|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Witam wszystkich,
mam pytanie odnośnie tematu mojej pracy magisterskiej, może ktoś pomoże... tematem mojej p.m. jest "dojrzałość szkolna dziecka 6-letniego" jest to temat nie do konca sprecyzowany. Promotor nie zaakceptował mi tematu bo stwierdził że potrzebna jest dodatkowa zmienna do tego tematu. i własnie zastanawiam sie jak rozbudować ten temat, co mogłabym dodatkowo zbadać, ale ty razem nie dziecko, może rodziców nauczycieli ich opinie, no nie wiem. Pomóżcie mi sformułować ciekawy tamat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2852 | ||||
Zadomowienie
|
witam dziewczeta
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i to mobilizuje studenta Cytat:
![]() Cytat:
![]() mniam Cytat:
jak was czytam... matma.....masakra. teraz widoac to i matematyka w I-III moze przerazac hehgeheh
![]() |
![]() |
#2853 |
Idiotka
|
Hej laseczki
![]() A ja mam dylemat.. Otóż mam znajomą w grupie, z którą się "trzymam", na praktykach śródrocznych razem prowadzimy zajęcia, w ramach fakultetu "projektowanie sytuacji edukacyjnych" też idziemy do podstawówki poprowadzić lekcję jednocześnie przygotowując dzieci do konkursu o Krajach Europy itp. No, ale przejdę do sedna.. "uszy mnie bolą", gdy niekiedy słyszę jak ona mówi (nawet podczas prowadzenia zajęć) "weszedł", "poszedłam", "odeszedł" i podobnie jest u niej z pisownią.. robi (dla mnie) rażące błędy. No kto jak kto, ale dziewczyna która studiuje edukacje wczesnoszkolną i przedszkolną nie powinna sadzić takich błędów.. Bo jako przyszła Pani nauczycielka będzie wzorem dla dzieci.. a wiadomo dzieci są chłonne jak gąbka.. więc jak będzie sadzić takie błędy przy dzieciach to dzieci zaczną mówić/pisać tak jak ona. I zastanawiam się czy powinnam jej zwrócić uwagę ew. poprawiać ją gdy mówi/ pisze źle.( Czy mam do tego prawo?) Co prawda ja nie jestem polonistką , i nie twierdzę,że ja jestem idealna i nie popełniam błędów. Ale ona.. kurcze no.. popełnia błędy strasznie często.. i myśli,że mówi poprawnie.. ![]() Co o tym myślicie?
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2011-12-07 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ona sobie po prostu nie zdaje sprawy z tego że źle mówi. jak powie np. "weszedłam" (to sie normalnie w głowie nie miesci hehe) szturchnij ja delikatnie i popraw z uśmiechem tak dyskretnie oczywiście...ja tak robie bo normalnie nie znoszę kiedy ktoś tak mowi. a co do błędów w pismie możesz jej powiedziec w prost i pokazac najlepiej przykłąd '' koleżanko jak ty piszesz chcesz dzieci w bład wprowadzac?" obroc to w zart. nie powinna sie obrazic
![]() |
![]() |
#2855 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może łatwo mi tak mówić ale ja jestem taka osobą która zwraca uwagę na takie rzeczy jestem też świadoma tego że czasami sama coś palne dlatego jestem wdzięczna jeśli ktoś mnie poprawi niż miała bym żyć w nieświadomości że plotę bzdury Twojej koleżance nikt po prostu uwagi nie zwrócił ,szkoda
![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
Ania jak mnie zacytowałaś to zobaczyłam jaki błąd zrobiłam
![]() ![]() Adziorek ja bym poprawiała. Znaczy ja akurat żyję w takiej grupie, że my się poprawiamy we wszystkim. I ja ciągle ciągle jestem poprawiana za wyrażenie: "tu pisze". Już mi to bokiem wychodzi, ja już poprawiam innych, a ciągle mówię tak samo ![]() No i tu jest to, że ja przyjmuję krytykę jakby nie było, a moja paczka jest taka, że przejawem naszej sympatii do siebie jest rzucenie hasła: "ale ty dziś okropnie wyglądasz. Weź idź do domu i ludziom się nie pokazuj." ![]() I uwaga, uwaga, na zadanie domowe miałam zrobić trzy kartki świąteczne metodą kolażu z wykorzystaniem reprodukcji. KLIK Pan nie zrozumiał mojego przesłania, nikt go nie zrozumiał i wszyscy stwierdzili, że kartka jest dla śmiechu zrobiona. Ta fejsbókowa, wcale nie była dla śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kartki superr, pomysł z fejsem rewelacja ![]() przygotowywała któraś z was na pedagogike jakieś doktryny pedagogiczne? Muszę też napisać jeszcze przed Świętami prace z historii filozofii ...masakra dla mnie to czeski fim
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-12-07 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam przedmiot doktryny pedagogiczne i tam omawialiśmy różne koncepcje wychowania i nauczania. W sumie miło wspominam egzamin, bo mało co umiałam, nie przeczytałam obowiązkowych książek z których były pytania, a pani mi powiedziała, że musiała mnie bardzo zainteresować jedna z książek, bo taką wyczerpującą odpowiedź dałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za tydzień będę robić choinkę jakąś techniką odbijania na tekturze czy cuś i maskę karnawałową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
ja mam mase notatek do przepisania, jutro od rana zaczynam bo mi sie te wszystkie kartki i karteczki pogubią w końcu albo powmieszją i niczego nie dojdę. a tak mi sie nie chce;/
![]() |
#2864 | ||
Idiotka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() P.S nienawidzę przepisywać notatek. . ![]()
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2011-12-08 o 05:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was prośbę, czy pomogłybyście wybrać mi temat na napisanie pracy zaliczeniowej. Chodzi o opracowanie zagadnienia w zakresie badań jakościowych z zachowaniem metod, technik badawczych i narzędzi. Nie mogę w tym przypadku użyć metody indywidualnych przypadków. Będę wdzięczna za pomoc.
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Okropne to było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
Nam kazał przynieść kartki i karton
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2870 |
Raczkowanie
|
Witam i jako studentka pedagogiki a specjalizacji edukacja wczesnoszkolna z wychowaniem przedszkolnym dołączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2871 | |||
Zakorzenienie
|
Hej pedagożki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Miała któraś z Was coś takiego jak projekty edukacyjne?
![]() Bo w sumie zaczynam się męczyć z projektem na jutro ![]() Albo inaczej, czy któraś z Was wie ile mniej więcej może kosztować wynajęcie teatru albo wynagrodzenie dla aktora, który by przyszedł do dzieciaków prowadzić warsztaty aktorskie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
anlejka warsztaty aktorskie są super! Uwielbiałam teatroterapię
![]() W jakim wieku masz dzieciaki do ogarnięcia? Jeśli takie już bardziej kumate to ja proponuję prowadzić warsztaty w oparciu o swobodną interpretację jakiejś bajki - wychodzi bosko. Ja z gimnazjalistami pracowałam na baśni Andersena, "Dziewczynka co podeptała chleb". Podzieliłam ich na grupy, a ich zadaniem było przygotować krótką inscenizację w podanej przeze mnie formie (pantomima, drama, scenka, dialog, monolog). Potem to omawialiśmy wspólnie. Wyszło fenomenalnie ![]() Swoją drogą dawno mnie tu nie było, bo czasu mam za grosz. W weekendy na mgr siedzę, a w tygodniu biegam między uczelnią, a zajęciami praktycznymi w szpitalu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
O rany ale mnie tu dawno nie było, a widzę, że wątek prężnie działa nawet przed świętami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Chardon poradziłyśmy sobie
![]() ![]() A myśmy dziś dostały od pana z ekologii tofifi na święta. Cudowny człowiek z niego jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
musze napisac prace z histori filozofi , masakra. jakis filozof by sie przydał dla mnie czarna magia;(
![]() |
#2878 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się muszę pochwalić - sprężyłam swój niezgrabny tyłeczek i skończyłam pisać ostatni teoretyczny rozdział swojej pracy lic. ![]() ![]() Teraz został tylko rozdział metodologiczny i badania ![]() ![]() A poza tym.. nie mam w tym semestrze ani jednego kolokwium i egzaminu... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie dość, że muszę napisać pracę to jeszcze mam najgorszy egzamin z całych studiów: metodyka kształcenia polonistycznego(materiał z 2,5 roku) ![]() Do tego kolokwium z Montessori, napisać na zaliczenie konspekt z zajęć matematycznych i stos innych rzeczy na zaliczenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.