|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Patik- ja wigilię zahaczam u teściow,potem u rodziców...ubrałam choinkę,kupiłam prezenty i tyle... nie uważam po prostu żeby Święta były powodem do robienia jakichś specjalnych porządków.Umyję podłogi, pościeram kurze i będzie ok.
Zamówiłam u znajomych wiejską kiełbaskę i pyszną szynkę i tak mi pachnie w domku że hej ![]() Aania-to zazdroszczę prezentu...ja raczej nie mam co na taki prezent liczyć... |
|
|
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Dobra idę szykować Dominika do lekarza
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Pamietacie co robilysmy rok temu? Pewnie wiekszosc z nas byla podekscytowana Swietami z fasolkami w brzuchach
.Rok temu szykowalam sie do wylotu na Teneryfe, choc 1000 razy wole rodzinne Swieta. |
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaciee mam tez w .PDF tego jezdzca jeśli chcesz. Wszystkie 3 czesci w zasadzie. Daj znac to Ci podesle.
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Oooo to pozno. Ja testowalam 11 grudnia.
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Babonik - u mnie tez swojska wedlinka
szynka,boczek i kielbasa noi 10l baniak ogorkow kisoznych ![]() Aniaa - no kochany maz ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- ja testowalam sie za kazdym razem jak mi sie okres spoznil o 1-2 dni..... ale po roku bylam juz zrezygnowana i w sttyczniu mielismy isc do kliniki leczacej bezplodnosc bo cigle nic i nic noi tym razem olalam sprawe .....a tu niespodzianka
|
|
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w Wigilie jeździłam do GP ( doktor) bo miałam plamienia. Nie było wesoło. Wieczorem sie kiepsko czułam i wczesnie sie położylam. Mąż balowal z reszta towarzystwa do 4 rano. Za to w sylwestra spędziliśmy miło wieczór tylko we dwoje. Oooo przepraszam we troje bo i fasolka
rozmawialiśmy sobie ze za rok o tej porze będziemy Juz razem z Dzidzia i Wlasnie teraz jest to ZA ROK
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój synek zaliczył właśnie 1,5 godziny histerycznego, nie dającego się niczym ukoić płaczu Tak po prostu, najpierw chwilę pomarudził, a potem nagle ogromny krzyk. Ani noszenie, ani przytulanie, ani nawet pierś nie pomagały przez długo W końcu się uspokoiliśmy i już jest pogodny, ale spłakał się bardzo. Myślę że to zmęczenie, bo znowu ani sekundy w dzień nie przespał, ale nie ma na niego mocnych, nie chce zasnąć i już Choć senny jest.
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Brumku Malwinka zaliczyła kilka takich napadów płaczu, gdy zęby zaczęły jej wychodzić. Dopiero lustro ją uspokajało. Popatrz Tymkowi do buzi, może to jednak zęby?
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ciągle ostatnio dzieje się coś, co świetnie wpisuje się w objawy ząbkowania, ale ja nie mogę jakoś uwierzyć że mogłoby to być już, tak wcześnie. Ja w jego buzi nie widze zmian, mąż widzi i nie widzi zależy jak spojrzy A wczoraj pokazałam jego dziąsełka mojej mamie i ona też nic nie zauważyła. Więc chyba jednak nie...A Malwinki ząbek już wyszedł, czy dopiero się przebija?
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
najlepszego dla Hani,Blanki i Tymka!!
|
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedny Tymek
Moja Wiki kilka dni temu wpadła mi w taka histerię i płakała ale to było MAX 15 minut. Tez nie wiedziałam co robic. Jak ja przytulalam to jeszcze gorzej płakała. |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Jestem z Wami, ale nie mam sił pisać dziś, bom zmęczona... Buziole!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ta osoba w końcu go ukoiła Można powiedzieć - zagłaskała na amen
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak się śmieje i szeroko otwiera buźkę to są zauważalne. Ale nie dziwię się, że nie możesz uwierzyć, że tak wcześnie mogą wychodzić Tymkowi, ja byłam w totalnym szoku, że to JUŻ .
|
|
|
|
|
#1038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Taaaa, dzisiaj się z tego śmiejemy. Tylko, że on zawsze tak robi jak się pokłócimy, żeby mi pokazać jaki leń ze mnie i fleja
.Jakby co, to trzymałam kciuki za szczepienie Cytat:
.Cytat:
Cytat:
A ja testowałam 2 listopada (testowałam też 31 października i wtedy była jedna kreseczka) a 1 listopada moi rodzice dzwonili, że moja ciocia jest w ciąży i zazdrość mnie zżerała . Wielkie buziaki dla Hani i Blanki Dobry, albo i nie. Walczę z wigilijnymi przygotowaniami, bo nie wiadomo, czy to nie ja czasem będę musiała przygotować potrawy na Wigilię. Teściową rozłożyło i jak się nie poprawi, to do szpitala będzie musiała iść . Tż pojechał po zakupy, to podjedzie i się dokładnie dowie jak się teściowa czuje. Wesoło jest ... Aaniu świetny prezent Brunetko ja nie pomogę, nie umiem piec Cookie jak tam? Już wyjechałaś? Zapałeczko jak u Ciebie? Youyou pamiętasz, oby do świąt? I co, i
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Blaneczka dziekuje wszystkim kochanymCioteczkom za gratki!!!
Rzeczywiscie konczymy dzis 4 miesiace ![]() Brawa dla Hani ![]() I szczegolne pozdrowienia dla Tymka - watkowego braciszka |
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam swoje własne:Pu nas trzydniówki etap II:wysypka... nadrabiam dalej
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zechcę jeszcze kiedykolwiek zrobić cisto to krzyczcie kategorycznie NIE!!
3 godziny latałam od dziecka do kuchni i robiłam orzechowca i wszystko poszło do śmieci, bo ostatni biszkopt się przykleił do blachy przy przekładaniu i się rozłamał, masa nie wyszła i już jestem tak zła jak osa!!! ![]() ![]() ![]() Mam roz☠☠☠☠☠☠☠ w kuchni i kupe zmywania!!! I do tyłu o : -kg mąki, cukru, mleka, miodu, orzechów itp Idę się powiesić. Ale ze mnie żona.
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje Dziecię jest neurologicznie z a j e b i a s z c z e
Brumek dzięki za kciuki Stronczek chętnie przyjmę, możesz wysłać ![]() "rose madder"
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
NiEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE E !!!!!
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla Hani, Tymka i Blanki
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik nie przejmuj sie. Nawet najlepszemu sie zdarza.
Jaciee wieczorkiem postaram sie wysłać. Zapomnialam. Brawa dla Dominika za bycie Z A J E B I A S Z C Z Y M
|
|
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie zrobiłam wafla z masą z bebiko
o dziwo pyszne ![]() Blanka, Tymek, Hania wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
moja panna przewocila sie dzis pare razy z boczku na brzuszek i lapie sie za stopki
kocham ja,ale marudnictwa ciag dalszy
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Kurde ja nie wiem co jest... Młody mój jak go weźmie mój mąż to płacze, niespokojny jest itd... Jak ja go biorę to od razu się uspokaja
(powtarzaliśmy to kilka razy żeby się upewnić i za każdym razem ta sama reakcja) Jak go bierze moja mama, czy tata, czy moja babcia to jest ok. A jak poszliśmy w niedziele do moich teściów to mały zachodził się płaczem w koło i w ogóle nie dało się go tam uspokoić... Wróciliśmy do domu i jak ręką odjął... No ogarniacie coś takiego? Bo ja nie wiem o co chodzi....
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Hejloł!
Kurka, czasu nie mam, a widzę że i tu luźno się zrobiło... Pogoda u nas piękna, wszystko pomrożone, żałuję, że aparatu na spacer nie wzięłam. Coraz mniej wózeczków na mieście widzę, a jeżeli już, to tak są kocami oblepione, że maluszków w nich nie widać - czasami myślę, że jestem jakaś inna , bo Zocha tylko w kombinezonie i pod polarowym kocykiem śmiga...Jutro mam dentystę... Brrr... Mam nadzieję, że nic nie znajdzie, choć byłam ostatnio przed ciążą ![]() Wyglądałam Brumka z choinką w Polsacie i Mąż do domu takiego wypłosza przytargał, że szok, ale za fiko, więc nie narzekam. I tak zaraz po Świętach pójdzie won. Wszytkiego dobrego dla Haneczki, Tymeczka i Blaneczki!!! Tak w temacie to moja gwiazda skończyła dziś 20 tygodni, ja tym samym zaczęłam swój dodatkowy 4-tygodniowy macierzyński ![]() Idę robić keksy bananowe.... Dobrej nocki... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

Tak po prostu, najpierw chwilę pomarudził, a potem nagle ogromny krzyk. Ani noszenie, ani przytulanie, ani nawet pierś nie pomagały przez długo W końcu się uspokoiliśmy i już jest pogodny, ale spłakał się bardzo. Myślę że to zmęczenie, bo znowu ani sekundy w dzień nie przespał, ale nie ma na niego mocnych, nie chce zasnąć i już 

Bo ciągle ostatnio dzieje się coś, co świetnie wpisuje się w objawy ząbkowania, ale ja nie mogę jakoś uwierzyć że mogłoby to być już, tak wcześnie. Ja w jego buzi nie widze zmian, mąż widzi i nie widzi zależy jak spojrzy
.

zębole
(powtarzaliśmy to kilka razy żeby się upewnić i za każdym razem ta sama reakcja)