Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 21:16   #931
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Lili moja też się krzywiła, ale potem jak widziała że sobie sama świetnie radzi to zajadała się nim jak stara babcia bez zębów

Dobra laseczki,
znikam do wyrka.
Śnieg u mnie prószy a nie ma kto odśnieżać...

Mam ochotę na krokieta !!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:16   #932
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale lecicie-tylko przez chwile byłam na bieżąco, a w tym nowym wątku to już niestety nie daję rady....
U nas zimno i pewnie nasze spacerki trochę się skrócą, ale moze za to będą częstsze??
Ale staraj się, staraj! W nocy nie śpij, a nadrabiaj

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?
Święty duch! Witaj i pisz jak Wam się tam żyje

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
dniu..............
Brumek całą saszetkę podajesz żelaza raz dziennie?
Ja tak mam przepisane.
A to podawanie idzie mi jak krew z nos...
Radek więcej wypluje jak zje.
I na ściankach się osiada strasznie!

Podajesz z metalowej łyżki?
Tak, podaję zwykłą naszą metalową łyżką.
Dawałam jedną saszetkę dziennie, ale dzieliłam ją sobie na dwa razy, bo na raz ciężko mi bylo rozrobić ten proszek. Zjadał w sumie wszystko, bo on się już tak nauczy, że jak przykładam łyżeczkę to ładnie buzię otwiera
Ale my juz od kilku tygodni dajemy Ferrum Lek, nie Actiferol. To fajniejsze, bo jest w syropie i nie ma problemów z rozpuszczaniem No i Tymcio nie ma po tym efektów ubocznych.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiecie co kupiła sobie serum z perfecty antycellulitowe ( aktywne serum termoaktywne), jak sie nim posmarowałam to było taki przyjemne uczucie ciepła, ale tylko minutkę, później tak zaczeło palić, nie szczypać, tylko takie wrażenie jakbym siedziała na dpobrze rozgrzanym grzejniku, ale skora po nim nie jest gorąca, nie jest zaczerwieniona, na nogach juz prawie ustało, ale pośladki , szok, jakby mnie ktos podpalał, niesamowite uczucie
Tez je miałam i nie zużyłam, bo nie znoszę tego pieczenia

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
U nas też ząbkowanie pełną gębą dziś w nocy pobudka co dwie godziny w dzień całę pięści pcha do buzi, gryzie mnie po brodzie, wieczorem posmarowałam Dentinoxem i w mig się uspokoiła . Zasnąć też nie mogła, dopiero Dentinox pomógł i się uspokoiła.
Nastawiam się że dzisiejsza noc znowu będzie słaba
No to wesoło masz Zyczę cierpliwości

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bo nie było odp, nie lubie sie narzucać jak mnie ktoś olewa...
O co chodzi? Kto podpadł mojemu Dziubaskowi?

edit: już wszystko wiem
To bicia nie będzie, tak? Wybaczone Dusi?

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Hej Dziubek czytam was czytam ale przy tej mojej łobuzicy nie mam czasu pisać mamy dziś dzień z marchewka i obie jesteśmy pomarańczowe
WItajcie Dusiu i Kasiu Ale jednak wpadajcie częściej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nadrabiam. chora jestem, syn zarazil. kaszle, leje mi sie z nosa... modle sie zebym to tylko ja byla i nikt wiecej, szczegolnie kinga...
O kurczę, biedni jesteście Armagedon, jakby powiedziała Żaneta...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Powitały nas dzisiaj dwa małe przebite ząbki na dole!!!!
Hurrraaa

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Widze, ze mnie jako nowej ciezko sie przez was przebicpisze sie ale zero odzewu
To odzywam się, żebyś się do nas nie zniechęciła
Stary 2011-12-21, 21:19   #933
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Śmiem twierdzić, że Rogiemu te zęby od urodzenia szły i dlatego był takim Rozdarciuchem Teraz już będzie grzeczny
Boska jesteś, wiesz? Wiesz, wiesz, w końcu Justyna Ci to w kółko powtarza

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aż parsknęłam kawą w monitor . Kocham Cię !
Nie rób tak. To drogi sprzęt i trzeba go szanować!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Już jestem Dziękujemy za kciuki, pomogły Płaczu były dwie sekundy, zanim pielęgniarka przyłożyła wacik po wkłuciu to już nie płakał

Eh...wiadomości mnie zdołowały...
Adaś, my hero

Co za wiadomości, o co chodzi? Lecę na Onet poczytać.

Cytat:
do tego rana boli , zrobiła się sina...
Weź Ty ją pokaż komuś, co?
Stary 2011-12-21, 21:19   #934
Vaniliova11
Zadomowienie

Zaneta Lili ja mam łóżko 160 na 200 i ledwo z Tżem sie mieścimy a żeby spać z Krystkiem to łóżko musiało by mieć 250 na 200

Natka zaginęła
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:24   #935
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

u nas jest identycznie,jak jemy śniadanie to Lila siedzi z nami w swoim foteliku do karmienia i jakby mogła to bywszystko złapała.. czasem wlaśnie podjemy jej suchą bułkę jak zaczyna marudzić
sadzasz Lilę już w tym krzesełku ?? Kurde ja mam niby z regulowanymi plackami ale siedział w tym może z 3 razy na rozłożonych pleckach a ja i tak sie boje , że za wcześnie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Natka
Kolina
Telik
Editka
Dziewczyny, meldować mi się zaraz!!!
dobrze Brumek pisze !! Meldunek bo jak nie tooooo... (Brumeczku co z nimi zrobimy )

Cytat:
O co chodzi? Kto podpadł mojemu Dziubaskowi?

edit: już wszystko wiem
To bicia nie będzie, tak? Wybaczone Dusi?

Cytat:

Weź Ty ją pokaż komuś, co?
pokazałam, w połowie stycznia kontrola ale juz wiem,że to jednak to o czym pisałam w K.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:26   #936
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny co do tych 12 potraw wigilijnych to chyb każdy da radę bo to się liczy wszystko jako dnie, np opłtek,kompot to tez danie, osobno liczy się barszczyk a osobno uszka

jacieeee super te buciki, właśnie takie chcę kupić - ocieplane miękkie kozaczki, bo przecież dzieciaki jeszcze nie chodzą to po co im sztywne podeszwy

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
to dla wszystkich tych,które kochają mieć mały burdel w domku

mam nadzieje,że mamy sprzątające się na mnie nie obrażą

tak na prawdę jestem taka sprzątająca po środku taka raczej czysto,ale bez zbędnej przesady
dobre

Cytat:
wow gratuluję od razu dwóch
Co do zapachu z ust to nie jest to norma u dzieci, ale to przeważnie przy jakiś infekcjach występuje, więc obserwuj małego, może to jeszcze pozostałośc po ostatniej chorobie?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:31   #937
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
BRAWO!! !
Może od dzisiaj będziesz miała Aniołeczka w domu

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Meszsares Zmalowana ciesze sie że nie tylko ja lubie karpia zaraz wywalicie mnie z forum ale ja pare razy karpia ....
eee tam.
Ja bym nie wiedziała jak się za to zabrać.

Madzia ja kupiłam taki większy durszlak i w nim butelki po myciu wszystkie mam. Ta suszarka by mnie wpieniała pewnie.

Sarenka dziękuje za wszystkie buziaki

Mi też się Dzieć obudził(a) już kilka razy po kąpaniu, właśnie przełożyłam ją do wózka i bujam nogą z laptokiem na kolanach.

Brumek 1,80 to mała?! duża.

Tż wyruszył z domu. Na śląsk. Nie chciał mnie do Was Ślązaczek zabrać
Martwię się jak daleko jeździ i to bez snu.

Napiłam się kawy o 20 żeby nie spać i trochę porobić w domu.
Taaa Ciekawe

Nasze łóżko 160x200 i jakoś większe mi się marzy, lubię się rozwalić i tż też
Stary 2011-12-21, 21:40   #938
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze Brumek pisze !! Meldunek bo jak nie tooooo... (Brumeczku co z nimi zrobimy )
Ja bym im karnie po 40 pompek kazała zrobić

Cytat:
pokazałam, w połowie stycznia kontrola ale juz wiem,że to jednak to o czym pisałam w K.
Ja wiem, ale chodzi mi własnie o to, czy coś więce TERAZ z tym nie trzeba robić? `skoro tak wygląda i boli?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek 1,80 to mała?! duża.
Bo zawsze mieliśmy taką pod sufit prawie

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

I zapomniałam napisać, że dziś kupiłam Tymciowi ... łóżeczko i materacyk
Tam gdzie jedziemy na Wigilię mamy łóżeczko turystyczne, ale takie kiepskie (ktoś nam je dał), nie ma regulowanej wysokości. A Tymek się go bał chyba, kiedy tam poprzednio nocowaliśmy. Serio No i dziś moja mama mówi" to kupmy mu normalne". No i początkowo protestowałam, że bez sensu kasę wydawać, skoro tak rzadko tam śpimy, ale w końcu dałam się namówić. Mi będzie wygodniej, łóżeczko ładniejsze, a może latem będę tam jeździć częściej. Poza tym drugie dziecko jest w planach, więc może się kilka razy jednak skorzysta
Stary 2011-12-21, 21:48   #939
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Tż wyruszył z domu. Na śląsk. Nie chciał mnie do Was Ślązaczek zabrać
Martwię się jak daleko jeździ i to bez snu.

Napiłam się kawy o 20 żeby nie spać i trochę porobić w domu.
Taaa Ciekawe
jak to ?? gdzie jechał ?? następnym razem każ sie zabrać !!!!

Cytat:
Ja bym im karnie po 40 pompek kazała zrobić

Ja wiem, ale chodzi mi własnie o to, czy coś więce TERAZ z tym nie trzeba robić? `skoro tak wygląda i boli? [COLOR="Silver"]
pompki dobry pomysł

a lekarz, no właśnie mam problem, nie mam nikogo poleconego a kolejny konował mi nie potrzebnie w głowie namiesza... boli bo się okres zbliża a to charakterystyczny objaw
zresztą , teraz święta, nowy rok i do lekarza się wbić będzie problem.'

Wcześniej zapomniałam napisac:
jesteś WIELKA !!!! jak sobie wyobraziłam taką szczuplutką kobietkę z wózkiem i choinką to padłam z wrażenia i podziwu
Stary 2011-12-21, 21:49   #940
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzieki dziewczyny - czyli jednak nie jest tak ze te moje wypowiedzi bez echa.
Moja nie spi z nami w lozku choc mamy 160x200. Od poczatku ja do lozeczka kladlismy. Jak bylismy w Szczawnicy 2 dni spala z nami - DRAMAT. Wierci sie rozklada, przemieszcza i spalismy na sztywno. Teraz wyjezdzamy do chrzestnej meza i zabieramy swoje turystyczne lozeczko, bo ja sie meczyc nie bede.
pokaze wam jaka hustawke z odzysku dostala moja Kluska-kolezanki dziecko balo sie w niej hustac i oddala nam. Nasza tam szczesliwa, bo siedzi i wszystko widzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (140,8 KB, 53 załadowań)
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:50   #941
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A ja mam 2pytanka:
1
. Jak gotuję zupkę, to zawsze w większej ilości, ale zawsze daję tak warzyw na oko i nie mam jeszcze wyliczone na ile mi wyjdzie słoiczków, a chce dodać kaszę manna. Na jeden słoiczek powinno być pół łyżeczki, więc nie wiem ile dokładnie dać tej kaszy. Jakie macie sposoby, żeby sobie to zorganizować?
Może mam sobie zapisać ile czego daje, wtedy sprawdzić ile wyjdzie słoiczków i będę wiedziała ile kaszy dać???

2. jak już wprowadziłam mięsko to teraz codziennie Dominik powinien zjadać cały duży słoiczek mięsny czy dawać też takie zupki bez mięsa. Czyli jak często powinien jeść mięsko?
1. Ja wprowadzam gluten od tygodnia i nie mam takiej aptecznej precyzji jak Wy po prostu zanim przełożę zupkę ze słoiczka do miseczki to najpierw rozrabiam w niej trochę kaszki mlecznej manny z Nestle - rozrabiam tyle ile mi się sypnie

2. ja daję jak popadnie... ostatnio to mięsko jest codziennie

Cytat:
A poza tym to dobry wieczór
Kupiłam choinkę Nie jest wielka, ok. 180 cm. Byłam z Tymkiem na spacerze i w sumie nie planowałam tego, bo mąż obiecywał że załatwi, ale przechodziłam obok choinek, spytałam po ile i ... kupiłam
Facet dał mi 10 zł żniżki i dorzucił jemiołę, bo powiedział, że jeszcze nigdy nie sprzedawał wielkiej choinki matce z wózkiem A wracając do domu, robiłam furorę - ludzie się patrzyli na ufoludka, że idzie takie nieduże coś, jedną ręką pcha wózek, a pod drugą pachą targa drzewo
A mina męża jak się dotachałam do domu - bezcenna

A teraz lecę czytać co u Was
hehehe super to musiało wyglądać

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mnie też nie przeszkadza Emilie w łóżku,
mamy tyle miejsca, ze jeszcze jedno a może i dwoje dzieci by się zmieściło łóżko 180x200 więc full wypas
choć nie raz jak mąż się rozłoży to ja jak sardelka w puszcze śpie

Pytałam Cię o wałek do raczkowania, kupiłaś go?
my też mamy duuuże łóżko, wszyscy się spokojnei mieścimy choć gorzej z kołdrą jak tż w jednym krańcu ,a ja w drugim.. zaproponowałam że będziemy mieli dwie kołdry ale tz nie chce o tym słyszeć..

CO do tego przyrządu do raczkowania to Ci przecież odpisałam musiałaś przeoczyć
napisałam że nie kupiłam , bo doszłam do wniosku że to zbędny gadżet, że Filip nauczył się raczkować bez tego to i Lilce niepotrzebne...

Cytat:
sadzasz Lilę już w tym krzesełku ?? Kurde ja mam niby z regulowanymi plackami ale siedział w tym może z 3 razy na rozłożonych pleckach a ja i tak sie boje , że za wcześnie .
sadzam, a dlaczego za wcześnie?? przecież fotelik samochodowy tak samo skonstruowany..
My mamy takie
http://allegro.pl/fisher-price-krzes...987553561.html
wiek od 3m-cy, bo jest regulowane do pozyci półleżącej, tak jak w leżaczku.

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-12-21 o 21:53
Stary 2011-12-21, 21:51   #942
agulaaabar
Zakorzenienie

Wybaczcie, że nie zacytuje każdej z osobna ale padam juz ze zmęczenia...

20h jazdy nas wykonczyło...

Ale milutko, że pamiętałyście o nas... i pytałyscie co u nas.

Nie odzywałam się bo nie bardzo miałam czas i dostep do neta. Niby mieszkamy u mojej siostry, ale był remont, więc same rozumiecie....

Póki co wracamy po nowym roku, szukamy mieszkania bo tż ma dostać prace legalnie na umowe i jak sie wszystko uda to pomału zaczniemy od zera

Lili się ma dobrze, rośnie i to bardzo, waży prawie 9kg! nienawidzi marchewki z ziemniakami... za to piszczy jak tylko je jabłko z bananem i ciasteczkiem - z hippa. poza tym męczy ją katar no i tak sobie zyjemy pomalutku... często wspominam sobie jak się z Wami siedziało i bylo na bieżąco ze wszystkim a teraz? bu....
jeszcze nie mamy dla Lili prezentu... jutro musimy zrobić wypad na sklepy.... jeszcze zakupy świąteczne, sprzątanie i gotowanie, bo w tym roku brat z żoną i siostra z mężem - obydwie panie ciężarne - przyjeżdżają na wigilie do mamy więc jej musze pomóc....

A teraz juz idę spać bo nic na oczy nie widze.... Za to się cieszę że będziemy mieć białe święta, bo tutaj jest 20cm śniegu a w niemczech zielona trawa

Postaram sie jeszcze odezwać, buziaki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:59   #943
agadus
Wtajemniczenie

eve mamy taka samą hustawkę tylko,że różową, a mała zadowolona bo wszystko widzi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:02   #944
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
sadzam, a dlaczego za wcześnie?? przecież fotelik samochodowy tak samo skonstruowany..
My mamy takie
http://allegro.pl/fisher-price-krzes...987553561.html
wiek od 3m-cy, bo jest regulowane do pozyci półleżącej, tak jak w leżaczku.
nasze jest od 6 miesiąca. Pytam dlatego, że mam schizę, że mały ma wygięty kręgosłup.Byłam u pediatry i powiedziała, ze powinno się unikac pozycji siedzącej dopóki dziecko samo nie siedzi-zapytałam bo Lili też nie siedzi sama a w krzesełko dajesz. Ja już zgłupiałam bo nie chcę małemu krzywdy z niewiedzy zrobić

obejrzałam to Wasze krzesełko i faktycznie mozna z bez problemu takie maluszki ładować, co do mojego mam wątpliwości niestety

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-21 o 22:18
Stary 2011-12-21, 22:16   #945
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziubek nie lubie odświeżać strony albo wracać logować się ponownie.Gram to gram, ma mi się nic nie zacinać no się zacinało i mnie wkur* pip.

Mam ochotę na wafelka.
A powiedziałam sobie zero czekolady,
a mnie kusssssssssssssssssssssii i

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Meszsares ile u mnie żłobek 650zł i tak będę płacić tylko 2 miesiące, bo potem dofinansowanie i żłobek wyjdzie ok 400zł.Jedzenie jest na miejscu.Nawet sobie teraz myślę za styczeń i tak nie zapłacę 650zł bo otwierają go dopiero 10 stycznia,więc pewnie będzie mniejsza kwota...

JAKIE SĄ MLEKA HA !?
bebiko i hipp

Cytat:
dziękuję kochane!
Normalnie w szoku byłam, dawałam mu cebion witaminy, a tu takie stuk łyżeczką...
Patrzę, a tu takie ledwo widoczne dwa małe zębole. Ale nie są jeszcze widoczne jak u Szymonka Dziubka, więc nie wiem, czy jest sens robić zdjęć, bo trzeba się nieźle wpatrzyć. I jak już mu włożyłam palucha do buzi, to mnie siekał tak fajnie nimi.

Byliśmy 2 h na polu. Nie za długo, prawda?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

dziewczyny ale wiecie co, nie wiem, czy u Was dzieci tak mają, ale mnie to zaniepokoiło już od kilku dni, nie wiem, czy to ma zawiązek z tymi zębami właśnie, ale Igorowi śmierdzi z ust. Nie wiem jak opisać ten zapach, nie jest on intensywny, ale nieprzyjemny. Taką jakby ropą...
Gratuluje zabkow a co do zapachu, to chyba skonsultowalabym to z lekarzem
Cytat:
Hej mamusie
Pamiętacie nas jeszcze?

Dzis przyjechalismy do PL na święta po nowym roku wracamy z powrotem. oczywiście nie ma szans żeby Was nadrobić... więc tak tylko chcialam się przywitać

U nas ok, Lila w miare zdrowa - katar ją męczy.... rośnie jak na drożdżach!

Buziaki
czesc czolem Fajnie, ze wpadlas. Mysle czasami o tobie. Gdzie sie w ogole w tych niemczech podziewacie??

Cytat:
dziewczyny co do tych 12 potraw wigilijnych to chyb każdy da radę bo to się liczy wszystko jako dnie, np opłtek,kompot to tez danie, osobno liczy się barszczyk a osobno uszka

jacieeee super te buciki, właśnie takie chcę kupić - ocieplane miękkie kozaczki, bo przecież dzieciaki jeszcze nie chodzą to po co im sztywne podeszwy

dobre

wow gratuluję od razu dwóch
Co do zapachu z ust to nie jest to norma u dzieci, ale to przeważnie przy jakiś infekcjach występuje, więc obserwuj małego, może to jeszcze pozostałośc po ostatniej chorobie?
Youyou o chlebie zapomnialas
Cytat:
nasze jest od 6 miesiąca. Pytam dlatego, że mam schizę, że mały ma wygięty kręgosłup.Byłam u pediatry i powiedziała, ze powinno się unikac pozycji siedzącej dopóki dziecko samo nie siedzi-zapytałam bo Lili też nie siedzi sama a w krzesełko dajesz. Ja już zgłupiałam bo nie chcę małemu krzywdy z niewiedzy zrobić

obejrzałam to Wasze krzesełko i faktycznie mozna z bez problemu takie maluszki ładować, co do mojego mam wątpliwości niestety
dziubku my mamy chicco z regulowanym oparciem, kiedys w instrukcji bylo napisane, ze od 4 miesiaca ale widze, ze zmienili i jest od 6. Sadzam malego w nim ale nie na dlugo, tyle ile go karmie. No i oparcie tez mam obnizone.

Dziewczyny znikam na troche, przynajmniej do piatku. Jutro wraca moj TZ. Po dwoch miesiacach nieobecnosci Ale sie ciesze. Poza tym u nas maly daje mi w kosc. W nocy kiepsko spi. Takze padam na pysk
Stary 2011-12-21, 22:31   #946
youyou
Zakorzenienie

Kajool aż dwa miesiące go nie było???
To się musiałaś nieźle stęsknić....
Stary 2011-12-21, 22:33   #947
dziubek79
Zakorzenienie

Kajool

no ja własnie też będę na chwilkę wsadzać i rozkładać plecki jak się da dopóki nie siądzie sam.
Super, że mężuś wraca się będzie działo
Stary 2011-12-21, 22:33   #948
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
eve mamy taka samą hustawkę tylko,że różową, a mała zadowolona bo wszystko widzi
dobrze ze moja czerwona, bo przy drugim TZ chce syna, wiec zeby nie byl pokrzywdzony o ten róż
Stary 2011-12-21, 22:35   #949
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej zapomniałam napisac:
jesteś WIELKA !!!! jak sobie wyobraziłam taką szczuplutką kobietkę z wózkiem i choinką to padłam z wrażenia i podziwu
Też byłam z siebie dumna

Cytat:
pokaze wam jaka hustawke z odzysku dostala moja Kluska-kolezanki dziecko balo sie w niej hustac i oddala nam. Nasza tam szczesliwa, bo siedzi i wszystko widzi
Mam identyczną Kupiona kazyjnie na allegro, ale stoi ciągle zapakowana i jeszcze długo tak postoi

Cytat:
Póki co wracamy po nowym roku, szukamy mieszkania bo tż ma dostać prace legalnie na umowe i jak sie wszystko uda to pomału zaczniemy od zera
Lili się ma dobrze, rośnie i to bardzo, waży prawie 9kg! nienawidzi marchewki z ziemniakami... za to piszczy jak tylko je jabłko z bananem i ciasteczkiem - z hippa. poza tym męczy ją katar no i tak sobie zyjemy pomalutku... często wspominam sobie jak się z Wami siedziało i bylo na bieżąco ze wszystkim a teraz? bu....
No to powodzenia życzę w urządzaniu się w tym Waszym nowym życiu

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny znikam na troche, przynajmniej do piatku. Jutro wraca moj TZ. Po dwoch miesiacach nieobecnosci Ale sie ciesze.
No to jesteś wreszcie szczęśliwa
Stary 2011-12-21, 22:39   #950
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Carmela smoczek Y mam z TT podobnie jak do kaszki. A Agula najchętniej pije tym z Canpola (ale moje dziecko to takie tanie w utrzymaniu jest smoczek za 2 zł, krem za 5 [mustela uczuliła]...]
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj już smut poszedł głęboko w las??
Ano nie było dziś czasu

Cytat:
Ja karpia nie uznaję. I ma w nosie tradycję. Co to za idiotyczna tradycja, która każe kupować żywe ryby, torturować je, a potem własnoręcznie zabijać po długich godzinach męczarni
U nas nigdy nie ma i nie będzie karpia. Moją mamę też już na to przekabaciłam i używa innych ryb A jak idziemy do kogoś, to po prostu nie jem karpia. I mężowi nie daję Zresztą on uważa tak jak ja.
Dobrze godosz siostro
W ogóle "tradycja" karpia z wanny to czas PRL-u. Jak nie było nic w sklepach to w zakładach pracy rzucali karpia tydzień przed wigilią i coś te kobiety z nim zrobić musiały
U nas na wigilie mamy sandacza i karpia japońskego (złowione przez męża wędkarza), jeszcze coś morskiego dokupie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Jenyyyyyy dziewczyny, ale piszecie............ Ale nadrobiłam

A u nas dzisiaj piękna pogoda, mróz i słońce. Spacerowaliśmy 2godz. Śniegu u nas ani widu ani słychu

TŻ dzisiaj był po choinkę, kupiliśmy od leśniczego, dzisiaj ścinaną i wiecie co jest PIĘKNA Tak równiutka jak z obrazka!!! Już nie mogę doczekać się wigilii kiedy ją ustroimy..

Dominik też od pewnego czasu tak się przemieszcza, ze trzeba go cały czas pilnować. Przesuwa się wokół własnej osi. Na przewijaku nie mam jeszcze tak źle, bo jeszcze się nie przekręca na brzuszek, ale za to na boczki śmiga i wszystko co jest w zasięgu ręki łapie. Jak zostawię go samego w łóżeczku to po 3min znajdę go albo w rogu w poprzek, albo do góry nogami, tzn. tam gdzie głowa to nogi

A ja mam 2pytanka:
1
. Jak gotuję zupkę, to zawsze w większej ilości, ale zawsze daję tak warzyw na oko i nie mam jeszcze wyliczone na ile mi wyjdzie słoiczków, a chce dodać kaszę manna. Na jeden słoiczek powinno być pół łyżeczki, więc nie wiem ile dokładnie dać tej kaszy. Jakie macie sposoby, żeby sobie to zorganizować?
Może mam sobie zapisać ile czego daje, wtedy sprawdzić ile wyjdzie słoiczków i będę wiedziała ile kaszy dać???

2. jak już wprowadziłam mięsko to teraz codziennie Dominik powinien zjadać cały duży słoiczek mięsny czy dawać też takie zupki bez mięsa. Czyli jak często powinien jeść mięsko?
Ja daje osobno. Tzn. albo możesz ugotować w drugim rondlu więcej i dać po poł łyżki. Albo (ja tak robie) ugotować jedną porcje jeszcze raz (bo tak rozmrażam, dodając troche wody i wtedy wsypać kaszke. Albo dać taką jak Youyou gotową (bobovita ma bezmleczną)

Nadrobiłam jednym okiem. Zostałam dziś bohaterem w swoim domu i wyszorowałam podłogi, zrobiłam remament z książkami i mam teraz pęknie, czyściutko i pachnąco

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:46   #951
youyou
Zakorzenienie

madzia ja mam taką kaszkę
http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...ycia-250g.html

rozrabiam na szybko z ciepła wodą i od razu gotowe do wymieszania z zupką, nie trzeba gotować tak jak zwykla manne
Stary 2011-12-21, 22:51   #952
patik87
Zakorzenienie

Agula witaj. Też czasami o Tobie myślałam, dlaczego się wyprowadziliście tak nagle i jak Wam się tam mieszka...

Evee Moim zdaniem trochę jednak za pionowa ta pozycja w huśtawce.

Sara wybudza się z rykiem. Nie mogłam jej uspokoić, ewidentnie płacz z bólu. zrobiłam mleko ale pluła. Dałam nurofen i powolutku na rękach usnęła.
Tak mi jej szkoda Pewnie zęby
Stary 2011-12-21, 23:39   #953
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Agula witaj. Też czasami o Tobie myślałam, dlaczego się wyprowadziliście tak nagle i jak Wam się tam mieszka...

Evee Moim zdaniem trochę jednak za pionowa ta pozycja w huśtawce.

Sara wybudza się z rykiem. Nie mogłam jej uspokoić, ewidentnie płacz z bólu. zrobiłam mleko ale pluła. Dałam nurofen i powolutku na rękach usnęła.
Tak mi jej szkoda Pewnie zęby
w tej hustawce jest regulowane oparcie, rozklada sie na pol lezaco, jednak moja panna sprytna lapie sie raczkami czego moze i podciaga. Poki co nie siedzi w niej, tylko sprawdzilismy czy jej sie nie boi. Ale nie, wiec czeka sobie na lepsze czasy do rozstawienia, bo teraz swieta choinka i nie ma gdzie sie z tymi jej gratami pomiescic w pokoju a mamy tylko dwa.
Stary 2011-12-22, 00:35   #954
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, co tak milczycie? Przecież widzę Was na pasku Madzia, Justyna!
Stary 2011-12-22, 00:38   #955
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, co tak milczycie? Przecież widzę Was na pasku Madzia, Justyna!
Zuzek nie śpi. Latam góra - dół. Z tż się pokłóciłam, pod przedszkolem padł mi akumulator, musiał mnie i maluchy szwagier do domu odwozić. Doła mam
To tak w duuużym skrócie...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 01:01   #956
brumek
Zakorzenienie

Wrr, to miły wieczór A z Tżtem o co? O ten akumulator?
Stary 2011-12-22, 01:13   #957
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrr, to miły wieczór A z Tżtem o co? O ten akumulator?
Nie o sok . A potem poszło od słowa, do słowa. Skończyło się tak, że on ze złości posprzątał dół (odkurzył i umył podłogę - to co ja od kilku dni miałam zrobić ) a ja żeby na niego nie patrzeć poszłam sprzątać górę. I tak od 19.00 ze sobą nie rozmawiamy i unikamy się. Ze złości idę dzisiaj spać do Kuby. Mam go w nosie .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 01:14   #958
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hejo

Uffff dotarłam
Okna pomyte, prezenty zapakowane ,wigilia firmową zorganizowana , dom ogarniety - choć i tak urzadzimy jutro z Jasiem bajzel jutro ostatnie zakupki i ciacho, w piątek gotowanie i sobota świętuje

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Byłam w dwóch rossach wywołać zdjęcia... w żadnym nie działała maszyna!!!!!!!!!!!
U mnie tez nie

Cytat:
Natka
Kolina
Telik
Editka
Dziewczyny, meldować mi się zaraz!!!

A poza tym to dobry wieczór
Kupiłam choinkę Nie jest wielka, ok. 180 cm. Byłam z Tymkiem na spacerze i w sumie nie planowałam tego, bo mąż obiecywał że załatwi, ale przechodziłam obok choinek, spytałam po ile i ... kupiłam
Facet dał mi 10 zł żniżki i dorzucił jemiołę, bo powiedział, że jeszcze nigdy nie sprzedawał wielkiej choinki matce z wózkiem A wracając do domu, robiłam furorę - ludzie się patrzyli na ufoludka, że idzie takie nieduże coś, jedną ręką pcha wózek, a pod drugą pachą targa drzewo
A mina męża jak się dotachałam do domu - bezcenna

A teraz lecę czytać co u Was
Jestem Kochaniutka

Gratuluje zdobyczy choinkowej,
U nas w tym roku tez polowalam ja na drzewko

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Dziewczyny znikam na troche, przynajmniej do piatku. Jutro wraca moj TZ. Po dwoch miesiacach nieobecnosci Ale sie ciesze. Poza tym u nas maly daje mi w kosc. W nocy kiepsko spi. Takze padam na pysk
zapewne jesteś przeszcześliwa

Ech wszyscy śpią

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-12-22 o 04:28
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 06:05   #959
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny - czyli jednak nie jest tak ze te moje wypowiedzi bez echa.
Moja nie spi z nami w lozku choc mamy 160x200. Od poczatku ja do lozeczka kladlismy. Jak bylismy w Szczawnicy 2 dni spala z nami - DRAMAT. Wierci sie rozklada, przemieszcza i spalismy na sztywno. Teraz wyjezdzamy do chrzestnej meza i zabieramy swoje turystyczne lozeczko, bo ja sie meczyc nie bede.
Każdej czasem wypowiedź przejdzie bez echa

My mamy łóżko coś 180-220. Wczoraj wprowadziłam Was w błąd i siebie.
I dwie kołdry

Cytat:
Wybaczcie, że nie zacytuje każdej z osobna ale padam juz ze zmęczenia...

Postaram sie jeszcze odezwać, buziaki
Trzymam kciuki za pracę Tżta .
Ja kilka lat pracowałam w Niemczech i powiem Wam,
że jakby mi się trafiła okazja to chyba bym się nie zastanawiała długo tylko spakowała manatki i tam osiadła.
Na zachodzie mam wspaniałą przyjaciółkę.

Aga a w jakich stronach Niemiec jesteście?

Cytat:
dobrze ze moja czerwona, bo przy drugim TZ chce syna, wiec zeby nie byl pokrzywdzony o ten róż
To powodzenia, żeby drugim dzieckiem okazał się syn.
Los lubi być przewrotny
U sąsiadów chcieli syna i co?
4 córy.

Ja dziś światło zapalam?

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

To pstryk.

Radek dosypia, wstał o 5.
W ogóle w nocy co godzinę wstawałam do niego,
tzn nie wstawałam bo był ze mną w łóżku ale wiercił się.
Czy to może być od żelaza?
Wczoraj wystękał kupkę, taką gęstszą, męczą go gazy.

Brumek a to żelazo, które masz w kropelkach to też rozrabiasz z pokarmem?
Czy prosto do buzi?
Zastanawiam się, czy nie prosić lekarki o krople właśnie...

Dziewczyny, ja dalej zielona w temacie...
Jak Radek ma skazę białkową to którą kaszkę/kleik mam mu podawać?
Chodzi mi o ten gluten...
Bo jak widzę, że kaszka bezmleczna to i bezglutenowa.
Dlaczego ja taki młotek jestem???
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 07:08   #960
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Scio dzieki za odpowiedz ze smokiem, tez mamy ten Y z TT, choc dla mnie to bardziej dziuta wygląda jak X, dlatego pytałam dokładnie jaki to.

Jutro jedziemy do mnie do domu na Świeta i mamy w planach zostać do 2012roku

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dalej zielona w temacie...
Jak Radek ma skazę białkową to którą kaszkę/kleik mam mu podawać?
Chodzi mi o ten gluten...
Bo jak widzę, że kaszka bezmleczna to i bezglutenowa.
Dlaczego ja taki młotek jestem???
Sa też bezmlecze, ale z glutenem. Patrz na take od 6 miesiąca.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości