|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
cześć
Sanetko gratulacje dla synka niech rośnie zdrowo! Haniu niefajnie z tym autem wyszło, obyś tylko dała radę wytrzymać taką długą podróż autem bo z brzuszkiem niekoniecznie jest wygodnie ![]() Madziu fajny zakup i dobrze że się przełamałaś ad. choinki u nas nie będzie w tym roku. Nie czuję jakoś klimatu świątecznego, na święta idziemy do rodziców i po prostu mi się nie chce. Młody za to wysępił od babci małą choinkę taką ze świecącymi diodami i ciągle ją przestawia z kąta w kąt i cieszy się że świeci. Może się zlituję i dam mu kilka plastikowych ozdób żeby sobie powiesił (ale blado to widzę - raczej będą się poniewierać dookoła).A pierwsze święta z dzieckiem są wyjątkowe W ogóle fajnie przeżywać z dzieckiem jego małe odkrycia WY znowu o ćwiczeniach a ja nie mogę na siebie patrzeć. Chyba też zmobilizuję się do ćwiczeń z przystojnym panem ![]() A co do herbaty, ja nie wyobrażałam sobie nie słodzić, ale pewnego dnia zaczęłam wsypywać jedną łyżeczkę a z czasem zrezygnowałam i z tego. Herbata nabrała smaku. Kiedyś przez pomyłkę napiłam się herbaty mamy (2 łyżeczki) aż mnie odrzuciło. Czuć tylko cukier a nie herbatę
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic jakoś damy radę z kilkoma dłuższymi postojami.Na szczęście nie mam dużego brzuszka jak na koniec 7 miesiąca.
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
jeja, wy już choinki maci. u mnie taki syf, że Mikołaj na pewno nie przyjdzie.
w ogóle nie czuję tych świąt. po raz pierwszy się na nie nie cieszę zupełnie. |
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Wczoraj zrobiłam większość spożywczych zakupów na święta, bo mimo tego, że idziemy na wigilię do rodziców, to przygotowuję sporo jedzenia Z resztą u nas jest tak zawsze, że dzielimy się przygotowaniami ![]() Zagniotłam wczoraj już ciasto na piernik, dziś będę piec
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Pocieszyłyście mnie z tym jedzeniem. Czas więc na ruszenie moich czterech liter ![]() W domu nadal syf, wczoraj wieczorem zamiast cokolwiek zrobić w domu, grałam w grę na Samsungu męża
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś jeszcze czeka mnie dokupowanie prezentów - już się boję tych dzikich tłumów ludzi
|
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ButterBear, podziwiam twoją aktywność w zakresie przygotowań przedświątecznych. Ja wczoraj nie zrobiłam nic, w ogóle wieczór przeleciał mi przez palce. Oglądałam Dexa i jestem zawiedziona zakończeniem. Przyszły wczoraj nasze prezenty świąteczne, czyli waga i sztućce. Ważę tyle, ile myślałam czyli 51kg. |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() xzora, moja aktywność w zakresie przedświątecznych przygotowań wynika głównie z tego, że kocham święta, tę atmosferę, przygotowania...wszystko
|
|
|
|
|
#1719 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam morze zimą Cytat:
Co do ryb, to podobnie jak Hania niewiele przypraw dodaję - zazwyczaj sól, pieprz cytrynowy, czasem trochę słodkiej papryki. Używałam kiedyś nawet całkiem dobrej przyprawy do ryb, chociaż nie lubię gotowców, ale nie pamiętam z jakiej firmy. Najczęściej smażę na patelni grillowej lub na odrobinie oliwy z oliwek. Lubię też bardzo rybę na parze. Oprócz tego uwielbiam w filety w panierce, a jeszcze bardziej rybę w cieście naleśnikowym. Ale tę ostatnią jem dosłownie raz w roku. Cytat:
Poważnie się nad nią zastanawiam ![]() Cytat:
W kwestii słodyczy - ja ma słodyczowe ciągi. Mogę nie jeść wcale, albo np. dobre ciacho raz w tygodniu, ale często zdarza mi się wpadać w ciągi i wtedy pochłaniam, pożeram wszystko, co jest słodkie i da się spożyć. Zaintrygował mnie Twój sposób na rybę - wrzuć przepis! Cytat:
![]() Też muszę zaczarować pomarańcze! Cytat:
Polecam przystojnego pana, z każdym dniem ćwiczy się lepiej i to tylko 8 minut. Cytat:
![]() Nienawidzę tego! ----------------------------------- Mamy choinkę ![]() Wczoraj TŻ kupił beze mnie. W doniczce, niezbyt dużą, 1,2 m., jest przesłodka Haniu, ad. wczorajszego pytania - niestety nie mogę sobie pozwolić na ekstrawagancję w postaci L4, ale tydzień mam już luźny... Idę dziś do lekarza z zatokami. Najgorsze, że jutro miałam iść do fryzjera na strzyżenie i farbowanie... Ale mało rozważne pójście z chorymi zatokami i siedzenie z mokrą głową przez jakiś czas ![]() Nie wiem, co zrobić... Zastanawiam się, czy się samej nie ufarbować... Trochę się boję, że coś mi nie wyjdzie i będę miała jakiś nierówny kolor... co myślicie? Lepsza jest farba czy szampon koloryzujący? Jakiej firmy polecacie? Raz w życiu farbowałam się szamponem, ale efektu kolorystycznego nie miałam
|
|||||||
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że ktoś kocha swoje ciało niezależnie od rozmiaru. Ja tak nie umiem.Super. To pomyśl sobie, że ja przy moich 158 cm wzrostu ważę obecnie o 8 kg więcej od Ciebie
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Sanetko gratulacje dla Bartusia z okazji roczku, wszystkiego najlepszego ![]() Haniu lipa z tym samochodem teściów, bezpiecznej podróży i obyś ją zniosła dobrze ![]() Butter fajna sprawa z panią do sprzątania, ja obecnie sobie odpuściłam, mam wrażenie, że wykonuję syzyfową pracę, ogarniam pierdzielnik 5 razy dziennie a i tak jest syf, nie wiem jak inne kobiety to robią, że przy małym brzdącu mają czysto w domu. Młoda wywala wszystko z szafek, szuflad, jej ulubioną czynnością obecnie jest robienie syfu ![]() Do tego jestem u teściów a u nich nie ma napinki świątecznej tak jak u mnie w domu więc to całkiem miła odmiana po szaleństwie u mojej mamy ![]() Co do figury, diet itp to stwierdzam, że mógłby mi zostać nawyk żywieniowy jaki mam obecnie w ciąży, w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego, jedynie mogę wsuwać mandarynki i pomarańcze kilogramami. Za to czekolada, moja miłość, jakoś mi nie podchodzi, zjem kostkę i mi wystarcza. Co do ryb to mam podobnie jak Hania, im mniej przypraw tym lepiej, kocham smak ryby, najczęściej jadam dorsza bo nie przepadam za wydłubywaniem ości, to mnie zawsze odrzucało od ryb.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kolega z pracy zrobił mi kawę i posłodził, nie mogłam tego przełknąć - paskudztwo jak dla mnie... Cytat:
Cytat:
![]() I może zaprzyjaźnię się z 'przystojnym' panem... Cytat:
Nasza choinka też jest maluśka, słodka ![]() Cytat:
W kwestii lekarza-idź koniecznie! Mnie też coś rozłożyło, biorę jakieś leki, mam nadzieję, że do świąt mi przejdzie
|
|||||
|
|
|
#1723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ButterBear, ja jeszcze kult chudości mogę zrozumieć (wszędzie jest propagowany, takie niestety mamy wzorce), ale kult puszystości mnie zdumiewa. A ostatnio podobają mi się jedynie wysportowane ciała, kiedyś płaski brzuch mi się podobał, a teraz tylko brzuch z leciutkim kaloryferem
Cytat:
![]() w temacie ryb - wczorajsza ryba nawet nie była zła, w dużej mierze chyba dzięki temu, że TŻ zjadł całą kaszę gryczaną, a ja z braku laku zjadłam ją z bułką (podgrzaną na grillu) Cytat:
dzisiaj robiłam zakupy w aptece i była promocja świąteczna, w której wylosowałam czekoladę. W założeniu chciałabym ją wykorzystać do babeczek świątecznych, ale niestety bardzo możliwe jest, że zniknie dużo szybciej Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chcesz z kolei trwałą farbę, to najłatwiej farbuje się piankami (teraz wyszły z Castinga, jest z Welli). |
||||
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem za kultem rozumu, nie każdy musi być mega szczupły lub zbudowany z samych mięśni, najważniejsze, żeby się dobrze czuć, przy tym nie zagrażać swojemu zdrowiu i generalnie odżywiać się wartościowo. Ja akurat lubię u kobiet bujniejsze kształty, byle tłuszcz nie trząsł się przy poruszaniu ![]() Twojego przystojnego pana przetestowałam już dawno ![]() Teraz do niego wróciłam Co do farb to najbardziej zastanawia mnie kwestia koloru: mam odrost a na reszcie włosów farbę. Jak mam wybrać kolor, żeby równo ufarbować te dwa obszary? Zupełnie się na tym nie znam.... Co będzie, jeśli wybiorę za jasny kolor? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Czyli przyjemność naprawdę w dobrej cenie Jak znalazłaś tę panią? Zostawiasz ją samą w domu? Ja już dietuję, w święta lekka dyspensa tylko... Także dołączaj koniecznie w swoim czasie |
||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciemnych ci nie pokryje, a końce bardziej rozjaśni, dzięki temu będziesz trendy: http://www.pudelek.pl/artykul/36930/...cwek_zdjcia/2/ wczoraj była u nas teściowa, która zmieniła kolor włosów wcześniej miała takie pstrokate pasemka (prawie białe, ciemny brąz, misz masz totalny), więc jednolitość wychodzi na plus, jednak kolor całkowicie nie dla niej (ciepły blond do zimnego typu cery z dużą skłonnością do czerwoności). Nie podoba jej się odcień i będzie zmieniać, ale ja nie o tym. Farbowała się właśnie pianką z Welli i muszę przyznać, że tą pstrokatość dobrze farba pokryła. Te ciemniejsze pasma ze średnimi były jednolite, jedynie te najjaśniejsze (wcześniej bardzo mocno rozjaśnione) się lekko odznaczały |
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani nie zostaje na razie sama w domu, zazwyczaj przychodzi w soboty, jak jest mój mąż. Znaleźliśmy ją przez internet, na jakiś portalu dla 'pomocy domowych'... Dołączę na pewno, bo już się źle czuję sama ze sobą znowu
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę chyba taką koloryzację na 30 myć... W sumie nie uśmiecha mi się wydawać prawie 200 zł na fryzjera przed świętami, sama się ufarbuję, tylko jeszcze pogłówkuję trochę... |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
emi_lka, kup Casting Creme Gloss, krzywdy sobie nim na pewno nie zrobisz (o ile jakiegoś skrajnego koloru nie wybierzesz), a wyrówna koloryt. Jak się będziesz zastanawiać nad dwoma odcieniami jaśniejszym i ciemniejszym, to wybierz jaśniejszy, bo ta farba wychodzi ciemniejsza niż na opakowaniu.
|
|
|
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
http://lorealparis.pl/koloryzacja/ko...wy-karmel.aspx W zasadzie to nie bardzo pasuje mi inny kolor z palety. Z blondem boję się ryzykować
|
||
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej jakbyś popatrzyła na próbnik w sklepie. Skoro teraz masz nieco jaśniejszy odcień niż ten miodowy karmel, to Cię nieco przyciemni. Plus jest taki, że wyrówna koloryt i że jak się będzie zmywał, to będzie jaśniejszy. Na zdjęciach perłowy blond wydaje się takim karmelowym blondem, ale obraz może być przekłamany i trzeba go zweryfikować w próbniku.
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to by mi pasowało.Myślisz, że po blondzie nie zostaną jakieś nierówno pofarbowane pasma? Kusi mnie, ale boję się niespodzianki... |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dopytaj jeszcze na wątku fryzjerskim o te dwa odcienie,bo ja mam małą praktykę z blondami |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Święta idą i zawsze już był luz w pracy o tej porze a teraz to po prostu jakaś "Sodomia i Gomoria", nie wiem, co to w ogóle jest. Generalnie mam zamieszanie non stop, wczoraj nawet musiałam wziąć robotę do domu, dlatego też wzięłam wolne w piątek |
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko.... musi minąć![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Jak będę wracać od lekarza to zajrzę do rossmana i wybiorę. |
||
|
|
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam jakiegoś konkretnego przepisu, przeważnie improwizuję. Podsmażam cebulkę i czosnek, dodaję pomidory z puszki, oliwki, czasem paprykę pokrojoną w kosteczkę, trochę bulionu i koncentratu dla aromatu, trochę duszę do odparowania bulionu. Filety dorsza oprószam solą i pieprzem, układam na wysmarowanej olejem brytfance, polewam sosem i wkładam do piekarnika - piekę, aż ryba będzie dobra. Strasznie proste, a bardzo smakowite. Cytat:
![]() Jakiś czas temu zastanawiałam się, czy tak z ciekawości nie wybrać się na test Mensy, bo z testów matryc Ravena pewnego profesora, który jest członkiem tej organizacji, wyszedł mi niezły wynik. Zupełnie przez przypadek trafiłam na stronkę jednego chłopaka z mojego regionu, który jest w Mensie - już z samej pozy na zdjęciu i sposobu wypowiedzi odrzuciło mnie na kilometr. I gdybym miała zdać ten test i się dostać do tego "elytarnego" grona (choć wątpię w to ), to i tak nie chciałabym się raczej znajdować w gronie tego typu osób ![]() Ja generalnie lubię kobiety. Czasem podobają mi się bardziej kobiece kształty, czasem te chudsze ![]() Cytat:
To my zaproponowaliśmy jej taką stawkę, teściowa uważa, że za okna nie powinniśmy jej płacić ekstra ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie chwilę relaksuję się po ręcznym ponumerowaniu 544 stron projektu. |
||||
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiuk, pochwal się ile Ci wyszło w Ravenie chyba, że nie chcesz...
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To albo ona lipę odwaliła albo działa szybko jak błyskawica albo to ja się zwykle op.... |
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 159 |
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiuk, Kochana, to chyba coś Ci się pomyliło bo w Ravenie skala jest do 60
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest test taki, jak u psychologa - on opiera się na matrycach Ravena. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

No nic jakoś damy radę z kilkoma dłuższymi postojami.

bo w Ravenie skala jest do 60