|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
witam, w lublinie śniegu napadało - cóż za rozpusta śnieg w grudniu. u nas nadal lekkie cyrki z jedzeniem - młoda się drze chyba już z założenia. niedługo będziemy wisieć głową w dół z żyrandola żeby zjeść......
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za USG, bedzie OKI. a ćwiczenia szybko pomogą, zobaczyszsuper Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tz sieucieszy, ja miałam w zeszłym roku taki na męża 30 urodziny. ale mąz nie dał szans żebyśmy choć na chwilę pobyli sami i były nici z prezentu urodziny ma w sylwestra...... Cytat:
o, jaki młody wujcio. smiesznie tak walczcie dzielnie, p.s. ja bym siębała akcji z odkurzaczem
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo męsko w tym wygląda ![]() Cytat:
i chyba coś w tym jest!! i fajne są? no to się cieszę! acelinka oooo!! Acelinka będzie świętować |
||
|
|
|
#3813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za zakupy ![]() Cytat:
![]() o żesz nie pomyślałam o mężu pediatrze ale całodobowa infolinia to jest to ![]() jeszcze nie zaczełam... kończę żółtą 2, zostało mi może z 10 pampków więc na czasie zaczniemy testy my po spacerku... mały ululany... czas na kawkę ![]() i zamówiłam na prezencik matę fisherową, mam nadzieję ze jutro przyjdzie
|
|
#3814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za dziewuszkę, Mati musi miec siostre ![]() Cytat:
lullaa =jak to rossmann zamknięty? przeciez ten sklpe jest wiecznie otwarty ![]() spray - ty nasz ekomamo ![]() aha, zawsze mnie w ddtvn rozsmiesza jak przyjdzie Jusis i podpisują ją _ Reni Jusis, ekomama. a co to jakis nowy twór? Indygo79 - nie ekomama
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
my po szczepieniu , płakać mi się chce jak widzę mój mały smutny dziubek Teraz śpi wtulony w maminą klatkę i pomrukuje, buuuu
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurde nie nadrobię
nie zdążę. Tak przetrzymałam Stefka z jedzeniem że śpi do tej pory a miał jeść godzinę temu Lull zdrówka Danika dzieki za info o normach hippa I oklaski za głośny śmiech Berbecia A jak walka z glutem?Ancia dla Franciszka dużego męzczyznę który łapie grzechotki ![]() O. Obudził się hahaha to sie pochwalilam... Bedzie wiec bez pl znakow ![]() Thaya przykro mi z powodu babci Indygo ![]() Celtea Mooonik za głośny chichot Też chcę...ale moze jak Daniki sie juz smieje to i Stefan zacznie za niedlugo![]() Dobrze ze wybadalas ta oliwke. Zla oliwka fe! ![]() Martusia za internet ![]() Brzydkiego masz tego storczyka. Moj ladniejszy - dwa badyle wychodzace z lisci. Jak zrobilas ze Twój taki obrzydliwe okropnie brzydki? ![]() Sonia Cotka jak po szczepieniu? Bez cyt. ale na biezaco ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ale wszystko oki?
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
A z lepszych rzeczy- mały przybiera ładnie. 1kg w miesiąc, więc walka nie poszła na marne
i mamy ćwiczyć główkę bo na brzuszku jak trzyma ślicznie, to jak za ręce go podnosiła to średnio sobie radził. Jak w styczniu nie bdz lepiej to idziemy na jakieś ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Małosiu dzięki. Na ostatnim szczepieniu było bezproblemowo a teraz braliśmy jeszcze pneumo i może to od tego tak ? Bo widać że go wymęczyło
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo brawa Cycory wydajne Stefcio tak samo - nauczył się ładnie na brzuszku, a jak go podciągam za rączki to az strach Ale ćwiczymy aż wycwiczymy i Wam też się uda bo Filippo to już nie ma to tam to duży chlopak
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka super ze Fif przybiera ladnie na wadze dzieki twoim cycorkom
widzisz, u nas jest na odwrot, Mikul ladnie trzyma glowke jak sie go chwyta za raczki ale na brzuszku juz no way, nie wiem czy nie potrzebne beda jakies dodatkowe cwiczenia, w koncu dzisiaj ma 3 mc i zaczynam tym martwic.
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
mialam zalaczyc malutkiego irokezika, wloski rosna i rosna, no wszystko ma po tacie, po prostu wszystko, lacznie z kolorem wloskow
|
|
#3822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
że rośnie chłopak ładnieCytat:
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jego wysokośc Mikulencja toż to dorosły facet już jest. Przystojny no nie powiem. I
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
Helo zimowo
Śniegu u nas napadało że hoho Zastanawiałam się, czy wychodzić na spacer, ale tak ładnie, bezwietrznie, śnieżek pruszy że się skusiłam. Powolutku, bo ślisko, ale bardzo fajnie się nam chodziło. Teraz Kamcia dosypia w drugim pokoju przy otwartym oknie, kartofelki do obiadu się gotują a ja na wizaż ![]() Wczoraj byłam u gina- wszystko ok, pozwolenie na przytulanki jest Dostałam receptę na tabletki Azalia, podobno weszły w zastępstwie Cerazete. Bierze któraś je? Ciekawa jestem jak je przyjmę, bo w sumie dawno tabsów nie brałam. A może zostać przy gumkach? ![]() Zastanawiam się tylko, bo dr mnie zbadał na fotelu, ale usg nie robił, a dobrze pamiętam że pisałyście że miałyście robione? No i wczoraj dzień pełen wrażeń mieliśmy- były panie fotografki i zrobiły nam sesję z Niunią Nie była wprawdzie zbyt chętna do współpracy, denerwowała się i olała wszystko ciepłym moczem - dosłownie To tyle u nas, teraz lecę Was poczytać
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dostałam azalie, ale jednak się nie zdecydowałam. Ale Caltea, Acelinka i Tusia biorą i z tego co pisały czują się po nich ok. Cotka jak Filip po szczepieniu? Płakał? Bo moja jak tylko lekarza zobaczyła to był taki ryk, że aż się krztusiła płaczem. Pospała 3 h, a teraz bawi się swoją wróżką. |
|
|
|
|
#3827 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też będziemy mieć czerwoną, tylko jeszcze ze złotymi akcentami ![]() A storczyk blee, okropny Co ty z nim robisz,że tak rośnie? Bo u mnie w ogole się nie trzymają, już w swoim życiu kila zamordowałam. Ostatnio po prostu odpadły mi wszystkie liście...[QUOTE=SONIA004;31133848 A tak w ogóle to nie najlepiej... dostaliśmy skierowania na cito do neurologa i na rehabilitacje - prawdopodobnie osłabione napięcie. Do tego waga w porywach 5400, ale tym się nie kazała lekarka martwić, podobno jeszcze w normie. [/QUOTE] Wyobrażam sobie jak się denerwujesz. Ale na pewno na rehabilitacji szybciutko nadrobicie Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Obudził się o 3.15, zasnął o 4.45 i spał do 9.20![]() Do tego wyszło nam okropne uczulenie na Devikap - witaminę D ![]() Zaczepiłam wczoraj o H&M i Szymek dostanie kapcie zeberki i sweterek w serek ![]() A teraz nadrabiam ![]() Acelinka też mam nadzieję, że to naprawdę przejściowe, może to ten skok Ja dla tż prezent mam niewymyślny, praktyczny i złożony A na grach się niestety nie znam. Trzymam kciuki za udaną rocznicę ![]() Asik Marcel wygląda jak mały króliczek Myślę, że obejdzie się bez strzelania A co do pani z allegro to widzę, że humorzasta jak moje dziecko![]() Thaya nieźle z tym przeciekiem ![]() Archi u nas to tak jak z tą chorągiewką na wietrze Raz śmiechy w głos a raz wycie jak syrena![]() Sonia ale mi smaka narobiłaś tym ciachem Jak tam po usg?Caltea zdrówka dla Leosia Wpierw był pęcherz, potem wysypka doszła, a teraz to już chyba "tylko" skok, który ma trwać jeszcze jakieś 4 tygodnie![]() Thelilah ![]() Cotka za przybieranie na wadze, a ćwiczenia u takich maluszków bardzo szybko dają efektyLulla irokezik boski ![]() Madzialena ja nie miałam usg Jako bonus nasza choinka
|
|
|
|
#3829 |
|
KWC
|
No żesz kuffa, ZNOWU zeżarło mi cytaty
Indygo - co do jedzenia, może u Was się sprawdzi, bo ja wciskam Erykowi jedzenie przy włączonym odkurzaczu A w ogóle to w aptece usłyszalam, ze są preparaty tuczące niejadki - Sinlac po 4mc i Fantomalt - od urodzenia. Oba bez recepty. Jak ten mój chudziak dalej będzie tak beznadziejnie jadł to się zapytam pediatry czy można mu to podawać. Cotka - współczuję przeżyć szczepieniowych. Biedny, malutki Filipuś. Nas to samo czeka 27 grudnia. Aha, jak tam ten wodniak jąderek? Lullka - syn się zrobił uderzająco podobny do Ciebie, to jest aż niemożliwe!!! 19natka - ale piękna choinka, jak z centrum handlowego |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście kiedyś że wam włosy wypadają po porodzie . Co stosujecie? |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przytulaski dla FilipkaMi wypadają tak, że za miesiąc chyba będę łysa Ciekawe czy można pić drożdże
|
||
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
aż się zastanawiam czy nie ściąć ich tak do ramion żeby je odciążyć bo teraz sięgają poza łopatkiJuż doczytałam, że drożdże są niezbyt polecane przy karmieniu piersią. |
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czytalam ostatnio w gazetce dla mam, że po ciąży i przy karmieniu wypadają masowo włosy (też to miałam z konradkiem i teraz się zaczyna
), ale żeby się nie martwić, bo to wypadają włosy które nam się dodatkowo pojawiły podczas ciąży
Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-12-20 o 20:21 |
|
|
|
#3835 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Filipka i jego mamy za wagę... (my głęboko w tyle )też wczoraj szczepiliśmy pierwszą dawkę pneumo... u nas wszystko ok... najpierw młody był obrażony, potem spał chyba z godzin (z małą przerwą na jedzenie) a jak wstał to już chichrał się z wszystkiego że myślałam, że spać na noc nie pójdzie ; Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i wiem, że będę dobrze wyglądać.Natka ...ach choinka piękna Dziękujemy ślicznie za wszystkie kciuki!!! Usg wyszło bdb- wszystko książkowo! Udało mi się wreszcie umówić na usg bioderek (tam gdzie nie odbierali) byłam osobiście. Do neurologa jeszcze nie ma rejestracji... mam dzwonić po świętach... taaaa i ciekawe kto podniesie tę cholerna słuchawkę ![]() W ośrodku rehabilitacyjnym trafiłam na panią kierownik. Trochę pogadałyśmy... i jeśli nie uda nam się dostać na wizytę przed świętami (!), to przyjmie nas osobiście po świętach... Ale to będę się cieszyć jak już będę mieć potwierdzenie wizyty. A i upiekłam dziś kolejną partię pierniczków... i padam |
|||||
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to o tej porze roku tak czy siak włosy mi lecą garściami![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sonia, msuper, że USG wyszło! Mój dostał chyba w tej szczepionce dawkę marudzenia. Prawie siłą wymusiłam maluteńki jeden uśmiech eh Mój Pan najsłodszy uśmieszek, jest niewzruszony! Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-20 o 20:58 |
||
|
|
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale gasze mu światło, kłade obok siebie i nie ma przebacz ma spać, wierci się wierci ale uśnie, już jest coraz lepiej, nie robi mi scen po 1,5 godziny a maks do pól godziny weź nie mów z tą witaminą, ja kilka dni temu zaczełam ją dawać i mały ma wysypkę na całym ciele i nie mogę dojśc od czego, nabiału nie ruszałam na bank, wszystko to co zwykle, nic nowego... ps. Śliczna choinka, chyba jutro swoją przytaszcze , bo maż to najlepiej w wigilie by ubierał, to se sama przyniosę i obsadzę a co kusi mnie ten zapachhh Cytat:
ale jest poprawa. Ściełam włosy jakieś 5cm, ale nic to nie dało. Biorę tylko witaminy dla matek karmiących ii tyle i non stop mam przetłuszczone włosy lipa trochę bo już mi skórę widać tyle włosów wypadło, ale odrosną kiedyś Cytat:
jak zrobił przespał się wyjątkowe sam 1,.5 godziny i wróciło mi wesołe dziecko
|
|
|
#3839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
padam ale w domu posprzątane wszystko, od jutra można się zabrać za szykowanie jedzenia, a w czwartek posyłam męża po choinkę i będziemy ubierać ![]() Malgoś może spróbuj "wymusić" smieszki na Stefku- moja normalnie śmieje się tylko paszczą, ale jak zacznę pierdzioszkować to wtedy zaczyna na głos- i to takie śmieszne dźwięki wydaje, że ja sama ryczę ![]() Natka fajna choinka, zazdroszczę,że już Wam świeci a czemu myślisz, że po D ma Szymek wysypkę? zmieniałaś mu teraz??Archi cieszę się, że pomału piersi wychodzą na prostą, oby tak dalej ![]() Caltea biedny Leoś, dużo zdrówka dla niego, żeby do świąt jednak się poprawiło Cytat:
Cytat:
![]() mi też lecą na potęgę, gdzie się nie obrócę tam moje włosy;/ Cytat:
Cytat:
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Termometr do ucha/czoła - na czole 37, na uchu ok 38 w pupie zwykły elektryczny 38,5. Chyba uwierzę elektrycznemu, nie? Tzn czopka już zapodałam, ale oczywiście już panika
![]() Poza tym masakra, jaki on jest marudny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

za USG, bedzie OKI. a ćwiczenia szybko pomogą, zobaczysz
to w sumie dobrze by było miec męża pediatrę, nie?

my po szczepieniu , płakać mi się chce jak widzę mój mały smutny dziubek 
Też chcę...ale moze jak Daniki sie juz smieje to i Stefan zacznie za niedlugo

Ja dla tż prezent mam niewymyślny, praktyczny i złożony
Jak tam po usg?
), ale żeby się nie martwić, bo to wypadają włosy które nam się dodatkowo pojawiły podczas ciąży
)
klask i: