Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 23:41   #631
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hejka od rana mnie nei bylo i nadrobic was to zgroza
wybiorczo napisze
brumek co do zmiany kreacji to zmienilismy zanim kawaler przyszedl, bo mojej malej nie dosc ze goraco bylo, to ona ma refluks i byla juz cala mokra od wymiocin.
Ale i tak jest damą

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
idę spać bo się zasiedziałam, wypiłam bezalkoholowy Glogg z Ikei na ciepło - pychotka!
Och, jak go uwielbiam

Natka, gdzie jesteś, jak Cię nie ma Kolejny dzięn mija, a Ty milczysz...

.
Stary 2011-12-20, 00:06   #632
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hejka.

Nie mam weny na pisanie. Pożegnam sie wiec.

D O B R A N O C
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 00:52   #633
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

I znowu wszystkie pouciekały?
Stary 2011-12-20, 05:10   #634
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Na to wyglada Brumku. My po pierwszym karmieniu. Ide dalej do łóżka. Mam jeszcze 3 godziny snu
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 07:26   #635
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sara po sniadaniu zaraz (mam nadzieje) uda sie na drzemke

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 07:38   #636
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

wpadłam na chwilę przy porannej kawie i zmykam na uczelnię

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
odebraliśmy prezenty , wyszły bosko (kolaże z Szymkiem, koszulka z Szymkiem, kubek z Szymkiem)- niech rodzina wie kto najważniejszy jest

pokaż
ja zamówiłam w weekend rodzicom kubeczki z Adasiem, ale dopiero w piątek będę odbierać

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękujemy Pogadałam chwilę z fizjo. O sadzaniu, podnoszeniu, ramach czasowych (chłopcy mają więcej czasu na nabywanie nowych umiejętności). No i Agatek opanował wszystkie umiejętności na ten etap. Nóżki już się prostują dp stania. No i powiedział, ze jak przyjedziemy na następną wizytę to pewnie będzie pełzać

Nie wiem czy pisałam, ale gratuluję wizyty! A kciuki trzymałam
a za pogrubiony fragment

Cytat:
Moja rozmowa przez telefon z klientem przed weekendem majowym
K:macie otwarte 1 i 3 maja
Ja:tak
K: to dobrze będę gdzie miał iść z rodziną na spacer

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
edit: właśnie mu to zakomunikowałam
i co powiedział?
Cytat:
no to się naraziłam maniaczkom CH
ale ja z racji pracy tego nienawidzę, niestety duża część klientów CH nie szanuje pracowników sklepów i ma w doopie ich czas pracy...
"klient nasz pan".... taaaaa a słoma z butów....
to dla mnie bardzo drażliwy temat

Oj, mam to samo. Nienawidzę takich baranów, a niestety wszędzie ich pełno. A najbardziej mnie wk...wia jak podjedzie taki "pan", super limuzyna, i oczywiście zaparkuje na miejscu dla inwalidów.... albo w ogóle poza miejscami, byle przy wejściu, ale to pierwsze bardziej mnie wkurza. Mam ochotę wtedy dzwonić po straż miejską...W wielu przypadkach zauważyłam im lepszy samochód tym większy buc w nim siedzi...Kierowcy w "przeciętnych" samochodach parkują normalnie....

dziubek, Twoje zdanie bardzo mi się podoba. Pracy nie zazdroszczę, sama jakiś czas pracowałam w CH więc dobrze wiem jak to wygląda, sporo się naoglądałam.
A co do zakupów, to też małego zabieramy. Już dawno odeszła mi ochota na łażenie bez celu, żeby sobie pooglądać, jak już jedziemy to za czymś konkretnym. A dziecko zabieram, bo - w tygodniu jestem z nim sama więc nie mogę go ciągle mamie na głowę zwalać, a w weekendy TŻ jest to i tak mamy niewiele czasu żeby razem pobyć.
A do tej pory złapał tylko raz katar, i to ode mnie jak się rozłożyłam tak porządnie...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-12-20 o 07:39
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:15   #637
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Dziękujemy za kolejne życzenia zdrówka dla Dominika Jutro chyba pójdę z nim do kontroli, bo wczoraj było jeszcze 6 kup, a boję się że może coś przez święta się podziać i nie będę wtedy lekarza na gwałt szukać.

Co do odwiedzin w CH to:
-jeżdżę tam dla przyjemności, żeby wyrwać się z domu, ale tylko w tygodniu i zawsze po coś
- jeśli jadę w weekend to w ostateczności
- nigdy nie wchodzę do sklepów na 5 czy 10 minut przed zamknięciem, bo wiem jak to irytuje
- nie kłócę się z osługą, o błędne kody, ceny itp.
- uśmiecham się do początkujących bo oni są w okropnum stresie i nawet jak się ślimaczą a mnie się spieszy, to zaciskam zęby i nic nie mówię.

Ja też pracowałam w CH !!! Nienawidziłam świąt, niedziel w pracy. Tatusiowie w garniturkach, mamusie w garsonkach, pięknie ubrane dzieciaczki po kościele lądowali "na sklepach". Nawet z koszyczkami ze święconką. I co robili? Zawracali d..ę. Sama apacze i glonojady.

Marina buziaki dla Igorka Niech uważa na głowkę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:19   #638
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A podzielisz sie czego sie dowiedzialas?
.
Nie sadzać. Ale mówie doktorowi, ze ona juz nie uleży, więc od czsu do czasu mogę ją posadzić, ale plecki muszą być proste i dobrze podparte. Na tym etapie (pół roku) Agata powinna się przekręcać na brzuszek i na brzuszku kręcić się wokół pępka. I tak mu mówie, ze dzwoniła do mnie koleżanka, że jej 3 tygodnie starsza od mojej córa podciągnęła się w łóżeczku za szczebelk do stania. I on sie barzo zdziwił. Mówi, ze może być tak, ze dziecko jest silne, ale raczej było często stawiane (czeg absolutnie nie wolno robić albo w chodziku, który jest mega szkodliwy). No i o porównywaniu dzieci. Powiedział mi, ze normy są bardzo szerokie. Chłopcy mają inne niż dziewczynki, np. chłopcy mogą zacząć chodzić w 14mż i wciąż to norma. Dla dziewczynek już nie.
Ogólnie najlepszym miejscem do rozwoju dla dziecka jest podłoga. Bo płasko i nisko i motywuje dziecko to ćwiczeń różnych umiejętności

Cytat:
no to się naraziłam maniaczkom CH
ale ja z racji pracy tego nienawidzę, niestety duża część klientów CH nie szanuje pracowników sklepów i ma w doopie ich czas pracy...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:58   #639
nerola
BAN stały

Dziękujemy za życzenia zdrowia dla Izabelki
Podziałały i się spełniły

W niedzielę wieczorem dostała ostatni zastrzyka od wczoraj antybiotyk doustny idzie.

Nadal sie inhalujemy,biegunki nie ma bo walczymy cały czas aby jej nie było

Była u nas środowiskowa na patronażu i stwierdziła,że Iza jest idealna a nawet bardziej dojrzała jak na swój wiek.
Martwiłam sie kilkoma rzeczami bo to wcześniak i jej przypomniałam o tym i uznała,że tym bardziej bo pieknie wszystko robi
Cudowne wieści.

My już po zakupach przedświatecznych.

Buziaczki dla wszystkich kończących kolejne tygodnie,miesiace,pierwsz e zabki
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:03   #640
agadus
Wtajemniczenie

helołł
witamy się z rana,
u nas pada śnieg, jak rano wstałam, to nie sypało, dopiero zaczęło, jak wychodziłyśmy do przedszkola, teraz jest bialo, ciekawe, ile go spadnie, moja Oliwka dzisiaj chciała wyciągać sanki z piwnicy jak go zobaczyła, a Nati leży na pledzie i piszczy

Nerola cieszę się , że z Izą już lepiej, to dobrzę, ale z drugiej strony, biedna zastrzyki musiała dostać, taka mała dupeczka a juz pokłuta, , ale dobrze, że zdrowieje, pozdtrów o cioci

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:47   #641
DaKaro
Zadomowienie

Ello .
Pospalysmy do 8.35, Malwi zjazdla i jeszcze dosypia. Musze dzisiaj troche dom ogarnac, ale mi sie nie chce...

Nerola przychodzisz ze swietnymi wiesciami, Iza juz prawie zdrowa, ciesze sie .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:52   #642
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Tak tylko się witam...
Miłego dnia!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-12-20 o 10:00
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:54   #643
zanetaa88
Zakorzenienie

22,24,1,2,3,5,6koopa i o 7 zero spania.
kto miał lepiej?

Do tego od samego rana piszczy i szlak mnie już trafia !
Dzisiaj oci.piej.e

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:02   #644
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam!

Cytat:
AgaGuernsey co do wypraw po CH z naszymi pociechami kazdy ma swoje zdanie, ja sie nie przejmuje tym wszystkim, jak ma cos zlapac, to czy sama sie od kogos zarazi, czy my cos do domu "przyniesiemy" nic nie zmienia. Jak ma byc chore dziecko to bedzie. moja odpukac raz miala katar i to wszystko. Nie naleze do mamus ktore sie boja i wszystkiego wystrzegaja sie w trosce o dziecko - trzeba troszke rozsadku i zdrowego podejscia. Pojechalismy dzis do TZ kuzynki i mala wzielam w nosidlo i zarzucilam bluze z polaru z kapturem, zadnej czapki itd. A ta jak zobaczyla to sie pyta jak moglam ja wziac bez czapki, wiec jej mowie ze po co jej czapka, do samochodu i z samochodu kocyk na calosc zarzucam i po wejsciu do pomieszczenia odkrywam i wystarczy. Jakos moje dziecko zyje i nic jej nie jest.
znikam spac bo kluska spi juz od 2 h z TZ a ja siedze przy tym kompie jak down
Wiec wg Ciebie, to ze nie zabieram dzieci do CH to brak rozsadku i zdrowego podejscia?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie sadzać. Ale mówie doktorowi, ze ona juz nie uleży, więc od czsu do czasu mogę ją posadzić, ale plecki muszą być proste i dobrze podparte. Na tym etapie (pół roku) Agata powinna się przekręcać na brzuszek i na brzuszku kręcić się wokół pępka. I tak mu mówie, ze dzwoniła do mnie koleżanka, że jej 3 tygodnie starsza od mojej córa podciągnęła się w łóżeczku za szczebelk do stania. I on sie barzo zdziwił. Mówi, ze może być tak, ze dziecko jest silne, ale raczej było często stawiane (czeg absolutnie nie wolno robić albo w chodziku, który jest mega szkodliwy). No i o porównywaniu dzieci. Powiedział mi, ze normy są bardzo szerokie. Chłopcy mają inne niż dziewczynki, np. chłopcy mogą zacząć chodzić w 14mż i wciąż to norma. Dla dziewczynek już nie.
Ogólnie najlepszym miejscem do rozwoju dla dziecka jest podłoga. Bo płasko i nisko i motywuje dziecko to ćwiczeń różnych umiejętności
Dziekuje Scio, ze sie tym podzielilas.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

W niedzielę wieczorem dostała ostatni zastrzyka od wczoraj antybiotyk doustny idzie.

Była u nas środowiskowa na patronażu i stwierdziła,że Iza jest idealna a nawet bardziej dojrzała jak na swój wiek.
Martwiłam sie kilkoma rzeczami bo to wcześniak i jej przypomniałam o tym i uznała,że tym bardziej bo pieknie wszystko robi
Cudowne wieści.

Super wiadomosci!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:03   #645
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, w marketach można się napatrzeć na takie typy że traci się wiarę w gatunek ludzki Najbardziej nie znoszę, jak debile kłócą wrzeszczą na biedne kasjerki, że cena na półce inna i sie nie zgadza, że czegoś tam nie ma a w gazetce było itp. Ja nie rozumiem, jak można być tak ograniczonym i nie wiedzieć że ta kobieta nie odpowiada za to. Ale może niektórzy chodzą tam się wyżyć i powrzeszczeć na kogoś, bo w domu nie mają na kim. Frustraci
nic dodać nic ująć...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Oj, mam to samo. Nienawidzę takich baranów, a niestety wszędzie ich pełno. A najbardziej mnie wk...wia jak podjedzie taki "pan", super limuzyna, i oczywiście zaparkuje na miejscu dla inwalidów.... albo w ogóle poza miejscami, byle przy wejściu, ale to pierwsze bardziej mnie wkurza. Mam ochotę wtedy dzwonić po straż miejską...W wielu przypadkach zauważyłam im lepszy samochód tym większy buc w nim siedzi...Kierowcy w "przeciętnych" samochodach parkują normalnie....

dziubek, Twoje zdanie bardzo mi się podoba. Pracy nie zazdroszczę, sama jakiś czas pracowałam w CH więc dobrze wiem jak to wygląda, sporo się naoglądałam.
A co do zakupów, to też małego zabieramy. Już dawno odeszła mi ochota na łażenie bez celu, żeby sobie pooglądać, jak już jedziemy to za czymś konkretnym. A dziecko zabieram, bo - w tygodniu jestem z nim sama więc nie mogę go ciągle mamie na głowę zwalać, a w weekendy TŻ jest to i tak mamy niewiele czasu żeby razem pobyć.
A do tej pory złapał tylko raz katar, i to ode mnie jak się rozłożyłam tak porządnie...[/COLOR]
oj tak , im lepsza fura tym większy burak. oni chyba musza przy zakupie samochodu podawać swoje IQ i wtedy jest im dopierany proporcjonalnie odwrotny
najgorsze są buce , które maja do zapłacenia 10 zł a wyciągają z portfela na pokaz plik 100 albo 200zł

Aniu miło mi się zrobiło

zrobię zdjęcia prezentów i wrzucę do klubu

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też pracowałam w CH !!! Nienawidziłam świąt, niedziel w pracy. Tatusiowie w garniturkach, mamusie w garsonkach, pięknie ubrane dzieciaczki po kościele lądowali "na sklepach". Nawet z koszyczkami ze święconką. I co robili? Zawracali d..ę. Sama apacze i glonojady.
sama prawda ...

Cytat:

Cudowne wieści.

Izunia już zdrowa !!!!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Tk tylko się witam...
Miłego dnia!
Ty sie nie witaj tylko zostań z nami

Wiecie ja w typowym CH nie pracuję, tylko w jednej z sieci , która ma swój sklep obok CH .... i jestem bogu wdzięczna , że od ponad roku mnie tam nie ma przez kolejny nie będzie Przez takich jełopów właśnie poszłam wcześniej na l4 bo nerwy wcale nie były dla mnie korzystne.
No i teraz mam motywację, jestem w stanie znaleźć prace na niższym stanowisku byle nie wracać tam... Zobaczymy co się uda załatwić

kurde nie pamiętam czy się przywitałam

więc Dzień dobry
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:05   #646
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Też pracowałam w CH i niestety musze sie z Tobą zgodzić
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Matko jakbym wspierała sklepik pod domem zakupami wiekszymi niż chleb i to akurat co zabraknie to szybko bym zbankrutowała
U mnie tak samo najbliższy sklep jest najdroższy i do tego mają towar niw pierwszej świeżości
Cytat:
na pewno co praca to problemy , nie tylko w sklepie. Ale ...
tam ludzie odreagowują wszystkie problemy, wyżywają się na bogu ducha winnych osobach...
dla mnie dramat i fakt kasjerki maja najgorzej bo są na końcu łańcucha pokarmowego w sklepie (sama usłyszałam w swojej pierwszej pracy na kasie , że ten sklep to burdel a ja się tylko do burdelu nadaję -z racji, że ja to ja powiedziałam mu , że jest chamem i nie będe go obsługiwac, po czym mojej kierowniczce powiedział, że on był miły , ja go obraziłam itd.)
Niestety po zmianie stanowiska i kupie lat które minęły widzę, że nic się nie zmienia. Zarządzałam działami handlowymi i administracyjnymi i co ?? I musiałam się użerać na dyżurach z jełopami, którzy robili mi awantury np. o to, że nie ma miejsca pod sklepem i musi iśc z parkingu 500m dalej
Mnie kiedyś tak wkurzyła klientka że schowałam sie do magazynu bo chyba bym ją walnęła
Cytat:

Tak, w marketach można się napatrzeć na takie typy że traci się wiarę w gatunek ludzki Najbardziej nie znoszę, jak debile kłócą wrzeszczą na biedne kasjerki, że cena na półce inna i sie nie zgadza, że czegoś tam nie ma a w gazetce było itp. Ja nie rozumiem, jak można być tak ograniczonym i nie wiedzieć że ta kobieta nie odpowiada za to. Ale może niektórzy chodzą tam się wyżyć i powrzeszczeć na kogoś, bo w domu nie mają na kim. Frustraci
Moja kolezanka mawia że pokłóci sie taki z żoną i wyżywa sie w sklepie
Cytat:

Gratuluje dzieciaczkom nowych umiejętności tygodni miesięcy ząbków dla chorowitków zdrówka
Nie było mnie pare dni bo Krystuś mi sie pochorował wczoraj znowu byliśmy u lekarza bo doszła gorączka do zestawu leków doszedł bactrim

Upiekłam pierniczki ale pachnie w domu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:06   #647
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry

Cytat:
UWAGA UWAGA
Lilka dziś zrobiła pierwszy raczek do przodu od paru dni podnosiła się na stopach do góry i robiła "pompki" a dziś udało jej się parę razy zgiąć nóżki w kolankach i dać susa do przodu lądując na buzi, czym była nieco zdziwiona....
a na koniec przewróciła się z brzucha na plecy, czego wześniej nie umiała (tylko z pleców na brzuch co ma opanowane do perfekcji i zmiana pieluchy to już jest niezła gimnastyka)
gratki dla raczka

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Tak unikanie CH to nie jest sposób na nauczenie dziecka, że nie wszystko dostanie (on się tego uczy codziennie w różnych sytuacjach ). Unikanie CH, to sposób na niepsucie sobie humoru i unikanie tabunu ludzi, dla których spędzenie soboty czy niedzieli w CH jest sposobem spożytkowania wolnego czasu. Ja tam wolę zrobić zakupy w środku tygodnia w innej porze a sobotę i niedzielę spędzić na innych przyjemnościach. (wiem, że nie wszyscy mają taką możliwość)
Uwaga - bez bicia, moje osobiste zdanie .

No mnie trafia w tłumie i tych kolejkach, z kurtkami, wózkami, czapkami, szalikami i milionem innych wnerwiających rzeczy .
mam dokładnie tak samo

Cytat:
idę spać bo się zasiedziałam, wypiłam bezalkoholowy Glogg z Ikei na ciepło - pychotka!
mniam.... też ostatnio się nim raczę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
też to zauważyłam, tym typom to chyba się wydaję, że więcej im się należy i przecież nie będzie szedł z drugiego końca parkingu, bo jeszcze się zmęczy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
helołł
witamy się z rana,
u nas pada śnieg, jak rano wstałam, to nie sypało, dopiero zaczęło, jak wychodziłyśmy do przedszkola, teraz jest bialo, ciekawe, ile go spadnie, moja Oliwka dzisiaj chciała wyciągać sanki z piwnicy jak go zobaczyła, a Nati leży na pledzie i piszczy
uwielbiam śnieg choć pewnie mi się odwidzi jak rano będę musiała się przez zaspy do przedszkola z wózkiem przebijać

u nas poranek na minusie -5
zaliczyłyśmy z Hanią szczepienie była dzielna i tylko chwilkę zapłakała, przybrała przez 6 tygodni 600g i waży 7100 a pan doktor stwierdził, że BARDZO dobrze wygląda, więc się nie martwię, że zwolniła z wagą
niestety ciągle na buźce coś jej wyskakuje i już nie mam pomysłu co może powodowac to uczulenie
zrobiłam przerwę tygodniową z wprowadzaniem warzywek, ale trafił mi się antybiotyk i teraz ciężko wyczuć co na nią tak wpływa, ehhhh

miłego dzionka
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:09   #648
CookieMonsters
Rozeznanie

Dobry
co do CH -jestem na NIE NIE NIE. ale to z racji tego,, ze pracowałam i w hipermarkecie jako kasjerka i pracownik działu a 'teraz' pracuje w takim pseudo CH, jak na takie miasto to takie w sam raz.. Jako kasjerka nasłuchałam się wieeeeeeelku obelg od niezadowolonych klientów, że sie obijam, że za wolno.. godzina 22, sklep zamknięty, czynne 2 kasy a tłumy się zczaiły, że to JUŻ zamykają.. a te komunikaty puszczane od 21, żeby kierować się do kas?! albo 6 rano, pogoda do dupy, leje, a ludzie idą do hipermarketu dosłownie PO BUŁKI! to jest poza granicami mojej wyobraźni.. ale ja takim miłym osobom nie byłam dłużna, być może dlatego, że mi nei zależało, bo zarabiałam tylko na fajki.Albo klienci..pracowałam na dziale elektromedia, a przychodzi mi taki z działu spożywczego zapytać mnie, czy cena to za sztukę czy za całą paczkę.. a skąd ja mam to k*a wiedziec?! pomijając fakt, że po drodze minął ze 20 pracowników bliżej działu spożywczego. więc zawsze mówiłam:'nie wiem, ni pracuje na spozywczym, niech pan/pani zapyta kogos z tego dzialu', odwracalam sie i szlam gdzie byle..
a traz najbardziej mnie wkurza, że gówniarze zamiast do szkoły idą pochodzić o 9 rano po sklepach, ew. cos ukrasc, a ja nic nie moge z tym zrobic.. albo w niedziele właśnie, po kościółku, tłumy ZWIEDZAJĄCYCH, bo nie kupujących.. a to łatwo stwierdzić, kto po kościółku, bo katedra blisko CH i ludzie przychodzą falami, msza sie kończy, mija 5 minut i tłum!, za chwile pusto, ale za nicałą godzine znowu tłum!. A ludzie nie biorą pod uwage, że przy wejściach są liczniki wejść, i my jestesmy z tgo rozliczani! i później premii niet, bo jak to? 5 tys. klientow, a taki mały utarg?! ehh

a w ogóle jestem zła! zamówiłam zdjęcia przez neta.. najpierw, że do odbioru w ciągu 2 dni roboczych w sklepie.. mineły dwa dni i dostałam maila, że zrealizowano zamówienioe i że DOPIERO zostanie wysłane i za 2 dni robocze będzie! a mnie za 2 dni w dupe mogą pocałować, bo już nie będe mogła ich odebrać!

i jszcze zeby tego było mało, jakieś zapalenie mi poszło na szwie po cieciu... wstałam dzisiaj, i mam mega spuchniety szew i cos mi sie z niego sączy
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:09   #649
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mam pół roczku. Czas się zalogować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01402.jpg (44,6 KB, 51 załadowań)

Stary 2011-12-20, 10:09   #650
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ty sie nie witaj tylko zostań z nami

Wiecie ja w typowym CH nie pracuję, tylko w jednej z sieci , która ma swój sklep obok CH .... i jestem bogu wdzięczna , że od ponad roku mnie tam nie ma przez kolejny nie będzie Przez takich jełopów właśnie poszłam wcześniej na l4 bo nerwy wcale nie były dla mnie korzystne.
No i teraz mam motywację, jestem w stanie znaleźć prace na niższym stanowisku byle nie wracać tam... Zobaczymy co się uda załatwić
Dziękuję Dziubasku!

Masz więc czas na poszukanie czegoś fajniejszego, oby się udało! A dodatkowego czasu z Szymkiem już zazdroszczę
Stary 2011-12-20, 10:11   #651
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nie było mnie pare dni bo Krystuś mi sie pochorował wczoraj znowu byliśmy u lekarza bo doszła gorączka do zestawu leków doszedł bactrim

ojjjjj niedobrze, dużo zdrówka dla maluszka oby jak najszybciej wyzdrowiał

ja piekłam wczoraj kruche ciasteczka, ale co by były bardziej świąteczne dodałam troche przyprawy do piernika i chyba na całej klatce pachniało

dziś w planie pierniczki i strój aniołka, bo w czwartek jasełka
Stary 2011-12-20, 10:15   #652
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja też pracuje w CH.
Godzina 14sta bądź 17sta - pora Kościoła,
to ludziska sobie ciuszki wybierają
i w niedziele najwięcej ludzi :|

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:15   #653
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
super zdjęcie
oczywiście na wizaż

Cookie to chyba wiem gdzie pracujesz

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-12-20 o 10:17
Stary 2011-12-20, 10:17   #654
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Zdrówka w takim razie
Przypomniałaś mi o Aaniowym pierniku w garnuszku... Muszę go dziś wreszcie upiec...
Stary 2011-12-20, 10:18   #655
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Matko jakbym wspierała sklepik pod domem zakupami wiekszymi niż chleb i to akurat co zabraknie to szybko bym zbankrutowała
Na prawde wszystko kupujesz w CH? Mieso, warzywa?
Stary 2011-12-20, 10:20   #656
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a w ogóle jestem zła! zamówiłam zdjęcia przez neta.. najpierw, że do odbioru w ciągu 2 dni roboczych w sklepie.. mineły dwa dni i dostałam maila, że zrealizowano zamówienioe i że DOPIERO zostanie wysłane i za 2 dni robocze będzie! a mnie za 2 dni w dupe mogą pocałować, bo już nie będe mogła ich odebrać!

i jszcze zeby tego było mało, jakieś zapalenie mi poszło na szwie po cieciu... wstałam dzisiaj, i mam mega spuchniety szew i cos mi sie z niego sączy
Może im napisz. że w związku z tym zmieniasz adres doręczenia... Bo chyba chodzi o to, że wyjeżdżasz, tak?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
dla naszej dużej Sarenki!!!! Kolejna dziewuszka w poważnym wieku
Widzę, że obczaiła mojego posta

Po takim czasie od CC coś Ci się tam paćka??? Ja myślałam, że już spokój powinnyśmy z tym mieć, poza ekstremalnymi sytuacjami...
Stary 2011-12-20, 10:23   #657
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brawa dla Sarenki!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
dziś w planie pierniczki i strój aniołka, bo w czwartek jasełka
U nas dzis i jutro maraton Jaselkowy: dzis Zuzka - Aniolek, jutro Wiki - Maryjka
Stary 2011-12-20, 10:26   #658
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Na prawde wszystko kupujesz w CH? Mieso, warzywa?
Tak wszystko, tzn mięsa nie kupuje wogóle, warzywa w Lidlu albo Biedronie. Pani z osiedlowego warzywniaka jeździ po warzywa do Makro, więc myśle ze te z L. i B. wcale sie nie różnia.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
dla naszej dużej Sarenki!!!! Kolejna dziewuszka w poważnym wieku
Widzę, że obczaiła mojego posta

Tak, tak Twój był ostatni nieczytany

Stary 2011-12-20, 10:31   #659
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
brunetka2000 wszystkiego najlepszego dla Ali
dziękujemy
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla ślicznej Sarenki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:49   #660
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla ślicznej Sarenki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości