|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
maly mi juz 3 razy sie obudzil a teraz w ogole nie chce spac - juz mi sie odechcialo
![]() nawet sie nie wykapalam jeszcze yhh
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1803 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy to dopiero przede mną czy los będzie łaskawy Cytat:
![]() Cytat:
o moja droga, takie dialogi to ja sama mam z babcią i dziadkiem dość często Cytat:
![]() Martkowi też teraz coś ze spaniem się zmienia, później wieczorem zasypia, rano śpi dłużej co jet mi średnio na rękę a w dzień to albo wcale albo 3-3,5 godziny ![]() Myślę że za jakiś czas to się unormuje...mam nadzieję znaczy się ![]() Cytat:
![]() Majaszko zdrówka dla Was, współczuję nocki Trochę się też dzisiaj odrobiłam, najgorsze że jutro i w piątek pracuję
|
|
#1804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz coś cicho to chyba usnęła ja tez zaraz uciekam bo zasypiam papa ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
ja tez pracuje a jutro po pracy jeszcze na farbowanie jadę więc na 19 w domu będe pewnie dopiero...
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to łączmy się w bólu
|
|
#1806 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
Wyobrażam sobie ![]() Cytat:
a dla Zuzki zdrówka Cytat:
![]() Wiecie co,Bartoś się zrobił taki pieszczoch,że ,albo moja mamusia kochana.I to tak fajnie wygląda,bo ni z tego,ni z owego bawi się,bawi a za chwilę taka sytuacja |
|||||
|
|
|
#1807 | |||
|
Zakorzenienie
|
to mi pomogłaś
![]() jakieś plany? ![]() Cytat:
Cytat:
no niezła historia dobrze,że wszystko ok Cytat:
... odgapił ode mnie duuuużo mi poucinało cytatów .... Byłam dzisiaj z mamą i Bartusiem na zakupach ... hit dnia: parasolka ... musiałam ją kupić bo jak się uparł to nie wyszedł ze sklepu ... ale lepsze to niż kopara za 449 zł No i ... uwaga ... kupiłam kurtkę nie podoba mi się baaardzo, ale może być Przymierzyłam kilka i w jednej się zakochałam podobna do tej, tylko była beżowa i miała taką lekką kratkę ale mama mi ją wybiła z głowy ... nie mogę jej znaleźć w necie ![]() mierzyłam też taką faaaaajnie leżała
|
|||
|
|
|
#1808 |
|
Ola-Unhola
|
Maja zdrówka dla Zuzi
![]() anula, od 3 roku zycia, czy powyżej? ![]() Bo jak od to już nasze dzieci zaczeły Mama zmieniła zdanie i Wigilia u nich jednak. Ale robić i tak mam co ![]() Nie lubie takich zmian, juz się nastawiłam ![]() Ide lulu zaraz, dobranoc
|
#1809 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
po 20
przed chwila przyjechal tz i maly go uslyszal i juz w ogole koniec spania ![]() a chcialam odpoczac wieczorem to teraz siedzi z tz w kuchni i jedza pomelo
|
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będziemy jutro
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Wy też rocznicę chyba macie, co?
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym,żeby w tej kwestii częściej tak było ![]() Bartosz teraz jak przez prawie dwa tygodnie nie miał tego południowego spania,to rano też dłużej sypiał,na południe nie chciał iść spać,albo kładł się i po 5 min.mówił,że już się wyspał i takie błędne koło,a ja rano nie miałam sumienia Go budzić ![]() ![]() Ja się odmeldowuję Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#1812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodziak mały Cytat:
No brawo ![]() Cytat:
![]() jednym słowem imprezka
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-12-21 o 22:59 |
|||
|
|
|
#1813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie łudź się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No pokaż tę, którą kupiłaś
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Kuba wrócił dziś ze spaceru/zakupów z małżem i krzyczy, że chce pić, koniecznie wodę z lodówki , mówię, że takiej zimnej mu nie dam, że doleję troszkę ciepłej i będzie miał letnią (co też uczyniłam ), płakał z pół godziny, że nie lubi letniej (pijąc ją w międzyczasie), a na koniec krzyczał, że ma za mało i chce pełno letniej, bo bardzo lubi ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- On ma tyle tekstów, że głowa mała (oczywiście dla niego są normalne), np. jednego dnia rozpłakał się, bo ja otworzyłam drzwi od pokoju, a on chciał, a drugiego mówi do mnie: "Mamusia otwórz drzwi, nie będziesz płakał" , albo "nie mieszaj mi, bo będziesz płakał"
|
|
|
#1816 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jola, ze mną rozmawiasz, ze mną ![]() Fajne Tia ![]() Cytat:
)Zdróweczka Cytat:
![]() .
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym razem wzięłam z Sympatexem i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Uciekam spać, kolorowych snów
|
|
|
#1818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartek też czasem mówi, że chce spać, ale jak dojdziemy na góre do pokoju to u się już odwidzi ![]() Cytat:
i to jeszcze w czysciutkiej kuchni ![]() mój małż też wrócił późno ... Bartosz dopiero zasypiał /o 21,20/ i myślałam, że tez zrobią imprezkę, ale był bardzo śpiący i tylko tatusiowi całusa dał i padł ![]() Cytat:
o Ty nie znalazłam jej podobna do tej tylko kołnierz ma inny co mi się nie bardzo podoba i cena też inna ![]() Cytat:
no niemożliwy jest |
|||||
|
|
|
#1819 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
żebyście nie chorowały ~~~~~~~~ Tymek przed chwilą się przebudził, usiadł i wyrecytował "Kuba, Krzyś, Julia, ja" i położył się dalej spać, nie wiem o co chodzi Dobrej nocy .
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Jolu, w drugi dzien Swiat mamy rocznice. Bede robic uroczysty obiad dla naszej trojki
, natomiast wigilijnego jedzenia musi starczyc i na pierwszy dzien Swiat, bo ide popoludniu do pracy, wiec nie bede specjalnie niczego gotowac. U mnie w rodzinnym domu jedzenie wigilijne jadalo sie tylko w Wigilie, a w pierwszy dzien Swiat bylo inne, niepostne, wiec ja kontynuuje ta tradycje, ale w tym roku bedzie inaczej.Mayaszko, zdrowia dla Coreczki Pije grzanca, czytam ksiazke i czekam az sen mnie zmorzy ![]() Jakze sie ciesze, ze Maz od jutra w domu, bedzie mi nieco latwiej Wojtusiu, jak bedziesz i znajdziesz chwilke, to wklej mi ten przepis na pierniczki torunskie, bo chyba jestem slepa, ale nie widzialam. Ja robie ten piernik, zawsze sie udaje. Miramej, Morska sprobujcie
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się cieszę, że nie muszę sama robić wigilii ![]() ja też bo przyznaję, że zdarza mi się czasem przeczytać po łebkach Cytat:
noga mu się spociła i klapa ... buty ocieplane futerkiem ![]() też uciekam |
||
|
|
|
#1822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tam, kupisz sobie inną w przyszłym roku , ta fajna, ale krótka, doopka zmarznie ![]() ![]() Cytat:
, tajemnica , widzę, że Tymuś się rozgaduje ![]() Cytat:
![]() Zapisałam , będę próbować, ale już nie teraz ![]() Cytat:
![]() *** Temperatura zimowa u nas, jak na pierwszy dzień zimy przystało
|
|
|
#1823 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrą nauczycielkę miała Martynka ![]() Cytat:
Cytat:
Ciesz się że jest taki przewidujący ![]() Cytat:
![]() ____________________ Dzień dobry |
|||||
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi zimno, wypiłam kawę i nadal mi zimno... jest tak buro na dworzu
![]() siedzę z kubkiem kawy pod kocem i czytam In Style - to lubię ![]() idę pod gorący prysznic... tylko nie mam mojego ulubionego olejku pod prysznic ja już nie mam siły z kupą Tomka - cały czas robi w majtki straszymy go, prosimy, wczoraj nie oglądał bajki bo wołał kupę, ale i tak zrobił w majtki, bo nie dał się posadzić na nocnik... ja bym chyba odpuściła, ale małż mówi, ze jak już zaczęliśmy to musimy doprowadzić sprawę do końca wczoraj przyszły nowe książeczki dla T i małż z premedytacją nie pokazał ich T bo ma karę ![]() już nie wiem co robić
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() i o ktorej sie polozyl potem? czekamy ![]() pierniczki do kawy mam
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
oltu
Cytat:
Mi też zimno wiecie ze ja wstałysmy z Oli o 8:30 to bylo na dworze -10C w szoku byłam, teraz jest -7. Pije gorącą kawke, głowa coś mnie boli, ale poratowałam się solpadeiną. A dzisiaj czeka mnie pieczenie ciast z mamą. Wczoraj zrobiłam jej śledzie. Dzisiaj jeszcze chciałam uszyć ze 3 maskotki, jak ten króliczek Oliwki co Wam kiedyś pokazywałam. Bo mamy chrzciny w święta, TZ jest chrzestnym i nie mam juz kasy zeby dziewczynkom kupic prezenty wiec zrobie im miśki. A chrześniak dostanie kase, tak ustaliłam z jego mamą. Mariola dla Ciebie przepis http://arabeskawaniliowa.blogspot.co...-marmolad.html
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zobaczyłam, zę został zgłoszony do KWC przez naszą mariolkę ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hower-oil.html mariolka, a znalazłaś coś podobnego jeszcze oprócz powyższego i coś równie fajnego w zapachu ale do smarowania ![]() idę znów pod koc ...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-12-22 o 10:26 |
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pospalam do 9.00, Maz pieknie sie zajal Antosiem, wiec jestem zachwycona, bo potrzebowalam snu i nie pamietam kiedy tak spalam
![]() Jolu, ja zawsze pracuje w Swieta czy Nowy Rok, zazwyczaj wiecej niz w tym roku, wiec moge powiedziec, ze w tym roku mam wyjatkowy luz ![]() p4w, dotarliscie dlaczego Tomek tak robi? Moze udaloby sie wyeliminowac przyczyne? Ja nie karalabym za takie rzeczy, to tylko negatywnie wzmocni cala sytuacje. Cytat:
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie wiem co robić... pomyślałam, ze wizja braku jakiejś przyjemności zmusi go do chociażby próby siedzenia na nocniku, każdą próbę nagradzamy, ale widzę że to nie przynosi efektu myslisz, zeby odpuścić? już cała rodzina o nic nie pyta tylko o kupę chyba muszę to uciąć i zabronić pytać i to bo już nawet mnie męczy ten tematale z drugiej strony jak się zachować, jak T biega po pokoju i woła boli kupa, idzie kupa itd... ja go za rękę i chodź na nocnik - kupa chce wyjść, a T po chwili ucieka i mówi - już nie idzie
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
pw4 wydaje się fajny ten olejek, gdzie go kupić? i ile kosztuje?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

a dla Zuzki zdrówka
.... 

... buty ocieplane futerkiem