Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 10:58   #4261
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A ja tam na święta zrobię truflacze tylko kupię więcej czekolad i chyba wezmę śmietankę 36 % żeby kulki były twardsze
Jak to się robi, już sama nazwa spowodowała że ślinotoku dostałam
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:03   #4262
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Przepis na TRUFLE

- 225 g gorzkiej czekolady
- 175 ml śmietanki 30% / 36% (teraz spróbuję z 36% bo masa mi trochę za rzadka wyszła)
- kokos/kakao

1. Gotujemy wodę w garnku, na to ustawiamy miseczkę plastikową, łamiemy czekoladę, po czym wrzucamy do miseczki co jakiś czas mieszając żeby się rozpuściła.

2. Jak się rozpuści to dodajemy śmietankę i mieszamy aż masa się połączy.

3. Jak wystygnie to wstawiamy do lodówki na około 60 min/2 h żeby masa zgęstniała.

4. Wyjmujemy, formujemy kulki łyżeczką,(najlepiej włożyć rękawiczki jednorazowe, bo jak ktoś ma długie paznokcie to kakao pon pazurami murowane )obtaczamy w kokosie, kakao, rozdrobnionych orzeszkach itp itd i wstawiamy znów do lodówki. Kuleczki mogą być non stop w lodówce, wyciągamy tyle ile potrzeba przed jedzeniem - chłodne są mega

Z TYCH PROPORCI WYCHODZI OKOŁO 40-50 KULEK, W ZALEŻNOŚCI JAKIE DUŻE SĄ lepiej mniejsze, bo duże ledwo co się mieszczą w gębie

Ja tam masę zrobię na noc, żeby ładnie, na spokojnie stężniała

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-20 o 11:05
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:14   #4263
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Przepis na TRUFLE

- 175 ml śmietanki 30% / 36% (teraz spróbuję z 36% bo masa mi trochę za rzadka wyszła)
- kokos/kakao

1. Gotujemy wodę w garnku, na to ustawiamy miseczkę plastikową, łamiemy czekoladę, po czym wrzucamy do miseczki co jakiś czas mieszając żeby się rozpuściła.

3. Jak wystygnie to wstawiamy do lodówki na około 60 min/2 h żeby masa zgęstniała.

4. Wyjmujemy, formujemy kulki łyżeczką,(najlepiej włożyć rękawiczki jednorazowe, bo jak ktoś ma długie paznokcie to kakao pon pazurami murowane )obtaczamy w kokosie, kakao, rozdrobnionych orzeszkach itp itd i wstawiamy znów do lodówki. Kuleczki mogą być non stop w lodówce, wyciągamy tyle ile potrzeba przed jedzeniem - chłodne są mega

Z TYCH PROPORCI WYCHODZI OKOŁO 40-50 KULEK, W ZALEŻNOŚCI JAKIE DUŻE SĄ lepiej mniejsze, bo duże ledwo co się mieszczą w gębie

Dzięki wielkie, chyba jeszcze dziś wezmę się za te trufelki.

Nic uciekam teraz, przecież święta idą pełna gębą więc trzeba poturlać się porobić jakieś małe widzi misie.
A może wyprawkę do szpitala wreszcie poprasuję i spakuję nie będę zostawiać słów....
Stary 2011-12-20, 11:14   #4264
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

Jestem tylko na minutkę, bo zasadniczo już mnie nie powinno być w domu miałam wyjść przed 11, ale się zasiedziałam, a jestm jeszcze w piżamie

Uśka już pewnie po

Mój mały ostatnio coraz mniej aktywny, wywalił mi jakąś kończynę w bok i mi wystaje taki cypelek

Dobra, zmykam, bo jak tak dalej pójdzie, to mi się nie opłaci w ogóle wychodzić

Będę popołudniu - mąż wyjechał, wraca jutro, więc będę miała duuużo czasu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:17   #4265
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ale nie musisz gotować, możesz upiec w piekarniku przecież
Zuzia, pieczone to tak, ale to dla mnie żadne wyrzeczenie i właśnie normalne jedzenie Często piekę kuraka w piekarniku - dzisiaj np. robię w otrębach

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-20 o 11:19
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:18   #4266
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Przepis na TRUFLE

- kokos/kakao

Po co wkładać do lodówki? Przecież za 2 minuty tam pójdę i wpierniczę to wszystko
Masę zrobić na noc? Hmmm... Dobry pomysł, tylko co ja zrobię jak będę wiedziała, że TO tam jest i nie będę mogła zasnąć? A jak nie będę mogła zasnąć, bo TO tam jest to pójdę i wpierniczę wszystko. Ale to niesprawiedliwe, że człowiek nie ma w sobie tej siły, która powie: NIE RUSZ!

A co tam! Wstaję zaraz po czekoladę i zrobię w kokosie!!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:22   #4267
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie, chyba jeszcze dziś wezmę się za te trufelki.

Nic uciekam teraz, przecież święta idą pełna gębą więc trzeba poturlać się porobić jakieś małe widzi misie.
A może wyprawkę do szpitala wreszcie poprasuję i spakuję nie będę zostawiać słów....

Patrz na masę, żeby za rzadkie nie wyszło, w razie co dodaj więcej czekolady? nie wiem czego więcej dodać, żeby gęściejsze było 36% śmietanka jest bardziej gęściejsza więc ja z tą spróbuję, a kulki są mega

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mój mały ostatnio coraz mniej aktywny, wywalił mi jakąś kończynę w bok i mi wystaje taki cypelek
fajne nie?? sama twarda kość jakaś ja tam smyram girę i chowa, bo troszkę boli czasami

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Po co wkładać do lodówki? Przecież za 2 minuty tam pójdę i wpierniczę to wszystko
Masę zrobić na noc? Hmmm... Dobry pomysł, tylko co ja zrobię jak będę wiedziała, że TO tam jest i nie będę mogła zasnąć? A jak nie będę mogła zasnąć, bo TO tam jest to pójdę i wpierniczę wszystko. Ale to niesprawiedliwe, że człowiek nie ma w sobie tej siły, która powie: NIE RUSZ!

A co tam! Wstaję zaraz po czekoladę i zrobię w kokosie!!!
no samej masy chyba nie zjesz, co?? ja muszę sporą ilość ładnie zrobić, bo chłopacy chyba przyjeżdżają na święta...

Stary 2011-12-20, 11:22   #4268
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry Brzuszki
Dziś dzielnie nie położyłam się spać po porannym śniadanku i od 6 jestem na nogach Ogarnełam chatkę, planuję popakować prezenty i popracować...ale na to ostatnie na pewno zabraknie mi czasu

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
boje sie strasznie, ze bedzie bolalo;
tego ze nie wiem kiedy to sie zacznie;
boje sie spotkania z dzieckiem, pomimo, ze pragne tego najbardziej na swiecie;
ciagle czuje strach i obawy czy z dzieckiem jest wszystko dobrze, czy jest w pelni zdrowe
a takze takich pierdół typu: ze kiedy zacznie sie porod bede zmeczona, jesli to stanie sie w trakcie nocy, ze bede musiala wyskakiwac z lozka to juz jest takie naciagane, ale tez mnie martwi....
marzy mi sie takie rozwiazanie: wstaje rano, wyspana i wypoczeta zaczynaja sie bole, biore prysznic, szykuje sie, jade do szpitala, pare godz i juz mam maluszka przy sobie pozniej lezymy w szpitalu 2 kolejne dni i do domku
ale mam marzenie i wizje porodu............
Wiesz dużo osób wierzy, że afirmacja działa cuda Więc od dziś powtarzaj sobie, że tak właśnie będzie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
tylko dziwny kolor uplawow...
lekarze przepisywali mi dwa razy pimafucin, pozniej dostalam macmiror, a teraz jak bylam na wizycie, to kazal brac lacibios femine i to wszystko o zadnej biocenozie nie wspominal

jak nic nie pomoze, to sprobuje

a ten krem, clotrimazolum, mozna stosowac w ciazy?
Cytat:
jutro zakupie jeszcze tantum rose i popytam w aptece, jak moge pozbyc sie tego cholerstwa
w sumie nic mnie nie piecze/swedzi/szczypie - czasem tylko te uplawy maja taki dzwiny kolor... czasem normalny, pozniej dziwny, pozniej znowu normlany i sama juz nie wiem, co mi tak naprawde jest
w sumie gdyby byl jakis powazny stan, to ten lekarz, u ktorego bylam niecaly tydzien temu chyba by cos powiedzial ?

lece spac,Kochane
dobranoc
Wydaje mi się, że te upławy to normalna sprawa. Podobno wiele kobiet tak ma i może nie warto tego łączyć z infekcją

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Dlaczego myślicie (piszę 'myślicie', bo już sporo wypowiedzi na ten temat było), że w trakcie karmienia nic nie można jeść??? Ostatnio na SR kobieta, która jest międzynarodowym doradcą laktacyjnym tłumaczyła nam jaka to bzdura. Że można wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Jedyne jedzenie jakie może dziecko uczulać to są produkty pochodne mleka i jajka.
Powiedziała, że więcej pokarmu różnego dziecko otrzymuje w brzuchu w ostatnich tygodniach ciąży niż w trakcie karmienia.
Pytałam ją o cytrusy, sok pomarańczowy wyciskany i takie tam.. mówiła, że jak najbardziej można.

Mówiła też, że jak najbardziej używać ziół, przypraw... Bo często się zdarza, że dziecko przyzwyczajone w brzuchu do różnych smaków nagle dostaje zupełnie jałowe mleko z piersi... i nie chce jeść... i wtedy jest problem i zamiast kobieta jeść normalnie to przechodzi na sztuczne.

No i że kolki nie są od pokarmu uzależnione... ja mam zamiar jeść normalnie
Jestem tego samego zdania
Stary 2011-12-20, 11:27   #4269
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
jutro zakupie jeszcze tantum rose i popytam w aptece, jak moge pozbyc sie tego cholerstwa
w sumie nic mnie nie piecze/swedzi/szczypie - czasem tylko te uplawy maja taki dzwiny kolor... czasem normalny, pozniej dziwny, pozniej znowu normlany i sama juz nie wiem, co mi tak naprawde jest
w sumie gdyby byl jakis powazny stan, to ten lekarz, u ktorego bylam niecaly tydzien temu chyba by cos powiedzial ?
Ty to w ogóle jesteś dziwna! upławy tzn śluz? Ja mam mnóstwo od uuuuuu dawien dawna, jak A. wróci to nie będzie narzekać na suchość a tak serio, gin by powiedział, gdyby było coś nie tak przynajmniej powinien jeśli jest ok i zapisałby lek

Możesz hardkorowo wymoczyć w tym no occie jak ktoś zalecił napisz potem jak wrażenia

Stary 2011-12-20, 11:32   #4270
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
chyba rp ma taniej ale z tego co pamiętam gapa miał więcej 'pożyteczniejszych' produktów jak zamawiałam, a teraz nie wiem jak jest, musisz sama porównać i coś wybrać

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

A my se słuchamy na dobranoc beethovena

KLIK

co do linku

My tez z niespodzianką często słuchamy beethovena

Cytat:

ja nadal przeziębiona, piję ohydny syrop i mam nadzieję, że do świąt mi przejdzie....

uska000 trzymam kciuki Już za chwilę będziesz miała Igora przy sobie...

Dlaczego myślicie (piszę 'myślicie', bo już sporo wypowiedzi na ten temat było), że w trakcie karmienia nic nie można jeść??? Ostatnio na SR kobieta, która jest międzynarodowym doradcą laktacyjnym tłumaczyła nam jaka to bzdura. Że można wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Jedyne jedzenie jakie może dziecko uczulać to są produkty pochodne mleka i jajka.
Powiedziała, że więcej pokarmu różnego dziecko otrzymuje w brzuchu w ostatnich tygodniach ciąży niż w trakcie karmienia.
Pytałam ją o cytrusy, sok pomarańczowy wyciskany i takie tam.. mówiła, że jak najbardziej można.

Mówiła też, że jak najbardziej używać ziół, przypraw... Bo często się zdarza, że dziecko przyzwyczajone w brzuchu do różnych smaków nagle dostaje zupełnie jałowe mleko z piersi... i nie chce jeść... i wtedy jest problem i zamiast kobieta jeść normalnie to przechodzi na sztuczne.

ja dawałam w klubie linki spokojnie możesz korzystać ze strony Moje Wypieki, mi się nie zdarzyło jeszcze żeby coś z niej nie wyszło. Tak są przepisy tez na proste ciasteczka
ja mam zamiar jeść wszystko w rozsądnych ilościach, jak dziecko po czymś będzie płakało to to odstawie

Cytat:
boroo na 1 stronie masz napisane 'torba do szpitala' i tam napisane jest co gdzie jak

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

A my mamy konflikt z imieniem dla ewentualnej córki

Coś mi się ta Kinga nie podoba takie twarde G. U Nadii Te D, Livia fajne, ale będą pewnie mylić z Olivią a już Olivkę mamy w rodzinie
u mnie w rodzinie jest Livia i nikt jej nie myli z Oliwią. Na początku sie zdarzało że ktoś obcy jak usłyszał Livia to pytał ''Oliwia?'' ale teraz jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka mamusie
Znowu pisze do Was z poczekalni. Czekam na usg
W miedzy czasie poczytam co tam naszkrobalyscie od rana
Zdradź nam potem co masz w brzuszku

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:39   #4271
Dark lady
Zakorzenienie

Narobiłyście mi ochoty na ciastka, trufle itd. i idę teraz zrobic ciacha z kawałkami czekolady. O takie: http://mojewypieki.blox.pl/2010/01/C...p-cookies.html

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:40   #4272
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

Patrz na masę, żeby za rzadkie nie wyszło, w razie co dodaj więcej czekolady? nie wiem czego więcej dodać, żeby gęściejsze było 36% śmietanka jest bardziej gęściejsza więc ja z tą spróbuję, a kulki są mega [COLOR="Silver"]
Może trochę herbatników w to wkruszę, coś kiedyś robiłam podobnego ale zamiast śmietany 30% dawałam mleko w proszku

Pogońcie mnie
Stary 2011-12-20, 11:49   #4273
AgaMili
BAN stały

Hej hej
Jestem w trakcie nadrabania 10 stron. Zostało mi jeszcze 4 .
USKA

Agacia super, że ślub się udał i tata przyjechał
Boro musze mamę zapytać o przepis na śledzie po japońsku bo to ona je robi. Dziś do niej jade to spytam. To są śledzie z rodzynkami i koncentratem pom. z tego co wiem.
Sofcia, Magda odzywajcie się częściej

Co do wizyt w końcówce ciąży to ja mam co 2 tygodnie z położną. Teraz idę w czwartek i sprawdzimy czy mały się w końcu obrócił pleckami do brzuszka

A co do rodziców to moi są teraz w trudnej sytuacji bo 2 córki w ciąży, jednej ślub i wesele wyprawiają a z kasą ciężko bo szukają stałej pracy (mają dorywcze) więc ja na nic nie liczę ale w poprzedniej ciąży kupili wózek, a potem jak kupowaliśmy dom i samochód to się dołożyli kilka tyś funtów z własnych oszczędności.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:54   #4274
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Magda.......bo rozpętasz burzę !!!!

Od samego początku różnie mamuśki liczą tygodnie, już kiedyś była zaciekła dyskusja na ten temat i lepiej dla świętego spokoju nie wracać do tego
No no, a pamiętam jak Agaton miesiące liczył któregoś razu to sobie dodawał, a teraz tygodnie odejmuje Agatontylko się nie zbulwersuj

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
lepszy,bo nie wiesz czego oczekiwac, a tak...
boje sie strasznie, ze bedzie bolalo;
tego ze nie wiem kiedy to sie zacznie;
boje sie spotkania z dzieckiem, pomimo, ze pragne tego najbardziej na swiecie;
ciagle czuje strach i obawy czy z dzieckiem jest wszystko dobrze, czy jest w pelni zdrowe
a takze takich pierdół typu: ze kiedy zacznie sie porod bede zmeczona, jesli to stanie sie w trakcie nocy, ze bede musiala wyskakiwac z lozka to juz jest takie naciagane, ale tez mnie martwi....
marzy mi sie takie rozwiazanie: wstaje rano, wyspana i wypoczeta zaczynaja sie bole, biore prysznic, szykuje sie, jade do szpitala, pare godz i juz mam maluszka przy sobie pozniej lezymy w szpitalu 2 kolejne dni i do domku
ale mam marzenie i wizje porodu............
Magda ja też mam identyczną wizję mojego porodu
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:03   #4275
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
no samej masy chyba nie zjesz, co?? ja muszę sporą ilość ładnie zrobić, bo chłopacy chyba przyjeżdżają na święta...
A co to za różnica czy samą zjem czy w obtoczeniu? jak się nie będę mogła powstrzymać
Rób baaardzo dużo, bo na pewno się "goście" zjawią

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Boro musze mamę zapytać o przepis na śledzie po japońsku bo to ona je robi. Dziś do niej jade to spytam. To są śledzie z rodzynkami i koncentratem pom. z tego co wiem.
Już myślałam, że zapomniałaś
A te po japońsku w moich myślach to są z groszkiem zielonym, jajkiem i cebulką na pewno. Z rodzynkami i koncentratem to takie na słodko-kwaśno muszą być

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
No no, a pamiętam jak Agaton miesiące liczył któregoś razu to sobie dodawał, a teraz tygodnie odejmuje Agatontylko się nie zbulwersuj
To tak jak z 18-nastką. Najpierw dodajesz, a potem odejmujesz

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:05   #4276
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Co do mojego brzusia... jest ogromny jak na ten tydzień ....jakby nie było gdzieś te 16kg + muszę nosić...a mam praktycznie tylko ten brzuch... chodzę już przechylona do tyłu.. a jak przejdę się trochę dłużej to czuję jak mała "zsuwa" się na dół i ciśnie mnie na pęcherz i krocze... końcówka to już masakra jest :P
MartuNiunia masz rację, z tym, że ja nie odczuwam jakichś szczególnie przykrych dolegliwości, ale w niedziele oglądałam swój brzuch i wszystko było ok, a wczoraj po kąpieli zauważyłam taaakie rozstępy trzy po jednej stronie i trzy po drugiej stronie pępka, że aż mi się płakać zachciało. Całe 9 m-cy nic, zero, ani jednego, a tu na sześć dni przed terminem taka jazda
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:11   #4277
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Tak bo to racja, ja napisałam to bardziej w stylu żartu... tak o bo właśnie większość ludzi tak uważa... wiadomo, że trzeba bardziej zwracać uwagę na to co się je... ja jak karmiłam (choć tylko chwilę) synka też jadłam raczej wszystko (oprócz rzeczy smażonych no i takich bardzo wzdymających - typu jakaś fasola czy kapucha...) oczywiście wszystko na początku ostrożniej a później już coraz swobodniej ... mam nawet taki poradnik "Karmienie Piersią - niezbędny pomocnik karmiącej mamy" i tam jest taki jadłospis na cały tydzień... i wcale nie ma tam jakiś rygorystycznych ograniczeń.. a wrzucę wam go zaraz

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
"beethovena"
Toć to żywcem pornol jest! Hahahaa, i jeszcze senior prowadzący mówi: "Dios mio" z takim przerażeniem
Nie wiedział bidny co robić, a jak sobie tańczyli to się prawie pod nimi nie położył
Skąd Ty takie rzeczy bierzesz? Bo sobie nie wyobrażam jakimi słowami musi być zatagowane
To jest jakiś program na podobnych zasadach jak "Taniec z gwiazdami" tylko, że tam właśnie chodzi o tańce erotyczne itd

Cytat:
Magda ja też mam identyczną wizję mojego porodu
heh zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu

a właśnie pisze któraś z was ten taki modny ostatnio PLAN PORODU??
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:14   #4278
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyny, sms od Uski:

"Dalej czekam głodna, do 3 mam mieć. Uska"

Biedna, ale ją trzymają .. a my kciuki dalej

Stary 2011-12-20, 12:17   #4279
sandra1892
Zadomowienie

Hej brzuchatki !

Nawet nie bede [robowala nadrabiac, bo nawet czasu duzo nie mam
Przygotowuje sie na wyjscie Amelki
Wiec w skrocie co u mnie. Ja czuje sie dobrze , biore caly czas leki na nadcisnienie i musze isc do lekarza, ktory zdecyduje co dalej. Potem jeszcze wizyta u gina i diabetologa, bo niby tak trzeba choc ja mysle, ze cukrzycy nie mam Po za tym przez to, ze lezalam w szpitalu i to, ze tzt zmienil prace(co spowodowalo totalny brak kasy) nie mam wyprawki i najwazniejszego lozeczka ale dzis albo jutro kupimy .
Jak bede miala czas bede zagladac

Wstawiam fotke malej tutaj bo mam cos wolny net zeby bawic sie z wstawianiem w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1172.jpg (45,3 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1169.jpg (46,1 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1158.jpg (48,1 KB, 102 załadowań)
Stary 2011-12-20, 12:22   #4280
Dark lady
Zakorzenienie

No to Uska jeszcze poczeka i my na relację szczęśliwej mamusi też.

Sandra gratuluję pięknej córy. Na zdjęciach wygląda na całkiem dużą i zadowoloną.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:25   #4281
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Nie
Nie mam pojęcia jak to napisać, a poza tym u nas w szpitalu pewnie by się nieźle zdziwili jakby zobaczyli plan
A i tak moim zdaniem to pic na wodę fotomontaż, bo jak można zaplanowac poród???

Stary 2011-12-20, 12:26   #4282
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki !

Wiec w skrocie co u mnie. Ja czuje sie dobrze , biore caly czas leki na nadcisnienie i musze isc do lekarza, ktory zdecyduje co dalej. Potem jeszcze wizyta u gina i diabetologa, bo niby tak trzeba choc ja mysle, ze cukrzycy nie mam Po za tym przez to, ze lezalam w szpitalu i to, ze tzt zmienil prace(co spowodowalo totalny brak kasy) nie mam wyprawki i najwazniejszego lozeczka ale dzis albo jutro kupimy .

Wstawiam fotke malej tutaj bo mam cos wolny net zeby bawic sie z wstawianiem w klubie
Hej !!
Fajnie, że dobrze się czujesz, Mam nadzieje że cukrzyca Cie omineła, a i to nadciśnienie może też się uspokoi. Co do wyprawki, to wcale się nie dziwię że nie masz za duzo, ale muszę szczerze przyznać , że to że urodziłaś wcześniej, zmobilizowało tu wiele z nas do przyśpieszenia z przygotowanianiami.
Amelka jest śliczna Oby na święta już była z Wami w domku, no i dużo zdrówka dla Was !!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:29   #4283
*Agatek*
Zakorzenienie

Niedobrze mi

oby nie było haftowanko..

Sandra Amelka śliczna trzymam kciuki, żebyście wyszły na święta!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-20 o 12:33
Stary 2011-12-20, 12:36   #4284
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej brzuchatki !

Amelka śliczna oby na święta była z wami w domciu
Cytat:
Niedobrze mi

oby nie było haftowanko..

Sandra Amelka śliczna trzymam kciuki, żebyście wyszły na święta!
mi tez myślałam ze to z głodu ale zjadłam i nie przechodzi.*

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:37   #4285
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Tak bo to racja, ja napisałam to bardziej w stylu żartu... tak o bo właśnie większość ludzi tak uważa... wiadomo, że trzeba bardziej zwracać uwagę na to co się je... ja jak karmiłam (choć tylko chwilę) synka też jadłam raczej wszystko (oprócz rzeczy smażonych no i takich bardzo wzdymających - typu jakaś fasola czy kapucha...) oczywiście wszystko na początku ostrożniej a później już coraz swobodniej ... mam nawet taki poradnik "Karmienie Piersią - niezbędny pomocnik karmiącej mamy" i tam jest taki jadłospis na cały tydzień... i wcale nie ma tam jakiś rygorystycznych ograniczeń.. a wrzucę wam go zaraz

To jest jakiś program na podobnych zasadach jak "Taniec z gwiazdami" tylko, że tam właśnie chodzi o tańce erotyczne itd

heh zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu

Wrzuć wrzuć

Plan porodu zawsze można napisać. Nie sądzę zeby któraś z dziewczyn pisała w nim o cudach niewidach, a raczej o swoich preferencjach.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:40   #4286
Blanszor
Rozeznanie

Witam Dziewczynki

Sandra Malutka jest śliczna! i jaka włochata

My wczoraj byliśmy na USG - mały ma 3450 g. Nadal ułożony miednicowo, chociaż lekarz powiedział, że nie widzi żadnej przyczyny. Wód jest dużo, więc może jeszcze fiknąć. Ale ja już się nastawiłam psychicznie na cc więc wolę, żeby już nie fikał. Wg USG 38,1 tc. Miałam iść na konsultacje do szpitala dotyczącą cc 6 stycznia, ale coś mi podpowiada, że powinnam wcześniej.

Uska trzymamy za Was mocno kciuki.

Zazdroszczę Wam, ze macie taką wenę twórczą jeśli chodzi o gotowanie i pieczenie. Ja lubi gotować, ale rzadko kiedy wychodzi mi coś dobrego - dlatego nie truję zbyt często Tżta
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:41   #4287
Anabellita
Zadomowienie

Dooobry dzionek
Właśnie dostałam kasę z ZUS za L-4, jestem w szoku ze tak szybko bo w czwartek dostarczyłam chorobowe do pracodawcy a dziś kasa juz na koncie Mój TŻ od jutra ma wolne w pracy więc chyba skompletujemy wyprawkę jeszcze przed Świętami
Lecę zaraz na all, pewnie coś zamówię bo już mnie świerzbi

Cytat:
Wrzucam nasze obecne foto - 32 tydzień (zaczął się w piątek)
Pięknie tak... muchomorkowo
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ja jestem niziołek z wielkim biustem , Mi tylko obwód nie urósł pod, za to sam biust ogromny. A mam 160 cm i biust 70, no czasem 75 i teraz miskę H, ale cichutko
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja męczę się z takim rozmiarem. Ostatnio miseczka h zrobiła się mała i cycochy mi wyłażą. Już zamówiłam w sklepie ciążowym 75i.
Kurczę już mi się rozmiarówka kończy
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A co się dzieje z zoskasamoska? Może nie doczytałam dobrze wcześniej, ale widziałam ostatni post Agatka o niej, że ma do nas wracać
No właśnie, ZOŚKA nie rób jaj, Święta się zbliżają, wróć do nas!
A ona zostawiła nr tel w Klubie? Może by do niej napisać???

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja wstałam i wstawiłam pierwsze dzidziusiowe pranie bo mam labe do 2 stycznia
No a ja się właśnie zastanawiam kiedy zacząć pranie dzidziusiowych ciuszków. Mi też leci 32tydz i chyba pomalutku będę musiała pomyśleć o praniu

Cytat:
-------

A my se słuchamy na dobranoc beethovena

KLIK
O ja pierdziu! Ładny taniec z gwiazdami
Nie ma co trzeba przyznać że laska ma piękne ciało... tylko po co jej te sylikonowe cycki?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:44   #4288
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Hej brzuchatki !

GRATULACJE!!

lecę teraz z mamą do sklepu bo chce dywanik sobie kupić (mama), potem po małego i będę pewnie wieczorem - MOGĘ WAM WYSŁAĆ TEN JADŁSPIS NA CAŁY TYDZIEŃ DLA KAMIĄCYCH jak chcecie - mam go już na kompie w Word'zie - ale to wieczorkiem Nie na skrobcie za dużo!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:45   #4289
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja mam liczyć ruchy dziecka?
Liczy się kopniaki, wiercenia i ogólnie każdą aktywność

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a wiecie ze ja ostatnio ogladalam jakis program w ktorym sie wypowiadali ze ta dieta po porodzie to przesada, ze powinnismy jesc normalnie w miare i obserwowac dziecko... z jednej strony zdziwilo mnie to, a z drugiej kolezanka jak w Irlandii rodzila to nie miala zadnej diety w szpitalu, nawet cytrusy dostawala
Ja na początku zamierzam stosować dietę, bo mi to nawet na zdrowie wyjdzie Po miesiącu (jak już któraś napisała) będę wprowadzała inne produkty (ale nie smażone). Boję się tylko, że moja mama zacznie się wtrącać :/ Najgorsze, że od mojego jedzenia dziecko wcale może nie płakać, ale może płakać dlatego, że będę zdenerwowana jej radami, a ona oczywiście będzie wiedziała lepiej, że to od jedzenia...

Cytat:
MartuNiunia masz rację, z tym, że ja nie odczuwam jakichś szczególnie przykrych dolegliwości, ale w niedziele oglądałam swój brzuch i wszystko było ok, a wczoraj po kąpieli zauważyłam taaakie rozstępy trzy po jednej stronie i trzy po drugiej stronie pępka, że aż mi się płakać zachciało. Całe 9 m-cy nic, zero, ani jednego, a tu na sześć dni przed terminem taka jazda
Podobno można przez całą ciążę nie mieć rozstępów, a one pojawią się dopiero tuż przed porodem

Cytat:
Hej brzuchatki !

Sandra super, że się odezwałaś A Amelka jest słodziutka

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie
Nie mam pojęcia jak to napisać, a poza tym u nas w szpitalu pewnie by się nieźle zdziwili jakby zobaczyli plan
A i tak moim zdaniem to pic na wodę fotomontaż, bo jak można zaplanowac poród???
Też myślę, że jakbym wyskoczyła w szpitalu z planem porodu, to by potraktowali to jako żart
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:48   #4290
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Ojjjeeej jaki śliczny aniołeczek
Dużo zdrówka dla Was!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sms od Uski:

"Dalej czekam głodna, do 3 mam mieć. Uska"

Biedna, ale ją trzymają .. a my kciuki dalej
Co tak długo? Dawać tu Igorka!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości