Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 16:03   #4831
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

to też się umówię do fryzjera jak tak szalejecie....
MissZuzia nie patrzyłam jaki model ważne żeby się podobał i był fajny a jest
pizza pachnie- idziemy jeść z Lilka później mały spacer i sie zabiore za nadrabianie...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:08   #4832
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a mówiłam znaczy się pisałam, że pewnie zmienisz zdanie
to jaki model mutsego wybraliście - pochwal się kolor juz znam ;P

ja idę na wizyte 27.12 - ciekawe do kiedy dostane zwol. slyszalam ze od gina nie dostaje sie dłuzej niz termin porodu wiec skad masz takie chody

zarazilam he he
pamietam ze jak przyznalam sie ze jestem w ciazy to ona do mnie ze tak myslala ze ja bede pierwsza wiec wiedzialam ze sie stara u niej to ostatni dzwonek bo jest przed 40... mam jeszcze jedna kolezanke, ktora niedawno wyszla za maz, jest o rok starsza ode mnie wiec w przyszlym roku stuknie jej 30 wiec mysle ze ona tez mysli biedna szefowa
na innym wątku doświadczonych juz mamusiek czytałam, ze lekarze własnie bez problemu dają dłużej zwolnienie bo nawet jak sie wczesniej urodzi to informujesz praccodawce i ono sie automatycznie anuluje....tzn od tej daty kiedy urodzisz
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny co ja dziś przeżyłam to szok, obudziłam sie o 8 i nie mogłam zasnąć wiec postanowiłam ze się ubiorę ii przejde do sklepu po bułeczki no a że jeszcze dziś śnieg się urzymał to szłam powolutku uszłam kawałek i nagle jak sie poślizgnełam poleciałam na kolana zdążyłam rękoma sie podeprzeć by na brzusio nie upaść ale się podniosłam to serducho mi waliło jak oszalałe tylko czekałam na moment jak mi odejdą wody, podniosłam sie otrzepałam i poszłam dalej powolutku ale kolano jedno sobie ostro strzaskałam boli jak cholera i jest spuchnięte bo trafiłam nim idealnie w krawężnik no i dzień już zrąbany bo cała obolała chodzić nei mogę ale na porawę humorku tż podrzucił mnie do fryzjerki farbnełam sobie bo już mi kolor taki wyblakły sie zrobił troszkę je pocieniowałam i jest git niebawem biorę sie za pazurki bo mi szwagierka sprzęt pożyczyła to sobie lajsne paznokietki jakieś na święta bo moje to juz takie poniszczone obgryzione ztych nerwów kiedy się maluszek zdecyduje wyjść że jeszce troche i będe obgryzać chyba te u nóg chociaż to by był wyczyn niesamowity jak bym sięgła hahahahahahaaaa
o kurka!!! dobrze, ze sie nic nie stało
a co do pazurków to pamietaj nie malowac na kolorowo bo jakby sie zaczeło to nie zdążysz zmyc albo zapomnisz i problemo bedzie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:08   #4833
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny co ja dziś przeżyłam to szok, obudziłam sie o 8 i nie mogłam zasnąć wiec postanowiłam ze się ubiorę ii przejde do sklepu po bułeczki no a że jeszcze dziś śnieg się urzymał to szłam powolutku uszłam kawałek i nagle jak sie poślizgnełam poleciałam na kolana zdążyłam rękoma sie podeprzeć by na brzusio nie upaść ale się podniosłam to serducho mi waliło jak oszalałe tylko czekałam na moment jak mi odejdą wody, podniosłam sie otrzepałam i poszłam dalej powolutku ale kolano jedno sobie ostro strzaskałam boli jak cholera i jest spuchnięte bo trafiłam nim idealnie w krawężnik no i dzień już zrąbany bo cała obolała chodzić nei mogę ale na porawę humorku tż podrzucił mnie do fryzjerki farbnełam sobie bo już mi kolor taki wyblakły sie zrobił troszkę je pocieniowałam i jest git niebawem biorę sie za pazurki bo mi szwagierka sprzęt pożyczyła to sobie lajsne paznokietki jakieś na święta bo moje to juz takie poniszczone obgryzione ztych nerwów kiedy się maluszek zdecyduje wyjść że jeszce troche i będe obgryzać chyba te u nóg chociaż to by był wyczyn niesamowity jak bym sięgła hahahahahahaaaa
Monia Ty wariatkouważaj na siebie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:08   #4834
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
to też się umówię do fryzjera jak tak szalejecie....
MissZuzia nie patrzyłam jaki model ważne żeby się podobał i był fajny a jest
pizza pachnie- idziemy jeść z Lilka później mały spacer i sie zabiore za nadrabianie...
to super, że spełnił twoje oczekiwania
i gratki za decyzję
smacznego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:09   #4835
NataliaM1103
Rozeznanie

a oto moja choinka

wiecie 5 lat temu zaręczylismy się z Tżetem w wigilie i mama śmieje się,że w wigilie pewnie Bartek zechce wyłazic hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zima 010.jpg (105,4 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-12-22 o 16:11
Stary 2011-12-22, 16:13   #4836
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
na innym wątku doświadczonych juz mamusiek czytałam, ze lekarze własnie bez problemu dają dłużej zwolnienie bo nawet jak sie wczesniej urodzi to informujesz praccodawce i ono sie automatycznie anuluje....tzn od tej daty kiedy urodzisz

o kurka!!! dobrze, ze sie nic nie stało
a co do pazurków to pamietaj nie malowac na kolorowo bo jakby sie zaczeło to nie zdążysz zmyc albo zapomnisz i problemo bedzie

ojj to wiem że patrza na paznokcie dlatego na kolorowo tylko robie koncóweczki reszte zostawiam normalnie nawet mlecznych nei bede robic w razie wu
Stary 2011-12-22, 16:14   #4837
klaurencja
Raczkowanie

Dziewczyny, jak urodze to wolicie zeby mi TŻ przywiozł lapka czy jednak za pomocą smsów? ;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 16:15   #4838
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
o patrz a ja z kolei czytalam ze sa problemy jak przenosisz i jestes po tp to gin nie chce wypisywac tylko po ogolnych trzeba latac...
i wczoraj moja siostra ciot mi tak mowila - ale jej dziecko ma 4l wiec moze cos sie na lepsze zmienilo
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
a oto moja choinka

wiecie 5 lat temu zaręczylismy się z Tżetem w wigilie i mama śmieje się,że w wigilie pewnie Bartek zechce wyłazic hehe
sliczna
prezent na rocznice idealny zatem bylby

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:17   #4839
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a oto moja choinka

super choszinka jak to moj kuzyn mowil w dzieciństwie
Cytat:
o patrz a ja z kolei czytalam ze sa problemy jak przenosisz i jestes po tp to gin nie chce wypisywac tylko po ogolnych trzeba latac...
i wczoraj moja siostra ciot mi tak mowila - ale jej dziecko ma 4l wiec moze cos sie na lepsze zmienilo

sliczna
prezent na rocznice idealny zatem bylby
hmm moze to zależy od lekarza....nie wiem... moja afery nie robiła.. sama wypisała ile chciała
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:20   #4840
NataliaM1103
Rozeznanie

czy są jakieś kobietki,które odstawiły FENOTEROL ?jak się czujecie?brzusio twardnieje?

ma któras może termoopakowanie z tommee tippee?bo niewiem czy wejdzie butelka 260ml z Avent??

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-12-22 o 16:24
Stary 2011-12-22, 16:32   #4841
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
czy są jakieś kobietki,które odstawiły FENOTEROL ?jak się czujecie?brzusio twardnieje?

ma któras może termoopakowanie z tommee tippee?bo niewiem czy wejdzie butelka 260ml z Avent??
Niestety nie pomogę bo mam butelki TT a opak canpola i nawet nie spr jeszcze czy mi wejdzie.

Nikotynka ma dziś chyba zdejmowany pessar ciekawe jak tam u niej
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:52   #4842
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
czeeeeeeeeeeeesc
byłam dzis na wizycie ;D
wszytsko ok-junior nadal wysoko i dalej nigdzie sie nie spieszy i dr stwierdziła ze chyba moze byc duzy i kazała usg zrobic wiec w srode idziemy podejrzec łobuza
serducho mu bije jak dzwon
no tylko ja jakas dziadoską infekcję złapałam ;/
magnez, zelazo dalej, witaminy, do tego kazała kupic wit c bo ph moczu nie bardzo...no i globulki i antybiotyk na pęcherz ;/ wrrrrrrrrrrrrrrr cała lista-jak lekomanka. ale trza to trza... wiec w srode usg a nastepna wizyta 5.01
neska za wizyte. No to będziemy mieć prawdopodobnie kolejnego małego wielkiego ludzia

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
melduje że trzymamy się w 2paku i przeżyłyśmy ostatnie zajęcia uczeniane w tym roku sesja juz przedłużona do 15marca i mamy wózek te tóre pamiętają moje zastanawianie się nad wózkiem to się pewnie uśmieją bo kupilismy.....mutsy easywalker był ogromnyyyy spacerówka po prostu mega wielka nie wiem jak oni to zrobili że taki lekki jest. no ale zrezygnowaliśmy przez ta wielkość chciałam małą w miare spacerówke a tu taki mercedes no i popatrzyłam na wszystkie jeszcze raz a mój mąż się zachwycił mutsym i koniec już wyboru nie było...jestem mega happy że to juz za nami
czas na nadrabianie-chyba przesadziłyście z postami
Renata no to masz problem wózkowy z głowy

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Łoj Monika już Ty się więcej sama nigdzie nie wybieraj po domku spaceruj ile wlezie, ale na takie wypady masz zakazdobrze, że podparłaś się na rękach i że skończyło się tylko na stłuczonym kolanie, ale teraz siedź grzecznie w domku na
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:52   #4843
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Inutil ja zrobiłam tak, jak było na instrukcji butelek.... zagotowałam wodę w garnku, wrzuciłam do takiej gorącej wody to co trzeba wyparzyć i trzymałam tak 5 minut...nie wiem czy jakby sie gotowało to by nie popękały np butelki... w końcu to jakis plastik. szczotke tez tak robiłam bo tak było na opakowaniu napisane... i wysuszyłam suszarka wg instrukcji
To i ja tak zrobię

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Treaz mam inny problem - materac do lozka.
Witaj w klubie Ja w końcu zdecydowałam się na pianka-kokos. Najpierw położę kokos, a potem zmienię na piankę. Jakby się odkształcał to go wymienię. Ale chcę taki, żeby po stronie kokosa miał jeszcze taką jakby włókninę, żeby coś troszkę zmiękczało efekt kokosa

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Pierwsza spalam dzis 34minity u nas ok pisze z tel wiec lipa. Buziako
Wracaj szybko do domku i wstawiaj zdjęcia Igorka

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;31180405]Witam wszystkie dziewczyny, gratuluję już narodzonych dzieciaczków i życzę wszystkiego najlepszego czytam Was codziennie, jednak nie udało mi się wdrożyć, już byłyście na tyle zgrane, że ciężko i było wejść w ten wątek, ale zaznaczam, że jestem na bieżąco. U mnie leci 31 tydzień, dzidziunia jest obniżona, mam nadzieję, że wytrzyma do lutego. Już nie moge się jej doczekać. Wyprawkę już mam gotową, łóżeczko stoi...jeszcze tylko wózek i przewijak Moja laleczka szaleje w brzusiu, już coraz coraz bliżej. Narazie nie boję się porodu ale zobaczymy jak nadejdzie ten dzień Pozdrawiam Was![/QUOTE]

Jak się nie możesz wbić? Wbijaj się cytując i od razu się wdrożysz

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Moje libido chyba do mnie wraca!!
Ale powiedzcie mi, czy częste seksowanie nie szkodzi ciąży?
My ostatnie trzy noce trochę zaszaleliśmy (no tak się cieszyłam, że wszystko wraca do normy), ale teraz mam małe wyrzuty, że mogę przyspieszyć poród Kurde...
Moje chyba też, ale ja się potwornie boję, że wywołam skurcze

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Mój mąż stwierdził, że w tym roku nie kupi choinki żywej, więc wczoraj poprosiłam go o przyniesienie naszej "awaryjnej" chionki sztucznej ( wysokość ok 90 cm ;-) nawet umył ją od razu, a ja się dziś zabrałam za jej ubieranie. Miałam w ręku ostatnią ozdóbkę do zawieszenia, kiedy Ł. zadzwonił i oznajmił mi że .......... kupił choinkę. i teraz biore się za rozbieranie czeka mnie jeszcze prasowanie ubranek dla Małej, ale zrobie to po powrocie od lekarza, bo się boję żeby mnie nie skrzyczał, że kombinuje zamiast odpoczywać
Zabiłabym

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

U mnie od wczoraj kiepsko z humorem. Tak się cieszyłam bo przyszło łóżeczko i ten nasz kącik malucha przybierze konkretnych kształtów, mąż nawet zdeklarował się że je poskłada wczoraj mimo późnego powrotu z pracy ale jak później przez 1,5 godz słuchałam jego k… i ja pier… to wszystkiego mi się ode chciało. W połowie to nawet wyszłam, bo gdybym się jeszcze rozryczała to już na maksa byłaby masakra. Zawsze myślałam, że składanie łóżeczka powinno być takim pewnym przeżyciem dla rodziców, namacalnym dowodem, że już lada chwila będzie z nami ktoś najważniejszy na świecie na którego z niecierpliwością czekamy. I to wczorajsze zachowanie męża tak mnie rozwaliło, że do dzisiaj ile razy spojrzę na to nieszczęsne łóżeczko to mi się ryczeć chce… A może ta ja jestem głupia, za dużo filmów się naoglądałam i jakieś idealistyczne sceny mi się powkręcały? Sama nie wiem… przepraszam, że Wam smucę ale musiałam się wyżalić…
Nie przejmuj się tym tak bardzo. W sumie to się nie dziwię, że mu puściły nerwy. Ja jakbym miała sama montować łóżeczko, to chyba bym stanęła nad nim i płakała Niektórzy nie mają do tego talentu i radzą sobie z tym jak mogą, np. przeklinaniem Spokojnie, jak się dzidziuś pojawi, to na pewno nie będziesz już o tym pamiętała

Cytat:
Monia uważaj na siebie

Cytat:
Jeśli chcesz brać to termoopakowanie od r_p77 to wiedz, że on ma tylko małe na 150 ml... Ja nie zapytałam o to i w efekcie mam mały termosik :/

Wczoraj Tź kupił mi koszulę do karmienia i jakby ktoś jeszcze nie miał to może przyda się moja opinia Te koszule z firmy Muzzy nie są takie same. Chodzi mi o wzór z lawendą i innym podobnym kwiatuszkiem. Te z lawendą strasznie się rozchodzą na biuście, te drugie są dużo fajniejsze. Materiał ten sam i wszystko takie samo a tu taka niespodzianka... W sumie ja zamierzam sobie wpiąć agrafkę, bo nie chcę niemiłej niespodzianki ale jakbym miała wybór to bym nie wzięła z tą lawendą, pomimo tego, że wygląda ładniej.

Pochwalę się Wam co dzisiaj zrobiłam na obiad Łososia ze szpinakiem w cieście francuskim Pycha Potem leżeliśmy z Małżem i się śmialiśmy, że się tak najadłam, że aż mi brzuch wydęło Ale z nas czasami głupole wyłażą

Likas i Mała stopka śliczne córeczki macie

Pearl co do wyprawki to ja kupowałam na allegro (część kosmetyków, butelki, pościel), leki w DOZ-ie a ubranka to pośpiesz się i kup jeszcze w tym roku, bo od 1 stycznia wzrośnie na nie VAT A teraz już są przeceny, to można fajne rzeczy kupić Ja planuję uzupełnić braki po Świętach
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:52   #4844
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
jeju ja też ostatnio mam takiego smaka na jakiś dobry alkohol, o boziu jakies mohito czy gin z tonikiem albo malibu z ananasem dałabym się pokroić za drineczka
o mama ja tez marze o jakims johnym z cola lub chociaz piwku z sokiem normaqlnie dalabym sie pokroic w zamian
Stary 2011-12-22, 16:58   #4845
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
a oto moja choinka

Stary 2011-12-22, 17:01   #4846
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
a oto moja choinka

Śliczna
My też zaręczyliśmy się w Wigilię, ale 3 lata temu

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak urodze to wolicie zeby mi TŻ przywiozł lapka czy jednak za pomocą smsów? ;p
Jak Tobie będzie wygodniej

Cytat:
no ja mam teraz co 2 tyg wizyty....
tp na 16 stycznia ale zwolnienie dostałam asekuracyjnie do 18

epidemia ciążowa Zaraziłas je

---
U nas to się nazywa wirus firmowy, i też dopadł parę dziewczyn w mniej więcej tym samym czasie

Ładniutki

Cytat:
O matko, Monika, dobrze, że się nic nie stało
Powiem Ci, że jakbyś się tak zaczęła gimnastykować przy obgryzaniu paznokci, to Michasiowi mogłoby się zrobić ciasno i mógłby wyjść

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:04   #4847
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
T
Moje chyba też, ale ja się potwornie boję, że wywołam skurcze
wczoraj po wszystkim stwardniał mi brzuch. Więc chyba lepiej będzie jak sobie odpuszczę przytulanki....
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:05   #4848
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

ja odstawiłam 5 grudnia i jak widac do tej pory nic cisza zero skurczy a rozwarcie na 5,5cm od ponad 2 tyg bo wcześniej było na 4cm
Stary 2011-12-22, 17:21   #4849
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
wlasnie kalendarz mnie przypilił a w żadnym sklepie nie było pianki grubszej niż 6 cm a taki chcialam na poczatek więc kupiłam tak: http://dino.sklep.pl/nowy/fiki-miki-...8-p-11653.html zaletą jest, że nad ta warstwą kokosa jest jeszcze coś
Ale podobaja mi sie takie:
http://allegro.pl/hevea-materac-pian...955921839.html - widziałam gdzieś taniej ale dzis nie moge znaleźć (byl bez jaska)
tutaj masz wlasnie grubsza zwykła piankę: http://allegro.pl/materac-piankowy-1...002767301.html (większość ma 5-6 cm a ten ma 9)
Wlasnie ten niby zdrowy Amy wydaje sie fajny, ale 6 cm grubosci to troche malo. http://allegro.pl/hevea-materac-pian...955921839.html - widziałam gdzieś taniej ale dzis nie moge znaleźć (byl bez jaska) <-- ten co podalas tez mi sie podoba, tylko ze wlasnie ta cena taka nie bardzo...
chyba ze tesciowie sie szarpna, to wtedy juz zamawiam lateksowy i mam spokoj
a myslisz ze ten bylby ok http://allegro.pl/materac-piankowy-1...002767301.html ??? B cene ma cudna
Cytat:
Napisane przez Likas
Jeszcze psiapsiółka do mnie zadzwoniła i tez od razu powiedziała, że gryka kokos - u jej koleżanki z pracy właśnie z pod łóżeczka zaczęły wypadać białe robaki, bleee (ma dziecko 10 msc)
Zresztą tak jak pisałam lekarka w poradni rehabilitacji dziecięcej tez powiedział tylko pianka.
ale bez przesady dla Ali mialam gryka - kokos ( wtedy polecany cud) i zyje, a teraz ma Ikeowa piankę i jest bardzo zadowolona
Wlasnie podobno w tej gryce i kokosie lubia sie namnazac robactwa, bo wiadomo,ze zawsze jakas wilgoc sie dostaje
Zawitkowski do tego twierdzi, ze one sa po prostu za twarde dla malego dziecka. zastanawia mnie jak to jest, ze przez pewien okres czasu byly uwazane za istny cud, a teraz samo zlo. Kto tu,ze tak powiem,manipuluje...
Cytat:
najwięcej ciuszków dziewczyny kupowały w lumpkach więc tu ci nie pomogą
na allu to na pewno n1kotynka kupowała od tego: stylowedzieckopl
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12076101
ja kupowałam w sklepach stacjonarnych sporo plus w Smyku online
co do rozm to na ten mniejszy 56 nie warto nakupować się jak głupi bo dziecko wyrośnie - twój nietoperek duży wagowo więc na 56 kupiłabym po max 3-4 szt, więcej na 62
Dziekuje, Kochanie, za info. Wiesz, ja na te rozmiarki 56 to w ogole nie patrze. Moim zdaniem nie ma sensu tego kupowac w moim przypadku. Gdyby 62 byly troche za duze na Nietoperka na poczatku, to po prostu podwine rekawki i zaloze skarpetki. I tak bedzie caly czas w beciku.
Faktycznie najlepiej kupowac w lumpku, ale na razie totalnie brakuje mi czasu na latanie. Poza tym strasznie mnie bola plecy i ochota odchodzi :/

Cytat:
Napisane przez Zuzia
pościel najtaniej wychodzi na allegro, ja jeszcze w sumie żadnej nie kupiłam ani do kołyski ani do łóżeczka taka wyrodna matka ze mnie
I różne firmy się przewijały, m.in. Ala i As, Drewex kolorino, Feretti w zależności ile chcesz wydac na taką pościel
ja przewijak kupiłam sobie w sklepie
kosmetyki to różnie dziewczyny kupowały, na allu albo na promocjach w drogeriach itp. Ciężko coś napisać bo każda inaczej a jak nie śledziłaś wtedy i nie spisywałaś gdzie najtaniej to współczuję
Ja poszłam do superpharmu po kosmetyki
tak samo tam do apteki - nie szukałam w necie na DOZie jakie sa ceny bo mi się nie chciało
ech...widzisz, bylam tak zajeta obrona, a kompletowanie wyprawki wydawalo mi sie tak odlegla sprawa, ze nie sledzilam tego dokladnie i nie spisywalam
teraz zaluje
Najprawdopodobniej pozamawiam rzeczy apteczne w DOZ, a kosmetyki kupie w Rossmanie i tyle...
Posciel chyba "sciagne" od Annyonne
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pearl podobno posiadanie wnuków odmładza dziadków więc pewnie tata młodnieje.
Też mam TT antykolkowe z tym, że 260ml i dwa smoczuchy i podobnie jak Ty chcę karmić naturalnie i nie dawać Synkowi smoka, ale podobno lepiej mieć taki zestaw w razie W.
Mlodniec moze nie mlodnieje, ale na pewno lagodnieje. Nawet nie wiedzialam,ze moj Tato moze byc taki wlasnie lagodny...
W takim razie zostane na razie przy TT i sie zobaczy, czy mojemu Sokowi podpasuja
A Ty od razu 260ml - z grubej rury walisz

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 17:21   #4850
*Agatek*
Zakorzenienie

kaczuszka81 dobrze, że mała tyle waży, dużo jak na ten tydzień, super! A doktora to masz jakiegoś gbura straszny jest, wrr... chodzisz prywatnie, czy na NFZ?

Neska
superowo, że szafa gra z młodym! na usg proszę spytać się dla mnie o wagę małego, ok?

Agawoo, przykro mi, że z pracą tak wyszło, ale jestem dobrej myśli, może coś się zmieni na lepsze!

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
końca nie widać.
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
a końca nie wiedać
Nie no... siwy dym!
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Mój mąż stwierdził, że w tym roku nie kupi choinki żywej, więc wczoraj poprosiłam go o przyniesienie naszej "awaryjnej" chionki sztucznej ( wysokość ok 90 cm ;-) nawet umył ją od razu, a ja się dziś zabrałam za jej ubieranie. Miałam w ręku ostatnią ozdóbkę do zawieszenia, kiedy Ł. zadzwonił i oznajmił mi że .......... kupił choinkę. i teraz biore się za rozbieranie czeka mnie jeszcze prasowanie ubranek dla Małej, ale zrobie to po powrocie od lekarza, bo się boję żeby mnie nie skrzyczał, że kombinuje zamiast odpoczywać
Uu brawo dla tżta To Cię w jajco zrobił haha
Cytat:
Superowo Ty piłaś za moje paczki to ja za Twoją karuzelę
normalnie... pochlej-party.pl
Cytat:
Agacior ale Ty zakrecona jesteś
Ilianka jest już z nami od dawna ale ją ostatnio wywoływałam(jak i inne mamusie)...... i jest na liscie
pewnie chodziło mi o nową mamusię coś mi się pokręciło
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Wracam do przygotowań świątecznych, przez Was ( a raczej dzięki Wam) zabieram się za spód pod ciasto BOUNTY, tak się napaliłam
Miłego brzuchacze!!!
ja jutro robię
Cytat:
No właśnie niemoże nas któraś pogoni
sex, długie spacery, chodzenie na czworaka, rycyna, masaż brzuszka i sutków, chodzenie po schodach już wypróbowane??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:26   #4851
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A Ty od razu 260ml - z grubej rury walisz
Bo to pewnie żarłacz będzie- po tatusiu hehe, a tak poważnie to sie nie znam
Stary 2011-12-22, 17:32   #4852
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam

Dziękuję za kciuki, ale coś słabiutkie były
Malec nie waży dużo- 2400... 200 g w 2 tyg - / 36+4/37 tyg... po świętach wracam do szpitala we wtorek na 'niby' 3 dni już widzę te 3 dni... tak jak za 1 i 2 razem... pewnie znów tydzień będę siedzieć... chciało mi się wyć.... idę na obserwację i sprawdzić czy dobre są 'przepływy'... Super, mąż wraca po miesiącu i 3 tyg a ja znów do szpitala... to sobie posiedzimy razem... Jestem zniesmaczona, że znów tam muszę iść, jak pomyślę sobie o tym, to od razu mną trzęsie... nie chce mi się nawet do rodziny jechać na święta przez to... nie daje rady, psychicznie się dziś załamałam. Leżę jak poje.ba.na ponad 2 miesiące i nic, poprawa bardzo mała. Magnez dalej mam brać i tyle...

Renatko
super, że pojazd już kupiony!

NataliaM1103 ale chujaneczka kurka ja takiej wielkiej nigdy nie miałam jak mieszkałam u rodziców zawsze stołek- wiadro i o. Boska!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:35   #4853
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
sex, długie spacery, chodzenie na czworaka, rycyna, masaż brzuszka i sutków, chodzenie po schodach już wypróbowane??
Sex odpada, bo przyszły tatuś panikuje, na czworakach właśnie wyszorowałam wykładzinę, na rycynkę się nie skusze-nie ma mowy, a na przykładzie Moniki widzę, że i tak wszystkie te metody to o rozbić i że nasze szkrabki same zdecydują. Takie małe dranie, a już rządzą
Stary 2011-12-22, 17:37   #4854
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek głowa do góry!!!! przecież tak niewiele zostało do końca!!dasz rade!!!
Stary 2011-12-22, 17:46   #4855
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam

Malec nie waży dużo- 2400... 200 g w 2 tyg - / 36+4/37 tyg... po świętach wracam do szpitala we wtorek na 'niby' 3 dni już widzę te 3 dni... tak jak za 1 i 2 razem... pewnie znów tydzień będę siedzieć... chciało mi się wyć.... idę na obserwację i sprawdzić czy dobre są 'przepływy'... Super, mąż wraca po miesiącu i 3 tyg a ja znów do szpitala... to sobie posiedzimy razem... Jestem zniesmaczona, że znów tam muszę iść, jak pomyślę sobie o tym, to od razu mną trzęsie... nie chce mi się nawet do rodziny jechać na święta przez to... nie daje rady, psychicznie się dziś załamałam. Leżę jak poje.ba.na ponad 2 miesiące i nic, poprawa bardzo mała. Magnez dalej mam brać i tyle...
Agatku moja koleżanka urodziła na początku grudnia dziewczynkę o wadze 2500 i ciąża była donoszona, a dziewczynka jest śliczna i zdrowa. Jeśli z tymi przepływami będzie wszystko ok to nie martw się, nie każdy dzidziuś musi urodzić sie z wagą ponad 3kg. Szkoda tylko, że musisz iść do szpitala kiedy Twój A będzie w PL. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego Zajączka
Stary 2011-12-22, 17:50   #4856
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
jeju ja też ostatnio mam takiego smaka na jakiś dobry alkohol, o boziu jakies mohito czy gin z tonikiem albo malibu z ananasem dałabym się pokroić za drineczka
nie smutaj się bo to nic nie zmieni
ja to samo!!! Cala ciaze mialam luz, a teraz to normlanie zaraz chyba zacznie mi sie snic po nocach,bo caly czas za mna chodzi jakis chociazby jeden drineczek lub lampka bialego wina z oszronionego kieliszka

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, Zuzia ma rację.
Ciężko będzie Ci coś doradzić w tych kwestiach, bo to zależy co potrzebujesz.
Ciuszki kupowałam w Pepco, Tesco (w większości na promocjach) i w lumpku.
Łóżeczko w sklepie, a materacyk, pościel i przewijak u jednego sprzedawcy na all (wklejałam niedawno) - bo akurat to, co chciałam u niego wychodziło najtaniej.
Pieluchy tetrowe i flanelowe - u r_p 77 bo wychodziło najtaniej.
Kosmetyki - część u r_p77, coś tam w DOZ-ie, a kremiki i chusteczki ostatnio w Rossmanie
Aha, i ja niektórych rzeczy nie kupowałam, np. gryzaczków, butelek, smoczków.
Butelki i smoczki dostałam od kuzynki, a na gryzaczki sądzę że jest za wcześnie. Noworodek nie potrzebuje, a ktoś z odwiedzających na pewno kupi.
Także chyba musisz usiąść i porównać ceny na all czy w sklepie i coś wybrać po prostu
Tak tez zrobie Posiedze, porownam, pozastanawiam sie piec razy, zamowie i mam nadzieje, ze Tato jakos to przelknie. W ogole to wkurza mnie, ze tesciowie jakos nic nie wspominaja o pomocy w wyprawce,a przeciez maja niby tyle kasy...
Gryzaczkow na razie tez nie kupuje - mysle, ze dostaniemy w miedzy czasie w prezencie.

A, dowiedzialam sie przez przypadek(Mama poprosila mnie,zebym przeczytala jej smsa,bo nie miala okularow), ze moja siostra kupila mi w prezencie podobno jakas mega wypasiona chuste dla Nietoperka - podobno jechala specjlanie po nia 30 km poza miasto, a pani,ktora sprzedawala te chusty, zrobila z nia caly wywiad, kto bedzie nosil, czy tylko ja, czy ojciec tez i dopasowala jakas taka super ze hej

Cytat:
mi na szczęście większość mąż uprasował
dla meza

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja będę miała piankowy
a masz juz jakis upatrzony?

Cytat:
czeeeeeeeeeeeesc
byłam dzis na wizycie ;D
wszytsko ok-junior nadal wysoko i dalej nigdzie sie nie spieszy i dr stwierdziła ze chyba moze byc duzy i kazała usg zrobic wiec w srode idziemy podejrzec łobuza
serducho mu bije jak dzwon
no tylko ja jakas dziadoską infekcję złapałam ;/
magnez, zelazo dalej, witaminy, do tego kazała kupic wit c bo ph moczu nie bardzo...no i globulki i antybiotyk na pęcherz ;/ wrrrrrrrrrrrrrrr cała lista-jak lekomanka. ale trza to trza... wiec w srode usg a nastepna wizyta 5.01
o kur zapial, ile lekow
w takim razie kciukasy za szybki powrot do zdrowia

Cytat:
Napisane przez neska

a i pojechałam jeszcze do pracy- dziewczyna, ktrą wzięli za mnie na zatsępstwo zaszła w ciążę i juz na zwolnieniu jesrt hehe więc płaczą, zebym wracała
jedna kolezanka z innego wydziału tez jest w ciąży- ma rodzic koniec marca/początek kwietnia i ma brzucho prawie taki jak ja teraz
generalnie mnie wypuścic nie chcieli
ladnie zes je wszystkie pozarazala
Cytat:
Napisane przez Neska
PEARL co zakupów to na pierwszej str masz polecanych sprzedawców na all..... poza tym własnie jak dziewczyny pisały-pepco, markety i ja polecam DOZ....
tych polecanych juz mniej wiecej przejrzalam i faktiko chyba bede polegala na DOZ
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pearl ja trochę rzeczy nakupiłam w sklepie int patryczek jestem zadowolona zarówno co do ceny jak i jakości po praniu nic się nie stało z ciuszkami
http://www.patryczek.pl/virt
o, wlasnie, wiedzialam, ze chcialam jeszcze sprawdzic jeden sklepik, tylko zapomnialam, jak sie nazywa, a to patryczek wlasnie
dziekuje

Agawoo, moze nie bedzie tak zle...?

Stary 2011-12-22, 17:51   #4857
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agawoo, przykro mi, że z pracą tak wyszło, ale jestem dobrej myśli, może coś się zmieni na lepsze!

normalnie... pochlej-party.pl
Agatek, no jakoś to będzie Teraz będę myślała tylko o dzidzi i cieszyła się każdą chwilą z nią spędzoną To jest dla mnie najważniejsze, a reszta jakoś się ułoży Może,koniec końców, nie będzie tak źle

A co do pogrubionego --->

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:55   #4858
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj po wszystkim stwardniał mi brzuch. Więc chyba lepiej będzie jak sobie odpuszczę przytulanki....
No to teraz, to już w ogóle nawet o tym nie pomyślę

Cytat:
Wróciłam

Agatko współczuję, że musisz iść znowu do szpitala. Dobrze przynajmniej, że Święta spędzisz w domu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

A ja się pochwalę, że mój Wojtuś będzie miał nowego kolegę Moja przyjaciółka jest w ciąży i okazało się, że też będzie miała synka Strasznie się cieszę, bo chłopaki będą się razem bawiły

A pamiętacie moją koleżankę wszechwiedzącą? Dzisiaj do mnie dzwoniła i mówię jej, że po Świętach muszę dokupić brakujące ubranka, bo np. na 56 mam tylko 2 pełne komplety ubranek i chcę dokupić jeszcze ze 2 pary śpiochów lub pajacy a ona, że dla swojego synka to miała po 25 sztuk śpiochów i w 2 dni było wszystko brudne Ciekawe jak mam jej w to uwierzyć
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:59   #4859
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
kaczuszka81 dobrze, że mała tyle waży, dużo jak na ten tydzień, super! A doktora to masz jakiegoś gbura straszny jest, wrr... chodzisz prywatnie, czy na NFZ?
Ja czy latam do niego na NFZ czy prywatnie to nigdy mi nie chciał powiedzieć, już zastanawiałam się czy umie robić USG, ogólnie lubię go bo tłumaczy wszystko co pytam i ma cierpliwość do mnie ojjj ma. Jedynie to te USG mnie trapi.

Cytat:
Wróciłam

Agatek, nie zazdroszczę Ci przewalone te szpitale, nie czytalam dlaczego leżałaś wcześniej w szpitali i dlaczego teraz idziesz jedynie co mogę napisać to, to abyś nie martwiła się tak dużo bo maluszek będzie niespokojny. Ściskam Cię mocno
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 18:06   #4860
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pearl co do wyprawki to ja kupowałam na allegro (część kosmetyków, butelki, pościel), leki w DOZ-ie a ubranka to pośpiesz się i kup jeszcze w tym roku, bo od 1 stycznia wzrośnie na nie VAT A teraz już są przeceny, to można fajne rzeczy kupić Ja planuję uzupełnić braki po Świętach
Oooo, i to jest mysl. Ze ja durna na to nie wpadlam. Przeciez po swietach beda mega obnizki,zeby im towar zszedl, wiec wtedy zaczne buszowanko.

Hm...a nie, nie zaczne... Bo do poczatku stycznia bede na Mazurach, a tutaj ze sklepami lipa :/
Cytat:
No, wlasnie mialam ten sam problem. Jak lekarz pozwolil,to zaczelo sie szalenstwo, a pozniej twardy brzuszek,jakies klucia i tyle mialam strachu,ze odpuscilam seksik :/
Cytat:
Napisane przez Agatek
Nie no... siwy dym!

Cytat:
Bo to pewnie żarłacz będzie- po tatusiu hehe, a tak poważnie to sie nie znam
ja tez sie nie znam, ale jak bylam u znajomej mlodej mamusi, to korzystala przy kilkumiesiecznym dziecku ze 150ml
poza tym podpatrzylam u Kasikzaki,Boro i Annyonne i one tez kupily 150 ml to sie zasugerowalam

Agatku, ojej...: cmok:
a moze Zajaczek po prostu tak ma i juz,ze chce sie malutki urodzic, a pozniej sobie podrosnie? Nie martw sie na zapas - sporo dzieciaczkow rodzi sie ociupinkami,a pozniej nadrabiaja
Szkoda tylko, ze mezus bedzie, a Ty w tym cholernym szpitalu

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Po wczorajszej wiadomosci o smierci tych 5 Polakow w Afganistanie cos mnie tknelo i napisalam do swojego przyjaciela/jakby troche bylego chlopaka, ktory pracuje w wosjku i kiedys chcial tam jechac na misje. Okazuje sie, ze siedzi tam od 3 miesiecy... :/ I teraz jakos tak czesto o nim mysle

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-12-22 o 18:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości