|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
hej ja już po wizycie i znów sie naczekałam 2 godz, dziś z tego względu że pani doktor spóźniła się godzine
ale przepraszała nas bardzo mocno i dostałyśmy w ramach przeprosiń po 2 reklamówki ulotek, próbek i gazet tak więc prasy ciążowo-dziecięcej to już mam chyba wystarczająco do samego porodu U mnie wszystko ok, łożysko prawidłowo na tylnej ścianie. Męczą mnie niestety dość straszne zaparcia od kilku dni i pani doktor powiedziała podczas badania że faktycznie zalega dość sporo stolca i zapisała mi lactulose, brała może któraś z was? Staram się jeść i kiwi i śliwki suszone i kefiry i jogurty i naprawde nic nie działa więc chyba bede zmuszona kupić ten specyfik aaa i powiedziała mi że mam czasem za dużo nie przeć w toalecie Potem mnie znów zmartwiła bo powiedziała że dziecko jej sie małe wydaje, o 2 tyg za małe ale od ostatniej wizyty (czyli przez 4 tyg) urosło 400 g i ma 1055g a to mój 29 tc. Ale popatrzyła jeszcze raz i powiedziała że narazie się jednak martwić nie będziemy i że tak może być, pytała o moją wagę urodzeniowa i męża. Ja miałam 3250g za to mężul aż 4500g no i sie tym bardziej zdziwiła. No nic teraz do 16 stycznia musze czekać i zobaczymy jak dalej będzie mały rósł Dostałam jeszcze kartę ruchów dziecka i od jutro licze ruchy i zaznaczam godzine w której wyczułam 10 ruch Teraz lece was nadrabiać
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
ja idę zrobić kawe jak mi nie pomoże to się powiesze ![]() 4dni to zdecydowanie przesada |
|
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nikii Twój mąż jest Mariusz??? Bo mój też
A imię na M też chciałam bardzo...Miłosz, Maksymilian ( Max ), Maciej... ale będzie Tymonek ( na 99%) ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
I na pewno wszystko z Maluszkiem dobrze może taka jego uroda, że nie będzie olbrzymem...dzieci różnie rosną przecież![]() 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
|
|
#4744 | |
|
Wtajemniczenie
|
19claudia91 oj kochana faktycznie masz nieciekawie z tym tż, mam nadzieję że jakoś wszystko w końcu się ułoży i on przestanie się na tobie wyżywać i zastraszać i zaznasz trochę spokoju
agabi super że wszystko ok, szkoda że musisz leżeć ale dla maleństwa trzeba wszystko przeboleć ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na zaparcia pomagają spacery, woda z zalanych suszonych śliwek, pełnoziarniste pieczywo, warzywa
Co do wagi dziecka moje w 29 tc miało 1090 i lekarz nie mówił że za małe. Wręcz przeciwnie wyliczył tp na wcześniejszy na podstawie usg |
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz sa kobiety, ktore naprawde w miare lagodnie przechodza ciaze, wiadomo ze narzekaja bo juz zle sie chodzi czy brzus doskwiera ale tak jak ja czy Ty tak jak piszesz, ciagle cos. Jak nie skurcze, to biodro, jak nie biodro to posladek, jak nie posladek to bole w "krzyżu" Te ciagle parcie na pecherz, ktore przy skurczach bardziej daje popalic. no gorzej niz babulenki![]() Mala ja juz odliczam dni do porodu i ciagle powtarzam, ze mam dosc, co jestem osoba ktora nie lubi narzekac ciagle, a ciagle narzekam bo ciagle mnie cos boli;/ Ogolnie jak nie jestem w ciazy jestem okazem zdrowia a co przyjdzie ciaza to jak babcinka. Ciaza to nie choroba, ale kobieta sie czuje jakby byla chora a ile lekow czasem wiecej niz w niejednej chorobie ![]() Wyobraz sobie ze ja jak wstaje w nocy do siusiania to naprawde ledwo co, podnosze sie chyba z pare minut, potem ide kulejac i trzymajac sie z tylu za plecy i jeczac, no masakra jakas. Ja to drugi raz przechodze i juz dziekuje dziekuje, wiecej nie chce ![]() Cytat:
Nie martw sie na razie tym, ze tak Ci powiedziala, ze dzidzia jest mniejsza. te pomiary z usg naprawde czesto wychodza inaczej niz jest w rzeczywistosci. A nawet gdyby dobrze zmierzyla, to przeciez moze miec po Tobie mase urodzeniowa. Bedzie dobrze zobaczysz! ![]() Odnosnie laktulozy to jest super syropik na zaparcia, mnie bardzo pomogl po porodzie.
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Leżałam na boku, mała caly czas dokazuje (kiedy będzie miała dość?). Zawołałam męża, przykłada rękę i pyta "To dziecko już tak mocno kopie?!"
Powiedziałam, że po obu bokach jednocześnie niemal ![]() Fajne uczucie... i chyba naprawdę będzie mi tego brakowało...
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze Wam sie przyznac, ze ostatnio wieczorami rozmyslam o porodzie i mam coraz wiekszy strach w sobie...
Jakies przerazenie mnie ogarnia...
|
#4749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zamierzam takie zakupić ![]() Cytat:
Ja też jestem w 29 tygodniu ale lekarz powiedział że ruchy będę liczyć dopiero po 31 tygodniu. Moja córeczka jest bardzo ruchliwa- 10 ruchów zajmuje jej ok. 5 minut jak ma dobry dzień A jaki masz system liczenia ruchów?Myślę że z dzidziusiem będzie wszystko ok-może ew.coś z łożyskiem. Ale słuchaj Pani doktor i czekaj na kolejne pomiary, wszystkie wiemy jak czasami odbiegają od rzeczywistości. |
||
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdybym mogła wybierać wolałabym sn , ale że wyboru nie mam to będzie co ma być, czyli cc. Agabi głowa do góry, odpoczywaj i czekamy na cc , wszystko jest do przeżycia .Lena super,że będziemy mieć dziewczynki o tych samych imionach , u nas tak na tą chwilę zostaje, chyba że nam nagle jakiś olśnienie trafi , ale nie sądzę.Ogólnie miły dzionek miałam dzisiaj, TŻ dostał premię, a jutro jedziemy latać po marketach, więc jest piknie. Oczywiście musiało się wyrównać w naturze,żeby nie było za wesoło i Nina na koniec dnia przygrzmociła porządnie w ścianę i ma teraz strasznego guziola na czole . Tata się przejął, ja też , ale wiadomo że trzeba się z takimi sytuacjami oswajać.W takich akcjach , choć serce mnie ściska jestem twardzielem,żeby TŻ na duchu podnosić , a że to On Jej pilnował wtedy to miał doła biedny .
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała jest za mała a większa wygląda jakbym na wczasy jechała |
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam uwagę co H&M , ubranka wypadają większe niż podaje rozmiarówka, a ten rampers na 80 cm i wiek 9-12 to już ogólnie myślę ,że na 1,5 roku - 2 latka
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też coraz częściej rozmyślam o porodzie. Boję się, bo nie wiem co może mnie czekać... ale pomaga mi myśl, że tyle kobiet codziennie rodzi i daja radę, to dlaczego ja mam sobie nie poradzić? AAaaaaa!!!! Ewelinka kopie mnie w wątrobę! Widzę jej nóżkę! Mała akrobatka jest chyba za bardzo pobudzona tym paracetamolem
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Na trzy raty ale doczytałam i chyba troszkę nadrobiłam
ależ się rozpisałyście dziewuszki.Nikii89 my też mieliśmy spory problem z imionami ale się udało. tynka gratuluję udanej wizyty, aby wszystkie takie były claudia Dziewczyny maja racje. Mój przypadek był inny. Ja zaliczyłam wpadkę, ślubu nie chciałam (on nalegał). Facet 5 lat starszy. czuły, troskliwy ale lewy do pracy. Stwierdziłam że lepiej wychować dziecko samemu niz pracować na dziecko i chłopa. Odeszłam w 8 m-cu. Po porodzie rzadko przychodził itp. Jak młody miał 3 m-ce złożyłam podanie o alimenty i odebranie praw (aby nie było problemów min. z paszportem czy wycieczkami szkolnymi, gdzie zgoda musi być obojga rodziców). Sprawa toczyła mi się dwa lata. Wygrałam ją. W międzyczasie zrobiłam szkołę, zdałam maturę i zaliczyłam studia. Życie mi się ułożyło. Było ciężko, czasami i dramatycznie ale nie poddałam się a dużą zasługą było wsparcie mojej mamy. Dziękuje jej za to z całego serca i mam nadzieję że ona wie o tym. Czasami podjęte decyzje okazuja naszymi najlepszymi wyborami ![]() Odnośnie staników. Masakra!!! Ja teraz mam 70 G no normalnie szok!! A miałam w pierwszej ciąży z 70B przeszłam na 70D. Po pierwszym porodzie biust pozostał na 70C, więc urosły mi o 4 rozmiary!!! nieprawdopodobne i okropne. Są ciężkie i nawet w nocy śpię w staniku |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No chyba ,że się nic nie rozkręci co również wchodzi w grę.
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie położę na boku to maly fika jak szalony i kopie w dwa boki na przestrzał a tż zdziwiony ze tak mocno wali
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze się tylko obawiam ,żeby ta cc nie była ostatnia ,żeby poszło sprawnie , bo ja chcę trzecie dziecko .
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-19 o 21:43 |
|
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
mój TZ ma dzis jakis napad i pokłóciliśmy sie, jestem taka zła na niego , na to ze mnie denerwuje i zlosci, nie wiem czy jakiekolwiek przeprosiny mu pomoga, narazie to najchetniej bym mu porzadnie
![]() jednak stwierdzam( oczywiscie nie wszyscy) ze faceci to ☠☠☠*** egoiści. Mój Tz bedzie miał teraz cały szereg kar, a jesli przyniesie kwiaty i bedzie chciał mnie ubłagac i przepraszac to wylądują za oknem. Staram sie uspokoic dla synka, ale ja z płaczek i nie da sie tak latwo. dobranoc dziewczyny
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to witam hej hej qsłońcu , widzę że Pani z obfitym biustem też ostatnio mi znajoma z innego forum takie duże staniki polecała http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...984238495.html może je znasz? ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie ja jestem ta miekka ale to chyba dlatego ze pracuje na neurochorirgii i mam glupie mysli zaraz, ze cos sie moze dziac po uderzeniu w glowe. Jednak naprawde zderzenie sie dziecka ze sciana czy drzwiami, czy uderzenie o stol jest dla dziecka duzo "bezpieczniejsze" niz lekkie udrerzenie doroslego np o polke po ktorym to moze sie zrobic krwiak w mozgu. Takze nie martw sie, zagoi sie, jak mala da to smaruj altacetem, moj sie buntuje, ale ja i tak musze go posmarowac zeby obrzek byl mniejszy. Oj ile razy ten moj malutek sie uderzyl w czolo.... ![]() Kiedys spadl z lozka i uderzyl w tyl glowy wtedy sie bardzo wystarszylam bo tyl glowy nie jest bezpiecznym miejscem na urazy, ja wypadlam jak mialam roczek z chodzika (mama mi opowiadala) i stracilam przytomnosc. Babcia ze mna byla i mowila ze byla przerazona ale ocknelam sie. Jak guz wychodzi to dobrze, gorzej gdyby nie wyszedl. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mysle ze nieswiadomosc jest lepsza ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
A oni drugi raz jak tna? Po tej bliznie czy nizej wyzej? A jakie masz mysli?
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja opanowana jestem , choć w głowie też mam od razu wstrząśnienia mózgu itp. , ale zaraz się do pionu z myśleniem ustawiam.Przyłożyłam mrożonkę, posmarowałam altacetem i powinno być ok.Teraz śpi i słyszę jak oddycha.Obejrzałam też źrenice ( bo chyba coś się nimi dzieje jak jest coś nie halo , co?).TŻ odmówił sobie piwka ( choć chciał uczcić premię ) bo jakby trzeba było na pogotowie podjechac...ale jest dobrze.Dzięki za troskę Aguśka i pocieszenie ![]() |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do wczoraj bola mnie piersi wiec pewnie dlatego... ogolnie to boje sie szpitala, nigdy tak naprawde nie bylam na zadnej operacji itp
|
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a myśli mam takie,że gdybym jednak nie wróciła..... |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Hej kangurki, zaglądam, żeby powiedzieć, że wszystko u mnie dobrze.
Pracuję.. w zeszłym tygodniu przepracowałam 77 godzin;/ Na wątek ani nie mam czasu, ale też po prostu problemy mam zupełnie z innej beczki niż ciążowe, więc w sumie nie mam nawet o czym tu pisać , bo ciąża mimo że cały czas ze mną, jest mimo wszystko na drugim planie cały czas. Mój mąż wraca jutro rano wreszcie.. Dzidziek się wierci- jak uda mi sie wejść na maila(coś nie mogę dziś), to zapodam filmik z USG jak mały ssie palucha ![]() Jutro mam USG.. myślałam dziś,że przegapiłam i że miało być dzisiaj.. na szczęście okazało się, że jest jutro. Muszę się tylko zerwac z pracy. Poza tym spoko.. brzuszek trochę urósł, bolą mnie plecy i nogi jak łażę w pracy więcej niż 12 godzin. Biorę nadal witaminy i żelazo , no i to wszystko. Pozdrawiam Was wszystkie ! |
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nie cierpię suszonych śliwek są słodkie jak cholera i jest mi po nich okrutnie dlatego ich nie jem |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzien kiedy ubieralismy choinke z emocji i zmeczenia zadrapal sobie reke o sciane ktora jest pomalowana farba strukturalna i jest ostra bo na nia polecial a potem jeszcze upadl na brodke bo jakos niefortunnie polecial przy wyglupach oczywiscie no i placz byl nie z tej ziemii, bo brodka bardzo bolala, cala obita hihih Na szczescie juz uwaza jak sie bawi blisko stolika i patrzy w gore jak ma zamiar wstac na nozki z pozycji siedzacej ![]() Odnosnie zrenic, gdy sie cos dzieje np narasta krwiak to zrenice sa nierowne. Poza tym moga wystapic wymioty i nadmierna sennosc lub pobudzenie psychoruchowe. Ale przestan jej zagladac do oczu jak spi A Twoj maz bardzo odpowiedzialny, brawa dla tego Pana ![]() Moj tez mialby zakaz picia i zawsze tez w takich sytuacjach jest grzeczniutki hihi
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znałam szpital od tej strony z seriali Aguśka czy to możliwe ,że krew krzepnie tak szybko komuś, że pielęgniarka nie zdąży Jej donieść do labu? Miałaś takich pacjentów? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-19 o 22:05 |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ja nawet to co wiem z opowieści na forum i od znajomych, rodziny... wydaje mi się to caly czas wielką abstrakcją. Najbardziej może nie boję się samego porodu, bo jak już się zacznie to się zacznie, ale samego początku, jak rozpoznam, że to już to i w ogóle... i generalnie boję się w jakiej sytuacji może mnie to zastać. Mama mówi, że jeśli jestem faktycznie genetycznie po niej (pomijając wygląd i kilka drobiazgów), to powinnam mieć szybko i łatwy poród
![]() JUTRO ZACZYNAM TRZECI TRYMESTR wg suwaczka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

ale przepraszała nas bardzo mocno i dostałyśmy w ramach przeprosiń po 2 reklamówki ulotek, próbek i gazet tak więc prasy ciążowo-dziecięcej to już mam chyba wystarczająco do samego porodu
i pani doktor powiedziała podczas badania że faktycznie zalega dość sporo stolca i zapisała mi lactulose, brała może któraś z was? Staram się jeść i kiwi i śliwki suszone i kefiry i jogurty i naprawde nic nie działa więc chyba bede zmuszona kupić ten specyfik
aaa i powiedziała mi że mam czasem za dużo nie przeć w toalecie

I na pewno wszystko z Maluszkiem dobrze

no gorzej niz babulenki

. Tata się przejął, ja też , ale wiadomo że trzeba się z takimi sytuacjami oswajać.W takich akcjach , choć serce mnie ściska jestem twardzielem,żeby TŻ na duchu podnosić , a że to On Jej pilnował wtedy to miał doła biedny 

szkoda, ze nie mialas dzisiaj usg, ale napewno z maluszkiem wszystko dobrze