Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 10:17   #781
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Wiecie, że się wczoraj ważyłam w przychodni po prawie 5mcach i się podłamałam. ...
pewnie to nie pocieszające ale wiele mam po ciąży chciałoby być suche jak badyl nie martw się żabko. gorzej mieć poważną nadwagę i sobie z nią nie radzić!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Babonik, jak tam Nikoś?

Jadę z małym do szczepienia jak się wyśpi.... bo tak odkładam i odkładam...

a potem biorę się za upieczenie piernika i zrobienie uszek
Nikoś suchy,bardzo suchy, do tego ta ciemieniucha
za to Nadia dziś do lekarza,bo kaszle jak stary gruźlik
oby mi sie na świeta nie załatwiła...

za szczepienie

u nas uszka i pierogi z grzybami i z kapustą już od 2 tyg w zamrażarce zostały nam placki,sałatki i ryby

pierniki też już mają z miesiąc,bo robimy z przepisu,z którego ciasteczka wychodzą bardzo twarde i muszą poleżeć żeby zmięknąć... dla mnie to nie pokusa,bo i tak nie mogę ich jeść

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Wczoraj to był smut bezprzyczynnik. Jakoś tak niewiadomo skąd (może to przez @) dzięki
często też mnie łapie takowy
a czasem łapie mnie K U R W I C A ŚRODKOWA
oby takich dni jak najmniej

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ahoj
witam z rana z nad kubka kawy zbożowej
co bym dała za Inkę ale też nie mogę Inka bez mleka to nie Inka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
I ja już nie śpię, choć pora nieprzyzwoicie wczesna Tymek dziś w nocy miał pobudkę na jedzonko o 5.50 i teraz o 8.50. Dziwne, bo nie zdarzyło mu się to od ... miesięcy
Brumku oczopląsu dostałam jak przeczytałam,ze Ty tak wcześnie i Tymuś takie pobudki "w nocy" Ci zrobił oby to wybryk jednorazowy

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mam PMS, i dużo ze mnie cienie z galaretowymi glutami nigdy tak nie miałam.

Dziewczyny ja też przeklinam jak szewc, i stałam się bardzo nerwowa.
Byle bzdeta wyprowadza mnie z równowagi. Muszę się wziąć za siebie
Ostatnio tż. Ciągłe sprzeczki. Po chorobie Sary stał się znowu za bardzo asekurancki i nie zgadzamy się w wielu sprawach.

Paticzku dobrze że humor lepszy,co do PMS niech szybko mija
a ja też strasznie nerwowa... drę się jakieś 10godzin na dobę

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej
Idę zrobić kawe , chce któras?
...

ja chcę

życzę zdrówka

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

I już się budzi , kuźwa mać kiedy ja odpocznę
Marinko ... za jakieś 4 lata może
moja Nadia urodziła się 2,5 roku temu i do dziś nie zdąrzyłam jeszcze ani raz odpocząć

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:20   #782
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Jestem.
Moja dama wstała sobie o 4 (chyba jakaś ta godzina była wybudzająca dzisiaj w nocy widzę) i ściągnęła sobie skarpetki i "MAMO BAWIMY SIĘ" i piszczymy.Mamy disco

tyle dobrego, że jak wstała o 4 to o 4:30 zasnęła i dopiero wstała o 7:30 bez pobudki co mnie cieszy.

Patik
dla Sarci.

ŚWINTUCHY BABY JESTEŚCIE

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:20   #783
pieleszka
Wtajemniczenie

carmela ja tak samo zabieram małą na dwór po to, żeby w domu nie zakwitnąć przypadkiem i też się włóczę 2 godzinki... jak nie mam konkretnego celu spaceru to wkładam słuchawki w uszy i się umuzykalniam, bo w domu teraz dzieciowa muzyka rządzi, a przy tym idzie kota dostać jak było cieplej to brałam ze soba książkę, szłam do parku gdzie fontannna szumiała, a zatem hania błogo spała, a ja mogłam chociaz poczytać

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:20   #784
Vaniliova11
Zadomowienie

Dzień dobry
A u nas pada śnieg no może pada to za duze słowo ale zawsze coś
Krystusiowi wraca apetyt bo ostatnie dwa dni to była masakra , działają Wasze życzenia zdrówka

Patik buziaki dla Sarenki
Aania
Brunetka

Dziewczyny studiujące ja Was podziwiam że przy takich malutkich dzieciaczkach dajecie rade
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:21   #785
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
U nas śnieg sie rozpadał a ja mam letnie opony w aucie i musze jechać do mamy. Jakoś powolutku zajade, ale mam cykora. Jak sie nie odezwe do wieczora to wzywajcie posiłki
nawet sobie nie żartuj...uważaj na siebie!!!!!!

Nikoś już z nami
Stary 2011-12-21, 10:22   #786
Marina1
Zakorzenienie

Elliko
A na uszka jedziemy 1 lutego, z tym, że w lewym ma niedosłuch już raczej na pewno, teraz kwestia tego ile dokładnie %... Byłam 8 grudnia, no i prawe wyszło ładnie, a z lewym jak za każdym razem problem...
I lekarka mnie skierowała już do takiej specjalistycznej poradni...
Jestem tym zmartwiona bardzo. Zresztą sama dobrze wiesz...
Jednak lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby aparatu słuchowego, bo rozwój mowy będzie dobry, gdyś jedno ucho jest zdrowe.
A jak u Was kochana ? Pamiętam, że pisałaś, że w styczniu macie wizytę, prawda? Macie poczekać do stycznia. ( po tych sprzecznych opiniach lekarzy )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:29   #787
meszsares
Zadomowienie

dziendobry
jestem wyrodna matka - tak, trzeba spojrzec prawdzie w oczy!
Tak mnie wczoraj wkurzala Klara, ze dzisiaj nadprogramowo oddalam ja do zlobka! niech tam sie z nia bujaja, a co!
ja przynajmniej posiedze sobie z Blaneczka na spokojnie...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:30   #788
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina a może trzeba zmienić nastawienie na te całe "dorosłe" życie? Ja widzę po sobie, że jak idę spać z myślą że mała może pośpi dłużej,albo prześpi cała noc i wstaje mi co 1-2h to jestem MEGA zła, że chce inaczej a ona robi inaczej.Szlak mnie wtedy trafia.A kiedy idę spać z nastawieniem, że będzie pobudka co 2h to lepiej mi się wstaje i jestem nawet wyspana. Jeżeli widzę, że jest marudna, no to sobie mówię,że taki ma dzień i do każdego płaczu podchodzę w ten sposób, że obserwuje i chce wiedzieć skąd się płacz bierze...wiem że mi się to latwo pisze,bo z tego co piszesz Igorek jest mega absorbujący, ale może czasem te nastawienie trzeba zmienić.

za uszy!

Stary 2011-12-21, 10:30   #789
wodaqua
Zadomowienie

Witam się i ja!
Jejku, moje dziecie coś się psuje, chyba przez zębole... Drugi z kolei wieczór nie chciała zasnąć w łóżeczku, jak się na jedzenie budziła, była masakra nie płacz. W nocy ok, pobudka około 2 i 5, ale po ostatnim karmieniu spała już ze mną bo się wierciła niemiłosiernie, podobnie jak u Pieleszki, bez odpowiednio szybkiej reakcji juz dawno by nie spała... A teraz już dżemie, a mnie się nic nie chce.

Piernik Ani juz przelożony i się "ciśnie", choinka dzisiaj się ubierze, sprzątanie lajtowe, bo się gościmy całe świeta poza domem, ale ja taka ambitna, że muszę zawsze coś do żarła ze sobą zabrać... Tak więc muszę sie zabrać, pewnie jeszcze mniej mnie tu będzie.

dla Patikowej Sary za skończone miesiące!

Mi dzisiaj mija rok bez pracy Najgorsze jest to, że wcale za nią nie tesknię Mogę być kurą domową
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:30   #790
jacieeeee
Wtajemniczenie

Sara za 5 miesięcy

Mam taki PMS, że siedzę i ryczę. Baby to jednak głupie są. Wkurzam się bo:
- wy gotujecie a ja nie, bo mi się nie chce, bo nie umiem, bo jedziemy do teściów i rodziców na święta,
- wy pieczecie a ja nie bo mi się nie chce, bo nie umiem
- mam syf w domu i zero motywacji i sił żeby sprzątać
- TŻ się wyspał i pojechał na siłownię i głęboko w poważaniu ma, że nie spałam, że nie mam na nic czasu, że ja też chcę spać
- zero magii świąt, ale skąd ją wziąć jak choinki nie ma bo nie ubiorę póki nie posprzątam, a w domu niczym nie pachnie bo nie gotuję i nie piekę
- boli mnie ramię, chyba nadwyrężyłam od tego ciągłego wkładania między szczebelki w łóżeczku, bo albo smok, albo głaskanie, albo picie
- jak kolejne dwie noce będą takie same to nie jadę do żadnego Zakopca na sylwestra. Nie będę znajomym serwować takiego "odpoczynku" ani sobie. I mam zamiar o tym poinformować TŻta jak tylko wróci, żeby go wk....ć

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:33   #791
zanetaa88
Zakorzenienie

Wiecie, że nie mogę jeść koło Emilie.
Ona jak widzi że coś mam w budzi to chce też to co Ja mam.
Zrobiłam sobie kanapki, a ona do nich rączki wyciąga.
Nie daje jej a ta krzyki,piski.
Buntuje mi się.

Ostatnio taką awanturę zrobiła,
jak nie mogła dotknąć palącej się czerwonej świeczki

Stary 2011-12-21, 10:35   #792
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

pierniki też już mają z miesiąc,bo robimy z przepisu,z którego ciasteczka wychodzą bardzo twarde i muszą poleżeć żeby zmięknąć... dla mnie to nie pokusa,bo i tak nie mogę ich jeść
Moje pierniczki od razu są miekkie i dlatego robie je krótko przed świętami
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
[I]Jestem.
Moja dama wstała sobie o 4 (chyba jakaś ta godzina była wybudzająca dzisiaj w nocy widzę) i ściągnęła sobie skarpetki i "MAMO BAWIMY SIĘ" i piszczymy.Mamy disco

tyle dobrego, że jak wstała o 4 to o 4:30 zasnęła i dopiero wstała o 7:30 bez pobudki co mnie cieszy.
U nas też pobudka o 4 na szamanko Krystek nie spi w skarpetkach tylko w pajacu , no i rano patrze a tu nogawki odpięte i gołe nóżki na wierzchu
Cytat:
Elliko
A na uszka jedziemy 1 lutego, z tym, że w lewym ma niedosłuch już raczej na pewno, teraz kwestia tego ile dokładnie %... Byłam 8 grudnia, no i prawe wyszło ładnie, a z lewym jak za każdym razem problem...
I lekarka mnie skierowała już do takiej specjalistycznej poradni...
Jestem tym zmartwiona bardzo. Zresztą sama dobrze wiesz...
Jednak lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby aparatu słuchowego, bo rozwój mowy będzie dobry, gdyś jedno ucho jest zdrowe.
Stary 2011-12-21, 10:35   #793
BABONIK
Zadomowienie

JACIEEEEEEEEEEEEEEEEEE- ja nic nie robię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! siedzę ,piję herbatę i się nie ruszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! polenimy się razem....nawet mi się nie chce posprzątać blatu po śniadaniu!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! jestem z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Nikoś już z nami
Stary 2011-12-21, 10:42   #794
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sara za 5 miesięcy

- wy gotujecie a ja nie, bo mi się nie chce, bo nie umiem, bo jedziemy do teściów i rodziców na święta,
- TŻ się wyspał i pojechał na siłownię i głęboko w poważaniu ma, że nie spałam, że nie mam na nic czasu, że ja też chcę spać
- zero magii świąt, ale skąd ją wziąć jak choinki nie ma bo nie ubiorę póki nie posprzątam, a w domu niczym nie pachnie bo nie gotuję i nie piekę
- boli mnie ramię, chyba nadwyrężyłam od tego ciągłego wkładania między szczebelki w łóżeczku, bo albo smok, albo głaskanie, albo picie
- jak kolejne dwie noce będą takie same to nie jadę do żadnego Zakopca na sylwestra. Nie będę znajomym serwować takiego "odpoczynku" ani sobie. I mam zamiar o tym poinformować TŻta jak tylko wróci, żeby go wk....ć

Jesteś najlepsza.
Ja też mam bajzel,okna myje od tygodnia i pewnie ich nie umyje do świąt.Jakoś nawet nie mam parcia, na super MEGA sprzątanie, jak to moja teściowa robi.Ogarnę to co mam ogarnąć i koniec, a nie pieprzyć się cały dzień bo święta idą...nie należę do takich osób.Posprzątam sobie tak jak mi się podoba i będzie grało.
Pieczenie - ja pieczę bo lubię i nie wyobrażam sobie kupić ciasta na święta no ale są takie osoby które tak robią, nie potępiam bo to pewnie z braku czasu,ale ja lubie nawet na ostatnią chwilę coś upiec.Ciasteczka robię już początkiem grudnia.
Ja też nic nie robię w sensie potraw, bo idziemy do moich rodziców,ale idę do mamy jej pomóc

Niech Tż wróci z siłowni i TY idź a on niech zostanie z Dominikiem?
Ale poszłabym poćwiczyć

Ja sram i Emilie śpi ze mną jak ma wstawać co 2h. Kiedy widzę że się wierci biorę ją do siebie i się nie męczę. Najważniejsze dla mnie, że zasypia sama w łóżeczku a nie z Nami w łóżku,Mój mąż nie raz sam mówi, że mam ją wziąć bo jak tak będę wstawała milion razy to ani on nie pośpi ani Ja

Oglądacie DDTVN?
Ja zaglądam do komóreczki do e-maili ale nie robię to w kwestii czy mnie zdradza.Ma dostęp mój D do wszystkich moich e-maili,kont,smsów. I jakoś specjalnie nie jest mi z tyn źle.

Stary 2011-12-21, 10:43   #795
Marina1
Zakorzenienie

Vaniliowa, Zaneta

Jacieee ja też nic nie piekę, nic nie gotuję. Zywcem nic nie robię na święta, bo po prostu nie umiem! żadnego placka zrobić, żadnej pieczeni, nic a nic! lewe mam ręce do tego.
A w dupce to mam daleko. I tak dużo na głowie, jak tżt chce domowych świąt, to niej spada do mamusi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-12-21, 10:44   #796
zanetaa88
Zakorzenienie

Vaniliova założyłam jej pajac bez skarpetek wiesz, taki z nóżkami gołymi. I dzisiaj wypróbuje dać jej to samo i zobaczę czy będzie spała dłużej...

Stary 2011-12-21, 10:48   #797
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Sara za 5 miesięcy

Maruda, maruda
A tak serio, to z tego co napisałaś, to nie jest źle, chociażby z tego względu, że na święta jedziecie do kogoś, więc robota odpada i super. Tż się nie zachował fakt Wyżyj się na nim jak wróci i od razu Ci sie lepiej na duszy zrobi

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Oglądacie DDTVN?
Ja zaglądam do komóreczki do e-maili ale nie robię to w kwestii czy mnie zdradza.Ma dostęp mój D do wszystkich moich e-maili,kont,smsów. I jakoś specjalnie nie jest mi z tyn źle.
A o czym była mowa?
P.S. ja dalej od porodu bez TV
Stary 2011-12-21, 10:48   #798
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
JACIEEEEEEEEEEEEEEEEEE- ja nic nie robię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! siedzę ,piję herbatę i się nie ruszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! polenimy się razem....nawet mi się nie chce posprzątać blatu po śniadaniu!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! jestem z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Kochana jesteś To ja idę po herbatę

Cytat:
Ja też mam bajzel,okna myje od tygodnia i pewnie ich nie umyje do świąt.Jakoś nawet nie mam parcia, na super MEGA sprzątanie, jak to moja teściowa robi.Ogarnę to co mam ogarnąć i koniec, a nie pieprzyć się cały dzień bo święta idą...nie należę do takich osób.Posprzątam sobie tak jak mi się podoba i będzie grało.
Pieczenie - ja pieczę bo lubię i nie wyobrażam sobie kupić ciasta na święta no ale są takie osoby które tak robią, nie potępiam bo to pewnie z braku czasu,ale ja lubie nawet na ostatnią chwilę coś upiec.Ciasteczka robię już początkiem grudnia.
Ja też nic nie robię w sensie potraw, bo idziemy do moich rodziców,ale idę do mamy jej pomóc

Niech Tż wróci z siłowni i TY idź a on niech zostanie z Dominikiem?
Ale poszłabym poćwiczyć

Ja sram i Emilie śpi ze mną jak ma wstawać co 2h. Kiedy widzę że się wierci biorę ją do siebie i się nie męczę. Najważniejsze dla mnie, że zasypia sama w łóżeczku a nie z Nami w łóżku,Mój mąż nie raz sam mówi, że mam ją wziąć bo jak tak będę wstawała milion razy to ani on nie pośpi ani Ja

Oglądacie DDTVN?
Ja okna pomyłam jakoś w połowie października i nie będę się z nimi teraz s r a ć bo uważam, że nie są brudne. A jak ktoś uważa inaczej, to zapraszam z płynem i szmatką ( i gazetą Iustyna nie? )
Ja też biorę Dominika do siebie jak mega marudzi, ale wcześniej próbuję go jakoś ululuać jednak w łóżeczku. Wychodzi mi to 1 na 100
Jak TŻ wróci to pójdę do biblioteki
A co do sprzątania, to ja zdecydowanie nie z tych co szczoteczką do zębów płytki myją przed świętami. Po prostu mam już syf, trzeba kurze pościerać, podłogę umyć, łazienka, kuchnia do ogarnięcia. Takie codzienne sprzątanie. Jutro oddam Dziecia pod pieczę ojca wyrodnego i się pewnie tym zajmę.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-21, 10:49   #799
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziendobry
jestem wyrodna matka - tak, trzeba spojrzec prawdzie w oczy!
Tak mnie wczoraj wkurzala Klara, ze dzisiaj nadprogramowo oddalam ja do zlobka! niech tam sie z nia bujaja, a co!
ja przynajmniej posiedze sobie z Blaneczka na spokojnie...

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:49   #800
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Sara za 5 miesięcy

Też mam syf w domu a raczej bajzel
pieke bo lubie i mnie to odpręża
na Święta siedzimy w domu
a tak wogóle to nie moge sie z Tobą porównywac bo mam mame która zajmie sie Krystkiem
Stary 2011-12-21, 10:50   #801
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Maruda, maruda
Oj tak Przed @ wychodzi moja ciemna strona

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-21, 10:50   #802
pieleszka
Wtajemniczenie

Jacieee i Baboniku ja też dołączam do Was!!!!!!też NIC NIE ROBIĘ!!! i nie tylko teraz nic nie robię, ale na święta też NIC jadę na gotowe więc się nie wysilam. a posprzątam sobie jak co tydzień w piatek po południu i też tak jak zawsze standardowo no i jacieee ja też nie umiem piec

dziecię mi sie obudziło.... biorę na cyca...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:51   #803
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro oddam Dziecia pod pieczę ojca wyrodnego i się pewnie tym zajmę.
To wcale nie masz tak źle Ja muszę sprzątać zawsze z Tymkiem, bo nie mam szans na to, żeby maż się nim zajął
Stary 2011-12-21, 10:55   #804
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Vaniliova założyłam jej pajac bez skarpetek wiesz, taki z nóżkami gołymi. I dzisiaj wypróbuje dać jej to samo i zobaczę czy będzie spała dłużej...
Krystek ma do spania pajace takie z nóżkami polarowe bo chłodną sypialnie mamy a skarpetki jakoś długo na nóżkach sie nie trzymaja
Stary 2011-12-21, 10:59   #805
agadus
Wtajemniczenie

ja posprzatam sobie jutro, ogólnie umnie nie ma szłu na sprzatanie przedświąteczne, bo robię to na bieżąco co do gotowania, to ugotować, czy jakoąś sałatkę zrobić to zrobię , ale Z ciastami nie bardzo mi idzię, raczej jak już to z proszku, ale, zasze coś, a co do gotowania, u mnie w tym roku nie będzie karpia, kupiłam inna rybę bo karpia nie lubię, wiem , wiem, to tradycja, ale....u mnie nie będzie 12 potraw, bo będziemy sami z mężem i dziećmi, a po co tego wszystkiego szykować,żeby później wyrzucić?
u mnie w wigilę będzie 6-7 potraw, i w doopie mam, nie będę robić 12

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:02   #806
brumek
Zakorzenienie

Ja karpia nie uznaję. I ma w nosie tradycję. Co to za idiotyczna tradycja, która każe kupować żywe ryby, torturować je, a potem własnoręcznie zabijać po długich godzinach męczarni
U nas nigdy nie ma i nie będzie karpia. Moją mamę też już na to przekabaciłam i używa innych ryb A jak idziemy do kogoś, to po prostu nie jem karpia. I mężowi nie daję Zresztą on uważa tak jak ja.
Stary 2011-12-21, 11:06   #807
Marina1
Zakorzenienie

Ja też nie jem karpia w wigilię, nie lubię. U mnie w domu nigdy nie było karpia, za to teść raczy się nim strasznie, hoduje je w wannie, a potem zabija...
Ja się nie dotknę jego karpia nigdy.
Stary 2011-12-21, 11:19   #808
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja karpia też nie jem, nie lubię, nie smakuje mi.
Ale zawsze pływał u mnie w wannie,
pamiętam jak jako dzieci pilnowałyśmy z siostrami,
aby mu się nic nie stało i czuwałyśmy przy Nim jak wartowniczki.
Z roku na rok rodzice dostawali karpia którego teść wyłowił,
i mroził się aż do Wigilii - ponoć taki lepszy, niż kilka dni wcześniej zabity.

Mnie się nie podobają te baseny z pełnymi karpiami
i jestem dumna kiedy obok tego przechodzę że ich nie jem.

Jak będę miała Święta tylko Ja mąż i Emi to karpia też nie będzie,
znając mojego męża zaproponuje łososia bo to coś innego i nie tradycyjnego.
A tak to wcinamy filety.

Stary 2011-12-21, 11:20   #809
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie jem karpia w wigilię, nie lubię. U mnie w domu nigdy nie było karpia
U mnie w domu tez nigdy nie było karpia, pewnie dlatego że mama nie potrafiła go zrobić ale jakoś nad tym nie ubolewam.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:22   #810
BABONIK
Zadomowienie

to dla wszystkich tych,które kochają mieć mały burdel w domku

mam nadzieje,że mamy sprzątające się na mnie nie obrażą

tak na prawdę jestem taka sprzątająca po środku taka raczej czysto,ale bez zbędnej przesady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clean-waste.jpg (37,1 KB, 27 załadowań)

Nikoś już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości