Katalogi Avonu - Strona 544 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-20, 22:53   #16291
jagoda48
Raczkowanie

Arrow Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
no też jestem ciekawa pake dostane akurat na mikołaja, wiec sie nie obraże wcale jak mi przyślą jakiś prezent dodatkowo na razie czekam na podgląd faktury za 1 termin
aha, jestem konsultantką dopiero od 4,5 miesiąca i właśnie się zastanawiałam: czy Avon wrzuca coś swoim konsultantkom do paczek w prezencie z okazji Mikołaja lub świąt?
ostatnio w dzień swoich urodzin zobzcyłam na strefie konsultantki życzenia urodzinowe .
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 22:54   #16292
AnnaMaria0407
Raczkowanie

Dot.: Katalogi Avonu

Witam dziewczynki.

Udało mi sie przeczytac wszystko co napisałyście od wczoraj wieczorem, a ponieważ padam na twarz ze zmęczenia psychicznego (jutro mam sprawe w sądzie na 9.45 ) to od razu się żegnam.

littlevenus współczuję takiej ilości braków
AnnaMaria0407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 22:56   #16293
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnaMaria0407 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki.

Udało mi sie przeczytac wszystko co napisałyście od wczoraj wieczorem, a ponieważ padam na twarz ze zmęczenia psychicznego (jutro mam sprawe w sądzie na 9.45 ) to od razu się żegnam.

littlevenus współczuję takiej ilości braków
AnnaMaria trzymaj sie ciepło i kolorowych snów
Stary 2006-11-20, 22:58   #16294
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
aha, jestem konsultantką dopiero od 4,5 miesiąca i właśnie się zastanawiałam: czy Avon wrzuca coś swoim konsultantkom do paczek w prezencie z okazji Mikołaja lub świąt?
ostatnio w dzień swoich urodzin zobzcyłam na strefie konsultantki życzenia urodzinowe .
nic nie dają. przynajmniej ja nie dostałam... na święta jedynie jakąś kartke wrzucą do paczki.... a zyczenia urodzinowe w strefie konsultantki też miałam mogliby dać chociaż głupi krem do rąk...
Stary 2006-11-20, 23:01   #16295
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
nic nie dają. przynajmniej ja nie dostałam... na święta jedynie jakąś kartke wrzucą do paczki.... a zyczenia urodzinowe w strefie konsultantki też miałam mogliby dać chociaż głupi krem do rąk...
też tak sobie pomyślałam, niby mają sporo konsultantek, a z drugiej strony miłym gestem byłoby raz do roku np. na urodziny dorzucić coś do paczki...
i tak mają to za grosze... no ale fakt, o klientki nie dba Avon, to co dopiero o nas będzie to tak apropos tej listy braków wypisanej parę postów wyżej...
Stary 2006-11-20, 23:02   #16296
AnnaMaria0407
Raczkowanie

Cytat:
AnnaMaria trzymaj sie ciepło i kolorowych snów
Dziękuję i dobranoc
AnnaMaria0407 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 23:13   #16297
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Braki:
1)zestaw do francuskiego manicure
2)zestaw ultimate
3)zestaw wygładzający solutions
4)zestaw oczyszczający solutions
5)zestaw rozpromieniający solutions
6)zestaw celebrate me
7)zestaw provibe
8)zestaw muśnięcie słońca
9)zestaw for men
10)zestaw little black dress
11)zestaw piaski arizony
12)pudełko na prezenty złote
13)kulka provibe
14)szampon nabłyszczający AT
15)cień bronze
16)serum na końcówki
17)atomizer
18)elegancka paleta cieni
19)rękawiczki

MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Hm, wiem, że już sprawdzałaś fakturkę parę razy, ale zastanawia mnie jedno. Kiedy składałaś zamówienie? W weekend jakoś? W każdym razie podgląd fakturki masz dzis. Tak jak ja. I u mnie też w górnej partii fakturki miałam napisane braki m.in. ultimate, wygładzający solutions, pudełko na prezenty złote, szampon nabłyszczający, ale naprawdę - sprawdź jeszcze raz. Ja mam tak:
-brak Ultimate - ale parę pozycji dalej mam zestaw po prostu rozbity na konkretne produkty i policzone osobno
- wygładzający Solutions - tak samo jak Ultimate
- pudełko na prezenty złote - zamiast niego parę pozycji dalej mam pudełko na prezenty srebrne
- szampon nabłyszczający - mam rozbity (bo klientka wzięła szampon i odżywkę, za która całość było 21.80 czy ileś tam, więc na fakturze rozbili na różne ceny)

tak samo mam np. z odżywczym kremem do twarzy. wpierw jest pozycja gdzie pisze brak w magazynie, ale parę puntów dalej mam produkt alternatywny

Radzę jeszcze raz popatrzeć. Może w tym amoku nie zauważyłaś czegoś

Ja w brakach mam (nie licząc produktów alternatywnych)
- piaski arizony
- atomizery
- serum na końcówki

Macie rację, mnie też avon wkurza z tymi brakami. Pamiętam jak rok temu musiałam świecić oczami a potem zwracać-klientka zamówiła na Święta jakis męski zestaw, z fajną kosmetyczką. Kosmetyki przyszły, ale zamiast kosmetyczki była inna, nie wiem nawet czy nie damska. No i co ja miałam powiedzieć klientce? Zwłaszcza że ta kosmetyczka alternatywna była brzydsza Klienta oddała wszystkie kosmetyki, a ja to musiałam zwracać.
To jest naprawdę denerwujące. Czy tak ciężko przewidzieć, co w danym katalogu będzie najlepiej szło? Przecież robią chyba (a może nie???) jakieś badanie marketingowe, ankiety itp!@ A wogóle wiadomo - w okresie świąt powinni mieć zapasy WSZYSTKIEGO!

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 23:40   #16298
0mariolka0
Raczkowanie

Red face Dot.: Katalogi Avonu

ja to chyba jestem uzależniona od avonu co miesiac zamawiam produkty na ok.80 euro. wszystko byłoby ok. gdybym ich wszystkich używała Są rzeczy które kupuje regularnie, lecz często zdarza mi się że są jakieś nowości i poprostu kupuje.Tyle dobrze że mam tutaj koleżanki które robią tak samo i możemy się wymienić zakupionymi kosmetykami
Stary 2006-11-20, 23:41   #16299
justysiek
Zadomowienie

Dziewuszki, ja tak tylko na szybko-szybko, bo w moim kompie net nie chce dzialac a dopiero niedawno wrocilam do domku, wiec doskakuje do kompa brata, lukam w posty i tylko skrobie pare slow, postaram sie niedlugo napisac, co zamawiam z K13, bo zmienilam pierwotne zamowienie o 180 stopni Zycze Wam dobrej nocki i milego tygodnia!!!
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 23:56   #16300
efka_86
Raczkowanie

GG do efka_86

a tak popros nowej linii Planet Spa:
ja nie mam tak dużych zamówień, żeby dostać w prezencie te kosmetyki, ale jestem zainteresowana ich kupnem w K02 (torebka!!!śliczna!!). najbardziej mnie interesuje balsam wygładzający (chyba tak się nazywa) - jeśli któraś z Was miała już okazję go wypróbować - proszę o relację
pozdrawiam, dobranoc
efka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 00:17   #16301
patusia22
Zakorzenienie

czy byłyście kiedyś w takiej sytuacji ,że miałyście na fakturze jakąś rzecz a w paczce jej nie było???u mnie teraz po raz pierwszy coś takiego się zdarzyło -nie było w paczce deo w kulce z zestawu Pro Attraction-pozostaje tylko zadzwonić do Wawy
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 01:51   #16302
Konfietka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konfietka Pokaż wiadomość
Też dostałam Świetliste cienie w tym nowym opakowaniu.
Najgorsze jest to, że mają pojemność 5ml, a w katalogu jest podane 10ml.
Inne opakowanie to jeszcze nie problem, ale jak wyjaśnić klientce, że za tą samą cenę dostanie dwa razy mniejszą pojemność.
Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
no nie to już jest przegięcie, jawne oszustwo, zero profesjonalizmu firmy!!!
Dzwoniłam do Avon w tej sprawie. Dziś oddzwonili, i bardzo mila Pani poinformowała mnie, że przecenią mi te cienie z 19,90 na 9,90zł.
Teraz mogę spokojnie i z czystym sumieniem iść do klientek.
Konfietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 06:28   #16303
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0mariolka0 Pokaż wiadomość
ja to chyba jestem uzależniona od avonu co miesiac zamawiam produkty na ok.80 euro. wszystko byłoby ok. gdybym ich wszystkich używała Są rzeczy które kupuje regularnie, lecz często zdarza mi się że są jakieś nowości i poprostu kupuje.Tyle dobrze że mam tutaj koleżanki które robią tak samo i możemy się wymienić zakupionymi kosmetykami

a może pokażesz nam tutaj jakiś urywek greckiego katalogu?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 08:39   #16304
pAtiŚ
Zakorzenienie

co do tych brakow to faktycznie moze sa rozbite na produkty...bo ja zawsze jak mam jakies zestawy to pry tym zestawie pisze 0 ale potem gdzies na dole sa te produkty z zestawu zafakturowane, popatrz dobrze littlevenus

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 09:07   #16305
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
ja jestem od 4 lat i nigdy nic nie dostałam (nie licząc takiego "programu na 6", w którym dostawałam jakieś gadżety-ale to przez pierwsze pół roku bycia konsultantką)
fajnie by było coś dostać

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
czy byłyście kiedyś w takiej sytuacji ,że miałyście na fakturze jakąś rzecz a w paczce jej nie było???u mnie teraz po raz pierwszy coś takiego się zdarzyło -nie było w paczce deo w kulce z zestawu Pro Attraction-pozostaje tylko zadzwonić do Wawy
ja raz miałam rok temu jak były te zamieszania i pełno braków w okresie przedświątecznym nie miałam podkładu antystresowego a na fakturze był zadzwoniłam od razu rano na kolejny dzień na infolinie i po tygodniu dostałam małą paczuszkę, a w niej podkład
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 09:22   #16306
drum_girl
Raczkowanie

juz jutro paczki
Stary 2006-11-21, 09:29   #16307
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 0mariolka0 Pokaż wiadomość
witamy witamy
myślę, że sporo z nas też tak ma, kupujemy tak troszkę na zapas, ale potem to zachłyśnięcie się mija, i tak pozostajemy tylko przy sprawdzonych naprawdę dobrych produktach

może napiszesz nam, czy katalog grecki bardzo się różni od naszego, jak bardzo my jesteśmy "w tyle" , etc. ?
a może masz parę stron do wrzucenia tu na forum?

pozdrawiam serdecznie
Stary 2006-11-21, 09:58   #16308
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
ja nie dostałam w paczce pudru z CTnapisałam maila z dużą ilością wykrzyknikówi po godzinie dostałam odpowiedź że bardzo przepraszają i doślą ten produkt w następnym zamówieniu
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:04   #16309
asia_z
Zakorzenienie

to ja tak miałam w próbkami. zamówiłam always, a dostałam far away, chociaż zafakturowane były dobrze. napisałam im maila i obiecali, ze przyślą te dobre chociaż tyle no a ja czekam na podgląd faktury i jeszcze nie wystawili pewnie pod wieczór dopiero, albo jutro pobiorą...

edit: a ja z ciekawości zajrzałam sobie na grecką strone avonu mają tam ładne tapetki szczególnie SURREAL no i poza DOWNLOAD to za dużo tam nie zrozumiałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg glazewearDK.jpg (67,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SurrealDK.jpg (64,2 KB, 25 załadowań)
Stary 2006-11-21, 10:11   #16310
sunik1
Zadomowienie

Angry Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja nie dostałam w paczce pudru z CTnapisałam maila z dużą ilością wykrzyknikówi po godzinie dostałam odpowiedź że bardzo przepraszają i doślą ten produkt w następnym zamówieniu
Dzień dobry.
Na podglądzie fakturki brakuje błyszczyka do ust Pink a Glow, który to zamawiałam dla siebie. Nie ma go jako produktu alternatywnego. Są same zera.
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:16   #16311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Na podglądzie fakturki brakuje błyszczyka do ust Pink a Glow, który to zamawiałam dla siebie. Nie ma go jako produktu alternatywnego. Są same zera.
czyli masz go w brakach. Jak puder mam na fakturze a w paczce nie
Stary 2006-11-21, 10:18   #16312
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Katalogi Avonu

Co do braków na święta....
Pamiętacie w tamtym roku? Braków było bardzo dużo. Firma wysłała listy z przeprosinami, że więcej się taka sytuacja nie powtórzy,że więcej ludzi zatrudnią na okres przedświąteczny.. A w tym roku powtórka z tego co widzę. Znowu będą przeprosiny, ale co komu po przeprosinach....
Znowu trzeba będzie świecić oczami przed klientkami
Stary 2006-11-21, 10:27   #16313
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dziewczyny kochane mam prośbę, złożyłam niedawno moje pierwsze zamówienie z k13. Czy możecie mi powiedzieć czy któraś z tych rzeczy jest w brakach?
-tusz superfull mascara "Pelnia rzęs"
- zestaw ze str 168 lakier+blyszczyk (Topaz Patina+Metro Mauve)
-wydluzajacy tusz do rzes str 164
-odzywczy krem do rak avon care str 123
-antyperspiracyjny body spray pure str 104
-zestaw dla mezczyzn str 57
-zestaw upominkowy full speed str 48

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:29   #16314
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Co do braków na święta....
Pamiętacie w tamtym roku? Braków było bardzo dużo. Firma wysłała listy z przeprosinami, że więcej się taka sytuacja nie powtórzy,że więcej ludzi zatrudnią na okres przedświąteczny.. A w tym roku powtórka z tego co widzę. Znowu będą przeprosiny, ale co komu po przeprosinach....
Znowu trzeba będzie świecić oczami przed klientkami
ja się już bojędobrze że zamawiam tylko znajomym osobom-już wcześniej je uprzedziłam że w okresie świątecznym avon nawala
Stary 2006-11-21, 10:37   #16315
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
czyli masz go w brakach. Jak puder mam na fakturze a w paczce nie
Ja kiedyś też tak miałam. Mój wujek kiedyś zamówił zestaw o ile pamiętam proXtreme tj. woda toaletowa, kulka i dezodorant.Wszystko było na fakturce, ale w paczce brakowała dezodorantu. Dzwoniłam na infolinie, nie mogli mi udzielić żadnych informacji. Dopiero zadzwoniłam do non stop i tam pani powiedziała mi, że jak mi bardzo zależy to mogę przyjechać do Wa-wy do centrum obsługi i odebrać dezodorant.Do Warszawy mam dalej niż do Łodzi, więc pojechałam do Łodzi, powiedziałam o co chodzi i odebrałam dezodorant.
Ktoś kto pakował paczkę po prostu przeoczył dezodorant, a ja specjalnie musiałam jechać do centrum obsługi
Stary 2006-11-21, 10:38   #16316
Wtajemniczenie

Moje 100% zamówienie na k01 to:
1.złota szminka
2.oliwkowe SPA w promocji
3.Woda z demo
4.Peeling z demo

zastanawiam się jeszcze nad paczką niespodzianką i którymś złocistym cieniem
Stary 2006-11-21, 10:57   #16317
fofic
Raczkowanie

Dostałam wczoraj kosmetyki z 13 katalogu !!
Więc tak:
Miś mi się podoba, nawet bardzo - ma dużą głowę, jak dla mnie, wcale nie jest nieproporcjonalna. Trochę futerko może za liche i się po czasie zniszczy, no ale zobaczymy. Szukałam na futerku tych świecących drobinek, bo któraś z Was o tym pisała - ale nie ma - po prostu nitka, z którego zrobione jest futerko "świeci" i daje takie wrażenie pobrokatowanego misia Co jeszcze ? Mógłby mieć lepiej przysztye tylnie łapki, bo tak trochę wiszą, no ale trudno. Oczu mu prawie nie widać, i chyba zrobię to co moja koleżanka, i mu poobcinam futro nad oczami.
No i nie wiem, czy grzeje, bo moje kaloryfery są słabo nagrzane, i miś nie miał się z czego nagrzać - ale poleżał trochę na kaloryferze i minimalnie z tyłu złapał ciepło, na tyle jednak skutecznie, że trochę grzał
Poza tym całe zamówienie mi przyszło !! Więc chyba zamawiam niestandardowe rzeczy, bo moja konsultantka mówiła, że bardzo dużo rzeczy Jej nie przyszło - a głównie zestawy kosmetyczka + kosmetyki dla facetów.
fofic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 10:57   #16318
sunik1
Zadomowienie

Ja na razie z oferty demo:
woda be... sensual
planet spa sake i ryż
Jak będę miała w ręku wersję papierową to napewno zdecyduję się na więcej.
Stary 2006-11-21, 11:02   #16319
asia_z
Zakorzenienie

no a mi zamówienie wreszcie pobrali do realizacji
Stary 2006-11-21, 11:05   #16320
fofic
Raczkowanie

Poza tym zamówiłam te gwiazdki do dekoracji - jak dla mnie to za tą cene bubel !!
Te gwiazdki są strasznie małe ! Myślałam, ze będą miały tak minimum 2 cm, a one mają niecały centymetr średnicy. Maleństwo straszne, i zginie mi w tej całej dekoracji świątecznej. Więc pewnie po świętach komuś je oddam.
Zamówiłam tez zestaw miniaturek Naurals - super sprawa - Avon mógłby robić więcej takich kosmetyków w miniaturkach - idealne na wyjazdy.
No i dostaąłm też zestaw świateczny do pielęgnacji paznokci - z białą kosmetyczką. Kiepski - kosmetyczka mała i nieporęczna i niepojemna. Sztywna i w sumie brzydka, wiec ją oddam komuś Odżywek do paznokci nie stosuję, więc jedną z tych, co są w zestawie też oddam, a tą taka peelingujacą sobie zatrzymam, bo ładnie wygląda. W tym zestawie jest też krem do rąk - bezzapachowy, więc też do oddania "po rodzinie".
Troche jestem rozczarowana
No i zeby portfel odpoczął, to z kat 01 zamawiam tylko pędzel do pudru, taki rózowy z CT.
Trzeba odpocząć przed zamówieniem z kat 02
fofic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości