Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 07:47   #961
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Lili mozesz dawac bezmleczne. Co do glutenu to bobovita ma bezmleczna kasze manne wieloowocową albo zwykła kasza manna błyskawiczna ze spozywczaka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 07:49   #962
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Dzien dobry!!!!
Lili
tez znam wiele przypadkow takich u tz kuzynki miala byc corka jest 3 synow,ciotka chciala corki ma 2 synow, szwagierka nastawila sie na core ma syna, ja myslalam teraz ze syn bedzie a TZ ze corka i bylo po jego. Dlatego smieje sie z tego syna, dla mnie to co bedzie to bedzie aby zdrowe bylo. A chcemy za jakis rok nastepne, co by sie dzieciaki razem wychowywaly.
Ja sie przymierzam do kleiku ryzowego na sniadanie malej - zastanawiam sie jak to zrobic zeby grudek nie bylo. Mleko modyfikowane mam AR wiec geste i czasem sie robia grudki plus ten kleik, ale bede probowac.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:10   #963
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kupiłam choinkę Nie jest wielka, ok. 180 cm. Byłam z Tymkiem na spacerze i w sumie nie planowałam tego, bo mąż obiecywał że załatwi, ale przechodziłam obok choinek, spytałam po ile i ... kupiłam
Facet dał mi 10 zł żniżki i dorzucił jemiołę, bo powiedział, że jeszcze nigdy nie sprzedawał wielkiej choinki matce z wózkiem A wracając do domu, robiłam furorę - ludzie się patrzyli na ufoludka, że idzie takie nieduże coś, jedną ręką pcha wózek, a pod drugą pachą targa drzewo
wyobraziłam to sobie Nie dziwię się że i na sprzedawcy zrobiłaś wrażenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czytaliście że ten facio z Korei zmarł !?
czytałam i nie mogę wyjść z podziwu jak ludzie mają tam mózgi sprane i taka histeria po nim...
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nasze łóżko 160x200 i jakoś większe mi się marzy, lubię się rozwalić i tż też
My mamy 180x200, pierwszy zakup po ślubie - stwierdziliśmy że musi być takie duuuuże. Choć chwilowo TŻ mruczał że w nocy żony znaleźć nie może
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pokaze wam jaka hustawke z odzysku dostala moja Kluska-kolezanki dziecko balo sie w niej hustac i oddala nam. Nasza tam szczesliwa, bo siedzi i wszystko widzi
jaka zadowolona
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny znikam na troche, przynajmniej do piatku. Jutro wraca moj TZ. Po dwoch miesiacach nieobecnosci Ale sie ciesze. Poza tym u nas maly daje mi w kosc. W nocy kiepsko spi. Takze padam na pysk
Fiu fiu..... no to miłego powitania
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nadrobiłam jednym okiem. Zostałam dziś bohaterem w swoim domu i wyszorowałam podłogi, zrobiłam remament z książkami i mam teraz pęknie, czyściutko i pachnąco
dla bohatera!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuzek nie śpi. Latam góra - dół. Z tż się pokłóciłam, pod przedszkolem padł mi akumulator, musiał mnie i maluchy szwagier do domu odwozić. Doła mam
To tak w duuużym skrócie...
ojjj..... to nieciekawie

Cytat:
Nie o sok . A potem poszło od słowa, do słowa. Skończyło się tak, że on ze złości posprzątał dół (odkurzył i umył podłogę - to co ja od kilku dni miałam zrobić ) a ja żeby na niego nie patrzeć poszłam sprzątać górę. I tak od 19.00 ze sobą nie rozmawiamy i unikamy się. Ze złości idę dzisiaj spać do Kuby. Mam go w nosie .
to w sumie przynajmniej jakaś korzyść z wkurzenia TŻa była

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:15   #964
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

o ile kaszka mleczno ryzowa jest OK o tzle kleik bleeeeeeee Sprobuje jutro jej jeszcze dac. A moze by tak poprostu dodac lyzke kleiku do mleka jak je??jak myslicie?
Mala obudzila sie o 7 bo jakims cudem sie przesikala, siedzimy teraz ona na lezaczku swiruje a ja przed kompem z kawusia. Pranie wstawione, dwie partie jej rzeczy czekaja na prasowanie - zdazy sie uprasowacdzien i noc dluga.
Dzis pakowanie, jedziemy TZ kupic spodnie bo jak zwykle w ostatniej chwili mu sie przypomnialo ze nie ma - a tysiac razy mowilam odloz do pracy inne a na "wyjscia" inne, ale nie i zdziera je w ciagu 2 miesiecy!!!! ehh tyfus plamisty Ja nie wiem jak dotrzec do takiego. W dodatku upatrzyl dwa auta na all do kupienia i bedzie mnie molestowal zeby jechac je zobaczyc Aaaa i prezenty trzeba popakowac - wszystko na mojej glowie.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2011-12-22 o 08:28
Stary 2011-12-22, 08:45   #965
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Powitały nas dzisiaj dwa małe przebite ząbki na dole!!!!
suuuper !
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
My mamy 180x200, pierwszy zakup po ślubie - stwierdziliśmy że musi być takie duuuuże. Choć chwilowo TŻ mruczał że w nocy żony znaleźć nie może
No i właśnie my mieliśmy takie jak Wy - i co - spaliśmy praktycznie na jednej połowie Teraz mamy 140x200 i się nie gubimy, jest w sam raz gorzej jak się dzieciaki będą nam do łóżka pakować, wtedy może większe się przyda

Witam - uwaga uwaga - wyspałam się ale położyłam sie spać zaraz po niej, w nocy były dwie pobudki na szamanko no i finalnie wstałysmy o 7.20 ach miłe uczucie

Wczoraj ubraliśmy choinke, jest cudownie, Karolcia piszczy jak ją widzi. Mamy taką metrową w donicy. Pachnie ładnie, do tego zapach ciasteczek - w koncu czuję święta Zaraz spróbuję Wam focie choiny pokazać
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:57   #966
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
suuuper !

No i właśnie my mieliśmy takie jak Wy - i co - spaliśmy praktycznie na jednej połowie Teraz mamy 140x200 i się nie gubimy, jest w sam raz gorzej jak się dzieciaki będą nam do łóżka pakować, wtedy może większe się przyda

Witam - uwaga uwaga - wyspałam się ale położyłam sie spać zaraz po niej, w nocy były dwie pobudki na szamanko no i finalnie wstałysmy o 7.20 ach miłe uczucie

Wczoraj ubraliśmy choinke, jest cudownie, Karolcia piszczy jak ją widzi. Mamy taką metrową w donicy. Pachnie ładnie, do tego zapach ciasteczek - w koncu czuję święta Zaraz spróbuję Wam focie choiny pokazać
NO TO BRAWA ZA WYSPANIE SIE
Na mojej choinka nie zrobila wrazenia - moze za mala jest?? teraz zjadla flache mleka wiec ide myc glowe, bo jak mnie TZ wyciagnie na maraton poza domem to co by czlowiek wygladal jakos
Stary 2011-12-22, 09:28   #967
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Brumku szkoda,że nie zrobił Ci ktoś zdjęcia z tą choinką chociaż nie wykluczone,że znajdziemy CIę niebawem w sieci

i do nas dotarło ciut zimy i tak mogłoby pozostać

Agulaaabar- trzymamy za nowy start

idę do klubu nadrabiać zaległości

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:54   #968
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Brumeczku czyżby dziś był Tymkowy dzień - 4 miesięcznika ?

Wszyyyyyyyyystkie naj i duży buziak od cioci

A my zmykamy na szczepienia

Proszę o kciuki

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2011-12-22, 09:56   #969
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Piszę znad kubka inki z mleczkiem Mniam.

Noc u nas w miarę ok. Szymcio padł jak mucha o 20 - w śpiworek ubierałam go już na śpiocha - pobudki na jedzonko o 3 i 7 i koniec spania.

Miłego dnia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:59   #970
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Wszyyyyyyyyystkie naj i duży buziak od cioci

A my zmykamy na szczepienia

Proszę o kciuki

Za szczepinie Jaśka <kciuk>

I za 4 miesiące Tymona

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:05   #971
agadus
Wtajemniczenie

ahoj
witamy się i my
a u nas -7 st.C, brrr zimno, ale planuję po obiadku iść na spacerek, dopuki nie spadnie do -10 będziemy chodzic na spacerki, niech mloda się hartuje, muszę dzisiaj iśc kupić ozdobną grubszą nitkę serbrną lub złotą, będziemy z Oliwka robic ozdoby na choinkę, a i papier kolorowy, będziemy łańcuch robić,u mnie w tym roku będzie mega kolorowa choinka, będzie tyle pierdół,że tylko baby i dziada będzie brakowało, ale... to dzieci maja się cieszyc chionką i mieć satysfakcję
później wkleje, zdjęcia, to sobie same zocbaczycie

a gdzie brunetka?i nerola, chelsea też dawno nie widziałam, dziołchy gdzie Wy są?

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:06   #972
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Za szczepinie Jaśka <kciuk>

I za 4 miesiące Tymona
dolaczam i ja
madziulka 17 mnie inka nie smakujea moja wstala dzis o 3.50 na jedzonko i o 7.30 bo sie przesikalawiec zaczyna byc lepiej z tym jej wstawaniem w nocy. Szybko zaaplikowana butla i spala nadal.

Ide sniadanko jesc
TZ sie obrazil - ostatnio to norma - chyba mu dolega brak pracy bo od pon jest na urlopie i drazni mnie okrutnie
Marysia zjada wlasnie swoje raczki i wydaje nieartykularne dzwieki
Stary 2011-12-22, 10:21   #973
Zmalowana
Zakorzenienie

nas ka
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Lili jeszcze mialam napisać że pierniczki dekoruje rozpuszczona gorzką czekolada lub lukrem
Marina gratuluje ząbków
Agula
Dusia śliczna córeczka
Meszsares Zmalowana ciesze sie że nie tylko ja lubie karpia zaraz wywalicie mnie z forum ale ja pare razy karpia ....
U nas karp był zawsze żywy kupowany, i puszczany w wannie a potem wiadomo co się z nim działo...

Dzień dobry.
Co do świąt ja też zupełnie olałam w tym roku i teraz dzisiaj będę latała z wydartym ozorem i wszystko robił na ostatnią chwilę

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:22   #974
zanetaa88
Zakorzenienie

Wpadam i uciekam.

Emi wstała tylko o 24,3 i 6 koniec spania o 8

Ania pooglądaj sobie film " Dzieci złego państwa" mi ręce opadają, że nikt nie może- mógł pomóc tym dzieciom może teraz kiedy nie ma tego Kim Dżong Il'a wszystko się zmieni - mam nadzieję.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:36   #975
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś w normie, czyli spanie do 10, przy czym to jak go obudziłam, no bo w końcu kiedyś trzeba wstać Ale teraz , po jedzeniu, chyba jeszcze dosypia.

I ... dziś kończymy 4 miesiące!!!

Cytat:
hejo
Kochana, a gdzie się podziewałaś jak Cię nie było? Czasu dla nas nie miałaś?
O kasie i facecie coś wiadomo?
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek a to żelazo, które masz w kropelkach to też rozrabiasz z pokarmem?
Czy prosto do buzi?
Zastanawiam się, czy nie prosić lekarki o krople właśnie...
Lili, daję prosto do buzi, tez na łyżeczce. Lubi je bo jest słodziutkie i pyszne
A z tymi żelazami to jest tak, że Actiferol to lek najnowszej generacji, jest ponoć najlepiej przyswajalny i ma najmniej skutków ubocznych. Dlatego lekarze chętnie go zaczynają polecać. Ferrum niby częscie daje niepożądane efekty. Ale co organizm to organizm - u mojego TYmcia okazało się że jest na odwrót. Ferrum znosi dobrze, Actiferol źle

Cytat:
Nie o sok . A potem poszło od słowa, do słowa. Skończyło się tak, że on ze złości posprzątał dół (odkurzył i umył podłogę - to co ja od kilku dni miałam zrobić ) a ja żeby na niego nie patrzeć poszłam sprzątać górę. I tak od 19.00 ze sobą nie rozmawiamy i unikamy się. Ze złości idę dzisiaj spać do Kuby. Mam go w nosie .
Justyna - fjny taki facet co ze złości dom sprząta

Cytat:
Dzis pakowanie, jedziemy TZ kupic spodnie bo jak zwykle w ostatniej chwili mu sie przypomnialo ze nie ma - a tysiac razy mowilam odloz do pracy inne a na "wyjscia" inne, ale nie i zdziera je w ciagu 2 miesiecy!!!! ehh tyfus plamisty Ja nie wiem jak dotrzec do takiego. W dodatku upatrzyl dwa auta na all do kupienia i bedzie mnie molestowal zeby jechac je zobaczyc Aaaa i prezenty trzeba popakowac - wszystko na mojej glowie.
Mój mam identycznie A ja nie mogę pojąć jak można zniszczyć spodnie, mi sie to chyba nigdy nie zdarzyło

A smaochody to akurat chętnie bym pooglądała Uwielbiam to m

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumku szkoda,że nie zrobił Ci ktoś zdjęcia z tą choinką chociaż nie wykluczone,że znajdziemy CIę niebawem w sieci
A wiesz, że jak wracałam z nią, to po drodze stał samochód Polsatu i coś kręcili A ja przechodziłam w tle

Cytat:
Taaaakkk!!! Dziękuję za pamięc, słoneczko Ty moje

A za Dżonego mocne kciuki To druga dawka, czy trzecia, bo się pogubiłam? Pewnie trzecia, co? A u nas druga dopiero po nowym roku.

I sto lat także dla Blaneczki, bo dziś i jej 4-miesięcznica
Stary 2011-12-22, 10:37   #976
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
madziulka 17 mnie inka nie smakujea moja wstala dzis o 3.50 na jedzonko i o 7.30 bo sie przesikalawiec zaczyna byc lepiej z tym jej wstawaniem w nocy. Szybko zaaplikowana butla i spala nadal.
Ja piję codziennie do śniadanka - z cukrem i mleczkiem
U mnie Szymon się nie przesikał, ale mało brakowało, bo pampersa po całej nocy miał takiego, że ho ho... Kilogramowa bomba

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Co do świąt ja też zupełnie olałam w tym roku i teraz dzisiaj będę latała z wydartym ozorem i wszystko robił na ostatnią chwilę
Zmalowana u mnie też w tym roku wszystko na ostatnią chwilę.
- nie mam jeszcze posprzątane
- część kartonów nie rozpakowana
- nie mam jeszcze kupionych prezentów
- nie mam zrobionych zakupów świątecznych
- nie mam zrobionego jedzonka
- nie mam choinki
Dopiero dzisiaj wieczorem wyruszamy z mężem po świąteczne zakupy, jutro będę kucharzyła, dzisiaj jak mi się zachce to trochę posprzątam...

Stary 2011-12-22, 10:43   #977
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

A ja ma w nosie Świąteczne Przygotowania. Ja tak jak Patik umyje dziś podłoge, zetre kurze i żegnam porządki
Jeśli chodzi o jedzenie to planuje jedynie do piątku opróżnić lodówke, zeby nic nie zostało na wyjazd i tyle.

W sumie troche boje sie jechać, no może nie tyle jechać co pakowania wszystkiego. Co zabrać Jak poukładać w samochodzie Mam troche stresa

Stary 2011-12-22, 10:57   #978
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Oklaski dla Tymka i Blany. My swietujemy za 4 dni

Eveewe u nas kleik robi furorę. Mala Wcina az sie uszy trzęsą.

Ja próbuje namówić Wiki na drzemke bo bigos czeka do wstawienia. A ona jakoś nic.

Madziulka ostatnio pisalas ze w primarku byłaś. Ja kilka dni temu
fajne pajace tam kupiłam. 3 szt za 6Ł. Jakość super. W ogóle to jeden z moich ulubionych sklepów.

Dobra Zasnela .... Lece do kuchni.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:00   #979
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
A ja ma w nosie Świąteczne Przygotowania. Ja tak jak Patik umyje dziś podłoge, zetre kurze i żegnam porządki
Jeśli chodzi o jedzenie to planuje jedynie do piątku opróżnić lodówke, zeby nic nie zostało na wyjazd i tyle.

W sumie troche boje sie jechać, no może nie tyle jechać co pakowania wszystkiego. Co zabrać Jak poukładać w samochodzie Mam troche stresa
ehhhh to witaj w klubie, ja tez zostałam przymusowo wydelegowana do pakowania, bo jutro rano jedziemy do teściów na święta, w sumie to mamy zostac dwa tygodnie....co trochę mnie przeraża
ale jak nie spakuję wszystkiego sama, to potem połowy rzeczy bym nie miała
i jakoś bardziej to pakowanie niż 500km drogi z dwoma bąkami, oby przynajmniej Hania ładnie pospała

a tak w ogóle to Dzień dobry
niestety nie nadrobię wczoraj cały dzień produkowałam strój aniołka, bo dziś Jasełka w przedszkolu
a teraz spadam do pakowania ...może do wieczora zdążę

zbiorowe gratki za kolejne miesiące i tygodnie
oraz zbiorowe kciuki dla wszystkich potrzebujących

a i oczywiście jeszcze jedno Haniutek kończy dziś 5 miesięcy
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:16   #980
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
fajne pajace tam kupiłam. 3 szt za 6Ł. Jakość super. W ogóle to jeden z moich ulubionych sklepów.
Mój też był kiedys ulubiony zaraz za Nextem.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
ehhhh to witaj w klubie, ja tez zostałam przymusowo wydelegowana do pakowania, bo jutro rano jedziemy do teściów na święta, w sumie to mamy zostac dwa tygodnie....co trochę mnie przeraża
ale jak nie spakuję wszystkiego sama, to potem połowy rzeczy bym nie miała
i jakoś bardziej to pakowanie niż 500km drogi z dwoma bąkami, oby przynajmniej Hania ładnie pospała
My mamy 350km w jedna strone. Sara + 2 psy może byc wesoło.
A jak planujecie jechać tzn. w jakich godzinach, bo my chyba w wieczorno-nocnych żeby własnie Sarenka spała. I jak ubrać dziecko do samochodu w taka droge...???

Dla Balaneczki i Hanutka

Stary 2011-12-22, 11:16   #981
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
a i oczywiście jeszcze jedno Haniutek kończy dziś 5 miesięcy
Brawo Hania

A Ty odważna jesteś że do jaskini lwa (czyt. domu teściów) z własnej woli na dwa tygodnie jedziesz
Stary 2011-12-22, 11:18   #982
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumek ja tez lubie ogladac samochody ale jak on ma focha to mi sie nie chce. raz pojechal beze mnie kupil auto i do dzis zaluje. Od razu jak wjechal na podworko to mu powiedzialam ze bym mu nie dala go kupic. A teraz sam sie przekonal ze racje mialam. Ja taka samochodziara troszke jestem. Moj TZ co troche czyli tak okolo co miesiac lub dwa zmienia auto.

wszystkiego najlepszego dla Tymcia !!!!

stronczek27 Co do kleiku sprobuje jeszcze pare razy moze sie przekona, po wczorajszej kaszce byla dzis mega wielka zielona koopa, ale nie marudzila wiec brzuszek nie bolal.

Ja sie ciesze ze mamy kombiaka, wiec wozek, lozeczko, materac dwie torby i lezaczek wejdaale jak pomysle o pakowaniu sie to mnie szlag trafia. Zeby mala spakowac musze dwie sterty jej prania uprasowac i wybrac co moze mi sie przydac.

wszystkiego naj dla Hani!!!!
i calej reszty ktora pominelam - wybaczycie
Stary 2011-12-22, 11:22   #983
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek ja tez lubie ogladac samochody ale jak on ma focha to mi sie nie chce. raz pojechal beze mnie kupil auto i do dzis zaluje. Od razu jak wjechal na podworko to mu powiedzialam ze bym mu nie dala go kupic. A teraz sam sie przekonal ze racje mialam. Ja taka samochodziara troszke jestem. Moj TZ co troche czyli tak okolo co miesiac lub dwa zmienia auto.
Żartujesz? Ale czemu tak?
Stary 2011-12-22, 11:35   #984
JustPi
Rozeznanie

poszłam pakowac starszą, ale u niej w pokoju był taki pierdzie....k, że najpierw musiałam ogarnąć
to się zmęczyłam i przyszłam na chwile do Was

Cytat:
My mamy 350km w jedna strone. Sara + 2 psy może byc wesoło.
A jak planujecie jechać tzn. w jakich godzinach, bo my chyba w wieczorno-nocnych żeby własnie Sarenka spała. I jak ubrać dziecko do samochodu w taka droge...???

Dla Balaneczki i Hanutka
dziękujemy
chcemy wyjechać o 4 nad ranem, żeby dziewczyny jeszcze troche pospały i żeby ok południa dojechać. Ostatnio jechaliśmy na noc i to była rewelacja, bo obie spały, ale teraz zimową porą jakoś nocne podróże mnie trochę niepokoją.
Kiedyś jeździliśmy z dzieckiem+fretka i bywało baaaaardzo wesoło, szczególnie za sprawą Tofika (niesteyt nie ma go już z nami)
Hanię planuję ubrać w bodziaka, bluzeczkę/bluzę niezaciepłą i rajstopki + lekki kocyk. Tylko najgorzej to będzie przetransportować dom-samochód, bo nie chce mi się jej w kombinezon wciskać.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brawo Hania

A Ty odważna jesteś że do jaskini lwa (czyt. domu teściów) z własnej woli na dwa tygodnie jedziesz
dziękuję w imieniu Hani i oczywiście dla Tymka
z tą odwagą to sama siebie podziwiam ale wiem, że dla dziewczynek zmiana klimatu na dwa tygodnie powinna dobrze podziałać. Dla zdrowia psychicznego będę często do znajomych wychodzić i na spacery.
Miałam Wam w klubie w odpowiednim wątku pisać o tej wyprawie.... tylko czasu jakoś brak i niestety bardzo Klub zaniedbałam

Cytat:

wszystkiego naj dla Hani!!!!
i calej reszty ktora pominelam - wybaczycie
dziękujemy i witaj, bo jakoś nie miałam jeszcze okazji
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:41   #985
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A widzisz, a ja nic Szymonowi tam nie kupiłam, bo wszystko na dziale dziecięcym wydawało mi się kiepskiej jakości...
Obkupiłam tylko siebie i męża

Chodzi Ci o takie pajace firmy Early Days?

Stary 2011-12-22, 12:14   #986
BABONIK
Zadomowienie

No to szukajmy Brumka na Polsacie

a tu mam kolędę z przymróżeniem oka ale jazda.... o mało nie pękłam ze śmiechu
http://www.youtube.com/watch?v=wYQC-Sm4Z7o

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-12-22 o 12:23
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:19   #987
DaKaro
Zadomowienie

Cześć Kobietki i Maluszki .

Przygotowania do Świąt zabierają troszkę czasu - pomagam mamie, nie chcę żeby sama została ze wszystkim.
U nas ok, dwa ząbki wyszły w zeszłym tygodniu, Malwinka znowu jest kochanym dzieckiem .

Malwinka spała od 23 do 9.30 oczywiście bez pobudek . Ale nie chwalę się .

Dostałam paczkę z Bebilonu (śliniaczek, próbka Bebilonu 2) i z Hippa (deserek, łyżeczka, próbka kremu), a drugą paczkę odebrałam w Rossie za 1 grosz i były w niej dwa słoiczki. Lubię gratisy .

Z tego co pamiętam:

Blanka Hania Tymek za kolejne miesiące.

Iustyna Twój mąż to skarb . Gdyby mój miał takie zacięcia po zdenerwowaniu, to dom pachniał by sterylnością .

Madziulka Primark ma pajace i body dobrej jakości - sama nakupowałam ich trochę przed wyjazdem z NI.

Carmela JustPi szerokiej drogi i żeby dzieciaczki ładnie zniosły podróż. Uważajcie na siebie.

Brumek wyobraziłam sobie Ciebie z tą choinką pod pachą . Muszę zacząć Polsat oglądać .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:21   #988
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry moje kochane!

Wieki mnie tu nie było

Teraz muszę wracać do Domka, ale później się wytłumaczę czemu mnie nie było.

Widziałam, że dzisiaj Tymcio i Blaneczka kończą 4 miesiące. Więc ciocia Natka śle

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

I jeszcze Hania !
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:26   #989
agadus
Wtajemniczenie

Tymek, Hania ,Blanka

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2011-12-22 o 12:31
agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:27   #990
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka tak o early days chodzi. Mam duzo rzeczy tej firmy i zadowolona jestem.

No i oklaski dla Hani oczywiscie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości