zaparcia od kilku dni i pani doktor powiedziała podczas badania że faktycznie zalega dość sporo stolca i zapisała mi lactulose, brała może któraś z was? Staram się jeść i kiwi i śliwki suszone i kefiry i jogurty i naprawde nic nie działa więc chyba bede zmuszona kupić ten specyfik aaa i powiedziała mi że mam czasem za dużo nie przeć w toalecie
Potem mnie znów zmartwiła bo powiedziała że dziecko jej sie małe wydaje, o 2 tyg za małe ale od ostatniej wizyty (czyli przez 4 tyg) urosło 400 g i ma 1055g a to mój 29 tc. Ale popatrzyła jeszcze raz i powiedziała że narazie się jednak martwić nie będziemy i że tak może być, pytała o moją wagę urodzeniowa i męża. Ja miałam 3250g za to mężul aż 4500g no i sie tym bardziej zdziwiła. No nic teraz do 16 stycznia musze czekać i zobaczymy jak dalej będzie mały rósł
Dostałam jeszcze kartę ruchów dziecka i od jutro licze ruchy i zaznaczam godzine w której wyczułam 10 ruch
Teraz lece was nadrabiać
I na pewno wszystko z Maluszkiem dobrze może taka jego uroda, że nie będzie olbrzymem...dzieci różnie rosną przecież

29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:32   #4744
aalegna
Wtajemniczenie

19claudia91 oj kochana faktycznie masz nieciekawie z tym tż, mam nadzieję że jakoś wszystko w końcu się ułoży i on przestanie się na tobie wyżywać i zastraszać i zaznasz trochę spokoju
agabi super że wszystko ok, szkoda że musisz leżeć ale dla maleństwa trzeba wszystko przeboleć

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj cały dzień chodziłam bez stanika bo tak mnie bolały, a tż oczywiście wniebowzięty
Ja już od 2 tyg po domu chodze bez, niestety mój mężul się śmieje że jak taka murzynka z tych afrykańskich krajów wyglądam
Stary 2011-12-19, 20:40   #4745
joanaros
Zakorzenienie

Mi na zaparcia pomagają spacery, woda z zalanych suszonych śliwek, pełnoziarniste pieczywo, warzywa

Co do wagi dziecka moje w 29 tc miało 1090 i lekarz nie mówił że za małe. Wręcz przeciwnie wyliczył tp na wcześniejszy na podstawie usg
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:04   #4746
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jejku Aga do porodu jeszcze trzy m-ce... z takim bólem i z takim chodzeniem jak ja chodzę powoli podpierając się lub ciągnąc nogę to zwariuję chyba ale cóż wytrzymam! ale tak myślałam, że to może być rwa! 28-go mam wizytę u ortopedy w związku z moim bolącym i przeskakującym biodrem ( jejku tu rwa, tu biodro, tu skurcze no jak babuleńka) :Hahaha :...zobaczymy może coś zaradzi Jakby tego było mało dzidziulek siedzi na lub skacze po pęcherzu bo ciągle czuję parcie a lecą dwie kropelki!
Aga Dzięki
Mala dlatego juz wiesz czemu zarzekam sie ze dwojka dzieci mi starczy i dlaczego mowie ze to na pewno juz ostatnia ciaza?
Widzisz sa kobiety, ktore naprawde w miare lagodnie przechodza ciaze, wiadomo ze narzekaja bo juz zle sie chodzi czy brzus doskwiera ale tak jak ja czy Ty tak jak piszesz, ciagle cos. Jak nie skurcze, to biodro, jak nie biodro to posladek, jak nie posladek to bole w "krzyżu" Te ciagle parcie na pecherz, ktore przy skurczach bardziej daje popalic. no gorzej niz babulenki
Mala ja juz odliczam dni do porodu i ciagle powtarzam, ze mam dosc, co jestem osoba ktora nie lubi narzekac ciagle, a ciagle narzekam bo ciagle mnie cos boli;/ Ogolnie jak nie jestem w ciazy jestem okazem zdrowia a co przyjdzie ciaza to jak babcinka. Ciaza to nie choroba, ale kobieta sie czuje jakby byla chora a ile lekow czasem wiecej niz w niejednej chorobie
Wyobraz sobie ze ja jak wstaje w nocy do siusiania to naprawde ledwo co, podnosze sie chyba z pare minut, potem ide kulejac i trzymajac sie z tylu za plecy i jeczac, no masakra jakas. Ja to drugi raz przechodze i juz dziekuje dziekuje, wiecej nie chce
Cytat:

Teraz lece was nadrabiać
Oj kochana, to mialas dzis ciezki dzien.
Nie martw sie na razie tym, ze tak Ci powiedziala, ze dzidzia jest mniejsza. te pomiary z usg naprawde czesto wychodza inaczej niz jest w rzeczywistosci. A nawet gdyby dobrze zmierzyla, to przeciez moze miec po Tobie mase urodzeniowa. Bedzie dobrze zobaczysz!
Odnosnie laktulozy to jest super syropik na zaparcia, mnie bardzo pomogl po porodzie.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:10   #4747
karolca
Zakorzenienie

Ha! Leżałam na boku, mała caly czas dokazuje (kiedy będzie miała dość?). Zawołałam męża, przykłada rękę i pyta "To dziecko już tak mocno kopie?!"
Powiedziałam, że po obu bokach jednocześnie niemal
Fajne uczucie... i chyba naprawdę będzie mi tego brakowało...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:14   #4748
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja musze Wam sie przyznac, ze ostatnio wieczorami rozmyslam o porodzie i mam coraz wiekszy strach w sobie...
Jakies przerazenie mnie ogarnia...
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 21:14   #4749
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam sie nad poduszka poporodowa, na pewno kupie, tylko nie mam pojecia z jakim wypelnieniem

Bo pamietam po pierwszym porodzie pupa mnie bardzo bolala i siedzialam na jednym posladku a przy karmieniu w pozycji siedzacej jest bardzo ciezko tak usiedziec.

I teraz znalazlam takie poduszki na all:
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Jedne sa z wypelnieniem styropianowym (ale najtansze wiec pewnie lipa) inne z jakimis mikrogranulkami perelkowymi a inne jeszcze z gryka.
No i nie wiem ktore beda najlepsze???
Moze Wy macie jakies pojecie na ten temat?

Bo jak dziecku sie kupuje materacyk, to z jednej strony ma kokos a z drugiej gryke. Wiem, ze ta gryka ma wlasciwosci masujace, wiec moze z wypelniem z gryka bedzie najlepsza?
Wiem że wiele moich koleżanek kupowało i używało zwykłe kółko dmuchane do pływania. Kosztuje grosze, przydaje się potem dziecku a podobno działa lepiej niż te specjalistyczne
Ja też zamierzam takie zakupić

Cytat:

Teraz lece was nadrabiać
Nie musisz bać się lactulose -absolutnie nie zaszkodzi dziecku ani tobie a może uchroni Cie przed hemoroidami. Zaparcia są bardziej toksyczne niż cukier - z którego jest ten syrop.

Ja też jestem w 29 tygodniu ale lekarz powiedział że ruchy będę liczyć dopiero po 31 tygodniu. Moja córeczka jest bardzo ruchliwa- 10 ruchów zajmuje jej ok. 5 minut jak ma dobry dzień A jaki masz system liczenia ruchów?
Myślę że z dzidziusiem będzie wszystko ok-może ew.coś z łożyskiem. Ale słuchaj Pani doktor i czekaj na kolejne pomiary, wszystkie wiemy jak czasami odbiegają od rzeczywistości.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:14   #4750
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
agabi fajnie ze u was tez wszystko w porzadku

jezeli mialybyscie wybór to wolalybyscie cesarskie ciecie od porodu naturalnego?

Jolka super to wdzianko, ale nie pokazuj mi tu takich rzeczy bo kusisz)
ja sobie cały czas powtarzam ze to malenstwo bedzie rosło w dosc szybkim tempie, ze byc moze bedzie je trzeba co troche przebierac, ze musi mu byc wygodnie ii staram sie nic juz nie kupowac zrobie rozeznanie po porodzie w czym najlepiej sie bedziemy czuc ii bede dokupywac wraz z jego wzrostem

a ja sie chyba przejadłam i jestem zla na TZ bo przytargał do domu czitosy keczupowe
Hej hej, Kobieta Pieróg wróciła

Ja gdybym mogła wybierać wolałabym sn , ale że wyboru nie mam to będzie co ma być, czyli cc.

Agabi głowa do góry, odpoczywaj i czekamy na cc , wszystko jest do przeżycia .

Lena super,że będziemy mieć dziewczynki o tych samych imionach , u nas tak na tą chwilę zostaje, chyba że nam nagle jakiś olśnienie trafi , ale nie sądzę.

Ogólnie miły dzionek miałam dzisiaj, TŻ dostał premię, a jutro jedziemy latać po marketach, więc jest piknie. Oczywiście musiało się wyrównać w naturze,żeby nie było za wesoło i Nina na koniec dnia przygrzmociła porządnie w ścianę i ma teraz strasznego guziola na czole . Tata się przejął, ja też , ale wiadomo że trzeba się z takimi sytuacjami oswajać.W takich akcjach , choć serce mnie ściska jestem twardzielem,żeby TŻ na duchu podnosić , a że to On Jej pilnował wtedy to miał doła biedny .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:19   #4751
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musze Wam sie przyznac, ze ostatnio wieczorami rozmyslam o porodzie i mam coraz wiekszy strach w sobie...
Mnie też. Rozmyślam w jaką walizkę się spakuję Mała jest za mała a większa wygląda jakbym na wczasy jechała
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:21   #4752
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Byłam dziś w H&M i oglądałam cały dział dziecięcy, ale czegoś takiego nie widziałam Za to mogę Wam powiedzieć, że są tam super wyprzedaże ubranek niemowlęcych

a ja jutro tam wjeżdżam

mam uwagę co H&M , ubranka wypadają większe niż podaje rozmiarówka, a ten rampers na 80 cm i wiek 9-12 to już ogólnie myślę ,że na 1,5 roku - 2 latka
Stary 2011-12-19, 21:21   #4753
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty chociaż wiesz czego konkretnie się bać, jak to wszystko wygląda i co potem kobietę czeka. A pierworódki to co
Też coraz częściej rozmyślam o porodzie. Boję się, bo nie wiem co może mnie czekać... ale pomaga mi myśl, że tyle kobiet codziennie rodzi i daja radę, to dlaczego ja mam sobie nie poradzić?

AAaaaaa!!!! Ewelinka kopie mnie w wątrobę! Widzę jej nóżkę! Mała akrobatka jest chyba za bardzo pobudzona tym paracetamolem (a tylko dwie tabletki dziś wzięłam! o 10 i 16).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-19, 21:24   #4754
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ja widziałam biustonosze w H&M 2 sztuki za 49,9 oczywiscie do karmienia i chyba po swietach przejde sie zmierzyc , bo tak przez neta to sama nie wiem jaki rozmiar kupic i jak ja w takim miekkim staniku bede sie czuła.

ii na wyprzedaze ruszam, ale zakupic cos dla siebie moze do ubrania po porodzie, tak dla motywacji do szybszego powrocenia do formy po porodzie

i tak sie zastnawiam nad tymiwymi majtami jednorazowymi poporodowymi ..chyba wolalabym je zastpic zwykłymi czarnymi bawelnianymi, sama nie wiem.

a teraz Jolka narobilas mi ochoty na lody, moze nawet mam jakies niedojedzone w zamrazarce, ale to nie to samo co rolada a w biedronce podobno sa pieluszki dada po 19,95 za opakowanie we wszystkich rozmiarach i tak mysle ze jedne kupie papmpersy a drugie wlasnie te biedronkowe
ja tam będę ich używać, na początku to mi z 3-5 sztuki schodziły na dzień, szkoda majteczek zwykłych
Stary 2011-12-19, 21:28   #4755
qsloncu
Wtajemniczenie

Na trzy raty ale doczytałam i chyba troszkę nadrobiłam ależ się rozpisałyście dziewuszki.
Nikii89
my też mieliśmy spory problem z imionami ale się udało.
tynka gratuluję udanej wizyty, aby wszystkie takie były
claudia Dziewczyny maja racje. Mój przypadek był inny. Ja zaliczyłam wpadkę, ślubu nie chciałam (on nalegał). Facet 5 lat starszy. czuły, troskliwy ale lewy do pracy. Stwierdziłam że lepiej wychować dziecko samemu niz pracować na dziecko i chłopa. Odeszłam w 8 m-cu. Po porodzie rzadko przychodził itp. Jak młody miał 3 m-ce złożyłam podanie o alimenty i odebranie praw (aby nie było problemów min. z paszportem czy wycieczkami szkolnymi, gdzie zgoda musi być obojga rodziców). Sprawa toczyła mi się dwa lata. Wygrałam ją. W międzyczasie zrobiłam szkołę, zdałam maturę i zaliczyłam studia. Życie mi się ułożyło. Było ciężko, czasami i dramatycznie ale nie poddałam się a dużą zasługą było wsparcie mojej mamy. Dziękuje jej za to z całego serca i mam nadzieję że ona wie o tym.
Czasami podjęte decyzje okazuja naszymi najlepszymi wyborami

Odnośnie staników. Masakra!!! Ja teraz mam 70 G no normalnie szok!! A miałam w pierwszej ciąży z 70B przeszłam na 70D. Po pierwszym porodzie biust pozostał na 70C, więc urosły mi o 4 rozmiary!!! nieprawdopodobne i okropne. Są ciężkie i nawet w nocy śpię w staniku Jak idę pod prysznic to mnie tak ciążą.. Jedynie w staniku doznaję ulgi. Mam miękki stanik szmaciany bo pani powiedziała że nie mają usztywnianych. Ogólnie dla mnie tragedia z tym.

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:29   #4756
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Najwazniejsze ze nie jest gorzej, a Ty kochana musisz sie oszczedzac szkoda, ze nie mialas dzisiaj usg, ale napewno z maluszkiem wszystko dobrze

Hm ja bym wolala SN ale z ta zaleta cc zeby wiedziec kiedy dokladnie mnie zlapie hihi

Bo ja sie nie boje porodu naturalnego, uwazam ze to niesamowite przezycie i jesli nie ma wskazan to niewarto zyczyc sobie ciecia - w koncu to operacja .. no i dluzej ponoc sie do siebie dochodzi Ja w porodzie boje sie tylko tego czy go rozpoznam, a potem to juz pojdzie

Mezulek wrocil juz z pracy, zjedlismy obiadek - dzisiaj byl schabowy z ziemniakami i mizeria zamowilismy prezent dla przyjaciele (zestaw bluetooth do telefonu) i jutro ma przyjsc poczta wiec akurat zdazymy mu wieczorem dac na jedzonku swiatecznym

Dzisiaj mam dzien poniekad paszteta, czuje sie ciezka i wielka, sapie caly czas jak swinka coreczka dzisiaj znowu spokojniejsza, choc przed poludniem potrzasla moim sadelkiem

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Teraz sie zacznie szal wyprzedazy ja ociagam sie z kupnem butow sportowych juz drugi miesiac ale zaraz po swietach bede musiala je kupic, bo nie mam w czym chodzic, a w obcasach ciezko juz.
Z rzeczy dla Julci to bede polowac jedynie na jakis ladny dresik na wyjscie ze szpitala, bo tak to mam wszystko a dla siebie .. nie mam ochoty nic kupowac, bo coraz wiekszy rozmiar potrzebuje a to mnie doprowadza do deprechy

Ja tez bede kupowala na poczatek pieluszki kilku firm zeby sprawdzic ktore nam najlepiej podpasuja
Ja będę mieć cc, ale daty nie znam , więc to nie zawsze tak jest ,ze się wie.Moja dolegliwość pozwala na rozkręcenie akcji i będziemy czekać aż samo się zacznie, na to kiedy dziecko da znać ,że jest gotowe , no i na cieńszą macicę . No chyba ,że się nic nie rozkręci co również wchodzi w grę.
Stary 2011-12-19, 21:39   #4757
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ha! Leżałam na boku, mała caly czas dokazuje (kiedy będzie miała dość?). Zawołałam męża, przykłada rękę i pyta "To dziecko już tak mocno kopie?!"
Powiedziałam, że po obu bokach jednocześnie niemal
Fajne uczucie... i chyba naprawdę będzie mi tego brakowało...
u mnie jest tak samo jak sie położę na boku to maly fika jak szalony i kopie w dwa boki na przestrzał a tż zdziwiony ze tak mocno wali
Stary 2011-12-19, 21:39   #4758
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozmyślam , ale jakoś się nie boję bólu itd.ale za to mam inne głupie myśli...

A jeszcze się tylko obawiam ,żeby ta cc nie była ostatnia ,żeby poszło sprawnie , bo ja chcę trzecie dziecko .

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-19 o 21:43
Stary 2011-12-19, 21:44   #4759
tynka88
Zadomowienie

mój TZ ma dzis jakis napad i pokłóciliśmy sie, jestem taka zła na niego , na to ze mnie denerwuje i zlosci, nie wiem czy jakiekolwiek przeprosiny mu pomoga, narazie to najchetniej bym mu porzadnie

jednak stwierdzam( oczywiscie nie wszyscy) ze faceci to ☠☠☠*** egoiści.

Mój Tz bedzie miał teraz cały szereg kar, a jesli przyniesie kwiaty i bedzie chciał mnie ubłagac i przepraszac to wylądują za oknem.

Staram sie uspokoic dla synka, ale ja z płaczek i nie da sie tak latwo.

dobranoc dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:48   #4760
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
Na trzy raty ale doczytałam i chyba troszkę nadrobiłam ależ się rozpisałyście dziewuszki.
Nikii89
my też mieliśmy spory problem z imionami ale się udało.
tynka gratuluję udanej wizyty, aby wszystkie takie były
claudia Dziewczyny maja racje. Mój przypadek był inny. Ja zaliczyłam wpadkę, ślubu nie chciałam (on nalegał). Facet 5 lat starszy. czuły, troskliwy ale lewy do pracy. Stwierdziłam że lepiej wychować dziecko samemu niz pracować na dziecko i chłopa. Odeszłam w 8 m-cu. Po porodzie rzadko przychodził itp. Jak młody miał 3 m-ce złożyłam podanie o alimenty i odebranie praw (aby nie było problemów min. z paszportem czy wycieczkami szkolnymi, gdzie zgoda musi być obojga rodziców). Sprawa toczyła mi się dwa lata. Wygrałam ją. W międzyczasie zrobiłam szkołę, zdałam maturę i zaliczyłam studia. Życie mi się ułożyło. Było ciężko, czasami i dramatycznie ale nie poddałam się a dużą zasługą było wsparcie mojej mamy. Dziękuje jej za to z całego serca i mam nadzieję że ona wie o tym.
Czasami podjęte decyzje okazuja naszymi najlepszymi wyborami

Odnośnie staników. Masakra!!! Ja teraz mam 70 G no normalnie szok!! A miałam w pierwszej ciąży z 70B przeszłam na 70D. Po pierwszym porodzie biust pozostał na 70C, więc urosły mi o 4 rozmiary!!! nieprawdopodobne i okropne. Są ciężkie i nawet w nocy śpię w staniku Jak idę pod prysznic to mnie tak ciążą.. Jedynie w staniku doznaję ulgi. Mam miękki stanik szmaciany bo pani powiedziała że nie mają usztywnianych. Ogólnie dla mnie tragedia z tym.
Oj ja świnia się nie przywitałam chyba no to witam hej hej qsłońcu , widzę że Pani z obfitym biustem też
ostatnio mi znajoma z innego forum takie duże staniki polecała
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...984238495.html

może je znasz?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
mój TZ ma dzis jakis napad i pokłóciliśmy sie, jestem taka zła na niego , na to ze mnie denerwuje i zlosci, nie wiem czy jakiekolwiek przeprosiny mu pomoga, narazie to najchetniej bym mu porzadnie

jednak stwierdzam( oczywiscie nie wszyscy) ze faceci to ☠☠☠*** egoiści.

Mój Tz bedzie miał teraz cały szereg kar, a jesli przyniesie kwiaty i bedzie chciał mnie ubłagac i przepraszac to wylądują za oknem.

Staram sie uspokoic dla synka, ale ja z płaczek i nie da sie tak latwo.

dobranoc dziewczyny
chyba tym niektórym Panom hormony tez czadzą po łepetynkach , mój jakiś spokojny jest, ale to może mój spokój mu się udziela , nie wiem ...jest zdecydowanie lepiej ze mną niż w pierwszej ciąży , więc pewnie i on się z tego cieszy :0
Stary 2011-12-19, 21:57   #4761
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Wiem że wiele moich koleżanek kupowało i używało zwykłe kółko dmuchane do pływania. Kosztuje grosze, przydaje się potem dziecku a podobno działa lepiej niż te specjalistyczne
Ja też zamierzam takie zakupić
Powiem Ci ze myslalam tez o takim koleczku pompowanym, nawet fajnie zabrac takie do szpitala, bo malo m-sca zajmuje. Mam w domu jedno tylko z jakas glowa zwierzaka wiec odpada do szpitala ale sprobuje na tym usiasc. Dzieki za rade
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
H
Ogólnie miły dzionek miałam dzisiaj, TŻ dostał premię, a jutro jedziemy latać po marketach, więc jest piknie. Oczywiście musiało się wyrównać w naturze,żeby nie było za wesoło i Nina na koniec dnia przygrzmociła porządnie w ścianę i ma teraz strasznego guziola na czole . Tata się przejął, ja też , ale wiadomo że trzeba się z takimi sytuacjami oswajać.W takich akcjach , choć serce mnie ściska jestem twardzielem,żeby TŻ na duchu podnosić , a że to On Jej pilnował wtedy to miał doła biedny .
Oj tam, nic jej nie bedzie. Wiem co czujesz, bo Filip mial juz tyle guzow w zyciu swym krotkim i znam to przerazenie, ale wiesz ze dzieiciaki maja "elastyczne" glowki i jakos im sie przewaznie nic powazniejszego nie dzieje.
U mnie ja jestem ta miekka ale to chyba dlatego ze pracuje na neurochorirgii i mam glupie mysli zaraz, ze cos sie moze dziac po uderzeniu w glowe. Jednak naprawde zderzenie sie dziecka ze sciana czy drzwiami, czy uderzenie o stol jest dla dziecka duzo "bezpieczniejsze" niz lekkie udrerzenie doroslego np o polke po ktorym to moze sie zrobic krwiak w mozgu.
Takze nie martw sie, zagoi sie, jak mala da to smaruj altacetem, moj sie buntuje, ale ja i tak musze go posmarowac zeby obrzek byl mniejszy.
Oj ile razy ten moj malutek sie uderzyl w czolo....
Kiedys spadl z lozka i uderzyl w tyl glowy wtedy sie bardzo wystarszylam bo tyl glowy nie jest bezpiecznym miejscem na urazy, ja wypadlam jak mialam roczek z chodzika (mama mi opowiadala) i stracilam przytomnosc. Babcia ze mna byla i mowila ze byla przerazona ale ocknelam sie.
Jak guz wychodzi to dobrze, gorzej gdyby nie wyszedl.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mnie też. Rozmyślam w jaką walizkę się spakuję Mała jest za mała a większa wygląda jakbym na wczasy jechała
hehe no wlasnie
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ale Ty chociaż wiesz czego konkretnie się bać, jak to wszystko wygląda i co potem kobietę czeka. A pierworódki to co
Też coraz częściej rozmyślam o porodzie. Boję się, bo nie wiem co może mnie czekać... ale pomaga mi myśl, że tyle kobiet codziennie rodzi i daja radę, to dlaczego ja mam sobie nie poradzić?

AAaaaaa!!!! Ewelinka kopie mnie w wątrobę! Widzę jej nóżkę! Mała akrobatka jest chyba za bardzo pobudzona tym paracetamolem (a tylko dwie tabletki dziś wzięłam! o 10 i 16).
No i chyba tym bardziej sie boje wiedzac co mnie czeka
Mysle ze nieswiadomosc jest lepsza

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Ja rozmyślam , ale jakoś się nie boję bólu itd.ale za to mam inne głupie myśli...

A jeszcze się tylko obawiam ,żeby ta cc nie była ostatnia ,żeby poszło sprawnie , bo ja chcę trzecie dziecko .
Na pewno pojdzie sprawnie
A oni drugi raz jak tna? Po tej bliznie czy nizej wyzej?
A jakie masz mysli?
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 21:58   #4762
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci ze myslalam tez o takim koleczku pompowanym, nawet fajnie zabrac takie do szpitala, bo malo m-sca zajmuje. Mam w domu jedno tylko z jakas glowa zwierzaka wiec odpada do szpitala ale sprobuje na tym usiasc. Dzieki za rade

Oj tam, nic jej nie bedzie. Wiem co czujesz, bo Filip mial juz tyle guzow w zyciu swym krotkim i znam to przerazenie, ale wiesz ze dzieiciaki maja "elastyczne" glowki i jakos im sie przewaznie nic powazniejszego nie dzieje.
U mnie ja jestem ta miekka ale to chyba dlatego ze pracuje na neurochorirgii i mam glupie mysli zaraz, ze cos sie moze dziac po uderzeniu w glowe. Jednak naprawde zderzenie sie dziecka ze sciana czy drzwiami, czy uderzenie o stol jest dla dziecka duzo "bezpieczniejsze" niz lekkie udrerzenie doroslego np o polke po ktorym to moze sie zrobic krwiak w mozgu.
Takze nie martw sie, zagoi sie, jak mala da to smaruj altacetem, moj sie buntuje, ale ja i tak musze go posmarowac zeby obrzek byl mniejszy.
Kiedys spadl z lozka i uderzyl w tyl glowy wtedy sie bardzo wystarszylam bo tyl glowy nie jest bezpiecznym miejscem na urazy, ja wypadlam jak mialam roczek z chodzika (mama mi opowiadala) i stracilam przytomnosc. Babcia ze mna byla i mowila ze byla przerazona ale ocknelam sie.

hehe no wlasnie

Wiem wiem,że to początek guziolów jest, choć powiem szczerze,że na tą Jej ruchliwość to i tak Ona jest szczęściarą ,że to pierwszy taki konkret.
Ja opanowana jestem , choć w głowie też mam od razu wstrząśnienia mózgu itp. , ale zaraz się do pionu z myśleniem ustawiam.Przyłożyłam mrożonkę, posmarowałam altacetem i powinno być ok.Teraz śpi i słyszę jak oddycha.Obejrzałam też źrenice ( bo chyba coś się nimi dzieje jak jest coś nie halo , co?).TŻ odmówił sobie piwka ( choć chciał uczcić premię ) bo jakby trzeba było na pogotowie podjechac...ale jest dobrze.
Dzięki za troskę Aguśka i pocieszenie
Stary 2011-12-19, 21:59   #4763
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak patrze na laktator i wkładki laktacyjne to mnie przerażenie ogarnia i stwierdzam ze nie bede karmic piersia bo to boli i w ogóle ale do wczoraj bola mnie piersi wiec pewnie dlatego... ogolnie to boje sie szpitala, nigdy tak naprawde nie bylam na zadnej operacji itp
Stary 2011-12-19, 22:00   #4764
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

hehe no wlasnie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Na pewno pojdzie sprawnie
A oni drugi raz jak tna? Po tej bliznie czy nizej wyzej?
A jakie masz mysli?
Wycinają starą bliznę i robią nową , a myśli mam takie,że gdybym jednak nie wróciła..... to muszę dyspozycje wydać co do dzieci , chore to ale różnie to jest ...
Stary 2011-12-19, 22:00   #4765
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 29 tygodniu ale lekarz powiedział że ruchy będę liczyć dopiero po 31 tygodniu. Moja córeczka jest bardzo ruchliwa- 10 ruchów zajmuje jej ok. 5 minut jak ma dobry dzień A jaki masz system liczenia ruchów?
Myślę że z dzidziusiem będzie wszystko ok-może ew.coś z łożyskiem. Ale słuchaj Pani doktor i czekaj na kolejne pomiary, wszystkie wiemy jak czasami odbiegają od rzeczywistości.
Mam zacząć o godz 9.00 i liczyć do 10 ruchów i w tabelce zaznaczam godzinę w której był właśnie ten 10 ruch.
Stary 2011-12-19, 22:01   #4766
anagat
Zadomowienie

Hej kangurki, zaglądam, żeby powiedzieć, że wszystko u mnie dobrze.
Pracuję.. w zeszłym tygodniu przepracowałam 77 godzin;/

Na wątek ani nie mam czasu, ale też po prostu problemy mam zupełnie z innej beczki niż ciążowe, więc w sumie nie mam nawet o czym tu pisać , bo ciąża mimo że cały czas ze mną, jest mimo wszystko na drugim planie cały czas.

Mój mąż wraca jutro rano wreszcie..
Dzidziek się wierci- jak uda mi sie wejść na maila(coś nie mogę dziś), to zapodam filmik z USG jak mały ssie palucha

Jutro mam USG.. myślałam dziś,że przegapiłam i że miało być dzisiaj.. na szczęście okazało się, że jest jutro.
Muszę się tylko zerwac z pracy.

Poza tym spoko.. brzuszek trochę urósł, bolą mnie plecy i nogi jak łażę w pracy więcej niż 12 godzin. Biorę nadal witaminy i żelazo , no i to wszystko.

Pozdrawiam Was wszystkie !
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:01   #4767
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mi na zaparcia pomagają spacery, woda z zalanych suszonych śliwek, pełnoziarniste pieczywo, warzywa
a jak robisz tą wode ze śliwek i czy śliwki też jesz?
bo ja nie cierpię suszonych śliwek są słodkie jak cholera i jest mi po nich okrutnie dlatego ich nie jem

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:03   #4768
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem,że to początek guziolów jest, choć powiem szczerze,że na tą Jej ruchliwość to i tak Ona jest szczęściarą ,że to pierwszy taki konkret.
Ja opanowana jestem , choć w głowie też mam od razu wstrząśnienia mózgu itp. , ale zaraz się do pionu z myśleniem ustawiam.Przyłożyłam mrożonkę, posmarowałam altacetem i powinno być ok.Teraz śpi i słyszę jak oddycha.Obejrzałam też źrenice ( bo chyba coś się nimi dzieje jak jest coś nie halo , co?).TŻ odmówił sobie piwka ( choć chciał uczcić premię ) bo jakby trzeba było na pogotowie podjechac...ale jest dobrze.
Dzięki za troskę Aguśka i pocieszenie
Hihih ja ostatnio myslalam ze moj juz konczy ten etap guzow, bo mial taki tak od okolo poltorej roczku do niedawna, jednak sie pomylilam
W dzien kiedy ubieralismy choinke z emocji i zmeczenia zadrapal sobie reke o sciane ktora jest pomalowana farba strukturalna i jest ostra bo na nia polecial a potem jeszcze upadl na brodke bo jakos niefortunnie polecial przy wyglupach oczywiscie no i placz byl nie z tej ziemii, bo brodka bardzo bolala, cala obita hihih
Na szczescie juz uwaza jak sie bawi blisko stolika i patrzy w gore jak ma zamiar wstac na nozki z pozycji siedzacej
Odnosnie zrenic, gdy sie cos dzieje np narasta krwiak to zrenice sa nierowne. Poza tym moga wystapic wymioty i nadmierna sennosc lub pobudzenie psychoruchowe.
Ale przestan jej zagladac do oczu jak spi chociaz ja zagladalam hehe
A Twoj maz bardzo odpowiedzialny, brawa dla tego Pana
Moj tez mialby zakaz picia i zawsze tez w takich sytuacjach jest grzeczniutki hihi
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 22:03   #4769
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja jak patrze na laktator i wkładki laktacyjne to mnie przerażenie ogarnia i stwierdzam ze nie bede karmic piersia bo to boli i w ogóle ale do wczoraj bola mnie piersi wiec pewnie dlatego... ogolnie to boje sie szpitala, nigdy tak naprawde nie bylam na zadnej operacji itp
Ja też byłam pierwszy raz w szpitalu Ninę rodzić.
Znałam szpital od tej strony z seriali

Aguśka czy to możliwe ,że krew krzepnie tak szybko komuś, że pielęgniarka nie zdąży Jej donieść do labu? Miałaś takich pacjentów?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-19 o 22:05
Stary 2011-12-19, 22:07   #4770
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, ja nawet to co wiem z opowieści na forum i od znajomych, rodziny... wydaje mi się to caly czas wielką abstrakcją. Najbardziej może nie boję się samego porodu, bo jak już się zacznie to się zacznie, ale samego początku, jak rozpoznam, że to już to i w ogóle... i generalnie boję się w jakiej sytuacji może mnie to zastać. Mama mówi, że jeśli jestem faktycznie genetycznie po niej (pomijając wygląd i kilka drobiazgów), to powinnam mieć szybko i łatwy poród Dostaję od niej opowieści o sielance w sumie ale wiem, że to tylko rąbek prawdy. Jednak już mi zapowiedziała, że krzywdy nie da mi zrobić a jak jakaś położna będzie wredna to ją wróci do porządku

JUTRO ZACZYNAM TRZECI TRYMESTR wg suwaczka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości