Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 10:54   #1831
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
pw4 wydaje się fajny ten olejek, gdzie go kupić? i ile kosztuje?
drogi jest choroba ok 70 zł kosztuje za 250 ml, ale może mariolka znalazła coś podobnego w lepszej cenie - pytałam ją

ja kupowałam w sklepie u nas w CH

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:58   #1832
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Wiecie co,Bartoś się zrobił taki pieszczoch,że parę razy na dzień,potrafi przylecieć do mnie,przytulać się i mówić:kochana jesteś,kocham Ciebie ,albo moja mamusia kochana.I to tak fajnie wygląda,bo ni z tego,ni z owego bawi się,bawi a za chwilę taka sytuacja
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kuba wrócił dziś ze spaceru/zakupów z małżem i krzyczy, że chce pić, koniecznie wodę z lodówki , mówię, że takiej zimnej mu nie dam, że doleję troszkę ciepłej i będzie miał letnią (co też uczyniłam ), płakał z pół godziny, że nie lubi letniej (pijąc ją w międzyczasie), a na koniec krzyczał, że ma za mało i chce pełno letniej, bo bardzo lubi

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

~~~~~~~~
Tymek przed chwilą się przebudził, usiadł i wyrecytował "Kuba, Krzyś, Julia, ja" i położył się dalej spać, nie wiem o co chodzi

Dobrej nocy

.

Tak na szybko nadrobiłam tylko.

Zosia jelitówkę złapała. Byłam u lekarza, ale nasza przyjmuje dzisiaj od 12 i byłam w kolejce 30... Więc sobie daruję. Kupiłam Smectę i zobaczymy. Ma trochę gorączki bidulka i mega rozwolnienie. I mówiła, że ją brzuszek boli.Więc to na pewno to cholerne wirusisko. Wróciłyśmy, nakryła się kołderką na głowę i śpi. Mam nadzieję, że do świąt jej przejdzie.

Lecę sprzątnąć na bieżąco

Ps. p4w mi też zimno

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:15   #1833
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
A dogadałyśmy sie i Ola kupuje ode mnie orbitreka i wolała przez allegro
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
angy, tylko dodaj, ze to nie dlatego, ze Ci nie ufam
Cytat:

"To nie dlatego, że Ola mi nie ufa"
rozumiem

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
M: Chcę naklejać.
B: Co Martynko?
M: Naklejać.
B: Martynko, babcia źle słyszy i nie rozumie co mówisz
M: Naklejać.
B: Nadzieja?
M: Nie, naklejać!
B: Aaa, nadzieja, że jest nadzieja że Mikołaj przyniesie prezenty? No pewnie że jest (naklejki z Mikołajem były)
super

Cytat:
No i tak trzymaj

Wiem,że może się rzęska zawinąć,czy wpaśc do oka,ale żeby aż tak
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

więcej nie chce takich przygód

Cytat:
Ciagle zapominam.
Od jakiegoś czasu uzywam kosmetyków Rival de Loop, dostępnych w Rossmannie. Bardzo tanie i bardzo fajne. Mam krem na dzień Revolution (na mimiczne) i na noc Hydra. Kosztują ok 14 i 8 zł. Tonik też fajny i jeszcze kapsułki z witaminami pod krem na 7 dni. Mam jeszcze ampułkę z
sporo dobrego o tej serii słyszłam

Cytat:
Słodycze na bok
przez ostatnie dwa tygodnie sporo kalorii spaliłam, wiec na święta mogę sobie pozwolić

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Karo to poprosze ten przepis jak bedziesz w domu
a powiedzcie mi - te ciastka mozna dac do zwyklego sernika? jako spod? nie bedzie sie to rozwalac? nienawidze robic ciast, w ktorych trzeba je ugniatac rekami
nie zajrzałam wczoraj już

do ciastek dodajesz roztopione masło i nic się nie rozleci

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
u nas katarek

no ja wierzę
sama miałam taka przygodę więc wiem jak to boli
mi łzy pomogły ale chwilke to trwało

ja kiedyś tarłam i mi szkło kontaktowe złożyło sie na poł i weszło pod powiekę, 2x tak miałam , m.in w dniu ślubu....
zdróweczka dla Was Dziewczyny i siły dla Ciebie Majaszko

jakby mało stresów w dzień ślubu było
Stary 2011-12-22, 11:20   #1834
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, nie znalazłam przepisu na sernik. Mama będzie jeszcze go szukała, ale nie obiecuję. Zresztą chyba i tak juz poźno, więc poszukaj czegoś innego
Stary 2011-12-22, 11:35   #1835
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesz się że jest taki przewidujący
Mówisz?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja już nie mam siły z kupą Tomka - cały czas robi w majtki straszymy go, prosimy, wczoraj nie oglądał bajki bo wołał kupę, ale i tak zrobił w majtki, bo nie dał się posadzić na nocnik... ja bym chyba odpuściła, ale małż mówi, ze jak już zaczęliśmy to musimy doprowadzić sprawę do końca
wczoraj przyszły nowe książeczki dla T i małż z premedytacją nie pokazał ich T bo ma karę
już nie wiem co robić
Uważam tak, jak Mariola, IMO tylko kłopoty mogą być z takiego podejścia

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czekamy
pierniczki do kawy mam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzisiaj pospalam do 9.00, Maz pieknie sie zajal Antosiem, wiec jestem zachwycona, bo potrzebowalam snu i nie pamietam kiedy tak spalam
Super, cieszę się

Cytat:
nie wiem czemu boi się na nocnik
już nie wiem co robić... pomyślałam, ze wizja braku jakiejś przyjemności zmusi go do chociażby próby siedzenia na nocniku, każdą próbę nagradzamy, ale widzę że to nie przynosi efektu
myslisz, zeby odpuścić? już cała rodzina o nic nie pyta tylko o kupę chyba muszę to uciąć i zabronić pytać i to bo już nawet mnie męczy ten temat

ale z drugiej strony jak się zachować, jak T biega po pokoju i woła boli kupa, idzie kupa itd... ja go za rękę i chodź na nocnik - kupa chce wyjść, a T po chwili ucieka i mówi - już nie idzie
A może brak reakcji przez jakiś czas byłby wyjściem? Zrobi kupę, przebierz, powiedz, że chciałabyś, żeby robił nocnika i tyle.

Cytat:
Zosia jelitówkę złapała. Byłam u lekarza, ale nasza przyjmuje dzisiaj od 12 i byłam w kolejce 30... Więc sobie daruję. Kupiłam Smectę i zobaczymy. Ma trochę gorączki bidulka i mega rozwolnienie. I mówiła, że ją brzuszek boli.Więc to na pewno to cholerne wirusisko. Wróciłyśmy, nakryła się kołderką na głowę i śpi. Mam nadzieję, że do świąt jej przejdzie.
Oj , zdrówka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:36   #1836
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
maja Ciebie a dla Zuzki zdrówka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
jakieś plany?
A co

kurtka fajna ta co kupiłaś
Cytat:
Maja zdrówka dla Zuzi

Cytat:
Zdrówka dla Was

Cytat:
Kuba wrócił dziś ze spaceru/zakupów z małżem i krzyczy, że chce pić, koniecznie wodę z lodówki , mówię, że takiej zimnej mu nie dam, że doleję troszkę ciepłej i będzie miał letnią (co też uczyniłam ), płakał z pół godziny, że nie lubi letniej (pijąc ją w międzyczasie), a na koniec krzyczał, że ma za mało i chce pełno letniej, bo bardzo lubi

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

On ma tyle tekstów, że głowa mała (oczywiście dla niego są normalne), np. jednego dnia rozpłakał się, bo ja otworzyłam drzwi od pokoju, a on chciał, a drugiego mówi do mnie: "Mamusia otwórz drzwi, nie będziesz płakał" , albo "nie mieszaj mi, bo będziesz płakał"
Joluś u mas tez tak jest jeśli Cię to pocieszy

a teksty Kubusia the best
Cytat:
zdrówka dla Was nie rozchorujcie się na święta

gardło mnie mega boli, a tu jeszcze jutro do pracy
dzwoniłam do domu, Zuza dalej śpiki do kolan, na szczęscie temp nie ma póki co
no i właśnie oby na swięta się to nie rozkręciło
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

żebyście nie chorowały

~~~~~~~~
Tymek przed chwilą się przebudził, usiadł i wyrecytował "Kuba, Krzyś, Julia, ja" i położył się dalej spać, nie wiem o co chodzi

.

śniło mu isę coś
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mayaszko, zdrowia dla Coreczki

Cytat:
ale mi zimno, wypiłam kawę i nadal mi zimno... jest tak buro na dworzu
siedzę z kubkiem kawy pod kocem i czytam In Style - to lubię
idę pod gorący prysznic... tylko nie mam mojego ulubionego olejku pod prysznic pomyślałam, ze kupię w przyszłym miesiącu, żeby zaoszczędzić

ja już nie mam siły z kupą Tomka - cały czas robi w majtki straszymy go, prosimy, wczoraj nie oglądał bajki bo wołał kupę, ale i tak zrobił w majtki, bo nie dał się posadzić na nocnik... ja bym chyba odpuściła, ale małż mówi, ze jak już zaczęliśmy to musimy doprowadzić sprawę do końca
wczoraj przyszły nowe książeczki dla T i małż z premedytacją nie pokazał ich T bo ma karę
już nie wiem co robić
zazdroszczę

a co do kupy to mąż ma poniekąd rację, jak już zaczęliście to jeszcze dajcie mu trochę czasu i ewent za parę dni jak nie będzie rezultatu odpusccie na jakis czas
a karę ma za te kupy? to chyba nie najlepszy pomysł
Stary 2011-12-22, 11:36   #1837
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
iecie co,Bartoś się zrobił taki pieszczoch,że parę razy na dzień,potrafi przylecieć do mnie,przytulać się i mówić:kochana jesteś,kocham Ciebie ,albo moja mamusia kochana.I to tak fajnie wygląda,bo ni z tego,ni z owego bawi się,bawi a za chwilę taka sytuacja

zuza wczoraj marudziła, kręciła się przed spaniem...ja się położyłam, a ona przyszła do mnie, położyła się na moim brzuchu i zasnęła w 2 min

Cytat:
No i ... uwaga ... kupiłam kurtkę nie podoba mi się baaardzo, ale może być
Przymierzyłam kilka i w jednej się zakochałam podobna do tej, tylko była beżowa i miała taką lekką kratkę ale mama mi ją wybiła z głowy ... nie mogę jej znaleźć w necie
mierzyłam też taką faaaaajnie leżała ale cena

kurtkę niżej widziałam i jest fajna

Cytat:
, Kuba non stop chce się przytulać i jeszcze komenderuje: na dużym łóżku, na kanapie, a najlepszy tekst to "mama załóż piżamkę i się potulamy"

Cytat:
ale mi zimno, wypiłam kawę i nadal mi zimno... jest tak buro na dworzu
siedzę z kubkiem kawy pod kocem i czytam In Style - to lubię
idę pod gorący prysznic... tylko nie mam mojego ulubionego olejku pod prysznic pomyślałam, ze kupię w przyszłym miesiącu, żeby zaoszczędzić

już nie wiem co robić
żebyś się nie rozłożyła

u Nas od pierwszej "upki" na kibelek nie było wpadki...ale żeby nie zapeszyć
Ja na pewno nie karałabym za to, nie robiłabym nic na siłę...miałyśmy identyczną sytuację i nigdy nie nalegałam myślę że może to źle kojarzyć i wywołać odwrotny skutek poczekajcie po prostu...na pewno i Tomciowi przejdzie Ja czekałam, a przy okazji pytałam czy nie chce na kibelek, czy idziemy...tylko rozmowa

Cytat:
zdróweczka dla Zosi

Dzień dobry

W końcu udało mi się wejść...ja się wykończę

Wczoraj i u Nas spadł śnieg, jak Zu go zobaczyła to było tylko...ooo kiek...i prawie 1,5h wracałyśmy do domu (pół osiedla), bo każdą górkę śniegową trzeba było "zaliczyć"...
Poza tym dziś piękna pobudka o 4.30 Zuza wyspana zaczęła mnie wołać...a ja nie wiedziałam gdzie jestem

Dziewczyny napiszcie mi co kupiłyście pod choinkę, bo ja już nie wiem co od Rodziców
Stary 2011-12-22, 11:40   #1838
UnholyOne
Ola-Unhola

Karola, ale dla Zu pod choinkę czy dla Ciebie?

U nas lego, quercetti, puzzle, rakieta i kosmiczny samochod Świnki Peppy, pianinko, majsterkowicz, kolejka Thomasa, tablica.
Stary 2011-12-22, 11:41   #1839
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

maly wczoraj szalal chyba do 1
my juz w lozku lezelismy a on dalej nie chcial spac i walkonil sie caly czas
w koncu usnal

myslalam, ze dluzej pospi ale nie

Eryk z kolei cos slabo sie czuje od rana i nie poszedl do szkoly
ale dzis i tak ostatni dzien i mieli isc do kosciola na jaselka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:49   #1840
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karola, ale dla Zu pod choinkę czy dla Ciebie?

U nas lego, quercetti, puzzle, rakieta i kosmiczny samochod Świnki Peppy, pianinko, majsterkowicz, kolejka Thomasa, tablica.

dla Zu...ja już sobie wybrałam w końcu

zapisałam
muszę od brata coś jeszcze wymyślić
a u Was sporo prezentów jaka kolejka? jaka tablica?
Stary 2011-12-22, 11:50   #1841
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
dla Zosi
i zeby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

zdróweczka dla Was Dziewczyny i siły dla Ciebie Majaszko

jakby mało stresów w dzień ślubu było

żebyś wiedziała
Stary 2011-12-22, 11:54   #1842
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

maly wczoraj szalal chyba do 1
my juz w lozku lezelismy a on dalej nie chcial spac i walkonil sie caly czas
w koncu usnal

myslalam, ze dluzej pospi ale nie

Eryk z kolei cos slabo sie czuje od rana i nie poszedl do szkoly
ale dzis i tak ostatni dzien i mieli isc do kosciola na jaselka
U nas tez Antoś do 1 skakał. Bylismy załatwić kilka spraw ok 18 i wtedy drzemał niestety w samochodzie. Połozyłam go dopiero o 23, my z małżem zaraz potem a Antoś 1 godzinę sam do siebie śpiewał i śmiał się w łozku po ciemku. W koncu zaczął mnie wołać i jak poszłam do niego to po mnie się wałkonił się do 1. Wstał o 10,45
Stary 2011-12-22, 11:57   #1843
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

A może brak reakcji przez jakiś czas byłby wyjściem? Zrobi kupę, przebierz, powiedz, że chciałabyś, żeby robił nocnika i tyle.
właśnie rozmawiałam z małżem i powiedziałam, ze dość tematu kupy i robimy tak jak gdyby nigdy nic

Cytat:

a co do kupy to mąż ma poniekąd rację, jak już zaczęliście to jeszcze dajcie mu trochę czasu i ewent za parę dni jak nie będzie rezultatu odpusccie na jakis czas
a karę ma za te kupy? to chyba nie najlepszy pomysł
to już się za długo ciągnie... odpuszczamy
nie wiem czy brak nagrody i smakołyków to kara aczkolwiek pewnie małż jak mnie nie ma to jest ostrzejszy... ja nie umiem

Cytat:

żebyś się nie rozłożyła

u Nas od pierwszej "upki" na kibelek nie było wpadki...ale żeby nie zapeszyć
Ja na pewno nie karałabym za to, nie robiłabym nic na siłę...miałyśmy identyczną sytuację i nigdy nie nalegałam myślę że może to źle kojarzyć i wywołać odwrotny skutek poczekajcie po prostu...na pewno i Tomciowi przejdzie Ja czekałam, a przy okazji pytałam czy nie chce na kibelek, czy idziemy...tylko rozmowa

Dziewczyny napiszcie mi co kupiłyście pod choinkę, bo ja już nie wiem co od Rodziców
ja zazwyczaj się rozchorowuję jak mam kilka dni wolnego na horyzoncie

już napisałam co postanowiliśmy

ad. prezentów:
ja powiedziałam rodzicom, żeby nic nam nie kupowali, a ew pieniądze przeznaczyli dla T
ja sobie ew od brata zażyczyłam nauszniki, położymy sobie pod choinką kinkiet albo jakiś inny drobiazg, dla rodziców kupiliśmy czajnik (bo teściowa nie myje czajnika tylko wyciera go z kurzu, więc wyobrażacie sobie jak on wygląda ), dla mamy mam zestaw lakierów OPI, zaparzacz do herbaty i masełko do ust Korres, dla brata mam spodnie domowe/piżamowe, dla babci jeszcze nie kupiłam ale chce zestaw do kuchni - pojemnik na płyn na tacce i miejsce na gąbkę , dla przyjaciół zestaw świeczek o zapachu cynamonu i ich córeczki grającą ciuchcię Fisher Price, dal T kupiliśmy książeczki z Charlie i Lolą i zestaw Lego Duplo z Bobem budowniczym
więcej nic nie kupuję

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-12-22, 12:02   #1844
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dla Zu...ja już sobie wybrałam w końcu

zapisałam
muszę od brata coś jeszcze wymyślić
a u Was sporo prezentów jaka kolejka? jaka tablica?
A co dla siebie wybrałas?

Tablica z ikei ma byc - Brat Małża ma kupić,zobaczymy czy uda mu się
A kolejka od siostry Małża o taka.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A ja sie boję, ze Małz mi nic kobiecego nie kupił
Miał bieliznę itp, a tu chyba

Wczoraj jechałam odebrać od gościa gre dla niego - zobaczył ile przygotowałam pieniędzy i powiedział, ze jego jest duzo droższy dla mnie...A Bartek wspominał, ze byli w rtv agd kilka dni temu i Tata coś kupował, ale nie wie co, bo kazał mu gry oglądać a sam do kasy poszedł. Oby nie matryca do laptopa lub cos w tym stylu....(mam paski na ekranie, ale przeżyje)
Stary 2011-12-22, 12:09   #1845
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

widze, ze u Was mikolaj bogaty wszystkich

u nas biednie w tym roku
z tz mamy sobie nie robic w ogole prezentow, ale chyba kupie mu buty po kryjomu

rodzicom doslownie jakies drobiazgi
i dzieciom po jednym prezencie ale jeszcze nie mamy
Stary 2011-12-22, 12:13   #1846
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

u nas biednie w tym roku

u mnie wcale nie bogato zawsze przeznaczałam min 100 zł na osobę, a w tym roku 50 zł dla T więcej, ale moja mam się dołożyła, żebyśmy coś razem kupili
dla mamy na prezent się z bratem składam
czajnik dla rodziców kupujemy dla nich razem, więc mogłam 100 zł wydać
ciuchcię dla córeczki przyjaciół upolowałam w Auchan jak było -50% na zabawki
dla nas kinkiet i tak musieliśmy kupić, jeszcze nie wisi, więc mogę zapakować i położyć pod choinką ...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-12-22 o 12:15
Stary 2011-12-22, 12:17   #1847
UnholyOne
Ola-Unhola

U nas tak średnio mysle.
Dla Antosia uzywaną rakietę kupiłam za 20, samochodzik do niej za 26 zł, puzzle za 12 plus to ze zdjęciem chłopaków wspolne za 20
Dla Bartka tylko zamek i cymbergaja.
Reszta to zabawki od mojego Brata, Brata Małża, Siostry Małża, Tesció i moich Rodziców.

Mamy jeszcze dla chłopców wspolny prezent taki już od nas, nie od Mikołaja - Małż uznał, ze jak Mikołaj daje to głupio zeby Rodzice nic...
Ale jeszcze nie doszedł. Takie dvd z telewizorkiem w kształcie zygzaka.

A tak to tylko drobiazgi dla moich Rodziców (dla Taty jeszcze ne mam), dla Brata i Bratowej i ich córki. Małż musi kupić coś Rodzicom swoim jeszcze, dla Rodzeństwa nic. Tam u nich zawsze tylko dla dzieci (2 córki siostry Małża - kupilismy lalkę Barbie Arielkę i pchacz słonika Kiddielandu) no i coś dla Tesciów bo wypada.

W sumie tak patrze to spora ta rodzinka

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2011-12-22 o 12:22
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:25   #1848
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

po wczorajszym odgruzowywaniu kuchni nie chce mi sie dzisiaj nic
mialam myc drzwi ale chyba zrobie to pozniej albo jutro jednak hmm
nie wiem

ide zaraz wlosy farbowac i pomysle
Stary 2011-12-22, 12:39   #1849
UnholyOne
Ola-Unhola

Mi tez się nie chce

Czekam jak Małż odpisze mi na jednego maila i ide do tej łazienki, bo wczoraj tylko ogarniałam, potem kuchnia. Dzisiaj musowo robota musi być. Blisko Świąt już
Stary 2011-12-22, 12:44   #1850
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Joluś u mas tez tak jest jeśli Cię to pocieszy

a teksty Kubusia the best

gardło mnie mega boli, a tu jeszcze jutro do pracy
dzwoniłam do domu, Zuza dalej śpiki do kolan, na szczęscie temp nie ma póki co
no i właśnie oby na swięta się to nie rozkręciło
No troszkę pociesza, bo w kupie raźniej

, zdrowiejcie szybko

Cytat:
Wczoraj i u Nas spadł śnieg, jak Zu go zobaczyła to było tylko...ooo kiek...i prawie 1,5h wracałyśmy do domu (pół osiedla), bo każdą górkę śniegową trzeba było "zaliczyć"...
Poza tym dziś piękna pobudka o 4.30 Zuza wyspana zaczęła mnie wołać...a ja nie wiedziałam gdzie jestem

A u nas śniegu nie ma
No pięknie

Kuba dostanie tramwaj i autobus, grę Dzień i noc, układankę Quercetti, książeczkę. I pewnie coś od Teściów, ale nie wiem, co.

Cytat:
właśnie rozmawiałam z małżem i powiedziałam, ze dość tematu kupy i robimy tak jak gdyby nigdy nic
, myślę, że pójdzie szybciej niż myślicie

Cytat:

Wczoraj jechałam odebrać od gościa gre dla niego - zobaczył ile przygotowałam pieniędzy i powiedział, ze jego jest duzo droższy dla mnie...A Bartek wspominał, ze byli w rtv agd kilka dni temu i Tata coś kupował, ale nie wie co, bo kazał mu gry oglądać a sam do kasy poszedł. Oby nie matryca do laptopa lub cos w tym stylu....(mam paski na ekranie, ale przeżyje)
Ja to bym się załamała, gdyby małż mi bieliznę kupił , wolę sama , co też uczyniłam

Oj tam, oj tam, faceci są praktyczni

H. MacLeod

.
Stary 2011-12-22, 12:53   #1851
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No troszkę pociesza, bo w kupie raźniej

, zdrowiejcie szybko

A u nas śniegu nie ma
No pięknie

Kuba dostanie tramwaj i autobus, grę Dzień i noc, układankę Quercetti, książeczkę. I pewnie coś od Teściów, ale nie wiem, co.

, myślę, że pójdzie szybciej niż myślicie

Ja to bym się załamała, gdyby małż mi bieliznę kupił , wolę sama , co też uczyniłam

Oj tam, oj tam, faceci są praktyczni
Ja wysłałam mu konketne linki
Bo juz kiedyś dostałam siateczkowy miekki stanik, hmmm chyba dla siebie kupił

Własnie praktyczni jak "oj tam oj tam"
Stary 2011-12-22, 12:55   #1852
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wysłałam mu konketne linki
Bo juz kiedyś dostałam siateczkowy miekki stanik, hmmm chyba dla siebie kupił

Własnie praktyczni jak "oj tam oj tam"
, a Ty bez mierzenia kupujesz?

H. MacLeod

.
Stary 2011-12-22, 13:00   #1853
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Tak, udaje się
Stary 2011-12-22, 13:01   #1854
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, udaje się
No to zazdroszczę, ja z mierzeniem mam kłopoty , ale cieszę się, że w końcu znalezienie obwodu 65 nie graniczy już z cudem

H. MacLeod

.
Stary 2011-12-22, 13:06   #1855
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mi tez się nie chce

Czekam jak Małż odpisze mi na jednego maila i ide do tej łazienki, bo wczoraj tylko ogarniałam, potem kuchnia. Dzisiaj musowo robota musi być. Blisko Świąt już
ja na szczescie najgorsze mam za soba, lazienka i kuchnia blyszczy
zostaly mi drzwi i lustra ale to juz mniej roboty wiec moge w kazdej chwili
Cytat:
mi tz kiedys bardzo czesto kupowal bielizne i za kazdym razem trafial
poza pierwszym jak kupil mi miseczke A
Stary 2011-12-22, 13:08   #1856
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

ja zazwyczaj się rozchorowuję jak mam kilka dni wolnego na horyzoncie

już napisałam co postanowiliśmy

ad. prezentów:
ja powiedziałam rodzicom, żeby nic nam nie kupowali, a ew pieniądze przeznaczyli dla T
ja sobie ew od brata zażyczyłam nauszniki, położymy sobie pod choinką kinkiet albo jakiś inny drobiazg, dla rodziców kupiliśmy czajnik (bo teściowa nie myje czajnika tylko wyciera go z kurzu, więc wyobrażacie sobie jak on wygląda ), dla mamy mam zestaw lakierów OPI, zaparzacz do herbaty i masełko do ust Korres, dla brata mam spodnie domowe/piżamowe, dla babci jeszcze nie kupiłam ale chce zestaw do kuchni - pojemnik na płyn na tacce i miejsce na gąbkę , dla przyjaciół zestaw świeczek o zapachu cynamonu i ich córeczki grającą ciuchcię Fisher Price, dal T kupiliśmy książeczki z Charlie i Lolą i zestaw Lego Duplo z Bobem budowniczym
więcej nic nie kupuję
myślę ze to dobra decyzja
jeszcze Was Synuś zaskoczy

to oby było inaczej tym razem
ja jutro też mam wolne

Cytat:
A co dla siebie wybrałas?

to co zazwyczaj
tylko właśnie mi P napisał że on kuriera do mnie zamówił...szkoda, bo ja nie chce prezentu od kuriera takie to mało świąteczne, ale chciał zdążyć przed ja mu dam osobiście

ehhh mam nadzieję że jednak kupił coś fajnego
a dlaczego nie kupił bielizny?

ale u Was dużo ludzi do kupowania Zu dostanie tylko ode mnie, moich Rodziców i brata plus pewnie od tatuśka ale to nie wiem

Cytat:

u nas biednie w tym roku

u Nas nie będzie bogato

butów na prezent się nie kupuje

Cytat:
U nas tak średnio mysle.
Dla Antosia uzywaną rakietę kupiłam za 20, samochodzik do niej za 26 zł, puzzle za 12 plus to ze zdjęciem chłopaków wspolne za 20
Dla Bartka tylko zamek i cymbergaja.
Reszta to zabawki od mojego Brata, Brata Małża, Siostry Małża, Tesció i moich Rodziców.
a samochodzik ten sterowany?

Cytat:
A u nas śniegu nie ma
No pięknie

u mnie jakoś się trzyma, ale od jutra +4 więc pewnie śnieg za długo nie poleży

Angy pokaż loptopka dla Zosi myślałam też o laptopie od mojego brata...i nie wiem czy coś TAKIEGO czy już za "mały" dla Naszych dzieci czy lepiej już coś TAKIEGO?

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-12-22 o 13:09
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:09   #1857
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak ze wszystkim mam, że nawet mierząc, ciężko mi coś dopasować

H. MacLeod

.
Stary 2011-12-22, 13:23   #1858
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No to zazdroszczę, ja z mierzeniem mam kłopoty , ale cieszę się, że w końcu znalezienie obwodu 65 nie graniczy już z cudem
Ja w sumie powinnam kidys przymierzyć taki jaki mi wychodzi z kalkulatora i poszukać idealnego, ale ciagle mi nie po drodze i kupuję wygodne 75B

Cytat:
ja na szczescie najgorsze mam za soba, lazienka i kuchnia blyszczy
zostaly mi drzwi i lustra ale to juz mniej roboty wiec moge w kazdej chwili

No Ty to już na mecie, ja leniuch na szarym końcu

Cytat:
myślę ze to dobra decyzja
jeszcze Was Synuś zaskoczy

to oby było inaczej tym razem
ja jutro też mam wolne

to co zazwyczaj
tylko właśnie mi P napisał że on kuriera do mnie zamówił...szkoda, bo ja nie chce prezentu od kuriera takie to mało świąteczne, ale chciał zdążyć przed ja mu dam osobiście

ehhh mam nadzieję że jednak kupił coś fajnego
a dlaczego nie kupił bielizny?

ale u Was dużo ludzi do kupowania Zu dostanie tylko ode mnie, moich Rodziców i brata plus pewnie od tatuśka ale to nie wiem

u Nas nie będzie bogato

butów na prezent się nie kupuje

a samochodzik ten sterowany?

u mnie jakoś się trzyma, ale od jutra +4 więc pewnie śnieg za długo nie poleży

Angy pokaż loptopka dla Zosi myślałam też o laptopie od mojego brata...i nie wiem czy coś TAKIEGO czy już za "mały" dla Naszych dzieci czy lepiej już coś TAKIEGO?

Ciekawe co wymysli dla Zu....

Nie sterowany był pod poduszkę. Teraz taki kosmiczny do rakiety dokupiłam.Ludziki sa wyjmowane i beda mogły rakietą latać, bo rakieta była bez
http://allegro.pl/swinka-peppa-ksiez...013461550.html tylko za 26 juz z przesyłka i tez nowy

Ja bym brała te z kubusiem. Najbardziej to mi się z myszką miki podoba, ale w końcu nie kupiliśmy.
http://allegro.pl/klub-przyjaciol-my...965257678.html jeszcze dwa tyg temu było po 92 zł

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Karola, a co to znaczy to co zazwyczaj??
Stary 2011-12-22, 13:24   #1859
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie powinnam kidys przymierzyć taki jaki mi wychodzi z kalkulatora i poszukać idealnego, ale ciagle mi nie po drodze i kupuję wygodne 75B
(...)
Ja bym brała te z kubusiem. Najbardziej to mi się z myszką miki podoba, ale w końcu nie kupiliśmy.
http://allegro.pl/klub-przyjaciol-my...965257678.html jeszcze dwa tyg temu było po 92 zł
Hehe , dla mnie 70-tki były za luźne, ale nie było wyboru , teraz szukam obwodu 65, a miseczkę dopasowuję na miejscu

Fajne, a są w polskiej wersji?

H. MacLeod

.
Stary 2011-12-22, 13:27   #1860
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Hehe , dla mnie 70-tki były za luźne, ale nie było wyboru , teraz szukam obwodu 65, a miseczkę dopasowuję na miejscu

Fajne, a są w polskiej wersji?

Ja wg kalkulatora mam 65E chyba

są:
http://allegro.pl/az-laptop-myszka-m...010069123.html

Ide, ale...kiedys wróce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości