|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hejka
![]() Agadus jestem, ale nie mam na nic czasu ![]() Czy któraś może mi powiedzieć jak się ubija jajka na parze???????? Jak długo mam to robić, jaka to będzie konsystencja ??? Robię pierwszy raz to ciasto, a tym bardziej będę pierwszy raz ubijać jako na parze Poproszę o jakieś rady
|
|
|
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy i zyjemy i mamy sie dobrze ![]() nadrobiłam ![]() dla wszystkich miesiecznych solenizantow noi Za te pierwsze zebiska Brunetko i Marinko
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
bry
my już po 2h spacerku ![]() niby nie ma mrozu , miałam ubrane rajstopy pod dzinsami (cuda się zdarzają ) a i tak jak wróciłam to mi uda odtajały ![]() ludzi wszędzie mnóstwo ![]() teraz Szymek wykonuję odę do smoczka a ja przy lapku ![]() Blanka Hania Tymek za kolejne miesiące.
|
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
A więc.....
wczoraj Igi dostal 2 łyzeczki swojej pierwszej marchewy ![]() dzis były kolejne dwie ![]() tylko koopy ni ma...... co robic odstawic czy czekac??? w niedziele chrzciny...... nerwowka jak sie masz ah noi co do Tż ....wrocił ale tylko ze wzgledu na chrzciny a potem zajmiemy ise swoim sprawami tzn ja chce zeby odszedl a on jeszcze sam nie wie czego chce..... narazie o tym nie mysle jest miedzy nami oficjalnie ale obnoje staramy sie dla dziecka zrobic wszystko zeby jak najlepsze chrzciny mialo.... |
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Sweet marchewka zatwardza.... stąd może problem z kupą.odpuść sobie może przed chrzcinami,żeby nie bolał małego brzuszek w kosciele.a z tż faktycznie dobrze,że chrzciny będą ok...ale wcale Ci nie zazdroszczę
|
|
|
|
#998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam szybciutko się i ja.
Pomyłam podłogi, posprzątałam kuchnię i łazienkę i wc i ... nie widzę różnicy Albo nie było brudno albo c i u l o w o posprzątałam Obstawiam to drugie.Jutro tylko kurze i ubieranie choinki. Powbijałam goździki w pomarańcze, ułożyłam na półmisku, dookoła dałam orzechy i jest gitara. Pachnie super ![]() Na 17tą idę z Małym do neurologa. Bratowa jedzie ze mną bo tż w pracy.Tymek, Hania, Blanka za skończone miesiące.Telik kciuki za szczepienie Brunetka ze mnie kucharka jak z koziej d..y trąba. Nie pomogę niestety Lecę suszyć głowę i wstawić pranie
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Jacieeeee a miałaś nic nie robić
ja nadal siedze i piję herbatę no dobra...risotto zrobiłam
|
|
|
|
#1001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bo ja prawie nic nie zrobiłam Piekarnik dalej czarny, w pułkach kurz, a kabina błaga żeby się nią zająć
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
gratulacje za kolejne miesiące dla Blanki Hani i Tymka ![]() Moje dzieci urządziły sobie dziś w nocy pogaduszki. Lila obudziła się przed 2, po cycu nie chciała zasnąć tylko rozmawiać, śmiać się gugać, machać rękoma itp Obudziła Filipa który przyszedł do nas i tak sobie razem leżeli i dyskutowali co Lila już zaczynała się uspokajać to Filipowi zebrało się na amory i w środku nocy koniecznie chciał jej dawać buziaki...Trwało to tak do 3 Rano tż wziął młodego do Ikei, kupujemy im dodatkowe szafki co by się im prezenty zmieściły ![]() Ogarnęłam chałupę z grubsza i idę na kawę póki Lila śpi.
|
#1003 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jabluszka dac nie moge bo my dopiero od wczoraj zaczelismy "kuchenne rewolucje" ![]() jak nie zorbi do jutra to masz racje dam czopa i juz ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Tż sprzata lazienke choc nikt go oto ie prosil ale jak chce sie meczyc to prosze ja siedze zaraz zloze pranie i znow pograze sie w wizazu
|
|||
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka nie pomoge niestety.
Juz sie nie moge doczekac wieczornego ubierania choinki .
|
|
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
brunetko miskę stawiasz na garnku z gotującą się wodą i ubijaczka te jaja w tej misce ubijasz, nie lubie takich przepisów swoją drogą
a co to za ciasto? Brumeczku, Carmela i jacieeeee dziękuję za kciukasy Jaś przed szczepieniem płakał bo był głodny a teraz jak zwykle po szcepionce jest zakręcony i śpi i muszę budzić na jedzenie
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brumek,
![]() ![]() klask i:dla Tymka! I duży buziak w czółko!Cytat:
a znaleźć się też jakoś znajdujemy już ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do mnie właśnie przyjechał prezent gwiazdkowy od męża Śliczny czerwony laptop
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam ze sklepu i stwierdzam, że nie lubię zimy!!!!!!!!!! Zmęczyłam się niesłychanie- pchać wózek, ubierać małą, wejść z nią do sklepu to KOSZMAR!!!!! Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-22 o 14:35 |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Efektem ma być gęsta i puszysta masa Ręcznie będzie ok 4-5 min Ania: jupi: cudny prezent ![]() Idę robić sernik póki Jaś śpi
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-12-22 o 14:47 |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra - Dzieć śpi
Mam kawę, laptopa i wielkie pragnienie, żeby do 16tej się nie obudził TŻ mnie dziś wkurzył. Poprosiłam żeby poodkurzał, a on z głupim uśmieszkiem poszedł po odkurzacz mówiąc, że ostatnio on więcej sprząta niż ja I się posypały niecenzuralne słowa. No ale zanim poszedł do pracy atmosfera się trochę poprawiła Edit. Wstał
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-22 o 15:10 |
|
|
|
#1011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tymcio bardzo dziękuje wszystkim cioteczkom za życzenia
Cytat:
![]() Cytat:
Chiociaż może o 3 w nocy ma się inne spojrzenie na "fajność" takich dziecięcych pogaduszek ![]() Widzę że na dużo prezentów liczycie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natka, wrezcie!!! Już chiałam smsa pisać do Ciebie, czy wszystko ok...
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
bry.
Ja nic nie robię ![]() no dobra lodówkę rano umyłam. A co się w niej skrywało hhohoh-przeterminowany kefir -spleśniały groszek konserwowy otwarty jakiś czas temu do sałatki. Brudas ze mnie Od godziny bezskutecznie usypiam dziecia. Nie chce jeść łyżeczką kleiku też po każdej podanej porcji paluchy lądują w buzi i wszystko na zewnątrz.Carmela ubierz Sarę jak po domu. Wygodnie. Nagrzej w aucie do temp pokojowej i już. Jak będzie spać to lekko kocykiem cienkim przykryć. Tylko przenoszenie z domu na dwór. Ja też chcę gdzieś wyjechać. ![]() Brawa dla Tymka, Hani, Blanki Jaciee kabina w łazience woła i pomstę do nieba. Niczym nie mogę doszorować osadu z wody, plamy jak był tak są. Próbowałam: cilit bang, płyn do szyb, ocet..masz jakieś pomysły? ![]() Brunetka ja nie wiem o czym mówisz? pierwsze słyszę o takim sposobie. Może tak jak Agadus mówi? Ja miałam piec ciasto,ale z moim dzieckiem to nie wykonalne dzisiaj. Zamierzam wieczorem jak pójdzie spać na noc. O taki ambitny plan. O ile spać też nie pójdę. Babonik Ty tez bojkotujesz święta? Wyjeżdżacie gdzieś czy masz w duszy TO wszystko? Dopiero zjadłam śniadanie.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-12-22 o 15:14 |
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
Buziolki dla świętujących dzisiaj Blanka, Hania, Tymek!!! A ja dziś zalatny dzionek. Dopiero usiadłam przy kawce na chwilkę relaksu ![]() Nocka w miarę przespana, więc rano naszło mnie, że jednak cos upichce i wypadło na rogaliki zawsze to coś ![]() Byłam dzisiaj w pepco, kupic małej te butki sniegowce, fajniutkie, tylko i tak sobie je ściąga! Ona ma te stópki jak baletnica, że nie mogę jej dobrze stópki włożyć w butka:/ zaliczyłyśmy dzisiaj krótki spacerek, mąż w tym czasie posprzątał w chacie. Jutro już popołudniu wyjeżdzamy do moich rodziców, więc też małe pakowanko nas czeka na 3 dni. |
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
A my sie spacerujemy. Wiecie ile u mnie jest stopni???? 13 !!!!!!!! I słoneczko
|
|
|
|
#1019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę A u mnie zimno i cimno Stroczek już 5 część czytam A oprócz tego jeszcze Kinga przed spaniem podczytuję
|
|
#1020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam nie duzo czasu na czytanie. W Sadze utknelam na 36 czesci. Chociaz ostatnio przeczytałam Jezdzca Miedzianego i Tatiana i Aleksander. Jak sie chce to mozna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Poproszę o jakieś rady

dla wszystkich miesiecznych solenizantow

Lila obudziła się przed 2, po cycu nie chciała zasnąć tylko rozmawiać, śmiać się gugać, machać rękoma itp

klask i:dla Tymka! I duży buziak w czółko!

I się posypały niecenzuralne słowa. No ale zanim poszedł do pracy atmosfera się trochę poprawiła