|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
JustPi Wodaqua
Zaraz musze sie zabrać za dekorowanie pierniczków , połowa Świąt nie doczeka bo tak je uwielbiam ![]() Cały rok czekam na pierniczki makówki i karpia ![]() ![]() ![]() Dla Sarenki |
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Jestem wdzieczna , że zamknęli sklepy w niektóre święta bo w takie Boże Ciało dostawałam drgawek jak jeden z drugim przychodził po widelec albo szczotkę do kibla wrrrrr boska ![]() ![]() jest w tym racja, że małe sklepy na osiedlach to dramat, u moich rodziców koleś ma monopol na handel, ma 3 sklepy i to one dyktowały warunki handlu i ceny, dramat !! Kawa ktora w CH kosztuje ok 18-19 u niego 28 zł teraz na szczęście otworzyli im Lidla i ma koleś trochę pod górkę ale wcześniej rodzice robili głównie zakupy w CH i nadal w sumie jeżdżą do auchana bo tam najtaniej ja na szczęście na moim osiedlu mam biedronkę, lidla, simple i targ. 2 minuty autem mam kaufland i aldi, jakieś 8 km mam carrefoura więc u mnie żaden mały sklepikarz nie zawalczy stety albo niestety... |
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() u nas nocka w miarę ok, pobudka 2 i 7.. Cytat:
Oczywiście trzymmy ją na kolanach bo już może być tak trzymana, ale nie sadzamy jej obkładając poduchami itd, jedynei ostatno posadziliśmy ją na chwilę w dużym fotelu do zdjęcia (które właśnie wrzuciłam w K ) , myślę że jeszcze kilka tygodni i sama będzie siadać.Właśnie kręci się wokół własnej osi na macie, przekręca z brzucha na plecy i odwrotnie i dalej siłuje z próbą do przodu ![]() nie łudze się że zaraz zacznie raczkować bo to taki etap nauki,ale Filip porządnie ruszył do przodu jak miał dokładnie 6,5miesiąca (Lila ma teraz 5,5). Pamiętam dokładnie kiedy to było bo stało się to na wakacjach -zaczął raczkować na takiej trawiastej łączce przy plaży nad Adriatykiem
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova zdrówka dla Krystusia !!
Cookie miałam pisac, co do zdjęc to faktycznie dzwoń i podaj inny adres wysyłki P.S. M. wie o Twoich planach ?? a rana , kurde nie dobrze. Najszybciej do lekarza biegnij ale możesz na razie w domu robić okłady z kory dębu, to powinno choc troche pomóc. Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-20 o 11:04 |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki cioteczki
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczności. Sto latek
dla Lilki. Ja też pracowałam w CH, w sklepie komputerowym, masakra. Najgorsze niedziele. Wiadomo kiedy będą tłumy, bo właśnie msze się kończyły i potem po obiedzie. A jakie zdziwienie, ze w święta nieczynne |
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
dla Sarenki za pół roczku dla Bruna, Karolinki, Nataniela i Juliana za 5 miesięcyoraz za wszystkie tygodnice
|
|
|
|
#668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dobre kobiety
![]() Nie za dużo, bo wie że i tak postawię na swoim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję.A o pogrubionym to nie miałam pojęcia Ale terror Sarenko - sto lat!!!!!
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey
Źle mnie zrozumialas Chodzilo o to ze kazdy ma inne podejscie i inny punkt widzenia. Ja zabieram ja wszedzie i to moj zdrowy rozsadek, a ty masz inne zdanie. najwazniejsze robic cos wg wlasnego uznania. Jesli cie urazilam przepraszam, nie chcialam |
|
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My jedziemy zaraz z Majcią do tej poradni, także zmykam, przypominam o kciukach
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry
ale mialam dzisiaj pod psem poranek... ![]() wczoraj chwalilam moja panne, za postepy w ruszaniu sie no i mam.. spadla mi z lozka! myslalam, ze zawalu dostane (choc mam doswiadczenie, bo juz raz to przerabialam ze starsza).. |
|
|
|
#673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze dwa dni temu załapałam o co cho Tż mnie pilnuje żebym nie podjadała ![]() Ja czasem nie mam ... ![]() Cytat:
Najlepiej jakby na wodzie te kaszki możny było robić. Albo najpierw wprowadzę słoiczki i do nich kaszkę. Kaszkę trzeba gotować? Czy tak prosto z torebki się do czegoś dodaje? ![]() Cytat:
Dla mnie trochę bez sensu, że bank nie może cofnąć operacji... Ja miałam tak w pierwszą noc w domu... Współczuję Cytat:
U mnie wygwizdówa, najbliższe 21 km. Poza Biedronką. Ja chcę Ikeę i Auchana
|
||||
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Asynastra
![]() Meszsares, współczuję. Małej nic się nie stało? |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Helenka, Nati, Ala, Sarenka wszystkiego najlepszego!!!
pisze tego posta od rana ![]() na wizaz czasu brak ![]() Moja pannica wczoraj ani myślała iść spać, płakała, tarmosiła się byle bym ją z łóżeczka zabrała. W końcu po dwóch godzinach zrobiła kupsztala, dałam jej znowu pierś i zasnęła, a ja zaraz po niej. Tyle chciałam napisać a pustka w głowie. Do CH nie chodzimy z Karolinką bo bardzo mi zależy, żeby jak najdłużej nie chorowała i nie musiała brać antybiotyków, to polisa na całe życie. Teraz jak jest sezon chorobowy, za duże ryzyko. Zakupy robię raz w tygodniu jak mała zaśnie w nocy. A ubrania jakoś ostatnio mnie nie kręcą nowe - gdzie się w nich pokaże - w parku na spacerze? Jak będę wracać do pracy to wtedy jakiś shopping sobie zafunduję Ciuszki dla małej są u nas fajne są na hali targowej, choć i tak nie potrzebuję kupować, bo w spadku po koleżankach wszystko ma.Remont w końcu zakończony i cieszę się uporządkowanym i czystym mieszkaniem. Dziś zaczynam wypiekanie świątecznych delicji No i dziś zakupimy choinę do domu, nie mogę się doczekać reakcji K. na nią ![]() Też otworzyli u nas Biedronę - nakupiłam pieluch i jestem zadowolona ![]() Karolina ostatnio do wszystkiego wyciąga rączki i łapie, jestem cała podrapana i pogryziona przez nią. No i na plecach juz nie poleży - chwilka i juz na brzuszku. Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że przestały mi włosy wypadać czyli jakieś 1,5 miesiąca mi leciały.No i najważniejsze: Karolinka skończyła dziś 5 miesięcy Cookie dziękuję za życzenia z wyprzedzeniem |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym 3 reale, drugi carrefour,tesco -może z 6 to są plusy mieszkania w aglomeracji śląskiej. niestety minusów jest więcej ...co do pomysłów na spędzanie czasu to wiesz praca w handlu przewartościowywuje pewne rozrywki... jak człowiek wie jak to wyglada z 2 strony to szybko się znajduje inne zajęcia niż spacer po sklepach ![]() Co do kaszek to nie podawałam , za to podawałam kleiki i te wsypuje sie do rozrobionego mleka , bez gotowania. |
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie czytałam w kurierze, że gdzieś niedaleko gdzie mieszka Patik synowa zabiła teściową. Hehe oby to nie nasza Patik w szał wpadła, nie no żartuje podali imię jej
|
|
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 24.12., Klient: A jakich godzinach jutro i pojutrze macie czynne? Ja: w święta sklepy sa pozamykane. Klient: no jak to?! a jak dzisiaj założe t e buty i okaże się że są niedobre? to chyba należy mi się możliwość reklamacji?! ja: Tak, dwa lata z paragonem. Klient: ale ja te buty kupuje specjalnie na święta! Dzwoniłam w sprawie zdjęćm i podobno popwinny być juz nawet dzisiaj po poludniu, a jutro rano najpozniej
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Po całusach od cioć Igorkowa łepetynka ma się dobrze
![]() Carmela i Sarusia! Oklaski za pół roczku! Kurcze, a to zdjęcie z lapkiem i Sarenką powinnie od Ciebie odkupić wizaż jako logo odchowalni ![]() I odbijając od tematu masz rację, wydaje mi się, że tż niedokładnie mi to zrobiłi rzez to włoy wracają do stanu sprzed prostowania... Dzień dobry! U nas noc masakra, teraz ululałam małego, mam nadzieję, że pośpi.. Kurde, wychodzicie na pole z dziećmi teraz? Ja się boję normalnie, po tych antybiotykach, jak skończył brać w nd. to jeszcze nie byłam z nim na polu... Normalnie się boję mezsares wiem co czujesz, mi igor też spadł niedawno z łóżka, a wczoraj uderzył głową w kant stołu...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#681 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie!Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że wszyscy mają możliwość jechać na targ (a swoją drogą u Was dziewczyny się mówi targ czy rynek?). Ale jest różnica pomiędzy warzywami z targu a tymi z marketów .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam takie doświadczenia . Z obojgiem. Zuziak jakiś czas temu mi się skulała z kanapy. Żeby było śmieszniej, to siedziałam koło niej i trzymałam nogę tak, żeby nie zleciała. Obróciłam się po pampersa, którego miałam za plecami a ona przerzuciła nogi nad moją i fiknęła. Dobrze, że było niziutko i dywan gruby.Chyba ją nawet w locie złapałam .A żeby było śmieszniej, to dzień wcześniej zrobiłam wykład Tż o tym żeby jej nawet na sekundę samej nie zostawiał DZIEŃ DOBRY! Wyspałam się! Mała spała od 21.00 do 10.40 z 3 przerwami na jedzenie i kilkoma na podanie smoczka . Wyspałam się pierwszy raz od kilku tygodni! Jestem szczęśliwa
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka ja bym tym bardziej wychodziła, żeby z tej kumulacji zarazków Igorek odetchnął "świeżym "powietrzem.
Justynka ja mówię na targ, bo rynek dla mnie to coś całkiem innego pytanie za 100 pkt: czy Wasze dzieci też "pierdzą" ustami ?? Mój robi to namiętnie
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
dziubeczku tak mówisz? to idę w takim razie.
Mój pierdział, ale mu przeszło. Widziałam w klubie Szymonka. Jaki on rozwinięty jak na swój wiek, jak gaworzy, mój Igor w tyle za nim, choć starszy. A Lila jak podraczkowuje ( ) już, normalnie szok!
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-20 o 12:35 |
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas się mówi NA RYNEK ![]() Meszsares- oj bidulka...dobrze,że nic sie nie stało... wiem coś o tym jak oczy trzeba mieć wokół głowy!!!! Co do wypraw do centrum,to ja niestety moge jechać tylko w weekend chociaż sama pracowałam w CH to teraz nie mam wyjścia w tygodniu nie mam jak jechać czyli robie tylko zakupy w pobliskich delikatesach![]() Scio- pociesza mnie Twoja wypowiedź,ponieważ moje dziecko też takie nieruchawe... Zanetka no chyba nikt Cie z pobudkami nie pobije :/ Carmelka- Sarcia rulez ![]() Cookie- chyba trzeba iść z ta blizna do lekarza... Youyou- dla Lilci![]() Marinka- moje włosy po zabiegu były druty...nie puszyły się nie wiem co mogliście zrobić źle....Mi robiła bratowa,laik zupełny więc nie trzeba mieć specjalnych umiejętności... to nie możliwe... Marinka ja bez suszarki i bez prostownicy mam druty...nie wiem co Ci poradzić![]() Telik- ehhhh szkoda,ze sie nie rozwiązało z ta kasą masz rację,zlec to komuś bo dostaniesz fioła.
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, to nie ja. Nie chcę iść do paki Co do Twojego pytania Bruneciu nie przyszły mi komsetyki za konkurs. Jestem, czytam, ale jakby mnie nie było. ![]() ......................... ......................... ....................... Jak się zresetuje to wrócę.
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Cooki masz jeszcze jedno miejsce w tej rakiecie?????????????
Już nie wytrzymuje, nauczyła sie krzyczeć i cały czas to robi. Pójdę do wc -krzyczy, pójdę do kuchni- krzyczy, przewróci sie na brzuch- krzyczy, nie może złapać zabawki-krzyczy |
|
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale często jej sie buzią odbijea mój małż jak zje jajecznice, i mu sie obije, to mówi,że mu się jajkami odbiło ![]() a co do buraków co płacą 100 lub 200 przy rachunku 10 zł, to jak pracowałam w rossie, to był taki klient, miał drobne ale chciał przyszpanować, i kiedyś miał rachunek ok 20 zł może nie całe, a zapłacił własnie 100, to wydałam mu po 2zł, 5zł, 10 gr, 20, 50 gł, i następnym razem dawał mi drobniejsze , taka wredna byłam![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- witaj w klubie |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a u nas Lila ma 3dniówkę(chyba) czekamy az Lena się zarazi... buziole dla wszystkich
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm podobała mi się praca w rossie... mieliśmy suuuuuuuper ekipę ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
You you zapomniałam , dla Lili, bosko wygląda na tych kolankach wsparta Marinko ![]() a teraz leży na macie i co spojrzę to w innym kierunku ma główkę sie kręci ot tak sobie w zależności gdzie jaka zabawka mu się bardziej spodoba
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

zębole
dla Lilki. 

Ale terror

chociaż sama pracowałam w CH to teraz nie mam wyjścia