|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka, gdzie jesteś, jak Cię nie ma Kolejny dzięn mija, a Ty milczysz....
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Nie mam weny na pisanie. Pożegnam sie wiec. D O B R A N O C |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
I znowu wszystkie pouciekały?
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Na to wyglada Brumku. My po pierwszym karmieniu. Ide dalej do łóżka. Mam jeszcze 3 godziny snu
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Sara po sniadaniu zaraz (mam nadzieje) uda sie na drzemke
|
|
|
|
#636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wpadłam na chwilę przy porannej kawie i zmykam na uczelnię Cytat:
pokaż ![]() ja zamówiłam w weekend rodzicom kubeczki z Adasiem, ale dopiero w piątek będę odbierać Cytat:
Nie wiem czy pisałam, ale gratuluję wizyty! A kciuki trzymałam ![]() a za pogrubiony fragment ![]() ![]() Cytat:
![]() i co powiedział? ![]() Cytat:
Oj, mam to samo. Nienawidzę takich baranów, a niestety wszędzie ich pełno. A najbardziej mnie wk...wia jak podjedzie taki "pan", super limuzyna, i oczywiście zaparkuje na miejscu dla inwalidów.... albo w ogóle poza miejscami, byle przy wejściu, ale to pierwsze bardziej mnie wkurza. Mam ochotę wtedy dzwonić po straż miejską...W wielu przypadkach zauważyłam im lepszy samochód tym większy buc w nim siedzi...Kierowcy w "przeciętnych" samochodach parkują normalnie.... dziubek, Twoje zdanie bardzo mi się podoba. Pracy nie zazdroszczę, sama jakiś czas pracowałam w CH więc dobrze wiem jak to wygląda, sporo się naoglądałam. A co do zakupów, to też małego zabieramy. Już dawno odeszła mi ochota na łażenie bez celu, żeby sobie pooglądać, jak już jedziemy to za czymś konkretnym. A dziecko zabieram, bo - w tygodniu jestem z nim sama więc nie mogę go ciągle mamie na głowę zwalać, a w weekendy TŻ jest to i tak mamy niewiele czasu żeby razem pobyć. A do tej pory złapał tylko raz katar, i to ode mnie jak się rozłożyłam tak porządnie...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-20 o 07:39 |
||||
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dziękujemy za kolejne życzenia zdrówka dla Dominika Co do odwiedzin w CH to: -jeżdżę tam dla przyjemności, żeby wyrwać się z domu, ale tylko w tygodniu i zawsze po coś - jeśli jadę w weekend to w ostateczności - nigdy nie wchodzę do sklepów na 5 czy 10 minut przed zamknięciem, bo wiem jak to irytuje - nie kłócę się z osługą, o błędne kody, ceny itp. - uśmiecham się do początkujących bo oni są w okropnum stresie i nawet jak się ślimaczą a mnie się spieszy, to zaciskam zęby i nic nie mówię. Ja też pracowałam w CH !!! Nienawidziłam świąt, niedziel w pracy. Tatusiowie w garniturkach, mamusie w garsonkach, pięknie ubrane dzieciaczki po kościele lądowali "na sklepach". Nawet z koszyczkami ze święconką. I co robili? Zawracali d..ę. Sama apacze i glonojady. Marina buziaki dla Igorka
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sadzać. Ale mówie doktorowi, ze ona juz nie uleży, więc od czsu do czasu mogę ją posadzić, ale plecki muszą być proste i dobrze podparte. Na tym etapie (pół roku) Agata powinna się przekręcać na brzuszek i na brzuszku kręcić się wokół pępka. I tak mu mówie, ze dzwoniła do mnie koleżanka, że jej 3 tygodnie starsza od mojej córa podciągnęła się w łóżeczku za szczebelk do stania. I on sie barzo zdziwił. Mówi, ze może być tak, ze dziecko jest silne, ale raczej było często stawiane (czeg absolutnie nie wolno robić albo w chodziku, który jest mega szkodliwy). No i o porównywaniu dzieci. Powiedział mi, ze normy są bardzo szerokie. Chłopcy mają inne niż dziewczynki, np. chłopcy mogą zacząć chodzić w 14mż i wciąż to norma. Dla dziewczynek już nie.
Ogólnie najlepszym miejscem do rozwoju dla dziecka jest podłoga. Bo płasko i nisko i motywuje dziecko to ćwiczeń różnych umiejętności |
|
|
|
#639 |
|
BAN stały
|
Dziękujemy za życzenia zdrowia dla Izabelki
Podziałały i się spełniły W niedzielę wieczorem dostała ostatni zastrzyka od wczoraj antybiotyk doustny idzie. Nadal sie inhalujemy,biegunki nie ma bo walczymy cały czas aby jej nie było ![]() Była u nas środowiskowa na patronażu i stwierdziła,że Iza jest idealna a nawet bardziej dojrzała jak na swój wiek. Martwiłam sie kilkoma rzeczami bo to wcześniak i jej przypomniałam o tym i uznała,że tym bardziej bo pieknie wszystko robi Cudowne wieści. My już po zakupach przedświatecznych. Buziaczki dla wszystkich kończących kolejne tygodnie,miesiace,pierwsz e zabki
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
helołł
witamy się z rana, u nas pada śnieg, jak rano wstałam, to nie sypało, dopiero zaczęło, jak wychodziłyśmy do przedszkola, teraz jest bialo, ciekawe, ile go spadnie, moja Oliwka dzisiaj chciała wyciągać sanki z piwnicy jak go zobaczyła, a Nati leży na pledzie i piszczy ![]() Nerola cieszę się , że z Izą już lepiej, to dobrzę, ale z drugiej strony, biedna zastrzyki musiała dostać, taka mała dupeczka a juz pokłuta, , ale dobrze, że zdrowieje, pozdtrów o cioci |
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Ello
.Pospalysmy do 8.35, Malwi zjazdla i jeszcze dosypia. Musze dzisiaj troche dom ogarnac, ale mi sie nie chce... Nerola przychodzisz ze swietnymi wiesciami, Iza juz prawie zdrowa, ciesze sie .
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Tak tylko się witam... Miłego dnia! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-12-20 o 10:00 |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
22,24,1,2,3,5,6koopa i o 7 zero spania.
kto miał lepiej? ![]() Do tego od samego rana piszczy i szlak mnie już trafia ! Dzisiaj oci.piej.e ![]() |
|
|
|
#644 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() najgorsze są buce , które maja do zapłacenia 10 zł a wyciągają z portfela na pokaz plik 100 albo 200zł Aniu ![]() zrobię zdjęcia prezentów i wrzucę do klubu Cytat:
Cytat:
Ty sie nie witaj tylko zostań z nami Wiecie ja w typowym CH nie pracuję, tylko w jednej z sieci , która ma swój sklep obok CH .... i jestem bogu wdzięczna , że od ponad roku mnie tam nie ma przez kolejny nie będzie No i teraz mam motywację, jestem w stanie znaleźć prace na niższym stanowisku byle nie wracać tam... Zobaczymy co się uda załatwić ![]() kurde nie pamiętam czy się przywitałam ![]() więc Dzień dobry |
||||
|
|
|
#646 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluje dzieciaczkom nowych umiejętności tygodni miesięcy ząbków dla chorowitków zdrówka Nie było mnie pare dni bo Krystuś mi sie pochorował wczoraj znowu byliśmy u lekarza bo doszła gorączka do zestawu leków doszedł bactrim ![]() Upiekłam pierniczki ale pachnie w domu |
|||||
|
|
|
#647 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
gratki dla raczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
choć pewnie mi się odwidzi jak rano będę musiała się przez zaspy do przedszkola z wózkiem przebijaću nas poranek na minusie -5 zaliczyłyśmy z Hanią szczepienie niestety ciągle na buźce coś jej wyskakuje i już nie mam pomysłu co może powodowac to uczulenie ![]() zrobiłam przerwę tygodniową z wprowadzaniem warzywek, ale trafił mi się antybiotyk i teraz ciężko wyczuć co na nią tak wpływa, ehhhh miłego dzionka
|
|||||
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
![]() co do CH -jestem na NIE NIE NIE. ale to z racji tego,, ze pracowałam i w hipermarkecie jako kasjerka i pracownik działu a 'teraz' pracuje w takim pseudo CH, jak na takie miasto to takie w sam raz.. Jako kasjerka nasłuchałam się wieeeeeeelku obelg od niezadowolonych klientów, że sie obijam, że za wolno.. godzina 22, sklep zamknięty, czynne 2 kasy a tłumy się zczaiły, że to JUŻ zamykają.. a te komunikaty puszczane od 21, żeby kierować się do kas?! albo 6 rano, pogoda do dupy, leje, a ludzie idą do hipermarketu dosłownie PO BUŁKI! to jest poza granicami mojej wyobraźni.. ale ja takim miłym osobom nie byłam dłużna, być może dlatego, że mi nei zależało, bo zarabiałam tylko na fajki.Albo klienci..pracowałam na dziale elektromedia, a przychodzi mi taki z działu spożywczego zapytać mnie, czy cena to za sztukę czy za całą paczkę.. a skąd ja mam to k*a wiedziec?! pomijając fakt, że po drodze minął ze 20 pracowników bliżej działu spożywczego. więc zawsze mówiłam:'nie wiem, ni pracuje na spozywczym, niech pan/pani zapyta kogos z tego dzialu', odwracalam sie i szlam gdzie byle.. a traz najbardziej mnie wkurza, że gówniarze zamiast do szkoły idą pochodzić o 9 rano po sklepach, ew. cos ukrasc, a ja nic nie moge z tym zrobic.. albo w niedziele właśnie, po kościółku, tłumy ZWIEDZAJĄCYCH, bo nie kupujących.. a to łatwo stwierdzić, kto po kościółku, bo katedra blisko CH i ludzie przychodzą falami, msza sie kończy, mija 5 minut i tłum!, za chwile pusto, ale za nicałą godzine znowu tłum!. A ludzie nie biorą pod uwage, że przy wejściach są liczniki wejść, i my jestesmy z tgo rozliczani! i później premii niet, bo jak to? 5 tys. klientow, a taki mały utarg?! ehh a w ogóle jestem zła! zamówiłam zdjęcia przez neta.. najpierw, że do odbioru w ciągu 2 dni roboczych w sklepie.. mineły dwa dni i dostałam maila, że zrealizowano zamówienioe i że DOPIERO zostanie wysłane i za 2 dni robocze będzie! a mnie za 2 dni w dupe mogą pocałować, bo już nie będe mogła ich odebrać! i jszcze zeby tego było mało, jakieś zapalenie mi poszło na szwie po cieciu... wstałam dzisiaj, i mam mega spuchniety szew i cos mi sie z niego sączy |
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pół roczku. Czas się zalogować
|
|
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz więc czas na poszukanie czegoś fajniejszego, oby się udało! A dodatkowego czasu z Szymkiem już zazdroszczę |
|
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja piekłam wczoraj kruche ciasteczka, ale co by były bardziej świąteczne dodałam troche przyprawy do piernika i chyba na całej klatce pachniało ![]() dziś w planie pierniczki i strój aniołka, bo w czwartek jasełka |
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pracuje w CH.
Godzina 14sta bądź 17sta - pora Kościoła, to ludziska sobie ciuszki wybierają ![]() i w niedziele najwięcej ludzi :| |
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
super zdjęcie
![]() oczywiście na wizaż ![]() Cookie to chyba wiem gdzie pracujesz
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-12-20 o 10:17 |
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi o Aaniowym pierniku w garnuszku... Muszę go dziś wreszcie upiec... |
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Na prawde wszystko kupujesz w CH? Mieso, warzywa?
|
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- dla naszej dużej Sarenki!!!! Kolejna dziewuszka w poważnym wieku Widzę, że obczaiła mojego posta ![]() Po takim czasie od CC coś Ci się tam paćka??? Ja myślałam, że już spokój powinnyśmy z tym mieć, poza ekstremalnymi sytuacjami... |
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawa dla Sarenki!
![]() U nas dzis i jutro maraton Jaselkowy: dzis Zuzka - Aniolek, jutro Wiki - Maryjka |
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak wszystko, tzn mięsa nie kupuje wogóle, warzywa w Lidlu albo Biedronie. Pani z osiedlowego warzywniaka jeździ po warzywa do Makro, więc myśle ze te z L. i B. wcale sie nie różnia.
Cytat:
![]() Tak, tak Twój był ostatni nieczytany |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Kolejny dzięn mija, a Ty milczysz...

zębole

A dodatkowego czasu z Szymkiem już zazdroszczę