Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 12:41   #3811
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

witam, w lublinie śniegu napadało - cóż za rozpusta śnieg w grudniu. u nas nadal lekkie cyrki z jedzeniem - młoda się drze chyba już z założenia. niedługo będziemy wisieć głową w dół z żyrandola żeby zjeść......

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
He he chyba muszę na następne zakupy małej tylko tetrę założyć zamiast pampka
dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane padłam
kobieta mi odpisała:

>Wybaczam
nie ma problemu proszę się nie przejmować,życzę tez wesołych Świąt .
Przesyłka jutro zostanie wysłana
Pozdrawiam raz jeszcze
no nic dobrze ze sie dogadałysmy, ja sie wkurzyłam ale teraz mni epowaliła na lopatki -chyba zaczne ja lubiec
e, jakaś walnięta. albo w ddtvn mówili o wybaczaniu przed świętami

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zła matka ze mnie nawet nie pamietam o ktorej rodziłam i ile cm miało moje kochanie maluśkie ale wstyyyd. To jednak dziewczynka kuzyna 1cm większa
wstyd

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Hej! Rzeczywiście mało piszecie ostatnio zapracowane mamuśki.
Noc po szczepieniu była ok, raz w nocy tylko młody wrzasnął, pewnie znowu mu się koszmar śnił, ale nie rozbudził się. Dostał cyca na śpiocha i spał dalej.
Dziś mamy usg brzuszka i główki... i prosimy o kciuki!
Za diabła nie mogę dodzwonić się do przychodni umówić neurologa i usg bioderek. Chyba słuchawkę odłożyły, bo dzwonię od wczoraj średnio co 10 minut i cały czas zajęte!!!
Cholerna służba zdrowia!!!!

Kciuki za maluszki, które dziś też mają szczepienia

A to moje przedświąteczne wypociny. Dziś muszę dorobić pierniczków, bo pierwsza partia nie doczekała świąt

ups... właśnie dotarło do mnie co napisałam... sama jestem służba zdrowia, ale zdecydowanie prywatny sektor
za USG, bedzie OKI. a ćwiczenia szybko pomogą, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry słonecznie!
Oddali mi internet
Idę nadrabiać
super

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dzień dobry

nie masz za co przepraszać, dużo zdrówka dla syneczka i dużo siły dla Ciebie, oby choróbsko szybko sobie poszło

akrobatka
mój się jeszcze nie przemieszcza aż tak...

u mnie też pieczarki jak nie ma grzybków leśnych

z winkiem jest pycha
tż dodaje śliwki suszone do bigosiku <słyszałam też o dodawaniu rodzynek, znajomi tak robią>
moja mama zawsze dodaje tyle mięsa do bigosu, że z siostrą się śmiejemy że to nie bigos tylko mięso z kapustą

o widzisz, to u ciebie bigos prawie jak ua nas. moja mama kiedys pomyliła opakowania i dała rodzynki był super. a ja własnie jesli chodzi o bigos to tylko z kiełbaska, nie lubię mięcha

ja mam właśnie zakupione activ baby 3.
została mi jeszcze końcóweczka new baby 2 i się przerzucamy. oglądałam je z ciekawości i jak dla mnie są takie same jak te new baby 2 tylko mają zapaszek taki dzieciowy

jaka tam matka wariatka... ja bym mogła z pediatrą mieszkać
zawsze byłby na miejscu i można by było o wszystko zapytać hehe

dobre, zamieszkac z pediatrą to w sumie dobrze by było miec męża pediatrę, nie? no powinni infolinie z peditarami zrobic, calodobowa, nie??

nadrabiam dalej...
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
U nas choroba niestety sie rozwija. Wczoraj na wieczor Leoś dostał kataru. Zaczął więc więcej ulewać, co z biegunką nie stanowi dobrej pary. Męczy się bidulek bardzo. Teraz zasnął, więc mam troszkę czasu. Na szczęście nie mamy problemu z gruszką i kropelkami, L. je toleruje. Koopa niestety bez zmian. Zapowiadają się nieciekawe święta.

A czy to rota, to nie wiem, ale raczej nie, bo rota to też wysoka gorączka, a u nas na szczęście temp. w normie.

Jesteście kochane, dziękujemy za wszystkie słowa otuchy
oj to trzymajcie się, oby była poprawa. jako probiotyk polecam dicoflor - jest w saszetkach, ale i w kropelkach. najłatwiej te kropelki podać

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a gagi są rossmanowskie? Bo ja mówiłam o tych BabyDream z rossmana

u nas dzisiaj była mega kupa i nic z nich nie wyciekło, nic a nic

u nas na początku np. huggiessy były okej a teraz jak zakładam to widze ze niunia na brzuszku ma takie czerwone otarcia to szybko znika jak sie założy innego pampka ale już nie będe maltretować dziecka zostało mi pół paczki, znam taką biedniejszą dziewczyne, ma córeczke urodzoną tak jak Natalcia to dam jej, może im spasują a jak nie to niech wywali i już

Ja kupiłam Rudolfa wszystkie są śliczne ale Dominisia ma już kupe takich zwykłych misiaków a rudolf jest typowo świąteczny a znajomi kupili sobie tego misiaka w garniaku też jest boski kupowali na allegro i w 2 dni był u nich, także jak cos to jeszcze zdąrzysz

planuje sobie w łebku co komu jeszcze musze kupić i co sobie a i tak pewnie o czymś zapomne
powiem Wam ze chce sobie kupić jakąś ładną bielizne, najlepiej czerwoną w ramach dodatkowego prezentu dla siebie i tż aaaa, bo my 27 mamy rocznice związku może uda się gdzieś wyskoczyć tylko we dwoje a potem tylko we dwoje na chwilke zaszyć się w domku
no dobry pomysł tz sieucieszy, ja miałam w zeszłym roku taki na męża 30 urodziny. ale mąz nie dał szans żebyśmy choć na chwilę pobyli sami i były nici z prezentu urodziny ma w sylwestra......

Cytat:
czekamy na dzidziusia mojej bratanicy chrzesnicy. ma termin na 3 stycznia, czyli w kazdej chwili julek moze pojawic sie na swiecie. leon zostanie wujkiem ufff, idziemy walczyc z glutem, pa

o, jaki młody wujcio. smiesznie tak walczcie dzielnie, p.s. ja bym siębała akcji z odkurzaczem

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:51   #3812
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mój syn mnie kiedys chyba zastrzeli za ten strój , ale nei mogłam sie powstrzymac
eee już Cię tam zastrzeli bardzo męsko w tym wygląda

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ale ta babka z all dziwna moze jednego maila pisała przed sexem a drugiego po

i chyba coś w tym jest!!

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja mam właśnie zakupione activ baby 3.
i fajne są?

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dz ,ze pytasz Mam nadzieje,ze z piersiami wychodzimy na prostą
no to się cieszę!

acelinka oooo!! Acelinka będzie świętować no no zazdraszczam a która to już rocznica z chłopem?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:02   #3813
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

nooo, drogie te zabaweczki

kupisz jak niuniuś będzie większy i będziecie razem tańczyć

no pewnie

planuje sobie w łebku co komu jeszcze musze kupić i co sobie a i tak pewnie o czymś zapomne
powiem Wam ze chce sobie kupić jakąś ładną bielizne, najlepiej czerwoną w ramach dodatkowego prezentu dla siebie i tż aaaa, bo my 27 mamy rocznice związku może uda się gdzieś wyskoczyć tylko we dwoje a potem tylko we dwoje na chwilke zaszyć się w domku
uuu to się szykuje rocznica
za zakupy

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
witam, w lublinie śniegu napadało - cóż za rozpusta śnieg w grudniu. u nas nadal lekkie cyrki z jedzeniem - młoda się drze chyba już z założenia. niedługo będziemy wisieć głową w dół z żyrandola żeby zjeść......

dobry pomysł

e, jakaś walnięta. albo w ddtvn mówili o wybaczaniu przed świętami

wstyd

za USG, bedzie OKI. a ćwiczenia szybko pomogą, zobaczysz

super

oj to trzymajcie się, oby była poprawa. jako probiotyk polecam dicoflor - jest w saszetkach, ale i w kropelkach. najłatwiej te kropelki podać

no dobry pomysł tz sieucieszy, ja miałam w zeszłym roku taki na męża 30 urodziny. ale mąz nie dał szans żebyśmy choć na chwilę pobyli sami i były nici z prezentu urodziny ma w sylwestra......

o, jaki młody wujcio. smiesznie tak walczcie dzielnie, p.s. ja bym siębała akcji z odkurzaczem
buuu ja też chcę śnieg

o żesz nie pomyślałam o mężu pediatrze
ale całodobowa infolinia to jest to

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
i fajne są?
jeszcze nie zaczełam...
kończę żółtą 2, zostało mi może z 10 pampków więc na czasie zaczniemy testy

my po spacerku... mały ululany... czas na kawkę
i zamówiłam na prezencik matę fisherową, mam nadzieję ze jutro przyjdzie
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:30   #3814
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
caltea, czekamy i trzymamy kciucki na jej miejscu zaciskałabym nogi co by dotrwać do stycznia, bo te grudniowe dzieciaczki to mi się wydaje wiecznie poszkodowane, te ze stycznia już chodza a tu taki maluszek dopiero z brzuszka wychodzi
może urodzi 1 stycznia baaaardzo fajna data urodzin

Misiak powinien dojść na czas ja kupowalam w rossmanie to jeszcze wszystkie były.

a wiecie ostatnio lekarz powiedział mojej bratowej że będzie chłopczyk, ta się już pogodziła z tym że będzie drugi urwis w domu, a wczoraj jej powiedział że to chyba jednak dziewczynka (a ona baaardzo chciała dziewuszke, bo już Mateusz miał być dziewuszką, ale przy porodzie wyszło inaczej ) ale na 100% powie jej jeszcze na następnym usg
i ja się ciesze bo będe miała komu oddać te wszystkie śliczności po Natalce

Uciekam bo moja Basieńka już jedzie narazie
o to trzymam za dziewuszkę, Mati musi miec siostre

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Hej laseczki wpadam z doskoku, wypralam juz zaslony, wyszorowalam dywan i teraz na chwile usiadlam bo zaczynam padac na pysk

szalona

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

My dopiero przeszlismy na 3 ostatnio Ł kupil dady z biedronki bo rossmann byl niestety zamkniety i te pampki sa nawet calkiem calkiem ale wlasnie nie maja siateczki i jak je zobaczylam to az mi sie nie chcialo wierzyc ze potrafia utrzymac taka duza dzidziulkowa koopke

rossmanowskie 3 też nie mają siateczki, ale chłonne są, nic a nic nie wypływa, a młoda robiła kuuupy -giganty po zagęszczaczu. też dziwna instytucja - jedzenia zagęszcza, koope rozrzedza

Hej kochana zazdraszczam choinki, my jeszcze nie mamy. I trzymam kciuki zeby uczulenie zeszlo

lullaa =jak to rossmann zamknięty? przeciez ten sklpe jest wiecznie otwarty

spray - ty nasz ekomamo

aha, zawsze mnie w ddtvn rozsmiesza jak przyjdzie Jusis i podpisują ją _ Reni Jusis, ekomama. a co to jakis nowy twór? Indygo79 - nie ekomama

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:42   #3815
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

spray - ty nasz ekomamo

aha, zawsze mnie w ddtvn rozsmiesza jak przyjdzie Jusis i podpisują ją _ Reni Jusis, ekomama. a co to jakis nowy twór? Indygo79 - nie ekomama
byla niedziela
Stary 2011-12-20, 13:47   #3816
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

my po szczepieniu , płakać mi się chce jak widzę mój mały smutny dziubek
Teraz śpi wtulony w maminą klatkę i pomrukuje, buuuu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:56   #3817
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Kurde nie nadrobię nie zdążę. Tak przetrzymałam Stefka z jedzeniem że śpi do tej pory a miał jeść godzinę temu

Lull zdrówka
Danika dzieki za info o normach hippa I oklaski za głośny śmiech Berbecia A jak walka z glutem?
Ancia dla Franciszka dużego męzczyznę który łapie grzechotki

O. Obudził się hahaha to sie pochwalilam...
Bedzie wiec bez pl znakow

Thaya przykro mi z powodu babci
Indygo
Celtea oj Kochana buziaki dla Was! Zdrówka dla Leosia
Mooonik za głośny chichot Też chcę...ale moze jak Daniki sie juz smieje to i Stefan zacznie za niedlugo
Dobrze ze wybadalas ta oliwke. Zla oliwka fe!
Martusia za internet Brzydkiego masz tego storczyka. Moj ladniejszy - dwa badyle wychodzace z lisci. Jak zrobilas ze Twój taki obrzydliwe okropnie brzydki?
Sonia cwiczenia napewno pomoga. Tymczasem buziaki!
Cotka jak po szczepieniu?

Bez cyt. ale na biezaco

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:

spray - ty nasz ekomamo

umieram i tekst o zageszczaczu

Cytat:
Ucałuj Filipka od nas i siebie tez na pocieszenie
Ale wszystko oki?
Stary 2011-12-20, 14:02   #3818
cotynato
Zakorzenienie

A z lepszych rzeczy- mały przybiera ładnie. 1kg w miesiąc, więc walka nie poszła na marne podobno ulewa z przejedzenia i mamy ćwiczyć główkę bo na brzuszku jak trzyma ślicznie, to jak za ręce go podnosiła to średnio sobie radził. Jak w styczniu nie bdz lepiej to idziemy na jakieś ćwiczenia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Małosiu dzięki. Na ostatnim szczepieniu było bezproblemowo a teraz braliśmy jeszcze pneumo i może to od tego tak ? Bo widać że go wymęczyło

Wymianka.
Stary 2011-12-20, 14:18   #3819
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
A z lepszych rzeczy- mały przybiera ładnie. 1kg w miesiąc, więc walka nie poszła na marne podobno ulewa z przejedzenia i mamy ćwiczyć główkę bo na brzuszku jak trzyma ślicznie, to jak za ręce go podnosiła to średnio sobie radził. Jak w styczniu nie bdz lepiej to idziemy na jakieś ćwiczenia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Małosiu dzięki. Na ostatnim szczepieniu było bezproblemowo a teraz braliśmy jeszcze pneumo i może to od tego tak ? Bo widać że go wymęczyło
Być może, że już za dużo dla niego było. Nie lubimy szczepień oj nie...

Oooo brawa Cycory wydajne Stefcio tak samo - nauczył się ładnie na brzuszku, a jak go podciągam za rączki to az strach Ale ćwiczymy aż wycwiczymy i Wam też się uda bo Filippo to już nie ma to tam to duży chlopak
Stary 2011-12-20, 14:26   #3820
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cotka super ze Fif przybiera ladnie na wadze dzieki twoim cycorkom widzisz, u nas jest na odwrot, Mikul ladnie trzyma glowke jak sie go chwyta za raczki ale na brzuszku juz no way, nie wiem czy nie potrzebne beda jakies dodatkowe cwiczenia, w koncu dzisiaj ma 3 mc i zaczynam tym martwic.
Stary 2011-12-20, 14:29   #3821
lullaby_ml
Zakorzenienie

mialam zalaczyc malutkiego irokezika, wloski rosna i rosna, no wszystko ma po tacie, po prostu wszystko, lacznie z kolorem wloskow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg irokezik.jpg (31,5 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-12-20, 14:31   #3822
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

że rośnie chłopak ładnie

Cytat:
mialam zalaczyc malutkiego irokezika, wloski rosna i rosna, no wszystko ma po tacie, po prostu wszystko, lacznie z kolorem wloskow
śliczności
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 14:36   #3823
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahahahaha ale taki fikuśny
A jego wysokośc Mikulencja toż to dorosły facet już jest. Przystojny no nie powiem.
I samych słoskości od cioci i Stefanka
Stary 2011-12-20, 14:42   #3824
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ale uroczo

Wymianka.
Stary 2011-12-20, 14:42   #3825
madzialena-lublin
Rozeznanie

Helo zimowo Śniegu u nas napadało że hoho
Zastanawiałam się, czy wychodzić na spacer, ale tak ładnie, bezwietrznie, śnieżek pruszy że się skusiłam. Powolutku, bo ślisko, ale bardzo fajnie się nam chodziło. Teraz Kamcia dosypia w drugim pokoju przy otwartym oknie, kartofelki do obiadu się gotują a ja na wizaż

Wczoraj byłam u gina- wszystko ok, pozwolenie na przytulanki jest Dostałam receptę na tabletki Azalia, podobno weszły w zastępstwie Cerazete. Bierze któraś je? Ciekawa jestem jak je przyjmę, bo w sumie dawno tabsów nie brałam. A może zostać przy gumkach?
Zastanawiam się tylko, bo dr mnie zbadał na fotelu, ale usg nie robił, a dobrze pamiętam że pisałyście że miałyście robione?

No i wczoraj dzień pełen wrażeń mieliśmy- były panie fotografki i zrobiły nam sesję z Niunią Nie była wprawdzie zbyt chętna do współpracy, denerwowała się i olała wszystko ciepłym moczem - dosłownie . Rozebraliśmy ją do zdjeć, a ona najpierw mnie, a potem tatusia zasikała. Ale z tego co widziałam to śliczne zdjęcia będą

To tyle u nas, teraz lecę Was poczytać
Stary 2011-12-20, 17:32   #3826
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tylko, bo dr mnie zbadał na fotelu, ale usg nie robił, a dobrze pamiętam że pisałyście że miałyście robione?

ja też dostałam azalie, ale jednak się nie zdecydowałam. Ale Caltea, Acelinka i Tusia biorą i z tego co pisały czują się po nich ok.

Cotka jak Filip po szczepieniu? Płakał? Bo moja jak tylko lekarza zobaczyła to był taki ryk, że aż się krztusiła płaczem. Pospała 3 h, a teraz bawi się swoją wróżką.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:41   #3827
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam ważne pytanie
Czy któraś z Was (w co wątpie ) albo którejś tż, albo brat no obojętnie interesuje się grami? Chodzi mi o jakieś strategiczne czy coś ... Chce tż'towi kupić ale kompletnie się na tym nie znam, jak czytam opisy tych gierek to wszystkie wydają mi sie fajne, a ja w to nie gram i nie chciałabym jakiegoś badziewa kupić. Tż wspominał o wiedźminie, ale ona kosztuje na xbox'a 180 zł
Mój mąż jest mega fanem różnych gier, więc gdybyś jeszcze nie zdecydowała to mogę podpytać. Chociaż to też zależy czy ma być typowa strategia, czy strzelanka, czy przygodówka... No i jak pisały dziewczyny, tania to to nie jest
Cytat:
U nas choroba niestety sie rozwija. Wczoraj na wieczor Leoś dostał kataru. Zaczął więc więcej ulewać, co z biegunką nie stanowi dobrej pary. Męczy się bidulek bardzo. Teraz zasnął, więc mam troszkę czasu. Na szczęście nie mamy problemu z gruszką i kropelkami, L. je toleruje. Koopa niestety bez zmian. Zapowiadają się nieciekawe święta.

A czy to rota, to nie wiem, ale raczej nie, bo rota to też wysoka gorączka, a u nas na szczęście temp. w normie.

Jesteście kochane, dziękujemy za wszystkie słowa otuchy
Biedactwa... Trzymajcie się cieplutko i zdrowiejcie szybko

Cytat:
A to moje przedświąteczne wypociny. Dziś muszę dorobić pierniczków, bo pierwsza partia nie doczekała świąt
Super wyszło
Cytat:
W ogóle miałam dziś ambitny plan wstać przed 6 z tż i sie wziąć za sprzątanie, ale mi nie wyszło i wstałam dopiero przed 9
Oj tam, przecież to prawie to samo, tylko w drugą stronę

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A oto obiecana choinka, stópka Bartusia i się pochwalę moim storczykiem
Pięknusia choinka! Też będziemy mieć czerwoną, tylko jeszcze ze złotymi akcentami
A storczyk blee, okropny Co ty z nim robisz,że tak rośnie? Bo u mnie w ogole się nie trzymają, już w swoim życiu kila zamordowałam. Ostatnio po prostu odpadły mi wszystkie liście...
[QUOTE=SONIA004;31133848
A tak w ogóle to nie najlepiej... dostaliśmy skierowania na cito do neurologa i na rehabilitacje - prawdopodobnie osłabione napięcie. Do tego waga w porywach 5400, ale tym się nie kazała lekarka martwić, podobno jeszcze w normie. [/QUOTE]
Wyobrażam sobie jak się denerwujesz. Ale na pewno na rehabilitacji szybciutko nadrobicie
Cytat:
Ale fryz
Stary 2011-12-20, 17:54   #3828
19natka88
Zakorzenienie

Hej Chyba się powtórzę ale ja tego mojego dziecka totalnie nie ogarniam Obudził się o 3.15, zasnął o 4.45 i spał do 9.20
Do tego wyszło nam okropne uczulenie na Devikap - witaminę D
Zaczepiłam wczoraj o H&M i Szymek dostanie kapcie zeberki i sweterek w serek

A teraz nadrabiam
Acelinka też mam nadzieję, że to naprawdę przejściowe, może to ten skok Ja dla tż prezent mam niewymyślny, praktyczny i złożony A na grach się niestety nie znam. Trzymam kciuki za udaną rocznicę

Asik
Marcel wygląda jak mały króliczek Myślę, że obejdzie się bez strzelania A co do pani z allegro to widzę, że humorzasta jak moje dziecko

Thaya
nieźle z tym przeciekiem Dobra myśl żeby nie brać ciuszków na zmianę

Archi u nas to tak jak z tą chorągiewką na wietrze Raz śmiechy w głos a raz wycie jak syrena

Sonia ale mi smaka narobiłaś tym ciachem Jak tam po usg?

Caltea zdrówka dla Leosia A no niewiadomo co się dzieciowi stało Wpierw był pęcherz, potem wysypka doszła, a teraz to już chyba "tylko" skok, który ma trwać jeszcze jakieś 4 tygodnie

Thelilah ja dzisiaj ubrałam już drugą choinkę

Cotka za przybieranie na wadze, a ćwiczenia u takich maluszków bardzo szybko dają efekty

Lulla irokezik boski

Madzialena ja nie miałam usg

Jako bonus nasza choinka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1028.jpg (46,6 KB, 49 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:16   #3829
spray
KWC

No żesz kuffa, ZNOWU zeżarło mi cytaty

Indygo - co do jedzenia, może u Was się sprawdzi, bo ja wciskam Erykowi jedzenie przy włączonym odkurzaczu Przynajmniej się nie drze jak obdzierany ze skóry i jakoś mu wciskam 120-150.
A w ogóle to w aptece usłyszalam, ze są preparaty tuczące niejadki - Sinlac po 4mc i Fantomalt - od urodzenia. Oba bez recepty. Jak ten mój chudziak dalej będzie tak beznadziejnie jadł to się zapytam pediatry czy można mu to podawać.

Cotka - współczuję przeżyć szczepieniowych. Biedny, malutki Filipuś.
Nas to samo czeka 27 grudnia.

Aha, jak tam ten wodniak jąderek?

Lullka - syn się zrobił uderzająco podobny do Ciebie, to jest aż niemożliwe!!!
19natka - ale piękna choinka, jak z centrum handlowego
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:45   #3830
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

ja też dostałam azalie, ale jednak się nie zdecydowałam. Ale Caltea, Acelinka i Tusia biorą i z tego co pisały czują się po nich ok.

Cotka jak Filip po szczepieniu? Płakał? Bo moja jak tylko lekarza zobaczyła to był taki ryk, że aż się krztusiła płaczem. Pospała 3 h, a teraz bawi się swoją wróżką.
Mój też pospał ok.3 godziny. Teraz coś stęka przy cycku. I taki bez uśmieszków. A nawet w gabinecie się uśmiechał do Pań a teraz nic go nie rusza ;(

Pisałyście kiedyś że wam włosy wypadają po porodzie . Co stosujecie?

Wymianka.
Stary 2011-12-20, 18:57   #3831
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Indygo - co do jedzenia, może u Was się sprawdzi, bo ja wciskam Erykowi jedzenie przy włączonym odkurzaczu Przynajmniej się nie drze jak obdzierany ze skóry i jakoś mu wciskam 120-150.
A w ogóle to w aptece usłyszalam, ze są preparaty tuczące niejadki - Sinlac po 4mc i Fantomalt - od urodzenia. Oba bez recepty. Jak ten mój chudziak dalej będzie tak beznadziejnie jadł to się zapytam pediatry czy można mu to podawać.

Dziękuję

Cytat:
Mój też pospał ok.3 godziny. Teraz coś stęka przy cycku. I taki bez uśmieszków. A nawet w gabinecie się uśmiechał do Pań a teraz nic go nie rusza ;(

przytulaski dla Filipka

Mi wypadają tak, że za miesiąc chyba będę łysa Nic nie stosuję bo takich doustnych preparatów zbytnio nie wolno a jak stosuję na głowę to znowu mi się przetłuszczają Ciekawe czy można pić drożdże

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-20, 19:18   #3832
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję

przytulaski dla Filipka

Mi wypadają tak, że za miesiąc chyba będę łysa
Nic nie stosuję bo takich doustnych preparatów zbytnio nie wolno a jak stosuję na głowę to znowu mi się przetłuszczają Ciekawe czy można pić drożdże
u mnie to samo

Wymianka.
Stary 2011-12-20, 19:38   #3833
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo
aż się zastanawiam czy nie ściąć ich tak do ramion żeby je odciążyć bo teraz sięgają poza łopatki
Już doczytałam, że drożdże są niezbyt polecane przy karmieniu piersią.

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-20, 20:20   #3834
lausanne
Wtajemniczenie

Dziewczyny czytalam ostatnio w gazetce dla mam, że po ciąży i przy karmieniu wypadają masowo włosy (też to miałam z konradkiem i teraz się zaczyna), ale żeby się nie martwić, bo to wypadają włosy które nam się dodatkowo pojawiły podczas ciąży

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-12-20 o 20:21
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:25   #3835
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:

dla Filipka i jego mamy za wagę... (my głęboko w tyle)
też wczoraj szczepiliśmy pierwszą dawkę pneumo... u nas wszystko ok... najpierw młody był obrażony, potem spał chyba z godzin (z małą przerwą na jedzenie) a jak wstał to już chichrał się z wszystkiego że myślałam, że spać na noc nie pójdzie;

Cytat:
...no no mały przystojniak: love:

Cytat:

Sinlac mamy już w domu... nadal waham się czy go stosować (tak jak piszesz on dopiero po 4 miesiącu) lekarka zaproponowała, żeby dać mu jeszcze ten miesiąc...

Cytat:

nic

Cytat:
aż się zastanawiam czy nie ściąć ich tak do ramion żeby je odciążyć bo teraz sięgają poza łopatki
Ja mam zamiar ściąć baaaardzo krótko...tylko jakoś nie mogę dotrzeć do mojego fryzjera, a tylko do niego mam zaufanie i wiem, że będę dobrze wyglądać.
Natka ...ach choinka piękna. .. a ten zapach pewnie powala..?

Dziękujemy ślicznie za wszystkie kciuki!!!:cmo k:
Usg wyszło bdb- wszystko książkowo!
Udało mi się wreszcie umówić na usg bioderek (tam gdzie nie odbierali) byłam osobiście. Do neurologa jeszcze nie ma rejestracji... mam dzwonić po świętach... taaaa i ciekawe kto podniesie tę cholerna słuchawkę
W ośrodku rehabilitacyjnym trafiłam na panią kierownik. Trochę pogadałyśmy... i jeśli nie uda nam się dostać na wizytę przed świętami (!), to przyjmie nas osobiście po świętach... Ale to będę się cieszyć jak już będę mieć potwierdzenie wizyty.
A i upiekłam dziś kolejną partię pierniczków... i padam
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 20:36   #3836
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytalam ostatnio w gazetce dla mam, że po ciąży i przy karmieniu wypadają masowo włosy (też to miałam z konradkiem i teraz się zaczyna), ale żeby się nie martwić, bo to wypadają włosy które nam się dodatkowo pojawiły podczas ciąży
To w takim razie mi wyjątkowo dużo włosów urosło A tak serio to o tej porze roku tak czy siak włosy mi lecą garściami

Cytat:
Ja mam zamiar ściąć baaaardzo krótko...tylko jakoś nie mogę dotrzeć do mojego fryzjera, a tylko do niego mam zaufanie i wiem, że będę dobrze wyglądać.
Natka ...ach choinka piękna. .. a ten zapach pewnie powala..?

Mój małż powiedział, że jak się obetnę na krótko to on się ze mną rozwiedzie Ja mam tak, że kuszą mnie krótkie fyzury ale potem się wściekam bo za dużo roboty z nimi
A no pachnie, choinka pachnie

Dziękujemy ślicznie za wszystkie kciuki!!!:cmo k:
Udało mi się wreszcie umówić na usg bioderek (tam gdzie nie odbierali) byłam osobiście. Do neurologa jeszcze nie ma rejestracji... mam dzwonić po świętach... taaaa i ciekawe kto podniesie tę cholerna słuchawkę
W ośrodku rehabilitacyjnym trafiłam na panią kierownik. Trochę pogadałyśmy... i jeśli nie uda nam się dostać na wizytę przed świętami (!), to przyjmie nas osobiście po świętach... Ale to będę się cieszyć jak już będę mieć potwierdzenie wizyty.
A i upiekłam dziś kolejną partię pierniczków... i padam
klask i:

Dominik

Martynka
Stary 2011-12-20, 20:55   #3837
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie zauważyłam,żeby mi ich przybyło wcześniej, oszukaństwo
Cytat:
Też myślę o ścięciu, z tego samego powodu

Sonia, msuper, że USG wyszło!

Mój dostał chyba w tej szczepionce dawkę marudzenia. Prawie siłą wymusiłam maluteńki jeden uśmiech eh Mój Pan najsłodszy uśmieszek, jest niewzruszony!

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-20 o 20:58
Stary 2011-12-20, 22:01   #3838
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Chyba się powtórzę ale ja tego mojego dziecka totalnie nie ogarniam Obudził się o 3.15, zasnął o 4.45 i spał do 9.20
Do tego wyszło nam okropne uczulenie na Devikap - witaminę D
mój dzieć też się tu któregoś dnia obudził o 3-30 i nie spał prawie do 5
ale gasze mu światło, kłade obok siebie i nie ma przebacz ma spać, wierci się wierci ale uśnie, już jest coraz lepiej, nie robi mi scen po 1,5 godziny a maks do pól godziny

weź nie mów z tą witaminą, ja kilka dni temu zaczełam ją dawać i mały ma wysypkę na całym ciele i nie mogę dojśc od czego, nabiału nie ruszałam na bank, wszystko to co zwykle, nic nowego...

ps. Śliczna choinka, chyba jutro swoją przytaszcze , bo maż to najlepiej w wigilie by ubierał, to se sama przyniosę i obsadzę a co
kusi mnie ten zapachhh

Cytat:
Cytat:
Mi wypadają tak, że za miesiąc chyba będę łysa Nic nie stosuję bo takich doustnych preparatów zbytnio nie wolno a jak stosuję na głowę to znowu mi się przetłuszczają Ciekawe czy można pić drożdże
mi już tak miesiąc wypadają.... już coraz mniej bo już nie wychodzą garściami a kosmykami ale jest poprawa. Ściełam włosy jakieś 5cm, ale nic to nie dało. Biorę tylko witaminy dla matek karmiących ii tyle i non stop mam przetłuszczone włosy
lipa trochę bo już mi skórę widać tyle włosów wypadło, ale odrosną kiedyś

Cytat:
Mój dostał chyba w tej szczepionce dawkę marudzenia. Prawie siłą wymusiłam maluteńki jeden uśmiech eh Mój Pan najsłodszy uśmieszek, jest niewzruszony!
mój też dziś dawał w palnik, ale kupy nie mógł zrobić od tygodnia... wkońcu po czopku zrobił, ale jak płakał przy robieniu kupy aż mi go żal było jak zrobił przespał się wyjątkowe sam 1,.5 godziny i wróciło mi wesołe dziecko

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:01   #3839
mooonik
Zakorzenienie

Hej!

padam ale w domu posprzątane wszystko, od jutra można się zabrać za szykowanie jedzenia, a w czwartek posyłam męża po choinkę i będziemy ubierać może choć troszkę atmosfery świąt się zrobi, bo jak na razie mam wrażenie,że to Wielkanoc, a nie Boże Narodzenie

Malgoś może spróbuj "wymusić" smieszki na Stefku- moja normalnie śmieje się tylko paszczą, ale jak zacznę pierdzioszkować to wtedy zaczyna na głos- i to takie śmieszne dźwięki wydaje, że ja sama ryczę

Natka fajna choinka, zazdroszczę,że już Wam świeci a czemu myślisz, że po D ma Szymek wysypkę? zmieniałaś mu teraz??

Archi
cieszę się, że pomału piersi wychodzą na prostą, oby tak dalej a Piotrusia nie chwalę tylko trzymam kciuki

Caltea biedny Leoś, dużo zdrówka dla niego, żeby do świąt jednak się poprawiło

Cytat:
no też to zauważyłam jakiś czas temu

Cytat:
też czytałam- i jeszcze było napisane, że w czasie ciąży nie wypadają te włosy, które normalnie powinny wypaść(u zdrowej osoby jest to nawet 150włosów dziennie) więc dlatego po ciąży może się nam wydawać,że nagle zaczęło nam bardzo dużo włosów ubywać
mi też lecą na potęgę, gdzie się nie obrócę tam moje włosy;/

Cytat:
Dziękujemy ślicznie za wszystkie kciuki!!!
Udało mi się wreszcie umówić na usg bioderek (tam gdzie nie odbierali) byłam osobiście.
super! wiedziałam,że tak będzie

Cytat:
jutro wróci Twój Filipek

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:19   #3840
cotynato
Zakorzenienie

Termometr do ucha/czoła - na czole 37, na uchu ok 38 w pupie zwykły elektryczny 38,5. Chyba uwierzę elektrycznemu, nie? Tzn czopka już zapodałam, ale oczywiście już panika

Poza tym masakra, jaki on jest marudny

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości