|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Sandra niunia jest śliczna,słodka,w ogóle ach i och
Mój mężulek poszedł na zwolnienie do 2 stycznia i będzie teraz przy mnie chodził i będziemy te ostatnie chwile w 2 spędzać razem,bo tak pracę konczył ok 16 o 17 w domu i zawsze miał mnóstwo roboty w domu bo ja nic nie robię bo leżę wiec i tak sama ciągle leżałam.Teraz w sumie śpi ale przynajmniej mam czas nadrobić wizaz. Pearl a może ty nie masz żadnej infekcji ,tylko po prostu te upławy mają taki kolor,nie zawsze jest biały,przynajmniej u mnie.
|
#4292 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Sandra Amelka śliczna Uska jeszcze troszke i Igorek bedzie z wami zazdroszcze![]() Agatek moja kuzynka robi coś podobnego do twoich trufli (trufle kojaża mi sie źle po obejrzeniu American pie Wesele ) kostka miękiego masła ok szklanki pokruszonych na taką maczke herbatników 3/4 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki kakao to wymieszać wstawić do lodówki formować kuleczki i obtaczać we wiórkach też są meg
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się ciacha pięką
Zobaczymy jakie wyjdą, jak dobre to zrobię na wigilię do nas i moich rodziców no i do teściów
|
|
|
|
#4295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ciasteczek to przegladalam ten blog, fajne sa te imbirowe ciasteczka, ale zawieraja cukier brazowy, a ja go nie mam Cytat:
![]() Cytat:
)a wiec: szlafrok 2 koszule (ja nosze tylko na ramiaczkach- nie sa to typowo do karmienia. uwazam, ze w tego typu wystarczy zsunac ramiaczko i juz ![]() recznik 1 duzy recznik 1 maly szampon/plyn pod prysznic probki kremow do twarzy probki balsamow do ciala antyperspirant w kulce szare mydlo w plynie, ale tez zel do hig. intym. majtki jednorazowe wode do picia osłonki na piersi do karmienia wkladki laktacyjne laktator butelke (w razie w.) dla małej: chusteczki nawilzajace na wyjscie kaftanik zawiazywany od przodu body z krotkim rekawem pajacyk welurowy rampersy czapeczke bawelniana niedrapki czapeczke grubsza na zewnatrz+ chustke kombinezon smoczek ale widze ze musze ta wyprawke dla niunki troche zmodyfikowac ![]() pieluszek nie biore, bo to zapewnia szpital, daja tez swoje ubranka na pobyt w szpitalu dla dziecka; wklady poporodowe tez daja szczoteczka i pasta do zebow cos do zrobienia "tapety" typu tusz do rzes, ew.jakas kredke puder w kremieszczotka do wlosow prostownica klapki pod prysznic kubek, sztucce kawa 3 w 1 goracy kubek cos zimnego do picia dokumenty nie wiem co jeszcze ![]() Sandra jaka cudna jest Wasza corcia zebyscie byli juz razem w domku na swieta
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Sandra - Amelka jest prześliczna
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandra, śliczna córeczka
Nie obraziłam się, po prostu nie miałam zamiaru prowokować kłótni, ani wyczytywać wrednych komentarzy , z resztą nadal nie mam takiego zamiaru. Od czasu do czasu Was czytałam. U mnie nic nowego, badania wyszły ok, przeciwciał nie ma. W styczniu 21 idziemy na wesele. Nie wiem w czym iść, bo w żadną sukienkę już się nie mieszczę, a specjalnie z tego powodu nie chce kupować , z resztą to będzie okres karnawału, więc wszystko drogie, a i za pewne tylko raz to ubiorę. Z drugiej strony.. przecież w dresie nie pójdę. Nigdy nie byłam na ślubie w zimie, więc nie mam pojęcia jak się ubrać , a tym bardziej, że teraz jestem taka ogromna to już w ogóle katastrofa. |
|
|
|
#4298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wygłupiaj sie tak wiecej, bo tesknilysmy
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pralka mi nie odwirowała ciuszków małej. Otworzyłam ją a tu na mnie plusk cała woda... szybko wyłączyłam ją z pralki i dzwoniłam do tzta co z nią grane... a on że czasem tak ma Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-20 o 13:32 |
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Ciacha pyszne, z powodzeniem mogą być na święta i bardzo szybko się je robi.
Zoskamoska generalnie to ubierasz się prawie tak jak na wiosenne/letnie śluby, tylko musisz założyć porządne okrycie wierzchnie. |
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() No tak, byle by pogoda była w miarę ładna, a buty jakie? Na salę pewnie jakieś balerinki czy coś, bo nie wiem czy dam radę w ostatnich tygodniach na szpilkach ustać, a w kościele? Nie mam nawet kozaków na płaskiej podeszwie... Tylko takie coś a'la Emu. |
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Też się boję mojej teściowej w tej sprawie, bo ona na każdy temat ma coś do powiedzenia, oczywiście najmądrzejszego na świecie. Na szczęście TŻ nic nie wspomina ponownie o zapraszaniu jej na tydzień lub dwa zaraz po porodzie, a ja nie przypominam bo bardzo tego nie chcę. Po pracy będzie przecież moja mama i tata, a jak będą mnie denerwować to ich spacyfikuję
, a teściowa to osoba do której nic nie dociera, tak jak przykład z moją pulchną, okrągła, pełną twarzą o której przy każdej okazji wspomina i nieważne co ja powiem do niej i tak nie dociera że robi mi wielką przykrość (chyba że właśnie po to tak gada )---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Generalnie jeśli jedziecie autem to możesz spróbować wytrzymać w balerinkach, a takto niczym się nie przejmuj i bierz te emu. W końcu to zima i musi ci być ciepło a na salę już sobie zmienisz. |
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
No i chyba tak się ubiorę, tylko problem własnie coś z tym "eleganckim"
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty się głuptasie nie przejmuj jak któraś coś chlapnęła, przecież na forum udzielają się same humorzaste ciężarówy , zresztą sama wiesz, że hormony buzująNa ślub do kościoła to bierz jakieś ciepłe buty bo co z tego że będziesz wyglądała pięknie jak rozchorujesz się tuż przed porodem. Buty możesz przebrać w każdej chwili nawet w drodze na sale weselna. A na wesele to myślę, że spokojnie mozesz założyć czarne kryjące rajstopy te baleriny o których pisałaś i jakąś elegancką dłuższą tunikę.
|
|
#4306 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A TAK W OGÓLE INFO DLA LASEK KTÓRE CHCIAŁYBY NAPISAĆ TAKI PLAN TO W STYCZNIOWYM "M JAK MAMA" JEST GOTOWIEC, ŚCIĄGA PLAN PORODU ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widziałam, że na naszym forum jest dużo wielbicielek kocich futerek. Schronisko znajdujące się obok moich rodziców w Konstancinie ma duże problemy finansowe, może któraś z Was chciałaby ich wspomóc drobnym datkiem przed Świętami
![]() http://101kotow.pl/pomoc.html |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Was obu, obyście były razem w domku jak najszybciej
|
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak wszystko (no może prawie wszystko) jest na papierku.Sandra - przepiękna córeczka! A jaka duża się wydaje ![]() Przyszła pościel dla Konradka
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Już wróciłam.
Z usg nic się nie dowiedziałam jak zwykle, tym razem nawet nie starał się dopatrzeć co tam w brzuszku siedzi :/ Troche martwię sie moim ciśnieniem bo mam 140/82 pierwszy pomiar a drugi 140/78. Pielęgniarka mi powiedziała że spoko ale muszę sprawdzać czy nie puchnę, czy nie mam "iskierek" przed oczami no i ból głowy to też zły objaw. Jak cos to mam jechać do szpitala. Mama przylatuje w czwartek to powiem jej żeby wzięła ze sobą ciśnieniomierz. Jestem dobrej myśli.....tylko zapomiałam sie zapytac co z kawą? Ja pije jedną słabą dziennie i teraz nie wiem czy nie powinnam odstawić całkowicie? Co myślicie?? Do tej pory miałąm ciśnienie w przedziale 120/60 do 130/70, czyli chyba nie taki duży skok ![]() 30ego grudnia kolejne usg(2 dni przed tp.), myślałam że do porodu już nie będzie a się okazało ze jednak tak
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem iskierki mi się zdarzają ide zmierzę sobie ciśnienie głowa mnie cisnęła kilka dni temu ale od tego czasu spokój a kasik co wtedy, to jakieś zatrucie czy co i trzeba jechać już na poród ![]() szkoda, że nie potwierdził ci płci, ehs
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zoska chyba masz jakąś sukienkę, załóż, do tego jakaś narzutka bardziej elegancka i torebka czynią cuda, ewentualnie szal. Dobre uczesanie i biżuteria delikatne ale z klasą, dorobią efekt do każdego ubrania |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc babki '
![]() Cytat:
![]() ja dawałąm na cebularze ale to z ciastkami światecznymi nie ma nic wspolnego... to takie "pizzerki" z cebulą/.... idę czytac dalej
|
|
|
|
|
#4315 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dostałam od tż tak bez okazji taki olejek. Byłam mile zaskoczona, bo takie prezenty bez okazji to fajna sprawa Pomyślałam sobie, że chyba trochę za późno na taki kosmetyk no ale widzę, że jednak nie. Od dziś zaczynam 3 razy dziennie smarować ![]() Po za tym olejek jest cudny i bajecznie pachnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Kasikzaki mi wczoraj lekarz powiedział że ciśnienie którym trzeba się martwić to jest 150 na ileś. Do tej wartości trzeba zwyczajnie kontrolować. Jak wczoraj pisałam też mam problemy tylko z rozkurczowym. Zobaczymy jak dalej będzie bo dziś było na granicy. A zatrucia nie mam bo mam piękne wyniki, mocz czyściutki, nic mi nie lata, głowa jeśli boli to b. rzadko (rzadziej niż przed ciążą). Myślę że to może wina osłabienia generalnego. Dlatego na razie nie denerwuj się tym, tylko spokojnie kontroluj. Ty masz chociaz termin już niedługo, ja muszę min. 1,5 miesiące jeszcze dać radę.
|
|
|
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
Boroo - a jednak udało mi się raz jeszcze wklikać wszystko, uff
To jest lista szpitalna, która otrzymałam od położnej: Wyprawka dla mamy: - leki, które przyjmujesz - podkłady jednorazowe (1-2 paczki), pieluszki Bella po porodzie (2-3 paczki), ręczniki jednorazowe, papier toaletowy - 3 duże butelki wody mineralnej niegazowanej, woda z miodem i sokiem z cytryny, coś słodkiego do jedzenia - 3 koszule, szlafrok, skarpetki, kapcie, klapki pod prysznic - 2 duże ręczniki i 1 mały - przypory toaletowe (w tym środek po pielęgnacji krocza) - talerzyk, kubek, sztućce - majtki poporodowe (nie z fizeliny!) - pomadka ochronna do ust - jednorazowa maszynka do golenia krocza - wkładki laktacyjne, biustonosz laktacyjny - inne mniej lub bardziej przydatne drobiazgi: telefon + ładowarka, ulubiona poduszka, coś do czytania, drobne pieniądze Dokumenty: - karta ciąży - dowód osobisty - karta NFZ - NIP własny i NIP zakładu pracy - wyniki badań z okresu ciąży - inne istotne dokumenty medyczne np. wyniki konsultacji specjalistycznych Wyprawka dla dziecka: - 3 koszulki / body* - 3 kaftaniki / pajacyki* - 3 pary śpioszków* - czapeczki, rękawiczki, skarpetki* - kocyk, rożek* - 3 pieluchy tetrowe - pieluszki jednorazowe - chusteczki nawilżane - krem do pupy * można ale nie trzeba, rzeczy muszą być wyprane, wyprasowane i pozbawione wewnętrznych metek Wyprawka dla taty: - wygodne, świeże ubranie na zmianę - buty na zmianę (np. klapki, adidasy) - aparat fotograficzny - telefon - coś do zjedzenia i picia Ja na razie mam spakowane tylko 3/4 torby dla siebie ale dzisiaj chciałabym ją już skończyć. Dla malucha muszę wpierw ubranka wyprasować tzn. nie ja tylko mąż... Ale reszta będzie dopakowana
annyonne http://suwaczki.maluchy.pl/li-57161.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009101000100130.png Edytowane przez annyonne Czas edycji: 2011-12-20 o 14:43 |
|
|
|
#4318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do kawy, nie wiem sama co myśleć, ja jak piłam kawę miałam niskie przestałam pić bo zaczęło mnie mdlić niemiłosiernie i ciśnienie nadal mam takie samo. Może odstaw kawę na 2-3 dni i zobaczysz czy czujesz się inaczej.
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,dzwoniła Uska, bo ciężko jej pisać :
Igorek jest już na świecie ) Wszystko jest ok, Uskę trochę trzęsie po operacji, ale poza tym wszystko dobrze ![]() Jak dojdzie do siebie to coś jeszcze napisze Gratulujemy i witamy Igorka
|
|
#4320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
witamy IGORKA!!!! ![]() (az mi łzy poleciały )i gratulujemy rodzicom!!!! Spory klocuszek
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Po za tym przez to, ze lezalam w szpitalu i to, ze tzt zmienil prace(co spowodowalo totalny brak kasy) nie mam wyprawki i najwazniejszego lozeczka 
jeszcze troszke i Igorek bedzie z wami zazdroszcze
) 
bo na razie to dramat - cały czas bym coś zjadła

nie wygłupiaj sie tak wiecej, bo tesknilysmy

Gabrysia - 09.02.2012
Zapraszam do mnie...